.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Ekim 2010 Cumartesi

STSL / Beşiktaş - Manisaspor



16 Ekim 2010 Cumartesi
19.00

139 Yorum:

fabianernst dedi ki...

jessie açmamış yenilirz :)

aha mıçtık yine, jessie yok 3 puan yok...

Unknown dedi ki...

hayırlısıyla kazanırız. nedense kolay maç olacakmış gibi geliyor, ki genelde hiç böyle hissetmem. 1-0 olsun bizim olsun.

lakin konudan bağımsız ama okuamayn varsa Quaresma'nın bugün portekiz kanalına verdiği müthiş bir röportaj var. "Hayatımdaki en doğru karar Beşiktaş'ı seçmek" demiş. Baya da güzel sözler etmiş. Adam hakkaten bizden biri olup çıkacak yakında.

http://forum.forzabesiktas.com/viewtopic.php?f=1&t=31605

Unknown dedi ki...

rahat yeniliriz, makakula het trik yapar, devre arasinda 15 milyon avroya aliriz.

matiasemilio dedi ki...

yeneriz yeneriz..zorlanacağımızı sanmıyorum..

geloraptor dedi ki...

@hakan
forum dışında bir linki yok mu? herkesin üyeliği yok malum.

Unknown dedi ki...

@geloraptor;

haklısın dostum, buyur twitter'da ekran resmi olarak paylaşılmış.

http://twitpic.com/2xlvty

Unknown dedi ki...

@geloraptor;

Buda metin hali;
http://textsave.de/?p=37516

RuFF dedi ki...

Manisasporumuza başarılar..

Unknown dedi ki...

benim bildigim beşiktaş milli maç arası sonrası bu maçta puan kaybeder.

Unknown dedi ki...

kısır bir futbolla saç baş yolarız.. son dakika da yaldır yaldır saldırırken kontradan golu yeriz..

Pamukk dedi ki...

onur oynasın.

Pamukk dedi ki...

tabata oynamasın.

Pamukk dedi ki...

bobo nobre beraber oynasın

BJK4EVER dedi ki...

Nuran Sultan devre arasinda oynasin.

kma dedi ki...

tabata yerine onur gerçekten iyi bi tercih olur. katılıyorum.

tabatatan daha kötü olacağını sanmıyorum.

tearkan dedi ki...

Portekiz dışı kariyerini düşününce çok da abartmamak lazım bence söylediklerini. Zaten ortada; en el üstünde olduğu yer burası o da buna bağlı olarak istekli oynuyor. (nazar değmesin)

Maça gelince, rahat kazanacağımıza dair bir his var içimde; ama itin duası ve gökten yağan kemik ilişkisi de aklıma gelmiyor değil tabi.

Pamukk dedi ki...

Flaş gelişme... FİYAPI İnönü Stadı'nın yıkımı için onay çıktı!..

bismillah,1gün sonra açıklamayın bari

Unknown dedi ki...

Ruyamda Onur Bayramoglunun asist yaptigini gordum, O oynasin.

Kadroda ileride top tutacak tek adam olarak kalan Tabata'da oynamasın da tam Anadolu takımı gibi olalım onun yerine de haftalardır sakat olan,30 kiloluk Onur oynasın.Altyapı romantikleri üşüşmüş gene buraya. xD
Ayrıca umarım Schuster,Ersnt'i ön liberoda kullanmak gibi bir mallık yapmaz.Ben o bölgede Toraman veya Fink'in kullanılmasından yanayım.Fink'in son durumunu bilmediğim için Toraman oynasın bence.İdeal kadrom şudur.

----------Cenk------------
H.t----Zapo---Ferrari---İbo
---------Toraman---------
------Ernst-----Necip------
-----------Tabata---------
----------Bobo-Nobre------

kma dedi ki...

@bobo

yapılan yorumlar için sataşıyorsun. sonra cevap yedin mi de çirkinleşiyorsun. altyapı romantikleri üşüşmüş ne demek yahu?

onurun en kötü tabata kadar katkısı olur deniyor. onura 30 kilo diyorsun, tabata'nın ikili mücadelerde ayakta kaldığını gören yok. ayrıca onur altyapıdan değil bozuyukspor geldi. necipten yaşı daha büyük ayrıca.

hilbert için onu savunanlara bi dolu laf ettiydin, şimdi kadrona yazıyorsun. onur şu maçta oynasa 1 asist yapsa tabatayı ilk harcayan da sen olursun eminim.

Cahey dedi ki...

bir manisalı olarak manisaspor un kayserispor maçını 19 mayıs stadından canlı izledim. ne yazık ki manisaspor şu an bu ligin kondüsyon olarak en kötü takımı; rahat bir maç olur diye düşünüyorum quaresma ve gutinin yokluguna ragmen.

esperanza dedi ki...

bu macta 5 gundur yagan yagmurla tarlaya donen zemin yuzunden 16 olan sakat sayimiz 20 ye cikar. 25.dk da manisa nin atacagi golle devreyi 1-0 geride kapatir 70. dk da one gecer 88.dk da 2. golu yer mac sonunda "bitmesin dertler.." i soyleriz.

simdiden hepimize gecmis olsun

geloraptor dedi ki...

@hakan, eyvallah birader

tearkan dedi ki...

@ esperanza

Baba totem falan derken bu sakatlık işleri gerçeğe dönmeye başladı. Yapmayın :))

@kma
Ben sana cevap yazmadım ki çirkinleştiğimi de düşünmüyorum hemen atlamışsın gene ayrıca senin futbol bilgin ne ki bana cevap yedireceksin ya da ne zaman yedirdin.
2 sene önce Bank Asya liginin de altından bir ligden gelip 2 seneyi çoğunlukla sakatlıklarla geçiren ve STSL'de bir tane maça ilk 11 çıkmamış bir genç oyuncuyu çok kritik bir maçta ilk 11 oynaması gerektiğini iddia ediyorusun.Üstelik kimin yerine ? Şu an Beşiktaş'ın asist kralı oyuncusu yerine.Tabata'nın fiziği ve devamlılığını,Onur'la bir tutan adama cevap yazdığım için bile şu an çok boş bir işle uğraştığımı hissediyorum.Şu son senelerde Onur kadar fiziği zayıf bir oyuncu çok nadir görmüşümdür.Belli ki sakatlıklar yüzüne fiziğini hiç geliştirememiş ve yerinde saymış.Genç oyuncu düşmanı filan da değilim ama bu haliyle oynarsa bacağını eline verirler.Çocuğun futbol hayatı başlamadan biter.Önce fiziğini geliştirsin ara sıra Guti'nin yerine oyuna girer.ZTK'da bazı maçlarda ilk 11'de başlar ve yavaş yavaş rotasyonun bir parçası olur.Genç oyuncu bu şekilde kazanılır.Senin söylediğin yöntemlerle değil.
Hilbert konusnda da fikrim değişmedi.Asla Beşiktaş'ın oyuncusu olamaz.Belki zorlasan sağ bek olabilir ama siz diyordunuz ki uzak forvet oynasın,Quaresma'yı yedeklesin filan falan.Öyle bir oyuncu olmadığı 2 ayda ortaya çıktı.Quaresma'nın olmadığı maçlarda kanatsız bir sisteme döndük(4-1-2-1-2).Ayrıca Hilbert'i çok beğendiğimden de kadroya ismini yazmadım.Bu kadar sakat,eksik varken kimi yazacaktım sağ beke? Erhan sakat,Ekrem sakat,Rıdvan'ın maç kondüsyonu yok.Toraman'ı da kadromda gördüğün gibi ön liberoya koymuşum. xD Yazdığın şey çok komik.Bir de keşke Hilbert beni göt etse de sağ açık da süper performans gösterse üzülürsem şerefisizm çünkü ben Bobocu,nobreci,hilbertçi değilim sadece Beşiktaşlıyım.Ağzımdan çıkan sözlerin esiri olmam.Sir Alex gibi bir futbol dahisi bile Forlan'ı yetersiz bulup gönderebiliyorsa bizim yanılmamız da gayet normaldir.

carlito dedi ki...

yenicez ama kolay olmıcak gibime geliyor.. ama ilk golü erken bulursak farka da gidebilir..

guti oynayacak mı bilmiyorum ama umarım yusuf'u 11de başlatıp onur'a hiç şans vermemek gibi bizi hayal kırıklığına uğratacak seçimlerde bulunmaz Schuster hocamız..

tearkan dedi ki...

Maçla hiç alakası yok biliyorum; ama Nuri son dakika golüyle pis kapak taktı maç içinde eliyle 3 işareti yapan podolskiye.

http://www.youtube.com/watch?v=CPFO09kYoBE

Hele gol sevinci sırasında podolskinin önünden kayması süperdi. Zaten gelen arkadaşlarına eliyle bir dakika diye işaret yapmasından belliydi bir şeyler yapacağı.

asist time dedi ki...

Hakikaten inanılmazdı ya, Golden sonra nerde lan o serefsiz tutmayın lan beni der gibi podolski yi araması ve o kapak yok mu sadece Almanya'da ki değil tüm Türklerin yağları eridi.

jeankier dedi ki...

podolski nin golü, hareketi..
nuri nin golü ve hareketi..
http://seviyoruzbuoyunu.blogspot.com/2010/10/nuri-den-atara-gider-nuri-sahin-k.html
yılın kapağı..

kma dedi ki...

@bobo

sorun yanılmak değil, sen bi konuyu tartışırken tartıştığın kişinin fikrine değil kendisine saldırıyorsun.

"hemen atlamışsın gene ayrıca senin futbol bilgin ne ki bana cevap yedireceksin ya da ne zaman yedirdin."

bu işte çirkinleşmektir.

hilbert konusunda da bak ben haklı çıktım demiyorum zaten. hilbertin yararlı olabileceği fikrini savunanın futbol bilgisine hakeret ettiydin geçen de. hilbertin değil beşiktaşın menfaati için yazıyor olan bi tek sen değilsin. benim nazarımda hilbert yararlıdır, senin nazarında değildir. ama tartışmayı bu noktada sonlandırmıyorsun.

tabatanın ne olduğu belli oldu. sıradan bi oyuncu. tello bile daha iyidir ki eskişehirde oynuyor. 80 doğumlu. 30 yaşında. manisa maçında bi dolu eksik var. trabzon maçında yenilirken oyuna soktuydu onuru. bu maçta da tabatadan daha yararlı olabilir.

bu bir fikirdir. ve gayet de güzel dayanağı var gördüğün gibi. yanlış olabilir. ama bunu "altyapı romantikleri üşüşmüş" diye bi cümleyle eleştiriyorsan çirkinleşiyorsundur.

dayanağını yaz, fikirini benimsemediğine çeşitli sıfatlarla yorumlarla saldırma!

bacon1903 dedi ki...

Valla benim icimin yaglari eridi polonyali podolski ne oldu????

Evet Tabata'nın ne olduğu belli oldu.Şu anda Beşiktaş'ın en fazla asist yapan oyuncusu ve bu sistemde Misimoviç,Lincoln tipinde bir oyuncu alınmazsa alternatifi dahi kadroda yok.Bir oyuncuya 80 doğumlu 30 yaşında deyip oynamamasını iddia ederken gayet de güzel bir dayanak belirttiğini düşünmen kendi açından trajikomik.Seninle oturup ne tartışabilirim ki.
Ayrıca şuna emin ol sana kesinlikle cevap vermedim seni görmedim bile yazımın sonuna da gülücük koymuştum.Her zamanki gibi durup dururken gerdin ortalığı.

Manu dedi ki...

BEŞİKTAŞ: Hakan, Hilbert, Zapotocny, İ.Toraman, İ.Üzülmez, Ernst, Necip, Holosko, Tabata, Yusuf, Bobo

ligtv'nin verdiği kadro.
Yusuf kadroda.Haydi bakalım.

Kaan dedi ki...

Kadro:

Hakan, Hilbert Toraman Ferrari Üzülmez, Necip, Fink, Ernst, Tabata, Bobo, Nobre

BJK4EVER dedi ki...

Hakan'in beceriksizligi ve Nobre'nin sacmaliklari korkutuyor, ama normal sartlarda net skorla aliriz. Nihat ve Holosko'dan katki bekliyorum kulubeden.
Fink'i de sahada gormek ayri bir mutluluk yaratti bende.

tearkan dedi ki...

Fink bu kadar eksiğin içinde de oynamasaydı zaten aldığı maaş karşılığı yöneticilere temizliğe falan gittiğini düşünmeye başlayacaktım.

asist time dedi ki...

maç oncesi calınan o slow parca neydi oyle ya, butun heyecanı aldı goturdu.

tearkan dedi ki...

evlere şenlik bir oyun oynuyoruz

isaac newton dedi ki...

defol lan sakatlık belası..

delgado dedi ki...

melih şendil: "beşiktaş, bu maçla birlikte 4-4-2'ye yani diğer anlamda 4-3-1-2'ye geçmiş oldu."

ulen şöyle adamlar bi de futbol ulemalığı yapmıyolar mı, sinir oluyorum sinir

BJK4EVER dedi ki...

