.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Aralık 2010 Pazar

Maç Yazısı: Beşiktaş - Gaziantepspor

Biraz fast-food tadında bir yazı olacak, baştan söyleyeyim. Yatışmak için Celtics maçını açacağım, o yüzden biraz acele ediyorum. Tabata bu maçta Nobre'den daha az isabetli arapas/atak başlatıcı pas yaptı desem, daha da bir şey dememe gerek kalmaz. Bu maçtaki performansıyla Ali Kuçik Holosko'yu aratmadı. Bu da iyi mi, kötü mü siz karar verin. Hilbert bu takımın en çok ayakta kalan ismi. Bekteki diğer partneri İsmail ise hala daha istenilen düzeyde değil, konsantrasyonunu çok sık kaybediyor. Fink 100 metreden "Maç eksiğim var" diye bağırıyor. Buradan rotasyon, sakatlık ve de transfer temalı bir tartışma çıkar ama o sularda çok yüzdük, şimdilik gerek yok. Diğerleri kendilerinden beklendiği gibi oynadılar, ne eksik ne fazla. Kolektif olarak bakarsak durum kötü. İlk yarıda takımın ne oynadığı/oynamaya çalıştığı konusunda hiçbir fikrim yoktu. Golü yedikten sonra, özellikle de son 10-15 dakikada uyandık. Daha önceki birkaç lig maçında da böyle olmuştu, gol bulduklarımızda kurtardık puanı, kaleci ve defansın çizgiden top çıkardığı durumlarda da kurtaramadık. Ayrıca taraftarsız maç rezilliğini bir kez daha gözümüze sokan federasyona da teşekkür ediyorum. Mükemmel bir karar maçı seyircisiz oynatmak. Kesin bir daha hiç olay falan çıkmaz. Çok iyi bir düşünce. Amuda kalkıp alkışlıyorum sizi. Bir de tribünde Mehmet Özdilek'i görünce insanın aklına kötü kötü şeyler gelmiyor değil. Sonradan maçın Antalya'da olduğunu hatırladım da rahatladım. 14 puan fark, şampiyonluk bay bay. (Fotomaç tadı yakalamaya çalıştım burada) Hedef UEFA, ama hamleler o yönde de gelmiyor. Bu takıma yeni bir kondisyoner şart. Bu tezde bir yazıyı da daha sonra ayrıntılı bir şekilde yazacağım zaten. Ekleme: Maç sonunda Karcemarcas ile tercümanının İngilizce konuşmaları ve de tercümanın Türkçeye çevirisindeki uydurmaları göz yaşartıcı derecee komikti. Biri bunu Youtube'a koysun lütfen.

46 Yorum:

sozcelyk dedi ki...

shelbyl başgan gençlerbirliği'ni yendik :)

ederlezi12 dedi ki...

Yama shelby :) Maç başlığında gençlerbirliği yazacak kadar kötü değildik :):)

AQ-47 dedi ki...

antep'in kadrosu da fazla sayıda genç oyuncudan oluşmuyor mu?

RuFF dedi ki...

shelby nin kafası iyi bence :)

ederlezi12 dedi ki...

Oh dostum Allah'tan Beşiktaş - Celtics diye başlık açmamış :)

Otomatik duzeltmenin kurbani oldum ya ustume gelmeyin :)

Ahaha, ulan sinirim yatisti bunun sayesinde. Kendi kendime sinirimi yatistirdim iyi mi? Her sey icimizde gencler, Cem Yilmaz hakli.

Gene de Tabata'dan nefret etme hakkini sakli tutuyorum.

Jig§aW dedi ki...

süper lig başımıza bela oldu bu ni yaaaa :)

Bu takimin bu aksamki en ciddi sorunu oyun karakterinin olmamasiydi. Gerci kadro karalama tahtasi gibi olunca...

Ibrahim Toraman ve Ersan ne olursa olsun oynayacaklarini biliyorlar, Ismail'in kafa rahat, Fink gidecegini biliyor, Ali tecrubesiz, Tabata'yi cozmus degilim, Nobre hep ayni. Simdi bu adamlara o sene basindaki oyun planini nasil benimseteceksin? Yapamazsin.

Sene basinda Schuster'in bir yenilik getirmeye calistigini gorup sevinmistik. Turkiye sartlarinda var olmayan bir "akiskan" oyun oynuyorduk. Zaman aktikca oyun durdu, durdu ve durdu.

