.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

10 Aralık 2010 Cuma

STSL 16. Hafta / Eskişehirspor - Beşiktaş

10 Aralık Cuma / 20.00 / Bünyamin Gezer

190 Yorum:

Zor maç olur.Sezon başından günümüze kadar Eskişehirspor'un oyun karakteri çok değişti.Rıza döneminde Tello,Pele,Doğa,hazır olmayan Batuhan gibi yumuşak oyuncular oynarken Bülent Uygun döneminde çok daha sert bir takım olup çıktılar ama gene de defans ve kaleci mevkilerinde kaliteleri düşük.3 ihtimalli bir maç.
Bu arada Schuster döneminde adet haline gelen deplasmana maç günü gitme olayını anlayamıyorum ve Schustercilerden bir açıklama bekliyorum lütfen beni aydınlatın.

----------Cenk----------
------------------------
G.Gönül-Sivok-Ersan-Deli
------------------------
------Ernst--Necip------
------------------------
Q7--------Guti-------Arda
------------------------
--------Emenike---------

carlito dedi ki...

@rogerio da silva bobo

bizi çağırmışsın geldim, ben Schuster'ci :)
Schuster Reyiz bu maç için perşembeden gitmek istemiş eskişehir'e ama yönetim kalacak otel bulamamış koca şehirde! haberleri takip edemedin herhalde, yoksa görürdün..
öte yandan ben bunun zararını da pek göremiyorum açıkçası.. bir gün öncesinden gitmek çok şey değiştirir mi bundan emin değilim.. takımdaki arkadaşlık ilişkileri ve bütünlük sağlam olduktan sonra (ki bunu gol sevinçlerinde dahi görebiliyoruz) illa günler süren kamplara vs. gerek yok diye düşünüyorum, maç sabahı da şehre gidilse motivasyondan yana sıkıntı yaşanmaz..

Benim icimde bir his var bu maca dair. Soyleyecegimizi "Schusterciler" demeden anlatirsak maci kazanacagiz. Oyle geliyor bana. Opt tsk kib.

Batistuta35 dedi ki...

Handikaplı alırız:)

BJK4EVER dedi ki...

Maalesef 2 mac seyircisiz ve tarafsiz sahada oynama cezasi aldik. Sanirim Antep maci ve bir baska kupa macina denk geliyor. Bu maci kazanirsak cok iyi olacak, hem duzelmeye baslamis ve seriye baglamisken alinacak bir puan kaybi cok moral bozucu olabilir ve Antep macina da yansiyabilir. 3 puan muhtesem olur, Trabzon ve FB'nin isi zor bence bu hafta, ozellikle Trabzon'un.

Uğur Aksoy dedi ki...

2-0 öne geçeriz, maç 2-1 biter.

bacon1903 dedi ki...

Lig bitti zaten bari Eskisehiri deplasmanda yenelimde biraz gulelim.

carlito dedi ki...

ligin bittiği falan yok ama yarın kazanamazlarsa, bir de trabzon galip gelirse o zaman ligi unutup uefa'ya konsantre olabiliriz..

addN0NE dedi ki...

net alırız.

Sarper dedi ki...

2-0 alırız. goller hugo almeida ve fernandes.

ercan dedi ki...

Polis amca egosunu Guti üzerinden şişirir .

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Besiktas kazanir. Sabirli olmaliyiz, yine ilk golu atan mutlaka Besiktas olmali.

fabianernst dedi ki...

ben de açıkçası biraz tırsıyorum olası bir maglubiyette iyice ortam kirlenecek gibi duruyor medya açısından..neyse maça donelim bence bu maç beraberlik maçı gibi duruyor yahu alt bitebilir. tearken a selam :)
...gelelim mini hatırlatmaya ben shusteri en çok ama en çok ts ve fb maçlarında eleştiririm..niye derseniz açıkça soyliyim o maç oynanırken fb de aykut-alex çekişmesi ve hocanın kellesi koltuktaydı vursaydık yumruğu o maçta ,nobre ile nihat la çıkmasaydık bobo olsaydı onde cenk de kalede olsaydı kesinlikle yenerdik ama orada vuramadık o yumruğu. bir puan ve oyun iyiydi ama fırsatı kaçırdık.gelelim ts maçına o maçta aynı fb maçı gibiydi o gun yonetimde istifalar ve senol hocanın takımının manisa ve kayseriye puan kaybetmesiyle kazan kaynıyordu gene vuramadık yumruğu onlara.. halbuki ellerimize gelmişti bu iki maçla şampiyonluktaki 4 rakibimizden ikisine yumruğu vurup karıştırmak iyice bilinmeze suruklemek.burada mesele fazladan 5 puan almak lider olmak filan degil veya ezeli rakiplerimizi yenip moral kazanmak da değil burada mesele karışmaya en çok musait olan(ki bu iki takım bu kulvarda açık ara liderdir bence bu ulkede) şampiyonlukdaki 2 rakibimizi bizzat karıştırma fırsatını harcamaktı. ben hocayı çok seviyorum ne paşa ne manisa ne ist daki porto maçı bu maçlarla onu eleştirmek ,işin kolayına kaçmaktır esas. ..o gunleri hatırlayın ne demek istedigimi anlayacaksınız..
gelelim bu maça ben bu maçta q7 ve bobosuz kısır bir oyun bekliyorum ama olurda futbol tanrilari 3.sefer şarampole yuvarlanmaya yakın bir başka rakibimizi bu sefer yuvarlamıza yardım ederse bu sefer rakibimize yumruğu vurmamıza izin verirse iyi olur moral olur.inşallah ts ve fb maçlarında olduğu gibi gene rakibimize ve hocasına camiasına hayat opucuğu vermeyiz.
ve son olarak yenelim be çoçuklar bu maçı yenelim ..hocamız takım camiya herkes biraz da rahatlasın. ben hocaya guveniyorum inşallah kalır yıllarca bizde. yukarıda bahsettiğim bu maçlar bence en buyuk eksileridir..onun dışındaki mevzularla medyanın gazına gelip asmayalım adamı..yıllar sonra o istedigim futbolu gosterdi umut verdi bana

Unknown dedi ki...

...........cenk...........

hilbert toraman ersan deli

.....aurello ernst.......

ali.......guti.....quaresma

.........holosko.........

carlito dedi ki...

görünen o ki Quaresma gene 11de başlayamayacak, belki son dk'larda oynayabilir bi ihtimal.. o yüzden yılmaz'ın 11ini beğensem de katılamıyorum..
muhtemelen bursa maçı 11i ile başlarız, o maçtaki gibi orta sahada baklava dizilişi olur, aurelio-ernst-necip birarada oynarlar.. önlerinde guti ve ilerde çift forvet holosko-ali kuçik..

Unknown dedi ki...

günü birlik gitme olayı tamamen saçmalık.koskocaman eskişehirde beşiktaşımızın kalacagı bir otel bulunamadımı?istanbuldaki hava şartları yüzünden havayolu ile gidemezse bu takım bunun hesabını kim verecek?

firatdizdar dedi ki...

Arkadaşlar ne havayolu Allah aşkına, İstanbul'dan Eskişehir kaç saatlik yol ki-Batuhan'a göre 1 saat onu biliyoruz da- havayolu ile gidilsin. Kalksınlar sabah erken paşa paşa öğlen vakti ordalar nedir yani..

fabianernst dedi ki...

otobusle 5 saat suren bir yol normal şartlarda

tearkan dedi ki...

Simao ve Almeida haberi çıktı Ntvspor'da. İkisi de daha önce dillendirilmişti İspanya'dan Uefa Kupası almış sağ kanat ve Almanya'dan Alman olmayan bir forvet diye. Kü7 kabile kuracak herhalde.

Bu arada bu Almeida'yı bir ben mi beğenmiyorum?

fabianernst dedi ki...

@tearkan
anladiğım kadarıyla bu almeyda istikrarsiz ama potansiyeli olan bir adam ..borges e sordum o da uyum sağlarsa kral da olur saglamazsa rezil de olur dedi.birde ayağı kutuk gibi değilmiş teknikmiş.fakat ben de senin gibi beşiktaşa aralara kaçan bir santrafor isterim. bu adam niang ve baros gibi koşu yapan bir adam değil yani durağan statik oyunu daha çok oynayan bir adammış

errorl dedi ki...

Bu arada takım Eskişehir'e çoktan vardı. Neden bu kadar problem ediliyor bu durum anlamıyorum. Uzak bir yer olsa tamam diyeceğim de otobüsle bile en fazla 5 saat süren yolculuğu bizimkiler uçakla yarım saatte gitmişlerdir heralde. Olası bir kötü sonuç alınırsa, ki umarım öyle bir şey olmaz, sebebinin maç günü gidilmesiyle alakası yok kanımca.

fabianernst dedi ki...

yahu işte barca bunu pep geldignden beri yapiyor ne olmuş bu adamlara..sakin şimdi osasuna maçini soylemeyin adamlar a federasyon 12 de iptal deyip 15 de iptal degil gelin yoksa yenilirsinz dediler oradaki bu ayrintiyı buradaki basin çok konuşulmadi...

Batistuta35 dedi ki...

Ntvsporda simao ve almediayla prensipte anlaşıldığı yazıyor.doğru olma ihtimali nedir acaba?

Paul Pierce dedi ki...

Fiziğine göre gayet iyi bileklere sahip.Birçok frikik golü var.

http://www.youtube.com/watch?v=ujFgyJAGwJw&feature=related

Tuco Salamanca dedi ki...

hugo'nun kariyer ortalamsı maç başına 0,37 gol.

bana pek parlak gelmedi.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

portekizli golcülerin kaderi o.

nuno gomes
pauleta
hugo'nun milli maç ortalamasına baksan iddaa oranı gibi 0,05 falan bulursun :)

bu en azından kendi takımında atıyormuş üçte bir.

Nedense hep Almeida konuşuluyor ama Simao ismi beni çok daha fazla heyecanlandırdı.Hiç düşünmeden gidip formasını alacağım bir isim olur.Umarım gelir.Bu arada Ronaldinho diyorlar.

http://www.kartalbakisi.com/haberdetay/2713/Ronaldinho-Bombasi

matiasemilio dedi ki...

almeidayı ben de beğenmiyorum,sanki biraz fazla şişiriliyor..ama simao gerçekten heyecanlandırıcı bir isim kendi adıma..
**17 kişilik kadro ne demek anlayamıyorum ben arkadaş..neden 18 tamamlanmıyor..çok saçma..

ederlezi12 dedi ki...

Geçen Demirören TV de Bobo heyecanını yitirmiş gibisinden sözler sarfetti.Şu anda Bobo'yu elden kaçırmak için alttan alta suyu kaynatıyorlar. Demirören artık kendi yaptıklarının en doğrusu olduğunu kanıtlamak için her yerde yıldız , sponsor diyor . Bobo'yu ellerinden bedavaya kaçıracaklar bu gidişle . Geldiğinden bu yana en verimli yabancı oyunculardan birisini hem de .

Bobo'nun başındaki en büyük bela Figer.Nobre'ye bile 3 milyon euro'dan kapıyı açmıştı.Kim bilir Bobo için kaç milyon euro istemiştir.Yönetime Bobo konusunda kızılacaksa,neden sezon başında satılmadığı konusunda kızılmalı.
Gerçi ben Bobo'ya yurt dışında 2 milyon euro'nun üstünde para verecek kulüp olduğunu da zannetmiyorum.Sözleşme uzatma konusunda acele edilmemeli.Yönetimin Bobo konusundaki şu anki politikasını doğru buluyorum.

Tuco Salamanca dedi ki...

bu arada bobo'nun yerli statüsünde oyanama ihtimali konuşuluyordu bi ara.

bilgisi olan var mı acaba?

BJK4EVER dedi ki...

Ronaldinho gelmez, Milan birakmayacagini acikladi, ayrilsa bile City'e falan gider. Haberde turlu tutarsizliklar var, menajerleri bizden randevu istemis falan, geciniz.

Simao ise olabilir, Ath. Madrid sozlesmesi bitecek oyuncular konusuna israrci degil, M.Rodriguez'i de komik bir rakama satmislardi gecen sene, yine olabilir, cok da faydali olur Simao, tas gibi oyuncu.

