.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Aralık 2010 Çarşamba

ZTK / Beşiktaş - Konya Torku

58 Yorum:

Mac basligi istediniz geldi. Aksam fazla ictiysem benim gunahim ne ha? :)

Yorumu da yapayim: Mutlaka almamiz gereken, kritik onemde bir mac :P

Bir de kac dakikadir boyle rezalet oynuyoruz?

6-4, yok yok 3-2 aliriz... :))

Batistuta35 dedi ki...

İlk yarı kötüydük, ikinci yarı fink ve ismail girince düzeldik ama özellikle onların son golünden sonra iyice sıçmaya başladık.Defans kötüydü,erhan her zamanki gibi rezalet,nobre adım atamıyor,ali son vuruşta acayip beceriksiz,furkan çok mu heyecanlıydı ne sanki.Kazandığımız için mutluyuz, benden bu kadar:P

Sporx'ten okudum, "Ilk yari Guti Aurelio ve Tabata'nin etkili oyunuyla pozisyonlar bulan Besiktas" falan diyor, madem oyle neden Tabata cikti Fink girdi diye dusunuyorum, alttaki yorumlara bakiyorum hal pek oyle degil, simdi Batistuta'nin yazdigi ile iyice kafam karisti. :)

borasahin dedi ki...

Erhan Guven'in gidecegi soylendigi halde bu kadar sans bulmasini, ve onlarda da Tabata'yi aratmayan hatta daha beter performansini anlamak mumkun degil arkadas!!! Ikinci lig takiminin topcusu ile girdigin bir mucadeleyi de kazan be kardesim, bu kadar mi kotusun...

Insallah Schuster Erhan ve Toraman sevdasindan en kisa zamanda kurtulur.

borasahin dedi ki...

Shelbyl,

Sporx'a filan bakma, sezonun en berbat oyunlarindan biri belki de birincisiydi, alici gozle seyredemedim ama soyle diyeyim ilk 15 dakikada 3, 4 gol yemek isten bile degildi.

One cikmis bir savunma, zerre pres yok, geriden takip yok, ben bile savunmanin arkasina sarkabilirdim, o derece :)

Sertug Ozgur dedi ki...

shelbyl kaçırdıysan, nobre bugün yine çok çalışkandı... belirtmek istedim..:)

ederlezi12 dedi ki...

Tabata sana Yıldız Tilbe'den şarkılar armağan etmek istiyorum

@lakerda

Ahahaha, kac gol kacirdi bugun?

Unknown dedi ki...

Ali Küçik,Nihat,Holosko

& & & & & & & & & &

Koyun,Keçi,Abdurrahman Çelebi


doğru eşleştirmeyi yapana bir adet Nobre veriyorum

fabianernst dedi ki...

evet evet aynen oyle shelby :)...nobre mukemmeldi hep bobo dan beklediğimiz ama bobo nun yapamadığı doğru koşuları yaptı nobre her zamanki gibi :)))

Batistuta35 dedi ki...

Tabatanın her tarafı etkili olsa ne olur ki?:D
ilk ayrı hakkaten çok kötüydük,defans oturtamadı çizgiyi ve hızını.Çok pozisyon verdik. ikinci yarı değişikliklerle biraz düzeldik ama onlar gol atınca ağır saçmalamaya başladık.Ali çok kaçırdı üstelik net pozisyonalrdı.nobre birçok atağı yavaşlığından öldürdü ama bu kez yavaşlıktan öte bişidi,adım atamıyordu yahu!

Unknown dedi ki...

Bir de şu adamın her pozisyonda belini tutması nedir yahu

Adam Nobrenin kıçına diz atıyor,Nobre belini tutyor

Sırtına yükleniyorlar,Nobre gene "uyy belim belim" modunda

Babamın yün korselerinden birini veriyim de sevabına belini sarsın iyice,"yel giriyo" hep ondan bunlar:)

Jig§aW dedi ki...

alt yapıdan bu çocuk neden bu kadar eksik gelir, sorumlusu kim acaba gerçekten merak ediyorum. bende hala sabır gösterilmesinden yanayım. bir futbolcunun özgüven kazanması zaman alabiliyor abi ama diğer eksikler nasıl kapanır bilemem :)

Nobre'nin kronik bir bel durumu var zaten, adim atamiyor olmasi da belki de ondandir.

2 gune sakatlik haberi gelir zaten, musterih olunuz.

matiasemilio dedi ki...

çok erken bi öngörü ama ben alinin iyi bir futbolcu olacağını düşünmüyorum..inşallah yanılırım..
**maça gelince;
bkz. Beşiktaş adının olduğu her yerde acaba vardır..

BJK4EVER dedi ki...

Erken ongoru falan degil, kabak gibi ortada. Ben bunu ilk macindan sonra yazdigimda millet genc dusmani ilan etti, Fletcher falan dedi. Profesyonel scout olmaya gerek yok, 1-2 mac dikkatli izleyince bir intiba birakiyor zaten. Insallah 2. yarida oynayabilecegi bir takima kiralanir. Ridvan'in solacik oynamasi da gozume carpti.