Ben devre arasi hamelelerine kadar elestiri yapmayacagimi soylemistim. O yuzden sozumu tutuyorum. Lakin devre arasinda da eksik hamleler yapilirsa bayramlik agzimi acma hakkimi sakli tutuyorum.

jeankier dedi ki...

tabata.. bi sktr git demek istiyorum, sokaklara çıkıp bağırmak istiyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Iyi birseyler de soyleyelim bari. Simao 3 serbest vurustan 3 asist yapti bu aksam, 3-0 kazandi takimi. Gayet formda geliyor adam.

@BJK4EVER

Tabata'nin da bu sene 10 asisti var cogu serbest vurustan :)

Aslinda adami boyle pazarlasak super olur yahu.

Bu arada Simao ile Tabata'yi karsilastirmiyorum, yanlis anlasilma olmasin. Onu yapacak kadar bunamadim/Sergenlesmedim daha.

Yediğimiz golde kovalamayan arkadaş tabi ki Tabata :)

Walla beklediğimden çok bile pozisyona girdik.İnşallah hallederler bu Simao & Almeida işini yoksa durum vahim ..

Abi para denkleyelim Tabata'nın bonservisini alalım takıma faydamız olsun.Halı sahada filan kaybedince döveriz , sinirimizi atarız Mazlum hesabı ,zira orda bile oynatılmaz ...

Sarper dedi ki...

Birde yönetim işe el koyup, şu kondisyoner,sağlık ekibi oalyına bi el atmalı, 2. yarı bu kadar sakatlık olmasın

Şuster dayıcımda 2. yarı gerekn değişiklikleri yapsın

Shelbyl'le hem fikirim, devre arası sonunda tabloyu görene kadar susuyorum ve sonsuz kredi veriyorum kendisine

carlito dedi ki...

bu devre arasında tabata gönderilmezse.....
daha devamını yazamıyorum, hayal gücünüze bıraktım!

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Kafasinda Besiktas'i bitirmis Fink'le, Erhan'la falan bu kadar...
(Tabata kafasinda Besiktas'i bitirmemis ama Besiktas'in onu bitirmesi lazim :))

Ikinci yarida cilgin gibi hucum oynamaya geliyoruz beyler. Nedense puan kaybettik ama keyfim yerinde :)

@Ekrem

Yerliler ayni kaldikca bu takim cilgin hucum oynayamaz. Burasi cok net. Iddiali konusmayi tercih etmem ama bu konuda tarihsel data bunu gosteriyor.

BJK4EVER dedi ki...

Devre arasinda ne gibi bir operasyon bekliyorsunuz merak ediyorum. Simao, Almeida, Fernandes gelecek iste, belki bunlara ek 1 yerli daha gelir, gidecekler de asagi yukari belli (Erhan, Yusuf, F.Tekke, Tabata, Zapo, Fink, Holosko), tek soru isaret Bobo ve Ferrari, ama onlar da kalacak zaten.

Ayrica ikinci yarida cok iyi oynayacagimizi, muhtesem olacagimizi falan dusunenler varsa simdiden beklentileri dusursun bence. Oyun kalitemiz yukselir belki o kadar. Yine takim olarak oynayamayiz, yeterince sayida mac kazanamayiz, Avrupa'da sonraki turdan ileri gidemeyiz, ilk 3'e de zorlarsak gireriz. Kendi kendimizi kandiriyoruz, sanki 2 oyuncu gelince muthis olacagiz. Hucum oynayacakmisiz. Hucum oynamak defansi orta alana cekmekle, delicesine pres yapip pozisyonunu kaybetmekle vs olmuyor.

1)Trabzon
2)Beşiktaş
3)Fener
4)Bursa
5)Kayseri
6)Karabük
7)Galata
8)Belediye
9)Eski
10)Antalya

@BJK4EVER

1. Sakatlik sorununa karsi cozum uretileceginin sinyalinin verilmesi.

2. Yabancilarin alternatifsizligi gibi ayni zamanda da yerlilerin alternatifsizliginin yaratilmasi.

3. Mumkunse altyapisi Turkiye olmayan bir-iki yerli oyuncu transferi.

Simao-Almeida-Fernandes uclusu super de, bu adamlar zaten tek hedefimiz olan UEFA'da da oynamayacaksa ne anladim ben o isten. Fernandes daha yeni sakatliktan cikti, gelir burada sakatligi nukseder biz gene patlariz.

