.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Aralık 2010 Pazar

Teknik Taktik Hikaye

Ligin ilk yarısının ardından ne Schuster, ne Tabata, ne 4-3-3, ne modern futbol, ne başka bir şey konuşulur. Bu takıma dair söylenecek sözlerin başlangıcı "sakatlıklar" olur, bitişi gibi...

Kadronun 28. elemanı Ali Kuçik'in bile alternatifsiz kaldığı bir takım sakatlık problemini çözmeden Ahmet'i gönderip Mehmet'i getirerek işleri yoluna koyamaz.

Ligin ilk yarısı üzerine teknik-taktik kelam etmenin, devre arasında yeni bir oyuncu grubu oluşturmanın manasızlığı ortada. Matteo Ferrari artık maça bile çıkamaz hale geldi, maç ısınmasında sakatlanıyor. Quaresma maçın herhangi bir anında kulübeye "beni değiştirin" diyecekmiş gibi... Zaten giden dönmüyor... Simao, Fernandes, Almeida'yı alsan ne yazar...

Oynamayan 11'e Baksanıza
1- Rüştü
2- Rıdvan
3- Sivok
4- Ferrari
5- Zapotocny
6- Ernst
7- Necip
8- Guti
9- Holosko
10-Nihat
11-Bobo

Beşiktaş'ın tek bir gündemi olmalıdır, o da "transfer" olmamalıdır...Önce mevcutları oynat derler adama.

76 Yorum:

taraftar burada kondüsyoner nerede

sozcelyk dedi ki...

daha çok ''nası olsa sakatlıklar son bulmayacak iyisi mi her bölgeyi dolduralım cepten harcarız'' mantığı güdülüyor bence.

çünkü guti-quaresma-ernst ve bobo'nun olduğu herhangi bir maçta değil mağlup olmak berabere bile kalmadık.

sakatlıklara hala akıl sır erdiremiyorum.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bobo'yu beşiktaş kadrosunda saymamanızı öneririm.

RuFF dedi ki...

Kondisyoner konusunda da ne yazıkki Schuster in hatası var.Yardımcılarını kendisi seçiyor bu kadar belli olan bir açığı kapatması gereken kişi de gene schuster.

shibby dedi ki...

doğru söze ne denir? adam haklı beyler denir :)

bu arada guti sakat mı yaw ben cezalı biliyordum.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Getir Mustafa Hoca'nin Stefano Marrone'sini, sorunu bitir. Ama Schuster vazgecmeyecek iste o Cascallano denen capsizdan...

RuFF dedi ki...

Takımı Vietnam a gönderseydik bu kadar sakat vermezdik..

Unknown dedi ki...

profesyonel takımı feshedelim.

ampute takım olalım.

BJK4EVER dedi ki...

@Ekrem

Niye vazgecsin? Schuster herseyi biliyor ya, ona guvenmeliyiz ya? Adamin arkasinda durmak gerek ya? Sistem kuruyor ya? Kondisyoner de degismesin o zaman, ona da sabir gosterelim, belki isi ogrenir ve seneye isini yapar. Herseyi Schuster'e birakmak, guvenmek, sonra da kondisyoner secimini hatali bulup degistirmek celisiyor bence.

Gecen hafta K.Turk'te S.Adali'nin aciklamalarindan anladigim kadariyla yonetim hicbir seye karismiyor, tamamen hocaya birakmislar, mac gunu politikasi soruldugunad S.Adali bu dogrultuda bir cevap verdi. Madem bu yola girdik, ki bu yolun dogru oldugunu dusunuyorsunuz, o zaman gunahiyla sevabiyla dogrusuyla yanlisiyla arkadasinda durmak lazim. Adamin o kadar cok garipligi, hatasi var ki, sakatliklar konusunda belki de en masumlardan biridir Schuster.

okka dedi ki...

sakatlıklar çok fena bu ayrı bir problem. ve üstüne gidilmeli.

fakat şu karabük'ün,antep'in kadrosu daha mi iyi bizden. nerdeyse aynı puanımız var.
galatasaray kan ağlıyor. en kötü sezonunu geçiriyor deniliyor. bizden sadece 5 puan geride.maşallah bizde kimseden tık yok.
ikinci yarı toplamda kaç puan toplyacağız çok merak ediyorum!

the_Q dedi ki...

