.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

2 Kasım 2010 Salı

Tanrılar Kurban İstiyor

Rijkaard'ı yolladık, sıra Schuster'de. Basın mensuplarına hareket çekti, şöyle dedi, böyle etti haberleri artık onun için çıkacak.

Neden? Çünkü spor medyası bir adam seçip üzerine oynamayı sever, zira tiraj öyle artar. Bu hedef tahtasındaki adam yabancıysa, daha da katmerli olur bu iş, malum Milli Güvenlik dersleri sağ olsun hepimiz biraz zenofobiğiz.

Kartal Yiğit'in haberi burada. Bakalım:

- Yiğit haberine şu şekilde başlamış: "Schuster, soyunma odasının önünde Sivassporlular’la görüşen Fatih’e “F... off” diye bağırıp “Çok lakayt davranıyorsun” tepkisini gösterdi. Çıldıran Fatih Tekke ise Alman hocanın üzerine yürüyüp “33 yaşındayım. Bana kimse küfür edemez” dedi ve kafa atmak istedi." Soru: Ana dili Almanca olan ve de basın toplantılarını İspanyolca düzenleyen Schuster, neden cümlesine İngilizce başlar ve de Türkçe devam eder? Buradaki sansasyon yaratma çakallığı apaçık ortada.

- Haberin devamında da Schuster ile Fatih arasındaki soğukluğa değiniliyor: "Schuster, Fatih Tekke’ye Sivas maçı sonrası patlarken akıllara öncesindeki soğuk rüzgârlar geldi. Alman teknik adamın transferin son gününde alınan Tekke’yi istemediği öne sürüldü. Geçtiğimiz günlerde idmanda Fatih Tekke konusunda kulüp doktoru ile kondisyoner arasında sert tartışmanın olması da dikkat çekiciydi." Soru: Bu soğukluktan niye biz bugüne kadar haberdar değildik? Burada da okuyucunun zihnini, haberin anafikri doğrultusunda şekillendirme çabası var.

- Sonraki ifadeler daha keskin: "Peki şimdi ne olacak? Bu olay sonrası teknik direktör Bernd Schuster’in Fatih Tekke’nin kadro dışı bırakılması konusunda yönetime rapor vermesi bekleniyor. Bu konuda yönetimin nasıl bir tavır sergileyeceği ise merak ediliyor." Soru: Kim bekliyor kadro dışı kalmasını Tekke'nin? Kartal Yiğit'ten ve akrabası akbabalardan başka bekleyen var mı? Muamma. Zaten Yigit de cümlelerini öyle bir yazıyor ki, eğer bu konuda bir gelişme olmazsa zaten kıvırmış olacak.

- Son nokta vurucu darbe: "Dalga geçti - Soyunma odasında bu tartışmalar yaşanırken Bernd Schuster’in basın toplantısındaki tavrı ve sözleri de bir hayli şaşırtıcıydı." Okuyoruz sözleri, çok da şaşırtıcı değil. Ama zaten yazar bizi metin boyunca işlemeye çalıştı, şimdi de fatality çekmeye çalışıyor.

Kafa atma girişimi falan gibi komikliklerin bulunduğu bu yazının hangi amaca hizmet ettiği aşikar. Onu geçtim, bazı Beşiktaş efsanelerinin "Ben konuştum doğruymuş" demesi de trajik. Gerçi aynı efsane geçen hafta "Aklını başına topla Schuster!" diye başlık atmıştı yazısına.

Olan biten açık, oyuna gelmeyiniz.

Bir de ben buradan muhabirimize bir dörtlükle seslenip yazıyı sonlandırmak isterim.

Adın Kartal olsa da
Akbabasın sen Yiğit
Beşiktaş ağır taştır
Valideni al da git

Meraklısına not: Kulüp bugün bu haberi yalanladı. Ama şüphe tohumlarını bir kere ekersin, onlar yeşeredurur. Görev tamamdır.

38 Yorum:

esgo dedi ki...

Kartal'ın devre arası kampına bomba gibi düşen ve 5 ay sır gibi saklanan olayı HABERTÜRK açıklıyor...

