.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Şubat 2011 Salı

Güven Gürsoy Beşiktaş'ta

Son dakika bombalarına alışmıştık da, haber bu sefer 3.ligden gelince biraz şaşırdık. Nedir, ne değildir açıkcası hiçbir bilgim yok. Hakkında yazı yazdırmaya falan kalksak da muhtemelen bir başka takım arkadaşından yardım isteyeceğiz. Öyle ki şuraya bir fotoğrafını koyayım dedim ama google'da çıkan resimlere bile güvenemedim. Hoş, kimi koysam yuttururdum ya neyse! Ne diyelim, hayırlı ve uğurlu olsun, ama son dakika transferi haberi 3.ligden gelince, insan ister istemez bu dakikaya kadar kimin peşinden koştuğumuzu merak ediyor. Zira Serdal başkan 3.ligden topçu almak için masaya bile oturmaz, sms'i yeter! Tekrardan hayırlı olsun. Kaynak

53 Yorum:

Tuco Salamanca dedi ki...

google'da aratınca "artis ne arar la bazarda" diyen amcanın resmi çıkıyor :)

alper dedi ki...

beşiktaşın izleme ekibine güveniyorum.
(bkz: ersan gülüm, cenk gönen)

koskoca besiktas takımının alt yapısından 3. ligden alınan oyuncu kalibresinde bir adam çıkmıyorsa, kilidi vursunlar tesislerin kapısına.

esperanza dedi ki...

Gününde bir Güven ile coşarız

Kalten dedi ki...

Bir Lugano değil

Serkan Akkoyun dedi ki...

Güven savunmacı stoper filan değil forvete yönelik kanat oyuncusu.sağ açıkta görev alır genelde.nasıl bir mantıkla adamı stoper yaptılar anlamadım.ancak gelişime açık ve yetenekli bir oyuncu.yine de şu anda beşiktaşta direk oynayabilecek bir isim değil.

not: üniversiteyi malatyada okudum malatyaspor ve eski belediye malatyadan çok sayıda arkadaşım var aldığım yorumlar takım arkadaşları ve birazcık basit google araştırması :)

rivaldo dedi ki...

Belkide altyapıya yapılmış bir transferdir.Bence gereğinden çok abartıldı.

demreli dedi ki...

arkadaşlar kim ersanı tanıyordu gelmeden önce.bu adam umarım iyi çıkar.hayırlısı

alper dedi ki...

bu malatya yeni malatya olmasın.

Kalten dedi ki...

Bir Lugano olamazmış hakikaten, adam kanatmış :)

STSL'deki yerli piyasası uçmuşken altliglerden bu tarz transferler yapsınlar işte.10 tanesinden 1 tanesi tutsa kardır.

BJK4EVER dedi ki...

Boyle dandik adamlara bonservis parasi veririz, Ersan'i da kiralariz, bonservisini alana kadar gobegimiz catlar.
Adamin saha mevkisi bile belli degil, biri stoper, digeri onlibero, diger sag acik diyor. Hayirlisi, ama koskoca Besiktas kulubu bu kalitede adamlari altyapidan cikartamiyorsa gercekten yazik. Erkan Kas, Atinc Nukan, Furkan Seker bundan kotu olabilir mi?
Bu arada Ridvan ve Onur'dan haber yok mu?

Kalten dedi ki...

Sadece 45.000 TL verilmiş adama, altyapı oyuncusuna verilen yıllık maaş kadar neredeyse, üstelik arkasında 2 senelik "profesyonel" futbol tecrübesi ile geliyor. Hatta Telegolvari sansasyonel bir istatistik ile sallamak gerekirse; büyük ihtimal son 2 senede oynadığı maç sayısı Q7 ile Fernandes'in toplamından fazladır :)

Bence alınabilir bir risk, çok zorlasak blog ahalisi olarak aramızda toplardık parayı

Hem zamanında İlhan İrem de oyununu övmüş, taraftarları mutlu ettiğinden bahsetmiş: http://www.malatyasonsoz.com.tr/haber/2229/dogrular-fazla-olunca.html

İlhan İrem övdüğü vakit akan sular durur

kafsinkaf dedi ki...