Unknown dedi ki...

ilk maçtan sonra bunu söylemek zaten falcılıktan öte birşey değildir.

Aynı mantıkla bu maçtan sonra da Furkan Şeker'e giydirmek gerekir öyleyse,çünkü çocuk bugun sahada olmayıp bir kişi eksik oynasak daha az pozisyon verirdik heralde.

BJK4EVER dedi ki...

Soyle soyleyim; ilk mactan oyuncunun en azindan oyun zekasini anlayabilirsin. Fiziksel olarak belki hazir olmayabilir, teknik olarak belki gununde olmaz, ama oyun zekasi degismez. Oyuncu dogru tercihleri yapar olmaz, ama A.Kucik'teki ilk sorun bu zaten. Eksik altyapi cok cok goze carpiyor, basit pozisyonlarda ne yapilir, nasil topa vurulur vs onu bile bilmiyor.

matiasemilio dedi ki...

@bero-bass
alinin oynadığı 6. 7. maç bu ilk maç filan değil..

Batistuta35 dedi ki...

Yeni serdar özkanımız ali. Devre arası son vuruşları sabah akşam dinlenmeden çalışması lazım aksi taktirde bu takımda kalabileceğini düşünmüyorum.

borasahin dedi ki...

Ali Kucik hakkinda konusmak icin erken. Sahada iyi seyler yaptigi da oluyor, kotu seyler de...

Anladigim kadariyla Ali Kucik egosunu cok on plana cikaran biri degil. Nihat da ilk ciktiginda cok iyi degildi, bir suru insan Ahmet Dursun'u tercih ediyordu, bugun geldigimiz nokta ortada. Nihat mesela yetersizliklerine (sadece sahanin belirli yerlerinde etkili olmak gibi) ragmen cok hirsli bir oyuncuydu, ozguveni yuksekti. Bir de bunun yaninda Toshack gibi bir koruyucusu vardi, Toshack olmasa Nihat ispanya'yi biraz zor gorurdu. Futbolda cok onemli bir hadise. Bazilari bunun icin hic kimseye ihtiyac duymaz, bazilari birinin yol gostericiligine, Ali ikincisine yakin.

Fabregas'in 1-0 kaybettikleri ManU sonrasi soyledikleri konuyu iyi ozetliyor:

They [United] were more aggressive than us," Fábregas said. "They have the belief that comes from not losing at all [in the league] this season. That gives you a lot of help mentally. I'm realising more and more that football is all about confidence and mentality. Sometimes you do the right thing but, if people tell you it's not right, you start believing it, even though you were right at first.

http://www.guardian.co.uk/football/2010/dec/19/arsenal-cesc-fabregas-fear

Ali bence kotu bir oyuncu degil, eger biri (Schuster) ona kilavuz olursa "rotasyonda kendisine yer bulma ihtimali" var.

Nihat ve Holosko'dan cok da kotu degil. Bu bile sans vermek icin yeterli, tabii ozguvenini dip yaptirmamakta lazim.

kma dedi ki...

süper başlayıp daha sonra her geçen gün geriye giden bir genç oyuncu yerine vasat başlayıp her gün üstüne bişiler koyan oyuncuyu tercih ederim.

geçmişimiz süper başlayıp gerisini getiremeyen gençlerle dolu..

ayrıca oyun zekası da gelişen bişidir.

fabianernst dedi ki...

@borasahin
katılıyorum ali nihat ile holoskoya berilen sansları hakkediyor. en azından kadro oyuncusu olabilir en .la masia bile hep xavi çıkarmıyor pedro da çıkarıyor.onlar pedroyo illa messi gibi olacakasin yoksa kapı dışarı demiyor.ali de fundemantal eksikliği inanılmaz boyutta. inşallah geliştirir kendini.
gelelim ali nin yapısına bu çoçuğu hiç izlmediğim halde bundan bir sene once stalker yazmıştı çirkef biraz da bencil bir oyuncuymuş a2 de.sergenin hoca olduğu zaman galatasay maçı inönu de oynanmıştı o maçı izlemiş yazmıştı bunları .mental açıdan geliştirilebilir 19 yaşında daha ama son vuruşlar ve kafayı kaldırıp iyi yere top atma konusunda nerdeyse 0. gutiyi delirtti için soylemiyorum kafayı indirip hızıyla top suren adam devri bitti futbolda boyle bir kanat oyuncusu 3 buyuklerde oynayamaz artık. ikinci yari sol kanatta aynen boyle bir pozisyon oldu topu surdu hızlanda adam arkadan temiz mudaheleyle topu aldı.normalde hiçbir futbolcu o hızdayken ayağındaki topu oyle veremez.biraz guti ve q7 den tavsiye alsa iyi olur bence.tabi pas vermesi lazim bencillik var yani antep maçinda da gorduk q7 yapabilir bunu ama ali bu yaşta boyle yaparsa çekeceğimz var ilerde. özetle kafasını kaldırıp akıllı ve paslı oynamak zorunda .kimse ondan 3 gol atmasını beklemıyor ama son vuruşları kesinlikle çalışmalı

fabianernst dedi ki...

yani diyeceğim şudur altyapıdan her çıkan oyuncuya 10 milyon bonservis verilmiş yeni transfer baskısı yapmayalım sabredelim yeteneksizse zaten gider

AQ-47 dedi ki...

defans tam anlamıyla rezalet, ilk 3 golü bizim atmamız ise sadece ilk 2 golü yemediğimiz için, ersan falan demeyin bana, son 3 maçtır herşey ortada...