GAZETE HABERTÜRK - KARTAL YİĞİT'İN HABERİ

Antalya'daki kampta prim sistemi tartışılırken Rüştü ile Serdar Özkan arasında gerilim yaşandı. "Neden fikrimiz sorulmuyor?" sözleriyle tepki gösteren genç futbolcu, "Daha ufaksın, sus ve dinle" diyen milli kalecinin tokadıyla sarsıldı.
Siyah beyazlılarda sezon başında İbrahim Toraman ile İbrahim Üzülmez arasında gerçekleşen ve kayıtlara "Terlik Kavgası!" olarak düşülen tartışmanın ardından devre arasında da benzer bir olayın yaşandığı ortaya çıktı.
HABERTÜRK, devre arası kampına bomba gibi düşen ve uzun uğraşlar sonunda 5 ay boyunca saklanan olayın detaylarına ulaşmayı başardı.

Yer: Antalya Gloria Golf Otel'in toplantı salonu... Konunun aktörleri ise tecrübeli Rüştü Reçber ile genç futbolcu Serdar Özkan... Beşiktaşlı futbolcular, Mustafa Denizli'nin uygulamaya sokacağı yeni prim sistemi tartışıp, karara bağlamak için fikir toplantısı yapıyorlar. Salonda herkes görüşlerini belirtiyor. Dümendekiler tabii ki Delgado, Nobre, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Rüştü ve lşimdi Galatasaray'a imza atan Gökhan Zan gibi takımın kaptanları ve tecrübeli yıldızları... Hocanın yönetimine teklif ettiği maç başına 8'er bin doların sadece 3'ünün kendilerine verilmesi, 5'in ise havuzda toplanıp şampiyonlukta dağıtılması konusu hararetli bir şekilde masaya yatırılıyor.


-"BU İŞ BÖYLE OLMAZ"-

Herkes düşüncesini söylerken, Serdar Özkan biraz da yüksek bir ses tonuyla, "Biz neyiz burada? Kimse beni dinlemiyor. Hiç söz hakkımız yok mu? Madem takımız, bizim görüşümüzü de alın! Bu iş böyle olmaz" diye bağırıyor. Bu duruma sinirlenen Rüştü Reçber ise, "Serdar sesini yükseltme, sıra sana geldiğinde konuşursun" deyip, kestirip atıveriyor.


-DUVARI YUMRUKLADI-

Ancak genç Serdar'ın suscak hali yok ve konuşmaya devam ediyor. Rüştü iyice sinirlenip, "Sen daha ufaksın sus ve dinle" diyince Serdar Özkan adeta deliye dönüyor, tepkisini bu kez el kol hareketleriyle sürdürüyor. Milli el bu kez dayanamayıp, Serdar'ın suratına tokatı patlatıyor!
Salondakiler bu hareket karşısında şoke olurken, ayağa kalkan Serdar bir ara Rüştü'nün üzerine yürür gibi oluyor. Ama tekrar kendini toparlayıp, bu kez o hışımla duvara yumruğu vuruyor ve elinde ezik meyada geliyor.

-"SIZDIRAN KENDİNİ KAPI DIŞINDA BULUR"-

Teknik Direktör Mustafa Denizli, Beşiktaşlı oyuncuların aralarında yaptıkları bu toplantıda yaşanan tatsız gelişmeleri bizzat kaleci Rüştü'den öğrendi.
Denizli, hocasının bu kavgayı başkasından duymasını istemeyen tecrübeli eldivene, "Tamam, şimdi ben kaptanlarla da konuşacağım. Herkes salonda yeniden toplansın" dedi. Aradan yarım saat geçmeden takım ve bütün personel salonda toplandı.
Denizli, hemen söze girerek, "Arkadaşlar bu tip kavgalar aile içinde olur. Ama dışarı sızarsa bunun sorumlusu kimde kendini kapının dışında bulur! Ne futbolcu ne de personelden kimse bunu dışarı sızdırmayacak. Bu olayı kimse öğrenmeyecek. Şimdi özür dileyin ve birbirinize sarılın, kucaklaşın. Bu tip şeyler uzamasın. Olan olmuş bir kere" diyerek gerilimi büyümeden önledi.

