.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

24 Kasım 2010 Çarşamba

Skandalin Belgesi



Dunku maci izleyenler gormuslerdir. Mac sonunda olmadik bir sekilde son hucumu degerlendiremedik, nasil olduysa son hucum rakibe kaldi, biz de maci kaybettik... Mac saatiyle olan problemin tv'ye verilen saatte oldugunu dusundugumuzden umursamadik once. Ancak videoda acik ve net sekilde mac saatinin durduruldugu goruluyor oyun devam ederken. Elimize kronometreyi alip, rakibin elinden topun ciktigi ani hesap ettigimizde de Chatman'dan topun ciktigi andan itibaren gecen sureyi 23 saniye olcuyoruz...

Almanlar "yeni kural", Besiktas'in zaten 14 saniye hucum suresi vardi demisler. Oyle bir durum yok. Chatman'in elinden top cikarken gecen sure 17 kusur saniye. Demek ki hucum suresinde problem yok. Macin bitimine 20 saniye kaldigini reji defalarca gosterdi. Sure ayarlanmis olsa bile 21 saniye falan olmali. Top Chatman'in elindeyken bir ara gerizekali Alman rejisi (maci katlettiler) saati gosteriyor, orada da 10 saniye kaldigini goruyoruz. Hatta o andan itibaren kronometre tutunca, yaklasik 13 saniye zaman geciyor, top rakibin elinden cikarken...

Bir baska skandal da mac sonu goruntulerinin izlenmemesi. Bunu zaten aklim almadi, arkadasim sozluge bunun kuralini vs'sini yazmis. Bu liselerarasi basketbol turnuvasi degil neticede, birilerinin cikip hakki olani aramasi gerekiyor. Bakalim Besiktas yonetimi kis uykusundan uyanabilecek mi, su ana kadar web sitesinde veya haberlerde bir hareket yok.

edit: itiraz edilmis...

18 Yorum:

Jaaaccckkk dedi ki...

sözlüğe de yazdım, buraya da yazmak istiyorum.

şu maç iptal edilmez ve sorumlular çok büyük cezalar almazsa beşiktaş yönetimi hemen istifa etmelidir. çünkü beşiktaş'ıma karşı böyle aleni yapılan bir hileyi durduramayan ya da fiba nezdinde cezasının verilmesini sağlayamayan bir yönetim; en hafif tabirle beceriksizdir, basiretsizdir.

Unknown dedi ki...

hiç birşey olmaz yenilgimizle kalırız.

kma dedi ki...

ya süre gerçekten tam olarak geçtiyse bile, chatman hucum ederken bu süreyi "görme hakkı" olmalı. yani taktiksel olarak son hucum kullanması mantıklı. e bunu da süreye bakarak yapacak. baskebol kurallarında bu da olmalı...

asıl sıkıntılı olan da bu skandaldan burak bıyıktayı suçlu bulanlar. ne alakası var ya?

kma dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
asist time dedi ki...

Uleb'e gerekli itiraz yapılmış durumda. Surenin durdurulması dışında bir hata daha varmıs. Hücum suresi ile maç saati aynı değilmiş. Hücum suresi 14 saniyeden baslamıs. Onun için Chatman oyle hemen salladı. Surenin bittiğini gordugu icin.

asist time dedi ki...

Bu arada maç büyük bir ihtimal tekrarlanacak.

kma dedi ki...

şimdi görüntüyü tekrar izledim. kamera tam skorborddaki süreyi gösterdiğinde oradaki süre ile yayının süresi arasında 1-1,5 saniye kadar fark var. ayrıca skorbord gösterirken sol altta hucum süresi de görülüyor. skorbord 10,8 gösterirken hucum süresi de 5 gösteriyor. chatman'da hucumu o süreyi dikkate alarak yapıyor. saçmalamasının sebebi o.

kma dedi ki...

chatman topu aldığında elini kaldırarak bişiye itiraz ediyor. maç saati ile hucum saatinin tutumamasına laf ediyormuş demekki. daha düşük süre hangisi ise ona göre de hucum etti.
ne bıyıktayda ne de chatman da bi suç yok.

Andriy dedi ki...

Goettingen ciddi olarak cezalandırılmalı hatta hükmen yenik sayılmalı.. Ancak Masa görevlileri de ömür boyu sportif aktifitelerden hem görevli hem de seyirci olarak men edilmeli. Yaptıkları resmen hırsızlık ve şerefsizlik...

Arkhe dedi ki...

Pozisyon anında direkt anlamıştım, o 10.1'de saatin durdurulduğunu görmüştüm.

Normal şartlarda maçın tekrarlanması gerekebilir ama burada kasıtlı olarak süre oynuyorlar. Belki hükmen bir galibiyet bile çıkabilir ama neticede iş lobide bitecek.

Pamukk dedi ki...

Iverson lobimiz bile yok, hakemler doğradı bizi uleb mi doğramicak.

tearkan dedi ki...

Maç saatiyle ekran saati arasında yaklaşık 2sn. fark oluşuyor. Ayrıca süre süre 10.6dayken biraz duruyor.

Maçın tekrarı falan değil, direk Beşiktaş'ın hükmen galibiyeti gerekli. Ayrıca masa hakemlerinin de sağlam bir ceza alması lazım.

kafsinkaf dedi ki...

hiç bir şekilde lehimize bir karar çıkacağını sanmıyorum bu durum da.Hatta eminim bile diyebilirim.Yenildiğimizle kalacağız.

pseudotimes dedi ki...

eskiden doğu avrupa ülkelerinde çok oluyordu böyle şeyler. deplasmana gidilirdi maçtan hiç bir haber alınamazdı. maçın sonucu öğrendiğimizde kesin acayip işler olurdu. Hoş hala Kazan deplasmanları böyle, orada ne oluyor ne bitiyor kimse bilmiyor.

Andriy dedi ki...

O kadar yazıyoruz ama karar niye bizim lehimize çıksın ki? Sonuçta bir Türk takımını yenmek için hilekarlık yapıldı. Türkiye'de her herkesin bunu konuşması lazım, son yılların en önemli olayıyla karşı karşıyayız ama hiç bir yerde haber olarak bile geçmiyor. Sonra bizim lobimiz niye yok. Böyle bir olayda bile basınımız ilgisiz davranırsa ne lobimiz olur ne siyasi baskımız.

İşin diğer ilginç yanıda kulübün resmi sitesinden hala konu ile ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

Hem kulüp hem de ülke olarak pasif kaldığımız için FİBA bizi hükmen yenik ilan daha iyi olacak galiba.

Yazıklar olsun gerçekten.

kafsinkaf dedi ki...

@Andriy

Olurmu dostum medya neden yazsın bu durumu ? Onların çok ama çok inanılmaz işleri var şuanda ayıp ediyorsun yani sende bu yazılırmı.Schuster ve Beşiktaş'ı itin g.tüne sokup,Fenerbahçe'nin inanılmaz uzay futbolunu öve öve bitirememek varken yazılırmı seninkide laf yani.

Sertug Ozgur dedi ki...

dünkü maçı izledim, bu kadar boktan bir reji olamaz. Chatman üçlük sokuyor reji başka yeri gösteriyor. Maç 63-50 mesela, televizyonda 64-50 yazıyor filan. Eski doğu blok ülkelerindeki yayıncılıktan hiç bir fark yoktu. Tam bir nostaljiydi. Bizim Ses Tv filan kesinlikle daha güzel verirdi maçı.

Adsız dedi ki...

hadi gözümüz aydın, maç yeniden oynanacak...

Yorum Gönder

Ara