Tabii bu ucunun de sahada oldugu 6+5'lik guzel bir kadro kurana da bonus olarak cok guzel seyler hazirladim. Almeida-Simao-Quaresma-Guti-Ernst-Fernandes 6 etti, demek ki bunlar varsa stoper ikilisi Toraman ve Ersan. Toraman'a topu sisirmemeyi kim ogretecek? Sag bek icin Ekrem diyoruz da, adam 4 hafta sakatti devre bitti Ekrem yok, Ridvan'in durumu supheli.

Gerci bu kadar sakat varken ideal kadro falan da yalan. E o zaman n'olacak?

Bence Schuster sakatlik olsun da isi kolaylassin diye bilerek sakatliyor oyunculari, yoksa icinden cikilacak gibi degil bu is.

tabata'nın duran top kullanırken kaldırdığı kolunu... ya ben lan neyse bir şey demiyorum...

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Oyle deme 4evercigim, 3 oyuncu az mi? Devre arasi alabilecegin maksimum oyuncu sayisi budur zaten. Operasyon budur. Simdi bak bir Guti, bir Q7 takimin oyununu nasil degistiriyor. Herkes demiyor muydu Besiktas 2 oyuncuya bagimli diye? Simdi bunlara 2 yildiz ve 1 iyi oyuncu daha ekle ve karalar baglayip yas tutma moduna gecmeden bir daha dusun bakalim takima etkisi ne olur diye.

Ikinci yari hucum futbolunun kitabini yazacagiz, skor yazarlari Fuhrer'imize selam duracak.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@shelbyl

Farkindayim, yabanci kontenjani cok basimizi agritacak. Ama en azindan Guti veya Q7 sakat/cezali oldugu zaman Bank Asya takimi gibi olmayacagiz, farkli cozumler uretebilecegiz.

jeankier dedi ki...

sağ açıkta ali kuçik in bugün olmadığını maç boyunca izleyen biz 4 kişi gördük.. çocuk gol attı eywallah da, sakatlanıp çıkmasa suşter reis ali yi çıkartıp dilbert i sağ açığa koymayacaktı. kendisi bu mevkii ye geçtikten sonra oyunun akışı değişti..
ha bir de maçın en iyi pas yapan oyuncusu nobre ydi, ne kadar pas yapabildik düşünmek lazım..
günün bonus u ; aureli ve nobre li çift ön libero oynacatacak hoca bir gün bu takıma gelecek, hayallerim gerçek olacak..

RuFF dedi ki...

Simao bu sezon 16 sı lig 6 sı avrupa ligindek 22 maçın 21 inde ilk 11 de sahaya çıkmış.
Toplam 5 golü var 22 maçta.
Bugün oynanan ve malagayı deplasmanda 3-0 yendikleri maçtaki 3 golün ortasını yapmış
mackolikte fiyatı 13m euro gözüküyor
biz bu adamı kaç paraya alıcaz merak ediyorum

Unknown dedi ki...

ben beşiktaşımı biliyorsam tabata bu takımdan gitmez oldu olacak diye bekleriz.defans kurgumuz,sakatlıklar,forvet sıkıntısı derken sol taraftaki sıkıntıyı atlamayalım.ismail geldiginden beri en ufak bir gelişim göstermedi böyle devam ederse ki edecek adım gibi eminim ismail kardeşimiz böyle devam edecek.hiç abartısız izlemedim bilmem ama a2 takımının sol beki acilen devre arasında kampa davet edilip denenmeli.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

@shelbyl

Abi sakatliga karsi cozum uretmekse bu coktan yapilmamaliydi? Devre arasi biraz gec kalmiyor muyuz? Ki bence buna care bulmak yonetimin isidir ilk basta, antrenorun degil.
Doktorla, kondisyonlerle ve antrenorle konusup buradaki eksikleri yakalayip ona gore tedavi uygulanmali.

@Ekrem

3 oyuncu alinacagini biliyorum zaten, siz de biliyorsunuz. O zaman yorumu simdiden de yapabilirsin, operasyon belli zaten, devre arasini beklemeye gerek yok, onu demek istiyorum.

