.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Şubat 2011 Cumartesi

Anket


Schuster'in atılması, verilen ceza, Aurelio'nun kırmızı kartı, Emenike'nin verilmeyen penaltısı, Hugo Almeida'nın sayılmayan golü...

Hakem kararları, kulübün haklarını aramak, basın toplantıları, maç çıkışı demeçleri, kapalı kapılar ardında yapılan görüşmeler...

Beşiktaş'ın hakkı öyle mi aranmalı? Hak aramak için doğru zaman mı?

Futbolun katili Türk hakemleri... Bir sonraki maçın da Türk hakemleri tarafından yönetileceği gerçeği...

Sayın Serdal Adalı, hepimizin tahmin ettiği cümleleriyle basın toplantısı yapmalı mı, yapmamalı mı...


57 Yorum:

gökhan dedi ki...

schusterin kovulduğunu açıklayacaksa yapsın.

ceyhun dedi ki...

çok doğru yakalanmış bir anket sorusu... yapmamalı, yapınca bir katkı sağlayamayacağı kesin.

eğer diyecekse ki, bugün hakem karabük'ün de penaltısını ver(e)medi, bizim gölümüze ise yetişemedi, göremedi... buyursun yapsın, yoksa ağlak bir basın açıklaması ve suçu hakemlere atan bir yönetici tavrı bıktırdı artık.

bw1903 dedi ki...

boş işler boşşş daha önce yd de yapmıştı

Unknown dedi ki...

eger bi istifa varsa suster zaten mactan sonra bunu kendi soylerdi.. muhtemelen hakemle ilgili bir acıklama olucak .. ama yenilginin faturası hakeme kesilecekse oturup macı tekrar seyretmeli..

alper dedi ki...

shusteri kovuyorum hemde sınır kapılarına adam dikecem ülkeye giriş çıkışını kontrol altına alacamd erse yapsın buyursun.

Ömer Özlü dedi ki...

yapsın-yapmasından ziyade ne için yapacağı önemli.

ayrıca yapılacak diye açıklama varsa kesin yapılacak ne dersek boş.

bw1903 dedi ki...

önümüzdeki kayseriyle puan farkı 7
tarihinin en kötü sezonunu geçiren gs yarın kazanırsa aramızda 3 puan kalacak
bu durumda takımın durumuyla alakalı konuşacaktur heralde başka ne olabilir demi

BJK4EVER dedi ki...

Oyle demeyin arkadaslar.
Ferguson asdasdasadsd. Wenger knasdasdas. Istikrar asdasdasdas. Sistem safasdasdads. Yildizlar sdasdasda. Gordon Milne sadsadasd.
Uzun vade sadsadasdas.
S.Adali hakeme verip veristirecekse su ana kadar topladigi saygiyi ve itibari yitirir. Takim ve Schuster'in performansi hakkinda konusacaksa buyursun yapsin, hatta radikal kararlar alinmasi lazim bence. Sezon basina kadar sabredelim bu adama dedim, ama o gidisle bu da zor. Nasil bir antrenor oldugunu gormek icin sezon sonunu beklememize gerek olmayacak bu gidisle.

sozcelyk dedi ki...

Harika baslayan maci bu hale getiren hakem hakkinda konusacaktir belli ki.

Karabuk'un verilmeyen penaltilarini da esgecmesin sonra istedigine giydirsini hakkidir.

Ama turk futbolunda aziz yildirim kadar sozumuzun gecmedigini de bilelim, soyunma odasina inip yapilan hatalari duzeltebiliyor aziz yildirim peki bizim gucumuz neye yetiyor ?

Adali'ya fikir vermek istiyorum:

"Butun kamuoyu, bizim yildiz transferi yapmamiz sebebiyle bizi sampiyonluk adayi gosterdi. Halbuki biz, dile getirmesek de, sene basindan beri bu seneyi bir "yeniden yapilanma" senesi olarak goruyorduk. Bu oyunculari simdi alabildigimiz icin aldik, cunku seneye 3 kupa hedefimiz var, bu sene Besiktas'tan bir sey beklemeyin, kendi kendinize gelin guvey olmayin."

