.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Aralık 2010 Pazar

Yeter Artık!

Şu fotoğrafı gördükten sonra insanda oluşan tek his, televizyonu kapatıp kapıyı kitleme isteği oluyor, bırakın maça gitmeyi ve bu vahşetin bir parçası olmayı...

Bu vahşet üzerinden prim yapan, futbolu savaşa dönüştürüp kan alıp kan veren herkese yuh olsun!

O onun şampiyonluğunu çalmış, bu ona bilmem ne yapmış. Ulan sen adamın canını çalıyorsun, şampiyonluğun karşılığı mı o? Bursalıyı bıçakladın ya, anlatırsın arkadaşlarına... Sen de Yalova'da kıstırır kanını yerde bırakmazsın değil mi Bursa'lı?

Çıkın gidin artık şu futboldan. Mertçe bir yerde sözleşin ve öldürün birbirinizi...

Şanınız tribünlerde değil, cezaevlerinde yürüsün...

16 Yorum:

SomosTodos13 dedi ki...

"O onun şampiyonluğunu çalmış, bu ona bilmem ne yapmış. Ulan sen adamın canını çalıyorsun, şampiyonluğun karşılığı mı o?"

"Mertçe bir yerde sözleşin ve öldürün birbirinizi..."

besiktAsiruh dedi ki...

Yapılanlar doğru değil bencede. Fakat olayı gerçekten bu kadar büyütmeye gerek yok. Gereken iyi niyeti kulüp başkanı gösteriyorken, Bursalı'ların bundan yüz bulup geçmişe dönmesindedir asıl sorun. Getirdikleri emanetler tavırlar vs. Ulan şampiyonda oldunuz hadi... Hemde Beşiktaş'ı geçen sezon içeride dışarıda yenerek. Hele hele son maçta... Daha ne husumeti sürdürüyorsun. Barışın zeminini taa geçen sene Yıldırım Demirören zaten hazırladı. Bence sorun tamamen Bursalıların kendisinde. Yapılanlar dediğim gibi hoş değil. Fakat el kol sallayarak sağa sola salça olarak hareket etmiş olsalardı bu kez farklı konuşulurdu içimizde. Ne diyelim geçmiş olsun yinede... Sökülen koltukları atmaya çalıştıklarınıda gördük. Sorun tamamen kendilerinde.

Adsız dedi ki...

bir futbol yüzünden insan birinin canına kıyamaya kalkarmı yahu , carsı birde bu türkiyede prim görer hey allahım

yuki the zorba dedi ki...

@Fabrizio
Çarşı? Arkadaş sen nereden çıkardın şimdi Çarşı'yı? Çarşı nedir? Aynı şeyi mi anlıyoruz Çarşıdan? Keşke Çarşı Çarşı olduğuyla kalsa... Bunu Çarşı'dan birinin yaptığını nereden biliyorsun? Çarşı madem çarşıydı, geçen sene Karagümrüklüler ellerinde muştalarla girerken niye çekemediler bıçağı? Belki ruh hastası başka bi Karagümrüklü yaptı ne biliyorsun? Ne ezbermiş arkadaş...

ederlezi12 dedi ki...

Neyin düşmanlığı , neyin kini bu anlamıyorum ? Bursadakiler gelse İstanbul'un keyfini çıkarsa , boğazda gezse çayını içse sonra tekrar beraber maçına gitse , kimseye sataşmadan kimse onlara sataşmadan gündüz oynanan bu maçın keyfini çıkarsa ! ?

Tam anlamıyla vahşet bir görüntü bu. Ya hayatını kaybetseydi bu arkadaş ?

Bu kavgalara prim verenlere , ne oldu lan gördünüz mü ebenizi diyen insanlara yazıklar olsun .

Adsız dedi ki...

istenmeyen evlat zaten ERDAL KELEŞ
ve karagümrük tayfası dimi :) her seyin bası onlar dimi , güldürme arkadasım

Melih dedi ki...

Bursalıların anlaması gerek, husumet üstünden büyük takım olunmaz. Gebze'de otobüs taşlayarak, İnönü'de koltuk/fayans kırarak da büyük takım taraftarı olunmaz. Bizim tribünümüz de sütten çıkmış ak kaşık değil tabii ki. Bıçaklanan 17'lik çocuklar, kuduz köpek gibi takımdaşına saldıran Karagümrüklüler kolay kolay unutulmayacak. Yıllarca İstanbul dışında yaşamış ve sonradan buraya taşınmış biri olarak o tribüne de notumu vermem için hevesle gittiğim birkaç maç yetmişti. Yanlış anlaşılmasın, o tribünde çok kaliteli insanlar da var hepimiz biliyoruz. "Yaratıcı Beşiktaş Taraftarı" kavramı da boş yere çıkmış değil. Ama ben maçı takip etmekten çok sahaya arkasını dönüp bağırmayanlara söven, en ufak bir hatada oyuncuya ana avrat dümdüz giden insanlarla yanyana bulunmayı birkaç maç sonra kaldıramamıştım ne yazık ki. O takımı, o formayı çıplak gözle izleme zevkinin yerini hiçbir şey tutmasa da.

Utanması gerekenler bugün Beşiktaş'ı tamamen provokasyon amacıyla gelmiş Bursa taraftarının seviyesine düşürenlerdir. Polisin Fırat Aydınus'a benzer şekilde "aman yesinler birbirlerini" tavrı da olaylara çanak tutmuştur mutlaka. İsteyince başbakanı protesto etmek için İstanbul'a gelen öğrencileri şehre sokmayan polisten bahsediyoruz. Anca telefonlarımızı falan dinlesinler işte.

Konuyla alakasız olarak, iki hafta önce Holosko'ya küfredenlerle bugün golde ayağa fırlayanların kesişim kümesinin kalabalıklığı benim aklıma tek bir kelime getirdi: ikiyüzlülük.

cha dedi ki...

