.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Aralık 2010 Pazar

Maç Yazısı: Beşiktaş - Bursaspor

- Gebze'de Bursasporlu taraftarlar Beşiktaşlı taraftarların bulunduğu araçların önünü keserek tacizde bulundu.
- Stadın dışında olaylar çıktı, hayati tehlikesi bulunan taraftarlar var.
- Maç esnasında manyağın birisi sahaya atladı, aptal aptal işler yaptı.

Bu adamlar bunu niye yapıyor? Husumet. Husumet niye? Ezbere cümleler: "Beşiktaş maçı sattı". Türkiye Ligi'nde tek olay ya bu, o yüzden yıllara yayılan husumet bu. Peh. Kimse kimseyi yemesin.

Husumet kemikleşmişse, nedenini sorgulayarak bir yere varamazsın, normalize etmen lazım. Peki o nasıl yapılacak? 3 sene sokmadın taraftarları birbirinin stadına, -onlar gene de girdiler ya, o ayrı mesele- ilk soktuğunda gene olay çıktı. Şimdi 20 yıl mı bekleyeceksin bu tarafların birbirinin stadına tekrar girmesi için? 21. yılda olay çıkmayacak mı gene bu mantalite aynı kaldıkça?

Sağda solda yorum okuyorum, teması "oh iyi oldu, kaşınırsanız böyle olur..." Bana kimse gelip "tribünün içinde değilsin, o anı bilmiyorsun, ilk onlar saldırdı" vs. demesin. Şiddeti bahane uydurarak onaylayan/onaylamaya çalışan herkes suçludur. Nokta.

Yorumların kimisi ışığında konuşursak, bu sahaya giren adam da, bıçağı birbirine sokan da yarın sağda solda gerinerek dolaşacak. Büzüktaşları da ona "ne güzel daldın lan" diyecekler. Sen stada sokmadın, ama sonra Ankara'nın göbeğinde benim arkadaşımı, sırf üzerinde forma var diye 10 tane Ankaragücülü çevirip sopalayacak. Ne fark etti?

Medyada da şimdi aynı tırıvırı döner: "Sahalarda görmek istemediğimiz olaylar." Sen bu adamların husumetle popülarite yaratma çabasını destekliyorsan, tiraj uğruna abidik gubidik haberler yapıyorsan, "şöyle taraftar böyle taraftar" diye başka zaman pışpışlıyorsan sen de suç ortağısın.

İlkokulda zorunlu olarak Pal Sokağı Çocukları okutmak, kitabın mesajını anlamayanı sınıfta bırakmak lazım. Bir dahaki nesli böyle kurtarırız.
*   *   *
Maçtan sonra Ertuğrul'un açıklaması: "Guti topu yere vurdu, o niye kart görmedi?"

Guti topu Tabata'ya tepki olarak yere vurdu. Fark eder mi Ertuğrul'un gözünde? Hayır. Delgado kendisini açıklamak için vücut dili kullanırken kart işareti yaptı diye mekanik bir şekilde kart gördüğünde, Cisse keza bu şekil kart gördüğünde fark etmiş miydi? Hakemler ilk duyduğu "fcuk" lafında kartı bastığında?

İzan sıkıntısı. Maç öncesi olaylar, bu zamana kadar gerginliği büyüten unsurlar, hakemlerin bu mekanik kararları... Hepsi iç içe. 

Ertuğrul'un mikrofonlara yorumu: "Umarız bu karar herkese uygulanır." Yanlış. "Umarız bu kararı hakemler robot gibi uygulamayı bırakırlar." demesi lazım Ertuğrul'un mesela, ama Ertuğrul tribünlere oynamayı seçiyor. O daha kestirme yol. Mesela seyirciyi stada sokmamak gibi.

32. haftada görüşmek üzere.

29 Yorum:

Unknown dedi ki...

şimdi olayın özeti şudur..

Schuster Dayı istese forvete holosko'yu monte eder arkasını ernst aurello tabata guti hatta hilbert oluşturabilirdi.. Tekke'yi de oynatırdı Dayı..

Dayı öyle yapmadı, Peki Dayı naptı;


Bloğun Freak'leri için yazıyorum;

Dayı Ali Kuçik'i oynattı..

Tribünler inledi..