Bonservis ücreti ödenmemiş kendisine.Klüp başkanı alacaklarına karşılık bonservisini ücretsiz verdik diye.Bonservis bedeli ödenmemesi en azından kardır.

BJK4EVER dedi ki...

Abi onemli olan rakam degil zaten, cerez parasi. Ama buna oduyorsan ve Ersan'i kiraliyorsan olmuyor iste. Simdi Ersan'i kaca alabilecegiz merak ediyorum ben ve sene basi almaya kalksak kac oderdik?

AQ-47 dedi ki...

Ne Ersan'ından bahsediyorsun hala? Sene başında da uçuk bonservis konuşuluyordu adam hakkında, iyi oynayınca fiyatı yükselmedi, zaten yüksekti. Bu aldığımız arkadaşta demek ki bir şey gördüler, heralde 3. ligden adamı google'dan arayıp bulmadılar değil mi? Bu arada bursa Altidore'yi almış, e Miller da gelmişti? Sanırım gol yollarındaki sorunu çözdü e. sağlam

kafsinkaf dedi ki...

Bakalım belkide A takım için düşünülmüyordur kendisi.Başka planlar içinde olabilir.Ayrıca tenç oynatılmıyor yeni yetenekler keşfedilmeye çalışmıyor diye eleştiri yapardık her zman e adamlar denemeye başladı işte abi.Wenger nasıl yapıyor bu işleri yada avrupa klüpleri ? Her aldıkları yıldızmı çıkıyor yada süpermi oynuyor hayır.Onlarda aynı bizim gibi birşeyler olabileceğini düşündükleri adamı alıyorlar deniyorlar.Bizde biraz daha amatörce ama bir yerden başlamak lazım en azından diye düşünüyorum.

AQ-47 dedi ki...

Menajeri: "Güven savunmanın orta dörtlünün önünde oynuyor. Pek uzun boylu değil ama gerçekten çok hızlı. Aile yaşantısı ve özel hayatı düzgün olan bir sporcu. İnanıyorum ki Beşiktaş ve Türk futboluna yararlı olucaktır."
Abi tam olarak nereyi tarif ettiğini anlayan var mı?

BJK4EVER dedi ki...

Ne ucugu? 5 milyon euro isteyecek hali yoktu Adana'nin. Madem guveniyordum yetenegine potansiyeline verirdin 1 milyon euro alirdin Ersan'i.

AQ-47 dedi ki...

Sence 1 milyon olsa zaten almazlar mıydı? Net hatırlıyorum, farklı farklı olsa da daha yüksek meblağlar konuşuluyordu...

kafsinkaf dedi ki...

@aq47

Herhalde tarif ettiği defansif orta saha gibi birşey oluyor sanırım

lamhaltas dedi ki...

ben bu oyuncuyu birtek fm den biliyorum. fm de sag bek/sag acik pozisyonlarinda gelecek vaadeden bir oyuncuydu:)

Bir transfer daha yapmışız.

http://www.balkes10.com/haber.asp?haber=335

helldoradotcom dedi ki...

Ersan'i kiralayip Guven'i alan zihniyeti elestirmek bence yanlis olur zira kendini ispatlamis avrupa gormus adamlar bile tutmayabiliyor. Ersan'a iyi bir bonservis odenseydi Tabata sendromu olmaz miydi? Ersan adana'da oynarken kimsenin haberi bile yoktu. Yani simdi alinan Guven'den bence hicbir farki yoktu. Ersan'i one cikaran tek unsur altyapisini turkiye'de almamis olmasidir bu da ona fazladan deger katmaktadir. Guven'e on yargi ile yaklasmak, altyapidan neden cikmiyor demek bence yanlistir.

adophis dedi ki...

iyi yonden bakmak lazim, 2 veya 3 mac kufur etmezsek, transferi bedavaya getirebiliyoruz:)

Kalten dedi ki...

