.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

2 Aralık 2010 Perşembe

UEFA Avrupa Ligi / CSKA Sofya - Beşiktaş

117 Yorum:

mehmetozy dedi ki...

cska yı cska da yeneriz.
skor tahminim 2-3

helldoradotcom dedi ki...

bizim kafile gidememis. Schuster pasaportunu unutmus :)).. Tekke karabuyu yapmis olabilir..

carlito dedi ki...

yukiye özverisinden dolayı teşekkürler bu kritik maçta işi tehlikeli isimlere bırakmamış :)

toraman cezalıymış ben unutmuştum yeni öğrendim.. herhalde zapo ile ersan beraber oynayacaklar, sağda hilbert'in yeri garanti zaten, solda da bu maç için ibo'yu tercih edeceğini sanıyorum..
orta sahada ernst-aurelio ikilisini bozmaz, sağda holosko ve ortada guti'nin de kesik yemeyeceği kesin gibi.. bu durumda sol açıkta ismail düşünülse ne de güzel olurdu dimi ama..
ama yok işte gene tabata oynar, ya kendisi ya da holosko sola kaydırılır, ikisinden biri muhakkak gene bizi delirtir.. Quaresma gelene kadar kaderimiz bu.. ilerde de tek umut Nobre başka seçenek yok zaten, inşallah o da saç baş yolduranından değil de, helal olsun dedirteninden bir performans gösterir..

hadi bakalım hayırlısı skor tahmini 1-2, goller: Guti ve Hilbert...

Sarper dedi ki...

Tek farklı alırız, kanser tehlikesi olabilir.

matiasemilio dedi ki...

sarperin dediği gibi kanser tehlikesi mevcuttur,alt biter,sıkıcı,keyifsiz bir maç olur..1 puanla döneriz..

matiasemilio dedi ki...

ben bu adamı yirim:

http://www.haber1903.com/quaresma-destek-icin-sofya-da_3_45813

deniz dedi ki...

Bu adamlar nereye bakıyor :)
http://www.bjk.com.tr/tr/medya.php?rn=31318&tipi=B

deniz dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Quaresma'nin ayricaligi cantalarda bile gorunuyor.:)

yuki the zorba dedi ki...

Ersaninkini cikaramadim, Tabata Pegase Monogram 60 kullaniyor, Quaresma Keepall Macassar, Ernst Delsey...

Hepsinin yaninda Iso akilli cocuk, onemli olan fonksiyon demis 4 tekerli guzel suruklemeli hard case bir valiz kullaniyor... Macin yildizi Iso olur kazaniriz!

Unknown dedi ki...

Ismail Koybasi Jansport kullaniyo:D:D

fabianernst dedi ki...

@yuki
abi sende tam moda dergilerinde çalışan yazarlar gibiymişsin :)neyin ne olduğunu biliyon vala.ben de yalnızca isonun çantasını biliyorum . bir çok yerde satıldığı için onu biliyom sadece :)

fabianernst dedi ki...

eksibesiktas moda editörü yuki the zorba

Jokond dedi ki...

Adamin isi bu beyler

yuki the zorba dedi ki...

işimiz beyler :) tek tek fiyat verdirmeyin bana şimdi...

deniz dedi ki...

Ersan'ınkini bilememişsin ama? Naber :) Bi yorum da Guti.Haz için istiyorum ayrıca.

yuki the zorba dedi ki...

Guti değil de Schuster baba Damier Graphite Pegase 55 kullanıyor... İşte zevkli adam, işte işi bilen adam..

Levent dedi ki...

Guti Reyis geldi: http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1237.snc4/156951_469632086877_748701877_5504492_878040_n.jpg

Adamın her yerinden karizma akıyor, maşallah. Kış kış cinler kış kış, yallah cinler yallah!

fabianernst dedi ki...

evet beyler yukinin açtığı post eksibesiktasın tarihine altın harflerle adını yazdırdı.önceki maçlardaki yok totem yapalım yok basket maçları konuşalım muhabbeti yok burada.adam tarz beyler.bize de sirayet etmiş ki kimse muhabbeti bozmak istemiyor ..bu arada italya da cidden modayla alakalı bir iş de mi çalışıyorsun abi makara mı geçek mi anlamadım orasını valla ...maç postuna bak yahu super olmuş

Kartal Bafiler dedi ki...

Ernst çakma Bruce Willis , Guti'yi de kısa saçlı gören yoktur herhalde.

Seykooooah dedi ki...

Guti'nin paçaları kısa be...

deniz dedi ki...