Bir daha yazıyorum

Dayı ALi Kuçik'i oynattı..

Bir daha yazıyorum,

Dayı ALi Küçik'i oynattı..

Dayı Ali Küçik'e güvendi.

anlayan anladı..

Dayı necibi de oynattı.. Dayı Ersan'ı oynattı.. istese zapo toraman da yapardı.. misal Denizli olsa öyle yapardı.. Dayı yapmadı..

Dayı gençleri kazanıcam demiyor..

Dayı gençleri kazanıyor..

Buradan bu bloğun dün epeyce kendini rezil etmiş olan Freak'lerine selam olsun..

ne güzel varlıklardır onlar..

anlamayan Dayı'nınkini tutsun..

05 Aralık 2010 16:44
yılmaz dedi ki...
Ulan bi de çıkıp kendilerini noat samisa falan zannedip buraya gelip maç analizi yapmıyor mu şu anti-schusterci freak tayfa. vallahi hastayım bunlara..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bu yorumun bu yazıyla ne alakası var arkadaşım?

tearkan dedi ki...

@ sergen

yuki'nin postuna yazmayı unutmuşsun. :)

Zamanında Beşiktaş mağlup olsun da gelip buraya laf edelim diye pusuda bekliyorlar diyorduk, şimdi de tam tersi olmaya başladı. Abi bırakın boşverin ya.


Yapılanları, bıçaklamaları tabi ki savunmaya çalışmıyorum; ama daha stada gelmeden Gebze'de çıkardıkları olaylar zaten geliş niyetlerini ortaya koyuyordu bursalıların.

Guti'ye de sahaya giren taraftar kovalattılar ya daha da bir şey diyemiyorum.

pseudotimes dedi ki...

Ben yorumdaki "...kendilerini noat samisa falan zannedip..." kısmına koptum. Artık Noat Samisa üzerinden betimlemeler yapıyoruz. Güzel şeyler bunlar. Adam hakediyor bunu. Lakin postlara yapılan yorumlarda, alta düşeceğim nota hala gerek var. Çok hızlı bünyeler var. Ne acayip bişisin internet allasen.

ccc Noat Samisa reyis ccc

Not: İma var genç hemen blogger girişi yapıp cevap vermeye gerek yok

BJK4EVER dedi ki...

Bende kendini Ugur Meleke zannedip istikrar kelimesini tekrarlayip birsey bildigini zanneden insanlara uyuz oluyorum, ama soylemiyorum.

Noat Samisa demisken, kendisi de gecen haftalarda siklikla elestirmistir Schuster'i. O da herhalde Freak, Anti-Schuster'ci olmali herhalde. O da yarin yazmasin simdi, ne de olsa kazandik ve kendisi Schuster'i elestirmisti.

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

herif hala kendini noat'la bir tutuyor..

o yüzden söyledim zaten..

Schuster noat gibi eleştirilir..

senin gibi değil..

Batistuta35 dedi ki...

Kabak tadı verdiniz artık kimse sizi çekmek zorunda değil bu blogda veya başka yerde.Nasıl bir hırstır bu ki bursayı yeniyoruz gelip açılan tüm postlara aynı yorumları yapıyorsunuz.Bi sakin olun..

pseudotimes dedi ki...

Olay eleştirmek değilki.

Elbette Schuster dahil bu işi yapan herkes eleştirilir. Doğruları, yanlışları herkes gözlemlediği ölçüde söyler. Biri bir söyler diğeri iki.

OLAY: Bir akıma kapılıp gitmemek. Schuster ne yapsa; "yakışır dayıya" demekte "bu adam burayı ne sanıyor hemen gitsin" demekte saçma.

Futbol takımında bir haftada onlarca şey oluyor. Onlarca karar çıkıyor minimum bir maç oynanıyor. Bu kadar çok okazyon içinde yaptığı herşey yanlış ya da hepsi doğru demek komik oluyor. Doğrular ve yanlışlar olacak. Amaç; doğruların yanlışları bastırması ve ooğru oranının her geçen gün artmasıdır.

Bu blogda biraralar başkancılar vardı. Her yaptığı icraatte "bi bildiği vardır, o kadar şirket yönetiyor, çok iyi Beşiktaşlı bu" yorumları havada uçuşuyordu.

