.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

13 Aralık 2010 Pazartesi

Zararına Satışlar Başlamıştır?

46 Yorum:

Batistuta35 dedi ki...

Bobo türk olsun gitmesin bi yere. :(

Pamukk dedi ki...

nayırrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Daedalus dedi ki...

Ismi yokken gelmedi mi bu arkadas. O kadar seneden sonra ustelik zararina satilacaksa ne anladim ben bu isten...

Aborjin dedi ki...

Para kazanılıp kazanılmamasından ziyade, gidişi zarardır.

BJK4EVER dedi ki...

Fink, Zapo kesin gibi, Holosko da sakatligi sebebiyle dondurulur, kaldi 1. Insallah Ferrari yerine Tabata gider, Tabata bizi kaldirabilecek oyuncu degil, ustelik Fernandes ve Simao ile birlikte orta saha doldu tasiyor. Ferrari ise hala tas gibi stoper, Zapo'dan sonra stoperde sadece Ersan Ibo Sivok kaliyor, Ferrari giderse sikinti olur. Kaldi ki Ferrari Sivok ile Avrupa'da tekrar savunma duvarini olursturabilir.

Unknown dedi ki...

bence de herne kadar sevsem de fink, zapo ve tabata gönderilmeli..

holosko'nun belli ki sözleşmesi dondurulacak.. üç ay giden adam 5-6 aydan evvel eski formunu bulamaz, maç eksiğini kapatamaz. mayıstan sonra da kimse işimize yaramaz..

bu durumda savunmadaki sivok-ersan ikilisine her daim toraman-ferrari ikilisi hazır bulundurulmalı..

Ferrari durduğu yerde yılda 5 trilyon yakıyor üstelik kronik sakat.Şu anda takımdan gönderilmesi gereken ilk oyuncudur.Hem takımda kalsa bile oynama şansı çok az daha sivok'a bile yer açamıyoruz.

Unknown dedi ki...

@ bobo

katılıyorum. ferrari çok karakterli ve sahada varını yoğunu ortaya koyan bir topçu fakat malesef bizde miyadı bu kadarmış.

gönderilirse, hatta bir de üzerinden para kazanılırsa harikulade..

ercan dedi ki...

Bobo Türk statüsüne geçsin.

ederlezi12 dedi ki...

Bobo Beşiktaş tarihinin en başarılı yabancı oyuncularından biridir. Ve biz bu oyuncudan hiç bir satış karı elde edemeyeceğiz . Hep alıyoruz , alıyoruz , alıyoruz . Bu kulübün bir satış politikası , alınan oyuncudan kar elde etme amacı yok mudur ?

Sivok'la beraber yeni 4 oyuncu yerlerine gidecek 4 oyuncu . Yeni oluşturulmaya çalışılan bir takımda yeni bir çoklu katılım daha . Ve üstüne 6+2+2 denen saçmalık. Ve kaçan bir şampiyonluk .

ederlezi12 dedi ki...

Şu kornik sakatlık mevzusuda hep transfer döneminde ortaya çıkıyor .

oley oley beşiktaş aş
demirören'in oyuncağı beşiktaş aş

allah başkana uzun uzun ömür versin. başına bir iş gelirse bu kadar borcun altına girecek bir ikinci adam zor bulunur.

bu kulüp yakında batar arkadaş!

mehmet emir dedi ki...

Bu oyuncular ilk 11'de başlayınca ''Beşiktaş'ın adamı değil, azalarak bitsinler'', bu adamların yerine oyuncu alıp adamları satmaya çalışınca '' Zararına satışlar yine başladı'' ilk önce bu adamları satıp sonra yeni transfer yapmaya çalışınca ''transfer dönemi bitiyor nerde yeni transferler?''

Vay anasını ya, ne yapacaklar size yaranmaları için? Benide böyle yönetim dostu gibi gözükmek zorunda kaldım ama her şeye muhalefet olayı çok canımı sıkıyor.