Boyle derse olur bence, hos yukaridaki metne kendim de inanmadim ama olsun.

B.Ş.'i hala kovmayan ve sezon başından beri tüm yetkiyi ona veren yönetim de suçludur.
Yöneticilerin futboldan anlamalarını beklemiyorum.Zaten futboldan anlamadıklarını kendileri de bildikleri için sezon başından beri teknik ekibin işine karışmadıklarını görüyoruz ama B.Ş.'in ne kadar başarısız olduğunu ve işine ciddiye almadığını idrak edebilmek için futboldan anlamaya gerek olmadığı açık.
Kendileri bu karar verme iradesini göstermiyorsa bir tane sportif direktör ve ona bağlı çalışacak bir ekip kursunlar.Futbolun yönetimi bu ekibe devredilsin.Örneğin takımın başına gelen yeni bir hoca sezon başı kampına Zapotocny'yi götürmeye kalkınca müdahele edecek birileri olsun.Takımın genç değerleri bir anda silinip atılmasın.Transferde yetki paylaşılsın.Sezon sonunda takımdan ayrılacak bir hocanın takımı yaşlandırıp kadroyu enkaza çevrilmesine izin verilmesin vs...
Türk futbolu için asıl devrim budur.

@bobo

Bunlari kizginlikla abartilmis cumleler olarak dusunuyorum ben.

"B.Ş.'i hala kovmayan ve sezon başından beri tüm yetkiyi ona veren yönetim de suçludur."

Sirf su cumleden 1000 kelimelik makale cikar.

Schuster'i kovduk, yerine kim gelecek? Yerine gelen adam bu futbolculari idare edebilecek mi? Schuster'in rolunun gunumuz dinamiklerinde degismesi mumkun degil mi?

Sen Schuster'in kovulmasi ile butun sorunlarin cozulecegini saniyorsan tamamdir.

Onerdigin "futbol direktoru" tadindaki yapilanmayi zaten 2 yildir yaziyorum ciziyorum ben. Ama futbol direktoru hakikaten olusabilirse, bugun Schuster'i kovmana da gerek kalmaz zaten.

Siyah ile beyazi yok bu isin, sen gri yaratiyorum diye bir tane daha siyah yaratiyorsun.

@shelybl

Abi sen benden dünyanın en kolay şeyini istedin. :)
Teknik direktörlüğünden hazzetmesem de Rijkaard'ı getirtebilirim takımın başına.Hiç olmazsa sistem antrenörüdür.İyi kötü bir sistem oturtur takıma.Guti ve Q7'nin olmadığı her maçta rezilleri oynamayız.
Sonrasında Samet Aybaba'yı da düşünebilirim.Kendisinin berbat bir taktisyen olduğu ve Q7's gang'le anlaşamayacağı açık olsa da Necip'leri,Ali Kuçik'leri,İsmail'leri ilk 11'e koyar ve eminim ki 20 haftada 31 puandan daha fazlasını kazandırır şu takıma.

B.Ş. gerçekten belli bir sistemi işler kılan ve karakterestiği olan bir kadro yaratsa B.Ş.'e zaman verelim veya onun stilinde bir hoca getirelim diyeceğim de ortada öyle bir durum yok.B.Ş. futbolu=Mustafa Denizli futbolu.Şu kadroyla bundan kötüsünü yapacak bir hoca gerçekten tanımıyorum.
Bu arada benim Beşiktaş için gerçek favorim Cristoph Daum'dur.Şu kadroda Q7 dışında idare ediemeyeceği oyuncu olduğunu düşünmüyorum.Simao,Guti zaten buraya kariyer hedefi için değil para için gelmiş tipler.Seneye Avrupa Ligi'ne katılamazsak Q7'ye yol verebilir.Bizim için tabi ki büyük bir kayıp olur ama Her halukarda B.Ş.'in başında olduğu Beşiktaş'a tercih ederim.

Adsız dedi ki...

