.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

3 Ocak 2011 Pazartesi

Baba Bana Kulüp Al


Bugün Beşiktaş Portekizli yeni transferleriyle sözleşme imzaladı. Fernandes, Simao, Almeida resmen Beşiktaş'ın oyuncusu oldular. Hayırlı uğurlu olsun diyelim. Kalitelerine dair bir şey söylemek anlamsız. Muhakkak ki takıma da katkı yapacaklardır.

İmza töreni televizyondan canlı yayınlandı biliyorsunuz. Heyecanla geçtik tv'nin başına, yeni transferleri görelim, ne söyleyecekler dinleyelim diye oturduk koltuğa ama törenin yıldızı yine sayın başkanımız Yıldırım Demirören oldu. Küçük oğlunu da imza törenine getiren Demirören oldukça keyifliydi. Bir ara ortalıkta dolaşan çocuğunu gösterip "İstikbalin başkanı" bile dedi. Herkes güldü geçti bu espriye ama aslında bir gerçekten bahsediyordu başkan.

Yapılan seçimlerde tüm sandıklardan galip olarak çıkıyor, kulübün kendisine borcu olmuş 93 trilyon, başkanlığı kaybettiğimin ertesi günü paramı geri alırım demekten hiç geri durmuyor, kulübün toplam borcu olan 320 trilyonu hesaba katan hangi Beşiktaşlı bu maddi yükün altına girmek ister bilinmez. Tüm bu verileri alt alta okuduğumuzda uzun süre devam edecek olan bir Demirören hanedanı yaşanabilir Beşiktaş'ta. Başkana olan borçlar bu hızla artmaya devam ederse, kimse de küçük Demirören'e "Kulüp babanın malı mı kardeşim?" diye soramaz. Çünkü çok yakında o da olacak gibi duruyor.

11 Yorum:

sozcelyk dedi ki...

çocuğunun ismi cemal olsa gerek.

ayrıca 900.000 avroya simao'yu almaya vesile oluyorsa başkanımız o olsun diyebilecek yüz milyon beşiktaşlı bulabilirim sbt.

Adali Baskan, Besiktas Sampiyon.

Benim zugurt tesellim slogan budur.

Antidoto dedi ki...

Adalı'ya borç da altı ayda 10 trilyon hacı :)))

helldoradotcom dedi ki...

bu soylemi destekleyen en onemli icraat kombine almayip, forma almayip hic maca gitmemektir. bireysel olarak yapilabilecek tek sey budur. ha bir de kongre uyesiyseniz bir oyunuz vardir. ben kendimi zor tutsam da senelerdir almiyorum kombine. son transferlere cok seviniyorum zira en azindan tv basinda zevk aliriz ama hem kombine alip hem demiroren'i elestirenleri anlamakta zorlaniyorum.

isaac newton dedi ki...

@shelbyl
bende daha bu sabah adalı acaba aday olur mu diye düşünmüştüm :)

sabah izleyemedim töreni o saatte dersim vardı malum eğitim şart :p
ligtv den izledim. yirmi dakikalık videonun bariz 15 dakikasında başkan konuştu.
portekizliler birer cümle kurup geçiştirildi. o an anladım yıldırım başkan haklıydı. istikbalin başkanlarını hanedanlığından çıkacaktı :s

oley oley beşiktaş aş
demirören'in oyuncağı beşiktaş aş

maui dedi ki...

Arkadaşlar,
aramızda mali tablo, finansal analiz ve tahminim borsa verilerini okumayı iyi bilenler olduğunu tahmin ediyorum.
Hatamı, yanlışımı bu arkadaşlar düzeltsin, eğer gerek duyarlarsa ki aslında çok irdelemeye gerek yok:)

