.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

12 Ocak 2011 Çarşamba

Hadi Ya?

"Biz değerini bulmayan hiçbir transferin yapılmasını istemeyiz. Futbolcumuzun kafasını karıştırılmasına da müsaade etmeyiz. Sezer bizimle mutlu ve yoluna devam ediyor. Sezer ikinci yarı 6-7 tanede gol atar ve 10 tane golle ligi bitiren bir orta saha oyuncusu olarak tarihe geçer. 10 milyon Euro veren de alır"

Bu sözler Eskişehirspor teknik direktörü Bülent Uygun'a ait. Hani menajerlik faaliyetleriyle, teknik direktörlük faaliyetlerinin bir arada yürütülmesi hukuken ve ahlaki açıdan uygun görülmeyen  ve ceza alan Bülent Uygun. Oyuncusunun kafasının karıştırılmasından şikayet eden Bülent Uygun.

"Beşiktaş'a transferim konusunda kulübün menfaatleri doğrultusunda bir gelişme olursa, oturup konuşulur"

Bu da onun futbolcusu. Düzenin demeci...
"Kulübün menfaatleri..." Sanki büyük bir kulüp aidiyeti varmış gibi konuşuyor. Çünkü öyle konuşmak zorunda. Çünkü kapılar kapandığında başka şeyler konuşuluyor. Futbolcunun kulüp menfaatiyle ne alakası olur? Mert Nobre neden kulüp menfaati gözeterek maaşının azaltılmasını kabul etmiyor mesela?
Çünkü hepimiz biliyoruz ki, Türkiye'de kapalı kapılar ardında başka işler döner. Mehmet Topuz'u, Sezer Öztürk'ü falan kimseye yedirmezler. Onlar iyi çocuklar, iyi futbolcular oldukları için değil, iyi birer mal oldukları için. 

İşte o yüzden daha 2 ay önce tam da bu konuda ceza almış bir adam "oyuncumuzun kafası karıştırılıyor" diyebiliyor. 1 sene önce Manisa'da kulüp menfaatini gözetmeyen sporcu, bugün ağzını kulüple açıyor, menfaatle kapatıyor. Herkes de normal karşılıyor.

Sonra da öldürülen mafya liderinin cenaze töreninde spor dünyasının bir çok önemli isminin esas duruşuna tanıklık ediyoruz...

Türk sporunda ne gerçek varsa, konuşulmayanlarda.

18 Yorum:

Pamukk dedi ki...

10milyon euroymuş. lan pis komisyoncu; sen bizden birini alsana 1o milyona. bunlar satarken herkes kıymetli oluyo. adam resmi komisyoncu hala bu ülkede çalışıyo rahat rahat da konuşuyo.

Tuco Salamanca dedi ki...

yabancı sınırlaması kalkmadığı sürece 10 milyon da derler 20 milyon da derler.

raa dedi ki...

10 milyon diyor adam ya. hem de oyro. birilerinin artık bu adamlara bu paraların geçmişte kaldığını söylemesi lazım.

bence artık düzen değişmeli. bu değişim de başladı zaten. artık çok çok iyi yabancıları görece yüksek maaşlarla da olsa alabiliyor türk takımları. sadece büyüükler de değil üstelik. anadolu takımlarında da bundan beş sene önce yıldız diye nitelenebilen yabancı oyuncular var artık.

yektaya beş milyon istendiğinde çüş demiştik. şimdi bu on milyona ne denmeli bilemiyorum. bilsem ki on milyonun 3'ünü hakedecek hiç ses çıkarmam. ama biz bu filmi çok izledik...


türbülentle ilgili bişey söylemeye gerek duymuyorum bile. onu zaten bize değil iki sene önce sivas deplasmanında yan yana maç izlediğim sivaslı taraftarlara sormak lazım asıl...

Mafyasi, menajerligi zaten rezalet; o konu hakkinda diyecegimizi hep diyoruz.

Benim aklima takilan soru su: Ortasaha oyuncusunu salt attigi gol ile degerlendiren bir futbol akli, nasil bir futbol aklidir?

Schuster hakliymis 60'lar deyince :)

Pamukk dedi ki...

bize satmıyorlar bence başkanından emir almıştır türbülent

okka dedi ki...

@Tuco Salamanca

sana sonuna katılıyorum. böyle saçma sapan yabancı sınırlaması olmaz.
ya tam sınırlama koyun yada hiç.

böyle olduğu sürece 1 milyon euro etmeyen adamlara 10 milyon derler.