*

Gerçi vakti zamanında bu haber Serdar'ın takımdaki konumu ve kimilerince dibe vuran performansının da etkisiyle ''helal olsun Rüştü'' şeklinde yorumlandı lâkin Kartal Yiğit böyle bir adam işte.

Alo Kartal abi gelin kavga var ...

Sertug Ozgur dedi ki...

Bir de fuck off kelimesinin küfür olup olmadığı konusu var.

Kafa atmak istemek nedir ayrıca? Ya kafa atarsın ya da girişiminde bulunursun. İsabetsiz olur, tutturamazsın.

Madem Fatih'i istememiş sene başında o zaman niye oynatıyor kardeşim, biz bu kadar aptal mıyız?

Ligtv'den Beşiktaş muhabirinin yaptığı açıklamaya göre maçtan sonra sert konuşmalar geçmiş Fatih ile Schuster arasında. Ama sonra durum tatlıya bağlanmış bugün de idman öncesi özel görüşme yapmışlar.

Hatırlarsanız Karabük maçında Quaresma pas vermeyip topu kaleye vurmuş sonra schuster sahaya su şişesi fırlatmıştı. Quaresma da el kol hareketleri yapmıştı.

Schuster böyle bir herif. Politik değil ve bu açıdan çok malzeme verir basına.

Bu durumu yorumlarsak, bence Fatih'in bu tepkisi Schuster'in hoşuna bile gitmiştir. Kompleks sahibi biri değil gibi gözüküyor. Fatih'e karşı bundan sonra mesafeli olacağını düşünmüyorum yine şans verecektir.

Ama Fatih'in bu durumu uzatmaması gerekir. İyi yönden bakmaya çalışırsak Fatih daha çok çalışır ve golleriyle cevap verir. Aksi takdirde devre arası gönderilir, kaybeden Beşiktaş olmaz bana göre.
Takımın da karışacağını filan düşünmüyorum öyle bir oyuncu mafyalaşması bizde mevcut değil gibi gözüküyor.

Bir de Guti maçtan sonra bir adamı öpmüş diyorlar da videosu açılmadı bir türlü, bulamadım. Telegol'de filan göstermişler.

Sertug Ozgur dedi ki...

Guti'nin videosu bu imiş.

http://www.youtube.com/watch?v=LKfHQsq0sE4

Crow dedi ki...

teknik direktör değişikliğinin bir boyutu da bu.
Mustafa Denizli tüm basının iplerini eline almıştı, ne zaman ne demesi gerektiğini iyi bilirdi, medyayı adeta bi silah olarak da kullanmıştı. Buna karşın schuster basını zerre kadar sallamıyor.
Önemli olan taraftarın da bu değişime uyum sağlaması, olanın bitenin farkında olması.

tearkan dedi ki...

O Beşiktaş 'efsanesi'nin derdinin ne olduğunu hepimiz az çok biliyoruz zaten. Yorumları birebir karakterini yansıtıyor.


Şahsen Beşiktaş'ın sistemi yok diye soranlara; evet yok diye cevap veren Schuster'i, 'şimdi baktığımız zaman, Beşiktaş takımında sıkıntı var'a tercih ederim.

TA dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
TA dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Fuck Off Kartal Yigit !

esperanza dedi ki...

sadece haberturk degil, Sergen de firsatini buldukca giydiriyor hocaya .

millet neyin pesinde belli degil arkadas

"Bazi Besiktas efsanesi" dedigim adam zaten Sergen :)

Unknown dedi ki...

Sergen Yalçın adındaki kişinin yorumladığı Victoria Plzen maçından alıntıdır ;

Beşiktaş'ın yediği golden sonra ; Büyük hata, amatör takım oyuncuları bile böyle hata yapmaz.Beşiktaş gibi bir takımın böyle bir gol yemeye hakkı yok.
İlerleyen dakikalarda ;
Rakip harika bir organizasyonla müthiş bir gol attı.


Bu adam hakkında başka yorum yapmaya gerek var mı ?
:)

schuster takımı toparlasın, uefada çeyrek final ligde de ilk 2'de bitirsin, gelsin bana f* off desin. yerim onun sarı bıyıklarını. ben sadece iyi futbol istiyorum

Sade dedi ki...

biz Rijkaard'a sahip çıkamadık bari siz Schuster'e sahip çıkın ;)

Sade dedi ki...

bizdeki hakan ünsal ne .oksa sergen de aynı .ok!