Ersan ile Güven'in adını arka arkaya söyleyince çok tehlikeli birşeye benziyor

Bu yeni stoperin kim olacağına dair bir işaret olmalı..

BJK4EVER dedi ki...

Simdi ne oldu peki? Sene basinda alacagimiz paranin 2-3 katina anca alabilecegiz, belki de rakiplerimize hazir futbolcu verecegiz!
Scouting'ine guveniyorsan alirsin abicim, bu kadar basit. Tabii Adana 4 milyon vb rakam istediyse almamamiz dogal, orasi ayri konu.

Ersan'la Güven'i nasıl aynı kefeye koyabiliyorsunuz anlamıyorum.Biri Bank Asya'da oynuyordu.Diğer 3.ligde.Ersan Adanspor'da oynarken de bilinmedik bir oyuncu değildi ayrıca.Tugay ve Adnan Sezgin'in sırf Ersan'ı izlemek için Adana'ya gidip çok beğendiklerini ama bonservisi pahalı geldiği için alınamadığı bilmiyorsunuz sanırım.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Rahat olun, sezonu kapatmis ciddi sakatlanmis bir adami ne Fener alir ne de GS. Sakatliktan sonra ne sekilde donecegi belli degil, bu risk varken milyon Eurolar dokmezler bu adama. Sezon bitmeden Ersan'in bonservisini beklenenden daha ucuza aliriz.

SirEvo dedi ki...

Ya sanki zilyon tane yerli defans oyuncusu var türkiyede de, ersan'a verilecek ekstra bonservis ücreti konuşuluyor. Şaka gibi yeminle.
Ha 3 ha 5 ne farkeder? Adam taş gibi oynuyor mu? Oynuyor. Daha ne?

Bu çocuğu da almışlar 45bine. Deneyecekler işte, olmadı kiralarlar, 1-2 sene takılır başka takımda.

Serkan Akkoyun dedi ki...

Konu Ersan'a kaymış ancak ben Güven'le ilgili bir bilgi daha vereyim.Bonservis ödenmedi alacakları vardı kulüpten ona karşılık bonservisi kendisine verildi.Ayrıca Malatyaspor amatöre düşmesi yüzde90 olduğu için Güven'i takımda tutmaları zordu çünkü genç milli takımlarda oynadığından talipleri vardı zaten.Ancak Beşiktaş'ın devreye girmesi süpriz oldu Malatyaspor için onlarda insancıl davranıp sözleşmesini fesh ettiler Güven'in.Malatya da 10 numara giyiyordu ve sağ açıkta çokça olmak üzere sol açık ve 2.forvet olarakta oynuyordu.

Ömer Özlü dedi ki...

hayırlı ve de uğurlu olsun...

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Malatya'da hic stoper oynamadi mi yani bu adam?

tannhauser dedi ki...

sene başında ersan'ın 1 milyon euro'ya bonservisinin alındığı bir senaryo düşünüyorum. şöyle yorumları görecektik: "abi süper lig görmemiş adama bu kadar para verilir mi?", "bu kadar para edecek yeteneği beşiktaş'a bırakırlar mıydı?", "al sana bi tabata daha.." vs vs vs. böyle gider. şimdi de "bu adam neden alındı?" diye soruluyor. alınmasın kardeşim, geri verilsin. daha bir oyuncunun, nasıl bir oyuncu olduğu görülmeden, beşiktaş'ın bu oyuncuyu kadrosuna katmakla ne gibi bir amacı olduğu anlaşılmadan, sırf eleştiri olsun, tutarsa; "ben demiştim" demek için eleştiri yapanlardan midem bulandı.

inşallah dedikleriniz tutar, beşiktaş kazık yer, altyapısının ne kadar boktan olduğu ortaya çıkar. rahatlarsınız. ne egoymuş arkadaş, tatmin etmek için her yere saldırıyorsunuz.

