.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Kasım 2010 Pazar

STSL 14. Hafta / Galatasaray - Beşiktaş

183 Yorum:

cesc dedi ki...

Başlığı Gürcan açmış, Pino'nun maçı olur!

Unknown dedi ki...

bu beşiktaştan,bu schusterden,bu sistemden okeye dördüncü olmaz.beraberlik büyük başarı olur ama oda imkansız.pis yenilen goller ile maçı kaybederiz.

BJK4EVER dedi ki...

Quaresma Bobo olmadigina gore, Schuster de rakibi tanimadigina ve ozel taktik hazirlamadigina gore, rakibin GS ve stadin ASY olmasi nedeniyle en iyi ihtimal beraberlik. Bir mucize ile tek farkli kazaniriz belki.

enorton dedi ki...

Kazanmamız lazım, yenilirsek GS toparlanır, biz düşüşe devam ederiz. Kazanırsak GS ligden kopar, biz yükselişe geçebiliriz. Ersan da yok sanırım maçta, işimiz baya zor sakatlıklar açısından ancak GS den daha iyi takım olduğumuzu düşünüyorum. Futbolcularımız İnönü dışında daha iyi oynuyor, Holoskodan patlama bekliyorum :)

yilmaz dedi ki...

3 handikap galatasaray.

yilmaz dedi ki...

ya "bu sistemle olmaz" anlayışının ne istediğini merak ediyorum. hangi sistem olur?

yani önde basıp alan daraltmaya çalışan bir oyun oynamaya çalışıyoruz. tamam beceremiyoruz ama bu sistemin nesi kötü allah aşkına? yıllardır olursa 1-0 kazanarak olmazsa berabere kalarak bitti maçlarımız. bu kadar karamsarlık görmedim ben o dönemlerde. demekki şuster haklı türkiyede eski moda futbol prim yapıyor.

turgay dedi ki...

gs kazanır. holosko çok küfür yer.

TA dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Gogo dedi ki...

kalede rüştü
hilbert toraman ersan deliho
aurelio ernst guti
tabata nobre holosko

ilk 11 böyle olur...

Unknown dedi ki...

--------------cenk-------------
-------------------------------
hilbert---toraman---ersan--deli
-------------------------------
----------ernst--necip---------
----onur--------------tabata---
--------------guti-------------
-------------------------------
-------------tekke-------------

EnisteKolaKoy dedi ki...

sami yen'de attığımız son golü holosko atmıştı. zaten 2003'teki kazandığımız maçtan beri kaç tane gol attık ki o da ayrı konu. bileti ayarlayalım, maç hakkında ondan sonra konuşalım :)

Gs,Hagi geldiğinden beri camianın karakteriyle müsemma çok şerefsizce ve sinsice top oynuyor.Muhtemelen topu bize verip oynatmamaya çalışacaklar ve hata yapmamızı bekleyecekler.Hagi gibi vasat bir hocanın yaratıcı bir hücum planı olması beklenmez zaten.Her ne kadar Schuster'in işini ciddiye almadığını düşünsem de bu derbi maçında konsantre olup Hagi'yi alt eder bence.

özençkurt dedi ki...

çok umutsuz olduk beyler çook.. ölü bir galatasarayla maç yapacak olmamıza rağmen inanılmaz bir mağlubiyeti kabullenilmişlik var..

Khoranis dedi ki...

@GOGO
verdiğin kadroda Rüştü maça büyük ihtimal yetişemeyecek, Ernst ve Aurelio Konya maçından sakatlar kontrollerinin ardından belli olucak, keza Ersan da öyle kas içindeki kanaması gerilemiş ama hala belli değil. Çok eksik var yine yine yine... Toraman - Zapo ikilisinden çok tırsıyorum ben.

Schuster'in onlara söylediklerini yaparlar, konsantrasyonlarını bozmazlarsa gayet kazanabiliriz aslında ama zor be. Holosko'nun boşa salladığı topları izlemekten kanser olacagız(gibi geliyor bana yoksa şüphen mi var?)
Beni göt et Holosko n'olur

carlito dedi ki...

holosko oynamasın da ne olursa olsun!

enorton dedi ki...

@carlito

Kim oynasın???

O oynamasın bu oynamasın da kim oynasın peki?

Oldu olacak Galatasarayın karşısına R.Madrid i çıkaralım bizi temsil etsin...

Ne yazıkki saydıgınız isimlerin arasına artıyı(+), sonlarınada eşittiri(=) koyunca Beşiktaş oluyo...

Harbi heaa!!

alper dedi ki...

benim için hayatın anlamı olan maç

benim için ha CİHAD etmişsin ha gs yi ASY'de yenmişsin.

Zalad'dan beri içimde uktedir.her türlü şerefsizlik adilik kahpelik olsun maçta bizim lehimize ve hakem hatasıyla maçı kazanalım yarım sıfır.ve maçtan sonra olurmu hakemlerde insan hata yapabilir diyelim hep birlikte.

güldür yüzümü be schuster güldür yüzümü be beşiktaşım.hayat sensin.

aamet jr. dedi ki...

Holosko'nun 2 golüyle kazanırız..

İzmir gurmesi dedi ki...

Son 10 yıldaki her maçı izledim az önce. Yenildiğimiz veya yendiğimiz maçların %90'ı 1-0 veya 2-1 bitmiş.

Teorim şu. Biz her zamanki gibi kadroyla çıkarsak hiçbir şey farketmez. Ama defans hattı bu kadar kötü ve ağır olan bir GS'ye hücum kadrosuyla çıkarsak biz bu maçı farklı alırız.

Defans hattı bile hücuma yönelik olmalı, kanatlarda Hilbert ve İsmaili oynatırım. Ortada Ernst, Necip, Guti. İleride ise Nobre, Holosko, Fatih Tekke. Nobre ve Fatihin top tutmasını kullanır oyunu karşıya yıkarım, Holoskoya da devamlı kanat değiştirip defansın dengesini bozarım. Ali Turan ve Balta gibi ağır bekleri devamlı oyalasın, arkadan gelen Hilbert ve İsmailin gidebileceği boşluklara Guti pasları atsın diye. Ernst ve Necip de dönüşümlü olarak karşı ceza sahasına girmeli.

Umarım Schuster bu taktikle çıkar. Ama derbi falan diye korkuturlarsa adamı çıkar 3 ön liberoyla, bir de onuru falan oynatır, kötü bir oyun sonucunda ya 1-0 kazanır ya da 1-0 kaybederiz.

deniz dedi ki...

İzmir gurmesi
Onur ne alaka şimdi?

Unknown dedi ki...

@izmir gurmesi

iyisin hoşsun da, onur ne alak cidden?

onur oynadı da ondan mı kaybettik bugüne gelene kadar..

keşke onur oynasa.

necip oynasa..

ersan dedik, köybaşı dedik gördük adamlar oynayınca neler oldu..

keşke onur da oynasa..

Sertug Ozgur dedi ki...

Kim gol atacak sorusu aklıma geliyor yine dönüp dolaşıp Holosko diyebiliyorum.

Hagi her zamanki taktiği ile çıkıp topu bizim ayağımıza verecek 10 kişiyle geride bekleyecek. Sert ve yıldırıcı olacak. Bizim nasıl cevap vereceğimiz önemli. Tabi kendi sahasında olması bizim için bence bizim için ilk kez avantaj. Hem rakip çok katı bir şekilde kapanamaz, hem de baskı daha çok kendilerinde olacak. Şu maç İnönü'de olsa şansımız daha az derdim(geçmişteki gs maçlarını hesaba katmazsak).

Biraz dediğimle çelişecek ama kim ne derse desin galatasaray savunmacı bir takımla ve bizim oynamamıza izin verip hatamızı kollayan bir anlayış ile çıkarsa bizim için daha avantaj diye düşünüyorum. Çünkü ileride çabuk çoğalabilecek bir yapımız yok ve quaresma gibi topu taşıyabilecek bir isim yok. Tabi burada tek şerhim var o da Nobre'nin en uçta yer almaması, eğer böyle olursa oldukça kısır kalırız. Holosko'nun en uca konup, Nobre'nin daha geride oynaması daha mantıklı. Tabata ve Holosko'dan başka gol yapabilecek bir adam göremiyorum normal şartlarda.

Unknown dedi ki...

rıdvan
ersan
köybaşı
onur

bunlar önemli adamlar. bize gelmeden gerek asya liginde gerek süper ligde kendini ispatlamış adamlar.. keşke onlar gibi emenikeyi de alsaydık vaktinde.. söyledik oysaki..

gençlerden emenike gelsin..
tecrübelilerden makakula geldin diye..