BJK4EVER dedi ki...

Medya konusunda Schuster super davraniyor bence. Oyle soruya boyle cevap yakisir bence.

Fatih olayinin da sallama oldugu belli, ama burada sistem devreye giriyor. Biz bunun sacma oldugunu kavrayabiliyoruz akli basinda insanlar olarak, ama kahvedeki adam, ortalama Forza/Antu yazari veya sokaktaki fanatik vatandas gercek sanip merak edebiliyor, tirajlar artiyor. Sadece bu tur haberlerde degil, transfer dedikodulari icin de gecerli mesela.

Mesela boyle bir haber Hollanda gazetesinde ciksa bir Ajax taraftarinin yorumu aynen su olurdu:
Soyunma odasinda bir olayi en ince ayrintisina kadar bu adamin bilme imkani yok, baska birinden haber aldiysa ve gercek olsa bile bu bizi ilgilendirir, hoca raporunu verir ve yonetim gerekigini yapar, bu tamamen internal bir olay ve baska kimseyi ilgilendirmez, kesip atar. Ama bizde oldu mu Fatih'in eskiden tabanca tasimasindan tuttu Schuster'in Real'deki oyuncu iliskilerine kadar olayin herseyi tartisilir gunlerce.....

kma dedi ki...

türkiyede spor yorumculuğu çok ciddi bir kariyer haline geldi. düşünün rıdvan dilmen yılda 2 milyon dolar kazanıyor imiş. rıdvan hangi şartlarda teknik direktör olarak bu rakamı kazanabilir? örneğin arkadaşı aykut kocaman fenerde yılda bu kadar kazanıyor mudur? riski yok, sorumluluk yok, sıkıntı stres yok. kolay para. rıdvan o açıdan tv yorumcuları için iyi bir örnek ve bir hedef.

spor yorumculuğu da ikili ilişkiler, bağlantılar üzerinden yürüyor. sergen gibi yorumcular için özellikle yabancı teknik direktörü itin götüne sokmak en basit yorum yöntemi. yabancı olduğu için türkçe bilmiyor, okuyamaz. okusa umursamaz.

yönetimi eleştirirse telefonlar gelir, camiayı karşısına alma ihtimali var. ileride olası bi görev alma ihtimalini çöpe atmaz. futbolcular arkadaşları/kardeşleri zaten. sürekli sağda solda görüşüyorlar. eleştirse sitem ederler.

dolayısıyla en garantili eleştiri yöntemidir yabancı teknik direktör. güvenli liman. hem spor yorumculuğu işini en sert şekilde sürdürebilirsin hem de sorun çıkmaz..

bu düzene fuck off!

shibby dedi ki...

http://fanatik.ekolay.net/Besiktas-Haberleri-Tekke-gercekleri_3_Detail_33_200580.htm

fanatikte böyle bir haber yapmış şaşırdım doğrusu.s

kalashnikov dedi ki...

"Valideni al da git" tarzı yorumlar bence bize yakışmaz sevgili Burak. Kimlere yakıştığı bellidir.

Seykooooah dedi ki...

Akşam gazetesine göre de Guti babasını ağzından öpmüş...

@kalashnikov

Bence valide deyince kibarlasiyor, o yuzden sey ettim. Hem o soz kufur mu ki?

http://www.milliyet.com.tr/2007/07/18/son/sonsiy24.asp

------------------------------------

Zaten Fatih Tekke bicilmis kaftan boyle bir durum icin. Trabzon gecmisi, silah gecmisi, transfer durumu vs.

Yani eminim ki Schuster bir suru futbolcuya bagiriyordur, ama hicbiri "O ona fak of dedi oburu de ona kafa atmaya calisti"ya getirilmiyor.

Kalten dedi ki...

Ağzından mı öpmüş!!