Sarper dedi ki...

Ali performansıyla hayalkırıklığı yaratmış olabilir, bugün artısından çok eksileri gözüktü ama bu çocuktan 2 sene içerisinde iyi bir rotasyon oyuncusu olacak gibi geliyor bana. geçen maç daha kötüydü. Topsuz alanda iyi işler yapmadı değil.

Bir arkadaş nihat benzetmesi yapmış, tam olarak katılmasamda, benzer bir hikaye olabilir. üzerine çok fazla koyabileceği bir yaşta, yeterki çok çalışsın. yetenek herşey değil, bkz. delinho

Jig§aW dedi ki...

haber 1903 ün haberi yine evlere şenlik.

"Hugo Almeida'nın transferinde herhangi bir problem kalmadığı ve her konuda anlaşıldığı öğrenildi. Almeida'nın Başkan Yıldırım Demiören'den sadece ailesini ikna etmek için 2 gün süre istemiş."

en önemli mesele aile iken nasıl sorun kalmadı denir.

Uzun zamandir karisi transfer icin problem cikaran futbolcu yoktu, Almeida iyi gelebilir bunyeye, ozlemisim.

Jig§aW dedi ki...

şaka bir yana borges şu almeida hakkında bir analiz yapsa süper olacak. hilbert ile ilgili yaptığı tespitler %100 doğruydu çünkü :)

fabianernst dedi ki...

@jigsaw
adama demediğini bırakmadılar bir daha analiz filan yapmaz bence :)

görkem dedi ki...

Bu ali kuçik meselesi hakkında ben de olumsuz düşünenlerdenim.tamam alt yapıdan oyuncu çıkması hepimizi heyecanlandıran bir olay da adamda iyi denebilecek hiç bi özellik yok ki.teknik yok, yetenek yok ,son vuruşlar a2de forvet oynayan bi oyuncu için zaten felaket.kanat adamı olarak kullansan adam eksiltme yok,orta yok,pas hatası çok.ee ben neyine sabredeyim? bi ışık olur da bekleyelim dersin.o zaman a2den alalım gelelim bir kaç oyuncu daha hepsine sabredelim bu sabrı hekedecekler vardır kesin içlerinde, neden ali özellikle.

ayrıca olacak oyuncu necip gibi rıdvan gibi ışığını yayıyor zaten.fazla romantizme gerek yok bence..

Kalten dedi ki...

Evet açıklandı:
- Fink-Tabata-Zapo gitti
- Fernandes-Simao-Sivok geldi

Mevkii olarak da Tabata senenin önemli bir kısmında sağ kanat oynadığına göre, gelen üç transfer giden üçüne şaşırtıcı derecede yakın. İnsanın inanası gelmiyor..

Bu durumda Almeida da gelecek ise kim gidecek?
- Holosko dondurulacak / Bobo gidecek / Ferrari gidecek

Almeida'nın geldiğini ve Holosko'nun dondurulduğunu varsayarsak:
- Q7
- Guti
- Simao
- Almeida
- Ernst
- Fernandes
- Sivok
- Bobo
- Hilbert
- Ferrari

Beşiktaş tarihindeki en güçlü yabancı grubu oluyor bu.

Öyle bir grup ki bu, yukarıda kendimce önem sırasına göre sıraladığımda Bobo gibi bu takımın son iki senedeki en önemli 3 oyuncusundan biri en altlarda yer alabiliyor! En büyük problem -tabii ki- tribünde ve kulübede kimlerin oturacağı.

Geçmişi göz önüne aldığımızda yukarıdaki topluluktan en az ikisinin herhangi bir zamanda sakat olacağından emin gibiyim, ama yine de mucizevi bir şekilde sağlam olduklarını varsayarsak:

Tribün adayları:
- Ferrari: Sivok ve Ersan 11'de oynayabilecekleri sürece Ferrari'nin tribünden ineceğini sanmıyorum.
- Hilbert: Eğer Rıdvan biraz daha test edilmiş olsa ve Toraman'ın sağ bekte kullanıldığını görmüş olsak ilk olarak Hilbert'ten vazgeçebilirdik. Buna rağmen Erhan Güven'in gittiğini varsayarsak alternatifsiz kalan Hilbert'in tribün ihtimali düşebilir. Tabii devre arası bir Orhan Şam transferi olursa ikinci tribün adayı yine de Hilbert.

