.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

27 Aralık 2010 Pazartesi

Yine Yeni Yeniden


Beşiktaş Cola Turka basketbol şubesinde neredeyse her sene yaşanılan maddi sıkıntılar bu sezon da gün yüzüne çıkmış oldu. Haber1903 sitesinde kaptan Cevher Özer'in yaptığı açıklamaya göre; 3-3,5 aydır maaşını alamayan basketbolcular idmana çıkmayarak protesto etme kararı almışlar. Maaşı ödenmeyen oyuncular arasında acaba Allen Iverson var mı çok merak ediyorum (şu an için Iverson'ın maaşlarında sıkıntı olmadığı yönünde haberler var), yalnız Iverson'ın şu kısa Avrupa kariyerinde yaşamadığı tecrübe de kalmadı;

- Hemofarm maçında 3 defa 15 sayı farktan yakalanarak kaybedilmesi.
- Göttingen maçının tekrarı.
- Pınar Karşıyaka maçında 15-16 yaşındaki çocuklarla maç yapması.
- Ve şimdi de; idmanın protesto edilmesi ..

Konuya geri dönecek olursak; Yanlış hatırlamıyorsam Yıldırım Demirören başkanlık seçimleri sırasında Telegol'e katıldığı programda basketbolun kendi kendini götürmediğini ve Beşiktaş futbol şubesinin her sene kar ettiğini ve futbol şubesinden de amatör branşlara para gittiğini ifade etmişti. Insan ister istemez şunu sormadan edemiyor peki bu aşağıdaki gelirler nereye gidiyor ??

- Spormax 'den Yayın Gelirleri
- Avrupa Maçlarında Eurosport2 den Yayın Gelirleri
- Beşiktaş Cola Turka Isim Sponsor Geliri
- Akatlar Cola Turka Isim Sponsor Geliri
- Salonun içerisindeki reklam panoları gelirleri
- Ve en önemlisi Iddia Gelirleri
- Bunlara daha da kombine ve bilet satış gelirlerini de ekleyebiliriz.

edit: Aşağıda bulunan kayıttaki yorumlar olsun veya diğer forum ve sitelerdeki yorumlar olsun çoğu taraftarın bir isyan bayrağı çektiği ve neden şube kapatılmasına varan yorumlar yapıldığını görünce amatör branşlar konusunda çok yakınımızdan bir takım; Fenerbahçe kulübünü örnek almamız gerektiğini düşünüyorum.

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı; Ulker
Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı; Aras Kargo
Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı; Kiğili Giyim
Fenerbahce Kadın Voleybol Takımı; Acıbadem Hastanesi

Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım bu oluşumu sağlamak için planları 2 sene önce attı. 2 sene önce şurada yaptığı açıklamada amatör branşlara yapılan harcamaların vergiden düşülmesi gerektiğini ifade etmişti. Belirtilen yasa da ileriki zamanlarda çıkmış oldu. Internetten hızlıca biraz araştırdım en yakın tarihten şu haberi bulabildim. Haberde belirtildiği gibi "Sponsorluk yasası ile spora verilen destekler vergiden düşülüyor" Peki biz neden böyle bir yol izlemiyoruz merak ediyorum, çünkü birçok Beşiktaş'lı zengin iş adamı var ve kulübümüz bu zengin iş adamlarına teklifte bulunabilirler. Bu sayede hem amatör branşlar hem kulüp hem de sponsorlar kazanmış olur.

53 Yorum:

BJK4EVER dedi ki...