Hakan cok berbat coook....

vts dedi ki...

hakan inşallah sakatlanır
hakan inşallah sakatlanır
hakan inşallah sakatlanır
hakan inşallah sakatlanır
hakan inşallah sakatlanır
hakan inşallah sakatlanır
hakan inşallah sakatlanır
...

40 kere söylersek olur gibi. iki ayağından birden sakatlansın hem de.

Unknown dedi ki...

porto maçında hakan oynarsa maçı izlemiyorum

Ze1903 dedi ki...

Zapo ve Hakan hiç bir zamana hiç bir zaman güvenemedim ikiside bu takımda oynamayı haketmiyor.Zapo'nun gereksiz faulu,kaleden çıksa dert çıkmasa dert olan Hakan sayesinde maç buralara geldi.Schusterde Fink çıkartıp mum dikti 10 dk sahamızdan çıkmaıyoruz.Hepsini geçtim Holosko bir siktir git şu takımdan allahın kazması önündeki adama pas atamıyorsun...

tearkan dedi ki...

Kendi sahamızda Guti ve KÜ7 yok diye böyle maç kaybediyorsak daha çok fırın ekmek yememiz lazım.

asist time dedi ki...

Holosko 100 yılın en buyuk kazıgı olduğunu bir kez daha ispatladı.

tearkan dedi ki...

Barça-Valencia maçı var. Hiç maçın özetini, yorum programlarını vs. izleyip de moral bozmayın bence. Açın temiz temiz izleyin gözünüzün pası da silinir hem.

Paul Pierce dedi ki...

Hakan, Tabata, Holosko siktirsin gitsin bi şey istemiyorum.İkisi bir adam etmez.Boşu boşuna +2'yi işgal ediyorlar.

yapay dedi ki...

Hiç adetim değildir, x'i y yapmayan z'dir demek. Şimdi açıkça söylüyorum, bu maçta Hakan'ı yuhalamak gerizekalıktır. Zaten maç başlar başlamaz bir şeylerin ters gideceğini anladım. Çarşaf forma, Nobre ve Hakan. Kazansak sürpriz olurdu. Neyse hala Onur Bayramoğlu ve Necip diyorum, bir Ernst'in alnından öpüyorum. Schuster'i bakalım daha ne kadar yalayacaksınız. Neymiş bu sene bu hızlı sıçramanın sebebi hala nobreden, holosko'dan medet uman sarı artiz değil Guti'miş Q7'miş. Şimdi popomuzu tokatlayıp kendimize gelebiliriz. Porto bu oyunla bize 8 tane atar. Birinin şu sarı keleği çekip ayar vermesi lazım.

Sarper dedi ki...

gene futbolcu yuhalandı bu maç inönü'de, hiç yakışmıyor
onları yuhalayanlarda oldu ama hakanın morali zaten bozuldu yeterince

hakan siktirmesinde azıcık ekstra çalışsın

tabata ve holosko ne yparsa yapsın yaranamazlar bana
holosko hala pes oynadığını zannediyor, sürekli top içinden geçecek zannediyor, gerçek hayatta öyle bir bug yok holoşkocum

BJK4EVER dedi ki...

Yok canim, Schuster super bir antrenordur, onun taktigi ve cesareti yeter, onun basarisi Q7 ve Guti ile alakali degil! Bak Guti ve Q7'siz muhtesem oynuyoruz!
Ironi'yi kenara birakiyorum, acaba Denizli 3 'onlibero' ile cikarken korkak oluyorsa bugun aynisini yapan Schuster ne? Tello sag acik oynayinca tavsan, santrfor Nobre sag acik, forvet Holosko sol acik, sag acik Hilbert sag bek oynayinca tavsan degil mi? Formsuz/kotu bir oyuncu uzerinde bu kadar israr etse Denizli (H.Arikan) neler denirdi bazilari tarafindan? Gecen sene kendi sahamizda Manchester United'dan tek gol yemisken Manisa'dan 3 gol yememiz ve tonla pozisyon vermemiz iyi birsey mi? M.Denizli su an takimin basinda olursa bence Schuster'den daha fazla puan toplardi, belki bu kadar keyif veren fantastik futbol oynamazdik, ama bir gercek var ki su an 7 puan gerideyiz ve haftaya Kayseri deplasmani var, 10 puana cikarsa fark nasil kapanacak???

BJK4EVER dedi ki...

Yok canim, Schuster super bir antrenordur, onun taktigi ve cesareti yeter, onun basarisi Q7 ve Guti ile alakali degil! Bak Guti ve Q7'siz muhtesem oynuyoruz!
Ironi'yi kenara birakiyorum, acaba Denizli 3 'onlibero' ile cikarken korkak oluyorsa bugun aynisini yapan Schuster ne? Tello sag acik oynayinca tavsan, santrfor Nobre sag acik, forvet Holosko sol acik, sag acik Hilbert sag bek oynayinca tavsan degil mi? Formsuz/kotu bir oyuncu uzerinde bu kadar israr etse Denizli (H.Arikan) neler denirdi bazilari tarafindan? Gecen sene kendi sahamizda Manchester United'dan tek gol yemisken Manisa'dan 3 gol yememiz ve tonla pozisyon vermemiz iyi birsey mi? M.Denizli su an takimin basinda olursa bence Schuster'den daha fazla puan toplardi, belki bu kadar keyif veren fantastik futbol oynamazdik, ama bir gercek var ki su an 7 puan gerideyiz ve haftaya Kayseri deplasmani var, 10 puana cikarsa fark nasil kapanacak???

Sertug Ozgur dedi ki...

Yukarıda yorumlara ek olarak, Onur daha önce girseydi daha değişik olabilirdi.

Fink-Holosko yerine Fink-Onur daha doğru olurdu bence.

Fink'e de Schuster'in oyun planında yer yok. Sezon öncesi verilen kararın doğru olduğu kanıtlandı benim adıma.

vts dedi ki...

@ yapay
asıl hakan'ı korumak gerizekalılıktır. golleri geçtim, ilk yarıda yaptığı saçma çıkışlar bile yeter bugünkü oyununu yuhalamak için. bir kez daha canı gönülden sakatlanmasını diliyorum. hiç olmazsa ilk yarıyı kapatsın. sakatlanmazsa gidip cama kafa atsın, banyoda düşüp elini kessin. yeter ki oynamasın artık. kanser etti bizi bu adam.

Pamukk dedi ki...

saman beyinlisin tabata

yapay dedi ki...

@vts,

saçmalamışsın abicim. Şuster bizim gördüğümüzü görmüyor mu? Bizim kalecimiz mi yok. Hakan ne yapsın hoca çık oyna derse. Yuhalanacak biri varsa oda sarı kelek. Elmayla armutu karıştırmayın ve şuster hayranlığını bir daha düşünün.

BJK4EVER dedi ki...

Ilk yarida 2 hatali cikisi vardi, ilk golde bacak arasindan yedi, ikinci golde her zamanki gibi yan topta mal gibi bekledi, yine ikinci yarida 2 defa neredeyse hata yapiyordu zor kurtardi pacayi. Bir kaleci her mac duran toptan cikmayip gol yiyorsa, 2-3 tane 'sakarlik' yapiyorsa ona artik iyi kaleci, biraz daha calissin, yuhlamayin vs denmemeli lazim. Bu adam besbelli iyi kaleci degil, Besiktas'in oyuncusu hic degil. Ayni seyler Holosko icin de gecerli.

Sertug Ozgur dedi ki...

Yetiş ya Fatih Tekke yetiş ya Guti

QuaresmA dedi ki...

Sarı kelek ne ya ?
Geldiği günden beri değiştirdiği vizyon, oynattığı futbol ortada. 1.5 yıldır uğraşıp da o futbolun yakınından bile geçemeyen teknik direktör de var. Bugün takımın en önemli 2 oyuncusunun eksikliğinde takımın verimsiz ama yine ayağa, baskılı oynayan karakteri ortada. Vefaslızlık etmeyin..

drogba dedi ki...

Ferrari konusunda Mehmet Demirkolun haklı olduğu artık kanıtlanmıştır..

yahu hakan arıkan en kolay çözülecek problemimiz bence cenk var rüştü var.ha schuster oynatmayınca neye yarar demeyin hiç. sonuçta var işte. ama tabata holosko nihat nobre gibi oyuncularımızın alternatifi yok her maç en az ikisi oynuyor.
tabata nın ise özellikle irdelenmesi gerekir çünkü oynadığı pozisyon en kritik olan. onur sanırım schuster in aklında dah fazla olacak ki bu gayet iyi bir haber.
altyapı romantiği olmayan bir adam olarak tabata yı savunup onur çok zayıf ya demek hakkaten tabatayla özel bir bağ kurmuş olmayı gerektirir diye düşünüyorum.

Paul Pierce dedi ki...

2 maç yenildik diye Schuster'e bok atmak ayıptır.Adamın oynattığı futbolu görmüyor musunuz ?? Yensek de yenilsek de sürekli hücumu, gol atmayı düşünüyoruz.Biz bunu istemiyor muyduk ?? Eee? Ne yani geçen sene gibi 9 kişi savunma yapalım, şansa bala gol atarsak mı kazanalım ??

Sertug Ozgur dedi ki...

Ferrari'nin müzmin sakat olduğu söylentilerine de inanmaya başladım. Sene başı satıp yerine stoper alacaktık. Sanıyorum transferin son günü alacaktık ama gerçekleşmedi.

delgado dedi ki...

hakan'ın böyle sıçıp sıvamasının schuster'in de onda ısrar etmesinin büyük bir avantajı var, cenk açısından. cenk harcanmıyor. aksine schuster bir kaleciye güvenilmesi gerektiğini gösteriyor, belki hakan birkaç maçtan sonra kendine gelir daha iyi olur, kaleci sorunu yaşamayız (düşük ihtimal), ola ki böyle devam ederse kaleyi cenk devrealır. bir-iki hata yapsa da beş gol yedirse de kafası her zaman oyunda olur. zartla zurtla uğraşmaz, motivasyonu hep üstte olur. BİR DE BU AÇIDAN BAKALIM :))))))))))))))))

Unknown dedi ki...

Hakan Arikanin oldugu bir maci daha izlemem, arkadaslar yanlis cikislarindan dem vurmuslar, birde cikmadiklari varki evlere senlik..

Unknown dedi ki...

hakemide es ecmemek lazim, tabatanin ilk sari karti, 3. gol ofsayt macin agzina sicti.

Levent dedi ki...

Schuster'e sarı kelek diyen arkadaşlara sesleniyorum: Football Manager 2011'in çıkmasına bir ay kadar bir şey kaldı, biraz daha sıkın dişinizi. Hey Allah'ım ya.

Üç tane ön liberoyla çıkmış. Arkadaşım Ernst bugün sağ açıkta da oynadı, Guti'nin pozisyonunda da oynadı. Kazandığımızda övdüğünüz, kaybettiğinde sövdüğünüz Schuster orta sahada sadece isimleri değiştiriyor. Guti-Ernst-Aurelio oynarken Aurelio defansa yakın oynuyor, böylece Guti ve Ernst daha rahat oluyor. Bugün de Fink Aurelio gibi oynadı, Ernst ve Necip daha ilerde oynadılar. Hayır bunu görmek zor mu bilemiyorum.

Hakan'ı korumak gerizekalılıkmış. He canım, tabi. Hakan sene başından beri maç kaybettiriyor olabilir ama Beşiktaş taraftarıysan kaybettiğin maçta takımı ıslıklamazsın, o laf dalaşına girdiğinde onları iyi gün taraftarlığıyla suçladığın diğerlerinden farkın kalmaz o zaman. Azalarak bitin.

Hayır bakıyorum, son dakikaya kadar saldıran bir Beşiktaş izliyoruz, Quaresma veya Guti yokken bile oyunu karşı sahaya yıkmayı öğrenmiş bir Beşiktaş var, ki bu kadro birkaç oyuncu dışında geçen sene Denizli'nin elindeki kadroydu. Geçen sene ne yapıyorduk, çok uzak değil, hatırlayın bakalım.

Biraz destek olun, arka çıkın. Kazandığımızda respekt Şuster, kaybettiğimizde ananın a.ı Şuster olmasın. Karakterli olun az.

Levent dedi ki...

Quaresma veya Guti değil, Quaresma ve Guti olacak.

tannhauser dedi ki...

başka maç izleyip mi geldim buraya bilmiyorum. kazanmaya endeksli bir taraftarlık anlayışını algılamakta güçlük çekiyorum belki de...