Guti bi defa saçını iyice uzatsın, saçmasapan şimdiki hali. Lastiğini de taksın öyle gezsin.
GS maçını kazanmak iyi gevşetti bizi, iyi futbol oynadığımız zamanlarda bu kadar rahat değildik, kazanınca yayıldık hemen. Demek ki neymiş, mühim olan ne olursa olsun kazanmakmış :)
Ha tabi bi de Sir Mustafa Denizli :)

AQ-47 dedi ki...

Ben maç öncesinden ziyade maç sonu postları merak ediyorum...hele bir de yenilirsek, bu relax halimiz kalır mı acaba?

BJK4EVER dedi ki...

Tahmini kuralar:

EL'de birinciler:

Man City, B.Leverkusen, Sporting, Villarreal, Dinamo Kiev, CSKA Moskova, Zenit, Stuttgart, PSV, Sevilla, Liverpool, Porto.
Tahmin olanlar City, Villarreal, Dinamo Kiev, Sevilla, digerleri kesin gibi.

CL'de ise tahmini olarak en iyi 4 3 numaralar Braga, Benfica, Rubin Kazan, Spartak Moskova olur. Yani rakiplerimiz bunlardan biri olabilir buyuk ihtimalle, Porto haric tabii.

Sarper dedi ki...

Guti'ye methiyeler düzesim var ama yanlış anlaşılırım diye sessiz kalıyorum

Ayrıca Guti'nin saçlar böyle iyi, Beşiktaş dönemi saçlar kısa kalsın imza niyetine

Tabata happy hourda içkiyi çok kaçırmış ama patronun yanında yakayı bağrı açamayan bir çalışan edasıyla yürüyor, Ersan'ın tek düğmeside Tabata'yla beraber bir iki tek içtiğini kanıtlar cinsten

Quaresma'ya yakışmıyor bence takım, ona böyle ifil ifil tişört, v yaka filan lazım, ronaldo stayl
maltepe'den sevgilerle :D

tearkan dedi ki...

Valla ben de en çok Quaresma'ya yakıştırdım takımı. Hatta Guti'den çok ona yakıştırdım. Guti'nin kulaklıklar takım elbisenin resmiyetini biraz bozmuş sanki.

Tabata'nın da ceketin kolları biraz uzun gibi durmuş, ellerin yarısı kaybolmuş. Ayrıca gömlek de ceketin kolundan gözükmeyince ceket üzerinde biraz büyük durmuş gibi gözüktü gözüme.

tearkan dedi ki...

Yav ben yine maçla ve genel konuşulanla alakasız bir şey yazmış olacağım; ama kusuruma bakmayın.


2010 Nike International Friendlies turnuvasının yayınlarına ilişkin bir bilgisi olan var mı? U17 Milli Takımımız'ın da katıldığı bir turnuva. Fox Soccer Channel sadece Amerika'nın maçlarını yayınlıyor.

Takımımızda bizden de üç futbolcu var. Burak Yılmaz, Kadir Arı ve Mehmet Erkut Şentürk. (Burak'ın umarım sonu benzemez)

Ayrıca hatırlayanlar için Bebeto'nun 94 Dünya Kupası'nda gol sevinçlerinde kollarını bebek sallarcasına sallayarak doğumunu kutladığı oğlu Matheus Oliveria da bu turnuvada Brezilya'nın formasını giyiyor. (hatırlamayanlar için de linki koydum. romario-bebeto-mazinho)

http://www.youtube.com/watch?v=sbhaDnd-5kg

SomosTodos13 dedi ki...

BASINA VE KAMUOYUNA

Beşiktaşlı olmanın fiyatı yok!

Beşiktaş aşkıyla tutuşan bir çok insan, artık tribünlerden uzak tutulması için önüne koyulan pahalı bilet engellini aşamamaktadır. Beşiktaş kulübüne getirilen Quaresma ve İverson gibi önemli sporcular, her taraftarın gönlünde yer alan oyuncular olmasına rağmen, bunları bahane ederek, pahalı bilet ve kombinelerle, Beşiktaş tribünlerini efsaneleştiren, halkın içinden gelen gençleri, işçileri ve emekçileri, tribünlerden uzaklaştırmışlardır.

Bu bir süreçtir. Artık parayı verenin kulübe ve Beşiktaş'ın ismine kadar her şeye sahip olabileceği bir durum oluşmuştur. Örneğin: Beşiktaş ya da Fi-Yapı İnönü Stadı... Bunlar bize iyi bir pazarlama ürünü olarak sunulurken, aslında gerçekte sunulan, paranın hakim olduğu bir taraftarlık anlayışının oluşmasıdır. Şerey Bey ismini stad ismi olarak, stadı dolduranların istemesine rağmen değiştirmeyenler, paranın gücü sayesinde, Beşiktaş tarihiyle hiçbir alakası olmayan Fi-Yapı şirketine, stat ismi hakkını vermişlerdir.