+ufak olsa da NBA TV yayin gelirleri....

valla kulüp bu paraları nası ödicek diye transferlere sevinemez oldum, almeida simao gelmiş etrafımda hakkınca sevinen beşiktaşlı çok az. basketbol parasını çıkarmıyorsa ayağını yorganına göre uzatacaksın. ya mütevazi bi takım kuracaksın ya da başarıdan gelen paraya göz dikeceksin: başarıdan gelecek paraya göz diktiysen de iverson'ı bıyıktay'a yönetmeyeceksin.

carlito dedi ki...

o kadar sponsorluk gelirinden üç kuruş maaşları ödeyemiyolar,, (evet futbolculara oranla üç kuruş ediyor)
ondan sonra da utanmadan maçlarda akatlar salonu dolmuyor diye taraftara sitem edebiliyorlar!

ulan insanda heves mi bırakıyosunuz? Beşiktaş'ın oyuncusunun parasının ödenmemesiyle ilgili çıkan her haberde ben utancımdan yerin dibine giriyorum.. rezil oluyoruz herkese, ötesi var mı?

ben iverson gelince veya takım şampiyonluğa oynayınca gitmicem basket maçlarına kardeşim.. ne zaman ki basket takımı sorunsuz bi şekilde parasını alıyor şeklinde haberler duyarız o zaman gidicem maçlara.. eminim çoğu insan da benim gibi düşünüyordur..

hele bir de iddia edildiği gibi basketbol gelirleriyle futbol harcamaları birbirine karıştırılıyorsa, oyuncuların emeklerini, haklarını başla yerlerde kullanıyorlarsa yazıklar olsun.. bu tek kelimeyle hak yemektir ve bunda kimlerin payı varsa en hafif tabirle haysiyet yoksunudurlar.. nokta.

tearkan dedi ki...

Futbol şubesi kar ediyormuş ve bu para amatör şubelere gidiyormuş öyle mi? Hahahahahahasiktir.

Cola Turka'dan gelen paranın futbola aktarıldığı ortaya çıktığında neredeydi acaba başkan?

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Kafalari futbol topu sekline donmus bunlarin. Iverson'u da goz boyamak icin getirmisler. Biz de saf saf bekledik ki, takima bir iki takviye yapilsin, iyi bir uzun alinsin, basari hedeflensin. Transferi birak, mevcut oyuncularin maaslarini odememisler, yaziklar olsun...

QuaresmA dedi ki...

Fenerbahçe modeli mantıklı ama bir anda olacak birşey değil ki o da. Bana kalırsa A planı amatör branşların kapatılması olmalı. Çünkü artık kulübe kambur olmakla, utanç kaynağı olmak arasında bir yerde duruyor amatör branşlar. Utanç kaynağı olmasının sebebi yönetim elbette, emeklerinin karşılıklarını almalı basketbolcular. Ama şu tarz olaylar sadece basketbol şubesini etkilemiyor ki, tüm camiayı etkiliyor.

Açıkçası amatör branşlar zerre kadar umrumda değil - tabi umursayanlara da saygı duyarım - ama çoğunluğun da umursadığını zannetmiyorum pek. Bu yüzden amatör branşları toptan kapatmanın Beşiktaş markası için en hayırlısı olduğunu düşünüyorum. Sırf futbolda Portekiz Milli Takımı'nı toplayan takımın basketbol şubesindeki en iyi Türk oyuncuların Bekir, Cevher falan olması bile Beşiktaş'ın marka imajını düşürür.

Futbol subesi kar mi ediyor? Futbol subesi KAR MI EDIYOR?

Oha lan, insanin gozunun icine baka baka yalan da soylenmez ki...

BJK4EVER dedi ki...

Besiktas'in yaristigi tum branslar benim umrumda, ozellikle basketbol, fakat Besiktas'a yakisacak yarismaci takim kurulamiyorsa, Efes'e oyuncu yetistiren, kendi oyuncularinin maasini odeyemeyen, acizlikten vasifsiz menajerini antrenorluge getiren bir takim olacaksak kapansin sube daha iyi.

tearkan dedi ki...

Hangi marka imajından bahsediyoruz yahu? Basketbolcularının maaşını ödeyemeyen Beşiktaş markasının imajından mı?