@okka
okka ben bir g.saraylı olarak bjk nin maçlarını kaçırmamaya çalışıyorum neden mi? çünkü ben bjk nin sakatlar olmadan önce oynadığı topu da gördüm, maç 0-0 olsa bile o maçı kazancagını hissettiriyodu o takım. oyununuz umut veriyor bence yapılcak takviyelerle çok iyi bir takım olacağınıza eminim.kaldı ki g.saray gibi neden sızlanmıyoruz bizde neden kimsede tepki yok demişssin, gökhan zan-serdar özkan-mustafa sarp-barış özbek-ayhan akman-servet çetin ve les adnans gibi adamlar sizde bulunmadıgı için olabilir bence:)

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@ 4ever

Herseyi biliyor bi bunu bilmiyor iste. Cascallano capsizin onde gidenidir, yedek kulubesinde oturacak adam degil.

kma dedi ki...

ligte üzerimizdeki takımlardan 32 puan gerideyiz. 2. yarı için şampiyonluk hedefi olmayacağı belli bu tabloda. 2. olmak bile çok zor.

devre arasında yapılacak transferler ile ne olacağı umuluyor ki? gelecekler ve sıramız belki 2 kademe üste olacak. hiç transfer yapılmasa da öyle olur zaten.

geleceklere yer açmak için eldekiler "alacaklarına karşılık"
gönderilecekler. sezon sonu da gelenlerden bazıları "alacaklarına karşılık" gönderilecek.

şu noktada devre arası transfer çok çok gereksiz.
amaçsız.

gökhan dedi ki...

rüştü yıllardır böyle,
rıdvanda kırık var,
sivok sezon başı dizi parçaladı,
ferrari müzmin sakat, geçen senede böyleydi,
ekremde kırık var,
holoskoda kırık var,
q7 ve aurellio geçen seneyi boş geçirmiş adamlar, bu tempoda sıçmaları doğal,
guti yıllardır yüksek tempodan uzak, onunda patlaması doğal,
nihat dizi iki kere(belki de 3, hatırlayamadım) parçaladı, futbol oynaması bile mucize.

ben schusterle yada kondisyonerle ilgili bir durum göremiyorum. sonuçta bilimsel bir olaydan bahsediyoruz, biz ne kadar sallarsak sallayalım bu konularda ahkam kesecek durumda değiliz. gerekli önlemlerin alındığını ve gerekli çalışmaların yapıldığına inanıyorum. zaten aksi büyük skandaldır, normal şartlarda yönetimi bile götürür. ha biz ne skandallar gördükte giden olmadı.

bu kadar çürüğü bir araya toplarken düşüneceklerdi. nasıl derler, planlama eksik...

Ekrem Ph.D. dedi ki...

sevgili Gokhan,

Cascallano Aragones'in de kondisyoneriydi, Fener'in o sene yasadigi adale sakatliklarina bir bak istersen. Bu kadari bence tesaduf olamaz.

Unknown dedi ki...

@jessie

Neden saymayalım,31 mayıs a kadar bu takımın futbolcusu değil mi.

istersen atlara yaptıkları gibi vursunlar adamı?

gökhan dedi ki...

@Ekrem M.Sc

zaten ekipten kaynaklanan bir problem varsa skandaldır. ama ben buna ihtimal dahi vermek istemiyorum. bunu sen-ben düşünüyorsak yönetim yada schusterde düşünüyordur. gerekli önlemler de alınmıştır muhtemelen.

sakatlıkların hepsinin aynı anda olması şansızlık ama oyuncuların geçmişine bakınca ben bir sürpriz göremiyorum.

ozzie dedi ki...

Karisik sorunlarin aciklamalari da genelde komplike olur ama bazilarimiz halen basit, tek kursunluk cozumler pesinde.

"Cascallano'nun sucu illaki yoktur" demiyorum ancak bir tek onu suclu bulanlarin veya bu durumu Schuster'e cullanmak icin ek bahane edenlerin su unsurlari dusunmelerini rica ediyorum:

1) Besiktas, sezonu herkesten 2-3 hafta once acti ve su ana kadar Bursa'dan 7, FB ve GS'den 9, Trabzon'dan 11 ve diger tum yerli takimlardan 12-13 mac fazla oynadi. Bu maclarin yarisi da yurtdisi deplasmanlari. Kostur kostur bir durum soz konusu. Avrupali takimlar alisik olabillir, eyvallah, ama bizim oyle kurumsal bir aliskanligimiz yok.

2) Gokhan'in dedigi gibi takima ciddi sakatliklarla gelmis, gecen sezondan sakat, veya gectigimiz senelerde az oynamis cok sayida oyuncu da var. Dolayisiyla yillardir suren hatali transfer politikalarinin etkisi de var - sadece gelen oyuncular olarak degil, kontrati yuzunden kolayca gonderilemeyen oyuncular olarak da.