Sertug Ozgur dedi ki...

yabancı sınırlaması diyoruz da karabük de emenike için bir 10 milyon euro biçmişti. Sorun sadece yabancı sınırında değil bence.

RuFF dedi ki...

Emenike için istenilen 10 milyon absurd değil.
Emenike çok özel bir oyuncu.Fiziksel özellikler itibari ile Hulk a çok benziyor.
Şuan Beşiktaş 10 m eur karşılığında HUlK u alsa hepimiz göbek atarız.
Emenike 23 yaşında üstelik.

Sezer in ederi ise taşlar patlasa 1.5m eur dur.

Mehmet Yıldız'a yaptıkları gibi onunda kariyerini bitirirler.7 milyona Quaresma+Guti+Simao+Almeida aldığımız yerde Sezer Öztürk'e 10 milyon fiyat biçtirebilen şey yabancı sınırıdır.Kapalı kapısı , açık kapısı kalmaz bu işin yabancı sınırı kalkınca. Kulüp menfaatinide görürüz o zaman ...

Bülent Uygun gibi bir baş belasını önce sempati duyulabilecek bir takım olan BUca'ya ordan ligin renkli takımı Eskişehir'e bulaştıran herkese laflar hazılardım ...

Sarper dedi ki...

türbülenti türk futbol camiasının genel yüzü olarak görüyorum ben, o çirkinlikte bir futbol camiası var maalesef ve bu adamı her gördüğümde sinirim tepeme çıkıyor, tüylerim diken diken oluyor yaw

Özgür Ersöz dedi ki...

Eskişehirspor taraftarı olarak biz de bu gereksiz uzayan Sezer - BJK çıkmazından bıkmıştık, öyle yada böyle son bulması iyi oldu.

Ama benim dikkat çekmek istediğim mesele şu, sizden zaten olayın başında 10 m euro falan istenmedi, 2,5 m civarında bir bonservis istendi. Ama, Bjk yönetiminden 1,5 m ve kiralık olarak Tabata teklifi geldi. Tabata (iyi ki) pürüz çıkartınca da görüşmeler tıkandı ve bizim basiretsiz yönetim nihayet doğru bir karar alıp uçuk bir fiyat çekerek sonlandırdı bu muhabbeti.

Yoksa Sezer'in 10 m euro etmediğini, bu bedeli belirleyenler de gayet iyi biliyor.

Erdo dedi ki...

Eskisehirspor'lular Turbulent'i nasil boyle hemen hazmettiler ; hayret.

Yabanci sinirlamasi konusunda burada yazan bazi arkadaslara katiliyorum....bence de kalkmali sinirlama.

esperanza dedi ki...

Hata bizde, 500.000 EUR a da türbülent e komisyon verip toplam 2m eur ya cozerdik işi. Hiç nabza gore serbeti veremiyoruz yeeae

helldoradotcom dedi ki...

Bence Batuhan'i 1,5 mio'ya soktugumuz icin kuyruk acilari var. En azindan o meblayi veya daha fazlasini geri almak istiyorlar. Bence Tabata'nin ustune 5 kurus vermemek lazim. Eskisehir seneye, olmazsa bir sonraki seneye dusmemeye oynarken Sezer/Tabata takasi icin uzerine para onerir duruma gelecektir.

BJK4EVER dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
jeankier dedi ki...

@RuFF emenike yi 10mio€ya satsınlar, sonra gelsin beni satsınlar.. taş çatlasa 8mio€ eder :)))

Özgür Ersöz dedi ki...

@BJK4EVER

"bu pislik cirkef cikarci Anadolu kuluplerin anasini belleyeceksin, dogduklarina pisman edeceksin bu pislikleri. "

Ağır olmamış mı biraz bu tanımlama? Hepsinden önce taraftarına saygınız olsun kulüplerden bahsederken, yönetimlerden bahsediyorsanız da genele vurmadan kime sövmek isterseniz buyrun devam edin, ama lütfen bir şehir nüfusundan fazla taraftara sahip bir camiayı bu kadar çabuk kirletmeyin. Taraftarın elinde olsa emin olun sizin düşündüklerinize paralel şeyler yapardı Eskişehirspor ama maalesef günümüz kulüp yöneticileri sadece kendi menfaatleri için atıyor adımlarını...

Kusura bakmayın ama Eskişehirspor taraftarına bir özür borcunuz var.

@ayarsiz

Haklisin, benim ve diger arkadaslarin gozumuzden kacmis, fazlasiyla agir ve burada olmamasi gereken bir tabir olmus bu.

Ben ozur dilerim, klavyenin kemigi yok.

Yorum Gönder

Ara