Schuster'i kovmak sorunları sıfırlayıp, Fabrika ayarlarına döndürecekse takımı kovalım gitsin bu kadar rahatsız ettiyse. Ancak Schuster kovulduğunda değil sorunların kaybolması, mevcut sorunların üzerine birçok sorun eklenecek.

Yeni T.D kim olacak?
Kadroyla nasıl baş edecek?
Kimler feda edilecek? vs....

Bence bugünden istifa ya da kovma gibi şeyleri konuşmak anlamsız.

Batistuta35 dedi ki...

Schusteri kovmayalım tabi ki zamansız olur ama biraz dövelim,kulağını çekelim artık şu inadı bitsin ligi ve takımları ciddiye alsın gerisi gelir zaten

Deniz dedi ki...

Çıkıp şey desin, "Dünkü maçta hakemin yönetiminden memnuun değiliz, çok kötü bir yönetim sergiledi, Emenike'nin yerde kaldığı pozisyonda beyaz noktayı göstermeli ve Hakan'a kırmızı kart çıkarmalıydı. Futbol bu tür ağır hataların kaldırılabileceği bir oyun değil. Hakemler maç sonucuna etki etmesin."

Bitirsin toplantıyı. Baya ses getirir, zaten herkes Almeida'nın golünde falan hemfikir. Hakemler sadece bizim aleyhimize hata yapmasın demekten daha sivri bir açıklama olur ve dikkat çeker.

AQ-47 dedi ki...

şuster'i kovup bülent uygun'u tek yetkili olarak atadıklarını söylesin ve ben artık hentbol seyretmeye başlayayım

sehorn dedi ki...

Schuster ile bu iş olmaz dediğimizde ligin 7. haftası falandı heralde, haftalar geçti, transferler geldi değişen birşey yok. Bunu söylediğimizde bize Gökmen Özdenak muamelesi yapıldı resmen.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ya olurdu olmazdı'yı bırakalım artık. biz de aynı şeyleri söyledik, biz de aynı muamelelere maruz kaldık.

ama bugün bunun karşılığı; "schuster gitsin" değil.

bu takımı schuster revize ederken tereddütlerim vardı. yarın schuster gittiğinde yahu ferrari gibi bir stoper alalım diyecek isek napayım o schuster'i demiştik.

ama olan oldu.

bu saatten sonra schuster'i göndermezsin. göndersen de anlamı olmaz. çünkü gelen "bu ne biçim kadro diyecek"

tüm yıldızlara rağmen. belki adam defansif oynatacak kim bilir.

neticede, schuster rijkaard gibi bir sonraki sezonun 7. haftasında gider.

bugün görünen o dur...

o yüzden gitmeliyi falan bi rafa kaldıralım. gerçekliği yok. ihtimali yok.

galatasaray rijkaard'ı nasıl gönderemediyse, beşiktaş da gönderemez.

ayrıca bu saatten sonra gönderse ne olur göndermese ne olur.

biz bundan sonra nasıl daha iyi olur diye bakalım

Mitya dedi ki...

Is guc maci seyretmedim, Emenike'nin penalti pozisyonunu, Simao'nun pozisyonu, bir de verilmeyen golu gorebildim sadece. Yuh Abitoglu, yuh! Bir de Toraman'in net bir kirmizisi varmis sanirim, bir de bir baska penalti pozisyonu, onlarda da hataliysa biraksin hakemlik filan yapmayi. Hadi golu gormedi diye fazla da yuklenmeyecegim, Dunya Kupasi'nda oldu, Deivid'in Denizli'ye attigi muazzam gol de cope gitmisti, ama su Emenike'ye calamadigi penalti vahim, benzerini gormemis olabilirim. Bir de yan hakeme bakiyordu var mi birsey diye, gulmekten helak oldum.

Bu Abitoglu'nun epey macini seyrettim, bugunku kargasaya hic sasirmadim. Bir mac icerisinde bu derece dagilabilen baska bir hakem bulmak zor. Her karari oncekini telafiye yonelik, biraksin gitsin.

sehorn dedi ki...