Almeida konusunda karamsar degilim, iyi topcu. Tek korkum bazen sacma sapan goller kacirabilmesi ve yillardir bekledigimiz top top top striker olmamasi. Belki de birini kiralayip veya idare edip seneye buyuk paraya tartisilmayacak birisini almak en iyisi, zaten gecenlerde devre arasinda kalacagini aciklamisti.

Hayirlisi.

BJK4EVER dedi ki...

Ronaldinho gelmez, Milan birakmayacagini acikladi, ayrilsa bile City'e falan gider. Haberde turlu tutarsizliklar var, menajerleri bizden randevu istemis falan, geciniz.

Simao ise olabilir, Ath. Madrid sozlesmesi bitecek oyuncular konusuna israrci degil, M.Rodriguez'i de komik bir rakama satmislardi gecen sene, yine olabilir, cok da faydali olur Simao, tas gibi oyuncu.

Almeida konusunda karamsar degilim, iyi topcu. Tek korkum bazen sacma sapan goller kacirabilmesi ve yillardir bekledigimiz top top top striker olmamasi. Belki de birini kiralayip veya idare edip seneye buyuk paraya tartisilmayacak birisini almak en iyisi, zaten gecenlerde devre arasinda kalacagini aciklamisti.

Hayirlisi.

Unknown dedi ki...

simao bile yeter

Levent dedi ki...

Simao kanada çok iyi olur, Almeida konusunda ise nötr bir durumdayım. Ayrıca Bobo'nun da takımda kalması gerekir, sanırım gönderecekler. "6. yılı olacak, aynı heyecanı gösterecek mi bilemiyorum" gibi laflar buna işaret ediyor.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bobo yorumu schuster'in mi yoksa yönetimin yorumu mu merak ediyorum ben.

alper dedi ki...

ismail köybaşı ve holoskonun atacağı goller ile 2-1 yeneceğimiz eskişehir maçından alacağımız 3 puan şimdiden hayırlı olsun hepimize.bünyamin gezer'in sezer'in ersan tarafından düşürülüşüne vermediği net penaltı maçın kırılma anıydı ama bırakın bir kezde biz hakem hatasıyla 3 puan alalım.zeminin bozuk olması gutinin verimini düşürdü ve çabuk yorulmasına neden oldu ama 3 puan iyi oldu güzel oldu.

MAÇTAN SONRA BUNLARI YAZMAK DİLEGİYLE.3 PUAN HAYIRLI OLSUN.

alper dedi ki...

yeri gitmişken onuda deyivereyim.ALMEİDA'yı alacağımıza tank alsak bir tane daha ucuza gelir ve sanırım daha kıvrak ve hareketli olur hücumda.

Levent dedi ki...

@Gürcan Ulusoy,

Direkt YD'nin düşünceleri.

Seykooooah dedi ki...

Ivesa'nın yiyeceği 2 tırt gole, kornerden kafayla yiyeceğimiz 1 golle cevap veririz.

Sarper dedi ki...

Kadro açıklandı.
Cenk - Hilbert, İ.Toraman, Ersan Gülüm, İ.Üzülmez - Aurelio, Ernst, Necip Uysal, Guti - Ali Kuçik, Holosko

Ali'nin yine 11'de çıkması sevindirici

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Iste Turk hakemligi bu kadar... Yazik.

huan ramos dedi ki...

açık konuşmak gerekirse guti haz. erken noel tatiline çıkmayı kafaya koymuş. zorla kırmızı kart gördü.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Delgado'nun Gs macindaki karti gibi bu da sacma bir karar bence...

Şu Guti'nin yaptığı nasıl bir sorumsuzluk ya.17 yaşında bir çocuk görmez şu kartı,gördüğü 2 sarı kart da çok ahmakça.Acayip sinirim bozuldu şimdi.

bisyar dedi ki...

Bir ligin futbol kalitesinin "hocam kart" diyen oyunculara buyuk bir hisimla kart cikaran hakemlerle olculebilecegi kanisindayim. Bulundugum yer itibariyle (Dublin) her hafta hem mac hem de Premiership futbol programlarini izleyip keyif yapiyorum. Bu faulden sonra "kart" isareti her futbolcunun yaptigi bir hareket. Her seferinde de hakemler futbolcuya gidip gulerek niye kart vermediklerini anlatiyorlar. Simdi bu durumda B. Gezer ya polis oldugu icin ya da "Guti'ye sittiri cekmis adamim ben lan" demek icin (ki bu ikisi birbirini dislayacak durumlar da degiller) hemen ikinci karti cikariyor. Gezer'in avantaji ise "arkadasim kural kitabinda boyle yaziyor, ben de yapiyorum" diyebilmesi. Ylaniz sonra Avr. Kupalarinda bir de milli maclarda rakip takim oyuncularinin kart gormelerini bosuna bekliyoruz.

Bir de bir sorum olacak: Lig TV spikerleri cok mu kotuler, yoksa hakikaten besiktas ile bir alip veremedikleri var mi? Cok komik bir laf ettiler zira. Kirmizi karttan sonra "guti zaten bugun cok kotuydu" diyip, 3 saniye sonra "besiktas'in girdigi pozisyonlarda tabi guti'nin imzasi vardi. ali kucik'e harika arapasi ve necip'e yaptigi orta" dediler. yine 3 saniye sonra "ama cok kotuydu bugun" dediler. balik gibiler ikisi de.

not: ne olur, yalvaririm, su tatile erken gitmek istiyor olayindan kurtulalim.

asist time dedi ki...

beşiktaşlı oldugum icin degil genel olarak böyle bir iş disiplinsizliği böyle bir taraflı anlatım olamaz. Kanal yöneticisi olsam direk devre arasında bu iki spikerin yayından seslerini keser direk radyodan ses gelmesini saglarım.

bisyar dedi ki...

@rogerio da silva bobo

su yanlis ansalmasin. 4 aydir burda oynayan bir oyuncunun bu harekete bu ulkede kart verildigini ogrenmis olmasi lazim. bence kart yanlis. hakemler inisiyatif kullanmali ve heyecanla yapilmis her harekete kart vermemeli ama bence senin soyledigin "sorumsuzluk" olayina da karsi cikamam zira "ulan bu ulkede bu hakemler boyle iste." bunu belki de gelen her yabanci oyuncuya saatlerce anlatmak gerekiyor

Paul Pierce dedi ki...

Noel,tatil cart curt diyenler açıp fikstüre baksınlar.22 Aralık'ta kupa maçı var.Tatil ondan sonra başlıyor.

@bisyar

Bu hareketin zaten Türkiye'de sarı kart olduğunu bilip yapmaması gerekirdi de;Guti o hareketi yaparken direkt kart istedi bence.Delgado'nun posziyonuyla bir tutmamak gerek ya da ben bir şey mi kaçırdım başka bir şey mi anlatmak istedi bilemiyorum ?

sehorn dedi ki...

Yahu sanki şu kural yeni çıkmış da ilk kez Guti üzerinde uygulanmış gibi konuşmayın. Kaç yıldır var bu kural.Geçen hafta Volkan görünce sustuysan şimdi de susacaksın. Guti de bu kartı bal gibi bilerek görmüştür. Yeteneklidir, odur budur ama iş disiplini yerlerde sürünmektedir. Şu hareketi Holosko yapsa ne anası ne babası kalır burada. Guti yapınca millet ağız değiştiriyor. Guti efendi biraz akıllı oluversin. Gerçi zurna gibi içip milletin canını tehlikeye atan adamı yönetici korumaya çalışırsa o da tutar 30. dakika iki sarı alır çeker gider

ederlezi12 dedi ki...

Spikerler Yabancı oyuncuların Noel tatiline kafayı takmışlar . Yorumcu musunuz spiker misiniz karar verin Zaten her ikisinde de berbatsınız bence susun daha iyi ...

asist time dedi ki...

yok neymiş Erhan Guven bu hataları her zaman yaparmıs. Bulent Uygun 1 kişi fazla takımını daha hucuma yatkın oynatabilir mi.

Daha 3 dk olmadı 2.yarı başlayalı.

Tanıyan arkadaslar iyi bilir futbol maçlarını genelde cok sakin izleyen bir yapım vardır ancak bu spikerler gercekten maçın canına okudu.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Ya ne alakasi var gecen hafta Volkan'in gordugu kartla, orada Volkan alkisla protesto ediyor.

Yabanci oyuncular dil bilmedikleri icin kurali bilseler bile istemdisi refleksle sari kart hareketi yapabiliyor. Sapla samani karistirmayin.

sehorn dedi ki...

ii birader o zaman yabancılara ayrı, türklere ayrı kurallar olsun.

@ekrem

Guti bile hatasını anlayıp atıldıktan sonra hiç itiraz etmezken sen Guti'nin yaptığı o hareketle kart istemediğinden nasıl bu kadar eminsin de Guti'ye bu kadar hararetle savunuyorsun.

helldoradotcom dedi ki...

rezalet bir futbol..allah kombine alanlara sabir versin...

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Iste hakem yorumu burada devreye giriyor ama o kadar zeki degil bizim hakemler...

Ikinci yaridaki Erhan guven hamlesi yanlisti bence, gecen hafta oldugu gibi Tabata'yi sokabilirdi. Erhan'in su takima verebilecegi hicbir sey yok...

Levent dedi ki...

Ya ben Guti'nin beş aydır şurada kendini yırttığını görmesem, ki bir de Real Madrid'de 24 yıl geçirmiş bir oyuncu olarak, atılan golden sonra kenara gelip Schuster'le oyun hakkında konuştuğunu bilmesem, oyuncu değişiklikleri hakkında fikir dahi belirttiğini işitmesem diyeceğim ki "Bu adam bilerek kırmızı kart gördü"

Bu adam geldiğinden beri şuursuzca tekme yiyor, daha önce benim hatırladığım bir kez itirazdan sarı kart gördü, hatırlayamıyor olabilirim, düzeltin lütfen. O da Sivas maçında Keita'nın yaptığı işleri göstermek için bacağını göstermişti hakeme, sarı kart yedi. Bugün maçı izleyemedim, nasıl oldu bilemiyorum ama herkes yediği darbeler sonrası istediğini söylüyor.

Benim kırmızı karta lafım yok, o kuralın saçmalığı ama siz asıl işi Televole sunmak olan ama şimdilerde futbol otoritesi sayılan adamların gazına gelip de Guti'ye böyle diyorsunuz anlamıyorum.

Tamam, hafta içi yaptığı olay kötüydü, nispeten sert bir tepki de gösterdim. Ama şurada yapmayın bari.

sehorn dedi ki...

bir de kart = card, sarı = yellow
yani atla deve değil, bir kelime türkçe öğrenecek.
Bazen sevdiğiniz futbolcuyu korumak için çok kasıyorsunuz.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@bobo

Guti kart istemiyor demedim ki ben. Ayni pozisyonda mesela Ibrahim Uzulmez gidip hakeme eliyle hareket yapmadan "Hocam kart yok mu" dese kart gormez. Yabanci oyuncu dil bilmedigi icin isaretleri, vucut dilini daha cok kullanir. Bunu da kontrol etmek cok zordur, kurali bilse bile refleks olarak yapabilir bu tip hareketleri.

Ze1903 dedi ki...

Ahh necip ahhh formayı kapmak için en çok koşması gereken sensin ama Üzülmez adamı göstermesine rağmen 35 yaşındaymış gibi izliyorsun -.Üstüne birde en gıcık olduğum hareketi yapıp iş işten geçtikten sonra depara kalkıyorsun.

helldoradotcom dedi ki...

2 asist de tello'dan :)) biz hala holosko dan fayda bekliyoruz.. YD nin laneti uzerimizde...

Jesper dedi ki...

Şimdi burda, ERHAN GÜVEN BEŞİKTAŞ'TIR gibi saçma postlar da görebiliriz.

Ve eminim ki anti Schusterciler de elleri avuçluyorlardır..

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Haydi Gurcan haydi gurcan haydiiiii, tam zamani tam zamani simdiiii...

gnyz dedi ki...