öncelikle maç gayet heyecanlıydı. yediğimiz goller sonrasında dahi maçtan gözlerimi ayıramadım. oysa iki kupalı sezonda böyle bir durum olmuyordu. schuster'in taktiğini, sahada oynatmak istediği ve oynattığı futbolu çok seviyorum. bugün bir çok galatasaraylı, fenerbahçeli beşiktaş maçlarını keyif almak için izliyorsa bunda schuster'in payı büyük. q7 ya da guti olmasa bile gayet zevkli bir maç oldu.

bunu bundan sonra her maç için yazacağım. çocukluğumdan beri gözlemlediğim bir durum ama dile getirmek ağlaklık gibi görüldüğü için söylemekten kaçınıyordum. bu sadece bu sezona has bir durum değil, beşiktaş'ın makus kaderi maalesef. hakemlerin yaptıkları mühim hatalar -ofsayt kaçırmak, penaltı görmemek vs.- önemli değil bence. insanlık hali. ancak beşiktaş rakiplerine maçın başında verilmeyen sarı kartlar yüzünden oyundan düşüyor. iki yönlü işliyor bu: öncelikle rakip takımın cesareti artıyor ve sertleşiyorlar, diğer yandan bizim kırılgan oyuncularımızın da gardları düşüyor. çekiniyorlar. buna bir çözüm bulunması lazım. sırf bunun için her hafta beşiktaş maçlarını indirip tek tek verilmeyen sarı kart pozisyonlarını kesip biçip, bir siteye yüklemeyi düşünüyorum. bu terbiyesizliğe son verilirse beşiktaş çok daha iyi bir futbol oynayabilecektir.

her neyse şimdilik bu kadar. sürekli kazanmayı düşünmek yerine oynanan futboldan zevk almaya çalışmak daha akıl karı sanki...

Sertug Ozgur dedi ki...

Schuster'i geldiği günden bugüne kadar destekledim ve sonrasında da destekliyeceğim. Oynatmaya çalıştığı futbol benim istediğim futboldur, kendisini eleştirenlere de saygı duyarım.

Bir kere kadroyu kendisinin oluşturmadığını hatırlamamız lazım. Ne diyordu Ferrari'yi gönderelim, hepimiz karşı çıktık. Sonra aralara kaçan daha çabuk çok fizikli olmayan forvet alalım dedi, nihat var holosko var kanat adamı alalım diyenler oldu. Hilbert ile aynı şekilde önceden anlaşıldı. Guti ve Q7 geldi daha ne olsun diyenler olabilir ama 2 oyuncuyla bir takım sezonu nasıl götürebilir.

Ben demiyorum ki kadromuz zayıf, yanlış anlaşılmasın, ama hem oyun planına uymayan hem de son derece formsuz oyuncular var, özellikle hücum hattında.

Yalnız bir tek Hakan Arıkan ısrarını anlayamıyorum. Kendisini eleştirdiğim nokta budur. Mesele Hakan'ın kötü olması filan da değil, Cenk hem libero özelliğinde hem topu oyuna sokmada çok iyi kaleci, Hakan'la teraziye koyarsak gerçekten çok ağır basıyor. Zaten sallantıda olan, fazla efor sarfeden defans hattına Hakan'ın güvensiz hareketleri ve psikolojik tepkileri eklendiğinde tüm takım etkileniyor. Dediğim gibi anlamış değilim bu tercihi.

SomosTodos13 dedi ki...

nobre, tabata, holosko...

bu adamların beşiktaş'a katkısını geçtim verdiği zararları görmek için nasıl bi insan, teknik direktör olmak gerekiyor?

schuster bu adamlarda ne görüyor da bu kadar ısrar ediyor?

delgado'yu yok pahasına gönderen yönetime çok küfür etmiştim ama allah aşkına bu adamları da gerekirse üstüne para vererek göndersinler!

bu arada onur bayramoğlu'nun tabata'dan eksiği ne acaba? yedek kulübesinde tecrübe kazanması mı gerekiyor?

bisyar dedi ki...

Her sene sezon sonunda futbol yorumlari duzeliyor. Ingiltere'ye bakiyoruz. Sabir, istikrar, teknik direktorun yapisal degisiklikler yapmasi icin firsat taninmasi falan diyoruz. Sonra tuttugumuz takim mac kaybedince basliyoruz "sari kelek" "kasap" "dede" diye bagirmaya. futbol yorumlarimiz yine sahadaki dizilisi rakamlara indirgemeye (4-3-2-1, 4-4-2, 4-4-3) yine klise kavramlara (3 on libero, 2 defansa donuk orta saha oyuncusu) iniyor.
25 yildir dizenli BJK izliyorum. bunun 15 yili mantikli olarak izledigim yillardir. Bu takim sonunda modern oyun diye gecen seyi oynamaya calisiyor, 80 metreyi kosarak oynamaya calisan bir orat saha ve kanat organizasyonu kurmaya calisiyor (hilbert mesela A. Cole'un Chelsea'de yaptigini kendi kapasitesince yapmaya calisiyor zira zaten Ivanovic veya A. Cole veya Evra Besiktas'a gelmiyor - ve gelmeyecek), savunma bu tip bit oyunda nasil oynamasi gerektigini ogrenmeye calisiyor (ve tabii ki hatalar yapiyor, zira ogrenmeye CALISIYOR). Ama bazi yorumcular hala bagirmaya devam ediyor. Bu sayfada da "sari kelek" tabiri kullanan arkadas orneginde gordugumuz uzere onlar aslinda futbol uzerine yorum yapamiyorlar. Onlar sadece basarisizligin sebebi budur, basarinin sebebi budur demeyi biliyorlar. bir de kehanetleri var. Porto bize bu oyunla 8 atar. Ama soyutta konusurken her mac farkli demeyi bilirler.
Sari artiz dedigin adamin takim 3-1 yenikken Onur'u oyuna sokmasinin TC icin nasil bir anlayis farki oldugunu bile anlamiyor musun? Amac maci kurtarmak degil. Amac Onur'un buyuk takim tecrubesini 5-0 kazandigimiz macin son 5 dakikasinda degil, kaybettigimiz macta, sorumluluk alarak birseyler yapmasini saglayarak, ve ona guvenerek saglamak.
Ben Levent Polat gibi bu takimdan zevk almayi tercih edenlerdenim.

bisyar dedi ki...

Hakan ile ilgili sadece bir yorumum var. Biraz klasik ama olsun. Bir yan topa ya cik ya cikma. Ama iki adim atip durma. Bu sezon (golle sonuclansin sonuclanmasin) ayni hareketi en az 10 kere yapti. Sanirim bunu duzeltmek kaleci antrenorunun isi.

BJK4EVER dedi ki...

@bk

Futbol ne zamandan beri sadece ofanstan olusuyor? Futbolun yuzde ellisi ofans, ellisi defanstir. Bir defa 90 dakika topa sahip oluyoruz vs tamam, ama sonuc? Kimse lagaluga yapmasin, futbolda onemli olan sonuctur. Mourinho takimlarini yillardir izliyoruz, daha gecen sene Barca-Inter eslesmesini seyrettik. Adam efektif futbolun kralini oynatiyor, Barca 180 dakika 1000 pas yapip 160 dakika topa sahip oldu, onun o istatistiklerle attigi golu Mourinho'nun takimi onun ceyregi kadar pasla atti.
Biz kendi sahamizda Belediye'ye 7-8 net pozisyon verip 2 gol yiyip yeniliyorsak, Manisa'ya 7-8 net pozisyon verip 3 gol yiyorsak, ve kendi sahamizda 2 ortalama takima karsi 6 puan kaybediyorsak ben bunu sorgularim arkadas.

Su anda 8 mac sonunda 13 puandayiz, 34 macta bu asagi yukari 55 puan demek, gecen sene M.Denizli Quaresma'siz Guti'siz 64 puan topladi, ondan evvelki sezon 71 puan topladik. 8 macta tam tamina 9 gol yemisiz, ki bu mac basina 1 golden fazla demek, bir bakin bakalim Avrupa'daki takimlar kac gol yiyor, sampiyon takimlar ortalama kac gol yiyor. Hucumcular sana mac kazandirir, iyi bir defans ise sampiyonluk.

@ leveltpolat

Farkindaysan onlibero kelimesini parantez icine koydum, cunku bunlarin onlibero gibi oynamadigini ben de biliyorum. Ama gecen sene Denizli boyle bir orta alanla cikinca (roller ayni) elestiriliyordu defansif diye, Schuster cikinca ise orta alani tutmak vs oluyor. M.Denizli zamaninda da gerektigi zaman ofansif oynuyorduk, Eskisehir macini 0-2'den nasil cevirdik biliyoruz, FB macinin 2. yarisi, Trabzon maci vs hepsini biliyoruz. Ama Denizli savunmayi orta alanda kurmuyordu, abuk subuk sekilde oynatmiyordu takimi. Futbolu bu kadar keskinlestirmeye gerek yok. Ofansif oynayacagiz diye savunmanin bu kadar ileride olmasina vs gerek yok. Sen normal sekilde defansini kur, orta alanini saglam tut, alan futbolunu oyna, zaten senin kaliten belli. Zaten gecen sene Quaresma, Guti gibi oyuncular yerine bugun yerin dibine soktugumuz Tabata, Holosko, Nobre, Nihat, hatta Tello gibi adamlar oldugu icin basarili olamadik, onlar olsa cok farkli olurdu. Velhasil, her kaptirdigi topta savunmayi orta cizgiye cekip 3 orta alan oyuncusuyla ayni anda pres yapmakla birsey olmuyor. Rakip 3 pas yapti mi sictin iste, ki mesela FB bize karsi 7-8 net pozisyona girdi iste, o mac 6-1 bitse yine futboldan zevk almis olacak miydin? Simdi 8. haftada memnunsun futboldan, devre arasina 15 puan geride 5. olarak girince de mi memnun olacaksin? Bosver abi ya, sikerim skoru, tas gibi top oynuyoruz, her mac 10 pozisyon veriyoruz ama olsun, Sampiyonlar Ligine giremeyecegiz ama olsun, 10 sene sonra tarihten silinecegiz olsun vs mi diyeceksin?

Levent dedi ki...

Benim o sinirle yazmayı atladığım birkaç şeyi @bismar yazmış. Ben yine diyeyim de pekiştirelim.

Şimdi bu adamın oynatmaya çalıştığı oyun ile bu takımın %90'ının daha 5 ay önce oynadığı oyun siyahla beyaz gibi neredeyse. Takım öğreniyor, takımla birlikte Schuster de öğreniyor. Bu şekilde tökezlemeler, inişli-çıkışlı grafikler devre arasına kadar sürecektir. Buraya kadar Schuster neyin ne olduğunu görebilecek kadar kapasitesi olan bir teknik adam. Gerekli şeyleri yapacağına şüphem yoktur.

Burada Schuster'i eleştiren adamların hepsi eminim, "Gerekirse 3 yıl şampiyon olamayalım ama bi' istikrar gelsin" vs. gibi cümleleri kurmuşlardır. Ne bu şiddet, ne bu celal? Alex Ferguson, Arsene Wenger örnekleri var önümüzde. Guy Roux diye bi' adam geçmiş futbol dünyasından. Biz 3 ayda mı Schuster'i siliyoruz? Aynı şeyi Hiddink için de yapıyorsunuz.

Bir de, en önemli nokta Onur meselesi kesinlikle. @bisyar'ın da dediği gibi Onur'u farklı gittiğimiz maçın son beş dakikasında değil ya da derbide uzatma dakikalarında süreyi eritmek için değil de geride olduğumuz bir maçta sorumluluk alması için oyuna sokması bile benim için yeterli bir saygı unsurudur.

FM oynayın, rahatlayın vallahi bak.

Levent dedi ki...

@bjk

Mustafa Denizli döneminde ofansif oynadığımız maç sayısını sen bile en fazla üç olarak sayıyorsun. Ama geçen sene eminim ki herkes "Ne bu yæ, Beşiktaş böyle mi oynar?" diyordu. Şimdi ofansif oynuyoruz, "Beşiktaş'ın bu kadar oynamasına ne gerek var?" oldu.

Nedense bütün takımlar 7-8 tane pozisyon yakalıyor da bi göremedik o kadar golü. En sonunda diye diye yedirteceksiniz Porto maçında.

Ayrıca ofansif oynayacaksan pek tabii defansı ilerde tutman gerekir. Ofansif oynamanın temelinde rakibi kendi sahasına hapsetmek, topu rakip yarı alanda dolaştırmak yatar. Eğer senin defansın kalecinin önünde oynarsa bunu başaramazsın.