@Gürcan,

Şu saatten sonra yapılacak en iyi şey hala Schuster'i göndermek ya da devam edip gelecek sene için uygun hoca adaylarını aramaktır. Bundan kastım, Avrupa turuna çıkıp menajerlerle pazarlığa oturmak değil. Sporla içli dışlı, mantıklı, güvenilir bir isimden danışmanlık alıp, bu kadroya uygun hoca adaylarını bulmaktır. Sene bitince de gider alırsın önceden araştırdığın bu hocayı.

Schuster gidecek, eninde sonunda olacak bu. Bakmayın, forumlarda sağda solda " İnadına Schuster, alayına Schuster " diyenlere. Bu insanlar önce " Schuster'i seviyorum ama ... " diye devam eden cümlelere başlayacaklar sonra da alınan büyük bir yenilgiden sonra istifa diye bağıracaklar ki " ama " ile devam eden zoraki destek cümleleri başladı bile. Bu daha önce defalarca oldu yine olacak, bkz. Rijkaard, Aragones, Del Bosque. Kimse kafasına göre devrim hikayeleri yazmasın. Sen kıçını yırtsan başarısız adam gider.

Bundan sonra yapacağın hiçbir hamle olayları birden 180 derece değiştiremez ama bir yerden başlamak zorundasın. Yanlış olana devam ederek birşeye kazanamazsın. Gs'nin Rijkkard'ı göndermesi doğru hamle idi ama Hagi'yi getirmek yanlıştı. Eğer Gs Rijkaard'ı yolladığında Daum- Koch'u getirseydi iki doğru hamle birden yapardı. Evet biliyorum Daum ismi bir nevi yabancı Samet Aybaba efekti yaratıyor ama bu ligin vasatı bu, burada başarılı olan hoca tipi belli. Daum da bu tipin sözlük karşılığı.Her ne kadar Schuster'i Rijkaard'ı getirmek kadar havalı olmasa da başarı bu tarz adamlarla eliyor. Daum sadece örnek tabi.

İşin özü şu, dayı gidecek, ya gelecek senenin yarısında gidecek ya da önce. Gitmemesi mümkün değil. Buna göre geleceğin planlamasına başlamak zorundasın. Yazılarından anladığım kadarıyla herşeyin planlı programlı, kurallara uygun bir şekilde yapılmasını istiyorsun ancak futbolda pause edip düşünecek vaktin yok, lige bir sezon ara verip plan program yapamıyorsun. Bu nedenle ufak tefek hatalar da yapıp, ara da para da kaybedip, ilerlemek zoundasın.

sozcelyk dedi ki...

boşa kelle istemeyin.

yerleştirilmeye çalışan oyun sistemi sadece a takımla sınırlı değil, schuster hemen hemen bütün A2 maçlarını da takip ediyor , yönetim kanadından gelen açıklamaya göre de altyapıdaki her takım bu modele göre futbolu öğrenecek.

tabi bizde bir teknik adamın ömrü ne kadar arkasındayım derlerse desinler çok uzun olmaz ama schuster konusunda emin ve ciddi olduklarına çok inanıyorum.

schuster gitsin şu gelsin yerine mevcut kadro ile 3 kupadan 2sini nasıl kazanabiliriz ş.ligine katılabilmek için nasıl galibiyet serisi yakalayabilirizin yolunu aramak lazım, umudumuz ve imkanımız var mı ? kesinlikle var

umut tükenene kadar dünyanın en iyi teknik direktörü schuster.


teknik adam değişikliği filan bombok bir sürece iter bizi.

esperanza dedi ki...

Inonu ye her gelen ustumuzden tren gibi geciyor, ne hakemi ne basin toplantisi arkadas sacmalamasinlar.

bu seneki durum yuzunden yonetimi suclayan yok, taraftara baska bir hedef gosterme vs. bunlar cok klise artik yemiyoruz Serdal basgann bosver otur evinde cayini kahveni ic

Schuster'i gondermek "hatadan donmek" olmaz, "hah bir de sivadin" olur. Schuster'in gonderilmesinin yaninda getirecegi on yuz bin milyon sorun var.