Dünyada bir çok kulübün bu tür yolları seçtiği aşikardır. Biz ise dünyada bir çok kulübü değil; tarihi ve duruşu bize farklı gelen Beşiktaş'ı seçtik. Şimdi diğerleri ile paranın gücünü yarıştırmak için çırpınan ve bunun için biletlerini, en pahalı fiyata satmaya çalışan bir Beşiktaş, o farklı kimlikteki Beşiktaş'a en büyük yenilgiyi hazırlamaktadır.

Yıllarca bilinmektedir ki Beşiktaş, Halkın Takımı kimliğini bünyesinde barındıran nadir kulüplerden biridir. Şimdi uygulanan fahiş bilet fiyatlarıyla halk statlara girememekte, bu Beşiktaş tribünlerinin kimyasını bozmakta ve o yaratıcı akılcı gücüne sekte vurmaktadır. Futbol herkesin olduğu gibi en çokta emekçi halkların oyunudur.

Bizler yöneticilerin hatalarının bedellerini ödemek yerine sevdamızın, armamızın peşinden gitmenin planlarını yapıyoruz. Statlarda seyirci olarak değil, taraf olarak var olmak istiyoruz. Bu nedenledir ki bu bilet fiyatlarına karşı tepkimizi koymak zorundayız.

Bizler o tribünlerde şampiyonluk türküleri söylediğimiz, beraber ağladığımız arkadaşlarımızdan hiçbirinin, paranın gücüyle dışarıda bırakılmasını ve dışlanmasını kabul edemeyiz. Bu yüzden pahalı bilet uygulamalarına son verilmesi gerekmektedir. Beşiktaş Kulübü Yıldırım Demirören'in ve yöneticilerin değil, Beşiktaşlılarındır...

Başka Beşiktaş Yok

Umudun Adı Beşiktaş

Beleştepe

yuki the zorba dedi ki...

@fabianernst
ben finansciyim ama sirketim bu isi yapiyor...

Valla bence tarihte ilk defa fiksturde kismetimiz varmis bu haftanin macini Viyana'da falan oynasaydik muhtemelen kar altinda kalan 17 topcumuzu da sakatlayip perisan olur kalirdik... Juventus dun perisan oldu, en az 5 mac bildigin bembeyaz sahada oynandi...

Bence bu macin guzel tarafi, kaybetme luksumuzun bile olmasi. Su an 4 puan farkla iki rakibin de onundeyiz. Bana nedense buradan beraberlikle donup, Wien'e yenilip yine Porto sayesinde tur atlayacakmisiz gibi geliyor... Kotumser gorunuyor olabilir ama Besiktas'tan bahsediyoruz neticede...

Eger Galatasaray macini kaybetmis olsaydik su iki maci da kazanip UEFA tablosuna 4 puan daha yazdirmak birinci oncelik olurdu. Fakat bugunku dar kadroyla su anda Bursa maci on plana cikiyor. CSKA da epey eksik, alinacak bir puan CSKA'yi devre disi birakacak. Porto bir kaza yapmazsa is bitecek, umarim oyle olur...

@SomosTodos13

O tren kalkali cok oldu yahu.

Tuco Salamanca dedi ki...

@SomosTodos13

şuster bu açıklamayı okusa haklı olarak türkiye'de hala 1960'ların zihniyeti yaşanıyor derdi.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

>SomosTodos13 oysa beşiktaş bir dünya takımı...

SomosTodos13 dedi ki...

Tuco Salamanca;

yazının ana fikri yüksek bilet fiyatları. sana göre bilet fiyatları ile zihniyet paralel olarak ilerliyorsa doğru olurdu.

zaten barcelona'yı da sponsorluklarla yakalarız. belki 40 değil de 60 lira olsa açık bileti geçeriz bile!

Tuco Salamanca dedi ki...

@SomosTodos13

biletler pahalı olmasın, yeter ki "halk" gelsin maçlara.

misal, şu an bu biletlere parası yetenler zaten çeşitli lordlar, baronlar, kontlar, türkiye'nin burjuvaları.

sizin kafanız çok güzelmiş abi, güle güle kullanın.

SomosTodos13 dedi ki...

Tuco Salamanca;

"sizin kafanız çok güzelmiş abi, güle güle kullanın."

senin üslubuna göre cevap veriyim.

nişantaşı çocuğu falan mısın sen?

tribünde sigarasından, sosyal yaşantısından, ıvırından zıvırından fedakarlık edip kombine ya da bilet alan adam görmedin mi sen hiç? ya da sana göre 60 liralık bilet normal mi? derbi yada avrupa maçlarında kapalı tribün bilet fiyatlarından haberin var mı senin? hepsini geç senin bu ülkede asgari ücretten haberin var mı? senin yaşladığın kafaya göre asgari ücret yada biraz üstünde para adam alan maça gelmesin mi?

