.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

17 Kasım 2010 Çarşamba

Dostluk Maçı / Hollanda - Türkiye


Normalde milli maçlar için maç post'u açmayız -ki ben izlemeyi de bıraktıydım-, ama şöyle bir kadroyu uzun zamandır görmediğimiz için şu maç post'u hak etti sanırım.

Not: Görsel maraton.com.tr'den alınmıştır.

42 Yorum:

kma dedi ki...

servet sırıtmış orda resmen. onun yerine de ersan olaydı tam olurdu sanki..

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Servet bitti artik, sirf oyunculugu degil karakteri de sorgulanmaya basladi. Onun yerine yavas yavas Ersan hazirlanacak.

fabianernst dedi ki...

ahaha maraton cosmuş bu kadronun yarısı yok ki saha da :)

isaac newton dedi ki...

peki mevlütün kadroda olmamasına ne demeli?? kazım kazımı kadroda görünce ne düşünmüştür acaba mevlüt :S

kma dedi ki...

ismail gelecek vadediyor da neden futbolu bilmiyormuş gibi oynuyor. bek olarak sürekli çalım yiyor. hucum bindirmelerinde zamanlama hatası yapıyor. adam kaçırıyor. onu geçen adamı sarılarak durdurmaya çalışıyor.

ya şöyle 6 ay şenol güneş'in eline versek de sonra geri alsak.. :)

ayrıca nuri müthiş bi futbolcu ya. hayranıyım. fabregas gibi. gelecek sene üst düzey liglerden birine gidecek gibi duruyor.

Hakikaten Maraton'un oyununa geldik. Belki de ikinci yari cikacak kadro budur? :P

fabianernst dedi ki...

@shelby
Belki de ikinci yari cikacak kadro budur? :P
haha maratonla sende sınıfta kaldın ..maraton melih abilerinin intikamını aldı galiba truva yaparak :)

tearkan dedi ki...

Mevlüt bence Kazım'ın kaçırdığı şu golden sonra evde oturmuş gülüyodur.

fabianernst dedi ki...

bu arada bu yektayı alsak nasıl olur ocak ayında tabatanın yerine ilk 11 de daha iyi olmaz mı sizce

Unknown dedi ki...

Mehmet Ekici neden yildiz icinde gosterilmis?
Bu arada cok iyi oyuncu..

Ben genel olarak begendim takimin yeni yolunu. Sabri ve Kazim haricinde tabii. Hani Sabri iyiydi de, orada niye oynadi onu bilemiyorum.

Mehmet belli ki iyi oyuncu. Ismail bir tane ortayi da yerden kesmese sevinecektim.

matiasemilio dedi ki...

büyük düşünüyoruz :P

ceyhun dedi ki...

takım beşiktaş'ın oynamak istediğine yakın oynadı. umarım böyle devam eder:)

ne enteresan dünya lan...

TA dedi ki...

kalede volkan demirel hiç olmamış.türk futbolunun volkandan kurtulması şart ayağa kalkabilmesi için.en zayıf halkadır volkan demirel.

erosabi dedi ki...

jessie açmadığına göre kazanırız.

Levent dedi ki...

@erosabi,

Arkadaşa göre biz paralel evrende oluyoruz.

QuaresmA dedi ki...

Kadroya bak, FM'ciler bayram etti :)

Servet Türkiye'nin ya en iyi ya da 2. iyi stoperidir (Ersan'dan sonra) ve Servet varsa oynar. Milli Takım kadrosuna habire sallamak alışkanlık oldu. Gördük işte Ömer Erdoğan'ı da. Seçilmediği zamanlar "nasıl olur ya, nasıl olur da seçilmez" modundaydı.

Amerika'yı baştan keşfetmek her zaman için verimsiz bir karardır.

Sertug Ozgur dedi ki...

Her şey güzel de Burak'ın oynadığı milli takımdan bir şey olmaz:) Trabzonda da şenol hoca'nın eleştirdiğim, anlayamadığım yönü budur.

Biraz fazla çuval gibiydi kadro kim gelirse atmışlar içine. Böyle karman çorman olursa bir şey olmaz, hiddink umarım dengeyi kurar. Aklıma ilk gelenler olarak bir yiğit incedemir, burak, kazım gereksiz mesela.

Defansa Serdar Kesimal'ı tuncay ve semih filan yerine de engin ve umut'u, mehmet ekiciyi takviye ederse yeter de artar bile.

Unknown dedi ki...