Bir de, neden bu kadar hepiniz başarıya endesklisiniz onu anlayamadım. Siz değil misiniz romantik edebiyat yapıp "Sevinmek için sevmedik" diyenler. E ne oldu? Hayır bu takım iki sene önce şampiyon olurken de devre arasında 6 puan gerideydi. Geçen sene ilk haftalar küme düşecek esprileri yapılırken yine son 4-5 haftaya kadar şampiyonluğu kovaladı. Ondan önceki seneler de aynı şekilde.

Mustafa Denizli olsaydı büyük ihtimalle 60'lı dakikalarda bir duran toptan gol bulurduk, sonra üstüne yatardık. Manisa İnönü'de %55-60 topla oynardı, 1-0 kazanırdık. Sonuç önemli ya.

Benim tek endişem bu sezon sonu şampiyonluk gelmezse (ve Avrupa'da çeyrek final gibi bir başarı da gelmezse) Schuster'in kovulma olasılığının yüksek olmasıdır. Eğer deseler ki Schuster en azından 3 sene bu takımın başında, o zaman rahat rahat izlerdim bu takımı. Eğer kalıcı başarılar istiyorsanız birkaç senenizi feda edeceksiniz. Ama tabi bizim ülkede öyle olmuyor.

BJK4EVER dedi ki...

@lakerda

Iyi de birader antrenor biraz da elindeki kadroya gore sistem kuracak 50 tane transfer yaptiramadigina gore. Hucumda topu saklayan ve takimin yaraticiligini kapsayan 2 adam yok, orta alanda Aurelio gibi bir adam yok, o zaman biraz yavas olacaksin. Illa her mac ayni mentaliteyle oynayacaksin diye kural mi var?

Mesela H.Karaman bizi ayni A.Avci gibi cok iyi analiz etmis. Topu bize birakti, defansini hic cikarmadi, takimina hic pas yaptirmadi, Makukula ile defansi yipratip stoperleri tutup Isaac ve Simpson gibi hizli oyuncularla cikan beklerin arkasina capraz kosularla sarkmayi dusundu, bu sekilde baya pozisyona girdi ve maci da aldi. Mesela Makukual cikip Yigit girdi oyuna. Yigit'in hizli pirpir kanatforvet oldugunu biz biliyoruz, bu sekilde H.Karaman Makukula yerine agir bir forveti alip tamamen kontraya dondu, basarili da oldu. Peki Schuster bunu biliyor muydu? Veya ona bunu anlatabilecek biri var miydi? Veya Schuster mactan once Manisa'nin kac macini seyretti, Simpson'i taniyor mu mesela?

bisyar dedi ki...

Quaresma'siz ve Guti'siz su kadar puan vs. onlarla bu kadar puan karsilastirmasi olmaz bence. Bu adamlarin takima gelmesi bilgisayar'e software yuklemek gibi degil ki. Onlar gelince yeni bir takim, yeni bir anlayis da geliyor. Mesele oyunu karsilastirmak.
BJK4EVER'a katildigim bir nokta var. Gunumuzde futbolda basarili olmak istiyorsan cok iyi bir savunma anlayisin olmali. Ancak ben toplu savunma anlayisinin bir futbol takiminda yerlestirilmesi en guc sey oldugunu dusunuyorum. Hele Besiktas gibi bir takimda. Elinizdeki oyuncularin yetileri belli, bundan onceki sezonlarda savunmadan ne anladiginiz belli. Takim atak oynarken bile savunmada saglam kalabilme becerisinin gelismesi zaman alacaktir. Bu noktada biraz sabir gostermeliyiz.
Bir de sunu soylemek istiyorum. Mesele bence Denizli kac "defansif orta saha" Schuster kac "defansif orta saha" kullaniyor degil. Mesele bizim kliselestirip de "defansif orta saha" dedigimiz adamlarin nasil oyun oynadigi. Chelsea Lampard yokken Essien, Mikel ve Ramires ile oynuyor ama bu adamlarin hepsi 80 metreyi kosark, pas yaparak, aktif olarak kullaniyorlar. Schuster altinda Besiktas'in da, belki ayni yetenek seviyesinde degil ama, ayni anlayis cercevsinde bunu yapabilecegine eminim.

yapay dedi ki...

Allah korusun bir porto faciası, yolun başında Avrupa'dan elenmek, 15 puan geride kalıp avrupa kupalarına katılma hesaplarına girersek de savunursunuz o zaman Herr Schuster'i. Nasıl olsa baskılı oynıyoruz, kişilikli oynuyoruz ya yeter anasını satayım. Sportif başarı da gelmeyiversin ne olacak ki.
Yanılmayı çok istiyorum, tükürdüğümü de yalarım gerekirse ama şimdiden hayal kurarsak, eksikleri farketmeyip kafamızı kuma gömersek sonrası çok kötü olacak.
AYnı enteresanlıkları Rıza yapsa, Rasim Kara yapsa, Denizli yapsa söylemedik laf bırakmazsınız. Nedir bu yabancı hayranlığı anlamıyorum. İBB, Manisa, Trabzon koydu. Şimdi porto var, Q7 ve Guti oynamazsa Nobre, Hakan, Holosko, Tabata ile porto bizi ipe dizer. Başarı geldiğinde Aferin Schuster, yenilince sittir git Schuster diyen yok. Adam'dan tek istediğimiz fantastik şeyler yapmasın, formda cenk'i kesip formsuz Hakan'ı oynatmasın. Onur diye bir yetenek var, oynatsın. İleriyi görelim. Q7, Guti bugün var yarın yoklar. Alın işte bunlar olmayınca takımın durumunu. Benim söylemek istediğim bu.

BJK4EVER dedi ki...

@levent

O 3 mac cok on planda oldugu icin yazdim, daha dusunsem ve geriye baksam eminim maclar cikar. Ama sonuc olarak gecen sene aldigimiz ortalama puan bu seneden yuksek, basarisizliga ragmen???

Bende sana soyle soyleyim, gecen sene Tello yerine Quaresma, Tabata yerine Guti olsa ne olurdu sence, ligi kacinci bitirirdik?

Ofansif oynayacaksin diye her yerde 5 kisiyle full pres yapmanin, defansi o kadar cikartmanin geregi yok. Dunya futbolunda bunu asiri yapan birtek Barcelona var. Chelsea de gol rekoru kirdi, hayvan gibi takim ama defansi normal cizgide oynuyor, Man Utd, Bayern, Inter vs hepsi oyle.

Ayrica su 'sabir' meselesi bana cok komik geliyor. Neye sabir edecegim yahu? Frank Rijkaard 1.5 senedir GS'nin basinda da ne oluyor? Sistem mi kurmus? Ne sistemi yahu? Wenger 15 senedir Arsenal'da da ne oldu? Efsane takim disinda sampiyonluk veya basari yok. Chelsea geldi 2 sezon saglam transfer yapip anasini belledi, son maclarda da veletlere karsi adamlari izliyoruz iste, Wenger'in sistemini goruyoruz, 3.lukten otesi yok, kupalara yaklasamiyorlar zaten, sistem bu m? Lucescu'ya biz 3 yil mi verdik sampiyon yapsin diye? Geldi, 3 ayda sahane takim olup sampiyon olduk rekor puanla, neyin sabiri?

BJK4EVER dedi ki...

@yapap

Helal olsun hocam. Denizli aslen acik olan Ekrem'i acik oynatinca tavsan, Schuster Nobre'yi sag acik oynatinca taktik! Iste bunu anlamiyorum ben, asiri yabanci hayranligi! M.Denizli Ismail'i gecen sene fazla oynatmadi diye yerin dibine sokuluyordu, hatta Ismail'i zaman zaman sol acik oynatmasina ragmen fazla oynatmiyor diye elestirildi, Schuster onu orada 1 kere denemedi bile, ama tik yok.

Defansif oynayalim, kapanalim demiyoruz da biz. Sadece gerektigi zaman tempoyu dusurmeyi, alan savunmasi yapmasini, defansi geride kurmasini da bilmeliyiz. Mesela bunu R.Wien macinin 2. yarisinda muhtesem bir sekilde yaptik, neden bir daha olmasin? Hadi Q7 ve Guti varken iyi kotu kotariyorsun, bunlar yokken ve ayrica Aurelio yokken bu israra ne gerek var ki? Schuster normal olani yapsin yetecek zaten....

bisyar dedi ki...

Sabir konusu ne istedigin ile bagli. TC'de hemen sampiyonluk mu istersin, sistem mi?
Ingiltere'de bu olay farkli. Apayri bir yetenek havuzundan, apayri bir finansal kaynaktan bahsediyorsun. Tabii ki Ancelotti Chelsea'ye geldiginde hemen basari yakaliyor. Ama bunun sebebi zaten Ingiltere'de ve Chelsea'de gerekli sistemin oturtulmus olmasi.
Wenger meselesi ise cok farkli. Wenger Ingiltere'de sistem meselesini oturtan adam. Su anda basarisiz olabilir ama Arsenal'in 3 yil sonra nerede olacagini sanirim hepimiz biliyoruz

MadLover dedi ki...

şu totem olayı sıktı artık gordugunuz gibi bi tarafımıza giriyor o totemler

emrh.srt dedi ki...

başın öne eğilmesin aldırma kartal aldırma...

Levent dedi ki...

Arkadaşım siz kimi veya neyi istiyorsunuz ya, geçen sene "Beşiktaş böyle oynar mı?" demedik deyin, ben tamam deyip çekilirim. Ne yapılsa beğenmiyorsunuz. Yok Denizli yapsaymış şöyle dermişiz, yok bilmem neymiş. Bırakır mısın böyle masalları, kendin bile inanmıyorsun.

Onur diye yeteneği işte adam yenildiğimiz maçta sorumluluk alması için oynatıyor. Necip Schuster olmasaydı çürüyecekti, yalan mı? Schuster'in alt yapıyı bizzat takip ettiğini biliyoruz, Onur'u da belli ki saklıyordu, nitekim bugün soktu işte. Schuster'i eleştirdiğim tek nokta kaleci seçimi. Hakan belli ki olmuyor. Hakan demişken, Hakan'ı gırtlağı yırtılırca ıslıklamak Hakan'ın hatalarını düzeltmiyor malesef, onun daha da panik yapmasına, daha fazla hata yapmasına neden oluyor. Bilmiyorum hiç dikkat ettiniz mi ama bu sene deplasmanda, içerde oynanan herhangi bir maçta yaptığı hata sayısının yarısı kadar anca yaptı. Çünkü baskı yok, rahat bırakmıyoruz ki adamı içerde. Böyle köstekçilere iyi bir cevap verildi ama bugün.

Şimdi herkes Nobre, Tabata, Holosko falan diyor da, kimi oynatacak arkadaşım bir söyler misin bana? Q7 ile Guti olmadığında kimi koyacaksın çok merak ediyorum, de hele de biz de öğrenelim.

Ha ayrıca istediğiniz yeri açın bakın, kazandığımız maçtan sonra "Bu rotasyon şampiyonluğun anahtarı;)))" tarzı, kaybettiğimiz maçtan sonra da "sarı kelek siktir git" tarzı zilyon tane mesaj bulabilirsin.

@BJK

Abicim ben ne diyorum, bu takım bir şekilde şampiyonluğa oynuyor zaten. Ekstra bir şey yapmasına gerek yok. 2003, 2004 ve 2009'u çıkarıp düşündüğümüzde diğer tüm seneler zaten bir şekilde son haftalara kadar devam ettirmişiz. Geçen sene diyorum ya, dalga geçiyorlardı küme düşecekler diye 12 puan falan fark vardı. Yine 30. haftaya kadar geldik mi, geldik.

Şimdi bu takım Lucescu'dan beri defansif oynuyor, Anadolu takımına karşı İnönü'de sahasına kapanan bir Beşiktaş'ı izlemek beni kanser ederdi şahsen. Siz beğeniyorduysanız bilemem.

Sabır istikrar için gereklidir. İstikrarla da başarı gelir. Galatasaray'da veya Arsenal'da başarı gelmemesi bu gerçeği değiştirmez malesef.

Geçen sene Q7 ve Guti olsaydı muhabbetlerine girmeye gerek yok, zira orası halam amcam oluyor. Geçen sene olsaydı görürdük zaten kaçıncı olabileceğimizi. Varsayımlardan gideceksek işimiz var.

tearkan dedi ki...

Guti geçen sene olsaydı ne olurdu Kü7 olsa ne olurdu vs. demek anlamsız; fakat bununla birlikte bu adamlar yokken Beşiktaş'ın onlar varmışcasına oynamasını beklemek ve bunu istemek de anlamsız ve tartışılması gereken de onlar yokken ne yapmak gerektiği.