@leventpolat
İzlemediğin maç hakkında yorum yapmakla kalmayıp birde milletin sipekerin gazına gelipde yazdığını söylüyorsun, ilginç.

Ze1903 dedi ki...

Esas bomba spikerin erhandan destek diye bir cümle kurması neye destek nereye destek.Valla şu erhanda benim göremediğim ne varsa biri bana anlatsın.Bu forma altında Veysel Cihan gol umudu diye girerken bu kadar koymuyordu üstüne birde Holosko intihar sebebi.

Levent dedi ki...

@gnyz

Ben maçla ilgili yorum yapmadım, Guti'nin iş ahlakıyla ilgili yorum yaptım. Dikkatli okunursa rahat anlaşılacak bir şey. Maçtan bahsettiğim tek yer Guti'nin itirazının kendisine yapılan hareketler sonucu olduğuydu. Ha, bunu yazıdan kaldır, çok bir şey değişmiyor (gibime geldi, yoksa şüphen mi var?).

yapay dedi ki...

Tam Şustır dayı akıllandı derken Ali Küçik-Erhan ile resmen sıçtı. Bu adam ne zaman akıllanacak bilmiyorum. Gitmesi kesinleşmiş, hiçbir maçta iyi oynadığını görmediğim Erhan'dan medet ummak. Tabata'yı alsa bu kadar kızmazdım.

okka dedi ki...

aman allahım inanılmaz zevk alıyorum beşiktaştan. nasıl göze hoş gelen futbol oynuyoruz nasıl.şuster kalsın kalsın.
her yan topu ıska geçen bir kaleciye sahip olan takıma sıfır kanat organizasyonu ile maç bitriyoruz ya. helal olsun
şusterin bundan haberi var mı iveşayı hiç izelmiş midir?
ama olsın göze hoş gelen futbolumuz var.
forvet varken forveti oynatmayız. nedeni göze hoş gelen futbol olsa gerek.

albayrak dedi ki...

Necip'e de, onun gençliğine de... diye devam edesi geliyor insanın. Manisa maçından sonra bu maçta da yaktı takımı bu çocuk. BJK formasıyla 2 senede en az 20 maçta forma giydi ama bir maç olsun 10 üzerinden 6'yı geçecek bir performansını görmedim ben bu arkadaşın. Sizin gibi arkadaşların dediği kadar iyi oyuncu olacaksa dahi bu tarz, yani her an topu kaptırmaya meyilli, dengesiz oyuncu profiliyle kesinlikle Schuster'in takımında forma giymeyecektir bu arkadaş. Ligin 2. yarısındaki muhtemel BJK 11inde Fernandes'in Necip uğruna sağ açığa filan alındığını zanneden yorumlar okuyorum bu sitede ve gülüyorum. SCHUSTER'in 11'inde NECİP,FİNK, TABATA gibi dengesiz, top hakimiyeti istikrarlı olmayan oyuncular forma giyemez. Onur'un cok genç, Aurelio'nun fizik kalitesinin kötü olduğunu düşünürsek koca BJK 2 ortasahaya kalıyor Ernst ve Guti. O yüzden Fernandes ivedelikle gereklidir bu takıma, Ernst ve Guti ile birlikte sakat olmadıkları her maç 3'ü oynamalıdır. Onlardan sonra ilk yedek Marco, ikincisi Onur, ancak 3.sırada Necip olmalıdır. Fink ve Tabata hemen gönderilmelidir.

helldoradotcom dedi ki...

necip de bu aksam agir sicista !!

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Erhan'a kizmiyorum, adamin kapasitesi bu kadar. Onu oyuna alan Schuster beni bugun buyuk hayal kirikligina ugratti. Hilbert'i one atmak istedi muhtemelen ama savunma dengemiz mahvoldu.

albayrak dedi ki...

Bu arada son 15 yılda dünyanın ve Türkiye’nin en büyük oyuncularının gelişimine tanıklık etmiş biri olarak sunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, eğer bir oyuncu ilerde gerçekten büyük bir yıldız olacaksa; forma giydiği bırakın ilk 20 maçı, ilk 5 6 maç içinde 10 üzerinden 8-9luk performans sergiler.Örneğin bu ülkenin en büyük oyuncularından Arda, G.Gönül, Tuncay, Emre altyapıdan cıkar cıkmaz 3-4 maç içinde büyük futbolcu olabilme kabiliyetine sahip olduklarını gösterirken bizim Necip ve İsmail maalesef 20nin üzerinde şans bulabilmelerine rağmen bir kez bile aynı kabiliyete sahip olduklarını gösteremediler. O yüzden Erhan gibi zaten BJK'nin oyuncusu olmadığı her halinden belli olan adam yerine biraz bu gençleri konuşalım artık. Avutmayalım kendimizi.

Sarper dedi ki...

Geçmiş olsun. 2. golü yedikten sonra kapadım maçı izlemiyorum. Ernst formsuz, Guti hiç yakışmayan bir hareketle(kural saçma olabilir ama daha geçen hafta rakip benzer hareket olmadı) kırmızı gördü filan derken mağlubiyet kendini getirdi.

Anti-schustercilerin tek mantıklı argümanı beraberliğe oynayamazmıydık olabilir şu noktada

Ekrem Ph.D. dedi ki...

O degil de su Bulent krosunu sevindirdik ya ben ona yanarim, nasil da siritiyordu camin arkasindan embesil...

bisyar dedi ki...

ben guti'nin tamamen heyecanla (izledigim her futbolcu gibi) kart hareketi yaptigini ve sonra "ya pardon" deidigini dusunuyorum. spor yapmis herkes bilir, adrenalin adama acaip seyler yaptirir.

su pozisyonda ikinci sari kart cikarmak b. gezer'in egosunu tatmin eder, kural kitabini ezbere bilen ama adam gibi bir seviyede hakemlik yapamamis adamlari tatmin eder... hakem fubolcunun o anda nasil bir psikolojide oldugunu anlayamacak kadar kifayetsizse hakemlik yapmasin. (ya da bunyamin gezer gibi bu kadar yildir bu ulkede hakemlik yapsin, tv yorumculugunu garanti altina alsin, keyfine baksin diyen de cikabilir :)

burada mesele guti'yi savunmak degil. (yani melih gumusbicak'a karsi guti'yi savunmamak karaktersizlik olur ama kart icin savunmak degil demek istiyorum.) mesele bu pozisyonlara niye israrla kart veriliyor bu ulkede onu sorgulamak. ya bu hakemler bu kadar mi kendine guven duygusu eksikligi yasiyorlar da en ufak bir sorgulamada elinde tahta cetvel olan ilkokul ogretmeni gibi cezaya kosuyorlar.

bisyar dedi ki...

@sarper

ne yazik ki ernst hakikaten yorgun ve bu yorgunluktan dolayi formsuz (yani o da beklentilerle karsilastirilidiginda formsuz). belki bir iki hafta yerine fink dusulunebilir

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@okka

BJK4EVER'in kardesi misin sen? Bi tane var o yetiyor bize.

BJK4EVER dedi ki...

Necip kadar A.Kucik de vasatti, Ernst de son haftalarla birlikte bugun de cok kotuydu. Guti'ye agir bir ceza gerek, bu kadar disiplinsiz davranmamali bir oyuncu. Schuster ise Fink'i oynatmayarak, Tabata'yi almayarak, Erhan'i alarak kotu gidisati percinledi. A.Kucik'ten zaten bir halt olmaz, 21 yasindaki bir oyuncu hala PAF'taysa artik gitmesi lazim. Bu macta onun yerine pek ala Hilbert onde oynayabilirdi, Tabata oynayabilirdi, Ismail oynayabilirdi. Ama Schuster genclere sans veriyor tabii. Ha, ikinci yarida hemen oyundan cikartip Erhan'i aldi ya? O onemli degil ama tabii. Trabzon alirsa maci bence sampiyon sansimiz biter, Antep'i yenebilecegimizi hic dusunmuyorum.....

Levent dedi ki...

Ben bugün şuraya atılan yorumları takip edeceğim, maç sonu postlarını izleyeceğim. Bakalım hafta içinde yazılanlar ne kadar samimiydi?

berthelemy dedi ki...

ilk golde necip'in 2. golde ersan'ın çok büyük hataları var. ikisi de devre arasında yollansın. anadolu'dan talipleri çıkar.

Levent dedi ki...

Evet şimdiden bomba yorumlar gelmeye başlamış bile, günün ilerleyen saatlerinde sinirlerimiz bayağı zorlanacak gibime geldi, yoksa şüpheniz mi var Ekrem Ms.c ve Sarper? :)

Batistuta35 dedi ki...

erhanı görünce umudumu kestim kapattım maçı.2dir aynı şeyi yapıyor shuster.konya ve bu maç.ikisinde de yararı bırak takıma zarar verdi bu değişiklikler ama hala erhan da erhan...Bir de kulube neden 1 eksik bunun mantığı ne?geçen hafta gibi al a2den birini dursun.

gnyz dedi ki...

sen önce bir maçı izle sonra yaz
Kimin neyin gazına geldiğide belli

"Bugün maçı izleyemedim, nasıl oldu bilemiyorum ama herkes yediği darbeler sonrası istediğini söylüyor."

Sağda solda okuduklarıyla yazan sen gaza gelmiyorsun ama millet spikerin gazına geliyor öyle mi?

Okan dedi ki...

takım döküldü bugün. iyi oynadı diyebileceğim tek futbolcu yok. özellikle necip-ernst ikilisinin kötü oyunu, guti'nin aptallığı maçı kaybetmemizdeki en büyük etkenlerdi. holosko yalnız ve çaresizdi, savunmada olmayacak hatalar yaptık. kaybetmeyi hakettik ve kaybettik. olası trabzon galibiyetiyle liderin 12 puan arkasına düşücez ve şampiyonluk şansımızı mucizelere bıraktık artık.
yine de şampiyonlar ligini kovalamamız lazım elimizden geldiğince.

çok kötü oldu bu mağlubiyet, çok kötü.

Sarper dedi ki...

@bisyar

abi fink oynadığında kötü oynarsa erhan güven muamelesi yapılacak adama, sonra gene şuster kabahatli

şu an bu kadar sakat içerisinde elimizdeki kadro belli, ileride ayağında top tutan, takımın defansif formasyonunu raHATlatacak ön adam yok maalesef

ulan taktik maktik hikaye, takım revir olmuş, şuster napsın

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@leventpolat

Bence su anda bilgisayarini kapat ve git levent, aksi takdirde sinirlerin fena halde bozuklacak, oyle gozukuyor...

Levent dedi ki...

@gnyz

Arkadaşım şaka mı yapıyorsun?

"Bugün maçı izleyemedim, nasıl oldu bilemiyorum ama herkes yediği darbeler sonrası istediğini söylüyor."

demişim. Bu mu gaz almak? Ben sadece insanların Guti'nin nasıl ikinci sarı kartı aldığını söylediklerini yazdım. Sarı kart istiyorum işaretini, yediği darbe sonrası yaptığını söylemişler, herhalde doğrudur diyorum. Bunu gaz almak olarak görüyorsan tebrikler.

Ha ben yine de diyorum ki, o cümleyi çıkar yorumumdan, tamamen genel bir Guti değerlendirmesi göreceksin. Pek fazla bir şey değişmiyor, anlayabiliyorsan tabii.

BJK4EVER dedi ki...

@Batistuta

Erhan degisikligini bir nebze anlarim, sonucta Hilbert onde oynuyor, ama Erhan hep bocaliyorken Zapo'yu neden dusunmez? Veya Fink'e ne garezi var bu adamin? Ben acikcasi 10 kisi kaldiktan sonra ikinci yarida Necip veya A.Kucik cikar Tabata girer dedim, ama Hilbert'i forvete koydu. Tabata'yi almakta da gecikti, Bulent Uygun hamleyi (Tello) erken yapip mat etti.

Guti'ye agir bir ceza gerek......

Schuster'in suçu yok spiker yüzüne yenildik.

bisyar dedi ki...

cok komik bir sekilde su anda tv'de Queen's Park Rangers - Watford maci var. watford'li oyuncu hakemi dovemek uzere. kart versene diye bagiriyor (ve isaret ediyor), ve kufur ediyor. hakem de gulumsuyor.

not: yine guti'yi savunmak adina degil, bu macin da otesinde turkiye'de futbolun duzeltilmesi gereken cok yani oldugunu dusundugumu soylemek adina yazdim bunu

okka dedi ki...

