.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Ocak 2011 Çarşamba

Kardeşim Hrant


Bu güzel insanı koruyamadık. 4 yıldır utancı her gün yüzüme çarpıyor. Ama daha beteri de var. Bugün hala "Ermeni köpekler Beşiktaş'ı destekler" sloganları atılıyorsa statlarda ve kimse ceza almıyorsa bu yaptığından dolayı, dile getirilmeyen bir onay alıyorsa bu aşağılık cümle, bazılarımızın namlunun ucuna getirilmesine hala ses çıkarılmıyorsa, hiçbirimiz güvende değiliz demektir.

Faşizme inat kardeşimsin Hrant...

34 Yorum:

Unknown dedi ki...

Allah rahmet eylesin,cinayet kötüdür yapan canidir,sucluyu koruyan haindir ama ben yinede Ermeni degilim...

Olayın iç yüzünü bilmeden de kimseyi zan altında bırakmam...

fabianernst dedi ki...

kardeşimsin hrant.hepimiz ogun samast ız dedi adam ya şaka gibi

Kemal Akbay dedi ki...

@Mustafa B.
Hrant Dink'in kahpece katledilmesinin 4. yıldönümünde bu cinayeti işleyen kişiye burada destek veriyor olmanız utanç verici. Siz Beşiktaş taraftarını temsil edecek olgunluğa sahip değilsiniz, aksini iddia ediyorsanız aynı bağırışı İnönü'de tribünde de bir deneyiniz.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

beşiktaşlı değil, galatasaraylı zaten. neyse olay o da değil.

ibret olsun diye silmiyorum.

siz de okuyun, sonra yokmuş gibi davranın...

MIRAT dedi ki...

@Aydın
hepimiz ermeniyiz cümlesi bir empati kurma cümlesidir. ve empati de genelde bir başkasına kurulur. ermeni olsan hepimiz ermeniyiz demenin anlamı olmaz zaten.

faşizme inat kardeşimsin hrant.

Antidoto dedi ki...

Ben sildim..O kadar da değil, böyle bir cinayete açıktan destek vermek kahpeliktir, şerefsizliktir. Onu da benim yazdığım bir yazının altında yapamaz kimse.
Siktirsin gitsin başka yerde kussun...

@Mustafa B.

Kısaltmadan yazıyorum. Uzun uzun oku diye. Hepiniz orospu çocuğusunuz.

Ege

Unknown dedi ki...

@mırat senin düşüncen saygım sonsuz ama ben buna katılmıyorum. burası ortak nokta olan BEŞİKTAŞK ın yeri bunun burada yazılması 1 sendedir takip ettiğim ve gerçekten Beşiktaş konusunda çok güzel paylaşımların yapıldığı burada şahsım adına gerekli değil... saygılar...

@Aydın

Gerekliliğin tanımını yapar mısınız bir zahmet? Gereklilik, içinde neyi barındırıyor? Yahut ana öznesi Beşiktaş olan bir platformda Hrant Dink'i konuşmamızı, anmamızı engelleyen nasıl bir "gereksizlik"?

Bir kulübe bağlılık hissetmek sadece bünyesindeki başarı yüzünden midir? Kadrosunda barındırdığı cafcaflı topçular mıdır? Yoksa sizin can evinize bir şekilde işlediği için midir? Benim sebebim can evime işlenmesi. Ve o sebep, insani duyguları barındırıyor yoğun şekilde.

Benim sevdalandığım kulübe "Ermeni köpekler, Beşiktaş'ı destekler" diye saldırılıyor. Sırf bu sebep bile Hrant'ı anmak için yeterli. Sırf insan olmak yeterli ya aslında.

Ege

tathar dedi ki...

daha sabah konuştuk Armağan'la yazacağım bir şeyler de birileri gelir densizlik yapar sinirleniriz boştan yere diye maşallah yapmışlar utanmadan...

Unknown dedi ki...

@ege benim beşiktaşa olan bağlılığımın nasıl olduğunu kimse yargılayamaz... en basit örneğini söylim ben beşiktaşı görmeden sevdim ben çevremdeki tüm ama tüm insanlar farklı takımda olduğu halde tek beşıma beşiktaşlılığımı sürdürerek sevdim ben trabzon gibi bi şehirde farklı renklerin nefes dahi alamadığı yerde göğsümü gere gere beşiktaşı sevdim konuşurken lafın nereye gittiğini bil haddini bil öle konuş...

dediğim gibi ben bu blogu 1 yıldır takip ediyordum ve şimdi anlıyorum ki herşey BEŞİKTAŞ değilmiş sizin için.... ama benim için sadece ve tek bir şey var oda BEŞİKTAŞK... şimdi herşey gönlünüzce olsun siz bildiğiniz yolda ilerleyin bende bildiğim yolda...