Hadi onu geçelim şu 'kar' eden futbola bakalım. (hala gülüyorum) Futbolcuların maaşları günü gününe ödeniyor mu sanki? Daha sene başında Delgado alacaklarını bonservisine saydırıp bedava gitmedi mi? Nasıl yani derken adamın önceki sezonlardan alacakları olduğu, onlara karşılık bonservisini aldığı ortaya çıktı. Bu mu basketbol şubesinin imajına zarar verdiği marka?

Şeref Yalçın çıkmış açıklama yapıyor bir de resmi sitede. Önceki yıllarda benzer durumlarda yapılan açıklamanın kopyası adeta.

"Ödemeler konusunda ise her kulüpte yaşanan sıkıntıların benzeri zaman zaman kulübümüzde de yaşanabilmektedir. Ancak bilinmelidir ki, bu sıkıntılar uzun vadeli değildir ve kısa süre içerisinde çözülecektir."

Seref Yalcin'a Fikret Kizilok'tan bir sarkiyla sesleniyorum: Zaman zaman zaman zaman/ mmm o zaman.

Mmm yerine istediginizi koyabilirsiniz.

asist time dedi ki...

Bu kar etme lafı nereden aklımda kaldıysa artık blogda da biraz roportajı araştırdım ve roportaj yazısının yorumlarında rogerio da silva nickli arkadaş da röportajı özetlerken ifade etmiş.

http://eksibesiktas.blogspot.com/2010/01/telegol-demiroren-ahbap-cavus.html


Sezon sonunda Cola Turka nın da sözleşmesinin biteceğini düşünürsek kesinlikle önümüzde sezon fenerbahce modelini uygulamamız gerektiğini düşünüyorum.

Demiroren konusmadikca kendisi hakkinda notrleniyorum. Gecenlerde bir programa cikip gene sacma seyler soylemisti, simdi gene harlandim.

Kendisi sessiz kalarak unutturma politikasini gutmeye devam etmeli. Burada yazilanlar ona gidecekse eger nacizane tavsiyemdir.

Bu yorum yazar tarafından silindi.

Aynen adamı konuşurken görünce tüylerim diken diken oluyor ya Yıldırım bir sittirgit çay koy diyesi,lan sen bir sus diye kafasına vurulası küçük kardeş gibi geliyor insana . Sivas maçına paf takımla çıkıcağız açıklaması,pembe kazaklı Hıncal açıklaması vs vs. Düşünemeyen ayık olduğu halde bilinci kapalı yada beyin fonksiyonlarının %75'i çalışmayan biri tarafından yapıldığı o kadar belli ki ...

Kendisi ayrı kötü çevresi ayrı kötü .Neyse arkadaş ortamını değiştirdi heralde zira kendisi aynı seviyede devam etmesine rağmen çevresi biraz düzeldi ...

Mümkünse Mete Düren'den başka kimse konuşmasın diyeceğim ama onada hiç birşeyi söylemiyorlar arkadaş adam yalanlıyor ertesi gün transfer oluyor ...

Bu arada asıl bombo için

http://ekonomi.haberturk.com/finans-borsa/haber/585603-yildizlari-alan-o-degil-fonmus

Eger o haber dogruysa, Besiktas'in ekonomik aklini tebrik eder, futbolsal aklinin olmadiginin altini ustunu her yerini cizerim.

Unknown dedi ki...

@ shelbyl, övünç

shelbyl'nin de dediği gibi öyle bir nötralizasyon yeteneği var ki herifçoda, paralel bir evrende şampiyon kulüpler kupasında barselonaya 5 atsak bu adam kupa seromonisine bodoslama dalacak ve mikrofon buna uzandığı an kupa sevincim yerle yeksan olacakmış gibi geliyor..

beşiktaşlılık başka bir şey.. "beşiktaş başkanı"na anlatamadık bunu..

Bu yorum yazar tarafından silindi.

Acikcasi bana da sallama geldi de, "Besiktas adinin oldugu her yerde acaba vardir", o yuzden sessiz kalma hakkimi kullaniyorum simdilik.

Unknown dedi ki...