şu anda hala nobreyle holosko'yla geviş getiriyoruz, halimize bakın..

kısacası demek istediğim bunları (yukarıda saydığım isimler) oynatalım kazanalım diye bir düşünce olamazdı/olmamalıydı. bu adamlar zaten kendini ispatlamış türkiye çapında genç isimlerdi..

kısacası necip gibi cumali gibi ali gibi atınç gibi altyapımızdan çıkıp şans tanınıp "ya tutarsa lan mükemmel olacak" tarzı isimler değil bunlar..

bunlar oynatılmalı..

ayrıca necip de oynatılmalı ali de.. diğerleri de..

Unknown dedi ki...

ve

cenk de o kaleyi artık tslim almalı..

cenk genç deniyor..

genç falan değil 6-7 senelik taş gibi kaleci..

cenk de oynamalı..

------------cenk-------------
-----------------------------
rıdvan---atınç--ersan--köybaşı
-----------------------------
--------cumali--necip--------
-----------------------------
onur--------mami--------küçik
-----------------------------
------------bobo--------------

türkiye kupası maçlarında misal, şu yukardaki kadroyu sürsek bu sene sahaya.. fena mı olur?

enorton dedi ki...

Maç günü hocanın çıkaracağı sistem 4-4-2 baklava olacak bence, ilk 11 tahmini de yapayım.

----------rüştü---------

Hilbert Toraman Ersan Üzülmez

--------Mehmet A.--------

-----guti----- Ernst-----

---------Nobre------------

----Tabata----- Holosko---


Hocanın Erhan Güven tutkusunu bilmeyen yok, sağ bekte Erhan Güven'i görürsem hiç şaşırmayacağım :) Ayrıca Trabzon ve Fenerbahçe maçındaki gibi sol bekte İsmail de olabilir. Rüştü ve Ersan sakat olmazlarsa oynatır diye düşünüyorum, aksi halde Cenk ve Zapo olacak.

Aşağıda da bu maç için gönlümden geçen kadro ve diziş var.

-----------Cenk-----------

Toraman Ersan Zapo Üzülmez

-------Enrst---- Necip---

Hilbert-----Guti-----İsmail (Yusuf)

--------Fatih Tekke------

Levent dedi ki...

Şöyle diyeyim, Schuster'i yemek için zaten bekleşenlerin olduğunu biliyoruz. Olur da kötü bir oyunla mağlubiyet alırsak ve kadronun çoğunluğu genç oyuncularımızdan oluşursa, işte o zaman sadece Schuster'i değil, genç oyuncularımızı da yiyeceklerini hepimiz iyi biliyoruz.

Ben yazdım, kendimi tekrarlıyorum ama yine diyeyim. Onur ilk 11 başlayınca "Bundan futbolcu mu olur yæ, boyu kilosundan 15 fazla bunun yæ" diyorlardı. Ertesi maç "Bu maçta Onur oynasa ne kaybederiz şimdi Allah aşkına yæ!" oldular. Onun ertesi maç da "Onur neden ilk 11'de çıkmıyor?!"a dönüş yaptılar. GS maçında ilk 11 başlarsa bu sefer de adım gibi eminim, "Ya tamam ya devam maçında Onur mu oynatılır yæ!!" diyecekler.

Schuster bunları ve bunların zihniyetini biliyor mu acaba?

NOT: Muz orta diye tabir ettiğimiz bir soru oldu. Bakalım kafayı vuran olacak mı?

İzmir gurmesi dedi ki...

Yanlış anlaşılma olmuş. Gençlerin sürekli oynatılmasından yanayım. Ancak bir düşünün, özellikle Türkiye'deki oyuncular, kariyerleri ne olursa olsun, takım kötü durumdaysa bundan etkilenip batırıyorlar. Bugün Nobre-Holosko-Tabata gibi adamlara tepki göstermemizin nedeni tamamen bu. Takım herhangi bir nedenle maç kazanamıyor, bu adamlar da baskıyı kaldıramayıp oyun içinde telaş yapıyorlar, halbuki oyunu çözecek bir Alex imiz olsa sahada, bu adamlar yan rollerde mükemmel oynayıp farkı arttıracak tribündekileri de coşturacak adamlar. Özellikle de Holosko. Şimdi bu adamlar bu ortamda bu baskıyı kaldıramıyorken Onurdan GS deplasmanı gibi çok kritik bir maçı kaldırabilmesini beklemek mantıksız.

Gençleri oynatma ve takıma adapte etme konusunda Aykut Kocaman ı çok başarılı buluyorum. Örneğin dünkü Buca maçını Alex-Niang ikilisiyle rahat kazanacağını bildiği için Gökay diye bir oyuncuyu sürdü sahaya, çocuk Necip den çok daha az yetenekli olmasına rağmen orta sahada resmen alkış aldı taraftardan. Genç oyuncular bu şekilde adapte edilir 1 sezon, sonraki sezon da güvenip 11 e koyabilirsin. Onur a GS deplasmanında şans tanıyıp onu kazanamazsın.

Bu çocukların hepsi oynasın ama rahat olduğumuz ve 2-3 farklı öne geçtiğimiz maçlarda. Yoksa bunları seneye orda burda kiralık görürüz, veya Serdar Kurtuluş ve Burak a yaptığımız gibi saçma sapan takaslarda kullanırız.

deniz dedi ki...

Sergen
Aslında mantıklı söylediğin ama Necip o saydığın isimlerin hepsinden daha hazır. Rıdvan zaten malum, Onur'un sakatlıklar sonrası hala tam olarak hazır olduğu söylenemez(tabi bu Onur oynarsa batarız demek değil, Guti'nin küçüğü ve zayıfı benim gözümde kendisi:), İsmail de ayrı bir muamma zaten.
Ersan'ı bunların arasına koymak haksızlık adam 86'lı, bi zahmet oynasın ilk 11.

BJK4EVER dedi ki...

@leventpolat

Hayir birader. Onur'un 11 cikmasina birsey demedik. Sadece kritik Kayseri deplasmaninda ilk 11 baslayip Mersin ve Antep Belediye maclarinda hic oynamamasini sacma bulduk, bunu anlamak cok zor olmamali bence. Bu maca gelirsek, Onur henuz kaldiracak kapasitede degil gordum kadariyla, baslamasi bence hata olur, pesinen soyleyin sen de sevin.

Benim tahmini onbirim:

Rustu
Hilbert Toraman Zapo Ismail
Guti Aurelio Ernst
Tabata Nobre Holosko

Buyuk ihtimalle ilk 11 bu olur, bence Fatih yine kadro disi kalir, tercihler simdilik Ibo-Iso ve sakat Ersan-Zapo arasinda olacak gibi gozukuyor, tabii CSKA maci neler dogurur bilinmez. Kalede Rustu olur diyorum, Cenk'i zor maclarda tercih etmedi hoca, Hakan'i oynatirsa zaten artik sozun bittigi yere geliriz sanirim.


Gormedik istedigim 11 ise:

Rustu
Hilbert Toraman Zapo Ibo
Holosko Aurelio Ernst Ismail
Guti
Fatih

carlito dedi ki...

holosko oynamasın da kim oynarsa oynasın... (gayet açık yazdığımı düşünüyorum!)

not: holosko'nun golleriyle kazansak da benim için değişen bir şey olmayacak, hala vazgeçemedik şu duygusal ayaklarından.. herhalde birileri haber1903'te ıtır ablanın yazısını okuyup fazla gaza gelmiş :)

Unknown dedi ki...

zapo oynarsa yeniliriz, oynamazsa belki yeneriz, korkum berabere bitmesi..

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
arriba dedi ki...

@ sergen

hay ağzına sağlık be birader..

enorton dedi ki...

O kadar salakça yenildik ki gotingene, bu kadar olur!!

enorton dedi ki...

@sergen

gerçekten çok kibarsın :)

matiasemilio dedi ki...

elimizdeki maçı bu kez de goettingene verdik..iverson olsam çeker giderim,bu ne arkadaş önüne gelene kaybediyoruz..

Levent dedi ki...

Goettingen maçının sonu çok saçma oldu ama ilginç bir olay da yaşandı. Chatman topu aldığında hakeme skorbordu gösterip bağırdı, bir şeyler dedi. Daha sonra kamera skorborda döndü ve süre 10.1'e gelince durdu. Tabi apar topar görüntü değişti. Chatman ise çok büyük ihtimalle ne kadar süre kaldığını bilmeden sallamak zorunda kaldı. Zaten maç sonundaki itirazlar son yediğimiz basketle alakalı değil, herkes masaya itiraz ederken eliyle karşı taraftaki skorbordu gösterip derdini anlatmaya çalışıyordu.

Net olarak durdu yani 10.1'de.

enorton dedi ki...