AQ-47 dedi ki...

@ Mehmet Emir Çağan

Ama sen bu blogu yeterince takip etsen alacağın cevabın şu olacağını da bilirdin: "Yae zamanında 5 milyon yuroya olimpiakosa satsalardı yae...onun yerine de bakın zamanında arsenalde oynamış CM'de de süper gol atan X vardı, onu alırdık yae..." Bobonun yanına O'nu tamamlayıcı kaliteli bir golcü almamak yanlıştır, Bobonun satılması ise dangalaklıktır.

Unknown dedi ki...

avrupa'da

--------------cenk-------------

hilbert---sivok----ersan-----deli

-----------ernst--manuel--------

--simao--------guti-------quaresma

-------------almeida--------------


yedekler

hakan
toraman
köybaşı
aurello
necip
ekrem
tabata
bobo

@Mehmet Emir

Benim gozumde sorun Bobo'nun satisi degil, Bobo'nun sozlesmesinin bitmesine 6 ay kala, istedigi kulube imza atma durumu oldugu zaman satilmaya calisilmasi.

Bobo bizim uzun vadeli golcumuz ise, sene basinda kontratini yeniler, koyardik cebimize. Ha, eger kontrat yenilenmeyecek gibiyse, bu hamleleri sene basinda da yapabilirdik 1.5 ay Robinho diye oyalanip sonra Tekke ile avunacagimiza. Gibi gibi.

Tabii bir de isin UEFA kurallari ve de yabanci siniri ayagi var ki orasi daha da karisik. Bizim kulup 3 yeni transferi de UEFA'da pasa pasa oynatacagimizi dusunuyor mesela. Eger oyle degilse, elimizde kalan son kulvari da harcamis olacagiz mesela.

Bilmiyorum, beyin bulandirici isler bunlar.

Yani su adamlarin Besiktas'a katilmasina normal zamanda ses edecek insan zor bulunur, hatta bulunmaz, net. Lakin devre arasi transferi, takimin belirledigi hedefe ulasma yolunu kolaylastirmak icin yapilan bir hamledir. Bu uc transferin sak diye yapilip kadrodan dort tane yabancinin yollanmasi, hedefe ulasma yolunda bize ne getiriyor bilemiyorum.

Galatasaray da gece sene Jo ve dos Santos'u almisti mesela, daha sonra da kullanamamislardi. Daha dogrusu kullanmislardi da, hedefle ilgisi alakasi cozulememisti.

Benim itirazim bunadir.

cha dedi ki...

4 oyuncunun gönderilmesi gerekiyor. bence ferrari, fink kesin gidecek. kalan 2 kişilik kontenjan da holosko askıya alınır. onun yanında ya tabata ya bobo gönderilir.

Unknown dedi ki...

Bobo'nun 6 ay önceden bir kulübe imza atacağını sanmıyorum.

Tabiki menajeri Figer ise Rentistas a formalite imza atacaktır Allah'ın emri orası.

Bobo ya kimse yıllık 2m euro falan vermez Avrupada.

Lugano'nun elinde bonservisiyle gezdiğini dönüp dolaşıp kürkçü dükkanına imza attığını unutmayalım.

Bobo şu an aldığından daha fazla bir ücret alacaksa adresi ya Fener ya da GS dir

BJK4EVER dedi ki...