Geçen sene Manisa'ya %55-60 top verir bir tane atar kazanırdık, bugünse oynadığımız oyun keyifli diyoruz; ama şunu da düşünmek lazım: Bugün topa bu derece hakim olmamız bizim yeteneğimizden miydi yoksa Manisa'nın taktiğinden mi? Kadro geçen senenin kadrosu, Schuster'in elinde sihirli değnek yoksa bu adamların bu derece topla oynaması biraz da Manisa'nın taktiğinden kaynaklandı. İnter'in Barça'ya yaptığı gibi.

Kabul edelim Kü7 yokken ileride top tutmakta, Guti yokken oyunu açmakta ve kontrolde tutmakta zorlanıyoruz. Takımın savunması da hücumu da Gutiyle başlıyor, Gutiye en fazla ayak uyduran da Kü7 oluyor çünkü. Bu yüzden bu adamlar yokken biraz daha sakin olmalı ve biraz daha sakin oynamalıyız. Beşiktaş'ın topa hakim olması, baskı kurması, gol atmak için çabalaması vs. güzel; fakat kendi sahasında verdiği pozisyonlar da bir o kadar kötü. 7-8 pozisyon diyorsunuz; ama 7-8 gol göremedik demek de komik olmuş biraz kusura bakmayın. Manisa'nın ilk golünden sonraki Makukula pozisyonunda sadece şanslıydık.

Onur konusuna gelince de madem yenikken oyuna alması bir güven göstergesi, madem söylediğiniz kadar Onur'a güveniyor, o halde Holosko yerine önce niye onu düşünmüyor, yada niye Tabata yerine ilk onbirde başlatmıyor? Dikkat ettiniz mi bilmiyor; ama Trabzon maçında 87'de Zapo'nun, bu maçta da 75'te Toraman'ın yerine girdi oyuna. Stoperlerin yerine girdi yani. Benim düşüncem Onur'un bu oyuna girişleri bir nevi teslim bayrağı Schuster'in. Artık olan olmuş düşüncesiyle bir stoper çıkıyor. Yine aynı mantıkla bari Onur girsin en azından baskı altında oyun oynamış olur diye düşünüyor. Yani zaten yeniliyoruz, daha kötüsü olamaz düşüncesiyle çıkan stoperin yerine yine aynı düşünceyle Onur giriyor. Yani bu Onur'a duyduğu güvenin göstergesi değil bence. O derece güven duysa bu kadar yaratıcılıktan yoksun adamların olduğu ortamda ilk onbirde çıkardı Onur. Tabi düşünce ne olursa olsun sonuçta Onur az da olsa forma şansı buluyor.

esperanza dedi ki...

beraberlik icin koydugum totem bile kurtaramadi bizi...

kendi evinde kaybedince daha da bi koyuyor arkadas

esperanza dedi ki...

fatura kesilmesi gereken biri varsa o da Tabata dir. Goz gore gore 2 tane sacma kart gorup hem kendisini hem oyun planini rezil etti

Levent dedi ki...

Manisa Beşiktaş'a karşı deplasmanda aşağı yukarı bugünkü taktikle çıkacak kalibrede bir takım zaten. Önemli olan bu taktiği nasıl kullanacağımız. Eğer Denizli döneminde olsaydık atacağımız bir golün üstüne yatan bir takım olacaktık, bunu herkes biliyor. Bugün ise topu rakip sahada dolaştıran, sağdan olmazsa soldan deneyen bir takım var. Fark burada.

Benim o lafı derken anlatmak istediğim şey o değildi aslında, kaynamış. Her maçtan sonra ağızda bir sakız, "Bu maçta çok pozisyon verdik, ya atsalardı" şeklinde. Tamam pozisyon vermek beni de geriyor ama 5 ayda sisteme en uygun defansa sahip olamazsın. Bu sistemde oynamayı öğrenirken defanstaki oyuncun da bu sistemde nasıl oynaması gerektiğini öğrenecek. Ha deyince olmuyor.

Öncelikle, ister Beşiktaş olsun, ister başka takım eğer gerçekten çok ciddi farklarla geride olma durumları hariç, kimse "Bu maç gitti zaten" diye düşünmez. Düşünen adamın adı zaten Schuster vs. olmaz. Hele ki bu seneki Beşiktaş'ın 90. dakikada dahi gol bulmak için yüklendiği gibi bir gerçek varken henüz 20 dakika kalmışken kendi sahanda oyundan vazgeçmezsin. Kaldı ki, Toraman-Onur değişikliğinden önce Fink-Holosko değişikliği yapıldı. Yani yine defans-hücum değişikliğiydi.

Bu takımda ciddi bir genç potansiyeli var ve Schuster bunu verimli kullanabilecek hocalardan. Necip'in Mustafa Denizli döneminde ne hallere düştüğünü biliyoruz. Schuster'in Onur'a öyle böyle (ki sorumluluk verdiğini düşünüyorum ben) şans vermesi umut sebebidir. "3 yıla ne gerek var" anlayışına rağmen bunlara sahip olmak güzel.

Ve ayrıca Necip'in Makukula'ya omuz koyup mücadeleyi kazandığı pozisyon beni çok mutlu eden bir pozisyondu mesela.

Son olarak, maç başlıklarını artık Jessie açsın. :) Ters totem mi yapıyorsunuz bilmiyorum ama yukarda bir arkadaşın dediği gibi girmeye başladı onlar yavaştan. :)

tearkan dedi ki...

Teslim bayrağı derken yanlış, eksik anlatmışım. Yenilgiyi kabullenmek manasında değil; yani durumu değiştirmek için yapabileceklerinin, müdahale edebileceklerinin sınırı karşısında teslim bayrağı çekiyor bence. Daha fazlasını yapmak isterim; fakat eldeki malzeme bu durumu yani.

Bunun sonucu olarak da Yusuf gireceğine bari Onur girsin diye düşünerek alıyor bence oyuna.

Sarper dedi ki...

Beşiktaş keyif veriyor beyler, ötesi hikaye. takımımızı herkes izliyor, beğeniyor.

Başarı kıstasını herkes farklı değerlendirir, saygıda duyarım ama benim gönlümde beşiktaş şu anda başarılı ve iyi bir yoldadır.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Guti-Q7 gecen sene olsaydi soyle olurdu boyle olurdu demek kadar sacma bir arguman olamaz. Niye mi? Cunku Guti ve Q7'nin Besiktas'taki tek varlik sebebi Schuster'dir. Onun icin kimse hikaye anlatmasin. Schuster Besiktasimiza sinif atlatmistir, atlatacaktir. Bazi arkadaslar simdiden Schuster'i yemeye niyetleniyor, Schuster demir leblebidir, dikkat edin, disiniz kirilir.

tearkan dedi ki...

Beşiktaş iyi yoldadır, doğrudur; fakat şu an için Beşitaş başarılıdır demek biraz fazla olmuş. 8 maçta 13 puan almak, diğer bir deyişle 8 maçta 11 puan kaybetmek başarı mı? Şu an için ligde örneğin Karabük başarılı, Beşiktaş değil.

Avrupa Ligi'nde de grupta rakibimiz diyebileceğimiz takımla (porto) oynamadık henüz.

BJK4EVER dedi ki...

Bambaskasiniz. M.Denizli gecen senenin buyuk bolumunde Necip'i oynatti, hem de son dakikalarda falan degil, bircok macta ilk 11 baslatti, ama Necip'i yemis oluyor. Schuster ise en formda doneminde iken 35 yasinda Aurelio'yu oynatti Necip yerine, Onur'u son 2 mac maclar koptuktan sonra 5 dakika oynatti, ama biri genclere onem veriyor, digeri yiyor. Yabanci hayranligini anlamak mumkun degil. Ligi 5. falan bitirirsek, CL gelirleri dahil 30-40 milyon euro'luk gelirlerden olursak, rakipler bizimle o kadar transfer yapip ligi 5. bitirdiniz diye dalga gecmeye baslayinca gorecegim ben o keyfinizi.

@bosyar

Sistem olayi hikaye arkadasim, Wenger neyin sistemini kurmus? Tamam, Arsenal ayaga pas yapiyor, cok iyi kombinasyonlar yapiyor, ama 5 senedir hala ne kupa var, ne kritik macta galibiyet var, fizik guc berbat, defans cok acik veriyor, hicbir basari yok, sistem bu mu? Chelsea ayni seyi 2 senede yapti, ustelik basarili olarak, neyin sistemi Allah askina? Futbolda basarili olmak ve iyi futbol oynamak icin 5 sene sabir etmek mi gerek Allahini seversen,kim uyduruyor bunlari?

Sistem mistem hikaye beyler, ben sistem falan istemiyorum. 2 saglam oyuncu olmayinca goruyoruz sistemi iste, kendi evimizde vasat takimdan 5 yiyecektik. Biz asla oyle 14-15 ust duzey oyuncuya sahip bir takim olamayacagiz, hem maddi durumumuz hem yabanci kontenjani vs musait degil. Siz zannediyormusunuz 5 sene sonra Schuster sistem kuracak (nasil olacaksa) ve bir anda Turk stoperleri muthis topu oyuna sokacak, bir anda beklerimiz inanilmaz oynayacak, altyapidan cikan oyuncularimiz fiziksel olarak muthis duruma gelecek, her yabancimiz super olacak vs, gecin bunlari. Su an bile 4, bilemedin 5 tane ust duzey diyebilecegimiz oyuncumuz var, ki bunlarin cogunun yasi gelmis. Neyin sisteminden bahsediyorsunuz? 2'si 3'u olmayinca siciyorsun iste. Ben sistem mistem antrenoru istemiyorum, elindeki kadrodan en iyi verimi alsin, basarili olsun yeter.

@leventpolat

Altyapi konusuna yukarida cevap verdim zaten. Muhtesem saklamis Onur'u, neredeyse bulamayacakti, Allah'tan son 3 dakikada buldu!

Simdi kimi oynatacak lafi cok guzel bir laf. Ama M.Denizli bu adamlarla gecen sene son haftalara kadar sampiyonluk yarisini kovaladi, ustelik ondan 1 evvelki sene sampiyon oldu? O zamanlar da bunlari soyluyor muydun? Yoksa tavsan, korkak vs mi diyordun?

Garipsiniz arkadaslar. Schuster yapinca eksikler var, sistem kuruyor vs, Denizli yapinca oyuncularindan verim alamiyor, tavsan cikartiyor, korkak vs. Belki de Denizli defansif bir sistem kuruyordu Mourinho gibi? Uzerinde 2 ofansif saglam oyuncu gelse cok iyi duruma gelecektik? Takimin sonucta hucum yapmayi ogrenmesi kolay degil, zamana ihtiyaci vardir belki (sizin dediginiz gibi)? Ha, ama yok, o korkagin teki, evet....

enorton dedi ki...

Maçtan önce gündüz lig tv yi izliyorum, Manisanın hafta içi yaptığı bir çalışmayı gösteriyor. Hikmet Karaman toplamış futbolcuları bir odaya Trabzon-Beşiktaş maçını izletiyor ve sürekli olarak erkan üzerinde Beşiktaş'ın zaaflarını gösteriyor. Söylediği tek söz var Beşiktaş savunmayı önde kuruyor ve araya atılan toplarda sürekli kaleci ile karşı karşıya bırakıyor rakibi. Özellikle de Simpson'a telkinlerde bulundu. Yine maç başlamadan hemen önce Hikmet Karaman muhabire Beşiktaşın defansı çok önde kurduğunu ve araya atılan toplarda çok pozisyon verdiğini söyledi. Maç başladı ve aynen söylenenler oldu 3 gol yedik ve daha fazlasını da yiyebilirdik, sonucunda da maçı kaybettik.

Beni üzen şey şu, sıradan bir takım geliyor, sıradan bir hocasıyla Beşiktaşı şıp diye çözüyor. Ve İnönüde Beşiktaşı yenip gidiyor, bu kadar kolay olmamalı. Şunu bir kez daha anladım ki Schuster in maç içinde oyunu okuması, oyuna etkisi çok az. Fener, Trabzon, İbb ve bu maçta çok iyi gördük ki Schuster in bir B planı yok. Geriye düştük mü, 2. bir hamle gelmiyor. Ts ve Fener maçında 70. dk da orta sahadan bir oyuncu çıkıp oyuna Bobo nun girmesi buna örnektir. Bu bizim alıştığımız tarzdan farklı. Biz bekliyoruz ki Terim gibi Denizli gibi, Şenol güneş gibi oyun içinde değişiklikler yapıp oyuna müdahale etsin. Hayır bu onu yapmıyor, benim derdim sistem oturtmak diyor. Saygı duyuyorum ancak,

Sistem olarak da ben bundan hücum futbolu, pas futbolu anlıyorum. Keza oynadığımız şablon sürekli değişiyor, bazen 4-3-3 bazen de dün akşam ki gibi 4-4-2 baklava oynuyoruz. SOnra TS maçındaki gibi 4-3-3 dönüyoruz sağda nobre solda holosko şeklinde... Beşiktaş, GS, Fenerin daha doğrusu aklında pas futbolu oynamak isteyen tüm takımların idolu Barca. Bizim maçtan sonra da Barca maçı olunca eksikliklerimizi ve yapmamız gerekenleri daha iyi anlıyoruz. Öncelikle pas futbolu oynamak istiyorsak topu mümkün olduğunca ilerde tutmalı ve kaybedilen toplarda hemen basmalıyız. Ancak ilerde Nobre, Tabata, Holosko gibi adamlar oldukça ayağımızda top tumak sadece bir hayal olarak kalıyor.