@Aydın

Okuduğunu anlayabilme yeteneğin yeterli olsaydı, yargılanmadığını idrak ederdin. Ben, seni neden yargılayım? Ancak, size karşıt bir cümle söylendiğinde öyle panikliyorsunuz ki, yargılandığınızı zannediyorsunuz. Fikrin neyse zikrin de odur diye boşa denmemiş demek ki.

Emir kipiyle konuşan sensin, ajitasyon yapan da.

Ege

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@aydın konuştuğumuz hadise, bir cinayet.

senin söylediğin gibi, trabzon gibi farklı renklerin nefes dahi alamadığı bir şehirde beşiktaş! diye haykırabilmek esasında bugünkü hrant dink meselesinin özü olabilir.

tannhauser dedi ki...

"insan gelişimi aşama aşamadır, tutup dört yaşında bir çocuğun kelimeleri imalarıyla anlamasını bekleyemezsiniz. o çocuğa 'ağır başlı' dediğinizde kafası ağır olan, büyük olan birini tahayyül eder. o çocuğa tutup 'hepimiz ermeniyiz' derseniz kelimeyi esas anlamıyla anlayıp size 'ben ermeni değilim' diyebilir. ne var ki bizler dört yaşında değiliz."

mehmet bekaroğlu

ederlezi12 dedi ki...

Allah rahmet eylesin ..

Cinayetinde sorumlu olanların da ilgisiz kalanların da lanetliyorum .

alper dedi ki...

@ hepiniz.

ulan siz hepimiz ermeniyiz deyince bi sik olmuyor da adam ben ermeni değilim deyince demediğiniz kalmıyor. yok 4 yaş zekasındaymış, yok okuduğunu anlama kabiliyeti yokmuş.

ikiyüzlülük işte budur.

alper dedi ki...

bu olay beni aşar abi yorum yapmam için ama.inanışım gereği ölenin arkasından kim olursa olsun iyi konuşmak gerektiği kanısındayım.
metin uca gibi türk modernleşmesinin ucubelerinden biri tarzı sevgiyle anıyoruz yerine allah rahmet eylesin deme hakkımı kullanıyorum.kardeşlik kavramına ırk,kafatası,brakisefallik ekseninden değil din ekseninden bakan biri olarak kardeşim di diyemem ama okuduğum kadarıyla iyi bir insanmış.

ultraslanhaber dedi ki...

Yorumumu silenin beynini sikim.
Öncelikle beşiktaşlı değilim zaten.
Mesele de beşiktaş-galatasaray bilmem ne değil.
Ermeni bir orospu çocuğu öldürülüyor. Hepimiz Ermeniyiz diyorsunuz.
Kendi içimizden birine aynı şey olduğunda aynı tepkiyi göstermezsiniz ama.
Hepimiz Ermeni değil,Hepimiz Ogün Samast'ız.!

tannhauser dedi ki...

@alper: mehmet bekaroğlu'nun açıklamasının normal bir insan için yeterli olduğunu düşünüyorum hala. senin içinse umudum yok.

@mustafa b.: tam bir insan ziyanısın. sana söylenecek söz yok ama ailene buradan bir tavsiyede bulunmak lazım: doğum kontrolü denen bir şey var!

@tannhauser
Akraba evliliği çok yanlış. Sonrasında böyle mıstıklar oluyor.

Ege

tearkan dedi ki...

İnsanları düşüncelerinden dolayı yargılamaktan vazgeçmeyi deneyin mümkünse. (mustafa b. değil kastım; insanları dedim)

sonuçta ülkedeki ermeni algısı farklı, bir çok ermeni de hrant gibi algılamıyor türkleri. tabi hrant gibi algılamıyorlar diye öldürülseler farklı bir tepki verecek değilim; ama hepimiz ermeniyiz genellemesi yerine hepimiz hrantız demek benim adıma daha samimi bir yaklaşım olur. (gerçi o lafla kastedilen de aynı şey aslında; ama böyle gereksiz tartışmalara yol açıyo işte)

ölen birinin arkasından zaten kötü konuşulmaz; ama hrant yaşarken de arkasından kötü konuşulacak birisi değildi. allah rahmet eylesin.

http://www.youtube.com/watch?v=6XWORrBvsho
çok değil, son 15 saniyesini izleseniz de olur. ''çünkü bu ülkede yaşamak istiyorum''

ultraslanhaber dedi ki...