Sertug Ozgur dedi ki...

ligtv'nin sitesinden beşiktaş-sivas maçı sonrasına bakarsanız, guti'nin öptüğü adam eniştesi olarak geçiyor. ayrıca videoda ablasını da azından öpüyor.

ilgimi çeken şey bu öpme hadisesi büyütülmedi. yine de bir gelişme var ha?

hiç duymadım ama bizde erkeklerin selamlaşırken öpüşmesi gibi bir olay heralde bu ispanya kültüründe. aklıma istanbul'a gelen yabancı bir gay ile ilgili fıkra geldi.

infazure dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
infazure dedi ki...

1)Sergeni sadece futbolculuğuyla hatırlamak gerekir.Kendi saçmaladıklarına kendi bile inanmıyor.

2)Guti'nin öptüğü kişi bir akrabası.Yabancılarda bu tip davranışlar vardır, az çok yabancı film-dizi izleyenler selamlaşmak adına bu tip öpüşme sahnelerine denk gelmiştir.

3)Basına BASIN!

Seykooooah dedi ki...

Bu arada aynı efsane dün akşamki yayında "Lazio maçından sonra İlhan ile Tümer Lucescu'yu dövüyordu zor ayırdık" dedi. Boş-beleş konuşma konusunda geleceğin Levent Erdoğan'ı olacak gibi...

Sarper dedi ki...

Sergen zaten seyircinin ilgisini çekmek için atıp tuttuğunu kendisi itiraf etmişti bir programda.
burada hep iyi konuşsak bizi kim dinler tadında bişiler gevelemişti


arz-talep meselesi bunlar. her gün 2 sayfa haber doldurmak kolay değil. böyle adamlarda türüyor haliyle

akn dedi ki...

o tanrıların alayını desem günaha girer miyim acaba...

cine5'te 3 tane adam oturmuş futbol(!) konuşuyor şu anda. programın sğper zeki ve hiper futbol bilgesi sunucusu "guti aldığı parayı hak ediyor mu" diye soruyor ve soruyu daha da ateşlemek için "3 metrekarede oynuyor. takımı sahipleniyor mu gerçekten" diye de ekliyor. diğer iki süper futbol adamı da (ki bunlardan biri gürcan bilgiç) bu konuyu tartışıyor.

guti aldığı parayı hak ediyor muymuş! ölüyü diriyi öptünüz gözünüzü guti'ye diktiniz. tmsf'nin kanalında devletten para alarak "futbol" konuşan adam, guti'nin aldığı parayı tartışıyor. ulan sinir hastası edecekler genç yaşta. tansiyon hapı müptelası edecekler. ama ben ulaşırım o soruyu soran sunucuya. aynısını sorarım: tmsf kanalından aldığın parayı hak ediyor musun?

Beşiktaş olayı yalanlamadı, fiziki müdahale olmadığını açıkladı. Bugün de Ajansspor sitesi çok sağlam kaynaklarla konuşulduğunu ve Schuster'in Fatih Tekke'den özür dilediğini açıkladı. Habertürk gazetesi yalan makinesidir fakat bu haber doğru gibi :)

helldoradotcom dedi ki...

Banu Yelkovan'in bugunku Radikal'deki "Vurun Kahpeye" baslikli yazisi konuya isik tutmus!
Tavsiye oluna!

purplepurple dedi ki...

daha 3-5 gün önce yedirmeyiz yazısını yazmıştım. üslup dilencileri atlamıştı yine yazının üstüne. 'bu yazıyı okuyunca benim de schuster'e sallayasım geliyor' diyeninden, eleştirilmesine karşı çıktığımı sanana, hatta schuster'in kuyusunu kazan medyada kimse yok, gitmesini isteyen kimse yok diyenine kadar. daha o gün kovulmasıyla ilgili manşet varken hem de büyük gazetelerin spor sayfalarında. ee noldu? bu başlıkta yok o adamlar. yüzleri mi tutmadı, shelbyl'in açıklamalı yazısına da sataşmaya? konuşsanıza oğlum.

fabianernst dedi ki...