@Ekrem M.Sc

yahu tamamda. ben daha şusterin daha hiçbir organizasona yönelik hamlesini görmedim şimdiye kadar.
her aldığımız maç ya son dakkada. yada hakemin bize ikramı.şöyle ver-kaçla, yan top organizsyonu ile atılan gol yok.
adam çalıştırmıyor takımı belli işte. koca takımın duran toptan attığı gol sayısı 1-2 olur mu koca yarım sezonda?
hem çalıştırmadığı gibi hem de artiszlik diz boyu. tekke gibi bir forvet var. sırf bireysel kapris yüzünden ali küçük gibi ne idüğü belirsiz adamlarla uğraşıyoruz.
şuster herşeyi ben bilirm havalarında ama. onun bildiği gibi olmuyor maalsef. maç günü deplasmana gitmek ne demek. maç takım havası ile kazanılır. bence

Batistuta35 dedi ki...

@BJK4EVER
Valla ben anlamam:)
defansif erhan mı hilbert mi? ofansif erhan mı hilbert mi?
2si de açık ara hilbertse erhanı almanın mantığı nedir 2 maçtır.tamam ali kötüydü baya al yerine tabatayı yada ismaili yada başkasını da erhan nedir ya!?

Gutiye de ceza lazım tam moraller düzelmişken bu kötü oldu...

Levent dedi ki...

@Ekrem

Abi dur daha, mesela bak bugünün ilk bombası bence Ali Küçik'in ne idüğü belirsiz bir adam olması ve 21 yaşında olmasına rağmen hala PAF'ta oynadığı için gönderilmesi gerektiğidir.

Hayır mağlubiyetten sonra geliyorsunuz deyince ben suçlu oluyorum da öylesiniz be arkadaşlar, vallahi öylesiniz. Niyetiniz o olmasa bile bunu mütemadiyen yaptığınız için öylesiniz. Yazık, sonra da hafta içi "Ben böyle değilim, hepimiz kardeşiz" diyorsunuz. Bravo, çok güzel düşünmüşsünüz.

bisyar dedi ki...

@rogerio da silva bobo

pro-schuster'ciyim (ne demekse. ahahaha) ama guldurdun beni bu aksam sagolasin.

UEFA/GS/BURSA maclari sonrasi 10 kisi deplasmanda zor oldu. yapacak birsey yok. sahsi kanim yapacak birsey yok. enteresan bir takimiz. bazi bolgelerde adam fazlamiz var kadromuz derin gozukuyor ama kalite eksikligimiz var. bunun cozumu transfer degil tabi. "ise yaramayacagi" hakkinda yorumlar okudugum ali kucik'te israr transfer yapmadan derinlik sorununa buluabilecek bir cozum olabilir mesela.

BJK4EVER dedi ki...

Organizasyon var da, kalite yok. Bugun yine ofansif oynayacaktik, ilk 10 dakikada defans yine orta sahaya yapisti, rakip 2 kontradan karsiya kacirdi, ben o an dedim ki bu mac maksimum 1 gol atariz, en az 1 tane yeriz, kazanma ihtimalimiz yok, oyle oldu.

GS macinda defans yaparak kazandik, Bursa macinda erken kirmizi karttan dolayi kazandik, boyle zor bir deplasmanda yine skora yonelik sabirli oynamaliydik, ama yine asiri ofansif ve geriyi bosaltarak oynadik. Gerci mac o yuzden gitmedi tabii, Guti yuzunden gitti ama Guti atilmasaydi bile bu maci alamazdik ilk 30 dakika itibariyle.

gnyz dedi ki...

@leventpolat
Asıl sen şakamısın izlemediğin maç hakkında sağdan soldan duyup yazıyorsun, öte yandan milletin spikerin gazına geldiğini söylüyorsun.
"herkes yediği darbeler sonrası istediğini söylüyor"
"adamların gazına gelip de Guti'ye böyle diyorsunuz anlamıyorum."

Paul Pierce dedi ki...

Gençler neden oynamıyor, neden altyapıdan adam çıkmıyor diye kıçımızı yırtıyorduk.Sakatlık,cezalılar vs. nedenlerle de olsa oynamaya başladılar.Şimdi de nerde Zapo, Tabata, Fatih Tekke vs. diyoruz.Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

Batistuta35 dedi ki...

Kırmızı gelince yenilceğimiz belliydi takım yorgundu baya ama erhan değişikliği hala sinir ediyor beni

BJK4EVER dedi ki...

@Batistuta

Iyi de kardesim Hilbert'i one almak icin geride de birisi olmasi lazim, ya Toraman ya da Erhan. Schuster Toraman'i sagbek olarak gormuyor, gormemesi hata elbette, ama Hilbert'i one atmakta bir gariplik yok bence.

@leventpolat

Ben senin sahsina birsey mi dedim? A.Kucik ve Schuster senin Allah'in mi bu kadar aliniyorsun? Sana gore Schuster bugun sahane kenar yonetimi sergilediyse, A.Kucik muthis yetenekliyse bunlari soyle bana. Ikide bir aglayip durma.

bisyar dedi ki...

@okka

su deplasmanlara manchester united da o gun gidiyor, arsenal de, chelsea de, barcelona da... bir besiktas mi gidince problem oluyor.

mac takim oyunu ile kazanilir. hava yaratmak icin kampa girmen gerekiyorsa o takimda buyuk problemler vardir. bkz: mourinho'nun chelsea'si veya diger takimlari. ezbere cumleleri siralamayin ne olur be!

bu da benden: dis macunlari da ipana'ymis. degismesi lazim. degismezse basari zor! colgate kullan sampiyon ol besiktas!!!! (ama takimdaki herkes colgate kullansin. yoksa aralarina nifak girer)

okka dedi ki...

@leventpolat
adam gelmiş 21 yaşına daha araya kaçmayı bilmiyor. top kontrolunü yapamıyor. bununla beraber gereksiz fauller yapıyor. iyi niyetine hiçbir lafım yok. ama sırf bireysel kapris yüzünden fatih tekkenin kadroda bile olmamasına anlamv veremiyorum. hayır adam ne yaptı çıkıp da söyleyen yok.
b.dortmunt'un kadrosuna bak adamların yaşı 22-23 adamların oynadıkları topa bak. bir adam iyi topçuysa 16-17 belli eder kendini.
ama sen ben beklerim 35 yaşında üzülmez gibi dersen o ayrı.

Sertug Ozgur dedi ki...

91'li adam nasıl 21 yaşında oluyor anlamış değilim, devlet bahçeli'nin el atması gerek olaya.

Batistuta35 dedi ki...

@BJK4EVER

"Iyi de kardesim Hilbert'i one almak icin geride de birisi olmasi lazim"

Lazım lazım da işte yoktu o olması gerekn adam geride anlatmak istediğim bu.erhanın varlığı yokluğundan daha kötü bizim için.sağbeke hakanı alsa bu kadar sinirlenmezdim. erhan erhan erhan...

bisyar dedi ki...

@okka

fatih tekke'yi antremanlarda izledin mi? ben izlemedim bilmiyorum. sen herhalde izledin ki, ya da herhalde kluptensin schuster'in kisisel kapris yuzunden bu adami oynatmadigini biliyorsun.

bizi aydinlat biraz ya

Levent dedi ki...

@gnyz

Ben mi anlatamıyorum, sen mi bilerek anlamıyorsun, yoksa kapasite nedeniyle mi anlayamıyorsun bilemiyorum ama bak son kez açıklayayım, yine olmazsa artık susalım.

"Bugün maçı izleyemedim, nasıl oldu bilemiyorum ama herkes yediği darbeler sonrası istediğini söylüyor."

diyorum ya hani, ben burada "Nasıl oldu?" diye sorarken, aslında Guti'nin ikinci sarı kartı nasıl yediğini soruyorum. Buraya kadar tamamsa, devam edelim. "Herkes" dediğim, burası, sözlük, twitter'daki kişiler vb. Bunlar ne demiş devamında söylüyor. Bunlar demiş ki, "Guti ikinci sarı kartı, yediği darbeler sonucu 'neden sarı vermiyorsun' işareti yaptığı için yemiş" demişler. Burayı da anladık mı? Biraz -iş eki fazla oldu, karışabilir ama iki kez okunursa anlaşılır.

Sonracığıma, ben de demişim ki, Guti'nin kırmızı kartı doğrudur, ama bunu Guti'nin erken tatile çıkmak gibi bir isteği olduğu şeklinde yorumlamayın. Tamam, bu adam alkollü araba kullanıp kaza yaptı, şu blogda en sert tepkiyi gösterenlerden biriydim de, şu adam 5 aydır kendini yırtıyor, bunu hepimiz biliyor ve görüyoruz. Şu kırmızı kartı bilerek yediği şeklinde yorumlamayın, bunun Guti'nin iş ahlakıyla alakası yoktur, dedim.

Haa, sen şimdi bana şu yukarıdaki cümleden dolayı diyorsun ki, "Hem maçı izlemiyorsun, hem de milletin gaza geldiğini söylüyorsun" Tamam, haklısın. Kaldır o cümleyi baba, ne kaldı geriye?

Guti'nin geldiğinden beri 24 yıllık Real'li değil de 24 yıllık Beşiktaşlı gibi oynadığını belirten, böyle olan bir adamın önünde iki maç varken tatil için bilerek kırmızı kart yemeyeceğini düşündüğümü belirttiğim bir paragraf kalıyor. Hadi sen diyorsun ki milleti gaza gelmekle itham etme, tamam baba. Onu da kaldır. Yine bu bize az önce dediğim şeyler kaldı.

Anlaşabildik mi?

bisyar dedi ki...

@lakerda

2010-1991=19
bugunku macin skoru: 2-0
radaki cizgiyi at ne kaldi? 20
sagdaki sifir, sagda sifir zaten onu da at. ne kaldi? 2
19+2= 21

okka dedi ki...

@bisyar

sen şimdi m.united'i barselona'yı,arsenali bize örnek vereceksen kapatıp gidelim bilgisayarı, hiç de uğraşmayalım.

dortmunt'a bakarım adamlar 5 sene önce küme düşecekken ne hale geldiler.shaktar'a bakarım ben adamların eseması okunmazken adamlar gruptan lider çıkıyor.

manu barca yı bjk için örnek vermek çok yanlış bence.

bisyar dedi ki...

@okka

dortmund ve shaktar'in hangi maclar icin ne zaman kampa girdigini biliyorsan bizimle paylas o zaman bilelim.

BJK4EVER dedi ki...

19 yasindaymis, olsun. Adam gibi oyuncu kendini coktan belli eder. A.Kucik'te ne top kontrolu var ne teknik ne oyun zekasi. Guti'nin attigi ara pastaki tepkisi herseyi gosteriyor zaten. Cok yetenekli oyuncu o topu kontrol etmeden kalecinin uzerinden asirir, yetenekli oyuncu kontrol edip golu atar, orta oyuncu kontrol edeyim derken kaptirir, kotu oyuncu da ne yapacagini sasirip Holoskovari kaybeder pozisyonu, Ali de sonuncusunu yapti. Ali iyi niyetli, kosuyor, savasiyor vs tamam da, iyi niyetle de olmuyor ki. Basbaya yeteneksiz iste cocuk. M.Sedef'te de o kadar zorladik, PAF'ta cosuyordu vs, gorduk sonunu.

bisyar dedi ki...

@okka

hem sen diyorsun ki bu takim kampa girmiyor ve takim havasi yok. yeteneklerden bahsetmiyorsun ki. bu adamlar da zaten eskisehir ile degil, tottenham ile oynuyorlar. yani mesele tamamaen takim havasi ise, takimlar arasindaki yetenek farki mesele degil demektir degil mi?

Levent dedi ki...

"BJK4EVER dedi ki...

@leventpolat

Ben senin sahsina birsey mi dedim? A.Kucik ve Schuster senin Allah'in mi bu kadar aliniyorsun? Sana gore Schuster bugun sahane kenar yonetimi sergilediyse, A.Kucik muthis yetenekliyse bunlari soyle bana. Ikide bir aglayip durma."