@leventpolat

Abi haklısın aynen öyle oldu ancak madem süreyi bilmiyorsun neden atış yapıyorsun, topu elinde tut süre bitsin maç uzatmaya gitsin. Bu kadar aptallık olamaz ya, adamlarda da ne bal var gireceği tuttu o topun :(

kma dedi ki...

ya evet yine bıyıktay saldırıları var ama ne alakası var. hoca chatman'a süreyi erit ve son hucumu yap, rakibe süre bırakma demiştir zaten. sorun chatmanda da değil. çünkü o da kaç saniyesi kaldığını göremedi. potaya gidip sallamak zorunda kaldı. bu maçın iptal edilmesi lazım, çok net.

yahu hocanın yanlış tercihleri olabilir, mola almayabilir de şu son saniye rezaleti için suçlanacak son kişidir yahu..

Yenilelim, hemen akabinde gurcan'dAn Galatasaray'ın yapılanması ve planlama acısından üstünlükleri konulu post gelsin.

Levent dedi ki...

@enorton

Zaten ben sadece olanı söyledim. Yoksa bırak elinde tutmayı, alsın topu gidip hakeme söylesin canım, teknik faul mü çalacak sanki?

BJK4EVER dedi ki...

Santa Cruz dedikodulari var heryerde. Insallah yalan haberdir, 2 senedir dogru durust top oynamiyor, ustelik bir yabanci santrfor kesinlikle ihtiyacimiz degil, hele ki ciddi maliyetle. Bir sagacik kesinlikle sart, ondan sonra stoper bile olabilir, ama santrfor gereksiz. Madem alacagiz gelecek sene topclass bir adam alirsin, bitik S.Cruz'u degil. Kaldi ki Schuster'in istedigi tarzda bir adam da degil, onun tarzina yakin Bobo var zaten.

BJK4EVER dedi ki...

Iverson'in bence hala bu takimi ve kocu birakip gitmemesi mucizedir.

Adsız dedi ki...

Hakem hakkınızı yedi, paf takımla sahaya çıkın..

akaretler dedi ki...

Santa Cruz mu gelir, kim gelir bilemem ama bize aptalca gol kaçırmayacak, bulduklarını atacak bir golcü lazım. Hiç de gereksiz olmaz santrafor almak. Saçma goller kaçırdıkça, bi de üstüne gol yiyince iyice morali bozuluyor takımın.

addN0NE dedi ki...

ilahi @tozasor bu espri kabiliyetini nerden edindin çok merak ettim, gece gece hiç güleceğim yoktu halen yok.

akaretler dedi ki...

@tozasor

akıl vermen de iyi oldu. senin dediklerini yaparız bundan sonra.

selo dedi ki...

hiç şansımızın tutmadığı gs ye karşı pek umudum yok.bence kadro
hakan
hilbert toraman ersan ibo
ernst aurelio
tabata guti holosko
nobre
diye çıkar düşünüyorum.Keşle holosko yerine ismaili bir kere olsun o kanatta denese ne kadar güzel olur ama denemeyecek yine.bence ismail tam oranın adamı gerek adam geçmesi gerek güzel ara pasları ve şutları holoskodan 100 kat daha verimli olur.

ztkylh dedi ki...

ekşi beşiktaş organize etse de ali samiyen'deki son maça grup olarak gidiversek.

herkes kendi takımının formasıyla gelse son bir veda etsek.

Pamukk dedi ki...

hekem cüneyt çakır olduğuna göre varınızı yogunuzu daha net gsye yatırabilirsiniz.

addN0NE dedi ki...

@pamuk haklı beyler. handikaplı yeniliriz.

Golleri de pinokyo ile servet atar.

Muhoo dedi ki...

yenilicez garantisi var.

ederlezi12 dedi ki...

Hakem Cüneyt Çakır , GS deplasmanında en son ne zaman kazandık hatırlamıyorum ? ! Necip'i oynatmıyor hoca ? Son haftalarda kötü bir performans gösteren Beşiktaş . 1-0 yeniliriz ya da 2-1 falan .

ederlezi12 dedi ki...

Hakem Cüneyt Çakır , GS deplasmanında en son ne zaman kazandık hatırlamıyorum ? ! Necip'i oynatmıyor hoca ? Son haftalarda kötü bir performans gösteren Beşiktaş . 1-0 yeniliriz ya da 2-1 falan .

Zibidi dedi ki...

92-93 sezonuna, Zalada, Ankaragücüne, Ergün Gürsoylara, Malatyaspora, Bülent Yavuzlara, Ahmet çakarlara kısaca koy KARTALIM şu cimboma... Mühendis Oktay locadan seni izliyor olacak BEŞİKTAŞIM...

Galatasaray: 1 Beşiktaş:4

Burak Arık dedi ki...

İçerde oynadığımız maçlarda en az baskı yapabildiğimiz deplasmanda ise son yıllarda 1-2 istisnai maç hariç en baskı yediğimiz fenerbahçe dahil olmak üzere formasından en çekindiğimiz, psikolojik anlamda en çok etkilenip normal performansımızı sergileyemediğiz takım galatasaray. Denizli ideal onbirinin dışına çıkarak top yapabilen pas alışverişi daha iyi olan oyuncular yoğunluklu bir kadro ile farklı bir strateji denemişti ve sami yende uzun yıllardır yapamadığımız şekilde topa sahip olabilen bir beşiktaş izlemiştik. Fakat sonuca yine yansıtamadık ve bunda yine o psikolojik etken vardı malesef. Schuster ile birlikte son yıllardaki en öne doğru oynamaya "çalışan" beşiktaşı izliyoruz. Önemli rakiplere karşı deplasmanda olmamıza rağmen, maçın belli bir bölümünde de olsa topun beşiktaşın hakimiyetinde olduğunu gözlemledik bir farklılık olarak (fener, porto). Galatasarayın bu konudaki beşiktaş üzerindeki farklı etkisinden bahsettik, bu anlamda ne kadar tutsak veya ne kadar hükmederek oynayacağımızı merak ettiğim müsabakadır. Somut bir fark olarak, sağ bekimiz stoper kökenli büyük oranda durdurmaya çalışmakla görevli olmasından ziyade bindiren tipte olacak. Ayrıca orta alanda geçen yıllardan farklı olarak guti ve aurelio gibi özgüveni daha yüksek oyuncular yer alacak. Forvet hattındaki oyuncularımız topa sahip olabilme özgüveni seviyesinde olurlarsa klasik gs-bjk maçlarındaki topa sahip olma dağılımlarından daha farklı yüzdeler görebiliriz. Öncelikle top bizde olsun hükmettiğimizi hissedelim, iyi top yapabilelim özgüvenimizi gösterelim, sonrasında bu skora yansırsa ne ala. Kendine güvenen bir beşiktaş istiyorum sami yende artık. Sonuç ikinci planda. Aynı oyun felsefesine devam, schusteri yedirmeyiz:)

Unknown dedi ki...

Bizim icin cok rahat bir mac olur, ilk olarak Galatasarayin duygusal cocugu Servet Gutinin ayagini kirip eline verir, Bunu goren Cuneyt Cakir Gutinin hakemi kandirmaya yonelik hareket yaptigini sebep gostererek sari kart gosterir, bunun uzerine deliye donen Guti elindei kirik ayagini gosterip uzun sure itirazlarini surdurur ve sonucunda kirmizi karti gorur ve sahayi sedyeyle terkeder, Bu dakikadan sonra sinirden ne yapacagini sasiran Schuster tum defans oyuncularini cikartir yerlerine forvet oyuncularimizi sokar geseyi kendi sahasina hapsederiz, kalelerini ablukaya aliriz fakat bir turlu gol gelmez sonrasinda bunu goren Q7 tribunden sahaya iner trivelayi yapistirir ve Ali Samiyende tarihi yazar.Gese:0 BEjeKE:1

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Besiktas kazanir. Besiktas'in topa sahip olup oyuna hukmettigi her dakika Ali Sami Yen'deki ortami Galatasaray aleyhine cevirecektir. Uzun lafi kisasi, daha fazla baski altinda olan takim Galatasaray, maci kazanacak olan takim Besiktas. Az gollu, bol mucadeleli bir mac olur.

enorton dedi ki...

Şu maçı alalım, kötü gidişe dur diyelim. Maçı alırsak müthiş moral olur, haftaya Bursa'yı da yeneriz o gazla ve Schuster istifa diyen basın biranda Şampiyon Beşiktaş haberleri yazmaya başlar :)

Sonra devre arası, iki nokta transfer yapılır. sakatlar iyileşir, gençler yavaş yavaş forma şansı bulur, Schuster Türkiye ligini hafife almamaya başlar ve Beşiktaş sene sonunda şampiyon olur...

Adsız dedi ki...

tam beraberlik maçı. tam al gülüm ver gülüm maçı. beraberlik akıyor maçtan.

cska sofya maçı benim için daha önemli. gs kazansa da çok üzülmem, bu lig için üzülmeye değmez bence. kalitesini, şampiyonunu da gördük...ille de uefa diyorum.

drogba dedi ki...