Tuco Salamanca dedi ki...

nişantaşı'nda değil, yenibosna'da oturuyorum, babam emekli işçi, ben de beyaz yakalı bir işçiyim, yani o bahsettiğin işçi sınıfının bir parçasıyım ben de ve biletlerin pahalı olduğundan haberim var ama beşiktaş'ın bu pahalı biletlerle stadı doldurabildiğini bilmek beni mutlu ediyor, ben o stada giremesem bile.

pahalı bilet alabilen kişilerin taraftar değil, "seyirci" olduğunu neye istinaden söylediğinizi anlayabilmiş değilim.

hayat pahalılığının, ücretlerin düşük olmasının sorumlusu beşiktaş değil, neden ceremesini beşiktaş çeksin?

ayağını yorganına göre uzat diye bir laf var, ben mesela işe giderken taksiye değil otobüse binebiliyorum ancak çünkü param ona yetiyor. asgari ücret alan bir insanın da ucuz bile olsa parasını maça harcamak isteyeceğini sanmıyorum.

deniz dedi ki...

Bursa maçı kapalı 100-120 lira. Ve ben sırf bu yüzden açığa gidicem.
Borcun 300 milyon dolarlara çıkmasının ceremesini de ben çekmek zorunda değilim. Bi de sanki biz bilete maaşımızın en az dörtte birini verip, her ay düzenli olarak forma alınca borç kapanacak, giderlerimiz karşılanacak.
Öyle 1960'ların kafası falan, ne iş? Lafa gelince halkın takımı Beşiktaş.
Yani bir insan bilete daha çok para vermeyi nasıl savunabilir?

Tuco Salamanca dedi ki...

@deniz

"Lafa gelince halkın takımı Beşiktaş."

Bu laf kimin? Kendi kendine gelin güvey olup Beşiktaş'ı kendi dünya görüşlerine uygun bir yere oturtmak isteyenlerin lafı.

Bu "halk" kim tam olarak? Zenginler halkın içine dahil değil mi? Stadın kapısında maaş bordrolarını kontrol edin oldu olacak. 800 lira üzeri maaş alanlar giremesin çünkü onlar halk düşmanı burjuvalar.

Beşiktaş'ın daha çok para kazanmasını sağlayacak herşeyi savunurum, buna pahalı bilet de dahil.

deniz dedi ki...

Hocam parası az olanlar gelebilsin demek çok olanlar gelmesin demek mi?

Tuco Salamanca dedi ki...

SomosTodos13'ün demeye çalıştığı şey maça zenginler gelmesin çünkü onlar taraftar değil sadece seyirci.

Benim karşı çıktığım nokta bu.

deniz dedi ki...

E sen niye karşı çıktın? Bırak zengin olan karşı çıksın :)

Unknown dedi ki...

oha kimse yazmamış:

tabi ki yeniliriz, cska tekrar umutlanır, sabah "guti alemlerde" diye manşet atar.

ederlezi12 dedi ki...

http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/matches/season=2011/round=2000128/match=2003031/index.html

İlk 11 ler belli oldu.

Cenk - Hilbert Zapo Ersan İsmail - Aurellio Ernst Guti - Holosko Nobre Tabata

Adsız dedi ki...

eskilerin bi lafı vardır 'tak fişi bitir işi' diye...

haydi Beşiktaşım, yenin şu ss özentilerini...

bacon1903 dedi ki...

Lig zaten bitti bari cska sofya deplasmaninda gulelim!!!!

SomosTodos13 dedi ki...

Tuco Salamanca;

maç konusunun içine sıçmayalım. sen nasıl algılamak istiyosan öyle algılayabilirsin.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Delev deldi gecti...

deniz dedi ki...

Cenk hem çok iyi kaleci, hem de şanslı :) Tü tü tü.

AQ-47 dedi ki...

maç yavan...delev hilberti sürklase edecek gibi, eğer önlem alınmazsa...

Ekrem Ph.D. dedi ki...

CSKA tam bir Super Lig deplasmani gibi...

Ze1903 dedi ki...

Tabata,Holosko,Nobre yetersiziz diye bağırıyorlar.Gol atmalarını geçtim pozisyona girmeleri mucize bu adamların.

Sertug Ozgur dedi ki...

Tam nobre'nin tek forvet oynadığı maçlar benim kanserimi arttırıyor derken ali kuçik girecek.

Tabi böyle rahat olmaz kalede hakan olacakmış.

Umarım cenk'in sakatlığı ciddi değildir...

deniz dedi ki...