Evet kendisi hafta içi, "Aslında hepimiz kardeşiz, hepimiz Beşiktaşlıyız ama bize gelip laf ediyorlar, hakaret ediyorlar, lakap takıyorlar." demişti. Çok samimiymişsin, abimsen ellerinden, yaşıtımsan da gözlerinden öperim.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Yorumlar 112'yi buldu simdiden. Demek ki, 200'e kadar yolu var. x ekseninde galip gelinen maclari simgeleyen (1), maglubiyeti simgeleyen (0) sembollerinin oldugu, y ekseninde de girilen yorum sayilarinin oldugu bir grafik gormeyi isterdim.

AQ-47 dedi ki...

ben dediydimciler....offfff

BJK4EVER dedi ki...

Sana hakaret mi ettim? Lakap mi taktim? Besiktasliligina birsey mi soyledim? Gordugum kadariyla hayir.

Mac yorumumu yaptim, kotu mac oldugu icin gordugum eksikleri soyledim. Sana gore artilar eksikler neyse onu yaz, katilmadigin nokta varsa da yaz onu da bilelim. Macla ilgili konusalim, konu dagilmasin....

bisyar dedi ki...

ali kucik kac tane a takimi macina cikti?

hayranlikla izledigim(iz) darren fletcher 19 yasinda ilk defa man utd a takimi macina cikti ve 22 yasinda adam gibi duzenli sans bulmaya basladi. belki ali kucik'in 19 yasinda hala bazi seyleri becerememesinin sucunu bundan onceki TD'lerde aramak lazim

bisyar dedi ki...

not: kimi desteklesem kaybediyor bu hafta! dakika 37
qpr:0
watford:2

Levent dedi ki...

He, bu arada Schuster bir aralar Allah'ımdı, çok istiyorsanız yine Allah'ım olabilir, ne dersiniz, ister misiniz?

İki ay boyunca mağlubiyette geliyorsunuz, galibiyette buraya uğrayamıyorsunuz bile dediğimde bana çemkirdiniz, şuanda nasıl hararetli yorumlar yapıldığını görüyorsunuz. Sofya maçı, ki Avrupa'da ilk defa gruptan çıkmayı garantilediğimiz bir maçtı, 120 yorum, şu maç başlığı 200'e vurur yarın sabaha kadar.

okka dedi ki...

@bisyar
tabiki izlemedim. tabiki de senin alay ettiğin gibi klüple taraftarlık dışında bir ilgim yok.

peki sen bana bunu açıkla,
takımın tüm forvetleri sakatken. bu nasıl bir mantıktır ki, senin 18 kişilik hakkın varken kadroyu 17 kişiden kuruyorsun. ilk 18'e giremeyecek kadar formsuz mu bu adam.
hem tüm forvetlerin sakat,hem eksik gidiyorsun eskişehire,hem de gidip a2'den adam alıyorsun?
kaldı ki şuster gs maçından sonra tekkeyi sildiğini açıklamıştı sen de iyi biliyorsun.bunun antrenmanla falan alakası olmadığını düşünüyorum.

gnyz dedi ki...

@leventpolat
bende onu diyorum gaza gelen biri varsa maçı izleyip yorup yapan değil maçı izlemeden böyle demiyen diyendir diyorum, çıkmışsın o cümleyi geç bu cümleyi geç kaldımı dohuz diyorsun. geri kalan yazdıklarınla ilgilenen kim,

BJK4EVER dedi ki...

Hakan
Ismail
Zapo
Erhan
Fink
Tabata

Kulube bu muydu? Kemal Akbaba niye alinmadi kadroya?

Levent dedi ki...

@gnyz,

Arkadaşım, ben Guti'yle genel bir yorum yaptım, maç özelinde yaptığım tek yorum ikinci sarı kartı neden gördüğü üzerine diyorum, nasıl bir algı varmış hayretler içerisindeyim.

Ya tamam, dediğin gibi, ben gaza geldim maçı izlemediğim için. Sen haklısın tamam.

@BJK4EVER

Yok canım, bir şey demedim. Sen hep kazanan haklıdır diyorsun ya, haklısın bugün. Laf etmek düşmez bana.

BJK4EVER dedi ki...

@bisyar

Bende Kieran Richardson'dan cikar, Welbeck'ten ve Fraizer Campbell'dan cikarim. Istisnalar kaideyi bozmaz. M.Sedef, C.Erdem, E.Ozkan, K.Ozer vs bunlara da sabrettik, cacik olmadi. Bir oyuncu hakikaten iyi ise 17-18 yasinda formayi kapar Necip gibi, forma giymesi icin takimin 5 forvetinin sakatlanmasi beklenmez. Hadi butun bunlari gectim, diyelim ki haklisin, sahada bir isik var mi?

matiasemilio dedi ki...

tartışmalar cephesel olunca ne yazıkki bir yere varılamıyor..ayrıca öyle bir ortam oluştu ki blogda insanın yorum yazası gelmiyor..

okka dedi ki...

@bisyar
kampa girmekten bahsetmiyorum,bir kere bile kamp kelimesi kullanmadım. sürekli "anlat bizde bilelim","kaç defa izledin" tarzı gubidik kendince alay ettiğini sandığın cümleler kurma.
dünyanın her yerinde deplasmana en azından maçın olduğu günden birgün öncesi gidilir.

ama sen yine soracaksın."kaç takım takip ettin anlat da biz de bilelim" diye
baştan söyleyeyim bilmiyorum.

bisyar dedi ki...

@okka

yanlis anlama. sunu soylemek istiyorum. belki hakikaten ilk 18e giremeyecek kadar formsuz bu adam. daha da kotusu, belki schuster bu adamin ilk 18'de olmasinin bile takima zarar vercegini dusunuyor. benim demek istedigim su: su anda bu takimi en iyi schuster taniyor ve kimin ne katki yapacagini o biliyor. he, taktik olarak dersin ki erhan'i sokma sunu sok, su taktiksel degisiklikleri yap.

ama tam da enin dedigin gibi takim 17 kisiyken, takimin 6 forvetinin 4u sakatken, bu adam hala tekke'yi takima almiyorsa, ben "schuster bu takimi en iyi tanidigi icin, bir bildigi var" derim.

demek istedigim bu

kamp olayina gelince. soylemek istedigim suydu: bir takim havaya girmek icin kampa ihtiyac duymamali. he, besiktas eger buna ihtiyac duyuyorsa o zaman bir problem var demektir. ama bence bugun hava eksikligi degil, yorgunluk, beceriksizlik, ve beklenmedik kotu performanslardan mac kaybettik. yoksa takim havasi hakkinda haklisin. benim soylemek istedigim kampin takim havasi kurmak icin illa da gerekli olmadigi.

matiasemilio dedi ki...

*17 kişilik maç kadrosu oluşturmak ayıptır..
*Beşiktaşın özkaynak düzeni bitmiş(ali kuçik özelinde söylemiyorum),defolu ürün çıkartıyor sürekli..
*schuster bence toramanın sağ bek oynadığını bilmiyor..

bisyar dedi ki...

@BJK4EVER

hakli olabilirsin. ben ali kucik'in cok iyi bir futbolcu olacagi iddiasinda degilim. ama biraz sans verilmesinin iyi olacagi kanisindayim.

guti bu takima geldiginde ona direkt ayak uydurabilen iki kisi vardi: ernst ve quaresma. yavas yavas takimdaki diger isimler de ayak uydurmaya basladi. ali kucik daha tabata ile bile kac kere oynadi.

bence bir sezon boyunca surekli ali kucik'e sans vererek cok da birsey kaybetmeyiz ve fakat cok sey kazanabiliriz.

Forza dedi ki...

@BJK4EVER

"19 yasindaymis, olsun. Adam gibi oyuncu kendini coktan belli eder."

Hadi senin "coktan" derken kastettigin sureyi 1 yil olarak ele alalim. Simdi sen bana Turk olarak 5 , Uluslararasi duzeyde 15 tane 18 yasinda duzenli kadroya girip de hali hazirda oynayan oyuncu sayarsan ,-"kendini coktan belli eden"(ne demekse bu)"adam gibi oyuncu"-, sen haklisin kardesim.

Yok, sayamam ben diyosan da burdan 2 sonuc cikar.
Ya 15 tane adam gibi oyuncu cikmamis dunyada, yada sen Ahmet Cakar'i cok izlemis ve etkisinde kalmissin.

okka dedi ki...

@bisyar

kesinlikle haklısın. takımı en iyi bile teknik adamdır.
ama bize de çıkıp söylesin tekke şunu şunu yaptı ondan almıyorum diye.
sildim attım demek ne kadar doğru.

ulan şimdi fatih tekkeyi seven bir adam sanılacam ona üzülüyorum,günahım kadar sevmem ama bu kadar eksik varken de 17 kişilik kadro görmek istemiyorum.

bisyar dedi ki...

@okka

pardon. kamp derken deplasmana birgun once gitmekten bahsediyordum. bildigim ligden soyleyeyim:karayolu ile 5 saat mesafe olan yerlere ingiltere'de (eger mac c.tesi 15'te ise bir onceki gece, mac 19:30'da ise ucakla o gun gidiliyor). ispanya'da da gece maclarina ayni gun giden takim cok fazla. benim soylemek istedigim o gun maca gitmenin cok da negatif etki yapmadigini dusundugum idi.

dalga gecme konusunda ise, guluyoruz hep beraber be. kirdiysam veya sinirlendirdiysem affola...

bisyar dedi ki...

@okka

son yorumuna katiliyorum. herhangi bir teknik adam bir futbolcu ile ilgili dusunculerini, planlarini ciddi gazetelerle en azindan, paylasmak durumunda. o zaman kimse cikip da "bu nerde lan" demez en azindan. tamamen haklisin

okka dedi ki...

@bisyar

ben de maçın verdiği sinirle yanlış anlamış olabilirim.
ben de kırıcı olduysam, kendi adıma özür dilerim.

stfud dedi ki...

jessie beşiktaş yenilgisi sonrası klasikleşen "ben demiştim, beşiktaş'ın kadro planlaması kötü" diye lafa girmemiş..

bisyar dedi ki...

geri adim atmayacagim tek sey: ernst artik cok yorgun. sezon basindaki sirkulasyona donelim ve fink iki-uc mac oynasin.

BJK4EVER dedi ki...

Kendini belli etmekle kastim en azindan rotasyona girmesi, takim icerisinde opsiyon olmasi, isik vermesi. Isim istiyorsa Necip var iste, GS'de Arda o yasta oynuyordu. Gokdeniz cok genc yasta Trabzon'un onemli oyuncusu olmustu, Sergen'lere Emre'lere de geri gidilebilir. Nuri Sahin, Ilkay Gundogan Avrupa'da yetisenler. Uluslar arasi ise Fabregas, Rooney, Benzema, Defoe, ilk aklima gelen bunlar, vardir da. Hadi diyelim 19 yas genc, verdigim ornekler de uc ornek, sahada en ufak bir isik var mi? Hos, bu tartismayi uzatmak da anlamsiz, maglubiyetteki en ufak sorumluluk A.Kucik'te zaten, cok daha buyuk sorunlar ve etkenler var....

Forza dedi ki...

Anlatmak istedigim tam da bu. Ali Kucik su anda konusmamiz gereken en son konu. Hepimiz Nihat'in ilk gunlerini hatirliyor. Kim cikip da o zamanki Nihat bu Ali Kucik'ten cok daha iyiydi diyebilir?

Bana gore, Schuster'in hatasi rakip takimlari analiz edememesi. Nedenini bilmiyorum ama bu sorun cok acik. Eger rakip takim bilinen ve guclu-zayif yonleri net bir takimsa oynadigimiz oyunda bir defo yok. Ancak Manisa, Eses, IBB (hos en net bunlarin oyunu aslinda) gibi takimlarsa biz tokezliyoruz. Galip de gelsek oyun olarak net degiliz. Ancak.. Porto maclari dahil Avrupa maclarinda, derbilerde oynadigimiz oyun tam da oynanmasi gerekendi. Macin icindeki gelisen dinamiklere gore yapilan hamleler de keza. Schuster malesef bazi maclara iyi calisamiyor. Hadi be hoca, tani artik su ligi diyelim artik..