Yine Barcaya baktığımızda sağ ve sol bekler müthiş hucuma çıkıp destek veriyor ancak bizde bu bölge yıllardır sorun. dün de gördük Üzülmez iki kere ileri çıktı arkasını boş bıraktı, birbirinin kopyası 2 pozisyon verdik ve birisi gol oldu. Yine aynı şekilde ikinci yarı Hilbert in olduğu yerde 1 dk da 2 pozisyon verdik biri gol oldu.

Stoperlerimiz Zapo, Ferrari İtalyan liginden alındı ve hep gömülü savunma oynamaya alışmışlar. Çabuk değiller, ağır kalıyorlar, sürekli olarak ileri ger koşunca adele atıyor. Toraman ise hata yapma makinesi.

Yine Barca nın sene başında İbrahimoviç i göndererek yerine David Villa yı almasının oyununu etkisini görünce, Sene başında Schusterin kısa boylu, hızlı, araya kaçan forvet istemesini daha iyi anlayabiliyoruz.

Takıma baktığımızda ise sırıtmayan 2 isim var Ernst ve Bobo. Oynarlarsa guti ve q7. Kabul edelim ki geri kalan oyuncularımızla hücum futbolu oynamak çok çok zor. Sabredersek Schuster bu adamları alıştırabilir mi? Bence zor... Schuster bildiği inandığı bu futbol anlayışını bırakır mı? O da bence zor :)

Sonuç, Guti ve q7 oldukça çok pozisyon veririz ama bir şekilde maçları kazanırız. ANcak onlardan biri yokken hele de ikisi yokken maçları çevirebilmemiz çok zor...

Unknown dedi ki...

biz çok güzel pizza yapıyoruz malzemeler falan süper en kalitelisinden, sonra restaurantımız isim yapıyor her gelen bayılıyor yemeklere, sonra bi gün malzemeleri bimden alıyoruz, "yahu neolacak sosis aynı sosis, salamda kırk yıllık marka iyidir iyi" diyip aynı lezzeti bekliyoruz.. en azından malzemeler kötüyken pizza yapmayalım lahmacun yapalım hem onun maliyeti daha az.

Oh oh susterin b plani yokcular da cikti meydana. Gecen senenin raykardina donduvsuster. Bravo gencler bravo

görkem dedi ki...

bakıyorum da geçen sene mustafa denizlinin oynattığı ne idüğü belirsiz kanserojen futbolu özleyenler var.yok yabancı hayranlığıymış yok bilmem ne.hayır arkadaşım alakası yok.ben geçen sene beşiktaşın oynadığı hiç bir maçı 90 dk izleyemiyordum,muhtemelen sen de izleyemiyordun ama biz millet olarak çabuk unuturuz.ben takımımın anadolu takımı gibi topu rakibe verip bi kontraataktan ya da bi duran toptan(geçen sene o duran topa vuracak oyuncu da yoktu)gol bulur muyuz diye oynamasına tahammül edemem.şampiyon olduğumuz sene bile gsye evimizde o şekilde oynadık,kim tatmin oldu ?yendik ama böyle mi oynamalıydık demedi mi herkes?ertuğrul sağlam döneminde sami yende seyircisiz maçta bile oyunu kendi sahamızda kabul ettik.

şunu kabul edelim istediğimiz kadar sevelim türk antrenörler futbol dışı atmosferden etkileniyorlar.kazanırsak ya da kaybedersek ne olur hesabına cok giriyorlar,rakip isminden etkileniyorlar gsden deplasmanda 1 puan iyidir diyorlar,bu da takım kimliğini tamamiyle etkiliyor.bi gol attık aman koruyalım ama biz ne milli takım olarak ne de türk takımları olarak hiçbir zaman sadece defans yaparak skoru koruyamıyoruz.

bu sene ise bütün şansızlıklara rağmen kadıköyde oynadığımız oyun belli.evet yeni bi sistem var yerleştirilmeye çalışan ve aksıyor.sene başında gönderilmesin diye kampanya yapılan ferrari de bu sisteme uymayan bi isim mesela.adam geçen sene durduğu yerden iyi top kesiyordu kabul ama kat etmesi gereken mesafe artınca geri dönmekte çok ağır kalıyor.bi de her kornere gidiyor,zaten geri koşamıyorsun kal yerinde bari.e bu konuda da shuster haklıymış denebilir. belki sivok olsa daha da farklı olacaktı.

shusteri eleştirdiğim en önemli konu hakan ısrarı.adamın çıkışları problemli,karşı karşıya pozisyonlarda ayakta kalamıyor,iyi yer tutamıyor nerden tutsan elinde kalıyor.ısrar edip de bu adamı bitirmenin anlamı yok..

her şeye rağmen geçen senenin abi kesin yemeyiz ama mucize olur da bi gol atar mıyız beşiktaşındansa,kesin atarız ama yer miyiz beşiktaşını yüz kere tercih ederim..

enorton dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
alper dedi ki...

daha önce yazmıştım yine yazayım.schuster hoca ise ben peygamberim a.q..geçen senenin denizlisi olsa ıkına sıkına bir gol atar atamasa bile berabere kalır puan alırdık.bir şekilde golü bulup 3 puan alma ihtimalimiz ise çok daha fazlaydı.sokayım seyir zevkine.en çok zevk alınan maç kazanılan maçtır.tabelaya bakarım ben arkadaş tabelayı yorumlarım.8 maç 3 mağlubiyet bi beraberlik.kendi evinde 2 mağlubiyet.eskişehir falan olsa hocayı kovmuştuk şimdiye dek.daha ne bekliyoruz anlamadım ki.

enorton dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
enorton dedi ki...

@Tribal Enfexion

Ben Schuster in B planı olmadığını düşünüyorum, sen olduğunu düşünüyorsan bu planı izah edersin. Biz de okuruz...

B planından şunu kastediyorum keza anlamamış olabilirsin. Beşiktaş ın yapmak istediğini yapamadığı ve oyunda geriye düştükten sonra oyunu ve skoru lehimize çevirebilecek oyuncu, oyuncu rolleri ve takdiksel değişim.

Bu B planı Fenerbahçe, Trabzon, Manisa maçlarında gördüğümüz üzere ortasahadan bir oyuncu çıkarıp Nobre sağda, Bobo ortada, Holosko solda şeklinde bir 3 lü forvete dönmekse ben bu planın işe yaramadığını düşünüyorum.

Ayrıca iyi okuduysan şunu da söyledim. Bu tarz alışık olmadığımız bir tarz dedim, bir hoca ben rakibe göre ya da skor a göre oyun planımı değiştirmem diyebilir. Ben ağaca değil, ormana bakıyorum diyebilir. Buna da saygı duyarım.

Burada herkes görüşlerini açıklayabilir diye düşünüyorum, ilk yazdığım yorumda hemen "aha bunlar da çıktı" şeklinde sığ bir şekilde yaftalanmak çok üzücü.

BJK4EVER dedi ki...

@enorton

Iste bende o olaya parmak basmak istiyorum. Biraz ligi takip eden ve bizi taniyan bir hocanin takimi gelip bize karsi kendi evimizde 6-7 pozisyon bulup maci kazanabiliyor. Arkadaslar diyor ki Barca modeliymis. Breh breh breh.

Senin stoperin Puyol ve Pique ise, oyun kurucun Xavi ise, kanatlarin Iniesta, Pedro ve Messi ise ve forvetin Villa ise oynarsin tabii.

Ama birakin 2 tane kicikirik oyuncuyu (Guti, Q7), milyonlarca euro harcayan Inter, Liverpool gibi takimlar bizim kadar acik oynamiyor, bizim haddimize mi?

Bizde bir defa iyi top kullanan stoper yok, Sivok bu isi yapabiliyor sakat, Zapo eh iste, Toraman berbat. Orta alanda Guti disinda (biraz Ernst) iyi oyun kurabilen oyuncu yok, kanatlarda adam eksiltebilen Q7 disinda oyuncu yok, forvette cok firsatci (biraz Bobo) disinda adam yok, ama biz Barca futbolu oynuyormusuz. Iste boyle kendi sahanda 2 kere uzerler seni.

Nispeten Guti olunca daha iyi top yapiyoruz, oyun cozuluyor, Quaresma olunca kisisel gayreti sayesinde 2-3 ekstra pozisyon yakaliyoruz, ama bunlar olmayinca iflas iste.

Arkadaslar birkac gun evvel diyordu ki Schuster sistem kuracak, Guti vs olmayinca bile iyi oynayacagiz. Gorduk iste, simdi ayni arkadaslar Guti Q7 yok adam ne yapsin diyor. Guluyorum.

Besiktas'in kadro yapisi bu futbola
musait degil. Bizim kadro yapimiz defansif futbola musait, hala boyle. Guti yok mu? Duz 4-4-2 oyna kardesim. Koy sagbeke Toraman'i onune Hilbert, solda Ibo-Ismail, cift forveti sen sec iste, bir de boyle dene. Yok ama biz Barcelona'yiz, bize yakismaz. Sagbekimiz mukemmel top kullanacak, stoper olmayacak, hic olur mu. Bakin buyuk takimlarda hic bu tarz oynamiyorlar (Chivu, Ivanovic, Abidal, Oleguer, Puyol), oyle degil mi??

Yok keyifli futbolmus. Bir macta fena tokatlasinlar (Porto olabilir), biraz daha geriye duselim, sonra gorecegim ben o keyfi.

Ne Mustafa Denizli'si Allah aşkına dalga geçiyorsunuz herhalde.Dünkü takım Denizli'nin takımıydı işte.Mustafa Denizli döneminde yenildiğimiz hangi maçta topla oynama oranımız % 64 olmuş.Geçen sene buraya gelen vasat Anadolu takımları bile maçı bizden daha fazla topla oynayarak kapatıyordu ki bu büyük bir takım için rezil bir durumdu.Kendi sahamızda 70 metre uzunlukta oynadığımız kabus gibi bir Diyarbakır maçı hatırlıyorum.O maçı da az kalsın kazanıyorduk ama ben bugün ki oynadığımız oyunla yenilmeyi tercih ederim ki bence oynadığımız oyunla yenilgiyi haketmedik.
Bunları Schuster'e bayıldığım veya yabancı hayranı olduğum için söylemiyorum Schuster benim gözümde vasatın biraz üstü bir antrenördür.Futbolu bildiği,bir sistem oturtmaya çalıştığı ve takımda şu kadar kısa bir sürede iz bıraktığı çok belli,özellikle sistemini oturtacağı zamanlar olan ligin 2.yarısının başlangıcından sonra Avrupa'dan elenmenin de vereceği fikstür rahatlığıyla Fi-yapı İnönü'de oynayacağımız maçlarda 5'lik,6'lık skorlar çok göreceğiz ama Schuster'in oyun içindeki müdahelelerinı ve oyuncu tercihlerini hala çok zayıf buluyorum.Dünkü maçta kapalı oynayan bir takıma karşı Yusuf varken,Holosko'yu oyuna almak neyin nesidir ? Ya da kadroda 2 kaliteli kalecin daha varken sanki alternatifsizmiş gibi formsuz Hakan'da ısrar etmek,Fink'i ligin 8. haftasına kadar hiçbir maçta şans vermeyip hadi şimdi çık oyna demek.Bu maçta Fink çok kötü oynasa suç Fink'in mi olacaktı ? Schuster'in mi ? Schuster'in bu tür hatalarının hep az çalışmasından buna konsantrasyon eksikliği veya ligi ciddiye almama da denilebilir ve teknik ekibinin yetersizliğinden kaynaklandığını zannediyorum.Birazcık sakin olmak gerek.BU maçta faturanın tamamını Schuster'e kesmek hem maçın hakemini aklamak(Bana göre bir penaltımızı vermeyerek ve Manisa'nın ofsayt olan golünü geçerli sayarak skora direk etki etmiştir.) hem de futbolcularımızın oynadığı oyuna saygısızlık etmektir.

cakmaktas dedi ki...