Kulübe adayları:
Almeida'nın geldiğini varsaydığımıza göre buradaki ilk aday -gitmezse- Bobo. İkinci aday ise rotasyona çok açık.

Schuster gördüğümüz kadarıyla yabancı hakkını mümkün olduğunca ileride kullanmaktan yana. Kupa maçında dahi risk alacağı oyuncuyu alternatiflerin daha bol olduğu sağ bek veya kanattan ziyade stoperde oynattı. Bu yüzden Sivok'un dönüşünden sonra bile ihtiyacımız olduğu takdirde Ersan-Toraman tandemini görebiliriz. Bu durumda sağlam oldukları sürece ilk 11 garantisi olan adamlar:
- Q7
- Simao
- Guti
- Almeida

Rotasyonu seven Schuster Fernandes ile Ernst'i dönüşümlü oynatıp Ernst'te yakın zamanda gördüğümüz performans düşüklüğünü engellemek isteyebilir. Karşı kaleye en yakın oynayan dört adam yukarıdaki gibi yabancı olduğu takdirde orta sahadaki diğer ikiliyi de yabancı yapacak olursa (yani Ernst ile Fernandes'i birlikte oynatırsa) da yukarıdaki Ersan-Toraman tandemine dönmek zorunda kalırız ve Sivok kulübeye gider.

Tabii Sivok'un orta saha rotasyonuna da dahil olabileceğini unutmamak lazım.

Artık klasikleşen ilk 11 kısmına geldik. Gönlümdeki ilk 11 şu şekilde:

------------------Cenk------------------
Toraman (Rıdvan)--Sivok--Ersan--İsmail
----------------Aurelio----------------
--------Ernst--------Guti--------
Quaresma------------------------Simao
----------------Almeida----------------

Quaresma asıl iyi oynadığı yer olan sağ kanatta, Simao da Quaresma gibi ters ayak ile solda. İyi ortalara güzel kafa vurma ihtimali daha iyi olan Almeida ileride.

Özet geç piç diyenler için yukarıdaki ikinci yarının Beşiktaş'ı taktiğin iki varyasyonu var:
- Toraman-Ersanlı tandem yapıp Sivok'u ve Aurelio'yu yedekte tutmak; Fernandes-Ernst-Guti ile orta sahayı almak
- Ernst yerine Fernandes
- Almeida yerine Nobre










(tamam bu şaka)

Unknown dedi ki...

@matiasemilio

Ben "ilk maçtan sonra bunu söylemek zaten falcılıktan öte birşey değildir." sözünü

BJK4EVER 'in "Ben bunu ilk macindan sonra yazdigimda..." demesine hitaben yazdım.

Ben de farkındayım Ali'nin kaçıncı maçı olduğunun.Bir cevap yazılması gerekliyse yukardan aşağı tüm mesajlar okunup yazılmalı diye düşünüyorum.

BJK4EVER dedi ki...

@Kalten

Ilk 11'ine tamamen katiliyorum. Bence de Fernandes kulubede bekler, Guti ve Ernst yorulunca oynar, ozellikle Avrupa donusunde. En sikintili yer yine sagbek olacak, Hilbert kontenjandan disarida kalacak, Toraman'i dusunmuyor hoca orada, Ekrem ve Ridvan'in saglam donmesini bekleyecegiz.

Cenk
Ekrem
Sivok
Ersan
Ismail
Aurelio
Ernst
Guti
Quaresma
Simao
H.Almeida

Kulube:

Rustu
Toraman
I.Uzulmez
Fernandes
Necip
Nihat
Bobo

Sivok sakatlandiginda veya Avrupa'da Ferrari oynayabilir, Hilbert ise Avrupa'da sagbekte, ligde de Q7 ve Simao'ya alternatif olarak gorev alir. Harbiden super bir kadro yanliz, bu kadrodan sonra da malzemede suc aranmasin artik bence....

not: H.Arikan ne olacak, kulubede bile yer almiyor, hazir kadroyu temizlemisken o da gitse bari.....

carlito dedi ki...

bu ali kuçik'i sağ açık oynatsak daha iyi bence, sırf süratiyle rahatça adam geçiyor, ortaları bakmadan yapmıyor, iyi orta açıyor vs.. zaten o mevkiide de adama ihtiyaç oluyor..
zaten eksikler gelince forvette yer bulamaz, kendini geliştirmedikçe de bulamasın zaten, son vuruşlarda çok yetersiz şimdilik..
ama ışık yok değil, biraz daha sabır..

Sertug Ozgur dedi ki...

Nobre'nin Ali Kucik'ten artılarını yazın da Ali'nin futbolculuğu hakkında konuşuruz. Kendisinin çok iyi futbolcu olacağını düşünmüyorum ama çok da berbat değil bana göre, şu haliyle rotasyona dahil olabilir.
Nobre'den ne eksiği var da bundan bir şey olmaz diyoruz. Yoksa spikerin dediği gibi formda bir nobre o golü atar mıydı? Gerçekten böyle düşünen var mı bu blogda, futbol aleminde?

borasahin dedi ki...