Ve tabi sakatliklar..Tteshisini iyi yapar, cozum bulabilirsek 2. yarida avrupa'da guzel bir kura ile sansimiz cok. Ligde ise artik en fazla 6-7 puan birakmamiz lazim.

Kolay gelsin takima da hocaya da.

Saygilar..

Her yenilgiden sonra suçlu aramak ve birbirimizi dediği/demediği üzerinden yargılamak suphesiz ki cok rahatlaticidir; lakin yenilgiyi getiren birçok etken olabilir ve de burada insanların yazdıkları sonucu kısa vadede Besiktas'in sportif gelecegini cok da etkilemez.

Ben boyle düşünüyorum.

Jesper dedi ki...

Schuster'in en büyük hatası bugün Hilbert'i öne alarak oyuna Erhanı dahil etmesidir.
Hilbert bek bölgesinde ligdeki en iyi 2-3 oyuncudan biridir.
Ve bu sebeple ataklarımızın bir çoğu onun kanadından şekillenirken, aldığı pozisyon bilgisi nedeniyle savunmada da önemli katkılar vermektedir.
Onu öne alarak zaten hem onun performansını azalttık hemde arkasına ne olduğu belli olmayan Erhan'ı sokarak o kanadı tümüyle etkisizleştirdik.
Beşiktaş oyun sistemini bozmadan sadece guti yerine Tabata'yı alarak Ali Kuçik i çıkartarak pekala maçı 1-0 alabilirdi.
Bence maçın kırılma anı Guti'nin kırmızı kartı değil, Erhan'ın oyuna girmesidir.

Bu Erhan Güven Kasımpaşa maçında yine çok kötü bir performans ile puan kaybetmemizde önemli etken olmuştur.
Mustafa Denizli diye burda gerine gerine konuşanlara da bir sözüm olacak,
Arkadaşım, sir Denizli bu adamda gerçek anlamda ne görmüş de takıma dahil etmiş hayretler içerisindeyim.
Ama boşverin ya nede olsa Erhan da Beşiktaş'tır dimi...

matiasemilio dedi ki...

bisyar-okka tartışması ders niteliğinde olmuş..özlediğimiz hareketler..rep+++

okka dedi ki...

@Forza
"Bana gore, Schuster'in hatasi rakip takimlari analiz edememesi. "

işte tüm mesele de bu. tüm demek istediğimin özeti.

joaquinsanchez dedi ki...

maç ile alakasız olacak, konu dağılacak belki ama "genç oyuncu kendini belli eder" önermesi zonal marking'in iki ay önceki tweetlerini aklıma getirdi; drogba'nın 24, diego milito'nun 25, luca toni'nin 27, david villa'nın, van nistelrooy'un, evra'nın, ribery'nin 21, eskilerden stam'in 23, lineker'in 22 yaşında ikinci ligde oynadığından bahsediyordu.

altyapıdan çıkan oyunculardan bahsediliyorsa, aynı yaşta olmalarına rağmen pedro messi'den 4 yıl sonra 22 yaşındayken doğru düzgün a takıma girebildi ve bugün çok değerli bir oyuncu konumunda ya da real madrid granero, arbeola gibi bir zamanlar beğenmediği (beğenmedi demeyelim; a takım için yetersiz gördüğü) altyapı oyuncularını geri aldı.

italya'da da milli takıma yeni seçilmeye başlamış yaşı geçkin oyunculara bakılırsa (diamanti ilk aklıma gelen isim) bu durumun pek çok örneği görülebilir.

bahsedilen oyuncular kendilerini inanılmaz bir şekilde geliştirmişlerdir ama bir oyuncunun 17 yaşındaki haliyle kariyerini tahmin etmek imkansız gibidir.

her oyuncuyu 30 yaşına kadar bekleyelim demiyorum, ama çok da acımasız davranmamalıyız diye düşünüyorum. beşiktaş'ın, sürekli başarı beklentisi sebebiyle, genç bir oyuncunun yetişmesi için çok zor bir ortam olduğu malum ama salt "iyi oyuncu genç yaşta her yerde kendini belli eder" önermesi bana yanlış geliyor.

bu maç özelinde olmayan, genel bir not olarak düşmek istedim.

Sarper dedi ki...

matiasemilio güzel yakalamış
şukunuzu veriyorum

şimdi şöyle bir durum var a2 liginden gelen hiç kimse lak diye kendini belli edemez diye düşünüyorum, birincisi fiziksel olarak çok altta a2 ligi, ki bugün bunun ali kuçik üzerindeki etkisini gördük ikili mücadelelerde felaketti, bugün necip bile ali kuçikten farklı değildi hamlelerinde

şimdi bizim altyapı oluşumlarımız şu duruma benziyor, elin avrupalısı baş parmak büyüklüğünde fındık yetiştiriyor ve onu işlemeden kullanabiliyor, bizde cücük kadar fındıktan nutella filan yapıyoruz, o zaman bizde bu cocuğu harcamak yerine takıma kazandırmak istiyorsak sabredeceğiz. başka çaremiz yok, çıkıp ilk 11 oynayacak bir oyuncu olmayabilir ama ya bize para kazandıracak ya da kadro derinliği sağlayacak.

geçen yaz yeğenimi takımların seçmelerine götürdüm 3büyüklerden tutun, sarıyer, eyüpspor gibi takımlar dahil, oradaki cocukları görseniz ulan bunların hepsi oynar ki bizde dersiniz, ama iş öyle kolay olmuyor, yetenek maalesef kendini başka kulvarda kolay gösteremiyor, hele ki bizim ligimizde zor.

O yüzden tek kalemde gençlerimizi silmeyelim, Ali olmaz başkası olur ama gösteremediği için çocuğa yeteneksiz denmemeli

bacon1903 dedi ki...

@carlito

Kardes totem yapiyodum 3 mactir tutmadi.Lig bitti gibi ts istanbulu yenerse sampiyonluk olayi biter.Ama yeminlen soyluyom tin tin!!!!Simao-Almeida transferleri olursa heveslendim uefa finali icin!!!!Saka yapmiyorum....

bacon1903 dedi ki...

Birde manyadim arkadaslar sezonun en kotu macini oynadiktan sonra diyorumki sonuna kadar schuster.Bu adam kendisi gidene kadar kalmali.Benim korkum kendisinin gitmek istemesi.O kadar dogru oynuyoruzki!!!!Oyuncularda bir bitiklik vardi bugun ernst bile dusuk durumdaydi.3 mac ustuste kazansak seri uzayacak gibi valla!!!!!!!

Levent dedi ki...

Bu Ali'de olan muhabbeti bir yerden hatırlıyorum.

Adı neydi onun, sıska bir şeydi. Hatta ilk maçında boyu kilosundan 20 fazla diye silmiştik. Onur'du değil mi, oradan hatırlıyorum.

Necip'i de ikinci Serdar Özkan yaptınız. Cenk zaten ıska geçiyor topları. E, Ersan da hatalar yapmaya başladı.

Schuster bunları oynatmasın artık, değil mi? Ama sonra biz tekrar Schuster gençleri mi kazanıyor, daha oynatmıyor bile yæææ deriz, uyaralım.

theotheo dedi ki...

ebesinin nikahına bu sabah gidiyoruz ya. hay sizin zihniyetinize.

carlito dedi ki...

dün böylesine eksik ve yetersiz bir kadroyla oynarken bir de takımın en önemli adamı yok yere atılınca kazanmamız imkansız hale geldi..

guti elbette bu kadar zamanda yaptığının kart olduğunu öğrenmeliydi, öğrenmiştir de zaten..
ama görüntüleri tekrar tekrar izleyin, adamın el hareketi tamamen refleks yahu! türk oyuncular nasıl "hoca kaaart!" diye bağırıyor anında, o da anlık olarak eliyle kart işareti yapıyor ve sadece 2 saniyeliğine yapıyor bunu.. hatta hemen o anda aklına geliyor, "yok öyle demek istemedim" anlamında çırpınırken bünyamin gezer de hevesle beklediği kartı çoktan çıkartmış oluyor bile!

bu tür hareketlere sarı kart olayı bundan birkaç yıl önce uygulamaya geçmişti, lakin uygulamadaki amaç hakemi küçük düşüren, rencide eden veya tribünleri kışkırtıp yine hakemi zor durumda bırakan tarzda hareketlerin yapılmasını önlemekti..
söyler misiniz, 2 saniyeliğine yapılan kart işareti veya alkışı tribünde kaç kişi görür de tahrik olur? veya hakeme çok mu ağır hakaret olur?
artık bu saçma kurala bir son verilmesi lazım, bu sezon son olmalı.. hatta devre arasında hakemleri toplayıp yeni bir eğitim verilmeli, itirazın ve alkışla protestonun şiddetine ve amacına göre kart vereceksiniz denilmeli..

bir alkışla protesto vardır; gs'nin fb karşısında 4 kırmızı gördüğü maçta bülent korkmaz'ın yaptığı gibi nerdeyse yarım dk. süren alkış ve hakemle alay etme sonucu gösterilen haklı sarı kart olur.. bir de geçen hafta volkan şen'in gene 2 saniye süren ve hakemin yönetimine bir zararı olmayan alkış hareketine gösterilen haksız sarı kart..

aynı şekilde, mesela öyle bir sarı kart isteyişi vardır ki futbolcunun, bütün tribünlerden görülecek şekilde kart işareti yapar, hakeme de sktr çekme anlamında el kol falan yapar, o zaman hakemin otoritesi sarsılır ve gösterilen kart doğru olur..
ama dün guti'nin yaptığı bir anlık refleksti ve adam yediği tekmelerden isyan etmişti artık.. o tekmelere gerekli sarı kartı göstermeyerek (hatta uyarı bile yapmayarak) guti'nin bu refleksi yapmasının yolunu açan da bünyamin gezer denen hakem bozuntusu oldu.. (adını duyduğum anda bizi yakacağını anlamıştım zaten!)

evet hakemler şu anda kurallar böyle diyerek kendilerini kurtarabiliyorlar bu işten, lakin bu kadar yüzeysel ve niyete bakılmadan verilen sarı kartlar futbolun doğasına ihanetten başka bir şey değil.. hakemlerin de işine geliyor tabi hiç niyetini süzmeye çalışmakla falan uğraşmadan el hareketini gördükleri anda basıyorlar kartı.. maçlar da piç olmaya devam ediyor, tıpkı geçen haftaki bursa ve dünkü eskişehir maçları gibi.. o yüzden bu kuralın acilen değişmesi veya güncellenmesi gerekiyor...

Sırf karşıt görüştesiniz diye absürd savunmalara geçmeye lüzum yok.Nasıl ki Erhan Beşiktaş'ın topçusu değilse Ali Kuçik'te Beşiktaş'ın topçusu değil ,iyi futbolcu kendini belli eder kötü olsa bile bir hareketiyle belli eder.Yavaşsındır,top tutamazsın,adam eksiltemessin,dripling yapamassın eywallah ama her şeyi geçtim 34 yaşında Guti deli gibi pres yaparken kalecinin pas yolunu kapatmaya 2 maçtır lüzum görmeyen "Genç" oyuncunun niyetini bile sorgularım.

Taktik, teknik konuşmanın lüzumu yok bu maçta Erhan değil Tabata girse bir şey değişeceğine gerçekten inanarak söylüyorsanız futboldan anlamıyorsunuz demektir, gerizekalıca bir kart gördük ve maçı doğal olarak kaybettik . Şampiyonluk şansımız zordur ama adı geçen Simao,Fernandes ve Almeida'nın hepsinin aranan kan olması eksik yerlere doğru yamalar olmaları yinede bir umut dedirtiyor tabi alınırlarsa ...

esperanza dedi ki...