3) STSL'de adam eksiltebilen, deparli oyuncularin sik sik cinayet tesebussune maruz kalmalari ve hakemlerin buna goz yummasi gibi bir durum var. Bu sirf Besiktasli degil butun oyunculari etkileyen bir sorun. Kompleksli ve kazma yurdum defanscilarini unutmayin.

4) Ister nazar de, ister sanssizlik de, ister olasilik hesaplarinin kahpe sillesi de, ama bu kadar kirik cikigin bir takimin basina gelmesi de her sene olacak bir durum degil.

Baska sporlarda, baska liglerde, baska takimlarda da boyle izah edilemez sayida sakatlikli sezonlar oluyor. Hepsinin hocalarinin Schuster, hepsinin kondusyonerlerinin de Cascallano olmadigindan eminim.

Bazen "Hay Allah" deyip kafa kasimak da bir secenektir.

Jig§aW dedi ki...

@gökhan ve @ozzie; schuster hakkındaki tekdüze tartışmaların arasında şu ana kadar okuduğum en mantıklı eleştri getirmek doğru mu yazısıydı. tabiki gelinen süreçte hocanın da hataları var. yanlız bazı arkadaşlar, aşırı sabırsız ve olayları çok basite indirgeyip bu niye böyle kardeşim, şöyle olsaydı böyle olurdu tarzında kendilerince kesin ama tahminden öteye gitmeyen yorumlar yazıyorlar. sanırsınız ki kulüple sürekli iletişim halindeler. eleştirdikleri medya ve mensuplarından farkları kalmıyor.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

beşiktaş avrupa'da ve kupada devam ediyor. ikinci yarı da trabzon'dan fazla maç yapıyor olacak. o zaman ikinci yarı da aynı durum devam ederse normal kabul edelim.

ben o veya bu sebep demiyorum ki. sağlk ekibinden değilim. anlamam. ben sonuca bakarım.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

da silva bobo bir istanbul takımıyla flörtte tamam?

büyük ihtimalle beşiktaş'ın ligin 2. yarısında da düşünmediği oyunculardan biri.

şimdilik bu konuyla ilgili bu kadar.

carlito dedi ki...

kim o istanbul takımı, gs mi? bobo'yu gönderme niyetinde olabilir bizim yönetim ama bobo'nun gs'yi tercih edeceğini hiç sanmam.. para için bile..

yaparsa zaten bende yarattığı travma tümer'den büyük olur!

Ozzie cok guzel bir aciklama getirmis de, bir noktada yeterli olmuyor bu.

2 gune kadar Celtics'in 15 kisilik kadrosundaki 7 tane oyuncusu sakatti. Ama oyle ama boyle bu adamlar oynadilar ve kazandilar. Zira kadronda 32+ 6-7 oyuncu varsa sakatlik beklersin ve ona gore plan yaparsin. Doc Rivers'in aciklamasi var "Arada antrenman yaptirmiyorum, cunku bu oyuncular yasli" tadinda. Her oyuncu farkli mevkiide planlanarak antrenman yapiyorlar, acayip efektif bir rotasyon uygulaniyor vs.

Sakatlik olur, hatta takimin yarisi da sakat olur. Daha once de oldu bu. Ama hic bu kadar uzun sureli bicare kalinmamisti.

Ben kafa kasirim kasimasina da, iste yonetim ve teknik heyet de sadece kafa kasiyor diye korkuyorum, benim endisemin sebebi o.

Pamukk dedi ki...

bobo gsde haberlerini ben de duydum..

bobo yu düşünmüyor mu yönetim? iyi nobreyle devam ederiz.

Pamukk dedi ki...

hilbert ne zaman bek değil de açıkta oynayacak? o günleri görebilcekmiyiz

alper dedi ki...

cenk-toraman-ersan-hilbert-köybaşı-Quaresma-aureliove hatta nobre bu takımın bankoları değilmidir.Hatta sezon başında gitmesin kampanyası yapan fink bu takımın bankosu değilmidir.11 kişinin 8 inin banko olduğu bir takımda kimse eksiklikten sakatlıktan şikayetçi olamaz.olmamalıdır.çünkü antepsporunda gerçekten 3 bankosu cezalı ve sakatlıktan dolayı bu maçta oynayamamış ve şartlar dengelenmiştir.sakatlıklardan ve sahada bir türlü oynanamayn oyundan DAYI sorumludur.

51 puanın ancak 28 inin alabilmiş nerdeyse yarı yarıya puan kaybetmiş bir takımdan DAYI sorumludur.

