.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Aralık 2010 Pazar

Gündüz Gözüyle Devre Arası...

Taraftar maça iyi başladı... İçen yine içiyor tabii de, gece içecek olan beşyüzse, gündüz maçında içen elli olunca, tribünden ses çıkıyor...

Niye bizde gündüz maçı oynanmaz arkadaş? Neden yani? Futbolun en temel unsuru rating midir? Kaldı ki, sabah kahvaltısında televizyonda Beşiktaşla karşılaşmak kadar güzel ne olabilir? Evet biraz geç kalkıyorum Pazar günleri...

Aydınus yatacak yerin yok... Ozan'ın yaptığını Ernst yapınca kart göstermeyecek miydin? Gözünün önünde itiliyor kakılıyor topçular bu mudur senin hakemliğin? Ozan üç kere kart görecekken göstermedin, Turgay önünde Ersan'ı itti, sallamadın; Hilbert'i bile delirttin. Bu mu hakemlik? Ha tabii spikerler memnun, teşekkürlerle devam ediyorlar maça... Edit: Ben bunu derken on kişi kaldılar... Sen sahadan on dakikada çıkarsan kırmızı kart sonrası sahaya ben kendim atlarım. Haysiyet sahibi olun...

Takım maça yüksek tempoyla başladı. O tempoyla değil 90, 45 dakikayı dahi çıkarmak için hafta içi maç yapmamak lazım.. Ya da o tempoyu koruyabilecek futbolcular lazım. Bu kadar sakatla olmuyor, bir süre daha olmayacak... Ama ilk yarının sonundaki baskı muhteşemdi... Neredeyse golle de bitiyordu...

Necip müthiş, Aurelio çok iyi, Guti Ernst her zamanki gibi....

İbrahim Cenk'i fena haşladı attığı pastan dolayı, tamam kötü pas attı, noldu sonra, bir top daha geldi Cenk'e onu direk rakibin ayağına verdi... Arkasından ayağıyla kullandığı bütün topları da kötü kullandı. Olmasın bunlar...

Aynı İbrahim şu yaşında Volkan Şen'le aynı topa aynı yerden koşmaya başladı. Onbeş metre mesafede Volkan'a bir metre fark attı. Bu İbo'yu özel kılsa da Volkan'ın sezon başından bu yana ne kadar gerilediğini de gösteriyor...

Ali Kuçik süratli değil, fizik olarak da genç işte... Genelde genç oyuncular tecrübesizliklerinden ve fizik olarak stoperlere kolay yem olduklarından ilk önce süratleriyle ön plana çıkarlar. Onun yerine Ali akıllı, maçı takip eden bir futbolcu. Bu maç biraz üzerine büyük geldi ilk yarıda, neredeyse golü bulacak olmasına rağmen, ama ikinci yarıda ayağına gelen bu altın fırsatı değerlendirmeli...

Holosko o pozisyonu hakem görmese sevineceğimizi mi zannediyorsun? Bizim için sonunun hayırlı olacağını mı zannediyorsun? Bu nasıl bir kafadır arkadaş...

21 Yorum:

Ben de mac bitince "Sabah Gozuyle Mac" diye post atayim, gozlerim yaniyor lan! Unutmusum bu hissi.

Holosko'ya gelince, adam kafada bitmis. O elle dokunmayi oyuncu refleksif yapar ama ogrenilmislikle ve akliyla o refleksi keser. Holosko'nun golden sonraki tepkisine bakiyorum, sevinmiyor bile, ne yaptigini biliyor yani, kandirmaya yonelik bir durum da yok. Boyle acayip bir durum. Demek ki o kadar kafa bile kalmamis artik.

Volkan ve Ivankov'un kartlarina gelince, bu kartlarin musebbibi hakem degil, bu kurallarin boyle mekanize isletilmesine adam gibi ses cikarmayan muessesenin. Aslinda milletin de isine geliyor bu durum.

Deli Ibo bildigin deli iste, bir de orta yapsaydi zaten Real Madrid'de oynardi :P

dominic molise dedi ki...

eski schuster taktigine doner 70de gol yeriz kontradan, 89da kendi kalelerine atarlar 1-1 biter. 90. dakikada olaylar cikar.

dominic molise dedi ki...

ha bu olaylarin muessebi kesinlikle volkan sen'dir. zaten gergin olan ortami sikti atti. afedersiniz kufur icin. artik her faul bi olaya davetiye cikarir, mac sonu bursalilar dovulur. besiktas bursaya gidemez.

"Alman kazmasi" Hilbert'in tek top pasinda "siktir git" Holosko'nun golu geldi.