Bazi soylemlerim eksik veya yanlis anlasilmis olabilir, biraz daha acayim...

Nihat'a benzeyebilir derken, "genel anlamda"yi kast ettim. Nihat da zamaninda kamuoyunda super bir potansiyel olarak adledilmiyordu, hatta forvet olarak yetersiz diye TR'de 3.5.2'nin sag kanat oyuncusu yapilmisti, o zaman icin daha yetenekli adamlar var diye dusunuluyordu, mesela Ahmet Dursun, mesela Emre Belozoglu, ama hicbirinin kariyeri Nihat'in Ispanya'daki super iki yili (Sociedad ve Villareal) ile karsilastirilamaz, sakatliklari olmasa Nihat'in bugun belki bambaska bir kariyeri olacakti. Her neyse... Ali Kucik de benzer bir kariyer orebilir; yani yavas yavas kendini gelistirip ustune koyarak cikis yapabilir, tabii seviyesi ne olur simdiden birsey soylemek biraz zor, ama en azindan bizim takimda taktik oyuncusu olabilecegini dusunuyorum. Yapamazsa zaten evrime kurban gider. Burada pek sans bulamayacaksa Super Lig'den oynayabilecegi bir takima yarim devrelik kiralik verseler kendisi icin fena olmaz aslinda.

A2 Ligi'ninde oynanan hicbir maci seyretmedim; dolayisiyla seviyesi nedir bilemeyecegim ama genelde profesyonel duzey ile arasinda ciddi farklarin oldugunu soyluyorlar. O yuzden adaptasyon icin zamana ihtiyac var, kimi oyuncu daha kolay uyum saglar, kimi saglayamaz. Orada simarik gorunmus olmasinin nedenini bilemiyorum ama ayni sey A takimda olacak diye birsey yok. Nihayetinde kendisi kaybeder, ekmek kapisi sonucta.

Ali Kucik'den cikarsa bir kanat oyuncusundan ziyade uzak forvet cikar, bir kenardan sekillenen oyunun diger kenardan tamamlayicisi gibi. Bir de hareketli orta forvet olarak yararlanilabilir. Ali Kucik ile ilgili su an yapabilecegim en kesin yorumlar: Fizik olarak zayif kaldigi, o yuzden kas yapmasi gerektigi, belki biraz kilo da almasi gerekiyordur, bilemiyorum, biraz da kondusyonunu arttirmali. Topla cok yetenekli bir oyuncu degil ama balta da degil. Net dokunuslari ve esnekligi -sahanin hicbir bolgesinde yabancilik cekmemesi- artilari. Sutunu ve menzilini goremedik. Bunlarin disinda kesin konusmak icin cok erken. Yaptiklari ya da yapamadiklari adaptasyon sureci ile ilgili diye dusunuyorum yani yapamadigindan mi yapamadi, yoksa yapabiliyor da ozguven eksikligi yuzunden mi sikinti cekiyor karar vermek zor. Bana kotu bir bitirici degilmis gibi geliyor, mesela Sercan ve Serdar Ozkan'dan daha net vuruslari var diye tahmin ediyorum. Skorer yonune bagli olarak work-rate'ini arttirmali. Bursa macinda beki takip edememisti, simdi mesela o konunun daha bir farkinda ama yetmez.

Bir arkadasin dedigi gibi Pedro'lara da ihtiyaca var. Pedro 22 yasinda piyasaya cikti, mesela gecen seneki oyunu ile bu seneki oyunu arasinda bence ciddi fark var. Iniesta icin de zamaninda yetersiz deniyormus, hatta onun oda arkadasi daha buyuk bir yetenek olarak kabul ediliyormus, simdi biri (sanirim) 3. ligde digeri nerde... :)

Kalten dedi ki...

@BJK4EVER

Hakikaten Ekrem'i unutmuşum, nasıl sakatlandıysa adam hafızamdan silinmiş :) Hilbert'in tribüne çıkması daha yüksek ihtimal gibi sanki şimdi.

Bence Harıkan'ın yokluğu takıma moralman destek oluyor. İkinci yarı Hakan ve Tabata'nın kadroda yer almayacağı maçlarda coşar, UEFA'da finale yürürüz.