Sezon başından beri her maç hakemler tarafından kıyılan galatarasay olmasına rağmen yapılan yorumlara bakın :) c.çakırın zapotocnyi atamadığını da biliriz

Unknown dedi ki...

@ pulse

unutmamak lazım ki söz konusu gs-bjk maçıysa kıyılan genelde beşiktaş olur..

matiasemilio dedi ki...

sözkonusu hakemler değil cüneyt çakır..
**cüneyt çakırın delgadoyu nasıl attığını da biliriz!!

fabianernst dedi ki...

ben de açıkçası biraz tırsıyorum olası bir maglubiyette iyice ortam kirlenecek gibi duruyor medya açısından..neyse maça donelim bence bu maç beraberlik maçı gibi duruyor yahu alt bitebilir. tearken a selam :)
...gelelim mini hatırlatmaya ben shusteri en çok ama en çok ts ve fb maçlarında eleştiririm..niye derseniz açıkça soyliyim o maç oynanırken fb de aykut-alex çekişmesi ve hocanın kellesi koltuktaydı vursaydık yumruğu o maçta ,nobre ile nihat la çıkmasaydık bobo olsaydı onde cenk de kalede olsaydı kesinlikle yenerdik ama orada vuramadık o yumruğu. bir puan ve oyun iyiydi ama fırsatı kaçırdık.gelelim ts maçına o maçta aynı fb maçı gibiydi o gun yonetimde istifalar ve senol hocanın takımının manisa ve kayseriye puan kaybetmesiyle kazan kaynıyordu gene vuramadık yumruğu onlara.. halbuki ellerimize gelmişti bu iki maçla şampiyonluktaki 4 rakibimizden ikisine yumruğu vurup karıştırmak iyice bilinmeze suruklemek.burada mesele fazladan 5 puan almak lider olmak filan degil veya ezeli rakiplerimizi yenip moral kazanmak da değil burada mesele karışmaya en çok musait olan(ki bu iki takım bu kulvarda açık ara liderdir bence bu ulkede) şampiyonlukdaki 2 rakibimizi bizzat karıştırma fırsatını harcamaktı. ben hocayı çok seviyorum ne paşa ne manisa ne ist daki porto maçı bu maçlarla onu eleştirmek ,işin kolayına kaçmaktır esas. ..o gunleri hatırlayın ne demek istedigimi anlayacaksınız..
gelelim bu maça ben bu maçta q7 ve bobosuz kısır bir oyun bekliyorum ama olurda futbol tanrilari 3.sefer şarampole yuvarlanmaya yakın bir başka rakibimizi bu sefer yuvarlamıza yardım ederse bu sefer rakibimize yumruğu vurmamıza izin verirse iyi olur moral olur.inşallah ts ve fb maçlarında olduğu gibi gene rakibimize ve hocasına camiasına hayat opucuğu vermeyiz.
ve son olarak yenelim be çoçuklar bu maçı yenelim ..hocamız takım camiya herkes biraz da rahatlasın. ben hocaya guveniyorum inşallah kalır yıllarca bizde. yukarıda bahsettiğim bu maçlar bence en buyuk eksileridir..onun dışındaki mevzularla medyanın gazına gelip asmayalım adamı..yıllar sonra o istedigim futbolu gosterdi umut verdi bana

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Cuneyt Cakir dedigin Sacit Kral kilikli kaypak bi adam. Turkiye'nin en iyi hakemi Firat Aydinus'tir. Federasyonun gozunden niye dustu anlamadim, bindikleri dali kesiyorlar...

Bu sefer biletimi alıp gideceğim Sami yen'e dedim. Sağolsun yine karşıma Biletix çıktı. Siteden bilet alınamıyor ama neden alınamadığını belirten bir şey yok; "işlem başarısız". Çağrı Merkezi'ne bir türlü bağlanılamıyor. Bir de bu adamlar her biletin üstüne, adam gibi veremedikleri bir hizmet için hayvan gibi hizmet bedeli koyuyorlar. Allah belanı versin Biletix!

cagatay dedi ki...

abi kazanıcaz. 200 tl bastım maça o kadar iddalıyım.

EnisteKolaKoy dedi ki...

1 adet fazla bileti olan bana mail atsın lütfen. biletix 200-300 tane bilet anca çıkardı internetten ne yazık ki...

drogba dedi ki...

Forza'nın giriş sayfasını yapan kim ? Baştan aşağı yanlışlıklarla dolu ve çok komik bir yazı

Forza'nin giris sayfasi cidden cok gereksiz olmus.

BesiktaskUlan dedi ki...

Bu maçla ilgili uzun bir inceleme yaptım şahsen; http://besiktaskulan.blogspot.com/2010/11/galatasaray-besiktas-mac-oncesi-bir.html

O kadar da kötü geçeceğini düşünmüyorum. Tekke iddiam da doğru çıkmak üzere, bekleyip göreceğiz.

Ayrıca Forza ana sayfasında da iyi niyetli ama artık bizi de yoran bir yazı yazılmış.
Ne desem bilemedim...

pilot23 dedi ki...

ne şampiyonluk ne avrupa,ne de türkiye kupası hiç biri umrumda değil şu cimbomu samiyende ki son derbilerinde yenelim o bana yeterde artar bile.

Unknown dedi ki...

Forza'nın giriş sayfası gayet güzel ve yerinde olmuş..

Memleketin genel hastalığı;

Unutkanlar hatırlasın..

Sonra maç bitince iş işten geçtiğinde bıdı bıdı yapmayın..

Bırakın bu ayakları..

Forza Beşiktaş !

enorton dedi ki...

Bünyamin uyurgezer yine müthiş bir yönetim gösteriyor, tebrik ediyorum kendisini...

ozy dedi ki...

nedir bu lig ortasında transfer olayları anlamadım.
manuel fernandes ile anlaşıldığı konusunda iddialar iyice arttı.
Şimdi transferden öncelikli sorunlarımız var..

Unknown dedi ki...

forza dan

Ali Aydin yazdı:
Fox Tv istihbarat şefi Ali Aydın twitterda ;

@Ufuk_Tolga fernandes tamam am golcu fabiano degil golcu baska yerden sag kanatta bayagi isimli uefa kupasi kaldirmis bir isim:::)))
about 24 hours ago via Twitter for iPhone in reply to Ufuk_Tolga

@Gutiaresma forvet,orta sahave sağ kanat
3:17 PM Nov 26th via web in reply to Gutiaresma

Fernandez haberleri dogrudur.kiralik olarak isi bitiren q7.transferler bununlada sinirli degil iki bomba daha var bir golcu bir de sag kanat
21 minutes ago via Twitter for iPhone

Arkadaslar santa cruz ile ilgilenmiyor besiktas rahat olun soz verdim soyleyemem isim biraz daha sabir.
17 minutes ago via Twitter for iPhone

Beşiktaş devre arasına müthiş transferler yapacak ama ne olur sormayın şimdi söyleyemem.
2:32 PM Nov 26th via web

ne oluyo abi .. bizim borclarımız var bi ton daha...

tearkan dedi ki...

Hakkaten ne oluyo yahu? Forvet bundesligadanmış ama alman değilmiş beyfendilerin dediğine göre. Sağ kanat da İspanya'danmış. Uefa Kupası kaldırmış bir oyuncuymuş.

Kendilerine birer tane kulüp anahtarı ve imzalı Allen Iverson forması verilecekmiş.

tearkan dedi ki...

Takımın da Sevilla olduğu söyleniyor. Jesus Navas diyesim geliyor; ama yok artık. Bu arada Fernandez'i de 8 milyonluk satın alma opsiyonuyla kiralamışız sanırım. Eğer alırsak sonu diğer 8 milyonluk arkadaşa benzemez umarım. Kü7 baya etkili olmuş bu transferde diyolla.

gnyz dedi ki...

duyumcular yine hortladı desenize

Unknown dedi ki...

seyrettigim kadarıyla necip ve guti nin oldugu takımda ne gerek var bu adama.. alıcaksanız aurelio nun yerine lassana sissoko gibi adamlar alında orta saha direnci artsın.. takımın basında sanki sam allardyca var ...

fabianernst dedi ki...

@tearken
bırak sen transferi parayı alt oyna alt bu sefer tutturacam :)) ..ama gene porto maçında olduğu gibi gs ye oynamazsın artık(o gun yaktığım için soyleyemedim ya nasıl bjk rakibine oynarsın yahu :))) gs ye oynayacagına git bjkın hentbol takımına oyna en azından oradan gelen para oyunculara gidyor direk..amator ruh onlarda hala

tearkan dedi ki...