@ övünç

abi o haber baştan sona sallama bir haber..

mason teşkilatına mı aitmiş o fon?

uluslararası fon ne demek allah aşkına?

IMF? International Monetary Fund?

"Çekememezlik" denilen olgu, tanıdığın basın müdürleri aracılığıyla adı ciddiyetli gözüken gayrıciddi sitelere (gastelere) yalan haber servis etmelere kadar varabilen bir olgu..

jeankier dedi ki...

bugün haberturk ekonomi gazetesinde, yeni transferlerin FON lar tarafından yapıldığına dair bir yazı çıktı, şu link ten okuyabilirsiniz. doğruysa çok karışık çok..

http://seviyoruzbuoyunu.blogspot.com/2010/12/duafon-konus.html

http://ekonomi.haberturk.com/finans-borsa/haber/585603-yildizlari-alan-o-degil-fonmus

Lucky 7 dedi ki...

Bugun kartalhaber.com'da şemsi birben bu konuyla ilgili habertürk ve turgay ciner'e çok güzel bir yazı yazmış. Şu açık bir gerçekki Beşiktaş'ın büyümesini ve gelişmesini istemeyen cok büyük bir kesim var , ne yazıkki bu çevrenin bir kısmıda Beşiktaş camiasının içinden. Sergen'e bugun gaziantep başkanı tabatanın ödemeleri hakkında cevap verdi, Ne kadar yarası olan kişi varmış Beşiktaştan, birer birer dökülüyor.

kma dedi ki...

"amatör branşlar imajı zedeliyorsa zedeliyorsa kapatın gitsin"

yahu algıda problem var arkadaşlar. imajı zedeleyen amatör branşın varlığı değil. amatör branşların yönetilememe hali var. imajı asıl zedeleyen de bu yönetim aczi.

ayrıca imaj zedeleme olayı da bi enterasan. herşeyi süper yapmışız da "aman bunu görmesinler, nice olur halimiz" kaygısına düşmüşüz. öteki takımların alay konusu olma korkusu taraftarlığın önüne geçmiş.

imajmış.
abicim adam hak ettiği parasını alamıyor yahu. sorun bu.

asist time dedi ki...

@shelbyl


=)) Başkan bu akşam saat 20.00 de Ntvspor'da yüzde yüz futbol programına katılıyormuş.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

sergen doğru söylüyor. sergen tabata pazarlığında masada bulunan adamlardan biriydi. orada ne işi vardı bilmiyorum ama oradaydı. paranın gidip gitmediği konusunda da kulağı kesiktir.

sergen konu hakkında ne söylerse doğru söyler. ben böyle inanıyorum.

bu konuda da ne antep başkanına, ne beşiktaş başkanına inanırım. çünkü kendi aralarında başka bi ilişkileri var.

antep başkanı parasını almamış bile olsa almadım demez.

para belki de hiç gitmeyecek. kendi aralarında başka bir hesaba mahsup ettiler.

birileri de beşiktaş'ı gerçekten büyüyor sanıp ta, beşiktaş'ın büyümesini istemeyenler var derler ya, işte bana o enteresan geliyor.

beşiktaş'ta tek büyüyen şey; borçtur.

Lucky 7 dedi ki...

Bak kardeşim,
Senin futboldan ne anladığını bilmiyorum, takım tutmanın da ne anlama geldiği konusunda da sıkıntıların var sanırım.
Futbol oyundur, bizde bu oyunun seyircileriyiz.Beni ilgilendirmez kulübün milyonlarca olan borcu, ben sahada oynanan oyuna bakarım, maça gittiğimde ne kadar keyif aldığıma bakarım. Sende oyun olarak bak bu futbol oyununa , futboldan ve Beşikataştan başka hayatta birsürü mesele varken, beşiktaş'ın borcundan sana ne! ülkenin borcu olmuş milyarlarca dolar, onu sorgulamıyorsun gelmiş Beşiktaşı sorguluyorsun. Senin Beşiktaşı sorgulama hakkın yok, sorgulama hakkı olan Beşiktaş A.Ş hisse senetleri sahibidir, beğenmiyorlarsa elden çıkarırlar , çok basit.
Hala tarftar olgusunu ne olduğunu çözemediğiniz sürece, böyle çamurun içinde debelenip durursun.