Iste vapurlar falan.

sy dedi ki...

Haci oyle boyle ama Ozan Ipek'in gorecegi karti Volkan Sen gordu. Iki sene once GS macinda Delgado'nun kirmizisina dellendiysek buna da kizmamiz lazim. Zaten oldum olasi bu alkisa verilen sari kartlari abarti bulurum.

Bence yazik oldu Volkan'a.

Aydinus bugun bu karti vermese, televizyonda zibilyon tane yorumcu "Vereceksin hocaeaeaaea" diyecek. Verince de "3 buyuklere de versene hocaeaeaea" denecek. Delgado'ya, Cisse'ye verince de super hakem olacak.

Kulupler Birligi diye bir sey var. "Bu kural sacmadir, futbolda boyle seyler olur, Avrupa'da da var bunlar" desinler? Demezler, cunku islerine geliyor.

Boyleyken boyle.

Sarper dedi ki...

Çok ingilizvari bir ortam oldu. Gündüz maçı, ilk yarı temposuyla, işte premiere lig bu diye bağıran okan karacan geldi aklıma hep. Maç postuna da yazdım. 3te3 hayırlı olsun. Umarım lig sonuna kadar ligde puan kaybı olmaz.

ederlezi12 dedi ki...

Umarım çoğunlukla gündüz maçı olur . Ne o öyle akşamın körüne maç koyuyorlar ?

Sertug Ozgur dedi ki...

O değil de nedir bu kaleci hataları yine veriyoduk maçı. O top nasıl direkten dönünce adamın önüne düşmedi ilginç.

Ha ben de eleştiriyordum Schuster'i neden cenk'i oynatmadı diye ama bu varsayımlar üzerinden adama nefretini kusanlar biraz görmüştür umarım bazı şeyleri.

İsmail'in sol açık olduğunu düşünmüyorum, niye sol açık oynatılmıyo diye de eleştiri vardı.
Bu maçtan sonra da düşüncelerim devam ediyor.

Maça gelince ilk yarım saati kaçırdığım için izleyemedim. İzleyebildiğim bölümlerde iyi bir futbolla kazandık, bireysel 1-2 hata dışında pozisyon verdiğimizi hatırlamıyorum.

Volkan'ın kartı doğru fakat kural saçma. Bu hakem Fırat Aydınus'un suçu değil kuralların saçmalığı bana göre.

dugenci dedi ki...

@Sarper sana katılmakla beraber ufak bir düzeltme. murat kosova lafidir o

Sarper dedi ki...

@dugenci

uvv karışıklık olmuş, gündüz içince normal

tearkan dedi ki...

İlk yarı orta sahamız resmen ezdi bursayı. Necip'in çıkmasını pek anlayamadım açıkcası. İçeri kat etmeyi seven bir oyuncu aslında, sol önde devam edebilirdi ikinci yarıya. Sayı olarak üstün olduğumuz dönemde iyice parsellerdik ortasahayı.

Ayrıca Delgado'nun atılmasına yanlış anlama olmuş diye savunma yapmaya çalışıyordu insanlar zamanında. Volkan'ın pozisyonunda o da yok. Ayrıca yaptığı hareket tolere edilebilir olsa da sonuçta bilinen ve uygulanan bir kural. Konuşulacaksa eğer sahadan 10 dakikada çıkması konuşulmalı bence.

BJK4EVER dedi ki...

Iyi mac oldu bizim acimizdan. Kazandik ve oynanan futbol da iyiydi bu kadroya gore.
Oyuncu degerlendirmelerine gelirsek, Cenk bugun cok kotu gunundeydin. 2 kritik hatasi disinda degajlari Rustuvari idi, insallah sadece bugunluktur.
Ersan cok cok iyiydi, Toraman hatasiz oynadi. Almanlar her zamanki gibi istikrarliydi.
Tabata cok iyi girdi oyuna, ikinci yarida olumlu katkida bulundu.
Schuster'in ikinci yarida 433e donmesi erkenden dogruydu, diger degisiklikler de yerindeydi, belki Ismail ve Guti daha erken degisebilirdi, onun disinda hatasizdi.
Eskisehir maci cok cok onemli, o maci alirsak nispeten iyi bir yerde kapatacagiz ilk yariyi. Eskisehir pazartesi aksami Kayseriyle deplasmanda mac yapip cuma gunu bizimle oynayacak, insallah bu bir avantaj olur bizim icin.

Unknown dedi ki...

şimdi olayın özeti şudur..

Schuster Dayı istese forvete holosko'yu monte eder arkasını ernst aurello tabata guti hatta hilbert oluşturabilirdi.. Tekke'yi de oynatırdı Dayı..