Yunan kuluplerini unutmayin, onlar da bizim gibi fahis ucretler veriyor....

dominic molise dedi ki...

su an kadromuzda 10dan oldukca fazla yabanci futbolcu var.
ve misal tabata, fink, zapo, ferrari, holosko gibi adamlari gonderecegimiz konusuluyor. ki artik mecburuz en az 3-4 yabanciyi gondermeye. bu adamlara turk takimlarindan hangisi para verir ki bu asamada? besiktas sezon basinda yaptigi hatayi yine yapiyor. oyunculari vermeden, oyuncu aliyor ve sonra bedavaya bu adamlari kovmak! zorunda kaliyor

bu kadar yabanci adamla anlasacagin kadar, takimdaki yabancilari satamaz miydin erkenden?
misal bi tabata, fink, holosko, zapo gibi adamlarin herbirine iddia ediyorum en az 3 anadolu kulubu teklif yollardi.
simdi sizde tekliflerin boyutlari ayni civarlarda seyredebilir mi?
cevap vermenize gerek yok, hayir.
duzgun bir planlama olsaydi yeni gelen oyunculari bedavaya bile getirebilecegimizi dusunuyorum (amorti ederdi giden-gelenler birbirini).

ama yine bize zarar, yine bize husran. hayirli olsun.

bence almeida bi bobo degil.
fernandes ernst'e yedek olur, necip paf takima yollanir. simao gerekli. ona lafim yok. ama yerine veli kavlak, volkan sen, sezer ozturk'u tercih ederdim.

bir diger problem de portekizli gruplasmasi olacaktir. bunu da bir yere not etmis olalim.

sozun ozu, simao disindakiler bence gereksizdir. iyi performans gosterseler bile boboyu kesecek olan almeida ile ernst'i kesen fernandes eminim ki kestikleri adamlardan cok daha iyi performans gostermeyecekler.

ikinci yari sakatlarin da iyilesmesiyle su an zaten 2.5 takim cikarabilen besiktas yaklasik 30 tane adama sahip olacak. bu da kimseyi kusturmemek icin surekli rotasyon ve oturmayan kadro demek.

karamsarim. schuster'ciyim.

open your mind dedi ki...

yazın kenara
almeida'yı izlerken bol bol dizimizi döveceğiz bobo diye

bacon1903 dedi ki...

Ondeki 4lu su sekilde olabilir ligde!!!

Guti-Querasma-Simao-Almeida saka gibi ya hepsi ust duzey oyuncular bunlarin benim kafamda soru isareti biraz olan almeida!!!Almeida hakkinda almanyayi iyi bilen borgesden yorum bekliyoruz hilbert icin yazdigi birebir tuttu desem abartmis olmam sanirim!!!

Tuco Salamanca dedi ki...

bobo'nun yerli statüsüne geçme durumu hala muallakta sanırım.

daha önce de sormuştum ama kimse cevap vermemişti.

carlito dedi ki...

ya bobo 2006 ocak'ta gelmişti diye hatırlıyorum doğru değil mi? bu durumda önümüzdeki ay 5 yıl doluyor olması lazım.. nobre'ye gelince uğraşıp durmuşlardı, asıl gerekli olan adam Bobo, onun türk statüsüne geçirilmesi için neden hala somut adımlar atılmıyor, anlayabilmiş değilim..

Bobo bence Bordeaux'ya gider.Yani bizim yönetimin mantığını bilmesem araştırdılar Bobo'nun Türk olamayacağı ortaya çıktı yada sakatlığı ciddi çıktı ondan gönderiyorlar filan diye düşünürüm ama büyük ihtimal 1 ay öncesine kadar sözleşmesinini bittiğini bile bilmiyorlardır.Tigana zaten bir takım çalıştırsamda Bobo'yu beleşe alsam diye uzun süredir bakınıyordu :)

Almeida iyi bir oyuncu ön direk arka direk koşularını iyi yapar arkadaki adamlara bolca yer açar ve topa çok sağlam vurur. Kanatlara işlerlik kazandıracağımız da düşünülünce ben Bobo'yu arayacağımızı hiç düşünmüyorum. Zaten bizim problemimiz bitirişte değil başlangıçta.Topu ayağımızda tutamıyoruz bunu çözmek içinde teknik olarak iyi 3 oyuncu aldık.Hepsi top tutabilen pas isabet oranı yüksek adamlar.Bence alayı isabetli transfer.Sağ bekede Orhan Şam'ı aldık mı tamamdır bu iş.