Sen taraftardan başka bişey değilsin.olmanı da kimse istemiyor zaten. Kongrede aday olursun, temizlersin borcu:)

tearkan dedi ki...

Açığa çıkan yada resmileşen bir şey olmadığı sürece yetkili ağza inanmaktan başka yapacak bir şey yok. Yoksa bir başkası da çıkar sergen yalan söylüyor beriki doğru söylüyor der. Adamlar kesin konuşuyor çünkü. Şu kadarını verdik, şu kadarı için de senet yaptık diyor Hürriyet'te. Diyelim ki vermedi. Nasıl ispatlayacaksın?

Başkanı yada yönetimi eleştirmek tamam da aleyhlerine olan herşeye de koşulsuz inanmak biraz zorlama geliyor bana. Hayır lafına inanılan kişi de sergen. Fenere gider gitmez ben küçükken fenerliydim, Beşiktaş'ın altyapısı iyi diye babam oraya yazdırmıştı deyip de şimdi herkesten çok Beşiktaşlı kesilen kaypak.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

lucky 8 kime seslenmiş burada?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

o zaman sergen'i tabata transfer görüşmesine dahil etmeyeceksin. %100 olarak biliyorum o adam o gün masadaydı diye. daha neyi soruyoruz ki? biliyorum. bana inanırsan inan, inanmazsan sen bilirsin.

kulaktan dolma bilgiyi yazacak değilim ya.

sergen bu transferin detayını bilen bir adam. ha, adam değil dersen onda farklı düşünmeyiz.

ama ben bu konuda inanıyorum kendisine. diğer ağızlardan daha çok inanıyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:

28.12.2010 tarihli Habertürk Gazetesi'nde yer alan "Yıldızları alan o değil, fonmuş" başlıklı habere istinaden açıklamamızdır. İlgili haberde son dönemde transfer edilen futbolcularımızın uluslararası bir fon aracılığıyla transfer edildiğinden ve futbolcularımızın bonservis bedellerinin büyük bir kısmı ya da tamamının ilgili fonların elinde bulunduğundan bahsedilmektedir. Haber içerik olarak ve transfer edilen oyuncuların sayısı açısından gerçeği yansıtmamaktadır.

fabianernst dedi ki...

kolpalar haber yapar biz de inanırız malesef. ok yd rezalet bir baskan ama sırf başkana sallıyor diye herkese inancaksak olay bitmiştir.her yazılana inanmayalım fotogol çizgisindeki haberlerden bir tanesi bu haber.
bu arada lucky ben taraftarım bu kulubun hisse sahibiyim.hisse sahibi olmasam bile bu kulup de benim soz hakkım var.aşk taraftarlık parayla olculemez.sahip benim veya bir başkasinın gortune giriyor o kazıklar borçlar.beşiktaşın borcu o yuzden onemlidir.bugun liverpool manchester united taraftari bile çatir çatir sokağa çıkıp bu kulup yanlış yonetiliyor diyorsa biz deyince sen diyemezsin tarftarsın otur diyemezsin. çunku demokrasi dedigin olayin aga babalarinda bile boyle ornekler var.o yuzden van da koy kahvesindeki taraftar da ben de ayni şekilde soy sahibyiz.taraftarlık parayla olmaz.jessie ye gelince ben onun beşiktaşlılığını sorgulamıyorum çıunku paralel bir evrende takılıyoruz.bazen hıncal diyorum bazen adam haklı diyorum.ama kesinlikle ayni beşiktaş algımız yok jokond un elveda postundaki yazdik bir kaç cumle zaten.özetle jessie nin taraftarlık anlayışı bana gore ntv deki kırmızı çizgideki adamın anlayışı ile bence ayni .ama ben jessie ye senin hisse senedin yok o yuzden sus otur soz hakkın yok demem.yanlış arguman çunku bu.