3 maç üst üste kazanamamış bir takımdan DAYI sorumludur.

elimde olsa oynamazdım dediği gereksiz gördüğü bir maçta ernst'i oynatıp sakatlanmasına yol açan ve antepspor maçında oynamamasını sağlayan DAYI dır.bu ne perhiz bu ne lahana turşusudur.

gençlere çok çok önem verip onları kazanan!!! DAYI kaç maç 17 kişilik kadrolarla sahaya çıkmıştır.a2 de kadroyu 18 e tamamlayacak ve kazandırılacak genç yokmudur.

Gençlere çok çok önem verip kazanan!!! DAYI 180 dakikalık son iki lig maçının sadece son 5 dakikasında erhan güven değişikliğine gitmiş bir sistem hocasıdır!!!

hücum fitbolu oynayan sürekli gol ve pozisyon kovalayan DAYI nın takımı son maçlarında çuvalla gol pozisyonuna girmiş hovarda bir takımdır.rakipler sürekli baskı altındadır.kaç gol atıp kaç gol yediğimize puan tablosundna bakın bir zahmet.

60ların fitbolu oynanıyor diye ligi küçümseyen DAYI nın takımı izleyenleri resmen uyutmaktadır uzunca bir süredir.ama sorumlusu DAYI değil ilkel çağdışı kalmış rakiplerdir.

sahte 9 ,sahte 7, 4-3-3,4-2-3-1 falan anlamam kafayı yormam ben o işlere.ben tabelaya bakarım tabela DAYI nın takımı ve fitbol fikri iflas etmiş göstermektedir.

tarihinin en kötü sezonunu yaşadığı söylenen gs nin sadece 5 puan üstünde olan DAYI nın takımı tarihinin hangi sezonunu yaşamaktadır sizce?

ikinci yarı kalan 17 maçta trabzonspor 5 mağlubiyet 4 beraberlik alsa ve DAYI nın muhteşem fitbol oynayan takımı sadece 2 mağlubiyet 2 beraberlik alıp 13 maç üst üste kazansa dahi trabzonun bir puan gerisind ekalacaktır.büyük başarı gösteren DAYI ebedi önder milli şef olmalıdır.

ben önceden yazmıştım.ceketimi bıraksam DAYI dan daha iyi teknik direktörlük yapar diye.vazgeçtim kendimden fikrimden utandım.tiksindim.çoraplarımı bıraksam DAYI dan fazla puan toplatırım bu takıma ve daha güzel oynatırım.

KİMSE MARTAVAL OKUYUP MASAL ANLATMASIN dayı İFLAS ETMİŞTİR.VE BU TAKIMIN BAŞINDA DURDUĞU BU ÜLKENİN HAVASINI SOLUDUĞU SÜRECE HEP ZARAR EDEN TARAFTA OLACAĞIZ.İSTİFA İSTEMİYORUM.60 LARDA OLDUĞU GİBİ ARKASINA TENEKE BAĞLANIP KOVULMASI TARAFTARIYRIM.

BJK4EVER dedi ki...

Ernst R.Wien macinda sakatlandi mi bilmiyorum da, bunu R.Wien macindan evvel yazmistim, acaba Wien macinda bazi kilit oyuncular oynarsa ve bu Antep macina yansirsa ve puan kaybi oluras ne olur diye. Acaba bu maci gereksiz goren hoca kac tane banko oyuncuyu dinlendirecek, kac tane PAF oyuncusu oynatacak? Ernst 90 dakika oynadi, Quaresma sanirim 65 dakika oynadi. Ernst bu macta gorev alamadi, Quaresma'nin ikinci yarida pili bitti: sonuc puan kaybi. Bunu tekrar soylemek istemedim, cunku ortam geriliyor vs deniyor, ama gercekler de ortada.

Gercek eksik olarak gorduklerim de Bobo, Ernst, Guti, Sivok, Ferrari, 5 oyuncu yani. Diger eksikler de kulubeyi zayiflatan eksiklikler, ama BJK'nin kadrosu cok cok saglam, baahne olmamali.

Sarper dedi ki...

hey gidi hey

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@ alper

:))))

Bosu bosuna kasip kac paragraf yazmissin, yazik degil mi evladim. Sen tabelana bakmaya devam et yavrucugum, futbolu biz konusuruz.

Hocam sizin gibiler GS'de vardı Rijkaard'ın allah belasını vereydi diye bağırıp durulardı.Buldular belalarını.Sorun hocada değilmiş meğerse ...