Schuster maci taraftar gibi seyrettigi surece istersen 5 transfer yap yine 1 adim yol gidemeyiz. Adam maclari sallamiyor artik iyice belli oldu.

carlito dedi ki...

maçla ilgili de bir iki kelamım olacak..

dün hoca sahaya çıkarabileceği yegane 11'i sürdü zaten, bu kadar yoklukta daha iyisini çıkartamazdı.. ama guti'nin hesapta olmayan kartından sonra yanlış ve geç müdahalelerde bulunduğunu düşünüyorum..
bir defa erhan'ın oyuna sokulması tek kelimeyle skandal! hayır kötü oynuyor falan diye söylemiyorum, bütün hafta boyunca bu adamın devre arasında gönderileceğinin kesin olduğu, hatta kendisinin ağzından şifo mehmet ile görüştüğünü antalyaya dönebileceğini açıkladığını vs. okumadık mı basında? takımdan ve hocanın kafasından tamamen silinmiş olan ve haliyle kendi kafasında da artık Beşiktaş'ı silmiş olan bir oyuncunun böylesine hayati bir maçta oyuna alınması facia değildir de nedir? ne kadar sakatlık ve eksiklik olursa olsun başka çözüm bulunabilirdi.. sadece erhan değil diğer gönderilmesi düşünülen oyunculardan da bu saatten sonra medem umulmamalı.. başkan kulüp bulsun diyor fatih tekke için, hala fatih nerede diyenler var!

bir de şunu söyleyeceğim, hilbert takdire değer mücadele sergiliyor olabilir, biz de takdir ediyoruz zaten, ama adamın hücumda iş bitiricilik anlamında ne kadar yetersiz olduğu aşikar.. onu sağ öne çekmek için erhan'ın oyuna almak gibi bir hata yapılacağına hilbert yerinde durabilir, sağ açıkta tabata kullanılabilirdi.. hoca tam kadroyken bile vazgeçemediği tabata'dan bu maçta neden faydalanmadı anlayamadım.. ha oynatsaydı bir şey değişir miydi, biraz zor tabi..

görüldüğü gibi biz Schuster'ciler de yeri geldiğinde kendisini eleştirebiliyoruz, bunu da bir dipnot olarak geçelim ;)

hocanın şanssızlığı elindeki kadroyu bir türlü tam kapasite kullanamaması oldu, tabii Beşiktaş'ın hiçbir sezon yapmadığı kadar maç oynaması da bunda etkiliydi.. sakatlar geri dönünce ve gereksizler ayıklanarak sözü edilen yabancı transferler takıma katılınca Beşiktaş Uefa'da gurur duyacağımız noktalara gelebilir.. ama şahsen şunu itiraf edeyim, dünkü maçtan sonra artık şampiyonluk şansını zor görüyorum.. tabii yine de lig sonuna kadar bırakılmamalı, şampiyonlar ligi de hiç küçümsenecek bir hedef değil..

alper dedi ki...

1-18-19 ve tercihende askerliğini yapmamış arkadaşlar şu mesaja lütfen cevap yazmasın.
2-ali kuçik'ten ali günçar bile olmaz.aLİ GÜnçar daha teknik,daha sert ve daha çok verim aldığımız bir oyuncu olarak hafızamda kalır her zaman.
3-geçen hafta schustere geri zekalı dedik diye bize etmediği lafı bırakmayanlara sözüm.necip'in bugünkü maçta yediği küfür ahiretimi karartmaya yeter.doğduğu günden öleceği güne kadar yaşadığı ve yaşayacağı her saniyeye ayrı ayrı bilinen,bilinmeyen ve yeni icat edilen tüm küfürler edilmiştir.
4-alt yapıyı ve genç oyuncu yetiştirme işini allah aşkına bırakalım,kapatalım.ali kuçik,necip gibiler çıkacağına amatör kümede top oynayalım daha iyi.
5-maçın 2.dakikasında batuhan karadenizden kontraatak yiyen bir takım iyi fitbol oynuyordur yaee,sistem oturtmaya çalışıyordur yaee,önde baskı yapmaya çalışıyodur yaee,schuster dayıdır yaee..
6-geçen hafta bursa maçında ilk yarı sıçtığımız ve kaleye gitmekte zorlandığımız 4-3-1-2 ile maça başlamak güzel ve dahiyane bir taktik ürünüdür.
7-rakibin ceza sahası içine forvet sokamayan takım emin olun hücum oynuyor ve sistem oturtmaya çalışıyour.
8-guti..34 yaşında biri olarak para karşılığı iş yaptırdığım hiç bir canlı-cansız varlığa merhamet etmeyen biri olarak gutiyi noel tatili için ülkesine yollamak yerine taksim meydanında asmayı öneriyorum.50 promil sınırın olduğu bir ülkede 271 promil alkol ile ters yöne giren gerzek,ahmak,salak bir topçunun ve üstüne böyle bir kırmızı kart gören bir oyuncunun oksijen alıp vermeye hakkı yoktur.ikimize dar gelir bu dünya(bknz:jokond ve jessie olayı)
9-ne top oynuyoruz ne harikayız top hep bizde hep hücum akiyonları içerisindeyiz değil mi.8 maÇTA 4 gol atmış bir takıma tek maçta 20 milyon gol pozisyonu veren harika bir fitbol oynuyoruz.
10-liderden 12 puan gerideyiz muhtemelen.türkiye kupasında ikinci lig takımına yenilmişik.ama hocamız züpper.laf söylemeyin açrpılırsınız.

11-schusterin yaptığı yapacağı teknik direktörlüğü ceketimi asacam yedik klubesine daha iyi yapar.yeter ulan artık.bırak şu işi.git nereye istersen git.istifa istemiyorum.aleme ibret olsun diye kovulsun istiyorum .

BJK4EVER dedi ki...

@alper

Hocam soylediklerinin cogunda haklisin da, kelime secimini biraz daha iyi yapsan? Sonucta o kisiler BJK antrenoru ve futbolcusu, daha saygili olmak gerekir, hakliyken haksiz duruma dusuyorsun cunku.

Futbol konusunda da cok haklisin.
Manisa macindan sonra birsey sormustum, Guqi ve Q7'ye bagli isek Schuster'in Denizli'den farki nedir? Baya masal anlatmisti arkadaslar, vay efendim sistem kuruyormus, oynama felsefesi varmis, kimseye bagli degilmisiz, zevk veriyormusuz falan filan. Ama Allah'in sopasi yok, simdiki durumumuz ortada, ayni arkadaslar futboldan ve zevk vermesinden falan da dem vuramiyorlar, konuyu degistiriyorlar, haksizmisiz deme erdemine sahip degiller.

Dunku futbol kotuydu. Anlamadigim nokta, bu kadar eksikle zor bir deplasmanda hala savunmanin onde olmasi ve skora yonelik oynamamamiz. Boyle bir macta yine defansif oynayip arkayi saglam tutmak gerekiyordu, ama yine yapmadik. Bir takim bu kadar eksikle Eskisehir gibi zor bir deplasmanda ilk 10 dakikada 2 kontra atak poizsyonu veriyorsa o zaman harbiden sikinti vardir. Artik hoca versatile degil mi dersiniz, inatci mi dersiniz, rakibi tanimiyor mu dersiniz bilemem. Ama gercekler kapak gibi ortada. Tam Schuster degisti, skora yonelik oynuyor en azindan simdilik diye umut ederken yine eskiye dondu. Yapacak birsey yok, sabir edecegiz son noktaya kadar.....

carlito dedi ki...

@alper

kardeşim sen inci sözlüğe falan gitsene, ne işin var buralarda harcanıyorsun! eminim çok marjinal yazım tarzınla kendi kendinin en büyük hayranısındır!
beşiktaş'ın hocasına topçusuna gerizekalı derken kendi zekanı hiç ölçtün mü acaba?
senin gibi Beşiktaşlı olmaz olsun.

alper dedi ki...

guti aynı alkol ile ispanyada araç kullanırmıydı..
guti aynı hareketi veya bir başka 'basit' harektei nedeniyle real formasıyla o kadar ucuz kırmızı kart görmek için çırpınırmıydı.
3 oyuncu değiştirme hakkın var iken ve yenik durumdayken sadece erhan güven değişikliği ile maçın bitmesi beklenirmiydi.
amatör küme maçlarında bile otobüs ile 15 dakikalık mesafedeki köyler arasındaki maçlara bile sabah erken saatte gidilirken bir gün önceden kampa girilmemesi şampiyonluk potasına girmek için can havliyle puana ihtiyacı olan bir takıma yakışırmı
eskişehirde otel bulunamamasının sorumlusu kimdir arkadaş.
cska sofya maçında yedek klubesinde oturan kü7 yerine bu haftaki cezalı maçımızda guti tribünde yerini alacakmıdır acaba?

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@carlito

alper gibilere cevap vermeye degmez, lanet olasi asagilik fikirlerini kussun, sonra agzindaki salyalari da alip defolup gitsin.

okka dedi ki...

@alper

dediklerin doğru, tarzın yanlış.

guti konusundan ise haklısın. adamda bir umarsamazlık, bir "ameaaan kim oynucak yeaa" havası seziyorum.

yalnız bu maçta değil son birkaç maçtır.ankarada yaşıyorum ve gençlerbirliği maçında bunu ayen beyan gördüm.

Schuster maç sonu açıklmasında "kalite eksikliği vardı herzamanki gibi" demiş.Wallahi gözlerim yaşardı.Artık bu kadro bana yeter tarzı,Biz Holosko'yuz tarzı,bizim gücümüz buna yeter tarzı,Yusuf var bizde Guti'ye gerek yok tarzı absürd yaklaşımlardan kurtulacağız kendi çapsızlığımızdan sıyrılacağız.

Riski alıyoruz inşallah sonumuz hayrolur ama hesapta "BÜYÜK" taraftarımız sadece 400 tane Iverson forması alırsa 2.defa o risk alınmaz.Harbiden Holoskospor olmaya devam edersin . Büyüklük ideoloji kavgasıyla çene yorup , sahte formayla stada gitmekle olmuyor ...

carlito dedi ki...

bugün Beşiktaş türkiye kupasında bile gruplara kalabildiyse, şu anda adını bile hatırlamadığım 2. lig takımını uzatma devrelerinin sonunda zar zor eleyebildiysek o maçta canını dişine takıp 120 dk oynayan Guti'nin payı büyüktü.. sadece o maç değil, ligde ve uefa'da da en kritik maçlarda sahneye çıktı her zaman, takımı yönetme sorumluluğundan asla kaçmadı.. herhangi bir sebepten oynayamadığı maçlarda da takımın düştüğü halleri gördük.. ve bu adam halen tek kuruş para bile almamış henüz, yeni yılda alacakmış..
ama hala onun umursamaz olduğunu, tatil için kaçtığını iddia edenler var.. Guti bi yere gitmese, 22 aralık'taki kupa maçında oynasa çıkıp özür de dilemez böyle aşağılık zihniyetler.. bu gibilere Guti, Quaresma gibi adamlar fazla gerçekten.. çok yazık..

Unknown dedi ki...

schuster dayi sen çok yaşa canımız feda olsun sana.

alper dedi ki...

bugün Beşiktaş türkiye kupasında bile gruplara kalabildiyse, şu anda adını bile hatırlamadığım 2. lig takımını uzatma devrelerinin sonunda zar zor eleyebildiysek o maçta canını dişine takıp 120 dk oynayan Guti'nin payı büyüktü..

o zaman SCHUSTER dayının fonksiyonu nedir abi.adını bile hatırlamadığımız bir takıma sadece bir fitbolcunun üstün çabasıyla üstünlük sağlayabildiysek dayının oluşturmaya çalıştığı o çok muhteşem fitbol nerededir.eti kedi yemediyse et nerede madem abi.

Sertug Ozgur dedi ki...

@övünç

önemli olan flaş isimler transfer etmek değil Erhan Güven'i flaş isimler seviyesine getirebilmektir.

erhan güven-nobre-ibrahim üzülmez üçgeninde bir kollektif akıl sağlamamız gerek.

BJK4EVER dedi ki...