Hatta meselâ Manchester City gibi zor bir maça Hakan ile başlayıp, 2. dakikada yerine Cenk'i sokarak ekstra motivasyon hedefleyebiliriz.

fabianernst dedi ki...

evet iniesta nın oda arkadası daha buyuk yetenek olarak bakılıyormuş olmamış.bi bilgi de benden van gaal barcelonadayken b takımın maçını izliyor.bir çoçuk dikkatini çekiyor.kim bu çoçuk fln diyor altyapının mı a takımının mı onu tam olarak bilmiyorum bilmiyorum bir kulup yetkilisi çıkıp adı puyol yeterince iyi olmadığı için malagaya vereceğiz diyor.van gaal karşı çıkıp onu a takıma ilk 11 e koyuyor o sene.puyol un çıkışı o çıkış.alakasız ama guzel bir hikaye diye anlattım yarım yamalak biliyorum atladığım yerler olabilir tabi.pedro ya gelince evet pedro ilk çıktığında abi bu ne ne biçim topçu diyorlardı.adamı hatirlayin geçen senenin son 5 haftasinda çok kritik goller attı. real deplasmanında olsun sonra espanyol maçıyla fark 1 e indikten sonraki haftalarda pedro çok kritik maçlar da one çıktı.ali nin yaşı 19 olması lazım. bence ustunde durulmalı .illa q7 olacak değil pedro olsun yeter bize.benceguti q7 ve simao nun yanına gidip bir şeyler oğrense iyi olur.öğrenmeye istekli olduğunu gosterirse hoca da üstüne eğilir bence biraz iş burada ali ye kalıyor.çalışmalı nerelerde hata yaptığını gorsun sorsun bu adamlara da yardımcı olurlar gibime geliyor guti de q7 de itici tipler değil yani.bir haber vardı 2 3 hafta once guti almış gençleri bir şeyler soylemiş filan gerçek mi değil mi bilmiyorum ama bizim çouklar gutinin gelmesini beklemesin kendileri gidip sorsunlar bu adamlara .faydası dokunur elbette

fabianernst dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

izlediğimiz 5-6 maç itibariyle ben Ali'nin ne Serdar Özkan'dan ne de Burak Yılmaz'dan bariz bir artısını göremedim.

Tamam birkaç isabetli ortası,aralara kaçması oldu ama bunlar fark yaratan hareketler değil.Ve kesinlikle altını çiziyorum bu arkadaş çabuk da değil,geniş alanda süratli de.

Serdar Özkan çok daha çabuk ve teknik bir oyuncuydu örneğin ama mental açıdan zayıftı,ne zaman şut çekip ne zaman pas vereceğini öğrenemedi bir türlü.Fiziği ise bez bebek kıvamındaydı.

Burak Yılmaz'ın güçlü bir fiziği vardı ama dokunsan kendini yere bırakıyordu ceza alanında.Şut yönünnden aralarında en iyisiydi bence (karşı karşıya çok saç baş yoldurmuştu kabul ediyorum)Hatırlayanlar vardır ilk geldiği yaz Shaktar'a hazırlık maçında bir golü vardı inönüde ağzım açık kalmıştı.

Sözün özü "evladımız" diye yıllar yılı tahammül edeceksek sınırlı kapasitede topçulara,Türk pasaportu taşımıyor diye Holosko'nun ya da Hilbert'in suçu ne?

ozzie dedi ki...

@ Kalten

2. Yaridaki kadro durumunu guzel ozetlemissin. Bence tribundeki, yedekteki yabancilar pek buyuk bir sorun olmayacak. Schuster'in esas boyle bir kadroyla iyi bir rotasyon yapabilecegini dusunuyorum. Umarim sakatlik, ceza, vs. derdi pek olmaz da 6/2/2'yi dert etme luksunu yasariz.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@4ever

Malzeme gercekten Schuster'in istedigi gibi iyi bir hale geliyor ama sakatlik problemini cozebilirsek tabi. Sivok'un sakatliktan sonraki donus performansi da savunmayi toparlamasi acisindan cok kritik olacak. Aksi takdirde yine savunmada buyuk sikinti yasariz, transferlere yazik olur. Ben yine de diyorum ki, tam kadro oldugumuz zaman bu kadronun onu acik. Turkiye'nin en iyi hucum hattina sahip olmamiza az kaldi...

ozzie dedi ki...

Bu arada Ali ve Furkan gibi henuz hazir olmayan gencleri ne goklere cikarmaya, ne de yerin dibine batirmanin anlami var. Bu isin dogrusu Ali ve benzeri genc adamlari oyun suresi alabilecekleri duzgun top oynayan takimlara kiralamak.

Bu illa ki Turkiye'de olmak zorunda da degil. Hatta Avrupa'ya gonderilmeleri hem futbollarini gelistirmeleri hem de hayat tecrubesi edinmeleri acisindan cok faydali olur. Bu kiralama veya yetistirme payi ortakligi seklinde olabilir. Hedef olarak Hollanda gibi oyuncu yetistirmeyi bilen ve mutevazi butceleri olan takimlarin da bulundugu ligler ideal olabilir. Hatta Ingiltere'deki Championship gibi ileri futbol ulkelerinin ikinci ligleri de olabilir.

Hatta ayni sistem yurtdisindan getirilecek bazi genc yabanci oyuncular icin de uygulanabilinir. Dusunun, Bobo'nun Turkiye'ye ilk geldigi zamanki halini, simdiki yildizlarin yaninda oyle genc ve tecrubesiz bir oyuncu kulubun kapisindan iceri bile alinmazdi.