Size müstehaktır DAYI gitsinde Mehmet Özdilek gelsin takımın başına sonrada başlarsınız ama Hakan topu tutamadı ama Nobre atamadı ama Quaresma sakatlandı yiter Şifo Yiter diyee ...

Unknown dedi ki...

Bobo zaten yeni sözleşmesinde bazı mavi nüfus cüzdanı taşıyanlardan az kazanacaksa varsın Gs'ye olmadı Boğaz'ın karşı tarafına gitsin.Hakkıdır.

Ama o çocuk yine imzasını atarsa paşa paşa yuvasına,bu blogda alttan alttan vuran postlar bizi bekliyor ocak ayı boyunca.Net!!!

tearkan dedi ki...

bero-bass sormuş ama tam bir cevap alamamış. Bobo 31 mayıa kadar sözleşmeli futbolcumuz değil mi? kiminle görüşürse görüşsün bu gerçek değişmez.

ayrıca açmış olduğun postun eksikler kadrosuna bobo'yu yazıyorsun, sonra yine kendin çıkıp bobo'yu beşiktaş kadrosunda saymamanızı öneririm diyorsun. ben hiçbir şey anlamadım bu işten.

madem kadroda düşünmemek lazım o zaman neden eksikler arasına yazılıyor? yada madem eksikler arasına yazılıyor o halde neden kadroda saymayalım ki?

- başka bir istanbul takımıyla görüşüyor.

olabilir. peki bu konuda resmi bir açıklama var mı? yok. sen başka bir istanbul takımıyla görüşüyor demekten fazlasını söylemiş misin? ona da hayır. mevcut durumda sözleşmeli futbolcumuz mu? evet. sen eksikler arasına yazmış mısın? evet. sakatlıkları eleştirirken kadroda düşünelim, diğer zamanlarda düşünmeyelim mi? cidden anlamadım.

ayrıca bobo başka bir istanbul takımıyla flörtte. abi kusura bakma da sene başında burada çoğumuzun dalga geçtiği forza'daki duyumculardan ne farkı var bu söylemin? bobo ikinci yarı beşiktaş kadrosunuda düşünülmüyor. allah utandırmasın.

peki.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

anlatayım o zaman

o post, sakatlık dolayısıyla oynamayan oyuncuların listesiydi.

bobo da sakat.

dolayısıyla o listede adı yer alıyor.

bobo'yu beşiktaş kadrosunda saymamanızı öneririm derken, geleceğin beşiktaş'ında yazmamanızı öneririm demek istiyorum.

biri gelecekle ilgili, biri geçmişle ilgili.

ben duyum aldım, bobo şöyle böyle demedim. evet duyum aldım ama ister inanırsınız, ister inanmazsınız. duyumcu diliyle "bobo bilmemnerde" demedim. sağlam bir kaynaktan, sağlam bir bilgi aldım. bu bilgi yanlışsa kendini bağlar, ben zaten net bir bilgi vermedim.

hepimiz gibi ben de, bobo ve beşiktaş'ın gelecek planlamasında kulübün tutumunu merak ediyorum.

tüm parçaları birleştirdiğimde bobo'nun ikinci yarı beşiktaş kadrosunda olmadığını düşünüyorum. bu bilgi değil, yorum.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ayrıca bir başka takımla sözleşme imzaladığı ayyuka çıkan bir futbolcuyu beşiktaş kadrosunda tutar mı bu soru işaretidir.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ayrıca başka bazı kaynaklar beşiktaş'ın bobo'yla olan ilişkisini çok daha önce gözden geçirmeye başladığını, biletini çok daha önce kestiğini ifade ediyor.

çok da gizli değil, acetobalsamico'ya sorabilirsiniz.


kendisinin twitter yorumu; "bobo nun biletini cok once kestiler . Bu isler biraz inter & arjantinlilere benziyor. Fbahcede de brezilyali versiyonu."

benim kaynağım orası değil tabii ki.

Unknown dedi ki...

Daha 1 ocak gelmeden oyuncu başka bir kuluple nasıl sözleşme imzalıyor?

Görüşme falan desen anlarım ama "sözleşme imzalamak" çok kesin bir yargı iddia eden açısından

Yazın 5.25 m euroyu az bulup satmadığın adamın biletini,daha masaya oturmadan kesiyorsun.

Bekler ve görürüz olacakları

Gürcan Ulusoy dedi ki...