arkadaslar yorumlar yine schuster iyi midir kotu mudur kisir tartisma alanina sikismis durumda oysa dunki mactaki yanlislari soyle ozetlemek mumukun
-i.uzulmez,emektardir,yillarin tecrubesidir,38 yasinda hala futbolunna yeni bir seyler katmaktadir fakat ilk golu yine soldan yedik.ileri ciktigi hic bir atakta geri donemiyor.macin 7o.dakikasi gibi olacak gidip onlarin sag beklerine baski yapmaya calisiyordu sonra ordan topu cok raht bir sekilde cikardilar ve soldan atak yedik diye hatirliyorum.futbol zekasi olarak noksanliklari zaten vardi en azindan fizik kondisyonunun bilincinde olsa boyle yanlislar yapmaz
-fink yerine onur un cikacagi bir 11 cok daha etkili olurdu.schuster ernst in sag icdeki verimliligini gordukten sonra onu tekrar sene basindaki mevkiye cekme istemiyor anliyorum ama sezon basladigindan bu yana bu da 2.5 ay gibi bir sure olsa gerek hic bir macta 18 e dahi giremeyen adami lop diye 11 e koymak pek akil kari degil(ki fink kotu oynamadi fakat takima yabanci oldgu her topla bulustugunda apacik ortaya cikti)
-holosko nun bjk deki yeri silinmistir,artik bunun laga lugasini yapmaya dahi gerek yok adam futbolu unutmus resmen
-schuster bu macta oyunda geriye dustukten ve 10 kis kaldiktan sonraki oyuna mudahalelerinde zayif kalmistir.nobreyi sag kanata cekivermis olmasi sapkadan cikan tavsan degil de nedir?orta sahayi kalabaliklastirmak gerkrken orta sahanin soluna "gorunmez adam" oldugunu zannedip icinden gecmeye calisan holsoko ve sag kanatimiyzda top teknigi 2.lig futbolcusu ayayrinda olan bir oyuncuyu sag kanatta oynatmak pek akilci degildi

Zevk veriyoruz, maçları en çok izlenen takımız (diye düşünüyorum)...

En azından bir şeyler yapmaya çalışıyoruz...Eldeki imkanlarlada bu oluyor. Suster bilmiyormu kimin nerede nasıl oynayacağını?? Yada Hilbert in kapasitesini?? Yada Holoskonun formsuzluğunu??

Girip kendisimi oynasın? Adamın ilk senesi bile dolmadı, sabır diyorum...

Haa bana derseniz geçen seneki gibi 1 tane atıp yatalım, o sizin tercihinizdir. Ben kabul etmem ama kendi adıma...


Benim için ( taraftar ) skor şu aşamada çok önemli değil, takımın başarmaya çalıştığı şey önemli...

Üretmeye çalışalımda gene 3-5 yiyelim...

dusendeli dedi ki...

maçla ilgili ilginç bir ayrıntı vermek istiyorum. bu maçta beşiktaş'ın bobo'yla attığı ilk golün ofsayt gerekçesiyle sayılmaması gerekir.

necip pası verdiği anda beşiktaşlı bir oyuncu açık bir şekilde ofsayt pozisyonunda. fakat pas direk ona atılmadığı için hakemler pozisyonu pasif ofsayt olarak değerlendirdi. fakat garip olan şey pasif ofsayt olarak değerlendirilen oyuncunun golün sahibi bobo olması. bir oyuncunun pasif ofsaytta olarak değerlendirilmesi için pozisyonun tamamen dışında olması gerekir halbuki bu pozisyonda bobo hücumun içinde ve golü de o atıyor. dolayısıyla bobo topla buluştuğu anda yan hakemin atılan ilk pas için ofsayt bayrağını kaldırması gerekirdi.

enorton dedi ki...

Denizli ile Schuster i kıyaslayan yok bence. Sn Denizli yi hatırlayanların şikayetçi olduğu konu yaşanan çifte standarttır. Bunun nedeni yabancı hayranlığı, hücum futbolunun göze daha hoş gelmesi ya da Sn Schuster in daha Türkiyede yeni olması olabilir.

Ferrari de sakatlandı ve takım revire döndü daha sene başında ama forumları takip ediyorum bu adele sakatlıkları hakkında hocayı suçlayan yok. Oysaki geçen yıl ligin sonuna doğru 7-8 kırık vakası ve buna bağlı sakatlıklar vardı. Bunun sorumlusu olarak Denizli ve takımda kondisyoner olmaması konuşuluyordu. Ana avrat sövenler bile vardır. Bobodan sol açık olmaz, Nobre oynatılmaz, Tabatayı neden oynatmıyorsun, Sağ ayaklı Ekrem sola çık, Tello sağ açık oynuyor, sahaya 3 önlibero ile çıktın vs. Bunları uzattıkça uzatabiliriz, bugün bunların benzerlerini Sn Schuster de yapıyor ama o eleştirilmiyor, sorun bence bu.

Geçen yıl 1 gol atıp sıkıntılı maçlar seyrediyorduk doğrudur, ama ben de bu yıl sıkıntılı maçlar izliyorum. Her maçta acaba rakibe kaç pozisyon vereceğiz kaç gol yiyeceğiz diyorum. Anadolu takımlarına karşı %40 topla oynama yüzdesi ile oynayıp 1 gol atıp kazanmak Beşiktaşa yakışmıyordu doğrudur ama rakibe 7-8 pozisyon verip 3 tane yemek de Beşiktaşa yakışmıyor bence.

Bence bizim geçen seneki futbolla bu yıllı ki futbolun sentezini elde etmemiz lazım. Bu da çok zor, bunu yapabilen da çok az takım var malesef.

drogba dedi ki...

http://eksibesiktas.blogspot.com/2010/08/villarreal-besiktas-izlenimleri.html

Jessie
http://eksibesiktas.blogspot.com/2010/08/bu-kariyeri-babam-yapt.html

http://eksibesiktas.blogspot.com/2010/03/haftann-yalayanlar.html

shelbyl
http://eksibesiktas.blogspot.com/2010/01/lucas-neill.html


http://eksibesiktas.blogspot.com/2010/01/10-sene-11-adam.html

http://eksibesiktas.blogspot.com/2009/12/fanatik-ve-milliyetin-matteo-ferrari.html

http://eksibesiktas.blogspot.com/2009/11/matteo-karakartal-ferrari.html

http://eksibesiktas.blogspot.com/2009/11/besiktas-defans.html

http://eksibesiktas.blogspot.com/2009/10/anket_22.html

http://eksibesiktas.blogspot.com/2009/09/matteo-farrari.html

http://eksibesiktas.blogspot.com/2009/07/mehmet-demirkol.html

http://eksibesiktas.blogspot.com/2009/07/mehmet-demirkol-ve-paranoyak.html



Ferrari ile ilgili bir yazı yazılacak mı sadece ilk yılda ilk dönemde 12-13 maç oynadı diye gelmiş geçmiş en iyi ilk 11 de falan yerini almıştı bu adam.Süperdi harikaydı geceleri çok geziyor diye haber yapıldığında kıskanıyorlar iftira atıyorlar deniliyordu..
Bu kaçıncı aynı yerden sakatlığı depar attıktan sonra sürekli sakatlanacak mı en az 3-4 kez böyle oyundan çıktı ve haftalarca oynamadı ve 3 hafta daha yokmuş..
Sürekli blogda ferrariyi övücü yazılar sırf mehmet demirkola laf atmak için yazılmıştır diye düşünüyorum

Sertug Ozgur dedi ki...

Gene başladı denizli meselesi. yahu arkadaş denizli varken de ertuğrul sağlam kalsa şöyle yapardı filan denilirdi.

Yahu denizli gitmiş, kendi isteğiyle veya sağlık meselesi, şampiyon olduktan sonra zar zor ikna edilmiş.

Schuster'i eleştirirken denizli olsa şunu yapardı, bunu yapardı demenin manası ne?

Dayanamıcam ben de ortama giriyorum.

Geçen sene lig sonlarında inönüdeki bir maçta taraftarların denizli'ye oynanan futbol konusunda sitemini, tezarühatını ne çabuk unuttunuz. Bakın geçen seneye dönmek istemiyorum.
Denizli'nin geldikten sonra ligin ilk yarısına kadar olan performansını hatırlayın. denizliciler şimdi yeni gelmişti filan diyecekler. Ha ben de onu diyorum. Schuster de yeni geldi 8 hafta oldu ve dediğiniz gibi simpson kimdir nedir tanımıyor belki de.

Gelin itiraf edelim Denizli varken necip'in veya diğer oyuncuların fazla oynama şansı bulamayacağını hepimiz biliyoruz. Pardon ama denizli prensi uğur inceman ile sözleşme yeniletmemiş miydi gitmeden önce. Uğur 24 maçta oynamış, necip 14. Ayrıca necip, iddiamızın kalmadığı son 4 maçta ilk 11 başlamış. Ondan önce Ankaragücü maçında da oynamış fakat bu maçtaki eksik oyuncuları bir hatırlayın. Schuster 1-2 maç deneyip gönderdi uğur'u.

Necip yerine 35'lik Aurelio oynatmış Schuster. Yahu Necip ile Aurelio aynı bölgenin oyuncusu mu? Ernst yerine Aurelio, Necip yerine Ernst oynatmış demek zor mu veya görmüyor musunuz?

İyi savunma şampiyonluk getirir palavralarını da geçen sene gördük.

Fazla uzatmak istemiyorum, geçen seneyi hatırlamak istemiyorum.

BJK4EVER dedi ki...

@enorton

Aynen oyle, sahane aciklamissin. Ben Denizli'ye super antrenore, Schuster'e kotu vs demiyorum, ikisi de ciddi hatalar yapiyordu ve yapiyor, ama milletin burada bakis acisi tamamen subjektif, ama isler biraz daha kotu gitsin, o da degisecek bence.

@lakerda

Sampiyon olurken de ayni futbolu oynuyorduk, o zaman tezahurat var miydi? Ic sahadaki FB macinda tezahurat var miydi? Veya rakibi ezdigimiz Diyarbakir, Trabzon, Belediye maclarinda? Son birkac macta oldu tezahuratlar, ki is isten gecmisti bile. Ama ayni taraftar son mac Denizli ve takimi tribune cagirip alkislamisti, onu da unutma.

Denizli varken Ismail alindi, Ridvan alindi, Necip A takima cikip oynadi. Simdiki Necip ile gecen senenin Necip'i arasinda ne fark var? Ikisinde de rotasyon oyuncusu. Eeee? Ben eminim ki Denizli kalsa denecekti ki Holosko ve Nihat'i oynatiyor, A.Kucuk oynamiyor, Tabata oynuyor Onur oynamiyor, genc ve milli takimda oynayan Ismail varken 38 yasinda Uzulmez oynuyor, genclere dusman bu herif vs. Yalansa yalan de.

Necip ve Aurelio ayni bolgenin oyuncusu degil, fakat Aurelio yokken de Necip oynuyordu, Ernst onliberoya geciyordu, yani birbirlerinin alternatifi aslinda, bunu da sen gormuyor musun?

Gecen sene formda olan ekstra 1 ofansif oyuncumuz olsaydi Bobo'nun yaninda, en kritik donemde 3-4 cok kritik oyuncumuz sakatlanmasaydi (Ferrari, Ernst, Tello), Trabzon ve FB maclarinda hakem facialari yasanmasaydi en kotu ikinciydik, bunu da siz biliyorsunuz. Gecen sene Holosko, Nobre, Tabata gibi vasat, Yusuf, Nihat, Tello gibi formsuz oyuncularla ligi ve CL'yi iyi goturduk, ki bunu da defans sayesinde yaptik. Su ana kadar takimin ofansif yukunu gecen sene olmayan Guti ve Q7 cekiyor.

Toplamda 14 gol atmisiz ligde, bunlarin yarisinda bu iki oyuncunun direkt imzasi var, ki oyun anlaminda kattiklarini soylemiyorum bile. Diyelim ki kadro ayni gecen seneki kadro, yani sadece Q7 ve Guti yok, Tello ve Delgado var, Schuster'in alacagi derecenin ve puanin kesin olarak Denizli'den iyi olur diyen var mi???

cha dedi ki...

öncelikle ekşibeşiktaş noluyor diyorum. nuri'nin kapağı yerine bir maç yazısı yok şurada.

onun dışında üst üste 2 maç kaybedip de taraftarın maçın sonunda takımı tribünlere çağırdığı başka bir zamanı hatırlamıyorum. schuster'de sonuna kadar devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum. şu oyun şablonuyla benche güzel transferle uçarız diye düşünüyorum. ve de gerçekten çok şanssızdık, herkes kolay goller atarken biz gol atmak için götümüzü yırtıyoruz.

Sertug Ozgur dedi ki...