@shelbyl
Hamit Altintop icin bir post atsaniz, fifa yilin golu adayi oldu biliyorsun, oylama su adreste yapiliyor

http://www.fifa.com/ballondor/puskasaward/index.html

drogba dedi ki...

Milli takımda bugüne kadar en kötü performans gösteren oyuncu kim deseler açık ara gökhan gönül 1.olur

Adam 20 kez milli olmuşsa 15 den fazla rezalet ötesi performans göstermiştir

Adsız dedi ki...

gelin itiraf edelim, shelbly ekşibeşiktaşı piç etti. sbt :(

@lakerda

Oyle olacaktir zaten, oyuncu secme havuzu yillar sonra ilk defa genisledi, normal.

@asvalttaicenler

Saga sola sabit bir link yerlestiririz, hatirlatma icin tesekkurler.

@asd

Sana puanim 9 kanka.

Unknown dedi ki...

Gokhan Gonul hala Norvec macinin ekmegini yiyor. Ama Volkan, Kazim ve Sabri neyin ekmegini yiyorlar onu hala cozebilmis degilim. Yahu, Yapma hayrettin, Yapma Alpaydan sonra Turk futbol literaturu yeniden bir aday buldu kendisine. "Volkaaan Yappma!!!"
2-0 oldu hadi cocuklar...

drogba dedi ki...

Sabri 08deki çek cumhuriyeti almanya 08 öncesi hamitle beraber oynadıkları müthiş oyun tek başına aldığı bosna hersek maçının ekmeğini yiyor olmayasın?

TA dedi ki...

bu yeteneksiz rakibe dengesiz giren refleksleri sıfır bir kaleciye nasıl tahammül ediliyor anlamak zor.azizin torpili olsa gerek.

daum geldiğinde kaleci istiyordu.kalede volkanı görünce kabus gördüğünü söylüyordu.son haftada trabzon maçında kabusu gördü.

nondanın attığı meşhur gol ilede yine kabus oldu ama hadi fbye kabus oldun milli takıma niçin çağrılır anlamak zor.

hani bir çuval inciri berbat ettin sözü vardır ya aynen volkan için söylenmiş bu söz. her şeyi sistemi 10 oyuncuyu süper kurarsınız ama bir çuval inciri berbat eder.

bu ülkede bu kadar yeteneksiz olupta üzerine düşülen sabır gösterilen başka bir oyuncu var mıdır acaba?araştırmak lazım.

sanırım bu ülkede türk oyuncular için yeteneksiz isen kredin çoktur.ama yetenekli isen işin çok zordur.hemen aşağıya çekiliyorsun.sıfır kredi bkz semih şentürk.

TA dedi ki...

volkan demirel isterse fbde 10 yıl daha kalede dursun umrumda değil.ama milli takıma yakışacak yetenekte birçok kaleci varken kaleye volkanı koymak diğer yetenekli kalecilere haksızlık olur.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Ne alakasi var, Volkan cok iyi kaleci. Su durumda Milli takimin kalesine banko gecer.

Volkan konusunda hislerim karisik.

Ben her zaman averaj kalecileri cakma-spektakuler kalecilere tercih ederim: Yani kaleci dedigin yenmeyecek golu yemeyecek, ama yenecek golu de yenecek, boyle yildiz kurtarislar yapmasina gerek yok. James, Barthez, Hamidou, Serkan Kirintili vs. bu gruba girmeyen kaleciler.

Volkan ilk zamanlarina oranla inanilmaz gelisme gosterdi sureklilik konusunda, ve bazen inanilmaz kurtarislar yapiyor ama hala daha arada acayip goller yiyip seni deli edebiliyor. Bizim Hakan'in bir gomlek ustu iste, o gomlek de tecrubeden geliyor. O da olmasa cok daha farkli konusurduk herhalde bugun.

QuaresmA dedi ki...

Abi Volkan, Servet, Emre, Arda, formda Tuncay, Hamit varsa sorgusuz sualsiz oynar. Milli takımda performansını arttıran veya bir istikrarı sağlayan oyuncular bunlar.

Gökhan Gönül / Sabri'den hangisi formdaysa o da sorgusuz sualsiz oynar.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Hakan'la Volkan'i kiyaslamam bile, Volkan yan toplarda problemi olmayan ender Turk kalecilerden biri. Adam kalede durusuyla diger oyunculara guven veriyor herseyden onemlisi.