Mayor dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mayor dedi ki...

Adalilar adanalidir. Serdal Adalinin babasi Hasan uzun sure adanaspor yoneticiligi yapti. Yani ersan'i almakta veya kiraya devam etmekte falan problem olmaz. Kolay kolayda fb, gs falanda alamaz bu adami bu bahsettigim kan bagi yuzunden.

BJK4EVER dedi ki...

Super ligden vasat bir stoperin fiyati zaten 3-4 milyon euro'dan basliyor. Bu durumda Ersan icin odenecek ufak bir bonservis bedelinin lafi bile olmazdi. Scouting'ine guveniyorsan alirsin, bu kadar basit. Porto Japonya'da adi sani duyulmamis bir oyuncu icin 5 milyon euro verebiliyorsa sen de verebilmelisin.
Eger guvenemiyorsan zaten sen laf olsun diye transfer yapmissindir, o da yanlistir.
Onceden de defalarca yazdim. Bu ic pazar piyasasiyla ve bazi kuluplerin tutumuyla super ligden bir yerli futbolcu satin almak sacmaliktir. Bank Asya'da ne cevherler var, Avrupa'da yerli olarak ne cevherler var. Super ligden vasat bir stopere verecegin parayla (mesela Emre Gungor, Serdar Kesimal) Almanya veya Bank Asya'dan 3-4 oyuncu alirsin, buna kimsenin itirazi olmaz bence.
Izleme komitene guveniyorsan tabii.

BJK4EVER dedi ki...

@Talha

Yapma abicim, Anadolu kuluplerini bilmiyormusun? Adali'nin Adana'da bir ismi, gucu, agirligi olabilir ama Adanaspor her zaman kendi menfatini dusunur. FB veya GS bizim verdigimizin 1 milyon euro fazlasini versin mumkun degil gondermezler bize. M.Topuz olayini ne cabuk unuttuk.

Niye Ersan'i su anda tartisiyoruz ki yahu?

BJK4EVER "scouting ekibine guvenirsen" diyorsun ya, iste o ekibe guvenmek icin once Ersan'in tutmasi lazim. Evet sozlesmeye satin alma maddesi konulmamasi hatadir, ama zaten bu sene "hatalardan ogrenme" senesi. Bu baglamda bu transferi onaylamak lazim elestirmek yerine.

Anlatabildim mi bilmiyorum. "Retrocausality" yapmayalim demek istiyorum yani.

ozzie dedi ki...

@4ever

Nasil anlatsam, nerden baslasam bilemiyorum. Sadece Besiktas'la ilgili onemli onemsiz her haberin, gelismenin altinda bir bit yenigi aramani hayretle karsiliyorum. Hadi uc kurusluk basit bir altyapi yatirimina takacak kulp yoksa oradan Ersan'in bonservisine geciyorsun.

Ilginc bir iki sey okur, bir iki bilgi edinirim diye geldigim bu siteden her seferinde bir iki ulserle ayriliyorum.

Kardesim bu ne muhalefettir, bu ne negatifliktir, bu ne tatminsizliktir? Besiktas'i, futbolu gectim hadi, hayatin kendisi bu kadar ciddiye alinmaz. Sana da yazik gunah, bana da.

lamhaltas dedi ki...