Kadro kalitesi meselesine gelince, tum mesele o zaten. Bu takimin belirli bir seviyeye gelmesi icin illa 7-8 tane cok iyi transfere ihtiyac varsa antrenorun isi nedir? Solunda Simao saginda Quaresma olan takim Turkiye gibi bir ligde zaten belirli bir basariyi yakalar. Peki saginda Holosko forvetinde Nobre olan takimla ne yapiyor bu takim, antrenor nasil verim aliyor, sistem kuruyor, takimi oynatiyor, asil mesele odur. Senin Bank Asya takimi dedigin takim 2 sene evvel sampiyon oldu, gecen sene CL'de 4 sampiyonlu gruptan iyi kotu 4 puan cikardi, ligde de sakatlara ve sanssizliklara ragmen 61 puan topladi, bu sene o kadronun aynisi+Cenk+Ersan+Hilbert+Aurelio+Guti+Q7+F.Tekke ayni sakatliklara ve sanssizliklarla 28 puanda kaldi, ustune birsey koyamadi. Tek basari yolumuz takimi ofansif yildizlarla doldurup gerisi Allah kerim demek midir? Forvette Almeida ve Simao olsa bile geri 6linin 5i yerli olunca bu sistem ve oyun formatiyla ne kadar basarili olabiliriz?

@BJK4EVER

Benim elestirilerimin odaginda yonetim de var zaten. Eger devre arasi bittiginde "Yeni transferler yaptik, her sey yolunda" falan derlerse ilk oradan baslayacagim.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@4ever

Schuster oynatmak istedigi sistemi o saydigin oyuncularla kuramiyor iste, sorun bu. Elindeki oyuncularla defansif oynayarak anca belli bi yere kadar gelebiliyorsun, bi sene isler iyi gidiyor sampiyon oluyorsun, obur sene 5.ci oluyorsun. Cunku bu oyun tarzi gunluk cozume dayanan, uzun vadede istikrarli sekilde oynayip basarili olabilecegin bir sistem degil. Buyuk takima yakisan bir sistem hic degil. O zaman eldeki oyuncularin degismesi gerekiyorsa degismeli, bu imkan sistem oturtmaya calisan bir hocaya verilmeli. Ha sen adama istedigi yapiya uygun kadroyu verirsin, ondan sonra basarili olamazsa hesabini sorarsin. Ama mevcut kadronun hali icler acisi... Mustafa Hoca cok usta bir taktisyen oldugu icin tecrubesiyle bu isin ustesinden geldi, kisa vadede ihtiyac duyulan sampiyonlugu getirdi, ama o da uzun vadede basarili olacak saglikli ve istikrarli kadroyu kuramadi.

Simdi bir sistem hocasi getirdik ve bu sistemi oynayabilecek adamlarla yola devam etmek zorundayiz.

Bence sorun %100 kaliteyle alakalı.Bu adamlara göre sistem kurmaya kalkarsan kendini kandırırsın. Belki yine şampiyon olursun ama ondan sonraki sene rakipler yine kötü oynayana kadar şampiyonluk yüzü göremezsin CL'de yine gidip 8 yer gelirsin , 4 puan yaptık diye havalara uçarsın.

Kadro kalitesi sağlansın hocaya ne gerek var diyelim biz gene.Biz büyük takımız biz zaten kaliteli olmak zorundayız.Niye Tello gibi,Nobre gibi,Tabata gibi 3. sınıf futbolcularla rastgele başarı kovalayalım ? Gücümüz yetiyor arkadaş iyisini alırız , olmuyorsa sorunu başka yerde ararız ama sen hele bir kadronu kur adam gibi ...

Ben yatismak icin kendimi laundrymat'a attim shelby... Orada da Eagles'in malum maci vardi, son ceyrege kadar fark yedik, tepem iyice atti, camasirlarin yarisinida unutmusum orada.. geri dondum bir baktimki, son bes dakikada 4 touchdown, son saniyede imkansiz bir sayi ve maci alan eagles... Acaba bendemi bir terslik var diye iyiden iyiye dusunmeye basladim dogrusu...

Neyse hepimize tekrardan gecmis olsun, ikinci yari hic olmazsa rahat bir futbol izliycez, stressiz, dertsiz tasasiz, nasil olsa sonu yok cunku...

ozzie dedi ki...

Bugunku futboldan gozlerim, stadyumun sessizliginden kulaklarim acidi. Ama herseye ragmen icim en nihayetinde rahat ve gelecege umutla bakiyorum.

Uzerine olu topragi serilmis, Turkiye'nin 1.5 buyuguyle yerel capta sidik yarisi yapacak bir takim olma yolundayken bu yaz sihirli bir el degdi ve takima dogru adamlar, dogru hedefler gelmeye basladi.

Sonuclar simdilik hos olmayabilir (bugunku ornekte de goruldugu gibi) ama unutmayin bunca yilin hatasi bir devrede, bir sezonda silinmez.