Burada gene sene basina donuyoruz: Yonetim taraftarin beklentisini ayarlayamadi. Bugunku butun anksiyete bu sebepten.

Neticede Adali ne olursa olsun ters bir aciklama yapmamali. Eger beklentileri yukseltecek ya da tepkiyi tetikleyecek bir aciklama gelirse cok kotu seyler olabilir.

Hadi onu gectim, su an yonetimde saygi duydugum bir tek adam var, o da kendisi. Uzulurum.

Umut ekmegimiz, hadi bakalim.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

3 kulvarin ikisinde yoluna devam eden teknik direktorun kovuldugu dunyanin hicbir yerine gorulmemistir. Az daha sabredin, Schuster cok yorum sildirecek...

BJK4EVER dedi ki...

Hee evet, Victoria Plzen, Antep Belediye, Sekerspor, Trabzon PAF ve CSKA Sofia gibi cok zorlu ust duzey takimlarin oldugu 2 kupada devam ettigi icin Schuster cok basarili. Adim gibi biliyoruz ki UEFA'da maksimum 2 tur sonra yokuz, kupada da gittigi yere kadar. Lig mi? Zirveden 15 puan geride 5. siradayiz. Evet 15, yaziyla onbes, fifteen.....

@BJK4EVER

Hocam bazen sessizlik de bir cevaptir bence. Arada oyle yaparsan bu kadar yorulmazsın. Bunu bir "friendly reminder" olarak görmeni isterim, yazı dili bazen insanların demek istediğini ters gösterebiliyor, yanlış anlama olmasın.

BJK4EVER dedi ki...

Abi kusura bakma da ne yapayim? Koskoca Besiktas ligde 5. olmus, liderin 15, 4.nun 7 puan gerisinde kalmis, boyle bir kadroyla Bursa, Kayseri gibi takimlarin uzak ara gerisinde, Belediye ve Karabuk gibi takimlara karsi oynadigi futbol ortada. Hala insanlar inat ugruna, bazi gercekleri gormemek ugruna kalkip Turkiye kupasindan falan bahsederse sinirlenirim abi.
Koskoca Besiktas'a insanlar bunu yakistiriyorsa boyle cevap yazarim abi. Yarin oburgun kupadan elenince, UEFA'dan elenince ne denecek? Olsun, ligde ilk 5'e girdik buyuk basari mi denecek? R.Wien ve Helsinki'yi eledik buyuk basari mi denecek?

BJK4EVER dedi ki...

Dinamo Kiev'in antrenoru bile 'kadrolari bizden ustun ama sanslar esit cunku baslarinda Lucescu yok' dedikten sonra Schuster'i tartismak anlamsiz oluyor bence.

bw1903 dedi ki...

"operasyon" dedi beyler gerisini izlemeye gerek yok işin ilginçi bunu geçen sezon da demişti

Adsız dedi ki...

Saygınlığını/Saygınlığımızı düşürüyor başka birşey olduğu yok.

"Operasyon"
"Beşiktaşlılık durusu"
"Hodri meydan" vs...

BJK4EVER dedi ki...

Ne guzel futbolu yahu? Buca karsisinda 20 dakikalik, Trabzon yedek takimi karsisindaki 40 dakikalik guzel futbol mu? Keske sayin Adali dunku futboldan da, Karabuk'un verilmeyen penaltisindan da, ilk yarida verdigimiz 5 pozisyondan da bahsetseydi. Sen ilk once icindeki meseleleri hallet derler adama....

Adsız dedi ki...

"Soyunma odası basılacaksa alasını yaparız, en iyisiyizdir"

bw1903 dedi ki...

dün yapmasın demiştik ama ..

Adsız dedi ki...

"Gizli güç"
"Beşiktaş'la uğraşmak kolay değildir"

Adalı'dan inciler...

ozzie dedi ki...

@ Kartal kilikli akbabalar

Niye sasiriyorsunuz ki Adali'nin duzenledigi basin toplantisina ve soylediklerine. Aynayi bir kendinize tutun ve yukarda yazilanlara bir bakin..