Şimdide Schuster olayı başladı. Adam ne yapsa "vaay t.şağını yiyim dayı ne güzel yapmışın" veya "bu adam buraya tatile gelmiş, Beşiktaş'ı küçümsüyor,bizle dalga geçiyor oysa ertuğrul oysa denizli oysa ahmet oysa mehmet böyle değildi" yorumları okumaktan sıkılıyorum.

Sarper dedi ki...

Beyler 3te3 yaptık, Şuster ve takım tebrikleri hakediyor ama coşmayalım. Sevinirken eleştiriyor dediğimiz arkadaşlarda beşiktaşlı bizde beşiktaşlıyız.

Gs tribünlerine dönmeyelim, zira birlik beraberlik yakışır bize.

Ölümüne beşiktaş!

fabianernst dedi ki...

ben staddaydım ya bunlar babadan oğula nesil ya yok sinan engin miş yok bilmemneymiş..soruyorum açık açık gebzedeki taraftarin ne gunahi vardi ...veya soyle diyim alenin ermeniliğyle alakalı slogani staddakiler duymuştur..bunlar bilidigin ırkçı yahu it kopuk alayı delirdim sinan engin mi sizi ligden duşurdu yoksa alenin ermeniliği mi..ben çarşıdan degilim semtten degilim ...kapalıdan degilim açık da izlıyorum bu adamlarla alakam yok ama açık açık ecnebilerin hate crime dedigi olayi yapmalarının sebebi 2004 de ligden duşmeleri mi ...volkan şenin açık açık taraftari strese sokma olayıni ben şu yaşıma kadar hiç bir futbolcudan gormedim yuh yani adam tahrik etmek için adeta ne zorladı kendini...bunlarin ne olduklari belli arkadas nefret etmeyelim stadimiza sokalım diyoruz şu olanlara bak ....sahaya giren gerizekalı bizm yuzde yuzluk pozisyonumuzu heba etmekle kalmadi bildigin resmen sahanin kapanmasini istedi...neyse ki kimse sahaya girmedi

fabianernst dedi ki...

bu arada belki gozden kaçmıştır butun yorumları okumadım da soyliyim...ben ertuğrul hoca nın bu kadr çizgide maç izledigini hiç gormedim bizdeyken

yuki the zorba dedi ki...

@sergen

blog faresi?

Bu internet denen nanenin en güzel tarafı sen o adres çubuğuna bir şey yazmazsan zorla burnuna sokmaması... Okuma kardeşim, seninle aynı fikirde değilse okuma. Okudun mu? O zaman o adam sana ne kadar saygı gösteriyorsa ona da o kadar saygı göster. O da mı olmadı? O zaman kusura bakma...

BJK4EVER dedi ki...

@pseudotimes

Olay aynen iste odur. Burada Schuster'i futbol disi argumanlarla abarti sekilde elestiren kim var? Alper bunu dun yapti, belki theotheo (ki o da futbol disina cikmiyor), baska? Ki Alper uslubu sert olmasina ragmen hakliydi, pasaportu Schuster degil de Holosko unutup takimi 2 saat bekletse neler yazilirdi hepimiz az cok tahmin edebiliriz. Bjk4ever, shelbyl, Gurcan Ulusoy, enorton, r. da silva bobo hep futbol ici argumanlarla elestirdi, ki bu gruptan hickimse Schuster icin direkt gitsin kurtulalim vs dememistir. Ama bazi kisiler en ufak elestiride bile art niyet arayip abartip adami tanrilastiriyor, adeta inat ugruna konuyu buyutup sorun haline getiriyor.

@yilmaz

Ben kendimi noat'la bir tutmuyor, noat yakistirmasini sen yaptin bu bir. Ikincisi, ben orada gayet makul bir sekilde mac yorumumu yaptim herkesin yaptigi gibi. Eger benim fikrim seni ilgilendirmiyorsa asagi dogru scroll yapip okumazsin, eger fikrime katilmiyorsan icerikli sekilde cevap yazarsin. Benim de katilmadigin cok fikir yaziliyor, o fikiri yazana ulan sen kendini M.Demirkol veya U.Meleke mi saniyorsun, siktir git diyor muyum? Demiyorum. O yuzden ya adam gibi cevap yazin, guzel bir sekilde futbol tartisalim ya da yazip ortami germeyim. Mac postunu bir kez daha okursan kimin ortami gerdigini net bir sekilde gorursun. Bu arada Noat'i da ilgiyle takip ederim ve blogunda yorumlarda bulunurum, o ayri bir konu.

bacon1903 dedi ki...