1 ocaktan önce anlaşıyor, 1 ocaktan sonra imzalıyor.

peki sizce son 1 aydır beşiktaş'ın yöneticileri neden ağız birliği etmişçesine bobo için aynı şeyleri söylüyorlar?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ayrıca sözleşme imzaladı demedim. 2 hafta sonra sözleşme imzaladığı ayyuka çıkarsa veya şubatta ayyuka çıkarsa, o adamı nasıl oynatacaksınız dedim.

sezon sonuna kadar sözleşmesi var ya hani. ali turan örneği gibi. ali turan neden kadro dışı kaldı? hani sezon sonuna kadar sözleşmeli oyuncuydu?

futbolun kitabı bazen düz yazı halinde olmaz.

Unknown dedi ki...

Şunu da ekliyim o zaman

Biz neden Bobo ile aynı zamanda sözleşmesi bitecek Almeida ve Simao için kulüpleriyle masaya oturuyoruz da adamlar bizim Boboya daha aralıkta imza attırıyorlar?

Fifa istifa!!!

:)

Unknown dedi ki...

"ayrıca bir başka takımla sözleşme imzaladığı ayyuka çıkan bir futbolcuyu beşiktaş kadrosunda tutar mı bu soru işaretidir."

ben yanlış mı okuyorum acaba?

"imzalayacağı" desen boynum kıldan ince

Gürcan Ulusoy dedi ki...

sen o adamları devre arasında almak için kulübüyle görüşüyorsun.

bobo için sezon sonuna yatırım yapıyorlar.

ama iş öyle işlemiyor türkiyede.

6 ay sonraya imza atmış adam kulüplerden dışlanır. göreceğiz.

beşiktaş boboyu düşünse kendi imzalar zaten.

almeida niye geliyor sizce?

bu kadar zor mu parçaları birleştirmek?

Sarper dedi ki...

Galatasaray bunu hep yapıyor. Ali Turan mevzusu aklımızda. Tamam futbolcu gitmek isterse gider ona diyecek bir şey yok ama klüpler arasında sözleşmeli futbolcusunu devre arasında 6 ay sonra bize beleşe gel demeyi anlayamıyorum. Fm'de bile approach to sign yapana kıl olurum. Tabi yönetimde uzatmadıysa neden uzatmadı sözleşmesini şimdiye kadar onuda bir düşünmek lazım

Ayrıca Bobo türkiye'de başka takımda olacaksa bunun galatasaray olmasını istemem

Unknown dedi ki...

O dediğin oyuncuya 6 ay önceden imza attırılma olayı küçük takımlardan büyük takımlara geçenlerde oluyor bizim ülkemizin uygulamalarında.

-Gökhan Zan bedelsiz olarak ne zaman imza attı gs'ye ?

Mayıs'ta,yönetim aylar boyu yeni sözleşme yapmayınca!!

-Tümer ne zaman Fener'e imza attı biz sözleşmesi biten Nobreye forma giydirince,yazın!!

-Serdar Özkan ne zaman Gs'ye gitti sözleşmesi bitiyıor olmasına rağmen?

-Beşiktaş bu sene Hakan Arıkan'la hangi ayda sözleşme yeniledi??

sen Ali Turan'a 6 ay önceden imza attırırsın,Bekir e attırırsın,Tuna Üzümcü'ye attırırsın ama büyük kulüpler birbirlerine bu şekilde davranmayı hoşgörmüyor önce kendi kulüpleriyle oyuncuların anlaşmasını bekliyorlar.

-O zaman neden kimse gidip Selçuk İnan'a,Ceyhun Gülselam'a salça olmuyor GS?

-Neden Semih e kanca atmıyor Bjk?

Türkiye de Futbol un yazılı olmayan kurallarından biri budur.

İstisnası var mıdır vardır belki ama kaide bozulmaz

Gürcan Ulusoy dedi ki...

galatasaray değil zaten.

neyse iyice duyumcu olucam.

"bu" konu burada kapansın lütfen.

RuFF dedi ki...

Bobo Fenere giderse işin rengi değişir..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

sen herhangi bir başkanın sözleşmesinin bitmesine 6 ay olan bir futbolcu için "heyecanını kaybetmiş olabilir" diye açıklama yaptığını gördün mü diyeyim.

Unknown dedi ki...

Bobo devre arasında "teorik olarak" sözleşme imzalayamaz,imzalarsa da dışlanmaz demiyorum.

Tabii ki dışlanır.

Ben, eğer büyük bir takıma 6 ay önceden imza atarsa savaş çıkar diyorum.

Unknown dedi ki...

Ben tüm bunları yönetimin fiyat kırma politikası olduğunu düüşünüyorum.

Bobo için istisnasız 3 yazdır,iyi bir teklif gelirse satarız da diyorlar.

iyi teklif ne 10m euro mu?

