.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

6 Aralık 2010 Pazartesi

Gün ve Gece

Bugün için İstanbul gibi bir şehirde haftanın dört günü maç yapılabilen bir ligde, bütün önemli karşılaşmaları akşam saatine tepiştirmek cinyaetten farksız duruyor. Hangi açıdan bakılırsa bakılsın, gündüz oynama fırsatı olduğu halde akşam maçı oynanmasının mantıklı bir izahını yapmak mümkün değil. Beşiktaş ile Bursaspor bu hafta pazar günü ligimiz için oldukça radikal sayılabilecek bir kararla öğleden sonra saat 2'de maç yaptılar. Maçın o saate alınmasının tek sebebi ise iki takımın oynadığı veya oynayacağı Avrupa maçlarının vakit sıkıştırmasıydı. Oynanan karşılaşma sonrası basında yer alan haberlere göre, stadyumdaki tüm biletler satılmış. Pazar günü öğle vakti oynanan maçın hasılatı sezonun en yüksek hasılatıymış. Gündüz maçı neden faydalıdır gelin madde madde sıralayalım: -Stadyumlar, gece maçlarında müthiş miktarda elektirk enerjisi tüketir. Gündüz maçında bu yaşanmaz. -Birçok büyük şehirde yaşanan trafik ve ulaşım sıkıntısı yüzünden maça gelmek isteyen kişiler ertesi gün işine, okuluna gideceği için ve maç bitimi eve çok geç bir saatte dönebileceği için maça gelmekten vazgeçiyorlar. Gündüz maçları (özellikle Pazar günleri) her zaman daha fazla seyirci sağlar. -Maç saatine kadar alınan alkol miktarında azalma olur, maçın yapıldığı mahalde daha az olay çıkar. (Beşiktaş-Bursa gibi gergin konularda ne yazık ki alkol bir etken olamıyor) -Özellikle sonbahar ve kış başlangıcı aylarında tribündeki taraftarın ve sahadaki futbolcunun gün ışığından ve ısısından faydalanmasını sağlamak gerekli. Ülkemizin birçok ilinde özellikle karasal iklimin yaşandığı yerlerde gündüz ve gece sıcaklığı arasında ciddi farklar oluşuyor. Soğuk hava, futbolu her zaman olumsuz etkiler. Bu maddeleri daha da artırmak mümkün. İşin özü ise aynı ve değişmiyor. Gündüz maçı güzeldir...

9 Yorum:

thug love dedi ki...

Öyle alışmışım ki gece maçına, dün maç bittikten sonra günün bitmesine daha bir sürü saat vardı ne yapacağımı şaşırdım resmen elim ayağıma dolaştı.

Dünkü maçın gündüz oynanmasından çok zevk aldım, başkalarının zevk almasından da zevk alıyorum. (bkz: filiz sevişelimmi)

errorl dedi ki...

Cumartesi akşamı merter migrostaki biletix'e gittim bilet almak için. Ama havamı aldım, hiç bilet kalmadı dedi adam. Üzülsem mi sevinsem mi bilemedim.

fabianernst dedi ki...

ben de karaborsadan aldım stadyum epey dolu halini gorunce insan mutlu oluyor.bursa ile olan mhabbet bir nebzede traftar ozlemiş gunduz maçini ki satii de guzel yani

Jokond dedi ki...

Bir de şöyle bir durum var. Adam evli, iki çocuğu var mesela. Pazar gününü ailesiyle geçirmeyi planlıyor doğal olarak. Akşam 7'deki maça gitmek için cümbür cemaat evden çıksalar, izleseler, eve geri dönseler en erken gece 10 buçuk 11'de evdeler. Hele İstanbul gibi bir yerde bu saat daha da fazla uzar. Şimdi bu adam yarın okula gidecek olan çocuğunu bu maça nasıl götürsün? Kendisi yarın salim bir kafayla işe nasıl gitsin? Zorunluluk olmadığı sürece Anadolu takımları haricinde İstanbul takımlarına da gündüz maçı oynatmalıyız.

Sarper dedi ki...

Hava yağmurlu, tempo yüksek ve gündüz maçı. İngiliz atmosferi çok acaipti dün. Çok keyifliydi bence.

carlito dedi ki...

kesinlikle katılıyorum, zaten kamuoyunda da herkes gündüz maçını ne kadar özlediğini söylüyor.. italya almanya ingiltere gibi liglerde de saat 14te, 16da vs. oynanıyor maçlar sürekli, adamların da bir bildiği var herhalde.. niye onların statlarında daha çok aileler var? tek sebebi statların modern olması değil işte, bu saat mevzusu da etkili..
sabah kahvaltını yapıp sonra hep beraber pikniğe gider gibi maça gitmekten güzel bir şey var mı?
ayrıca yukarda bahsedildiği gibi örneğin istanbul maltepe'den, kartal'dan vs. maça gelen taraftarları düşünün, gece eve gidebilmeleri en erken 23.30 sularında olabilir, o da gidecek vasıta bulabiliyorsa! ertesi gün iş güç okul vs. olması da cabası.. sonra yayıncı kuruluştaki yorumcular falan da neden statlar dolmuyor derler! ulan maçların bu saatte oynanması zaten sırf sizin yüzünüzden, zaten statların dolmaması umrunuzda da değil, insanlar ligtv alsın evinde seyretsin o sizin işinize gelir dimi?
tüm maçlar için olmasa da en azından sezonun yarısı büyük takımların da gündüz maçları yapabilmesi için sıkı bir kampanya yürütmek lazım aslında, ama çok umutlu değilim.. millet büyük takımın gündüz maçı yapmasını utanılacak bişey olarak görüyor resmen, o derece kanıksanmış artık gece maçları!

matiasemilio dedi ki...

'futbol,cumartesi öğleden sonra oyunudur' gibi bi ifadesi vardı mehmet demirkolun..ben de onun gibi düşünüyorum..zira dünkü maçtan ziyadesiyle haz aldım..

Unknown dedi ki...

kesinlikle katılıyorum. gündüz maçı diye ben de ufak yiğenimi alıp gittim maça, karaborsa da zor bilet bulup içeri girdik. kapalı tarafındaki eski açıkta adım atacak yer kalmamıştı. merdivenler bile ağzına kadar dolu idi. yeni açığında görünen kısmında merdivenler görünmüyordu. sadece bursa maçı diye değildir bu durum. maç gündüz olunca adam kalkıp halkalı'dan pendik'ten kalkıp gelir.

Yorum Gönder

Ara