Lan! Tahtaya vurduk o kadar!

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Ali Kuçik Oleeeey!

Unknown dedi ki...

Guti Kaptan!

AQ-47 dedi ki...

Go Ali!!!!

Sertug Ozgur dedi ki...

Guti'ye kaptanlık çok yakıştı.

Bu arada Nobre'nin sakatlığı olmayıp da Ali oyuna girdiyse Schuster'in hep tacize uğrayan o sol kulak memesinden öpeyim.

deniz dedi ki...

Ernst olsaydı ya kaptan.

I love u Yuki, I love u Yukiii, I love u yukiee, I love u yukiee... :)

Levent dedi ki...

Yemin ediyorum 17 yaşında sinir stres sahibi olacağım şu Hakan yüzünden, bir şey demeyeyim diyorum ama yeter artık, vallahi yeter! Yahu, "Porto yenilse de grup liderliği için oynasak" dediğimiz maçı önce çaktığı selamlarla, sonra da yumurtladığı golle, "İnşallah Porto yener de sakata gelmeyiz"e çevirdi. Cenk sakatlanmış galiba, sevinemiyorum bile ya.

Ali'nin oyunu çok iyiydi. Guti'nin kaptan olduğunu da gördüm ya, aman aman.

jeankier dedi ki...

biri şu sergen yalçın ı susturabilir mi?? ne biçim adammışsın be kardeşim!

Levent dedi ki...

Sevinemiyorum derken, tur atladığımıza sevinemiyorum tabii ki.

@jeankier,

NTVSpor'u açtım belki Güntekin falan vardır diye, Sergen'i görünce direkt kaçtım. Annem değiştirir diye kapatmadım da televizyonu, bağırıyorum içeri "Anne değiştir şunu!" diye. Adam bambaşkaymış.

fabianernst dedi ki...

tarihimzde ilk kez gruplardan çıktık..ali için çok mutlu oldumm.guti ye kaptanlık yakışmış.hakan a artık laf soylemiyorum .son olarak sergen gene saçmalıyor bu arada...

deniz dedi ki...

Aynen açar açmaz yok Bursa'ya kaybederse havlu atar bilmem ne. Rahatsız resmen. Amaan, Beşiktaşım oley :)

barfilozofu dedi ki...

zapo'nun golünde guti'nin schuster'in yanına gelip millet sevinirken oyun hakkında konuşması, schuster ve takıma olan inancımı bir kere daha artırdı.

Sertug Ozgur dedi ki...

Beşiktaş zapotocny'dir

SomosTodos13 dedi ki...

aynı cümle içerisinde ali kuçik'in oynaması gerektiğini, şans verilmesi gerektiğini söyleyip cümleye nokta koymadan ersan'ın tecrübesiz olduğunu söyledi.

allah belanı versin sergen!

Unknown dedi ki...

Ya bu tarihimizde nasil ilk kez gruptan ciktik ben onu anlayamiyorum. Luce zamaninda biz ceyrek finalde elenmedikmi Lazioya?

kma dedi ki...

ya guti için temposu ve yaşına laf etti durdu sonra insua için mükemmel bi oyuncu dedi. :)

Unknown dedi ki...

Yoksa o zaman grupmu yoktu?

SomosTodos13 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
moonprince dedi ki...

o zaman elemeyle ilerleniyordu.

SomosTodos13 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
matiasemilio dedi ki...

@asvalttaiçenler valenciaya elenmiştik abi çeyrek finalde

enorton dedi ki...

Tebrikler BEŞİKTAŞ!!!

Bu hafta Bursa'yı mutlaka yenmemiz lazım. Bursa'yı yenersek düğün bayram olur, bizim için lig yeniden başlar :)

Adsız dedi ki...

Kardeşlerimin aklı karışmış biraz, müdahele edeyim:

02-03 sezonunda UEFA'da çeyrek finale çıktık, o zaman grup sistemi yoktu ve Lazio'ya 0-1 ve 1-2'lik sonuçlarla yenilip elendik.

Ertesi yıl Şampiyonlar Ligi'nde S.Prag'ın son saniyede attığı golle 3.lükte kaldık ve UEFA'ya gittik. Burada sonradan Gençler'i de eleyecek ve kupayı kaldıracak Valencia'ya 2-3 ve 0-2'lik sonuçlarla yenilip elendik.

Evet gruplardan ilk çıkışımız, Holosko'nun attığı gol de bu kupadaki 100. golümüz oluyor, hayırlı uğurlu olsun...

enorton dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Holosko'nun bos kaleye kacirmasini bekledim ama atarak beni utandirdi. H.Arikan da klasini konusturdu yine. Nobre ilk yariyi kapamis, Cenk ve Tabata'da birsey yok, gel de arama F.Tekke'yi, ama yapacak birsey yok. Insallah Quaresma bari Bursa macinda oynayabilir....

barfilozofu dedi ki...