Boyle kiralik verilmis toplam 15-20 genc oyunculu bir "tarla" sistemimiz olsa, her sene de 2-3 tanesini takima alsak hem kulubun maddi gelecegi hem de oyun devamliligi acisindan cok faydali olur. Avrupa'dan oyuncu transfer ediyoruz da onlarin altyapi sistemlerini de niye transfer etmeyelim ki?

tearkan dedi ki...

Atletico Madrid başkanı da resmen açıkladı.

http://bit.ly/fWvlfM

Bu arada Almeida Beşiktaş'la görüşmedim, bunlar Beşiktaş başkanının sızdırdığı söylentiler, ben ailemle Portekiz'de tatildeyim demiş. İnşallah doğrudur. :)

ozzie dedi ki...

http://en.wikipedia.org/wiki/Simão_Sabrosa

Simão Pedro Fonseca Sabrosa, OIH (born 31 October 1979), commonly known as Simão (Portuguese pronunciation: [siˈməũ]), is a Portuguese footballer who plays for Beşiktaş[1], mainly as a left winger - he can also play as a forward - with dribbling and set piece skills as primary attributes.

Ya insanin ici bi hos oluyor...

Aşşağıda biryerlerde de yazmıştım.Hocam hala oyun zekasının gelişebilen birşey olduğuna inanan insanlar var.

Yok öyle bir şey hocam.Mustafa Sarp'ı nasıl açıklayabilirsin bana oyun zekası gelişen bir kavram olsa ?

Sende öyle bir zeka varsa üstüne koyarsın.Olmayan birşeyi geliştiremezsin.Nasıl hızlı bir adam değilken hızlı koşamazsan,zeki bir adam değilken zeki gibi düşünemezsin.Ona kanalize olmadığın sürece pozisyonunu kaybedersin çünkü konsantrasyonun iyi değildir,futbol zekan iyi değildir olayların gelişimim tahmin edemezsin.

Bu yaştan sonra duracağı yerleri öğrenmeleri zor, öğrenenler Shelbyl'in başarı öykülerinde yerini buluyorlar zaten ...

Serdar Özkan harbiden futbol zekası olan bir adamdı , doğru zamanda doğru yerdeydi her daim zira girdiği pozisyonlar herşeyi anlatıyor ama teknik ve fizik olarak zayıf olduğu için olmadı ha çalışsa olur mu ben hala olabileceğini düşünüyorum ama bu mantaliteyle zor.Ali Kuçik ise Gökhan Güleç,Ali Cansun stili yurdum 3. sınıf forveti maalesef ekstra bir özelliği yok,fizik zayıf,zeka zayıf yinede bu blogda yazanların toplamının hayatında göremeyeceği parayı 2. ligde oynasa bile kazanır ...

BJK4EVER dedi ki...

Bende onu yazacaktim, unutmusum. Oyun zekasi harbiden gelismeyecek birsey, en guzel ornegi S.Ozkan iste. O insanda olan yetenek mi desem, beynin futbola yatkinligini gosteren kisimda bir arti mi desem, icten gelen birsey mi desem, boyle birsey var iste.

Zidane 20'sinde neyse 30'unda odur, sadece tecrubesi artmistir ve baska ozellikleri gelismistir. Insanin fizigi gelisebilir bir yere kadar (bkz Ronaldinho), insanin teknigi calisa calisa gelisir (bkz Beckham), ama oyun zekasi cok zor gelisir. Bazi seyler olabilir, mesela nerde durmasi gerektigini bilen forvetleri seyredip feyz alirsin, ama asla bir van Nistelrooy veya Inzaghi olamazsin, ic gudusel birsey hala vardir.

A.Kucik'in durumu bence utanc vericidir. Kendisi icin degil, BJK altyapisi icin. Oyun zekasi diyoruz, fakat daha hangi pozisyonda topa nasil vurulur onu bile bilmiyor. Oyuncunun kendisi bilmesi lazim, ama altyapi hocalari bunlari ogretmiyor ki en temel fundamental'dan haberi yok cocugun. Tabii hocasi Sergen olunca normal.

AQ-47 dedi ki...

ağlamak istiyorum, 10 senedir her iki kanatta bu kalibrede adamlar olmamıştı, 4-3-3 için herşey hazır...ah bir de defans düzgün olsa

Pamukk dedi ki...

izleyemedim. heralde bitse de gitsek maçı ollmuş.

Bir oyuncu altyapiya giriyorsa, belirli ozellikleri oldugu icin giriyordur. Eger o oyuncunun uzerine egilinirse, elbet ona uygun bir rol bulunur.

Ali Kucik illa Besiktas'in oyuncusu olmak zorunda degildir. Ama henuz yasi da 19 ise, 2-3 yil icinde fizige abanir, kondisyona abanir, son vurus calisir vs. ama bir rol kazanabilir.