Unknown dedi ki...

yapılan açıklamada açık kapı bırakılmış sanki.

böyle birşey varsa bile bence gayet mantıklı.

34 yasındaki Gutiyi bonservissiz,31 yaşındaki Simao'yu 900bin eur ya aldık değil mi?

Hangi zeka seviyesindekiler tarafından yönetilen bir yatırım şirketi bu 2 futbolcunun bizden sonra yüksek bir bedel karşılığı transfer yapacağını ve kendilerinin de bundan kar elde edeceğini düşünür.

gelelim quaresma ya,biz bu adamın bonservisini 7,3m euroya aldıysak ve yüzde 20'si bizimse yatırım şirketine kol gibi 29.2m euro mu girdi???

Almeida konusuna hiç girmeyelim bile.2m euro bonservis bedeli ödediğimiz Almeida,gerçekten fonla alındıysa ve bir sonraki transferinden çok küçük bir yüzde alacak olsak bile 8m euroyu Tabatayı alarak batıran,Delgadoya dünyanın bonservisini ödeyip beleşe yollayan bir kulüp için tarihi başarıda bir hamledir bu!

jeankier dedi ki...

@BJK4EVER, @fabianernst, @bero-bass başkan akşam ntv de q7 hariç diğerlerinin fon desteği ile alındığını kabul etti. bugün gazetede yazanlar ile aynı paralelde değil, örnek gazetede fonların ne zaman isterse bu adamları satabileceğini, oran olarak paylarının daha fazla olduğunu yazıyordu. ikisinin de böyle olmadığını söyledi.

tearkan dedi ki...

Abi iyi de ben sergenin transfer pazarlığı sırasında orada bulunduğuna inanmıyorum demedim ki. Biliyorum sergen oradaydı diyorsun, kesin konuşuyorsun. Eh yalan da söyleyecek değilsin herhalde. Benim inanmadığım, çekince duyduğum nokta o değil.

Ben Tabata ve İsmail için Antep'e para ödenmedi kısmına inanmak konusunda çekinceliyim. Sonuçta kesin bir şey yok ortada, sadece sergenin söyledikleri var ve iki tarafın yöneticileri de ödendi, ödeniyor diyor. Bu durumda gerçekte ödenmemiş olsa dahi yapılabilecek bir şey yok diyorum.


Bu arada programın tamamını izleyemedim; fakat şu fon konusunda sadece Almeida'nın bu şekilde alındığını söyledi demirören. Fakat bonservis için ödendiği açıklanan para o bonservisin tamamı mı, yoksa sadece bizim ödediğimiz kısmı mı o konu sorulmadı, sonra da ben izleyemedim.

Yani ödenen 2 milyon euro sadece bizim ödediğimiz kısım mı, yoksa Beşiktaş+fon mu o konu benim izlediğim kısımda muallakta kaldı.

Bu sadece bizim verdiğimiz kısımsa, atıyorum üstüne fon da 4 milyon verdiyse sonra yarın bir gün 5e satınca 2ye almıştık kar ettik demeye kalkmasınlar.

tearkan dedi ki...

@ jeankier

http://www.ntvspor.net/haber/spor-toto-super-lig/30730/almeidayi-fonla-aldik

Programın bu bölümünü izledim. Ben de burada yazıldığı gibi biliyorum. Almeida haricinde fon katkısı yok transferlerde. Tabi söylenene göre.

Önceki yorumumun cevabını da almış olmuş. Tamamı 2 milyonmuş, biz hiç para vermemişiz vs.

Eger sadece Almeida'da gecerli ise mevzubahis durum, fon ile transfer bence zekice bir hamledir. Kaca alinmis kaca satilmis benim derdim degil, bedava adam kiraliyoruz gibi iste neticede, bravo.

Bir tek akil adam butun kulubun transfer politikasini degistirebilir, yonlendirebilir mi? Vay be.