Taraftar olarak Turkiye standartlarinin ustunde misiniz ki yonetimin, takimin oyle olmasini hak ettiginizi dusunuyorsunuz?

Siz sabirsizliga, kelle istemelere, skor taraftarligina, kisa vadeli dusunmeye, capsiz yorumlar yapmaya devam edeceksiniz de, yonetim ezber bozup Turkiye futbolunun klasik fevriliklerinden uzak kalacak... Olur!

Begenmiyorsaniz, Ispanya'dan, Portekiz'den, Almanya'dan yonetici de getirelim ki siz engin futbol ve yonetim deneyimlerinize dayanarak onlarin da kellelerini isteyin, kendinizi birsey sanip tatmin olun.

"Ahmet Dursun, Seba gitsin" zihniyeti baki olsun, bir tek siz kalin.

alper dedi ki...

hepimiz yürekten beşiktaşlıyız içimizde kims ebeşiktaşın kötülüğünü istemez.bunların hepsine inanırım.ama şunu bilelim ezik küçük ve arabacı takımıyız biz arkadaş.türkiyenin hangi sahasına giderseniz gidin amatör küme maçına bile gitseniz 90+5 te sol korner direği dibinde Q7 ye yapılan veya yapılmayan (her ne ise) he rharekete ev sahibi lehine son bir şans olsun diye faul çalarlar ve orta yaptırırlar.onu bile çaldıramayacak kadar kadar aciz takımız hakemler üzerinde etkimiz yok.

BJK4EVER dedi ki...

Biz Besiktasli degiliz evet. Ligin acik ara en iyi kadrosuyla 5. oldugumuzu anlamadigimiz icin Besiktasli degiliz. Bir mac iyi oynayan oyuncunun bir sonraki macta yedek kaldigini elestirdigimiz icin Besiktasli degiliz. Hocanin ayni sekilde bir takima 2 defa yenilip 6 puan hediye ettigini gordugumuz icin Besiktasli degiliz. Iyi giden bir taktigi degistirip defalarca kotu gitmis bir taktige dondugu icin hocayi elestirdigimiz icin Besiktasli degiliz. Besiktaslilik kriteri kendi hatalarini gormeyip, susup, herseyi medya ve hakemlere yikmaksa, aglayip sizlamaksa, kendi dunyani yaratip hayallerle yasamak ve gercekten uzaklasmaksa evet, ben Besiktasli degilim. Siz olun Besiktasli.

Unknown dedi ki...

Şuster kovulsun diyenin kafası çok güzeldir eminim, güle güle kullansın.

Ekrem Ph.D. dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ekrem Ph.D. dedi ki...

Ha sunu bileydin, Besiktasli falan degilsiniz siz. Egolarinizin esirisiniz. Egolarinizi tatmin etmek Besiktas'tan daha onemli sizin icin.

Isi o kadar ilerlettiniz ki, takim kaybettiginde sevinecek kivama geliyorsunuz. "Ben bilyodum olm boyle olacagini. Bak ben dememis miydim ". Dedin ulan ne oldu dediysen? Al kicina kina yak simdi. Hani biz bu tipleri basın icerisinde ariyorduk ama o kadar gitmeye gerek yok. Kendi icimizde dahi var. Hissediyorsun, Schuster hata yapinca, Besiktas kaybedince seviniyor adam adeta. "Super oldu simdi gidip laf sokayim, herkes hakli oldugumu gorsun". Neyin kavgasi bu? 2 gun once Schuster'i begenmedigini soylemiş, sonra biri "bence begenilmeli" demis. Bunlar birbirini yiyip bitirmisler. Sonra ikisi de kisisel hirslarini costurup gerisini bosvermis. Ciddi anlamda elestiri yapanlara sozum yok tabi. Ama bir kere kotu dedi diye adam ne yapsa begenmez konuma gelen, olaya bu hirsla bakanlari anlayamiyorum.

