.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Şubat 2011 Cuma

Geleceğin Takımı

Bernd Schuster Beşiktaş'ın başında kalacak mı yoksa yakın zamanda bavulunu toplayıp Atatürk havalimanının yolunu mu tutacak kimse bilmiyor. Kendi adıma kalmasından yanayım. Kendisini çok başarılı bulduğum, çok doğru işler yaptığını düşündüğüm için değil; artık her sezonun Şubat-Mart ayında Ahmet gitsin Mehmet gelsin döngüsünden sıkıldığım için, gelen her hocanın 6 ay sonunda kötü olduğunu söyleyip yenisini getirelim deme şımarıklığından bıktığım için, sorunların artık kurumsal olduğuna inandığım ve takımı sahaya çıkaran hocayı değiştirmekle çözülmeyeceğine inandığım için, Schuster'den çok daha önce gitmesi gerekenler olduğunu bildiğim ve onlar gitmeden hep aynı kısır döngüyü yaşayacağımıza emin olduğum için...Nedenler uzatılır, başka bir yazının konusudur zaten bunlar ve yakın zamanda yazılır umarım.

Beşiktaş bu sezon maalesef ligi kaybetti. İlk ikiye girip Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterme şansını da yitirdi diyorum kendi adıma. Avrupa'dan, Kiev gibi sıradan bir takımdan iki maçta 8 yiyerek elendik. Elimizde kala kala Türkiye Kupası kaldı ve tek hedef bu. Şimdi bu hedef doğrultusunda çalışmanın zamanı. Ama sezon sonuna kadar geçecek 3 ay, benim adıma başka bir testi de içinde barındırıyor. Beşiktaş'ın samimiyet testi diyorum buna. Gelecek yılların Beşiktaş'ı kuruluyor laflarını hepimiz duyduk. Şimdi bu adımı atmak için olabilecek en uygun ortam oluştu "maalesef". Ligde hedefi olmayan bir takımın deneyebileceği her şeyi yapmanın zamanı geldi.

Artık Schuster'den beklentim şudur; sağlıklı olduğu sürece her maç kalede Cenk'i oynatması. 35'lik Aurelio'yu, bundan sonra hiçbir maçta komple bir orta saha ve gerçek bir Beşiktaşlı olan Necip'e tercih etmemesi. İsmail Köybaşı'yla özel olarak ilgilenmesi ve ona bu takımın geleceğinde yeri olduğunu hissettirmesi. Onur Bayramoğlu'nu sıklıkla rotasyona sokması. A2 takımında forma giyen Atınç'ı kadroya alıp yavaş yavaş bu lige ısındırması. Gelecek umutlarımızı bağladığımız Muhammet'i Guti'yle antrenmanlara çıkarması, arada forma vermesi..Ersan o şanssız sakatlığı yaşamasa ya da Rıdvan neler olduğunu anlamadığımız şekilde kiraya gönderilemese listede onların da adı olacaktı elbette, unuttuk sanılmasın.

Bu isimler benim için Beşiktaş demek. Demirören'den de, Schuster'den de, Guti'den de önemliler. Şimdi onlarla gerçek bir başlangıç yapma zamanı. Çünkü eğer geleceğin takımını kuruyoruz diyorsanız, bunu yaş ortalaması 32 olan isimlerle yapamazsınız.

20 Yorum:

powerslide dedi ki...

cenk,ismail ve necip konusu bence şusterin kafasında netleşti, üçü de yeni sezonda vazgeçilmez olacaklar gibi.. onur konusunda hala kafamda soru işaretleri var çünkü topa sert girmeye ve mücadele etmekten kaçıyormuş gibi bir havası var.. atınç ise tamamen kapalı kutu ama mutlak suretle denenmeli, boyu baya uzun eğer bir de atletik bir yapıdaysa ne mutlu bize.. bol bol ceza sahası çevresinde ver kaç çalışıp pozisyon yakalamamız lazım bu düzende sadece gutinin ayağından çıkacak paslara muhtacız..

Antidoto dedi ki...

Necip'in netleştiğine dair bir ışık görmüyorum ben henüz..Çocuk bilmem kaç hafta aradan sonra ilk defa bu hafta ilk 11 çıktı. Umarın böyle devam eder tabii.
İsmail zorunluluktan oynayacak ama mesele ona zorunluluktan oynuyormuş gibi hissettirmemekte zaten. Cenk ise kaleyi alacak gibi duruyor dediğin gibi.

Unknown dedi ki...

antalya maçında necip kesik yer çok büyük ihtimal.ismailin yerine erhanı dener hocamız ters ayaklı hesabı.veya 18lik kadroya almayabilir.kim ne güvencesi verebilirki bu hocaya.zararın neresinden dönülürse kardır.

memmo03 dedi ki...