Iste o durusu da tecrubesinden geliyor. Ilk zamanlarinda o guveni de veremiyordu zannimca, Serdar Kulbilge kesmisti mesela Volkan'i vaktinde.

Volkan iyi kaleci, lakin ben Volkan'a hicbir zaman yuzde yuz guvenemeyecegim.

Yani soyle dusunebiliriz, Sevilla macini once verip sonra aldi Volkan. Simdi buna bakip "Vaay, ne kadar iyi moralini tamamen bozmadi ve geri geldi" de diyebilirsiniz, ya da benim gibi olumsuz da dusunebilirsiniz.

Karisiklik oradan geliyor.

TA dedi ki...

sevilla maçını aldı mı? yok artık. sevilla maçını verdi volkan ama diğer 10 oyuncu onun saçma sapan gollerini çıkarmak için ekstra efor sarfetti.penaltı kurtarması mıdır alması.dünyanın en yeteneksiz kaleciside penaltı kurtarır.

volkanın duruşu mu harika.enteresan.nasıl bir duruşu varmış kalede acaba?

dengesiz kaleci. dengesiz çıkışları var.sercan atamadı ama huntelarr atıverdi.(ayrıca penaltı yaptırmak isteyen her forvet çok kolay penaltı alır volkandan)

fiziği kaleci olmaya müsait değil.hantal kaleci mi kalmış dünya futbolunda.bak vandersaar a casillasa cech e nasıl fizikleri var.hepsi fit .atletik.hantal değil.
volkan köşeye giden topları nasıl seyrettiğini biliyoruz.misal ligin son haftasında burakın attığı gol.hantal olduğu için seyretti.
(üzerine gelen topları çıkarınca harika kurtardı diyorlar komedi)

bence volkan süper ligin 18 kalecisi içinde en kötü 3 kaleciden biridir.
(bonservisi elinde olduğu halde kimsenin talip olmamasıda ilginç)

TA dedi ki...

volkanlı fb son 5 sezonda 1 şampiyonluk görmüş. o şampiyon olduğu senede son 10 maçta kaleyi serdar kulbilge almış.enteresan .

fb de 10 yıl daha oynasın ama milli takımdan uzaklaştırılması gerekir.

BJK4EVER dedi ki...

Bu bloga neler oluyor inanilmaz. Cana vasat topcu, Volkan kotu kaleci vs, hic mi mantikli yorum yapan olmaz yahu? Volkan acik ara Turkiye'nin en iyi kalecisidir. Ayrica x takimdayken bu kadar sampiyon oldu x gidince su kadar oldu diye sacma istatistik mi oluyor yahu? Takimda sadece kaleci mi var, diger 24 oyuncularin etkisi yok mu? Serdar Kulbilge gitti Gencerbirligi'ni sampiyon mu yapti? Sacmalamayin yahu. Volkan ozellikle son 2-3 yildir hatalarini 0'a indirdi ve muthis bir performans istikrari tutturdu, her mac belirli bir standartta kalecilik yapiyor, cok da mac kurtariyor. Eskiden baya sik yaptigi komik hatalar su anda minimuma dusmus durumda, son 2-3 yil Kasimpasa maci, GS maci ve Italya hazirlik maci disinda ciddi hatasini hatirlamiyorum, ki bu tip hatalari H.Arikan neredeyse her macinda sektirmeden yapiyor.
Ayrica Burak'in attigi golu kurtaracak bir kaleci tanimiyorum ben dunyada, tam 90'a giden asirtma bir vurustu o, cok pis bir toptu. Daha gecen hafta Antep macinda Olcan'in sutunu nasil cikartti, yoksa o top da mu ustune geldi adamin?
Alternatifleri de cok varmis, bak bak. Onur son haftalarda gayet vasat, Belcika macinda gorduk zaten. Cenk kendi takiminda bile oynamiyor, Hakan demeyin zaten hic. Baska kim var? Ufuk mu yoksa? Volkan acik ara Turkiye'nin 1 numarali kalecisidir....

@BJK4EVER

Volkan'in en iyi kaleci olduguna katilirim da, "acik ara" kismina itirazim var. Itirazin sebebini de yukarida anlattim zaten.

Levent dedi ki...

Biliyorum son günlerde hep alakasız mesajlarla giriyorum araya ama hem harareti almış oluruz. :)

Santa Cruz diyolla?