Besiktasliligimiza laf etmeyin diyeceksiniz. Ettirmeyin o zaman kardesim. Trabzon PAF takimi laflari falan tam Fenerli Cimbomlu Trabzonlu agzi. Gorduk iste tam kadro Trabzon'un da ne yaptigini. O gun hepimiz biliyoruz ki o sekilde oynadigimiz zaman Trabzon'un as kadrosu da darmadagin olurdu. Boyle ucuz soylemlerle gelen adamin Besiktasliligina da laf ederim, herseyine de laf ederim. Kimse kusura bakmasin.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Trabzon PAF takimi diyosan onu Trabzon macindan hemen sonra yazacaksin. O gun "Cok iyi oynadik ama kem kum, ikinci yari biraz ehem uhum" diyip bugun PAF takimi demeyeceksin, tepemizin tasini attirmayacaksin.

şu maçtan sonra bile birbirimizi yiyosak adalı gibi boş konuşan daha çok olur. çıkıp takım yanlışlarını konuşacağımıza o şustere şöyle dedi ben şustere böyle dedim muhabbeti... ne dediyseniz dediniz, geçti gitti.

"Ben demistim" cok tehlikeli bir hastaliktir, bir kere tutuldu mu kurtulmak zor olur.

sozcelyk dedi ki...

bence 'ben demiştim demeyi sevmem ama ben demiştim' demek daha büyük bir hastalıktır.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ama adamın hakkaten demiş olduğu gerçeğini değiştirmez.

aramızda nobre manisaspora gol attı diye muhteşem analizler çıkarımlar yapanlar olduğu gerçeğini de :p

o değil bugün hangi yazar yazmıştı okudum da sinir oldum. ernst fernandes dediniz al size demiş... halbuse biz ernst fernandes diyoken önünde nobre mi diyoduk? guti diyoduk, hadi o yok, gene ayağında top tutan adam diyoduk. bu necip olur, onur bile olur.

Adam demis oldugunu eski yazisina link vererek ince bir sekilde yaparsa, ya da "demistim" ve benzeri kelimeleri kullanmadan belirtirse daha iyi olur, daha guzel olur.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@fitneci kimdi abi nobre manisaya gol atınca muhteşem analiz yapanlar? isim verirsen daha da güzel olur

@gürcan böyle bi geyik başlatma niyetim yok abi yukarda eleştirdiğim şeyin aynısını kendim yaptım kasıtlı olarak:) nobre konusunda isim vermeye gerek yok zira schuster bile inanmış nobre'ye bizlerden bi kaçı inanmış çok mu

Vay hacı neler dönmüş ... Takım iyi top oynasın isteyince taraftarlık sorgulayan adamlar var hala .

Takım yenildikten sonra gelip hikaye anlatmak kolay ben demiştim mevzusu hakkında ama beni burada gördüğüm en realistik, romantiklikten uzak Beşiktaşlı Gürcan bile 17'de 17'ye inanmıştı.Olmamasının sebeplerini sorguladığımız için taraftalığımız tartışılıyor.1. sebebi Schuster'dir hacı var mı ötesi , bu kadar sabotaja rağmen kalite farkıyla hala kazanacak pozisyon buluyoruz .Adam gibi sistemle ,adam gibi maça hazırlayan bir hocayla Karabük gibi bir takım ayakları titremeden İnönü'ye çıkabilir mi ?

Serdal Adalı bundan sonra sadece transfer yapsın .. Bu takımın basın sözcüsü var en az o konuşuyor , ben anlamıyorum bu durumu.2 lafı bir araya getiremeyen adamlar şirket yönetiyor , kulüp yönetiyor.

Tarihimizde bir sezonda en fazla penaltı attığımız sezonu yaşıyoruz sanırım ... Her yıl bir kere penaltı çalan hakem bile bize penaltı çalıyor.Adamlar Dünya Kupasından elendi çizgiyi geçen toptaki hakem hatasıyla bu kadar yaygara yapmadılar ... Beşiktaş sorunu kendi içinde aramalıdır , bu kadar basit ...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

17'de 17 değil, 3'te 3 yapsak bugün şampiyonluğun en büyük favorisi kimse onun kadar favori olurduk...

Tuco Salamanca dedi ki...