Birde Gs ile kıyaslanıyor ama o adamlar kiralıktı biz bu adamları bonservisleriyle alıyoruz.Önemli bir fark bence bu.

Unknown dedi ki...

Sürekli Real Madridli 11'ler yapıyoruz. Ama bunlar iki gün sonra gidecek. Alt yapıdan gelenler oynayamadığı için hiçbir zaman hazır da olamayacaklar. Sürekli dünyanın 1 numaralı oyuncularını alacak kadar zengin bir kulüp değiliz ki... Neden bu paraları alt yapıya yatırıp dunyanın bir numaralarını biz yetiştirmiyoruz?????

Unknown dedi ki...

Ayrıca Necip'e ne olacak peki? Tam olgunlaşma sürecinde yeniden yedek kulübesine mi dönecek??? Anlamıyorum arkadaş...

kujoon dedi ki...

Aurelio nun gelmesi Necip için başlı başına bir handikaptı zaten.Bir de üstüne Fernandes gelince Necip i fazla izleme olasılığımız düşüyor.Yabancı kontenjanında sorunlar yaşadığımızda kendisini sahada görebileceğiz gibi.

Tabata,Holosko,Fink ve Zapo takımda fazlalık oluşturacak ve bunlarla yollar ayrılacak.Özellikle Tabata konusunda yönetimin nasıl bir manevra yapacağı merak konusu.Ferrari iyi bir stoper ve aslında sık sakatlanan bir oyuncu değildir geçmişine baktığımızda.Yaşanılan sakatlıkarın sebebinin 1 yıllık süre içinde 3 ayrı kondüsyonerin kendi sistemlerinde antrenman yaptırması yatıyor bence.İkinci devre sakatlıkların azalacağı görüşündeyim.

Son olarak bu tarz transfer çılgınlıkları ve yapılan derin revizyonlar sürekli hale gelirse takımda büyük huzursuzluklar çıkar ve kimse meseleyi sahiplenmez.Yaz döneminde en fazla 1-2 takviye yapılmalıdır mevcut kadronun üstüne.O takviye de kesinlikle sağ bek olmalıdır.

E bu konusulanlarin tumu Fenerli Gurcanin bi taraflarini yirtarak anlatmaya calistigi plansizlik konusu ile iliskili degilmiki yaw?
Ehehehe. Harbi fenerli heaa. Hatta fenevli.
Linc!!

BJK4EVER dedi ki...

Altyapiya yatiriyoruz da ne oluyor? Yetekensiz A.Kucik ve simarik antipatik Batuhan cikiyor iste.
Ben yonetimin politikasini cok dogru buluyorum. Uzun vadede (ekonomik ve sportif) basari kisa vadede sportif basaridan geciyor, kisa vadede sportif basari da kaliteden geciyor, kalite de buyuk oranla iyi transferden geciyor.

BJK4EVER dedi ki...

Gidecek oyunculari insallah Delgado ve Tello gibi hayrina vermeyiz. Buca Fink ile gorusuyormus. Bonservis parasi alamasan bile 1 veya 2 (Sercan/Erkan) genc oyuncunun bonservisini al, yarim sene onlarda oynasin, seneye bize katilsin. Bedavaya satmak da cok koyuyor, yakismiyor bence.....

Sertug Ozgur dedi ki...

Bobo'nun bedavaya elden çıkarılması sorun değil bana göre. Yani şu anlamda sorun değil, bir çok oyuncu bedavaya gidebiliyor. Mesela Almeida da bir anlamda werder bremen'in zararına satışı olacak.

Yani kişisel bir sataşma olarak anlaşılmasın ama gürcan'ın şöyle katıldığım bir postu aklıma geldi. http://eksibesiktas.blogspot.com/2010/06/bosman-kural.html

Kafam karışıyor açıkçası.