Jig§aW dedi ki...

golden sonraki o baskılı oyunu madem oynayabiliyorduk hem de bu kadroyla, gol yiyene kadar niye bekliyoruz ki :) çok acayip bir takımımız varya, yoyulmadık bir düşüz gerçekten :) sezonun ilk haftalarındaki BJK mi özledim ben :(

helldoradotcom dedi ki...

Schuster'i elestirenlere bir de su yonden dusunmelerini tavsi ediyorum. Schuster gidip de Lucescu gelse (taraftarin gozunde en uc hoca)
- Tabata o pas hatalarini yapmayacak mi?
- Necip Giunti mi olacak?
- Ali Kucik i.mansiz'lasacak mi?
- Yoksa Toraman mi Ronaldo veya Zago'lasacak?
- Ismail bir anda futbolunu 3'e katlayabilecek mi?
- Nobrain tumer'in sagladigi katkiyi verebilecek mi? (tumer'i hic sevmem bu arada!!)
evet bir sakatlik problemi var ama kalitemiz de ortada.. Kendimizi kandirmayalim...

RuFF dedi ki...

Bu takımın başında Lucescu olsaydı bu kadar sakatlık olmazdı
Bu takımın başında Lucescu olsaydı bu takım şuan liderdi.
Bu takımın başında Lucescu olsaydı sisteme göre oyuncu yaratamaya çalışmaz oyunculara göre sistem yaratırdı.

Emrah D dedi ki...

Bunu soyleyen cok var ama ben de eklemek istiyorum. Simdi tum yabancilari birden gonderip yerine en babalarini almamiz teorik olarak mumkun olsa xavi iniesta messi ronaldo rooney ibrahimovic tarzi 10 tane yabanci getirsek yine de bu takimin ilk 11'inde 5 adet yerli oyuncu olmasi gerekecek. Yerli oyuncularimiza bir bakiyorum da bahsettigim adamlar bile gelse Toramanla Uzulmezle Nobreyle oynamalari gerekecek yine olmayacak. Degismesi gereken yabancilar olabilir ama yerli kalitemizi arttirmadan mucize beklemek yersiz.

helldoradotcom dedi ki...

Lucescu iyi hoca eyvallah da "burada olsa simdi liderdik" gibi yaklasimlarla biraz abartiyoruz gibime geliyor. O zaman M. Denizli de bu takimin basinda olsa simdi liderdik diyebiliriz zira o da ilk geldigi sene takimi sampiyon yapti ve ertesi sene Luce kadar basarisiz oldu. Lucescu'nun Papila faciasinin oldugu sene olusan krizi nasil yonetemedigini de unutmamak gerekir. Bu asamada eski hocalarla karsilastirmaya girmek bir fayda saglamaz. Hersey birgun yoluna girecekse ben ilk baslarda olusan yol kazalarini tercih ederim. Sakatlik konusunda futbolcusundan doktorundan kondisyonerine herkes suclu. schuster de kondisyoner'i sorgulamadigi icin suclu sayilabilir bu durumda.

Tuco Salamanca dedi ki...

hoca 86. dakikada erhan'ı alarak iyi yaptı, almasaydı kötüydü, şimdi eleştirirdim ama iyi yaptı hoca. erhan yani sonuçta, çok iyi oldu.

helldoradotcom dedi ki...

Bazi sikayetler nasirlasmis. Sonucu ne getirirse getirsin elestiriye maruz kaliyor. Erhan konusunda diyecegim sudur ki, adami Schuster mi getirdi ki hocaya yukleniyoruz? Ridvan veya Ekrem %100 hazir mi ki oyuna aldi diye kiziyoruz? Herseyi bir yana birakalim Erhan girince Hilbert 86. dk'dan sonra kac tane pozisyon yaratti? Golde Cenk'in hatali sektirdigi topa da Erhan mi yetisemedi yoksa Toraman mi, Hilbert mi? Erhan'in teknik yetersizligine kizip hocayi elestirmek biraz cozumsuz geliyor bana. Beni de schuster savunucusu yaptiniz ya bravo yani. Ama elestiri yaparken de kolaya kacinca canimi sikmiyor degil. Gecen yil taba gelince @Helldoradotcom nickiyle yazdiklarima bakarsaniz biraz zaman verilmesi yonunde herifi en cok savunanlardan biriyidim. Fakat bugun geldigi noktada Besiktas'a faydasi olamayacagini da soyleyen benim. Gelmek istedigim nokta insanlara biraz zaman taniyip sonra yerin dibine sokalim gerekirse ama hoca henuz bu muameleyi haketmiyor. Seneye bu donem yine bu sekilde giderse o zaman en cok ben bagiririm hoca gitsin diye..