şustere şirk koşmak sizi beşiktaşlılıktan çıkarır. öyleymiş yani, ben de burada öğrendim.

@sehorn

Hocam "İnsanların ben demiştim demesini istemiyorsan o şeyi dediklerinde üstüne çullanmayacaksın." temali yorumun tartismanin gelisimi icin guzel bir noktaya parmak bassa da ikinci paragraf bence gereksiz sert kelime kullanimi icerdigi icin sildim, istersen bir daha yazarsin.

BJK4EVER dedi ki...

@shelbyl

O ilk cumlen herseyin ozeti zaten. Yoksa hepimiz burada Besiktas'liyiz, hepimiz Besiktas'in kazanmasini isteriz, keske bundan sonraki tum maclari kazanip sampiyon olsak, ben haksiz ciksam, kapagin kralini yesem.
Ama insanlar her kazanilan mactan sonra 'nerde Schusterciler yaaaaa cikip konussaniza lan hadi bakalim' dedikce bende maglubiyetten sonra bunlari hatirlatirim, bence gayet dogal.

Ayrica anlamadigim nokta sudur ki, burada cogu kisi Schuster gitsin (@Talov) demiyor, ben hala demiyorum misal. Fakat anlamsiz bir sekilde Schuster elestirilince herkeste kayis kopuyor, sanki anasina kufretmisiz gibi tepki gosteriyor insanlar. Schuster kimdir abi ya? Besiktas kulubunun maasli calisani. Benim sevdigim, takip ettigim kulubun maasli calisani. Malzemeci Sureyya'dan, Tabata'dan, Holosko'dan, Serdar Adali'dan hicbir farkli yok. Maasli personel, baska birsey degil. 2 sene sonra, belki 6 ay sonra Schuster defolup gidecek parasini alip, biz hala burada olacagiz.

Mademki o armaya hizmet eden herkese karsi elestiri tabu, o zaman futbolculara da, baskana da birsey soylemeyin. Kapatalim blogu gitsin, oturup oylece seyredelim maclari. Bir yandan Nobre'yi itin kicina sokacaksin, E.Guven ile dalga gececeksin, diger yanda bu kulubun maasli antrenorune elestiri getirince, sahadaki abukluklari soyleyince Besiktas'li olmayacaksin. Mantik bunun neresinde?

Unknown dedi ki...

@BJK4EVER Benim yorumlar arasında gördüğüm çok kişi Şuster beceremiyor, gitsin diyor. Ayrıca ben Şuster'in diğer çalışanlardan farklı olduğunu söylemedim ki. Neden o argümanın kullanıldığını anlamadım. Sadece Şuster'i değil tüm BJK çalışanlarını özel görüyorum. Malzemeci de acımasızca eleştirilip 1 yıl içinde kovulmasın, futbolcu da, td de. Ben haksız kazanç sağlayanlar ya da hak etmeden gelenler(Nobre, Tabata vb..) hariç hiçbirinin geldiği sene gitmesini istemem. Dikkat edersen Nobre de 1 yıllık futbolcu değil, yeterince BJK'nin sırtından yatarak milyon euro'ları kapan emek hırsızı bir adam. Delgado ve Holosko gibi futbolculara ilk 2 yılından sonra yetersiz olduğunu düşündüğüm halde yine de sabredip gönülden destekledim kendimce. Higuain için erken gitti diye hayıflandım örneğin.En azından emek harcayanların kellesini istemedim hiçbir zaman. Teknik direktörler de biraz daha kilit konumdadır futbolcuya göre. Sabır daha büyük bir meseledir.Tigana, Lucescu, Del Bosque gibi adamların öyle erken gitmesi çok üzücü. Onların gitmesini sağlayan bu 'gitsinci' adamlar işte. Hepsini daha 2. senesini doldurmadan gönderdik de ne yaptık, senelerce yerimizde saydık.Bırakalım bari ilk sene eleştirilerde biraz daha yapıcı olalım, acımasız olmasın böyle. Başta işine, emeğine saygı için.O yüzden Şuster gitsin diyenleri anla-YA-mıyorum.

Yorum Gönder

Ara