Bana göre tartışılması gereken, Bobo'nun gönderiliş şekli ve yerine gelen ismin kendisinden daha iyi olup olamayacağı olmalı. Her sene en golcü isim oluyorsunuz, sakatlanıp oraya buraya tedaviye gitmişsiniz bir bakıyorsunuz bir forvet alınmış yerinize. Tamam figer faktörü de var ama yine de bir yanlışlık var, net açıklamalar yok, hep bir dolap çevriliyor gibi.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

açıkçası o posta geri dönüldüğü iyi olmuş zira esasında tüm konuştuğumuz o post.

ben postta özetle şunu demiştim. eğer bosman kuralı var ise, oyuncuların tapularını ancak belli sürelerde alabiliyorsak illaki genç yabancı almamız gerekmiyor.

bunun yaşanan örneği de bobo.

yıllarca yatırım yapıyorsun, iyi-kötü verim alıyorsun ancak bir sebeple sözleşme sonunda gidiyor.

beşiktaş bobo'dan para kazanamayacağını bilse idi, bu yatırımı yapar mıydı? soru bu.

bu oyuncuları kullan-at şeklinde yorumlamak daha mantıklı o yüzden.

veya elinden kaçırmayacak şekilde organize olacaksın.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

şimdi beşiktaş simao'yu alıyor... 500 euro veya 1 milyon euro gibi bi bedel ödense maksimum, 2 sene oynatsan sonra da futbolu bıraksa çok mantıklı bir ticaret yapmış olursun.

zira bonservise para vermedin. 2 sene yararlandın sonra da gitti...

burada eleştireceğimiz yer bobo'ya yol verilmesi değil. daha iyisini bulursun -ki buldun- yollarsın.

mesele, onca sene yatırım yaptıktan sonra yollaman.

ki boboya da 2,5 milyon avro ödendi diye hatırlıyorum.

almeida'nın gelişi de olumlu o yüzden. bonservis ödemiyorsun vs... 3 sene sonra istersen salarsın gider.

ama holosko mesela. 7 milyon euro vermişsin... ona yatırım yapmışsın. hadi git diyemezsin... gerçi bizim kulübün durumunda ona da okey diyecek durumdalar ama başarılı bir ticaret kabul edilmez.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

zaten gelenlerin hepsi çok iyi oyuncular.

ama gidenlerden 5 kuruş kazanmamak esasında beşiktaş'ın son 5 yılda ne kadar rezil yönetildiğini ortaya koyuyor.

sil baştan gerektiğine göre.

Bu aklı başındalık bir tek Serdal Adalı'nın işimi hocam birden bire nasıl dank etti bu heriflere ben onu anlamıyorum.

Lan bir sene önce Tabata+İsmail'e verdiğin paranın 3 te 2 sine Portekiz Milli Takımı + Guti alıyorsun.Sonra bunun altında tecrübesizlik yattığına,kötü yönetildiğine inanmamızı bekliyorsun.

Bence kötü yönetimde %100 bir art niyet var ve gayette bilinçli yapılıyor.Bir çıkarı yoksa kimse karısının yanında kendine ana avrat küfrettirmez o çıkarında Beşiktaş'ın başarısı olmadığını hepimiz biliyoruz .. Senelik 100 m $ bütçesi olup bu kadar yerinde sayan 2. bir kulüp yoktur heralde ..

Tuco Salamanca dedi ki...

http://www.bucaspor.org.tr/haber.asp?i=176

ilk yolcu fink

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bucaspor 2.ligde 150 tane bulunan oyuncuyu neden kadrosuna katıyor acaba? :)

bu arada fink adına da üzüldüm. buca ne yahu?

Sertug Ozgur dedi ki...

Tamam şimdi kafa karışıklığım giderildi.