In Adali We Trust. Helal olsun.

jeankier dedi ki...

@shelbyl
"In Adali We Trust" süpermiş :)
"In Sergen We Hate" olacak bu gidişle sanırım..

tearkan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
tearkan dedi ki...

http://www.ntvspor.net/video-galeri/demiroren-almeidanin-bonservisini-fon-odedi

Futbolcunun lisansının çıkartılabilmesi için kulüplerle anlaşıyorlarmış.

10 milyon ve üstü bir teklif gelirse %55 Beşiktaş'ın, %45 fonun payı varmış. Sözleşmesi devam ederken gelen bu gibi bir teklifte eğer satmak istemezsek 3,5 milyon euroya satın alma opsiyonumuz varmış. Sözleşmesi bitene kadar böyle bir teklif gelmezse eğer 2 milyon euro + euro faiziyle yine futbolcunun bonservisini alma hakkımız varmış.

BJK4EVER dedi ki...

Alma hakki mi yoksa alma mecburiyeti mi?

fabianernst dedi ki...

@tearkan
aynen mecburiyet mi hak mı .sonuçta soyle bir şey var bu adama 2 verdik 30 yaşına geldignde 2 daha verip mi alacagız veya almak mı zorundayız.2 artı 2 milyon ve faizi ilerde buyuk ihtimalle vermeyiz gibime geliyor.yani 2 şimdi verdiysek ilerde sozleşmesi bittiğin sezon faizyle birlikte 4 fln vermemiz lazim bu parayı vermez bizm yonetim verirse bu adama 6 ödemiş olmuyor muyuz ne anladım o işten...

fabianernst dedi ki...

@shelby @tearkan
bu werder e verilen 2 yi biz mi verdik yoksa bu fon mu odedi burası epey onemli werdere parayı kim verdi

"Sözleşmesi bitene kadar böyle bir teklif gelmezse eğer 2 milyon euro + euro faiziyle yine futbolcunun bonservisini alma hakkımız varmış."

Sozlesmesi bittikten sonra bizim ne hakkimiz olur ki yahu? Adam basar gider. Bu maddeyi anlamadim ben. Dendigi gibi, bu hak degil, varsa eger, mecburiyettir. Ki sanirim fon yatirimcisi da riskini boyle "hedge" etme yolunu secmistir, o yuzden hak demeyelim ona. 4 yil vadeli borclaniyoruz bir nevi.

Parayi simdi veren fon, ama sonunda geri alacak olan da fon icabinda.

Gene de finansal acidan mantikli bir hareket.

fabianernst dedi ki...

eger o madde mecburiyet ise genede fena bir hamle değil .hak ise çok daha iyi bir hamle .her açıdan iyi bir hamle

tearkan dedi ki...

Abi bana niye soruyorsunuz? :) Ben sadece programda başkanın konuyla ilgili söylediklerini verdiğim linkten izlemeye üşenenler yada kotalı net kullananlar için özetledim.

@ fabianernst

Başkanın programda söylediğine göre verilen toplam 2 milyonmuş. Onu da direk fon vermiş. Biz para vermemişiz yani.

@ shelbyl

Şöyle bir şey olabilir: Eğer bu 3,5 yılın sonunda oyuncu ve kulüp sözleşmenin uzatılması konusunda anlaşırsa bu durumda Beşiktaş'ın belirtilen 2 milyon + euro faizi bedelle alma hakkı doğuyor olabilir.

Onun haricinde bir hak olması bana da mantıklı gelmiyor; fakat bir zorunluluk da aynı şekilde mantıklı değil. Sonuçta fon futbolcu alımı için kulüplere ihtiyaç duyuyor. Yani kulübün fonun parasına ihtiyacı varsa, fonun da futbolcu lisansı için kulübe ihtiyacı var.