Kalite eksikligi varsa sen ne bok yiyorsun o zaman. Trabzonun, Bursanin, Kayserinin, IBBnin, Karabukun kadrosu cok mu kaliteli?
10 tane yildizli kadro Turkiye liginde zaten sampiyon olur, bunun icin antrenore bile gerek yok. Senin katkin ne Schuster bana onu soyle. Holosko da 3 ay yok, bir sakat daha. Hepsi de kas sakatligi, ayni sakatliklari FB de Cascellana zamaninda yasamisti, Schuster'in Real'i de yasamisti. Ilk once buna bir care bulunmali. Yarin oburgun Simao'yu alacgiz Almeida'yi alacagiz, yine abuk subuk puan kaybedince Almeida da yetmez bana Drogba lazim mi diyecek? Hadi Eskisehir maci normal sonuc, sakatliklar falan var eyvallah da tam kadroyken veya bu kadar sakat yokken bu takim Manisayi Belediyeyi Kasimpasayi Konyayi yenemedi yahu.

Hadi bu mac eksikler var falan, kalite eksikligi diye kendin soyluyorsun. O zaman bu takimi geriye cek, defansif oynat, kazanamiyorsan, maca hukmedemiyorsan beraberlige oyna, Guti birsey yapar, Holosko patlar 1 tane atip kazanirsin. Zaten Kayseri macini seyrettiyse (nerde) Eskisehir'in ne futbol oynadigini gorurdu. Eskisehir'in oyuncularini tanisa ve kadrosuna baksa zaten adamlarin mentalitesini bilirdi. Sende kapan, Eskisehir'i ustune cek, kontrollu oyna yahu. Madem kalite eksikligi var, Ismail Zapo Tabata Fink neden kulubede? Nerden tutarsan elinde kaliyor. Durup dururken sinirleniyor insan. 2-3 haftadir kontrollu oynuyoruz, sonuc aliyoruz, adam nese saciyor, rakibi analiz ediyor, takimi kampa alip ciddiyeti gosteriyor vs diyoruz, bir bakiyoruz eski takim donmus yine! 3 transferle de bu takimdan bir bok olmaz, ahanda yazdim buraya....

BJK4EVER dedi ki...

@Ovunc

Biz bunlari gorebiliyoruz, biliyoruz zaten. Bizim taraftar sahte forma alip stada gidip (afedersiniz) okuz gibi bagirir, laylaylom eder, sonra da cok destek veriyorum sanir. Sonra da takimda Erhanlari Holoskolari gorunce kufur eder, baskan 2-3 transfer yapmak icin cebinden para vermek zorunda kalirsa da baskana kufur eder.

Guzel futbol oynamak, iyi oyuncular almak, istikrarli bir sekilde ayni antrenorler devam etmek, altyapidan oyuncular cikartmak, oyuncu ihracati vs hepsi guzel laflar, dusunceler, ama bu ulkede sokmez. Bu taraftar mentalitesi ve baskisiyla, bu medya baskisiyla, bu Allah'in belasi hakemlerle, federasyonla, kasap Anadolu takimlariyla ve B.Uygun zihniyetindeki hocalarla olmaz bu tur isler. Bulacaksin Lucescu, Gerets gibi bir hoca, S.Engin gibi bir menajer, anca o sekilde yurur isler.....

Sertug Ozgur dedi ki...

Holosko'nun tarak kemiği kırılmış, mustafa denizli olsa böyle mi olurdu. takım iyi çalışmıyor.

Melih dedi ki...

futbolcudan önce adam gibi bir kondüsyoner gelsin... futbolcuların kasları tek tek atıyo nasıl çalışıyo bunlar ?!

BJK4EVER dedi ki...

@lakerda

Olur mu canim, Schuster cok iyi calistiriyor takimi. Bak Necip de sakatlanmis, sadece 4 hafta yokmus. M.Denizli olsa sezonu kapardi.:)

Unknown dedi ki...

schustere laf edeni allah baba çarpar lütfen arkadaşlar,takım iyi yolda sezon başından beri oynadıgımız fitbol gelecege daha aydınlık bakmamızı saglıyor.sonuçlar ne olsun avrupada gruplardan çıktık yaeee daha ne istiyosunuz.takım manisaya kaybetmiş futbol bu olur,takım kasımpaya puan vermiş gene futbolun içinde böyle şeyler var,konyayı yenemedik her maçımı kazanacagız,antep bldye günü birlik misafirlige gittik geldi eskişehirdeki gibi sorunmu bu,o kadar sakat var ziktir edin schuster iyi hoca başarılı olacak istikrar pilisss.

BJK4EVER dedi ki...

Allah carpmaz, direk Schuster carpar. Istikrari yakaladik ama sonunda, hakkini verelim. Her 2 haftada bir puan kaybediyoruz ve her hafta en azindan 1, mutemadiyen 2 oyuncu sakatlaniyor, Schuster'i tebrik etmek gerek. Birde mutlaka 2 haftada bir ya hakemlerden, ya kalitesizlikten ya da rakiplerin mentalitesinden yakiniyor, o konuda da istikrarliyiz.

AQ-47 dedi ki...

tam liseli mekanı oldu burası...gürcan ulusoy'u arar oldum yemin ederim...planlama falan yazıyordu bişeyler yine, artık konu da kalmadı ki...şusterciler, anti-şusterciler polemiği bob-nopre polemiğinden bile kötüymüş kardeşim...

Unknown dedi ki...

@BJK4EVER

yazılarını genelde okumayıp atlıyorum, kale almıyorum, fakat nasıl bi salaklık ettisem şu yukarda yazdığın üç beş paragrafı okumuş bulundum..

daha önce hiç bir Beşiktaşlı'yla Beşiktaş'ı algılama farkım bu kadar olmamıştı..

senin tarzındaki karakterlerin Beşiktaş'ı tutmasından utanıyorum..

Milky Way dedi ki...

bu besiktas eskisehir'i de yenemezse kimi yenecek peki?

Unknown dedi ki...

takımın kaybetmesini bekleyen bazıları yine deliğinden çıkmış salyalı ağızlarıyla schuster'e sallıyor..

içine ettiler ekşibeşiktaş'ın..

Levent dedi ki...

@sergen

Biz dedik abi, dedik de "Görmezden gel" dendi bize. Bunları görmezden gelsen EkşiBeşiktaş diye bir şey kalmıyor, çünkü EkşiBeşiktaş artık Beşiktaş'ın kaybetmesini bekleyen ağızlarından salyalar saçan kişiler olmuş durumda. Vallahi helal, göz göre bu duruma getirdiler. Ben bir şey demiyorum.

Sadece şu ikiyüzlülere bir lafım olacak. Ben size sadece takım kaybederken buraya gelebiliyorsunuz, yüreğiniz o zaman yetiyor dediğimde sürekli bana "Schuster iyi yolda, ne var gelemez miyiz?" diyordu bir kişi, diğerlerinin hepsi arazi. Takım yenilince yine türediler, bir anda. Her hafta gördüm bambaşka olduğunuzu da, bu sefer cidden bambaşkaymışsınız.

carlito dedi ki...

sergen ve leventpolat kardeşlerimin şu son iki yorumunun altına imzatı atarım.. aslında yuki, jokond gibi burayı ayakta tutan yazarlar gideceğine, hem Beşiktaş'ımızın hem de ekşi beşiktaş'ın başına ekşiyen bazı reziller gitseydi şurdan gül gibi olacaktı burası.. şimdiyse leş gibi oldu!

Unknown dedi ki...

sergen, leventpolat ve carlito kardeşlerimin şu son yorumlarına yürekten katılıyorum.

kimse kimseyle aynı fikirde olmasın. kastımız bu değil. bir çiçek açsın bin fikir yarışsın.

fakat bu derece kerameti kendinden menkul kişilerin gelip buraları görüntü kirliliğine boğmaları can sıkıyor.

yazık oldu bloğa.

arriba dedi ki...

sergen, leventpolat, carlito ve yılmaz kardeşlerimin yazdıklarına da ben imzamı atıyorum.

bloğun ruhuna el fatiha.

haydin allahaısmarladık..

Unknown dedi ki...

eksischuster.blogspot.com acılsın salyalar akıtılsın.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

o leş arkadaşlar kimler?

carlito dedi ki...

sen değilsin Gürcan merak etme, sen olsan ben burda olmazdım.. yazarlardan ziyade yorumculardan bahsediyordum belirtmeyi unutmuşum..
sana da kızdığım çok konu var (özellikle ya sen ya ben olayı) ama bi terbiyesizlik yaptığını hiç görmedim..

Burada yorumlari moderasyonsuz birakiyoruz kavga gurultu olmayacagi ve de fikirlerin serbestce akacagi inanci ve guveni ile, ama olay artik kamplasmaya donerse blog yazarlarinin bireysel inisiyatifiyle direkt mudahale yapilmak zorunda kalinir ve de cok gereksiz ve de bu blog'un ruhuna aykiri bir sey olur.

Artik daha ne diyeyim bilemiyorum, benim yorum yapma hevesim kaciyor resmen. Diyebilecegim bu kadar sanirim.

Sarper dedi ki...

sergen, leventpolat, carlito ve yılmaz arkadaşlarımın yorumlarına bende gönülden katılıyorum. maç sonrası benim için rutine dönen bir şekilde buraya girdim ve sadece geçmiş olsun dedim. fakat sonra girmicem ulan mağlubiyet sonrası, mağlubiyetin üzüntüsü bana yetiyor birde kendimi sinir etmicem dedim. bugün dayanamadım girdim ve yorumların bazılarını atlayarak, özellikle Şusterci diye atfedilen arkadaşların yorumlarını kaçırmamaya özen göstererek okudum.

Buraya girmeye devam edeceğim, fakat artık sadece belli isimlerin yorumlarını okuyacağım - okumadığım adamların çok sikinde olmucaktır bu tabiki ama karşıt görüşler filan derken kinayeyle dayak atmaya çalışan arkadaşlardan üsluplarını gözden geçirmelerini rica ediyorum.

Tuco Salamanca dedi ki...

Şusterci arkadaşlar seviyeyi bayağı yükseltmiş . Rezil, leş falan. Bravo valla

BJK4EVER dedi ki...

Normaldir, yorumun icerigine cevap veremeyince yorumcuya saldirmak en ilkel method'dur. Madem rezil, les, defolun gidin o zaman guzel kardeslerim, sizi zorla tutan mi var? Begenmiyorsan da cevap yazma, caktirmadan hakaret edip ortami da germeyin.

Unknown dedi ki...

@ BJK4EVER

ajdar'ın şarkımdaki manayı alamıyorsunuz demesi gibisin..

ne içerik varmış yazdıklarında..

neyse, bu senle son diyaloğum..

azcık beşiktaşlılık varsa bünyende, allah rızası için, içinde bulunduğun antipatik durumu az da olsa algıla..

az da olsa algıla..

ben dediğim herşeyi her eleştiriyi ve varsa hakarete varan nitelendirmeleri geri alıyorum.. bundan sonra bir daha ne yazını okuyorum ne de yanıt veriyorum..

ama az da olsa algıla..

BJK4EVER dedi ki...

Bak guzel kardesim. Antipatiklik vs diyorsun, tamam.
Yukarida Schuster'ci dedigin gruptan herhangi birinin sizin sahsina bir hakareti veya laf sokmasi oldu mu? Olmadli. Schuster'e hakaret etti, ki bence onu tasvip etmedigimi soyledim, fakat sizin sahsiniza birseyi olmadi arkadasin. Ancak sizin 'gruptan' direkt bizim gruba yonelik les, rezil, salak vb yorumlar geldi, yine birsey demedik. Bu yorumlar direkt sahsa yonelik.

Icerik diyorsan, mesela bana de ki Schuster'in mac gunu gitme uygulamasi normal. Antep Belediye macinda gunubirlik gittik, super mucadele edip top oynadik, Eskisehir macinda da oyle oldu, hocamiz hakli. Erhan'i oyuna almasi super hamle, ikinci yarida o kanattan rakip etkili olamadi, Hilbert one cikinca cok etkili oldu vs. Tum sene oynattigi Tabata'yi takimin kisirligina ragmen 75 dakika kenarda tutmasi cok dogru, vs vs. Bunlara yorum yazin. Cevap vereceksiniz bunlara cevap verin. Milletin sahsina hakaret etmeyin, laf sokmayin. Isinize gelmiyorsa da susup oturun o zaman, ortami da germeyin.

Yorum Gönder

Ara