Manuel Fernandes Beşiktaş'ta...

Adsız dedi ki...

Rasim Kara zamanındaki baya eski oluyor enorton hatta kalede zubizaretta vardı yanlış hatırlamıyorsam...:)

tearkan dedi ki...

Hakan Arıkan ilk hatalı çıkışını 17 Ağustos 1982'de yaptı.

Bir insan kaleye doğru gelen her havadan topta tedirginlik yaşatır mı yahu? Biz böyleysek kendisi aklıdan neler geçiriyor merak ediyorum.

enorton dedi ki...

@damacana

Sen doğrularını yazınca sildim zaten :) O valencia maçını hiç unutamıyorum o yüzden direk onu yazdım. Amokachi'nin boş kaleye kaçırdığı gol mahvetmişti beni, sonra Küçük Ali bizim kaye çakmıştı bir tane şanssız elenmiştik. Süper bir takımımız vardı, hey gidi günler hey...

Jokond dedi ki...

Luce zamaninda lig yoktu ve biz tarihimizde valencia ya iki defa elendik.

onderizo dedi ki...

100. golü ali kuçik atcaktı abi ya en cok ona üzüldüm bu arada şusterin nobrenin sakatlıgı sonunda sececegi forvet bu haftanın en merak ettigim konusu

Adsız dedi ki...

evet ya güzel bir sezondu o da...ama benim favorim yine de valerenga...hayınsın valerenga, zalımsın valerenga...

bu arada uefa sitesine girip de bi an Ali Kuçik'i görünce çok sevindirik oldum belki değişmiştir resim şu an bilmiyorum...

biraz araştırma yaptım. muhtemel rakiplerimiz belli olmaya başladı, kesinleşenlerden bazılarını vereyim:

leverkusen, s.lisbon, cska moskova, zenit, liverpool...

AQ-47 dedi ki...

nobre de yoksa bursa maçında Ali Kuçik ilk 11'de, öyle mi?

Levent dedi ki...

Ali oynar büyük ihtimalle.

Bu arada bugün 2 Aralık ve Guti'nin Real Madrid A takımındaki ilk maçı da 2 Aralık 1995'teymiş. Sevilla'ya karşı 4-1 kazanmışlar.

matiasemilio dedi ki...

@tearkan
bambaşka duygulara gark ettin beni;Allah da seni etsin e mi ;)

Sarper dedi ki...

Ali Kuçik ataydı o golü ah ne güzel olurdu

ama batuhanlık yapmadı çok iyi oldu

Kartal Bafiler dedi ki...

Beşiktaş'ın bu maçla beraber avrupa da ki torbaları etkileyen puanı ne durumda acaba ?

Unknown dedi ki...

Holosko Ali'ye baksinda utansin, Rapid macinda 3 tane pozisyonda ben aticam diye bombos pozisyonda olan boboya pas atmayip 0 acidan kendisi sutlari atip kacirinca beni sinir krizine sokmustu..

Unknown dedi ki...

Siralamada Twentenin ustune ciktik..

BJK4EVER dedi ki...

Siralamada kimsenin ustune cikmadik maalesef. Kurallara gore 8 2nci 2nci torbaya, 8 1nci de 1nci torbaya gececek. Bu 16 takimin yani sira 8 tane de CL'den takim gelecek. En iyi 4 3uncu (puana gore) 1nci torbaya gelecek, digerleri ise 2nci torbaya. 1nci torbadaki takimlar ile 2nci torbadaki takimlar eslesecek.

BJK4EVER dedi ki...

Pardon 8 elbette 12 olacak, 12 grup var sonucta. 12*2+8=32....

SomosTodos13 dedi ki...

son 10 yılın en kötü beşiktaşı, son 5 yılın en kötü başlangıcı, zurnanın son deliği, vs, vs.

uefa'da son maçı beklemeden gruptan çıkmayı garantiledik. bu gözler 5 takımlı grupta 3. olamayan beşiktaş'ı da gördü.

yenilince eleştiriyosun da iyi şeyler olunca neden yazmıyosun? kötü giden herşeyde suçlu schuster de iyi giderken neden o değil?

BJK4EVER dedi ki...

Daha once de acikladim sanirim. Schuster'e yoneltilen elestiriler 3 sekilde yogunlasiyordu:

1 asiri rotasyon ve istikrarsiz kadrolar.
2 rakibi analiz etmemesi ve rakibe gore oynamamasi.
3 asiri ofansif ve saldirgan oyunu.