Bu kulüp, çok doğru bir sistemle halka açılmış ve herşeyi olduğu gibi geçen zamanda bu işi de yüzüne gözüne bulaştırmıştır.
Eskiden kim olduğunu hatırlamadığım ama yüzdelerini yaklaşık tutturacağım oranda hisse satıp futbolcu alırdık. Zira, galiba ki bunun İMKB'nin sitesinde bulabilirsiniz ben şimdi üşendim, yüzde 15 düzeyinde bir hisse ile halka açıldı. Bugün ise halka açıklık oranı yüzde 35 düzeyine çıktı. Ve bu oranın galiba yüzde 15'i aracı kurumlar vasıtasıyla Demirören ailesinin elinde bulunuyor.
Buna bir de padişahımızın bu verdiklerim benim çocuklarımın rızkı, tabii ki alacağım demeçlerini eklemek lazım.
Hadi bir de geçen yıl İsmail ve Tabata'dan dolayı 14.5 milyon Euro'cuk faturayı ödediğimiz kişinin, başkanın kendi deyimiyle "o bizim aramızda kimseyi ilgilendirmez" dediği kişinin, yine padişahımızın şirketinin sanıyorum o bölgedeki ana bayisi olması...
Tüm bunları ekleyince, fon mon traş oluyor...
Bu klüp çok kaba olmak istemiyorum ama ardından tef çalarak, kurbanlar kesilerek uğurlanan Erdoğan Demirören tarafından, oğluna alınmıştır...
E oğlu da babasının torununa bırakacak tabii ki...
Gecenin bir köründe yine kafam kızdı anasını satayım...
O vakit biz de Fecri Ebcioğlu ya da Sezen Cumhur Bey gibi yapıp, gavurca şarkıya Türkçe söz yazalım...
Walk on... (walk on)
Walk on... (walk on)
With hope (with hope)
In your heart...
And you'll never walk alone
You'll never walk alone.
Alone...
Şİmde noktalı kısımları Yıldırım ya da Demirören artık hangisi uyarsa, doldurun olsun size büyük Beşiktaş'ımızın geleceği...

BJK4EVER dedi ki...

Bir acidan endiseliyim, cunku BJK ciddi zararlar yapmaya basladi ve oz sermaye 1 senede 45 milyon TL birden eksildi, ki zaten negatifti, yani kulup Demiroren'siz cevrilemeyecek duzeyde.

Diger yandan da buna ragmen cok ciddi seylerin olabilecegini sanmiyorum, cunku BJK hicbir sekilde iflas etmez, ettirilemez ve en kotu durumda bile Demiroren duruyor. Kaldi ki iflasi icin bir alacaklinin odenememesi lazim, Demiroren haricinde borclar ciddi duzeyde de degil, ki Demiroren'in alacagi icin BJK'yi iflasa surukleyecegini de zannetmem.

Merak ettigim konu, Demiroren giderse ona olan borc ne olacak, makul bir taksitlendirme vs yapilacak mi, yapmazsa buna karsin ne yapacak? Su an sanki kulubu iyice finansal olarak ele aldi ve bunun sonu ne olacak, nasil olacak cidden merak ediyorum, cunku artik 3-5 milyon da degil bahsedilen rakamlar, 100 milyon YTL'yi gectik artik.

Pamukk dedi ki...

bizimki araba almaz, böyle baba herkesin başına :o

ozhi dedi ki...

Ne bekliyordunuzki her lafina Besiktas yerine Ben diyen birinden...

ozzie dedi ki...

@ duyarlivatandas

Bilet almamak, urun almamak soylemsel tutarlilik degil, kendini kandirmak ve kulube sahip cikmamaktir. Zaten Besiktas taraftarinin ezici cogunlugunun kulube kurus katkisi yok.

15+ milyon sozum ona taraftar, satilan kombine 15 bin bile degil, satilan toplam forma sayisi da 150 bin degil.

Besiktas'i sevmek icin kimsenin bilet alma, urun alma zorunlulugu yok. Besiktas sevgini de asla sorgulamiyorum ve soyledigine cidden inandigina da inaniyorum.

Ama gozunu seveyim ne kendini kandir, ne de bunu kahramanca birseymis gibi satmaya calis.

Birseyin ucundan tutmamanin bir hayri olsaydi, bu kadar "protestocu" Besiktas'i coktan kurtarmis olurdu.

Yorum Gönder

Ara