Hepiniz boş insanlarsınız.
Bir Ermeni yi sahipleniyorsunuz. Bu kadar geniş olmayın. Ne çabuk unuttunuz Ermenilerin bizi arkamızdan vurduklarını?

Levent dedi ki...

Ekşi Beşiktaş'ta bir daha yorum yazmayacağımı söylemiştim, ama şu sperm ziyanını görünce duramadım.

Şunu anlayın artık, bu ülkede sadece Türkler yaşamıyor, Türkiye'de sadece Türklerin değil. Bunu bir Türk olarak söylüyorum. Bu ülkedeki Ermeni, Kürt, Rum, Laz ve bilimum diğer milletlerdeki vatandaşları sike sike kabul etmek zorundasınız.

Beyinlerinizi sikip resmen örmüş olan o faşist ağı yırtabilirseniz ne ala, yoksa ancak liselilerin beyinlerini yıkayıp duvarlara üç hilal çizdirip orgazm olursunuz. Hadi bakalım.

Faşizme inat, kardeşimsin Hrant!

ultraslanhaber dedi ki...

Kürdüdür,Lazıdır bilmem nesidir kabul ediyoruz sorun değil zaten.
Ama bi Ermeni öldü diye Hepimiz ermeniyiz ayakları yapanları kabul edemiyoruz..

cCc MHP cCc

outlaw dedi ki...

@mustafa b,

sen "ermeni" olma zaten, biz "hepimiz ermeniyiz", siz hepiniz "ogün samast"sınız. ondan bir kuşkumuz yok.

"ermeni orospu çocuğu" dediğin hrant dink'i tanırım, daha doğrusu senin gibi bir faşist öldürene kadar tanırdım. çok güzel bir insandı. aklında, gönlünde her zaman insanca, kardeşçe yaşamak vardı. hiçbir zaman intikam almak, cezalandırmak istemedi, tarihten öğrenmekti, öğrendiklerini başka insanlarla paylaşmaktı derdi. yaşananları hiçbir zaman unutmayalım, kollektif hafızamızdan silinmesin istiyordu, ki tarih tekerrür etmesin, hiçkimse bir başka insanı türk, ermeni, yahudi, müslüman vb. olduğu için öldürülmesin.

ama anlamadınız, çünkü anlamak istemediniz. medyanın hedef göstermesini takiben o çok sevdiğin, kendini özleştirdiğin ogün samast tarafından öldürüldü. ogün samast - ne kadar mide bulandırıcı olursa olsun - bir piyondu. başka insanların çıkarlarına hizmet etti, "efendi"leri için öldürdü. ve eminim ki, o ünlü "kirli türk kanı" yazısını okumamıştı bile, ki okusa da anlamayacak kadar kördü.

ve bugün sen "hepimiz ogün samastız" diyerek gerçekten ogün samastlar'ın ölmeyeceğini, bilmedikleri, anlamadıkları şeyler uğruna "efendi"lerinin hedef gösterdiği bir insanı öldürebilecek zekada ve kafa yapısında insanların sürüsünün aramızda, sokaklarda gezdiğini kanıtlamış oldun.

yazık, çok yazık...

isaac newton dedi ki...

biraz baktım da kimse karabağı getirmemiş aklına? tamam hrant iyi biri olabilir ama madem faşizme karşıyız neden kimse 'hepimiz azeriyiz' demiyor..

osmanlı döneminde ermeniler toplumda hep sevildi hatta ermenilere (türkçesi) 'hayırlı ırk' bile denildi. sonra noldu? bu ülke analarının kız kardeşlerinin göğüslerini kestiler kafalarını kesip top oynadılar.

hrant iyi biridir cinayeti işleyende iğrenç bir katildir ama kimse lafı ermeni-türk ayrımına getirmesin. konunun başlığı hrant onu konuşalım

tannhauser dedi ki...

@ege: ne desek boş. ben artık ölü numarası yapacağım. ileride bunları, "dava için ben komilerin blogunu bastım, kendimi ateşe attım, hepsi sus pus oldu" şeklinde anlatır. topu ihaleci bunların. e ihale üzerine kalanlarla da empati kuruyorlar doğal olarak.