''Almeida transferini biz zaten kendimiz yapacaktık, bu konuda bize teklif yapan fon oldu dedi başkan. Mukavele Av. Kemal Kapulluoğlu'na yaptırılmış ve Hüsnü Güreli'ye danışılmış.(6.10)''

Bu açıdan bakarsak teklif karşı taraftan geliyor. Bizden yana verilecek paraya bir zaruri ihtiyaç söz konusu değil. Fon eninde sonunda parasını faiziyle alma garantisi altında olacaksa niye kabul edip de ortak çıkaralım ki? Dolayısıyla iki taraflı bir risk söz konusu olmalı mantıken. Yani burada fonun da kar avantajı yanında zarar riskini göze almış olması gerekiyor. Aksi halde 3,5 yıllık sözleşme süresi içinde futbolcu satılamasa dahi 2 milyon + faizle verdiği parayı geri alacaksa basit bir mantıkla parası olan herkes girer bu işe.

fabianernst dedi ki...

@tearkan
üşendiğim için izlemedim :)

fabianernst dedi ki...

@tearkan @shelby
basit bir mantıkla parası olan herkes girer bu işe

beyler evi arabayı satıp bu işe giriyoruz sinan enginden ne eksiğimiz var biraz da biz kazıklayalım kulubu:)))

"Eğer bu 3,5 yılın sonunda oyuncu ve kulüp sözleşmenin uzatılması konusunda anlaşırsa bu durumda Beşiktaş'ın belirtilen 2 milyon + euro faizi bedelle alma hakkı doğuyor olabilir."

E bu ne demek? O zaman futbolcunun haklari fonda, yoksa biz fondan niye anlasma isteyelim ki sozlesme bittikten ve oyuncu serbest kaldiktan sonra? Hani butun haklari bizdeydi?

Demiroren bir yerde yalan soyluyor ya da anlamamis olayi, ama hangi yer onu bilemedim simdi. Ya da bizi de aptal yerine koyuyor olabilir tabii.

tearkan dedi ki...

10 milyon ve üstü bir teklifte teklifin %55'i Beşiktaş'ınmış. İstersek teklifi reddedip 3,5-4 milyona bizim alma hakkımız varmış. (rakamı böyle söyledi demirören)

Karşılıklı bir kar ortaklığı anlaşması varsa, ki öyle olduğu söyleniyor, kulüp federasyonun tanıdığı futbolculara lisans çıkartma hakkını koyuyor olabilir ortaya, fon da para. Sözleşme süresince ortaklık vardır, sözleşme sonunda haklar tamamen fona geçiyor olabilir.

Abi açıkcası ben sadece izlediklerim doğrultusunda mantık yürütmeye çalışıyorum.

Demirören anlamamış olabilir durumu yada senin dediğin gibi daha fazlası vardır; fakat kesin olan açıklamalar eksik ve net değil.

fabianernst dedi ki...

tevez in united daki durumuna benzemiyor mu bu iş. orada buna benzer bir oluşum yok muydu.ama bizimkiler işi 3.5 sene sonrasinı yani netleştirmişler.

tearkan dedi ki...

Iverson'un 26 sayı attığı maçta 94-72 yenildik tofaşa.

Fedor'un oynamaması ve Ignerski'nin etkisiz oyunu sonucu beklenen oldu maalesef. Zaten eldeki tek pivot olması ve Ignerski'nin sezon başından beri devam eden istikrarsız oyunu devam ederse en fazla olacağı bu.

tearkan dedi ki...

Iverson çok etkili ve istekliydi yalnız. %60 üstü iki sayı yüzdesiyle oynadı. Chatman'ın zorlamaları vardı; ama zorlamasa da Iverson ve Oglivy'den başka pas verecek oyuncu da yoktu maalesef. Bir fon da basketbol takımına bulup bir kaç takviye yapsak keşke. :)

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Chatman suresiz kadro disi birakilmis. Bir bakima iyi oldu diyebiliriz, Iverson'un aldigi sure ve kullandigi top sayisi artacaktir. Bundan sonra takimin oyun kurucu lideri Iverson olacak.

Yorum Gönder

Ara