@fabianernst

valla o porto maçına ya hiç oynanmaz yada 2 oynanırdı. yapacak bir şey yok. :)

inşallah tutar dostum. 1-0 olsun bizim olsun diyorum ben de o zaman. beklemedeyim. :)

matiasemilio dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
threepoint dedi ki...

beyler maç için bilet aldığımız arkadaşlardan biri gelemiyor. toplam 5 kişi gidiyoruz, 2'si netten 4'ü karaborsadan 6 biletimiz var, 1 tane fazla. gelmek isteyen var mı? Karaborsadan 130'a almıştık :S

gelmek isteyen haber versin.

helldoradotcom dedi ki...

fanatik'teki haberlere halen inaniliyorsa girin bakin derim. silahli olaylar olmus !! Alen sozde vurulmus?

threepoint dedi ki...

haber doğru.

harun dulkara vurmuş.

Jig§aW dedi ki...

manuel fernandes transferi için, valencia süper ligden topal ı alıyor bizde la liga dan fernandesi alıyorsak burada bir yanlış var derdi i. altınsay :)

TA dedi ki...

türkiyede futbol bitmiş.

Yukardan aldığım yeni habere göre Beşiktaş maçı 3-1 alacakmış.

akaretler dedi ki...

@ threepoint

ben fazla olan bileti almak isterim.

bacon1903 dedi ki...

Lig zaten bitti bari son a.samiyen deplasmaninda yuzumuz gulsun!!!!!!

threepoint dedi ki...

@akaratler

threepoint@mynet.com'a mail atar mısın numaranı?

EnisteKolaKoy dedi ki...

ali kucik kadroda, fatih tekke yok.

Jig§aW dedi ki...

devre arasında gideceklerden birisi de galiba f.tekke...

BJK4EVER dedi ki...

Bu maci kazanirsak anca 0-1 falan kazaniriz, sanirim 2 hafta icinde sampiyonluk yarisindan kopacagiz maalesef....

Unknown dedi ki...

Fatih'in yerine wayne rooney'i almış kadroya. Schuster'i seviyorum ama yeter lan.hakkaten yeter

matiasemilio dedi ki...

ulan hafta içi neden as takımda oynatıyosun o zaman adamı..seviyorum ama yaptığı gerçekten yanlış,ayıp,ihanet..

bacon1903 dedi ki...

Adami kadro disi birakin olsun bitsin.Hayret bir sey!!!!!!!Nobre var ya fatihe ne gerek var????

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
addN0NE dedi ki...

Bernd Schuster Fatihi oynatsa o zaman şüphe ederdim kendisinden.

Çünkü oynatmayı düşünüyor olsa Konya maçında oynatırdı. Omaç 3 puan bu maç 13 puan mı?

Güzel bir maç bekliyorum. Ve Lehimize bir skor. Futbol şansı bizimle olsun. Tanrı Cenk'i basit hatadan korusun.

Sertug Ozgur dedi ki...

iyi oynamıyoruz, sanki eksik gibiyiz ve aman nazar değmesin ilk yarı sonunda derbilerde ilk kez bu kadar şansımız yanımızda diyebiliriz.

Nobre'nin oldukça gereksiz olduğunu düşünüyorum. Nobre-Necip değişikliği fena olmaz.

Sarper dedi ki...

ağır ızdırap çekiyorum, herkes hata yapıyor

Noooobreeeeee, Noooobreeeeee :P Bu da Fatih'e kapak olsun.

Bu arada Bobo'nun sakatligi uzun diyorlar, alismak lazim.

isaac newton dedi ki...

totem nedeniyle izleyemedim :)

cenk nasıldı??

Sarper dedi ki...

Ali girdi güzel görüntüler

Sarper dedi ki...

Cenk çok iyiydi, ipten aldı adeta

Sarper dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
isaac newton dedi ki...

soran bendim :(

asıl ben ağzıma edeyim

enorton dedi ki...

Ohh be kazandık çok şükür, Cenk mükemmel oynadı. tebrik ediyorum, son hata için de canı sağolsun... İnsallah bu maç dönüş maçımız olur...

bacon1903 dedi ki...

Yaşasın 60ların futbolu!!!!!!!!!!!!!Haftaya kahrolsun deriz yinede samiyende galibiyet güzel beklenmedik bir şey!!!!!!!!!

Beraberlik bekliyordum, galibiyet geldi guzel oldu.

Sarper dedi ki...

Hoca bu maç sonuca gitti, bu dönemi böyle götürsün kendisinden ricam bu, devrim devre arasına kadar beklesin. 2. devre yarışırken bi yandan değişiklikler olur

Sarper dedi ki...

@mavlu hakan

senin canın sağolsın başkan, mühim olan beşiktaşımız kazansın

Jig§aW dedi ki...

cengaver imin canı sağolsun, yaptığı kurtarışlar süperdi gerçekten. diyeceksiniz ki o hatayı hakan yapsaydı ne olurdu valla orasını bu maç için düşünemiyorum :) yine büyük bir maç yine guti haz. en defansif 2. maçımızdı. şu makus talihi kırdık ya futbolu konuşmayacam şahsen. hadi artık toparlansın şu takım.

Unknown dedi ki...

Bu takima Sivok, Q7, Bobo dondugu gun yasama dondugum gun olacak:d

Ccc Guti ReyisCcc

fabianernst dedi ki...

@sarper
harbiden abi napmışsin abi öyle :)..
şaka bir yana cenk bence çok iyyidi ipten aldı diyebilriz takımı...ya o değilde sayılmayan gol de faul yok gibiydi yahu harbiden cuneyt gene yapmış yapacağini...bu arada gs taraftarınıj alen sahaya uçlu çektir ortaya makarasına şarmadım..ne de olsa oktay ın olumunden sonraki sene olum marşı çalan zihniyete sahipler hala ...
son olarak bernd shuster oley oley oley bernd shuster oley oley oley :))))))))

Sarper dedi ki...

Tabi şunu da söylemek gerek, oyun son yarım saate kadar çok çok kötüydü, ama verilen pozisyonların hepside bireysel hatalardan geldi, Galatasaray'ın da kötü oynaması ekmeğimize yağ sürdü diyebilirim. DaHA sonraki haftalarda artık bu takım oynaması gereken adamlara kavuşunca herşey daha güzel olacak

Şuster Dayı'da sanırım bu sefer rakibi incelemiş ve kimin ne yapabileceğini anlamış gibi

deniz dedi ki...

Cenk gönen oley oley oley :)) Koçum benim be

fabianernst dedi ki...

ya bir de sunu diyeceğim cenk o golu yedikten sonra hangimzin içinde beşiktaşin olduğu yerde mutlaka bir acaba vardır cumlesi geçmedi :)))) yahu ben çok korktum valla ya :)))
bu arada sarper denedik gorduk lutfen artık cenk i maç içinde ovme amann :)))

ozy dedi ki...

Oyunu geride kabul ettik ve bu konuda oldukca iyiydik. G.S'nin organize bir atagı yok, bir iki karambol topu yalnızca.

Cenk hatalı gole ragmen bence de süperdi. Bu takımın birinci kalecisi oldugunu gösterdi bir kez daha.

Bir de allahaskına penaltıları Guti atmasın!! Penaltı vurusu net olan, sert ve köşelere vuran biri kullansın. Yoksa başka önemli bir macta penaltı kacar!!

BJK4EVER dedi ki...

Dogru sekilde oynatinca nasil da kazaniyormusuz demek ki. Defansi geride kurduk, karamboller disinda pozisyon vermedik, organize bir sekilde top oynadik, erken gelen gol de ekmegimize yag surdu. Ikinci yarinin basinda Ismail ve Hilbert'in defansif eksikliginden korktum ama ikisi de cok iyi toparladi. Macin adami bizim icin Guti ve Aurelio'ydu tartismasiz. Toraman yine sacma sapan isler yaparak asla zor maclarin adami olmadigini gosterdi bence.

enorton dedi ki...

Holosko yu da tebrik ediyorum, geçen hafta siktir çekilen Holosko sayesinden kazandık bugün. 8.dk da penaltı olmasa maç nasıl olurdu bilemiyorum, Holosko yu da haftaya bağrımıza basalım. Artık futbolcu ıslıklamayı bırakalım, yolumuza gidelim...

Sertug Ozgur dedi ki...

ibrahim toraman gene 2 tane asist yaptı, hem de 2 pozisyon içinde 2 kere ama cenk ve gsliler izin vermedi.

Nobre gereksiz demiştim ilk yarı sonu ama 2. yarı gol attığı için demiyorum gerektiği gibi oynadı.

Battal-Ali Turan değişikliğinde oldukça sevinmiştim. Çünkü tüm maçları izleyen biri olarak Pino sağ kanat adamı değil 2. forvet. İsmail de dikkat ederseniz daha iyi oynamaya başladı. Defansımızın hata yapma oranı çok azaldı bu değişiklik ile. Servet-Cana değişikliği de gereksizdi. Belki Nobre'nin etkili olması bununla da ilgili olabilir. Kısacası Hagi ekmeğimize yağ sürdü.