Ya ne sacma bir olay cok zor bursa macini kazanmisiz nasil kazandik nasil oynadik onlari konusacagimiza sacma sacma tartismalar!!!Konya ve Kasimpasa karsisinda verdigimiz sacma sapan puanlarin acisini cekiyoruz her mac final oldu.Schuster Suleyman Sebami ki elestirilmeyecek.Insallah uefa kupasini kazaniriz o zaman kimseden cit cikmaz.Ben schusterin sivri aciklamalarla kendisini gondertecegini dusunuyordum.Yanilmisim adam bir tarafini yirtiyor kenarda ve kabul edelim takim daha defansif oynuyor sistemini oturtmaya calisiyor bir taraftanda orasida takdire deger!!!!

bacon1903 dedi ki...

Guti sen insanmisin ya!!!!Ben boyle bir oyuncunun direk takimin kalitesini arttirdigina uzun zamandir sahit olmamistim.Adam yorgunluktan olse bile topcu onu gorunce rahatliyo.Q7de insallah eskisehir macina yetisir.Schuster mactan sonra onumuzdeki hafta kazanamazsak bu 2 onemli maci almamizin degeri kalmaz demis 3 mac ustuste kazanamadik ligde galiba cok kritik bir mac daha 6 puan alip girersek devreye iyi transferlerle yurutucegiz bu isi.Ali kucik,necip,ersan konusunda schusteri tebrik etmek lazim adam iyi gordugunu isme bakmadan aliyo oynatiyor.

Tartışma okumak eğlenceli olabiliyor da şu tartışmadan zerre keyif alan yoktur. Ben belki haddim olmayarak tartışmak isteyenlerin farklı konulara yönelmesini rica edeceğim. Arz ederim, iyi akşamlar

Su baslik altinda hala daha Schuster tartisiyor olmamiz benim algimin otesinde bir sey...

Size esenlikler dilerim.

BJK4EVER dedi ki...

Aynen oyle, Schuster boyle davransin, hepimizin basinin taci olur. Eski Schuster olursa da elestirilir, gayet dogal. Kotu oynayan oyuncu nasil elestiriliyorsa ve iyi oynamaya baslayinca begeniliyorsa ayni olay iste. Bir BJK blogunda bu tatsiz tartismalarin olmasi uzucu. Ben eminim ki ben ne kadar Besiktasliysam shelbyl de, jessie de, levent polat da, sarper da, theotheo da, enorton da o kadar Besiktaslidir. Bu tur tartismalar yakismiyor bize....

fabianernst dedi ki...

@shelby
katlıyorum posttaki yorumlari okuyorum uzucu açıkçasi

Unknown dedi ki...

dünün bıçkın delikanlıları,

Schuster kim gençleri kazanmak kim diyenleri,

bugün sevgi pıtırcığı oluverdi..

oh ne ala..

biz 3 aydır bir olalım, zıpçıktı yorumlardan, bilgisi yetersizken yorum yapma gayretlerinden sıyrılıp hocaya ve takıma destek olalım, kafa karışıklığı yaratıp, eleştiri mefhumunun dışına taşıp beşiktaşlıların keyfini kaçırmayalım diyorduk..

bugün bunlar diyor..

vay anam vay..

e hadi öyle olsun..

Forza Beşiktaş !!
Forza Schuster !!
Forza Deli !!
Forza Guti !!

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Bursaspor o kadar antipatiktir ki gozumde, gecen sene onlarin degil Fener'in sampiyon olmasini istemisimdir. O derece yani...

Hele son macta Besiktas'a yenilip sampiyonlugu kaybetmeleri cok buyuk zevk olacakti benim icin...

Unknown dedi ki...

bu husumet 100 sene bitmez. ne nefret varmış arkadaş millette. dolmuşa bindirmişler bunları herkes birbirini gazlıyor bence. içi boş bi nefret oluşturup tribünü bir tutalım mantığı.. yazık.