Son haftalarda goruyoruz ki hepsinden vazgecti. Ayni kadrolarla cikiyoruz maclara asagi yukari, cok daha kontrollu oynuyoruz, ki bunun meyvelerini aliyoruz. Schuster kendisini ve takimi degistirdi ve daha konservatif bir yapiya geldi, o yapiyi 1 ay evvel soylemistik zaten. Oyle bir konusuyorsun ki, sanki takim hala ayni takim, Schuster ayni Schuster de bir anda iyi oynamaya basladik.

SomosTodos13 dedi ki...

yine benim dediğim noktaya geliyoruz işte!

eğer "sana göre" schuster bir ay öncesine nazaran gelişme kaydettiyse bu övgüye dair bi gelişme değilmidir? ki bu adam kulak memesi yüzünden bile yerin dibine sokuldu.

fabianernst dedi ki...

@ BJK4EVER
vala hocam bunu tam olarak bilmıyordum iyi oldu aydınlattığın..neyse saglık olsun diyelimm.tabi bu alınan puanlar gelecek seneler için iyi bir altyapı oluşturabilir bence seneye uefa veya sampiıonlar ligi için yani.cartelete de değinmiş bu konuya

Sertug Ozgur dedi ki...

Bugünkü alınan 3 puan sene sonunda 2.ci olursak şampiyonlar ligi için önemli olabilir.

Bugün savunmayı orta sahaya yakın kurduk. Burada da sıkça eleştirilen bir şeydi. Kazanan haklıdır lafının doğruluğuna inanıyorum.

asist time dedi ki...

Ne kadar sıkıcı bir maçtı ya. Yanlız kimse bahsetmemiş ama Ernst nasıl bir insansın sen ya. Adamın hiç durdugunu görmedim. Bu adam inşallah jubilesini bizde yapar.

Unknown dedi ki...

Biz zaten bir yerlerimizi onun icin yirttik burda, adam 10. hafta sonunda gitti gidecek gozuyle bakiliyordu, simdi ne oldu millet sictigini sivamamak icin yok Schuster bizi dinledi, artik eskisi gibi oynamiyor, rakibi analiz ediyor, daha defansif oynatiyor vs.. Schuster gecen ay kovulsaydi biz bugunleri gorebilirmiydik acaba? Haa bugun boyle yarim agiz konusanlar Bursaya yenilirsek yine hortlayacak orasi ayri, biz yine burdayiz, merakla sizleri bekliyor olacagiz. sevgiler.

Sarper dedi ki...

@asvalttaicenler

hislerime tercüman oldun, teşekkür ederim :)

Levent dedi ki...

Yalnız Schuster transferler hakkında konuşurken şöyle demiş:

"Manual Fernandes ile anlaşıldığını biliyorum. Forvet konusunda ise bir şey söylemeyeceğim. Umarım yöneticilerimiz arıyorlardır ve bana güzel bir sürpriz yaparlar."

Bursaspor maçından sakat sonuç çıkarsa bunun üzerine temellendirilmiş bir yazı görmemiz olası. Hazırlanın siz yine. :)

open your mind dedi ki...

en çok sergen'in bıdı bıdı konuşmasına kapak olmasına seviniyorum

maç sonu yorumu guti 35 yaşında yıldız deniyor
bana 31 yaşında jubile teklif ettiler

insan bari yaşını araştırır sallamadan önce

Ekrem Ph.D. dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

@asvalttaicenler

Ben Schuster kovulsun dedim mi yazilarimda? Dikkatli okursan hep sezon sonuna kadar kalmali dedim zaten, cunku baska caremiz yok. Evet, degisim gostermesi hakikaten onemli, fakat bunu 1 ay evvel gosterseydi de ligde 2. sirada olsaydik daha iyi olmaz miydi mesela? Neyse, fazla uzatmaya gerek yok. Takim sonucta kazaniyor ve iyi gidiyor, iyi gittigine gore de bunu konusmanin anlami yok. Bana gore de kazanan her zaman haklidir.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Schuster'in degistigini zannedenler fena halde yaniliyor, sistemini falan degistirmez kolay kolay. Sakatlarin coklugu yuzunden ve devre arasina kadar en az kayipla gitmek icin sectigi bir yol bu. Sakatlarin donusu ve devre arasi transferlerinden sonra yine kafasindaki sistemi oynatacak. Ileride basip defansi onde kuracagiz, bu fikre kendinizi alistirirsaniz iyi olur.

BJK4EVER dedi ki...

O sartlarda mumkun olabilir de belki. Sivok donerse, orta sahaya Fernandes gibi taze bir guc eklenirse, buldugunu atacak bir forvet gelecekse neden olmasin? Ama Toramanla, yas ortalamasi 33 orta alanla, Nobreyle Holoskoyla zor oluyor iste....