oynadigi pozisyon hakkinda bin turlu sey soylenmesi sanirim oyuncunun hepsinde de oynamasiyla alakali. cunku belli ki bu cocuk kalite olarak malatyaspor kadrosunun baya bir ustunde. o sebeple ihtiyaclari oldugu noktalarda degerlendiriyorlardir. ama benim umudum iyi bir hucumcu sag bek olmasidir. ayrica transferdeki ucret karmasikligi da (45.000 tl verildi-verilmedi) sanirim malatyasporun vergi borclari dolayisiyla ortaya cikti. bilmeyenler icin malatyasporun amatore dusecek durumda olmasinin sebebi vergi borclari. ve klup bunlardan kurtulmak icin amatore dusuyor.(sanirim bir af durumu soz konusu bilgisi olan varsa paylassin) nitekim yeni malatyaspor su an TFF 2.ligde. ozet gecersem para aciktan klube odenecek ve dolayisiyla devlet paraya el koyamayacak. hos degil ama turkiye gercekleri.

Melih dedi ki...

Bu transfer Rıdvan'ın ya da yeni profesyonel yapılan sağ bek Oğuz Ceylan'ın yerine yapılmış gibi görünüyor. Onur ve Ali'yi en son A2 takımıyla İzmir'e giderken gördüm ama sanırım aralarında Rıdvan yoktu. Ali Buca'ya gitmiş, Rıdvan'la ilgili bir haber yok galiba. Ne olacak acaba durumu?

BJK4EVER dedi ki...

@ozzie

Begenmiyorsan okumayip gec birader, o kadar zor mu?

@shelbyl

Abi retrocausality yaparim, cunku zamaninda cart diye Tabata'ya 8 milyon verebilmis bir kulubuz. Ersan icin odenecek para mi batiyor? Ayrica FB GS almaz falan laflari bana garip geliyor. Turk stoper sikintisi belli, yarin oburgun biz 3 verdik A.Yildirim (ki yapar biliyoruz) 5 verdi, ne olacak? Ya 5.5 verecegiz ki bu zaten sene basinda hatayi gosterir, ya da FB'ye oyuncu pisirip vermis olacagiz. Sonra? Git S.Kesimal'i 8-9 milyon euro'ya al alabilirsin.
Sorun zaten burada 45000 TL falan da degil, mentalite. Ya oyuncunun iyi oldugunu bilirsin basip parayi alirsin ya da transfer etmezsin. Besiktas'in 2. ligden oyuncu kiralamasi size garip gelmiyor mu? Veya opsiyon koydurmamasi?

@BJK4EVER

Ya tamam da, onu zaten elestirdik. Su an o elestirinin gecerliliginin bu konuyla iliskisi yok.

Ersan'in sozlesmesine satin alma opsiyonunu koymamamiz ile, Guven'in bedavaya 4.5 seneligine almamizin alakasi ne? Tamam iste, parayi bastirip almisiz Guven'i, Ersan'daki elestirin bu degil mi?

Sen o zaman Ersan'in iyi oldugunu biliyor muydun? Biz biliyor muyduk? Su an Guven'i bir kere izledik mi, kotu oldugunu niye hemen var sayiyoruz?

Fikirlerini her zaman temelli bir sekilde aciklamana saygi duyuyorum, ama bazen cok fevri seyler yaziyorsun hocam, sana da yazik bize de.

Sertug Ozgur dedi ki...

Ersan'ın sözleşmede 4 milyon euro'luk satın alma opsiyonu olduğu söyleniyordu sezon başı. Doğru değil miymiş ya?

marpione dedi ki...

shelbyl bjk4ever'ın bir olayı var, sistemli olarak yapıyor ve bu yaptığına karşı argüman falan üretmek imkansız.

olay şu : kulupte o dönemde yapılan bir yanlışlık veya hatayı bul ,ortaya koy, sonra da "şöyle böyle yapılsa iyi olmaz mıydı?" de. o yanlışlığın yapılmasına neden olan tüm etkenleri görmezden gel. zaman içerisinde değişen dinamikleri hesaba katma. mecburiyetleri görmezden gel.

sen sadece olabilecek en mükemmeli konuş, olanları oluş nedeniyle değil de sonuçları ile yargıla. sonra da bunları en keskin biçimde yaz.

sene başında ersan kimdi? ne oynardı? takıma girebilecek miydi? kimin sakatlanacağı belli miydi? hocanın sistemine uyum sağlayabilecek miydi?

adamı aldığımız gün bunu bilen birisi var mıydı? gelip de baki veya çağdaş gibi saç baş yoldursaydı ne diyeceklerdi?