Oyun zekasi gelisebilir bir seydir, ama fundamentaller yoksa o zeka gelisimi de olmaz, cunku gozlenemez. Mesele Ali Kucik'e o gelisimin ne kadar onemli oldugunu anlatabilmektir. Mesele Ali Kucik'in "Guti Abi, ya bana bir seyler ogretsene?" diye Guti'nin pesine takilabilmesidir.

Neticede Ali Kucik'in hikayesi, Besiktas altyapisinin hikayesidir.

Belirli özelliği babasının altyapı antrenörünü tanıyor olmasıda olabiliyor bazen hocam burdan başlayalım tartışmaya o zaman.

Seçim kriteri 1 saatlik maçta 5 oyuncuyu çalımlayan adamlar olan bir altyapı sistemi var burada ben bunu eleştiriyorum.Ali Kuçik'in rolü veya yeterliliği sonraki tartışma konusu aslında.

Adam geliyor 1 saat deneme antremanına çıkıyor.Olursa alıyorlar.Barcelona gidiyor adamın okul takımında yaptığı hatta sokakta oynadığı maçları izliyor.Sosyal durumuna bakıyor,ailesiyle,arkadaşlarıyla ilişkisine bakıyor.Sisteme uygun mu ölçüp biçiyor.

Dediğin gibi onun hikayesi bizim altyapının hikayesi ...

Sarper dedi ki...

Geçen yaz altyapı seçmelerini izleme fırsatım oldu Beşiktaş, Fenerbahçe, Eyüp, Sarıyer filan aynen Övünçün dediği gibi gelişiyor. Oyun zekası filan aramıyorlar, 16 yaşındaki çocukta hayvan fiziği arıyorlar ve öyle çocuklar varki benden iri ve kuvvetli. (yaş küçültme?) sonuçta adam altyapıya bile oyuncu alırken a takıma çıkabileceğinden ziyade, alt yapı takımında oynasın yeter kafasıyla oyuncu alıyor. Hocaların aldıkları azıcık maaşla, seçme kriterleri takımın menfaatlerinden ötede olabilir ayrıca. öyledir demiyorum tabi ama olabilir.

RuFF dedi ki...

Ali için çok erken havlu atmışsınız.Ben ışık görüyorum Ali de.Birinci çok hızlı olmasada inanılmaz çabuk bir oyuncu.Dururken topu ileriye vurup kendisinden 3-4 metre öndeki defans adamını oyundan düşürebiliyor.Bizim takımda bunu Aliden başka birtek Quaresma yapabiliyor şuan.Nihat dahi bu kadar çabuk hızlanamıyor.

Alinin yapması gereken 2 şey var.
1- Köpek gibi kondüsyon ve ağırlık çalışacak
2- Son vuruşunu kuvvetlendirecek.

Bu iki şeyi yaparsa Ali Beşiktaş ta uzun süre oynar.Oyun fundementalını geliştirme şansı da var.Başka bir takıma kiralansa bile köpek gibi çalışmaya devam etmesi gerekiyor.

Bugün önüne gelen ve dışarı vurduğu 2 pozisyonu gol yapsaydı şuan çok farklı konuşuluyor olacaktı bunu da söylemeden geçemeyeceğim.Bu son vuruş sıkıntısı nedeni ile çok çabuk vazgeçilmemeli bu kadar genç bir oyuncudan.

carlito dedi ki...

8 yaşındayken minikler seçmelerine katılmıştım Beşiktaşta.. fulyadaki o zamanlar yerinde olan toprak sahaya çıkarılmış, 30 küsür ufak çocuğu bir sahaya salarak yarım saat (1 saat de değil) top koşturmuşlardı.. o yaşta ne yapmam gerektiğini bile bilemeden mal mal sağa sola koştuğumu hatırlıyorum sadece.. söylenildiği gibi bir iki çalım atmayı becerebilenler seçilmiş, bense seçilemeyip oynadığım süreden daha uzun süre ağlamıştım :)

sonra birkaç sene daha yaz ve kış okullarına katıldım ve nihayetinde ayrıldım Beşiktaş altyapısından.. (serdar özkanla aynı dönemde oynamıştık, bilsem böyle bişey olacağını, o zamandan ağzını burnunu kırardım :))
bu anlattığım seçmeler ise 95 yılında yapılmıştı, o yıllardan bu yana çok bişey değiştiğini sanmıyorum.. öncelikle altyapıdaki zihniyetin baştan aşağı değişmesi lazım, kabahat gencecik çocuklarda değil.. lakin memleketin her alanında profesyonellikten uzak bir zihniyet hakimken, altyapıların da farklı olabilmesini beklemek hayal gibi geliyor..

AQ-47 dedi ki...

Ali Kuçik süper başlangıç yapmasa da kendini geliştirirse sağ tarafta uzak forvet olarak iş yapabileceğini düşünüyorum. yine de nobre, holosko ya da nihat sağlam olsa bile bu çocuk oynamalı. ille nobre de oynasın dersek, onun için "çok uzak forvet" mevkiisi yerinde olur derim

Yorum Gönder

Ara