Pamukk dedi ki...

sürekli olumsuz konuşan içimi karartan sergen yalçın dan bıktım kapıyorum direk ntvsporu

Unknown dedi ki...

@bjk4ever
Hic usenmeyip gittim arsivdeki yorumlarini bulup cikardim demiycem cunku Schuster hakkindaki yorumlarinin az cok ne oldugunu bilen bir insan oldugum icin puan kaybettigimiz mac sonrasi bir posta gittim sunu hic zorlanmadan buldum. Saygilarla:


Abdullah dedi ki...
ben şahsen Denizli'nin oynattığı futbolla şampiyon olmak yerine her sene Schuster'in oynattığı futbolu izleyip takımımın 4. 5. sırada ligi bitirmesini yeğlerim.

BJK4EVER dedi ki...
Iste bu dusunceyi anlamiyorum ben. Tamam, acik oynayip ligi 6. bitirelim, sonuc ne olacak? Seneye ne transfer yapacak butcemiz olur ne oyuncular gelmek ister, camiada 0 moral kalir, elimizdeki 2-3 adam gibi oyuncu da ayrilmak ister ve ayrilir, yine Tabata Holosko'lara kaliriz. Oyle bir konusuyorsunuz ki, sanki hem sonuc almak hem iyi futbol oynamak mumkun degil, sanki iyi futbol oynayanlar hep rezalet basliyor, ama 1 sene sonra acilip muhtesem oynuyor. Yok oyle birsey arkadaslar, bu adam dun gelmedi buraya. Haziran ayindan beri bu takimla birlikte, UEFA on elemesi dahil bircok maca cikti, sezonu erken acti, ama hala yeni seyler deniyoruz, sizce normal mi? Bu adamin maalesef fazla kredisi yok, ben de sabredilmesinden ve belirli onlemlerin alinmasindan (daha aktif bir yerli yardimci, gerekirse bir menajer/sportif direktor ve derin performance evaluation gorusmeleri) yanayim, ama af edersin boyle devam edeceksek de kimse sabredemez bu gidise. Burasi Gaziantep veya Gencerbirligi degil, ki onlar bile sabretmiyor hocaya. R.Madrid gecen sene 96 puan toplamis hocayi kovdu ve yerine Mourinho'yu getirdi, "buyuk kulup boyle olur."

Unknown dedi ki...

Biz Abdullahiz sen BJK4ever'sin. Hic bu kadar nick ve yorum uyumsuzluguda gormemistim ya neyse, sen beni guluduruyorsun allah seni bildigi gibi yapsin :)
sevgilerle.

enorton dedi ki...

Benim için Beşiktaş kazansın da nasıl kanazırsa kazansın bu önemli. Gerisi tırıvırı, defans öndeymiş gerideymiş hucummuş savunmaymış, önemli olan kazanmak. Her maça kazanmak için çıkmak, aynı amaca giden bir çok yol olabilir. Ben uzun vadede istikrarlı olarak Beşiktaş'ın sürekli başarılı olmasını isterim.

Bu yüzden "takım yeterki böyle oynasın ama her sene 4.5. olsun" mantığını anlamakta zorluk çekiyorum.

enorton dedi ki...

Beşiktaş taraftarının genelinde garip bir durum var. Şampiyon olduğumuz sene ben çılgınlar gibi sevinirken bazı arkadaşlarım buruk sevinçler yaşadı. Nedeni de GS ve FeBe nin olmadığı bir ligde Sivas'ı geçip şampiyon olmuşuz, yok Anadolu takımı gibi oynuyor muşuz.

Geçen sene Gs ve Beşiktaşın olmadığı ligde FeBe şampiyon olamadı, Bu sene yine aynı şekilde ilk 3 Anadolu kuluplerine ait. Peki şimdi ne olacak? 3 büyüklerden birisi gelip şampiyon olsa başarısız mı olacak şimdi?

Yunanistan tarihin gördüğü en kısır futbolla Avrupa şampiyonu oldu. Şili ise bu yıl en çılgın futbolu oynayarak son 16 ya kalmasına rağmen elendi gitti. tarih Şili nin agresif çılgın, hucümcu futbolunu hatırlamayacak ama Yunanistanın Avrupa Şampiyonluğunu hep hatırlayacak. Neyse sanırım anlatmak istediğimi anlattım.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@ enorton

O Yunanistan nerede simdi bilen var mi? Kimsenin umurunda degil o sampiyonluk, gecici tesadufi bir basari cunku. O sekilde oynayarak surekli basari elde edemezsin, uc buyukleri yenen Manisa gibi bugun varsin obur mac yoksun...

Yorum Gönder

Ara