Schuster iyi değişiklikler yaptı belki biraz geç kaldı Necip ve Ali'yi almada ama elinde çok fazla koz yoktu.

Kısacası 10 sene sonra Ali Sami Yen'de kazandık. Bu faktörü de unutmamak gerek.

Sarper dedi ki...

ben cenk o golü yedikten sonra maça bakmadım valla

bir daha ağzımı açarsam ne olayım

enorton dedi ki...

Haftaya maçımız saat 14:00 teymiş, bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Sarper dedi ki...

birde neill'ın harekette sempatikti, maçın içerisinde güzel bir görüntüydü. alkolü de fazla kaçırmışız, hislendirdi.

tearkan dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Sarper dedi ki...

Demek ki galatasaray daha çok reyting alıyor bu haliyle, ama 14'te olması da ayrı bir keyif, gündüz maçlarında stadın etrafını daha çok seviyorum

deniz dedi ki...

Nietzsche diyor Cenk...

Jig§aW dedi ki...

cenk'in maçtan sonra yaptığı açıklamaya söylenebilecek bir söz var mı, müthişsin çocuk müthiş :)

fabianernst dedi ki...

@tearken
tekke gelsin bizi kurtarsıın :)))

ozy dedi ki...

Bizim macın 14'te olması tamamen, Bursa seyircisinin yıllar sonra maca gelecek olması ile ilgili. Sözde güvenlik önlemleri vs..

SomosTodos13 dedi ki...

beşiktaş gibi bi takım ezeli rakibi karşısında yenmiş olsa bile resmen ezildi. galatasaray beşiktaş'ı kendi sahasına mahkum etti. ali turan'ın kişisel hatası olmasa nasıl alıcaktın bu maçı? ayrıca koskoca beşiktaş'ın hocası galatasaraya samiyen'de 2. golü attı diye yolda para bulmuş çocuk gibi sevinir mi?

öyle değil mi ersin?

Unknown dedi ki...

@ enerton

dostum maçın saat 14.00 da oynanma gerekçesi iki takımın avrupa maçları nedeniyle (biri perşembe diğeri salı) gün olarak alınamayan ortalamanın saat olarak alınmasıdır..

Unknown dedi ki...

ki bursa şayet CL de iddiası olsaydı kesinlikle ertelenirdi bu hafta.. bursa gün olarak dezavantajlı olsa bile yorgun çıkacağı maç hiç bir anlam ifade etmeyen glasgov maçıdır..

beşiktaşın yorgun çıkacağı maç ise bursa maçıdır..

Unknown dedi ki...

ha bir de unutmadan;

Forza Schuster Dayı!!

kuduz dedi ki...

@somostodos13 ağlama deymez hayat, bu göz yaşlarına.

tearkan dedi ki...

@ fabianernst

bak gene yattı kupon, tekke falan deyip de kaynatma arada :))

kma dedi ki...

aslında nobre'nin golünü değil hilbertin asistini yedi hakem.

ne güzel orta yaptıydı. :)

bursa, eses, antep maçlarında 9 puan alabilirsek trabzonun arkasına kadar gelebiliriz.

tearkan dedi ki...

Bu arada haftaya maçın 2de olmasının nedeni haftaiçi oynanacak avrupa maçları sanırım. Ertelenmesi konuşuluyordu; fakat bursanın iddiası olmayınca ertelenme rafa kalktı tabi.

fabianernst dedi ki...

@tearken
ya şimdi gerçeklerden konuşalım alt değil de gs ye oynadın mı oynamadın mı sen bana onu soylee :))
ayrıca ya cenk o golu nasıl yedi ama şansizlıkda vardı o pozisyonda biraz..beşiktaşın hentbol takımına oyna bak (ordan gelen para direk onlara gidiyor)
son olarak sunu diyim bugun maçı totem olsun diye (bilenler bilir buradaki yorumlarımdan ben ibrahim uzulmez fanatiğiyim) sırf en son galibiyeti onun attığı golle yendiğimiz için nostaljik formayla izledim ...forza deli ibo forza nostaljik forma

Levent dedi ki...

Güzel bir galibiyet oldu.

Bu hafta anasayfa biraz rahatlar herhalde, zaten yenilseydik maç postu şuanda 500 yorumu bulmuştu.

Hayat çok ilginç...

Adsız dedi ki...

gs-denizli maçının önemli bir kısmında gs'li taraftarlar Beşiktaş'a küfür ettiler. bu elemanlar ertesi gün ahmet çakır tarafından 'maçın en iyisi' diye taltif edildi. ben de bu galibiyeti ahmet çakır'a ve 'maçın en iyisi' taraftarına armağan ediyorum. afiyet olsun.

bu hafta bursasporlular için üstüne vazife olmayan konularda pankart açmama, galatasaraylılar için ise sağa-sola salyalar saçarak küfür etmeme konusunda çok öğretici oldu. bir dahaki haftaki derse kadar herkes ödevlerini iyi yapar artık bundan sonra, hadi bakalım...

Sertug Ozgur dedi ki...

@leventpolat

Hakikaten doğru diyorsun. Bilmeyen de sanacak sanki her sene Sami Yen'de galip geliyoruz. Merak etme ama haftaya Bursa'yı yenemezsek yine hareketlenir burası. Schuster kulübede yatışa geçmiş, türkiye ligini ciddiye almıyor filan denir.

Unknown dedi ki...

gençler o bu değil de mp trabzon michael wright ı türk yapmış, herifço 20 sayı ortalamayla oynuyor..

alsak geriye bir üç numara eksiğimiz kalıyor..

------"chatman"------

"iverson"---"3 numara"

--"wright"----"liko"-----

;)

tearkan dedi ki...

@ leventpolat

Bence Denizli olsa daha güzel bir kontrol futbolu oynar ve kazanırdık. Ayrıca son dakikada yediğimiz gole; Schuster'in, Nobre'nin attığı golde sevinirken güldüğünden daha güzel gülerdi bence. asasaklsdassasjk

SomosTodos13 dedi ki...

eskiden buralar hep dutluktu

Ze1903 dedi ki...

Gol erken gelmese ne olurdu bilmek zor ama daha rahat kazanmamız gerekirken ilerde etkili ve top tutacak adam olmadığı için anadolu takımı gibi oynamak zorunda kaldık.Holosko,Tabata,Nobre ile bu kadar oluyor malesef.Toramanda çok uğraştı Galatasaray atsın diye ama beceremedi.

Samiyende kalsikleşmiş aptalca gol yeme hastalağımıza rağmen skorun 2-0 olmasına tam şaşırmıştım ki takımca yapılan laubalilik sonucu geleneği bozmadık.

Levent dedi ki...

Burası o kadar değil ama basında yarın kurt hoca başlıkları görürseniz şaşırmayın.

"Rakibinin oyundan düşmesini sabırla bekledi ve hamleleri yapıp fişini çekti" diye fantastik yorumlar da bekliyorum.

"Tekke affedildi" de olabilir aslında. Bilemedim.

mrt309 dedi ki...

Bir Fenerbahçeli olarak yorumlara farklı bir renk katmak isterim:) (ama üzerime gelmeyin. antu'dan başka takım taraftarıyım diye attı mallar. Beşiktaş'ın bir maçının altına "Ernst'in içine Guti kaçmış" diye yorum yapmıştım. Harbiden de kaçmıştı, adam mükemmel 2 asist yapmıştı.)

Geçelim maça. Öncelikle şu maç yüzünden Tottenham - Liverpool maçının ikinci yarısını izlemedim ya ona yanıyorum. Gerçekten zevksiz bir maç oldu. Galatasaray berbat oynuyor. Şaka maka adamlar küme düşecekler. Galatasaray olmadan ligin tadı çıkmaz. Toparlanırlar umarım kısa zamanda Arda ve Baros'un da katkılarıyla.

Beşiktaş ise Denizli dönemindeki futbolu aratmaya başladı. Oysa çok iyi oynuyordu. Ligin başlarında hiç maçını kaçırmıyordum. Artık Fenerbahçe ve Trabzon izliyorum çoğunlukla. Şimdilik taraftarda geçici bir bahar havası oluştu ama bu şekilde oynamaya devam ederse Beşiktaş asla şampiyonluk yarışına dahil olamaz. Transfer falan yapılıyor ama maddi açıdan durum pek parlak değil gibi. Ayrıca Jessie nickli arkadaşın sık sık söylediği plansızlık problemi bariz şekilde görülüyor. 12. yabancı gelicek sanırım yakında. Hakkı olan maaşın 5-6 katını alan adamlar var. Bu adamlar kadroda sadece isim olarak yer tutuyor. Bunların yerine çok daha uygun fiyatlarla takımın düzenine uyum sağlayacak rol oyuncuları alınabilirdi. Zaten yöneticilik burada gösteriyor kendini. Parayı basıp oyuncu almak yetmiyor.