+1
Helal olsun çok güzel yazı.
Schuster gidecekse yönetim hiç durmasın.

Yeni hocamız Lippi oldu sanırım.

http://www.kartalhaber.com/haber/13054562/flas-flas-iste-besiktasin-yeni-teknik-direktoru-.html

http://www.ajansspor.com/futbol/superlig/h/20110225/besiktaslilar_saat_1400u_bekleyin_.html

powerslide dedi ki...

bence necip konusunda bu kadar karamsarlığa kapılmayalım, görev verilen fener ve kiev maçlarında gayet güzel top oynadı, öncesinde de şuster görev veriyordu, güveniyordu.. bu oyuncudan en 10 sene yararlanıcağımızı varsayıyorsak şu travma döneminde yapacağı hatalardan çabuk etkilenebileceğini düşünen şuster şimdilik onu kurtlar sofrasından sakınıyor olabilir..

Antidoto dedi ki...

@powerslide
Abi şu günlerde senin gibi iyimser düşünen bir Beşiktaşlı gördüğüm için çok mutlu oldum ya, sağol valla...

memmo03 dedi ki...

@rogerio da silva bobo

celal kolotmuş boş adam yöneticiliği bıraktıktan sonra konuşmaya başladı. Senden ne gördük ki ...

powerslide dedi ki...

takımı tekrar toparlıyıp motive etmesi açısından iyimser bakamıyorum ama konu gençler olunca şustere güveniyoruz..

Unknown dedi ki...

çok haklısın çok..bu isimler Quaresmadan da önemli bırak Schusteri,Demiröreni.bende bıktım hersene hoca değiştirmemizden ama bu geleceğin takımını kurmaya Schusterin niyetli olduğunu hiç sanmıyorum :(
Atınçı hatırladığın için sağol.nasıl Cenki,Ersanı bir maçta izleyip evet işte budur dediysem aynı şeyleri Atınç içinde söylemiştim ama Herr antayda oynadığımız hangi maçtı unuttum Atınç yerine Furkanı oynatmıştı ki onda hiç ışık göremedim yani onun tercşhlerine hiç inancım yok dahada ötesi karakterine saygım sıfır.Yanılmaktan nefret ediyorum.herkes ısrarla geçen seneki Rijjkardlı GS olacağımızı söylerken ben hep karşı çıktım ama onların ön gördüğü şeyleri bende GS için görüyordum ve umutlanmalarına gülüyordum.demek ki dışardan bakan gözler hep daha doğruyu görürmüş

Asi Ruh dedi ki...

Messi,iniesta, xavi hepsi bir birlikteliğin ürünü. Biz bu adımı Necip, Ersan, Cenk ve İsmail ile atabiliriz.

Basar dedi ki...

Harika bir yorum olmuş. Buna bir ilave, eğer seneye kalacaksa Fernandes de her maç oynamalı. Onun da yaşı 24 ve çok kaliteli bir oyuncu. Hem Guti hem de Ernst'e göre oyunu daha çift yönlü oynayabilen bir oyuncu.

Birde, konuşmak için erken ama Almeida ile olmayacak gibi. Bobo'yu kaybetmemek lazım. Holoşko, Almeida'dan çok daha faydalı bir oyuncu.

Son olarak, lütfen Nobre sezon sonuna kadar dinlendirilsin!

mustafa dedi ki...

Geçen Sezonun son maçına Bursaspor karşısında skora isyan eden yılmadan bırakmadan svaşan 3 isim hatırlıyorum ben Necip,İsmail ve Cumali . aradan aylar geçmiş umutlar yine tükenmede dün gece yine skora isyan eden değiştirmeye çalışan Necip İsmail ve Onur. Bu çocuklar lazım bize sayıları arttıkça güzelleşecek herşey.Bu çocuklar eğilip bükülmüyor pes etmiyorlar dünde bugünde . Cartalete kardeş ne demişti Necip Beşiktaştır.Evet Necip,İsmail,Onur,Cumali,Cenk,Ersan,Ali Beşiktaştır.

Mustafa Kaya

Kalten dedi ki...

Sezon sonu sözleşmesi biten oyuncular burada:

Trabzonspor: Egemen Korkmaz, Selçuk İnan, Yattara
Bursaspor: Ali Tandoğan, Ivankov, Kirita, Ivan Ergic, Hüseyin Çimşir
Fenerbahçe: Uğur Boral, Semih Şentürk
Kayserispor: Souleymanou
Beşiktaş: Erhan Güven, Ekrem Dağ, Bobo, İbrahim Üzülmez
Gaziantepspor: Elyasa, Zurita, Jorginho, Julio Cesar, Şenol Can
İBB: Can Arat, Ergun Berisha, Hervé Tum, Hasagic, Marcin Kus, Oğuzhan Bahadır, Serhat Gülpınar, Taner Gülleri
Galatasaray: Cem Sultan, Barış Özbek, Gökhan Zan, Kewell, Lucas Neill
Eskişehirspor: Doğa Kaya, Bülent Ertuğrul, Serdar Özbayraktar, Sezgin Coşkun
Manisaspor: Bulut Basmaz, Eren Aydın, Simpson, Kalabane, Recep Biler, Nizamettin, Ferhat Çökmüş, Şener Aşkaroğlu
Karabükspor: Bülent Bal, Bülent Ataman, Muhammet Hanifi Yoldaş
Antalyaspor: Veysel Cihan, Volkan Altın, Djehoua, İlkem Özkaynak, Tuna Üzümcü
Ankaragücü: Adem Koçak, Zewlakov, Klukowski
Gençlerbirliği: Emre Balak, Jedinak, Serdar Kulbilge
Sivasspor: Kamanan, Sedat Bayrak, Abdurrahman Dereli, Uğur Kavuk
Konyaspor: Erdinç Yavuz, Montano, Mehmet Sedef, Orkun Uşak
Bucaspor: Civar Çetin, Londak, Musa Aydın, Onur Tuncer, Orhan Ak, Erman Güraçar, Pavel Londak, Ragip Başdağ, Victor Mendy
Kasımpaşa: Murat Şahin

Kaynak: http://sanlibesiktas.blogspot.com/

İçlerinden bonservissiz "iyi yedek" kontenjanına da girebilecek isimler:
- Selçuk İnan (tabii ki)
- Elyasa, Sezgin Coşkun, Abdurrahman Dereli, Uğur Kavuk dörtlüsünden bir veya ikisi (bek için hepsi Erhan Güven'den daha iyi alternatif)
- Musa Aydın (Ekrem'den daha iyi bir alternatif)
- Serdar Kulbilge (Hakan'dan daha iyi bir alternatif)

Aslında bir de Egemen derdim ama karakteri yüzünden eliyorum :) Seneye Serdar Özkan'a tokat atmış iki kişi olmasına gerek de yok kadromuzda :)

Üstüne bir de "izleme komitemiz" tarafından bulunmuş bir-iki Bank Asya genci, A2 takviyesi, iki-üç de sudan ucuz gurbetçi kattık mıydı Türk kalitemizi bir nebze arttırabiliriz.

Mantıksız mı?

dominic molise dedi ki...

her sey iyi hos da elimizde gelecegin takimi var mi bi ona bakmaliyiz.
ismail zaten banko 11'de. yedegi yok adamin, onu gec. cenk zaten 1. kalecisi schuster'in, bunu da gec. necip bence daha cok forma alacaktir, kaldi ki necip'e schuster'in cok katkisinin oldugunu dusunuyorun. gec. onur zaten rotasyonda. gec. geriye bi tek dise dokunur ridvan, atinc, muhammet kaliyor. 3'unden 1'ini gelecek sezon banko 11'e yazabilsek schuster'e helal olsun derim ama cok da umutlu olmamak gerek bence. ki bence 3'u de su an forma giymeye hazir degiller fiziki olarak.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@ bobo

Bu teknik direktor haberlerine adam havalimanina inmeden inanmam. Sporting Lizbon da bu sezon ligde Besiktas'a benzer durumda, dun de Uefa'dan elendiler. Portekizli arkadasim bana bugunku bi Portekiz gazetesinin spor mansetini gosterdi, Benitez'in buyuk boy fotografini koymuslar, "Benitez Sporting'e geliyor".

Onlarin medyasinin da bizimkinden farki yok iste. Gulme krizine girdim resmen haberi gorunce :)

AQ-47 dedi ki...

O değil de Cenk şov yapıyor, helal olsun

BJK4EVER dedi ki...

Yeni sezonda 3-5 milyon bonservis verip aliriz artik. Ne de olsa para bizim kasadan cikmiyor, baskanin kasasindan cikip borc olarak yaziliyor. Veresiye futbolcu, bol bol al anasini satayim.

AQ-47 dedi ki...

bu adam şu haliyle 3-5 milyon etmez mi, çakma star sercanla volkan 10'ar milyon ederken? keşke 3-5 bandında kalsa, çok artacak fiyatı çok

BJK4EVER dedi ki...

Burada 50 defa yazmisimdir herhalde Cenk Tosun'u diger gurbetci oyuncular ile birlikte. Daha 1 ay evvel bu cocugun fiyati 500.000 euro idi. Bu paraya almassan haziran ayinda odedigin 1 milyon euro bile yazik gunah bana gore, kaldi ki 3 milyon euro gibi rakamlardan bahsediyoruz. Yazik gunah, bu tip firsatlar tepildigi zaman icim aciyor, Besiktas'in parasi bu kadar kiymetsiz olmamali, carcur edilmemeli, 1 kurusu bile.

Yorum Gönder

Ara