Volkan kalecidir. Sadece kalecidir.
Ne iyi bir kalecidir, nede kotu bir kalecidir.
Ben kalecileri ikiye ayiririm.
1- cevresiyle kalede duran
2- tek basina kalede duran

cevresiyle kalede duran kaleci dedigim sey; gol yedikten hemen sonra sacini basini duzelten, kameranin kendisini cektigini dusunerek defans oyuncularina gider yapan, yada basit toplara atlarken poz veren kalecilerdir. Yaptigi hareketlerin bircogunu mactan sonra cevresinin nasil degerlendirecegini dusunerek yapar. kurtardigi toplar uzerinden cevresiyle iletismek ister. O yuzdende konsantrasyon problemi yasar, hata yapmaya meyillidir. Mesela arikan, mesela volkan, mesela rustu

birde kalede tek duran dogustan bu is icin yetenekli adamlar vardir. Bunlar genelde macta toptan baska bisey gormez, macin nasil bittigini anlamaz yada sacinin ne durumda oldugu aklina gelmez.. E bu adamlarda daha kolay konsantre olabiliyor. Cunku bu adamlar icin onemli olan sey sadece topu tutabilmek. Tutarken nasil gorundukleri degil...mesela cenk(gerci son donemde o da biraz kotu ornek tesirinde kalmis gibi) mesela ismini hatirlayamadigim buca kalecisi..bu adamlarin evinde tuzluk bile dusmuyodur, cunku bunlar yakalamak icin varlar..

Santa Cruz icin Fulham da devrede, o yuzden cok gaza gelmemek lazim. Gerci ben Santa Cruz'un performansi ve potansiyel katkisi hakkinda cok konusacak pozisyonda da degilim, Noat'a sormak lazim onu.

TA dedi ki...

volkan mı en iyi kaleci? yok artık daha neler.

Unknown dedi ki...

Arkadas Volkan'la Hakan'i niye kiyasliyorsunuz. Volkan'i Sinan Bolat'la, Onur Kivrak'la hatta Cenkle karsilastirin bakalim. Volkan sadece yedigi gollerle degil yaptigi hareketlerlede kotu bir kalecidir, bir kere Turkiyede en cok kufur eden adamdir, futbolcu demiyorum adamdir, kameralar ne zaman bu adami gosterse anayla baslayan ..kerim biten kelimeler dokuluyor agzindan, Galatasaray macinda poposuyla top kontrol edecek kadar rahatsiz bir adam, mactan sonra aciklamarinda futbolcu arkadaslarini hedef tahtasi yapan adamdan bahsediyoruz.. Milli takim oyuncusunda once biraz ahlak olacak, zeka olacak. Beni de oyle cok konservatif bir adam falan zannetmeyin alakamda yoktur ama bu adam ve onun gibiler Milli takimda banko oynarken, ondan cok daha basarili ve kisiligi duzgun insanlar disarida kaliyor. Evet TA'ya katiliyorum, Volkanin ligde her sezon son maclarina bakin ve Fenerbahcenin kaybettigi sampiyonluklari gorun, Nonda'dan yedigi gol, Burak yilmazin plasesinde kimildayamadigi top,Mustafa Kecelinin ustune gelen sutu ile Fenerbahce "3" sampiyonluk kaybetmistir. Ha ben istemezmiyim Fenerde sozsuza kadar oynasin hem de tum ictenligimle isterim, ama milli takim biraz farkli..

TA dedi ki...

@asvalttaiçenler

volkan mı cenk mi dersen yüzde birmilyon cenk derim.fiziği, refleksleri, libero gibi zamanında çıkışları ,dengeli çıkışları ile 10 numara bir kaleci.

bir defa fiziği dünya standartlarına uygun.hantal değil.

iyi kalecilerin fiziğine bakalım.rüştü,cech,v.d.saar,casillas,cesar,taffarel. hepsinin ortak özelliği atletik kaleciler.civa gibi kaleciler.

fbde oynamasında bir sakınca görmüyorum.dediğim gibi milli takımda oynaması volkandan çok daha yetenekli ve karekterli kalecilere haksızlık oluyor.

Turiaf dedi ki...

Cenk bir sezon oynasın ondan sonra konuşalım volkan dan iyi mi kötü mü diye. Onur yan toplarda felaket Volkan hertürlü daha iyi ondan. Sinan'ı pek izleme fırsatım olmadığı için pek birşey söyleyemiyeceğim.

Birde yan toplardaki zaafiyet çok maç oynamakla geçseydi rüştü yan topların kralı olurdu...

Sinan'ı hariç tutarak Volkan tartışmasız en iyi türk kalecidir.

Yorum Gönder

Ara