Bunlar yönetimin stratejik hamleleri,ne kadar başarılı oldukları tartışılır şüphesiz

Kalten dedi ki...

Bobo Fener ile sözleşme imzalamış diye duymuştum ben de. Sözleşmesi 31 Mayıs'ta bitiyor, dolayısıyla Aralık başından itibaren görüşme yapmaya hakkı vardı. Ha "burası Türkiye, o hakkı kim takar, önceden görüşmüştür" derseniz siz de haklısınız.

Nobre'nin sözleşme parasında ne yapıldığının farkına varılmasından sonra Beşiktaş'ın Juan Figer'le ilişkisini kesme sürecinin bir sonucudur bu, yani yukarıdaki Inter örneği çok doğru. Önce Bobo gider, o yıllık 2 milyon EUR'lara alıcısı çıkarsa Nobre de gider (meselâ geleneklere uyarak Galatasaray'a gidebilir).

Sonuç olarak şöyle bir senaryo var kafamda:
- Sezon sonu sevimli kahraman Bobo Fener'e gider, Aziz Bey'in süper kontakları ile bir de sünnet falan edilip Türk olur. Kontaklar ile ilişkilerin iyice sağlamlaştırılması açısından "Bilal" ismini de alabilir.
- Buna sinirlenip İNTİKAM peşinde koşan YD0, sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Alex'i Beşiktaş'a gelmesi için ikna etmeye çalışır (Figer-miger prensibi kalmaz artık o noktada).
- Alex ikna edilemez, doğduğu şehrin takımı ve ilk kulübü olan Coritiba'ya gider.
- Bunun üstüne hırs yapan YD0 Selçuk İnan'ın imzası için Fenerbahçe ve Galatasaray ile kavgaya tutuşur.
- Selçuk Fenerbahçe'yi seçer.
- Sözleşmesi biten bir başka futbolcu Yekta'yı 2.5 milyon EUR'a ikna edip Beşiktaşlı duruşunu vurgulayan ve Fenerbahçe'yi bombalayan bir basın açıklaması yaparız.

BJK4EVER dedi ki...

Bobo Fener'e giderse neler olur tahmin bile edemiyorum. Yonetime de yaziklar olsun, Nobre'yi elden kacirmamak icin senelik 2.3 milyon euro+cash verip de muhtemelen yakinda TC vatandasi olacak Bobo'ya 2 milyon euro vermezlerse yaziklar olsun bu yonetime. Bobo elden kacirilirsa, TC vatandasi olsun ya da olmasin, hele ki 500.000 euro gibi komik bir rakama bunun altindan kalkamaz yonetim.

alper dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Sarper dedi ki...

abi bi saniye, bobonun ne halde olduğunu biliyor muyuz peki?

valla bobo benim gözümde dünyanın en iyi golcüsüdür, kendisini o derece severim ama türkiyede beşiktaştan bir takımda görürsem kendisine her maç binbir bela okurum,boboda bu durumu göze almak istemez

o yüzden içinizi ferah tutun

BJK4EVER dedi ki...

Bende bela okurum, kaldiramam. GS'ye gidecegini ben de dusunmuyorum, GS sportif olarak bizden kesinlikle daha cekici degil, para olarak da bizden cok cok fazlasini veremez, yonetim gerekirse biraz arttirir maasini. Ama Bobo da iyi kotu 5-6 yildir bizimle, bizim kadar sevmese bile en azindan BJK ile bir bagi olmustur, birkac yuzbin dolar icin kopartirsa o bagi hele ki GS icin yaziklar olsun, hem kendisine hem de o birkac yuzbin dolari vermeyen yonetime de. Ama FB baska.

A.Yildirim sirf gicilik ve govde gosterisi icin gider adama yillik 3 milyon euro verir (para bok), Bobo da Brezilyali lobisiyle (arkadasi Alex) oraya gidebilir.

Ama her turlu sartta Bobo takimda kalmalidir. Gerekirse fedakarlik yaparsin, eminim ki Bobo da yapar, orta yol bulunur. Sportif olarak Bobo'yu istemeyecegimizi de zannetmiyorum, takimin ortalamasinin ustunde bir oyuncu. Hele ki Nobre yillik 2.3 milyon euro'ya kaldiktan sonra Bobo 0.5 milyon icin giderse skandal olur.

Kalten dedi ki...