@ purplepurple
açık açık ben tabelacıyım diyenlerin buraya yazmasını mı beklıyosun cidden.
ha son olarak BUGUN BUYUK FUTBOL DUAYENİ ŞANSAL IN DA DAYIYA SALLAĞİNİ ARTI EN ÖNEMLİSİ MİLLİYETTEKİ DENYOCA YAZILARDAN SONRA YABANCI HAYRANI OLDUĞUMUZU SOYLEYENLERE SELAM EDERİM .şansal la ali sami alkışlarla veya shuter go home lar yazan ertem şenerle aynı yolda yuruyup ya kimse hocanın gitmesiin istemiyorki yaa diyenleri yeşil sahalarda gormek isterdim.açık açık soyluyorum bu medyanın gazıyla hareket etteçiğime yuz bin kere yabancı hayranı olurum. samimiyetimizi kaybetmeyelim en azından adamlar çakal degil açıkça neysem oyumdalar.ama bize sergenin hoca sinan ın menajer ertuğrulların liverpoolları mustehak

gnyz dedi ki...

evet yüzümüz tutmadı, açıkcası Shelbyl'de biraz atarlı bir arkadaş olduğundan cevap vermeyede tırstık yalan yok.

"neyi ne zaman söyleyeceğine de herkes kendi karar verir."
sen böyle yazınca bizde her konuya yazma gereği hissetmemiştik ama bundan sonra bu ve benzeri her konuya aynı tepkiyi veririz artık.

Evet gazeteleri takip etmediğimden, ntvspor haricindeki spor programlarını izlemediğimden ve senin buradan medyaya ya da başka forum/bloglara sesleneceğini düşünemediğimden üslup dilenciliği ve maydanozluk ettik ama bizimde yazdıklarımızdan medyayı değil burayı kastettiğini sandığımız apaçık ortadıydı hatta bundan sonra yazıları daha dikkatli okuyacağımızıda söylemiştik.

Hatta shelbyl'de bizi anlamış olacakki gelip şöyle bir açıklama yapmıştı
"Bence burada sunun farkina varmak lazim. Bu blog, sadece kendi dinamikleri icinde/hakkinda yazan bir blog degil. Medya, eksisozluk, forumlar, diger bloglar... Hepsi dahil.

purplepurple yedirmeyiz diye baslik aciyorsa, o laf burada adabiyla elestirenlere degildir. Biz burada kendimiz calip kendimiz oynamiyoruz, disaridan da bu blog'u takip eden bir suru insan var.

O yuzden, sakin."

Bizde sakinleşmiştik ama günler geçmesine rağmen sen hala sakinleşmemişsin anlaşılan. Çavuşu tokatla sakinleşirsin

Bak üslup dilenciliğinide bıraktık...

purplepurple dedi ki...

burakcan47@gmail.com
bu adrese çavuşu tokatla sakinleş temalı bir mail atabilir misin?

gnyz dedi ki...

atamam bu konuda yazacağım herşeyi yazdım ama başka bir konu olursa verdiğin adrese yazarım

Levent dedi ki...

Arkadaşlar Schuster basın toplantısında oyuncularla yaşadığı problemler hakkındaki soruya "Aramızda konuştuklarımız zaten medyada olduğu için bu konu hakkında yoruma gerek yok" demiş. Büyük ihtimalle bu olay doğru bu sefer.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@leventpolat

Bence kinayeli konusmus yine. "Herseyi masallah ayrintisiyla yazmissiniz, benden iyi biliyorsunuz herhalde, daha neyi soruyorsunuz?" demeye getirmis. Bu aralar malum, iyi dalga geciyor medyayla...

Levent dedi ki...

@Ekrem M.Sc
Evet, o da olabilir ama yine de bilemedim. :)

Olayin dogru ya da yanlis olmasi bu yazidan bagimsiz.

Fatih Terim her futbolcusuna bagirdiginda haber olsaydi 3 hafta duramazdi hicbir takimin basinda. Soyunma odasinda ana avrat duz giden bir adam oldugu biliniyor, hatta bu "Cok iyi motivator, helal olsun" diye de cilalaniyor.

Schuster Fatih Tekke'ye bagirdiginda ise sanki dunyada bir ilk yasanmiscasina haber yapiliyor.

Bunun yerli-yabanci ile de alakasi yok. Yeni kurban Schuster. Haberin alt metnine bakin, haberin sunumuna bakin; esas sorun orada.

Yorum Gönder

Ara