@isaac: abi bunu farklı bir platformda birebir konuşsak seninle farklı sonuçlara ulaşabileceğimizden eminim.

Ben artik Hrant ile ilgili bir seyler yazmaktan yoruldum. Insanlarin Hrant Dink cinayetini alip da "Ermeni iste" boyutuna getirmesinden yoruldum.

Birader, hic mi vicdaniniz kalmadi? Bu ulkede 4 sene once bir cinayet isleniyor, bir adam olduruluyor. Arkasinda devletin cesitli organlarinin sorumsuzlugu var, polis de var, asker de var, vali de var. Bu cinayetin sorusturmalari yapilmiyor bir turlu. Samast ve Hayal mahkemede dalga geciyorlar... Hadi butun etik degerlerinizi gectim, en azindan "Bugun ona yarin bana?" diye endiselenin de bir ses cikarin be?

Bugun Besiktas tribunlerine "Ermeni kopekler Besiktas'i destekler" diye tezahurat yapiliyor. Bu tezahuratin cezasi TCK'nin 216. maddesine gore 1 yildan baslayan hapis cezasi. E hani nerede? Hadi hapsi gectim, bir tane erk sahibi cikip kiniyor mu?

Bakin, Hrant'i savunmanizi da beklemiyorum, sevmenizi de beklemiyorum, saygi da duymayin, hatta kendisinden nefret edin. Fark etmez.

Ama en azindan su olaylardaki yamuklugu fark edin be abiler.

alper dedi ki...

@ tannhauser

işte sen busun. senin gibi düşünmeyen herkes geri zekalı bir sen akıllısın. vay be. :)

ogün samasta o işi yaptıran tayfa ile senin kafa yapın arasında zerre fark yok. ikinize göre de herkes sizin gibi düşünmek zorunda.

git şimdi bu yorumu bekaroğluna tefsir ettir de hakaret etmeden itin götüne adam nasıl sokulurmuş öğren.

tannhauser dedi ki...

@alper: benim gibi düşünmeyen herkes gerizekalı gibi bir ifade kullanmadım. benim gibi düşünenler ve benim gibi düşünmeyenler arasında gerizekalılar var. bunu da tespit etmek çok kolay. mesela bir insan okuduğunu anlayamıyorsa gerizekalıdır.

marpione dedi ki...

bu ülkede yeri geldiğinde herkes ermeni, yeri geldiğinde herkes kürt, yeri geldiğinde herkes rum, yeri geldiğinde herkes alevi, yeri geldiğinde herkes roman, herkes çerkes, herkes laz, herkes yörük olmalı, olmak zorunda. bu konuda bu basit gerekliliğin ötesinde konuşmak gereksizdir.

katledilen bir adamın arkasından bu kadar patavatsızca konuşup "ben insanım" diyen kendini kandırıyordur. şeklen insanlar tabi de özlerinde başka şey var. ayıp.

marpione dedi ki...

@alper sen bu kafayla devam edersen ben de sana "blog nasıl dar edilir adama" uygulamayı göndermeyi düşünüyorum. bana çok batıyor senin bu ölçüsüz konuşmaların ve mahalle kabadayısı tavırların insanlara karşı. bil de sonra "neden başıma bunlar geliyor" diye meraklanma.

molosztash dedi ki...

@Mustafa B.
burada "Hepimiz Ermeniyiz"i kabul etmeyen adamın yorumuna insan gibi cevap verildi. "Hepimiz Ogün Samast'ız" demek, "Hepimiz Ermeniyiz"e karşı çıkmaktan farklı anlamlar taşıyor, bunu anlayabileceğini sanmıyorum ama kendini "'Hepimiz Ermeniyiz'e karşı çıktık sadece" diye savunmanı yemediğimizi bilmeni istedim.

İnsanı insanlıktan soğutuyorsun. Yorum yazmadan önce insan olmayı dene.

marpione dedi ki...

arkadaşlar türkiye'nin ideolojik bir çok kavgası var henüz çözülememiş. bunları tartışmanın yeri ekşibeşiktaş değil.

bu post hrant dink'i anma amaçlı bir post ama anında siyasi tartışmaya dönüştürülmüş. gidişattan da belli kamplar oluşmuş, bıraksak 100 yorum birbirinizle küfürleşeceksiniz.

burası o işe hizmet etmiyor, o nedenle post yoruma kapanmıştır.

Yorum Gönder

Ara