Son olarak hakem on numara maç yönetti. forzabesiktas.com'un yaptığı ayıptır. Bu tip şeyler faydadan çok zarar getirir. Takım kötü gidince hakeme abanmak artık kabak tadı veriyor. Her maçın skorunu hakeme bağlayan adamdan futbolsever falan olmaz. Bu mantıkla maç izlenmez zaten. Yazıktır.

tearkan dedi ki...

Evet eski oyuncumuz Michael Wright Ali Akdeniz adıyla Türk statüsünde oynuyor.

BJK4EVER dedi ki...

Michael Wright'a teklif zaten yapmisiz, Dogan Hakyemez acikladi, fakat menajerlerin baska takima pazarlamak istedigini de soyledi.

asist time dedi ki...

Konuya bodoslama dalmış gibi olacam ama =)) Michael Wright'a teklifimiz yapıldı ve hafta içerisinde cevap bekleniyor. Michael Wright'da bize gelmek istiyormus. Yerli olması büyük bir avantaj ancak aranan kan mı emin degilim. Bir de Michael Wright cok ciddi ameliyat gecirdi dizlerinden.

Unknown dedi ki...

@ asist time

wright atlatmış gibi görünüyor sakatlığını. hayırlısı..

oglivy ve ignerski konularında pek ümidim yok.. bu arkadaşlardan en az biri sezonu tamamlar gibi görünüyor bizimle.. ben olsam ikisiyle de anlaşır yolları ayırırım.. bilmiyorm belki de erken bir yargılama..

ancak wright ve iyi bir üç numara zaruri..


hatta play off lar öncesi takımın durumuna göre çok iyi bir yabancı uzun daha alma durumu yaratabilmeliyiz..

iverson ağır taştır.. gelen altında kalır.. şayet kafaya koyarsa avrupanın en güçlü takımı yapar bizi..

yeter ki biraz savunma ve konsantrasyon yönleri güçlü isimler koyabilelim etrafına..

Sertug Ozgur dedi ki...

Şu kalan 3 maçı kazanırsak gerçekten harika bir iş olur fakat eldeki hücum oyuncuları ile gerçekten çok zor gözüküyor.

Nobre'nin tek santrfor oynaması deneyimlediğimiz üzere zaten kısır olan takımı daha da kısırlaştırıyor. Zaten Schuster de son zamanlarda en uca kendisini koymuyordu. Kalan üç maçta en öne koyacağımız başka adam yok. Holosko penaltı yaptırmasına ve direkten topunun dönmesine rağmen umut vaadeden bir oyun ortaya koyamadı. Daha iyi bir maç çıkarmasını beklediğim ve son iki maç fena değil dediğim tabata da bildiğimiz haline döndü. Zaten kendisi gol atmak için değil attırmak için bir seçenek aslında.

Bu maçta aslında sevinilmesi gereken bir şey schuster'in yusuf yerine ALi Kucik'i kadroya ve son anlarda maça almasıydı. Mesela Yusuf şampiyon olduğumuz sene gibi formda da olsa eksiğimiz iyi bir yusuf da değil. Yusuf'un etkili pas atabileceği adam eksikliği. Ali Kucik şu eksik zamanlarda gerçekten şans verilebilecek ve yaramıza belki de merhem olabilecek stilde bir oyuncu. Genç oyuncu fetişisti olarak söylemiyorum gerçekten elde holosko'dan başka bu tip oyuncu yok. Ki Holosko da o topsuz koşularını eskisi kadar yapmıyor, yapsa da çare etmiyor.

Umarım Ali seçeneği şu kalan maçlarda sıkışan zamanlarda hocanın kafasında olur. Hem de elinde guti varken.

tearkan dedi ki...

Akdeniz değil Karadeniz olacak o. Akdeniz olan futbolcuydu di mi? :)

Aslında naç başlığına da yazmıştım ben; ama Wright + Fatih Solak fena olmaz sanki. Wright gelirse eğer pota altında istikrarlı skor üretebilen bir oyuncumuz olmuş olacak. Yanına bir de ribaund + blok tehdidi eklemiş oluruz. Tek oyuncuda aradığımızı iki oyuncu alıp buluruz. Wright tek başına skor katkısı sağlar; fakat takımın ihtiyacı olan pota altı sertliğini sağlamaktan çok uzak.

Unknown dedi ki...

@ Tearkan

katılıyorum.. pota altı sertliği ve motive bir isim çok ama çok önemli..

wright iyi bir hücum silahıdır.. savunması fena değildir.. ancaak;

gerçek anlamda iyi ve sert bir uzunu play off lar evvelinde o potanın altına koymalıyız..

bize de sadece Allen Iverson'ın 20 asisti gören şov maçlarına hazır olmak kalır..

asist time dedi ki...

@sergen

Bahsettiğin oyuncular konusunda haklısın. Michael Wright için de; şu an icin bize savunma da eksikleri kapatacak bir oyuncu lazım, M.Wright sezon boyunca isitkrarlı bir hücum katkısı verir ancak savunma konusunda eksiklerimizin giderebileceğini sanmıyorum.

Konuyu fazla uzatıp başlığı saptırmadan Roberto Hilbert'e de selamımızı çakalım. Bir de pas yüzdesini de arttırsa ..

Unknown dedi ki...

@ asist time

umarım en az iki sağlam isim kazandırılabilir takıma.. ve daha da önemlisi takım ruhu gerçek anlamda oluşur umarım..

diğer yandan;)
hilbert haftalardır en istikrarlı ismimiz.. ben de selamı çakıyorum beyaz pascal'a ;)

kendine güveni geldikçe pasları ve şutları da istim üstünde, güzelleşiyor..

mücadelesine de kurban onun..

BJK4EVER dedi ki...

M.Wright zaten tek basina yeterli olmaz, bir yabanci 5 numara da konusuluyor, Zoran Erceg'in adi geciyor. Ama Wright en azindan Cevher'i kulubeye iter, 4'te Wright-Cevher Cevher-I.Cevik'e nazaran cok daha iyi duruyor. 3 numara da lazim gibi, ama hem 3 hem 5 nasil olacak merak ediyorum. Gidecek bir kisi Ignerski, ya digeri? Ogilvy kadrodan cikarsa ve yabanci 5 numara gelirse cok buyuk ilerleme olmaz, ama Ogilvy sadece Eurocup'ta kullanilip Wright ve 1 yabanci gelirse cok iyi olur. O zaman takim Chatman-Iverson-Fedor-3-5 olur, Ogilvy de tribune cikan adam olur. Tabii gelecek 3 numara ne kalitede olacak o da merak konusu. Ilk 5 icin dusunuluyorsa bence Chatman'i cikarip Iverson'i 1 numara oynatmayi dusunebiliriz, Serhat da 2 numarada oynar. Bir kez daha tekrarlayim, bence Iverson'in 3 numara oynamasi dogru degil. Iverson bu takimda 1 oynar, olmazsa 2 oynar. 3 numarayi henuz hazir olmadigi icin kisa vadede bir hamle olarak goruyorum, insallah oyledir.

tearkan dedi ki...

Postu konusundan saptırdık farkındayım; ama burada pek basketbol konuşmak mümkün olmuyo maalesef kusura bakmayın.

Eğer Wright gelirse 4 numaradan skor bulma işi Cevher'in üçlüklerine kalmayaz. Üstelik Türk statüsünde. Yanına bir de Fatih Solak'ı eklesek pota altı sertliğini de sağlar aman Fedor üçledi stresini de yaşamayız. Ayrıca yerli uzun rotasyonumuz da şenlemiş olur. Üstüne bir de Ignerski'nin yerine istikrarlı skor üretebilen bir üç numara bulursak hakkaten tadından yenmez olur.

moonprince dedi ki...

tabata çok iyi oynadı gibi geldi bana. ilerde çok rahatlattı takımı, özellikle set oyununda iyi bir silahtı bugün. iyi kullandı yeteneğini.

fabianernst dedi ki...

@tearkan
7 sene sonra sami yen de galip geliyoruz yaptığınız yorumlara bakın :))
ali akdeniz i gorur gormez guldum kimse de duzeltmedi asıl o ilginç geldi bana :)
wright fena olmaz hakketen ama eger çok agır sakatlığı varsa soru işaretleri kafalarda oluşur

tearkan dedi ki...

@fabianernst

Valla napalım kazanınca zaten maç postuna çok yazı yazan olmuyo, üstüne bir de geseyi deplasmanda yenince pek kimse kalmadı ortalıkta. Schuster.in sol kulağı da biraz rahat etti.