Andriy dedi ki...

Tabata ve Nobre sizin bu takıma geldiğiniz güne bilmem ne olsun? O kadar para kazandınız bu kulübün sırtından gözümüz yok ama insan biraz olsun karşılığını verir. Yazıklar kere yazıklar olsun. Akşam yenen golde Cenk kötü karşıladı tamam ama Tabata da golü atan adamı seyrediyor. Ulan adamını takip etmeyeceksin bari orda durmada da başkası markaj yapsın.

BJK4EVER dedi ki...

Lucescu'ya Tabata ve Nobre uzerinden giydirmek komik. Lucescu degil mi bizde Sergen, Cordoba, Zago, Ilhan disinda yuksek kalitede oyuncusu olmayan A>Yildirimli, Yasinli, Tayfurlu, K.Dobrali, T.Dogantezli, Ali Erenli kadroyla 85 puan alip yenilmez armada yaratan? Esas olan verimdir ve Lucescu kadrosundan en cok verimi alan antrenordur. Ikinci senede yasadiklari ise gercekten olagandisi birsey, o sene yonetim, taraftar, futbolcular tamamen farkli bir psikolojiye girmisti. Lucescu bu takimda olsa belki lider olamazdik, ama bu kadroyla 35'ten asagi puan toplamazdi, F.Tekke dahil kimse kadro disi kalmazdi, o begenmedigimiz Tabata'dan, Nobre'den, Holosko'dan maksimum verim almisti ve herseyden evvel istikrarli bir 11'imiz ve herkesin ezbere bildigi bir sistemimiz olurdu.

Pamukk dedi ki...

tabata forması alıcam onu da şutlatıcam.

maui dedi ki...

İşler kötü gidince derler ya çıkıp ben mi oynayacağım diye...
ulan Şuster dayı çıksa harbiden Tabata'dan daha iyi oynar...
Bu işin bir bölümü. Zaten postun başındaki gibi tabata-hakan-erhan gibi isimleri gördükçe benim curling falan seyredesim geliyor.
Bu arada benim bu blogun yorum kısımlarında bir iddiam vardı, simaonun uefa'da oynaması ya da oynamaması üzerine.
Bizim hukuk şeysinden sorumlu abi fetvayı kesmiş lakin eksi besiktas'ın hukuk seysinden sorumlu arkadaş çarşı izninden yazdıklarıyla doğru yolu göstermişti. Hatta sanıyorum Gürcan da
"Eğer eksi besiktasın hukukçusu doğru söylüyorsa bırakalım bu işi" mealinde bir yorum yapmıştı
Bugün gelinen noktada ne hukuk şeysinden sorumlu, ne iletişim ve sağlık şeysinden sorumlu, ne de futbol şeysinden sorumlu yöneticilerimiz moda siyasi deyimle ki söyleyene bir sempatim yoktur, "İki koyunu güdememektedir"
Bugün yapılan babasının parasını harcayan bir çocuğun, kendi parasını harcamak isteyen bir arkadaşını bularak, "Gel bak burada çok ekmek var yürür gidersin. Attırıver birkaç 10 milyon dolar misli misli çıkartırsın" demesi ve bu isimlerinde bunu kabul etmesidir.
Stalin'nin kendine özgü yorumuyla mutasyona uğrattığı komünist sistemi anlatan güzel bir fıkra vardır:
Rus işçisine sormuşlar, "Bize tek bir cümle ile sistemi tanımlar mısın?" diye.
Adam cevaplamış: "Biz çalışıyor gibi yapıyoruz, devlet de bize maaş ödüyormuş gibi yapıyor..."
Bu yorumun bizim tarafa düşeni ise yönetim takımı/kulübü yönetiyor muş gibi yapıyor, takım da futbol oynuyormuş gibi...
Bu sistemin sonucunun ne olacağını tahmin etmek için Beşiktaş'ta yönetici olmaya gerek yok.
Bence dördüncü sınıf zekası yeterli olur...

Pamukk dedi ki...

Tayfur Havutçu kulübede miymiş? hayırdır?

BJK4EVER dedi ki...

Isterse kale direklerinin ustunde otursun, hicbir ise yaramiyor veya yarattirilmiyor....

Yorum Gönder

Ara