Fakat Bobo'nun yatırım amacı ile filan getirildiğini düşünmüyorum ben. Bence tamamen spontane, kısa gün amaçlı ya tutarsa denilen bir transferdi. Hayırladığım kadarıyla takımda santrfror yoktu o zaman. 3 tane yeni adam geldi. Aynı anda gelen Tomas Jun gibi, o da kiralandı. Bobo kendini gösterebilince bu günlere geldik. Kaldı ki en çok verim aldığımız yabancıdır son yıllarda. Bu açıdan bedavaya gitmesinin çok büyük bir ayıp olduğunu düşünmüyorum.

Yalnız Fink'e sadece Buca'nın talip olması da transfer kalitesini özetliyor aslında. Bu durumda 2. ligde 150 tane kendisinden var denilince doğru olmuyor mu. Hatta 2. ligde var demek ayıp değil, Ersan da ikinci ligden geldi. Orada bahsedilen yabancı kontenjanını boşa kullanmak meselesi. Amma Cana gibi astronomik diyebileceğim para verilmediği için makuldu. Cana'nın o kadar paraya alınmasından şüphesiz daha iyi bir işti. Bana göre Diattavari bir transferdi. Benim merak ettiğim neden Almanya'ya gitmediği, Almanya'dan da mı yok bir şey.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bu fink işi tello'yla beraber soru işaretleri barındırır.

hatırlayın, tello'nun sözleşmesi feshedildi ve eskişehir'e gitti.

soru: tello bonservisini eline alsa eskişehir'e mi gider? cevap net olarak hayır.

bunlar büyük ihtimalle eskişehir'e gidersen sözleşmeni feshederiz dediler.

peki bundan beşiktaş'ın çıkarı ne? onu anlamak zor.

fink gibi.

buca muhtemelen bize para ödemez. biz sözleşmeyi feshederiz, o da buca'ya gider.

lakerda'nın dediği gibi neden buca? sorusu gündeme geliyor.

elimizdeki bilgilerle bu soruya cevap veremiyoruz.

işin içinde menajer komisyonları, ahbab-çavuş ilişkileri, ikili ilişkiler vs var muhtemelen...

Tuco Salamanca dedi ki...

neden buca olmasın ki?

yani, ibb'ye gitse, bu sefer neden ibb diyecektik.

artık bu saatten sonra gitsinler de nereye ve nasıl gidiyorlarsa gitsinler.

çoktan yapılmış hatalar bunlar ve artık düzeltmek içinn çok geç.

carlito dedi ki...

yönetimin zihniyetine göre Beşiktaş'ın bu işten çıkarı, bu verimsiz olarak görülen futbolculardan kurtulup kontenjanda yer açmak oluyor!
bir de son dönemlerde üretilmiş olan, "giden oyuncuya ödenecek paradan kurtulmayı kâr saymak" komedisi var tabii :)

peki Beşiktaş gerçekten bu işten kârlı çıkıyor mu, işte orası tartışılır.. veya tartışılmaz..

ederlezi12 dedi ki...

Fink umarım Almanya'ya geri döner .

Fink'e teşekkürler . Kalitesi , standardı belli idi . Bence vasat üstü - iyi performans gösterdi. Kendisini çok sevmiştim yolu açık olsun .

Kalten dedi ki...

Fener Baroni + 3 milyon EUR verip Fink'i alır sene sonu :)

Azwraith dedi ki...

Abi Gürcan'ın bütün postlarına katılıyorum açıkçası.

Ben Fink'i çok sevsem de kendisi gitmek zorundaydı. Bu kâr-zarar meselesini kulüp bence bu noktada aşmış durumda. Holosko'yu iyi bir zararla bile satabileceğimiz bir kulüp yok!

Bir de, umarım Almeida Ailton mevzuna dönüşmez. En son izlediğimde inanılmaz kalifiye bir golcü değildi. Yanında hızlı biri oynamazsa tek başına istediğimizi veremez.

Yorum Gönder

Ara