Bu yorumun son kısmına hiç katılmıyorum.Fifa tarafından belirlenmiş kurallar var.Nasıl dünyanın her yerinde kararı alkışlayan adama sarı kart gösteriliyorsa topu yere vurana adamada gösterilmeli.Bu bağlamda Guti kesinlikle kartı görmeliydi.

Ertuğrul en son tribünlere oynayacak adamdır itirazında gayette haklıdıri zira bu işin bir standartı var kuralı var.

Arkadaş elin İngilizi husumeti taa oyuna koymuş.Bilirsiniz Bjk'da 16 numaralı formayı kimse giyemiyor FM'de.Böylesine bir kin var,nefret var.Bugün bende Volkan'a küfür ettim ama ondan nefret etmedim.Volkan'ın çıkış anından onu hiç rahatsızlık duymadan öldürebilecek 1000 lerce adam vardı tribünde , yüzlerinden okudum o nefreti.Küfür etmekten zevk aldıkları o kadar aşikardı ki.Gs maçında lazer tutan gerizekalıdan çok daha kötüydüler.

Kararla ilgili yorum farkli olabilir, ona bir sey demem; lakin "Ben bilirsiniz hakem hakkinda konusmam" diye lafa baslayip standart bir sekilde hakem konusan her kimse o ki tribune oynar, bu lafi etmek benim gozumde -3218930213 puan eder, Ertugrul'un da notu bu lafi zamaninda ettiginde verilmistir.

http://www.youtube.com/watch?v=MJu8Q1AJZKY

Anlamiyorum arkadas. Bursaspor otobusunden cikan doner bicaklarini anlamiyorum. Isini savsaklayan polisi anlamiyorum. Gaza gelip patir putur sise atmaya baslayan adamlari anlamiyorum. O siseyi niye atarsin ulan gerzek?

4. dakikadaki goruntuler olayin koptugu yer. Ya bu nedir? Bicakla falan niye daliyorsun ulan? Bildigin hucum edilmis yani. Nasil bir ruh hali bu?

Ya bunun aciklamasi tahrik vs. degil ya, bu hayvanlik. Tahrik zaten beyinsizlerin savunmasi oldu. "Tahrik oldum." Nasil tahrikse bu.

Allah buna sebep olanlarin hepsinin belasini versin. Hepsi serefsizin onde gideni. Arkadasim tanidigim varsa da fark etmez, gene de okuyorum belami.

Lan su 6. dakikadaki kiz cocuga ve onun gibi oradaki onlarcasina yazik be.

Jesper dedi ki...

@ sergen

Haklısın, katılıyorum. Bir mağlubiyette direk Denizli şöyleydi,böyleydi diye postlar atılıp Schuster'e sallanırdı burda düne kadar.
Gençler konusunda tribünlere oynuyor da dendi. Amacı parayı götürmekte.
Ama geldiğimiz şu gün bakıyorum sahaya;
Ali Kuçik,Ersan,Necip ve daha sonra İsmail gibi genç oyuncuların hepsi sahadaydı.
Bu biraz zorunluluktan oluştu ama Schuster'in bu konuda düşüncelerini şiddetle destekliyorum.
Kokrmuyor çünkü, yarın bir basit hata yapar da maçı kaybedersek ben ne yaparım demiyor.
Onun tek istediği futbolcularına verdiği taktikleri yerine getirmeleri.
Schuster hep futbol içi argümanlar ile eleştiriliyor deniyor.
N eyaptı adam 7 yabancıyla sahayamı çıktı.
Yahu düne kadar adam pasaportunu unuttu diye dünyayı ayağa kaldırdınız. Olamaz mı yani ? Adam pasaportunu unutunca ne oldu ? Yandık bittik külmü olduk ? Bu neyi açıklar ? Bu adam tamam sermeye gelmiş, motivasyon sıfır, konsantrasyon sıfır bu mudur ?

fabianernst dedi ki...

http://www.milliyet.com.tr/Spor/SonDakika.aspx?aType=SonDakikaGaleri&ArticleID=1322766&PAGE=7

fabianernst dedi ki...

http://www.bursasporfan.com/member/1160/videos/view/315-gebze-yolunda-olaylar/
soyle bir şey buldum netten gebzedeki taciz dedikleri olay bu

Yorum Gönder

Ara