@fabrizio

carsı birde bu türkiyede prim görer hey allahım

arkadaşım çarşı değil yanında emanet olan her adam mekanında üstüne gelen adama sokar o bıçağı. tamam şiddete karşıyız da bunda vuran kadar vurulanların da suçu var.

bacon1903 dedi ki...

Ya kardesim niye direk stada almadilar bursalilari????Guzel olaylar degil maalasef bu aptalca bir inatlasmaya dondu!!!Ankaradada a.guclu bazi yandaslari bicak sokar yeter be siz ne bjklisiniz ne bursalisiniz ne a.guclusunuz!!!!Hepiniz psikopatsiniz???

simplextablosu dedi ki...

yaşananlarda bursaspor taraftarının da suçu vardır, beşiktaş taraftarının da suçu vardır. elbette vardır. ama bu olayın bir numaralı sorumlusu stadyumun önündeki bursaspor taraftarlarını çembere alıp ivedi bir şekilde tribüne sok(a)mayan emniyet teşkilatınındır.

1500 tane nereden nasıl gelecekleri, geldikleri belli olan provakasyona çok açık insanı alıp o stadyuma sokacaksın arkadaş. iki kere iki dört. bugün senin yapacağın bütün iş bu. planını programını istihbaratını kaynağını personelini sadece bunu yapmak için kullanıcaksın.

noldu korkutunuz mu organize tribün grubundan? gücünüz mü yetmedi? gözünüz mü kesmedi? iki sene önce kayserispor maçından önce yapılan organizasyonda kadın çocuk ayırdetmeden biber gazları, sular, coplar ve tekmelerle önünüze gelene saldırıyordunuz ya? işte bugün gördük çapınızı. bu kadarsınız.

SomosTodos13 dedi ki...

bursalılar bangır bangır bağırdı maç öncesi "asıcaz, kesicez" diye.

adamların buraya gelme amacı bursaspor maçı seyretmek miydi yoksa olay çıkarmak, gövde gösterisi yapmak, birilerini bıçaklamak mıydı? burda sorgulanması gereken şey olayların buraya gelmesi mi olaylarını buraya getirenler mi?

geçmişte yaşanan olayların hepsini geçiyorum. kendine düşman bellediğin adamlar sana "buyur gel" demişler. ama sen daha günler önceden asıcaz, kesicez diyosun, tribünlere sızıcaz diyosun, yolda gördüğün adamlara saldırıyosun, stad çevresine gelince de gövde gösterisi yapmaya çalışıyosun.

sen bunu maçta da yaparsan karşılık alırsın, türkiye'nin başka bi ucunda bi mahallede de yaparsan karşılık alırsın. yahu trafikte bile birisi küfür ettiği zaman insanlar refleks olarak karşılık veriyolar.

bütün bunlar bi insanı yaralamayı yada öldürmeyi meşrulaştırmıyor olsa da gerçek olduğu da inkar edilmez bi durumdur. ortada tahrik vardır.

bursalılar maçtan önce her ne kadar savaş çığlıkları atsa da, olayların tek sorumlusu istanbul emniyetidir!

insanların biribirini bıçaklamasını eleştirdikten sonra "öldürün biribirinizi" demek de nasıl bi zihniyet anlamak güç.

Adsız dedi ki...

adamlar şimdi 'gelmesinler' derlerse kim ne diyebilir? zaten bursa başkanı da mırın kırın etti maç sonu.

birileri bu gerginliğin bitmesini istemedi ve başarılı oldular.

JAMES WHITE dedi ki...

Yazıklar olsun. Sorumsuz basına, sorumsuz futbol federasyonuna, sorumsuz devlete yazıklar olsun. Özellikle de bir kalemde bu işleri çözme gücü olduğu halde parmağını kıpırdatmayan devletimize yazıklar olsun. Koymadılar demir yumruğu masaya. Bitirmdiler sporda terörü.

gnyz dedi ki...

Bir hafta boyunca medyada futbol teröristleri diye izler dururuz aynı görüntüleri, sporda şiddet yasası tartışılır, bu olaylara karışanlar sağda solda kore gazisi edasıyla anlatırlar yedikleri boku, klavye mastürbatörleri şöyle kestik böyle keseceğiz diye yazar durur, sonra bir sonraki maça kadar herşey unutulur. Büyük ihtimal bursa'daki maça taraftar yasağı gelir, gelmezse aynı olaylar orada yaşanır, emniyet yine olaylara seyirci kalır, gözaltına alınanlar için yine birileri araya girer, her fırsatta bursa'daki beşiktaşlılara saldırılır, ankara'da beşiktaş maçlarında yine olaylar çıkar, birileri yine ama onlarda şöyle yapmıştı böyle yapmıştı felan filan der, birileri yine birilerine laf söyletmemeye devam eder vs.
olan münferit taraftara olur

Unknown dedi ki...

Bu olay deplasmana polis çemberinde taraftar götürmeyle, sorun çıkmaması için diken üstünde oturarak dua etmeyle çözülmeyecek. Çözüldüğü gün stadyumda yanyana karışık bir şekilde oturacak tarftarlar (olaya karışan serserilerden bahsetmiyorum tabi ki, geri kalan onbinlerden bahsediyorum) ve o gün çözülecek.

cesc dedi ki...

Sadece Üniversitelilerin üye olabildiği bi' siteye üyeyim ben de. Yahu dehşete düştüm bi' sürü aklı başında sandığım adamların konuştukları karşısında.

Ben bi' süreliğine ''kapımı kilitliyorum'', futbolla olan kapımı. Soğudum lan sayenizde! Ymin ediyorum soğudum!

Yorum Gönder

Ara