Dayı öyle yapmadı, Peki Dayı naptı;


Bloğun Freak'leri için yazıyorum;

Dayı Ali Kuçik'i oynattı..

Tribünler inledi..

Bir daha yazıyorum

Dayı ALi Kuçik'i oynattı..

Bir daha yazıyorum,

Dayı ALi Küçik'i oynattı..

Dayı Ali Küçik'e güvendi.

anlayan anladı..

Dayı necibi de oynattı.. Dayı Ersan'ı oynattı.. istese zapo toraman da yapardı.. misal Denizli olsa öyle yapardı.. Dayı yapmadı..

Dayı gençleri kazanıcam demiyor..

Dayı gençleri kazanıyor..

Buradan bu bloğun dün epeyce kendini rezil etmiş olan Freak'lerine selam olsun..

ne güzel varlıklardır onlar..

anlamayan Dayı'nınkini tutsun..

Unknown dedi ki...

Ulan bi de çıkıp kendilerini noat samisa falan zannedip buraya gelip maç analizi yapmıyor mu şu anti-schusterci freak tayfa. vallahi hastayım bunlara..

Adsız dedi ki...

tebrikler yine başardınız öldürmeyi. çarşı harika gerçekten mütthhiiiş

tearkan dedi ki...

What's up everybody? I want all of yall to know that I am very happy here in Istanbul. My family and I are making this our home. The Fans and my Teammates here are great, and we are building good chemisty. For those of you who really care about be just know this, I am very pleased and I am enjoying this ride! God Bless

Iverson'dan mesaj var bu arada. Çok mutlu olduğunu, ailesiyle beraber kendilerini evlerinde hissetmeye başladıklarını, takım arkadaşlarından ve taraftardan yana memnuniyetini belirtmiş.

Son bölümden anladığım kadarıyla sanırım baya mesaj geliyor kendisine amerikadan. Beni önemseyen herkese sesleniyorum diyerek başlamış son bölüme ve burada olmaktan memnunum, keyif alıyorum demiş.


Schuster'i sonuna kadar destekleyenlerdenim; fakat şunu da kabul etmek gerekir ki Tabata'nın sakatlığı olmasa, doğrudan onunla başlamak risk içermese yani ve Tekke'yle arası böyle olmasa Ali bugün oynamazdı.

Batistuta35 dedi ki...

İyi güzel de şimdi illa birilerine laf sokma çabası neden ki? Kazanmışız sadece sevinsek olmuyor mu arkadaşlar?
Geçen biri troll der şimdi freak, bu şekilde bloğun güzel ortamı da bozuluyor bence...

tearkan dedi ki...

Ayrıca zamanında takım kötü giderken Denizli, Lucescu, Schuster'in kulak memesi muhabbetleri nasıl yeter dedirtiyorsa şu tavır da aynı şekilde yeter dedirtiyor artık. Tamam Schuster'in herkesi göt etmesini ben de çok istedim, istiyorum; ama abi galibiyet sevinci yaşamak yerine başkasına laf sokmaya çabalamak niye? Abi ne gerek var koyverin gitsin.

@ asd

Daha İstanbul'a gelirken Gebze'de karşılaştığı Beşiktaşlılar'a saldıran, polis kordonunu aşıp olay çıkartan bursalılar da çok harika ve bir numara. Onlara da haksızlık etme lütfen. Hatta en t..lı mankenlere taş çıkartırlar.

BJK4EVER dedi ki...

@shelbyl

Bence kirmizi kart dogru. Oyuncunun hareketinden ziyade maksati onemli. Ben Volkan'da iyi bir maksat gormedim, hakemi tebrik edecek olsa eliyle kusura bakma hareketi de yapabilirdi, bas parmagini kaldirip okey de diyebilirdi. Resmen alay gecmis, bariz olmasin diye de alkisi kisa tutmus, net sari kart.

Delgado'nun GS deplasmanindaki kartinda ise alaydan ziyade hakeme babacan bir tepki var, ki mimikleri ve hareketleri de o sekilde, milleti galeyana getirip ortaligi gerecek hareket degildi.

Tabii benim fikrim bu. Onun disinda hakem art niyetli olsa Ozan'i da atabilirdi, Turgay'a da sari gosterirdi vs....

matiasemilio dedi ki...

volkanın gördüğü kart ahmet dursunun bir fenerbahçe maçında gördüğü kırmızıyı hatırlattı bana,yine ilk yarının sonuydu ve yine alkışla protesto vardı..
**hakemin iyi niyetli olduğunu düşünüyorum..

Yorum Gönder

Ara