"neden bu adama 4 milyon verdik"

şimdi ne diyorlar :

"neden zamanında parasını basıp almadık"

bu zihniyetle iletişim kurmak zor. bir noktadan diğerine ilerlemek zor, tartışmak zor. zaten diyalektik nedir bilmeyen adamla zinhar tartışmamalı derim ben hep.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

o değil de, bu güven gürsoy da iyi oyuncu çıkarsa, bu transferleri yapan beyin kimse gidip çiçek vermek lazım.

cenk + ersan beşiktaş tarihinin en iyi transferleri arasında yer alacak.

ersan'a 5 milyon euro verilir mi? verilir.

sezon başında ersan'ı tek isteyen biz değildir.

adnan sezgin bizzat ersan'ı izlemek için adana'ya gitmişti.

maliyet pazarlıkları o kadar kolay değil yani...

marpione dedi ki...

ersan yerine tabata'yı verelim adana'ya. belki o herif kebap yeyince adam gibi oynamaya başlıyordur. antep'teki performansının nedeni antep mutfağı olabilir. brezilyalı adam eti sever :)

Sercan dedi ki...

Ozgur BJK den copy-paste:

18687 - Hakan Kayadurmuş Güven'in Eski Hocası Mehmet Kaplan'la Konuştum 2011-02-02 04:21:24

Öğlen 12 civarı aradım Mehmet abiyi.Anladı tabi Güven için aradığımı.Kalabalık olmaması için sorduğum sorulara verdiği yanıtları birbirine ekleyerek anlaşılabilir bi metin çıkarmaya çalışıcam:

"Bütün tv'ler yanlış verdi haberi.Güven stoper değil, savunmada oynamıyor.Quaresma gibi hücumcu bir kanat oyuncusu.Oyun stili Rıdvan Dilmen'e de biraz benzetilebilir.Uzun değil ama hızlı, çok tehlikeli ve iyi bi adam.Sezon başında deplasmanda İstanbulspor'u yendiğimiz maçta gol de attı ve maçı kazanmamızı sağladı.Ulvi hoca o maçı izlemeye gelmişti.Sonra beni aradı. Düşünüyorsa hiç kaçırmamasını söyledim.92 doğumlu ama 16 yaşında Bank Asya'da oynuyordu, düşün yani...Şimdiden liglerde 70-80 maça ulaştı.Simao ve Q7 gibi adamların olduğu yerde A takımda oynaması biraz zor gibi görünüyor.Bence A2 için aldılar, daha sonra üste çıkaracaklar.Yalnız biraz şımarık bir çocuk.Yapısı şımarmaya müsait.Bunu düzeltebilirlerse çok faydalı olabilir Beşiktaş'a. Ayrıca Malatya'ya 45 bin lira ödemişler"

Eski hocasının dedikleri bunlar...

marpione dedi ki...

@sercan,

bu yazıyı aldığın sayfanın linki nedir?

@herkes

lütfen başka siteden buraya bilgi taşırken o sitelerin linklerini de ekleyelim. biz ekşibeşiktaş olarak mutsuz oluyoruz başkaları bizim yazılarımızı yayınlayıp link vermediğinde. biz de aynı şeyi başkalarına yapmayalım.

(spam yapanı tanırız, o ayrı konu :) )

Sercan dedi ki...

ozgur BJK yazmıştım da
linki de

www.ozgurbjk.com

Pamukk dedi ki...

a2 de oynayacakmış. stoper fln da deil sağ açık oyuncusumuş

Yorum Gönder

Ara