Bobo'nun TC vatandaşı olabilitesinden kaynaklanan kıymeti şu Fotomaç haberi doğru ise sıfırlanabilir:

http://haber1903.com/yabanci-kotasi-kalkiyor-mu_3_46591

Jig§aW dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Jig§aW dedi ki...

avrupaya giderse çıkan gürültü biraz az olabilir. ama yurt içinde gs yada fb ye giderse hakikaten YD için altından kalkılmaz bir hal alır bu olay. ben sonuna kadar bobo nun kalmasından yanayım. piyango olarak geldi yaptığı katkı gerçekten takdire şayan. ayrıca burada BOBO oldu azıcık olsa vefalıdır diye düşünüyorum :). hele ki nobre nin şartları kabak gibi ortadayken.

isaac newton dedi ki...

@alper
fenerin bekiri nasıl aldığını unutuyosun?

AQ-47 dedi ki...

sıkmayın canınızı gençler, zaten beşiktaş tabatadır, holoskodur...

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
AQ-47 dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
AQ-47 dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
ederlezi12 dedi ki...

Bobo'ya neden kızalım ki ?

Başkanına göre heyecanını yitirmiş , bir diğer yöneticisine göre profesyoneldir , diğer takımlarla görüşebilir .

Ben Bobo GS yada Fb 'ye giderse sinirleneceğim tek bir adres olur o da yönetimdir.

Bence Almeida gelecekse Bobo da kalmalıdır. Bobo umarım bir şekil de kalır .

ozzie dedi ki...

@ Shelbyl - Dedigin dogru, biz basimizi kasiyalim da yonetim isini yapsin. Illa kondusyoneri otobusun atmalari gerekmez ama Mete Duren falan birinin cikip en azindan biraz aciklama yapmasi gerekirdi.

@ Alper - Transfer doneminin son gunune kadar sozlesmesi dondurulmus, adi UEFA'ya bildirilmemis olan Fink'e banko oyuncu demek de komikmis. Tabelaciyim diyen birinin Schuster'e laf etmek icin daha ilk cumleden sallamasina, her yolu mubah gormesine sasirmak da aslinda benim hatam. Simdiden ozur dilerim.

Bu arada, Bobo'nun sakatliginin kronik oldugu haberleri yonetimin bir pazarlik stratejisi mi, yoksa bunun ne derece dogru oldugunu bilen var mi?

AQ-47 dedi ki...

Artık Bobo'yu sadece derbide görebileceğimiz için en uygun şarkı "senede bir gün" olur bence...
beklerim yolunuuuuu
aylar boyunca
yeter ki gel inönüye
senede bir güüüün, senede bir güüüüüün

Ekrem Ph.D. dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ekrem Ph.D. dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
okka dedi ki...

valla merak ettim. bobo nereye gidecekmiş.
bursa falan mı lan yoksa?
ts ile takasa mı gideceğiz?

Bobo baska bir takimla sozlesme imzalayana kadar Besiktas'in oyuncusudur.

Ama su sakatlik hali, yonetim beyanatlari falan da dusunulurse, kendisinden ikinci yari icin verim beklemek optimizmdir.

Unknown dedi ki...

sevgili shelby,

Bunu bir eleştiri olarak değilde,nacizane bir uyarı olarak algıla ama yurtdısında olman nedeni ile Türkçe sözcüklerin yerine ingilizcesini çok sık kullanmaya başladın.

optimizm,persona,print'leyin :)

yanlış anlama dost tavsiyesi olarak söylüyorum bunu.

Birkaç yıl sonra "o kadar strong bir presence var ki" yazma üzülürüz:)

Persona kelimesinin tam olarak Turkcesi olmadigindan kullandim, optimizm ve print ise TDK sozlukte yer alan kelimeler, optimizm zaten Fransizca kokenli.

Elestiriyi olumlu karsiliyorum, daha dikkatli olurum, lakin ozellikle Ingilizce sozcuk kullanayim cabam yok, onu belirteyim :) Zaten Ingilizce/Franszica'dan cok Arapca/Frasca kokenli kelime kullanirim esasen.

Dilin diyalektigi uzerine teatide bulunursak aslinda bu blog evrim gecirebilir, ona da mi bulassak ne yapsak?

Unknown dedi ki...

ne bileyim optimizm yerine iyimserlik demek mantıklı gibi en azından tam karşılığı var.

print yerine basmak,bastırmak diyoruz günü kurtarıyor en azından.

personayı hangi cümlede kullandın hatırlamıyorum o yüzden eşanlamlı bulmak için kasamıyorum:)

Pamukk dedi ki...

bi yere gidemezsin Bobo. gidersen senin de, seni elinde tutmayanın da. 7 sülalesinden başlarım.

Yorum Gönder

Ara