Kimse futbol konuşmayınca biz de meydanı boş bulduk sanırım :)

Bu arada sakatlığını, ameliyat olduğunu vs. bilmiyordum; ama 21 sayı, 8.8 ribaund ortalamaları var ligde. Atlatmış sanki :)

BJK4EVER dedi ki...

Daha once verildi mi bilmiyorum, ama huzurlarinizda Fabian Ernst, izlemenizi tavsiye ederim:

http://www.facebook.com/video/video.php?v=465069882258&oid=53205012119

bacon1903 dedi ki...

@mrt 309

Arkadasim haklisin bjk keyif vermiyorda fb hic keyif vermiyor.Bana trabzondan baskasi hicbirsey oynuyor gibi gelmiyor bir de bjk avrupada keyif veriyor her oynadigi oyunda!!!!

Sarper dedi ki...

alakasız ama trabzonla ilgili iddialar var wikileaks'te

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@leventpolat

O dedigini aynen Ridvan soyledi "Rakibinin oyundan düşmesini sabırla bekledi, cok sakindi, hic acele etmedi, panik yapmadi" :)

Maci kazanmasaydik "Kenardan seyretti, mudahalede gec kaldi, bu nasil vurdumduymazlik" diyeceklerdi. Iste bizim medyamiz bu.

@BJK4ever

Video cok bombaymis.

Sertug Ozgur dedi ki...

trabzonla ilgili iddialar hiç şaşırtıcı değil. Dikkat ederseniz özellikle Sadri Şener geldikten sonra transfere oldukça para harcanmıştı.(Ersun Yanal zamanı olmalı). Gökhan Ünal, Selçuk, Alanzinho, Gabric bunlar az paraya gelmedi. Ve önceki zamanlar trabzondan görmediğimiz tip transferlerdi maliyet olarak..

Bizi daha da ilgilendiren bir şey olarak, Murat Aksu ile de ilgili zaten önceden çoğu kişinin dile getirdiği iddia geçiyor. Yıldırım Demirören kazanınca burada yok satılmış kongre üyeleri edebiyatı çok yapıldı. Kendisine oy verenler Beşiktaş'lı değil filan dendi. Hatta burada anket açılmıştı orada bile. Sonra yok akp'limiş de ondan az oy almış filan dendi. Ben bu mafya dedikodularının sonuçta etkili olduğunu düşünmüştüm hala düşünüyorum. Wikileaks'de çıkan şey kesin doğru diye bir şey yok tabi ama bazı insanların dillendirdiği şeydi. Ama en azından tam saha dergisine değerli röportajlar veren Thomas Doll ile planlı olurduk:(

tearkan dedi ki...

Doğruluğunu bilemem yeri de burası değil; ama kaybedilen 2004 yerel seçimleri sonrası Trabzon'a örtülü ödenekten aktarılan paralar.

Gece boyunca yer yerinden oynarken bizim televizyonlarımızın olaya tepkisi Türkiye hakkında ''olumsuz'' tepkiler, Dünya liderleri hakkındaysa ''olay yaratacak'' tepkiler.

@lakerda

Aksu'nun mafya baglantisi vardir, olabilir de; Sinan Engin ile Demiroren beraber is yapti/yapiyor be abi, bundan daha acik baglanti mi olur? :)

BJK4EVER dedi ki...

@Ekrem

Sanmam, sonucta hamle sansi pek yoktu. Mactan evvelki tek hamlesi forvetlerden birini cikartip Necip'i almakti, ki GS forveti ciftledigi an yapti hamleyi. Guti'yi de 2-0'dan sonra cikartip dinlendirdi, belki hucumbeklerden birini one atip Uzulmez veya Erhan'i alabilirdi, ama hoca oyunculara guvenmeyi tercih etti, ki dogru karari da verdi sonucta.

gnyz dedi ki...

Tabi schuster eleştirilmeyince bazı arkadaşlarda 'her hafta schuster'i savunma' görevlerini yerine getiremediler.

BJK4EVER dedi ki...

Benim anlamadigim olay, bizim elestirdigimiz nokta asiri ofansif ve heyecanli oyunumuzdu. Son 2 deplasman kontrollu oynadik ve G.Birligi ile GS'yi yendik, asiri ofansif ve presli oynadigimiz son 2 ic saha macinda puan kaybettik (Konya, K.Pasa), hala bazi arkadaslar uste cikmaya calisiyor haklilarmis gibi.

TA dedi ki...

BJK4EVER

futbol rakiple oynanıyor.küçük takımların fazla hücum oynamadığını biliyoruz.haliyle büyük takım kazanmak zorunda maça çıktığı için doğal olarak hücum oynamak zorunda.(set hücumu)

set hücumu oynayabilmek ve baskı yapabilmek için defansın ileriye çıkması gerekiyor.(demirkolvari oldu)
büyük maçlarda durum farklı oluyor.iki takımda hücumu düşündüğü içün.
birde skorun hangi dakikada elde edildiğide önemli oluyor.g.birliği maçında ilk yarı sonunda öne geçmenin avantajı oldu.
büyük takım set hücumunu becerebilen takıma denir(oyun 0-0 iken).bunun içinde risk almak gerekiyor.

verdiğin örneklerde konya kasımpaşa maçlarında doğal olarak set hücumu oynaman gerekiyor.sorun hücum oynamak değil bunu becerememek.yani top kayıplarında ileride alan daraltamamaktan kaynaklanıyor.konyaya karşı kontratak yapamazsın maç 0-0 iken.zaten çıkmıyorlarki.

TA dedi ki...

@lakerda

dediğin gibi 2008/2009 sezonunda anormal bir harcama yapılmış.ama ondan önceki 2 sezon +17 milyon avroluk bir kar yapmış satışlardan.

sadri şener ve ersun yanal ile kadro yapılanmasına gittiler(bitik bir kadrosu vardı) ve doğru teknik adamla(yanal) bunu yaptılar 2008 de. sonraki 2 sezonda nokta transferlere yöneldiler az harcama yaptılar ve 2 yılda iyi bir kadro kurdular.güzel örnek bir kadro mühendisliği yaptılar açıkcası sadri şenerin önderliğinde.
buradan harcamaları görüyoruz.

http://www.transfermarkt.de/tr/trabzonspor/transfers/verein_449.html

Pamukk dedi ki...

çok şükür

Sertug Ozgur dedi ki...

@TA

wikileak'deki bu rapor 2005 yılında ele alınmış, Akp'nin trabzon'daki belediye seçimini kaybetmesinin ardından Faruk Özak'ın önemi anlatılıyor.

http://cablegate.wikileaks.org/cable/2005/06/05ANKARA3199.html
(madde 7)

ekşi sözlükte bir trabzonlu arkadaşın entry'sinden alıntı
(http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=16738809)

"yeniden başkanı geri getirdik başkanın cv si sadece geçen sezon yaptığı transferlerdi. onlarda antrenöre sorulmaksızın popülist davranışlarla yapılmış transferlerdi. mesela gökhan ünal transferi hocaya sorulmamıştı. kayseri başkanını tanıyan faruk özakın yaklaşan belediye seçimlerinde trabzonspora yaptığı bir yatırımdı. ayrıca faruk özakın sezon başından beri ersun yanal için "yendik ama teknik manada takım çok eksikti" lafları yanalı yıpratmış, taraftarın gözünde yanal için yetersiz düşüncesinin oluşmasında etkili olmuştur. bu ersun yanal faruk özak tartışması faruk özakın belediye seçimleri için soyunma odasına girip takımdaki futbolculardan destek istemesi sırasında ersun yanalın "burası seçim alanı değil idmandan sonra başka yerlerde görüşün" tepkisine kadar ilerlemiş ersun yanalın ben gidiyorum demesine dahi neden olmuştur. hani ersun yanal için gidiyor haberi yapmıştı cevat kol ve bu yalan denmişti ya işte o aşağılanan cevat kol kadar cesur 2. bir kalem çıkmadı. bu olayı bizzat yaşayanlardan dinledim. adım gibide eminim.. ersun yanal giderken yönetim zorla geri çevirmiştir. yani ersunun çalışma ortamı pekde huzurlu bırakılmamıştır."

@shelbyl

abi benim de karşı çaktığım o idi aslında. sinan ergin'e karşı çıkıp aksu'yu savunmak. Bu yapıldı malesef. ki sinan engin ile aksu'nun sikletleri oldukça farklı. neyse çok da önemli değil sonuçta beşiktaş'ı temsil etmiyor.

AQ-47 dedi ki...

hem ofansif futbol oynatıyo diye şusteri savunuyodunuz hem de defansif oynayıp GSyi yenince hala seviniyonuz, tutarsızsınız yae....

Yorum Gönder

Ara