@bjk4ever

Ben de zaten son haftaki maçtan bahsediyorum. Denizli ve oyuncular alkışlandı ama denizli'ye yeni sezonda daha iyi oynat hocam türünde tezarühat yapıldı.

Geçen sene kaç kişi memnundu takımdan böyle bir anket yapılmasını isterim. Blog yazarlarına selam olsun.

Acaba ernst'in sağ veya sol içteki performansı daha çok beğenilerek aurelio ernst'in sezon başındaki yerinde oynatılıyor olmasın? Bunu diyorum ben. Ernst'in çok övüldüğü maçlara bakalım nerede oynamış.

Geçen sene şu olsaydı bu olsaydı muhabbetlerinde ne olacağını kimse bilemez. Havanda su döveriz. Ben de şöyle bir soru sorayım. Geçen sene guti ve quaresma olsaydı bu seneki performanslarını gösterebilir miydi?Guti ve Quaresma gelir miydi sorusunun cevabı açık zaten. Futbol bilgisayar oyunu gibi değil, aldım oyuncuyu süper oynayacak diye bir olay yok, anlatabiliyor muyum? Öyle olsaydı türkiye'ye gelen bir çok isimli oyuncu süper performans gösterirdi. Denizli'nin geçen seneki oyununda Quaresma ıslıklanırdı diyen biri de çıkabilir. Dediğim gibi bu tip karşılaştırmalarla havanda su dövülür ancak.

Denizli'nin şampiyon yapmasından sonraki sezonda gördük ki bu başarı dönemsel, geçici bir başarıymış. Kalıcı başarı kendini gösterir. En az 1.5 seneye yayar oyununu. Mesele lucescu dönemi, daum'lu fener, terim'li gs.

Onun için ikinci senesini geçiren bir teknik adam için o formda olsaydı, şöyle vasat oyuncular olmasaydı diyince teknik direktörün görevi ne sorusu aklıma geliyor. Ben mi aldırdım o kadar oyuncuyu.

Şimdi sen böyle bir şey demedin ama gelebilecek muhtemel soru ve geçen sene de çok konuşulan bir durum için ben bir şey demek istiyorum.Kulüpteki personel alımıyla da ilgileniyorum diyen bir teknik adamdan konuşurken, nihat-tabata vs. demirören yüzünden alındı, denizli ne yapsın demek abes kaçacaktır.

tannhauser dedi ki...

@bjk4ever: schuster'in alacağı puan denizli'nin alacağı puandan fazla mı olurdu bunu bilemiyorum. tam olarak karşılaşma yapmak da mümkün değil aslında. ama bir gerçek var. maçı kazansa da kaybetse de denizli'nin oynattığı oyundan daha karakterli bir oyun oynatacağı kesin schuster'in. şahsım adına konuşacağım ama denizli'nin aldığı galibiyetlerdense schuster'in aldığı mağlubiyetler evladır. 60'da gol bulup yere yatan bir beşiktaş'ı izlemek 20'de, 40'ta, 60'ta gol yiyip 90+'da gol yiyen bir beşiktaş beni daha çok sarıyor. abdullah avcı'nın, bünyamin gezer'in kibarca yere yatmasını isterken bizim takımımızın o stadı dolduran insanlara delikanlıca, başı dik bir futbol oynamak isteğiyle çimlere çıktığının gösterilmesi gerek. guti ve q7 yokken ne yapacak bakalım? denildi. yapacağını yaptı, taktiğinden ödün vermedi ve kaybettik. ama başımız dik çıktık sahadan. evet sahadan başı dik çıkana puan vermiyorlar ama galip geldiği maçlar bile kanserojen etki yapan bir beşiktaş'tan üç ayda bu noktaya geldik. hele bir soluklanalım. güzel futbol oynuyoruz, güzel futbol oynayarak kazanmayı da öğreneceğiz. öğrenemezsek de 2010-2011 senesinde ne top oynamıştık abi diyeceğiz. senin "en büyük" olduğu söylenen rakiplerin basit anadolu takımları ofsayt taktiği, gol atınca yere yatıp zaman geçirme basitlikleri uyguluyorlar. takımına karşı sertliğe hakemlerin prim tanıdığı bir ligde yine de en fazla faule maruz kalan takımsın. bunların da birer gösterge olması lazım.

bir de şunu düşünmek lazım. schuster bu taktik anlayışla türkiye'de başarılı olursa ve bu başarıyı da sürdürebilirse türkiye'nin süper ligi'nde müthiş bir eksen kayması olacak. felsefe değişecek. beşiktaş'ın haricinde kalan maçlar da izlenebilir hale gelecek. schuster'in felsefesinin iflası demek statükonun sürmesi demek.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@Bjk4ever

Mustafa Denizli cok sevdigim ve begendigim bir hocadir, hep soylerim. Turk hocalarin icinde de en iyisidir bana gore, Fatih Terim'den falan da daha iyi taktisyendir. Gecen sene elindeki malzemeyle en iyisini yapmaya calisti, bu apayri bir konu. Ama sen Schuster'i takimin basina getiriyorsan oyun sistemini elestirmeyeceksin, adamin oynattigi sistem belli. Bu sistemi istemiyorsan, o zaman Schuster'i getirmeyeceksin. Samet Aybaba'yi,
Hikmet Karaman'i falan getireceksin, Guti-Q7 yerine Diatta, Higuain, Simpson gibi adamlari seyredeceksin. Ondan sonra tabelaya bakip 1-0 yendik diye mutlu olarak evine doneceksin. Bu arada tabi Stoch-Dia-Niang super topcular diye agzinin suyu akmayacak, "gel Fener'in macini seyredelim" demeyeceksin, Trabzon 7 tane atmis umrunda olmayacak. Zor dostum zor...

enorton dedi ki...

http://noatsamisa.blogspot.com/2010/10/besiktas-2-3-manisaspor.html

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Noat Samisa her zamanki gibi harika bir yazi yazmis.

BJK4EVER dedi ki...

@leventpolat

Sorunu cevap vermek amaciyla; gecen sene Q7 ve Guti olsaydi bu seneki kadar performans gostermezlerdi, burada katiliyorum, fakat takim olarak daha iyi performans sergilerdik ve Q7 ve Guti'nin katkisi cok ciddi olurdu. Lucescu zamanindaki gibi kompakt oynayip ilerideki oyuncularin kisisel becerisiyle skora giderdik, ben oyle dusunuyorum. Ama tabii sirf bizim donemimize bakarak yorum yapiyorsun, GS ve FB'de Denizli'nin nasil oynattigini biliyoruz hepimiz. Belki elinde Q7 Guti olsa o da daha acik ve ofansif futbol oynatirdi, gecen seneki futbolu oynatmazdi, bunu da soylemek gerekir.

@tanhauser

Belki sana gore basimiz dik ciktik, ama ben kendi sahamda 3 gol yiyip tonla pozisyon veriyorsam dik cikmam. Puani siktiret zevk aliyoruz laflari kendini kandirmaktir, birazcik daha duselim, cok agir bir yenilgi alalim, o zaman gorecegim ben o zevki, tekrarliyorum. Hicbir maglubiyet bir galibiyetten iyi degildir. Mourinho'nun lafi var, 1 maci 5-0 alacagima 5 maci 1-0 alirim, ama tabii o korkak hoca, zaten R.Madrid'in maclarindan kimse zevk almiyor, izlemiyor, dogru.

@Ekrem

Boyle sistem mistem olmaz. Hicbir hocanin tek sistemi yoktur, flexible olacaksin. Tabii belirli standartlar var, ama uclardaki hocalari ben sevmiyorum, ister defansif ister ofansif olsun. Ofansif oyuna karsi degilim, ama senin elinde Guti ve Q7 yoksa, orta alani tek basina toplayan Aurelio yoksa sistemini pek ala degistirebilirsin, Rapid macindaki gibi. Bu kadar kati olmaya gerek yok diyorum. Belediye macinda sacma rotasyondan puan kaybettik, bu macta asiri hucum ve presten puan kaybettik, etti 6. Resmen Werder Bremen olduk.....

Topa cok fazla girmeden soyle bir tepikleyeyim.

Kismen jessie'nin teorisidir bu: Gecen sene Mustafa Denizli ilk birkac hafta deneysel takilirken Demiroren geldi ve dedi ki "Hoca, bize gelecegin takimini falan kurmana gerek yok, mac kazanalim yeter, onumuzde secim var zorlanmayalim." 6. haftadan sonra Ismail'ler gitti, bildigimiz veteranlar geldi.

Denizli'nin oyununu nasil gecen sene elestirmek acimasizlik idiyse, bu sene Schuster'i elestirmek de ayni sekilde acimasizlik. Ikisini (elma-armut iliskisi) karsilastirmak daha da acayip.

Besiktas bu sene farkli bir yolda. Oyle ya da boyle.
----------------------------------
Gelelim sene basina.

Ben "butcemiz acisindan baktigimizda fazla riskler aliyoruz, kadro planlamasi yanlis (Aurelio ve Fatih Tekke transferleri oncesinde)" vs. dedigimde bana kizan, "skora endeksli futbol izlemeyen/istemeyen" arkadaslari bugun de pistlere davet ediyorum.

Su asamada gorulen o ki, bu sene sampiyonluk gelmezse bir infial yaratilacak. Bir maglubiyet sonrasi bu kadar firtina kopmasi hic hayra alamet degil.

Hele bir sakin yahu.

Imza,

Denizli'ye tavsanlari haricinde kizmayan, ve de kazanmak icin benimsedigi yolu gayet de onaylamis shelbyl.

Unknown dedi ki...

kayseri maçından korkuyorum.. yenilirsek aradaki fark çok açılıyor. sene başında olsa "amaan kayseri kim la çakarız raaad olun" derdim. artık diyemiyorum.

BJK4EVER dedi ki...

@shelbyl

O infiali iste anlamiyor insanlar. Burada yazildi yorum, bu sene sampiyon olmayalim, gelecek senelerde yavas yavas yapilaniriz. E birader sen bu sene ligi 5. bitir nereye yapilaniyorsun? Senin yas ortalaman 35, 2 sene sonra takimin yarisi cope gidecek, o zaman yine zaman mi taniyacagiz Schuster'e? Sen SL'ye kalma, sampiyon olma, asagi yukari 30-40 milyon euro gelirden ol, ne transfer butcen olur, ne sana gelmek isteyen oyuncu olur, dua et sen o zaman elindeki Quaresmalar Ferrariler Bobolar gitmek istemesin. Ama insanlar anlamiyor iste, tutturmuslar zevk zevk. Takimin kamikaze futbolu oynayacak, Allahin vasat takimlari gelip bizi evimizde evire cevire yenecek, sonra ben zevk alacagim! Sokarim oyle zevke! Ha, nasil hucum futboluysa artik. 1-85 arasi 2-3 pozisyonumuz bile yok, gol zaten karambolden geldi, son 10 dakika girdik 3-4 net pozisyona. Harbiden iyi oynamis fasa fiso....

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Schuster tek bir oyun sisteminde koru korune israr etmiyor ki zaten, bazen mac icinde bile diziliste degisiklik yapabiliyor. Manisa macinda oynadigimiz ideal sistemimiz degildi, Guti-Q7 yokken genelde 4-3-1-2 baklava orta sahayla cikiyor Schuster. Bu sefer baklava kadayif oldu tabi Aurelio'nun yoklugu ve Necip'in kotu gununde olmasi yuzunden. Yalniz su noktaya katiliyorum: Aurelio'nun yerine oynayan Fink'in performansi mac eksigi nedeniyle soru isaretiyken, Schuster'in defans hattini biraz daha geride kurup, ozellikle macin baslarinda oyunu tutmasi akillica olurdu.

BJK4EVER dedi ki...

Sistem derken niye herkesin aklina rakamlar veya sahaya yayilis geliyor anlamadim. Bunun hicbir onemi yok, sen 3 onlibero oynarsin ama ofansif rol verirsin, tek onlibero ile oynayip tum takimi da defansif oynatirsin. 3 onlibero (kagit uzeri) cikmamiza ragmen asiri ofansif oynadik, demek istedigim o, bunun 4-3-3 veya 4-4-2 ile alakasi yok. Mesela R.Wien macinin ilk ve 2. yarisi dizilis ayni, ama oyun mentalitesi ve sistem farkliydi, bunu demek istiyorum zaten.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Sistem dedigin zaman normal olarak dizlis ve saha ici formasyon akla gelir. Senin dedigin (ofansif/defansif) oyun anlayisi olarak tanimlanir. Manisa ve daha once Antalyaspor macinda oynadigimiz, kanatsiz, beklerin bindirdigi, cift forvetli baklava ortasahali sistem ile bir kanadinda Q7'nin oynadigi klasik 4-3-3 arasinda daglar kadar fark var cunku. Ne bileyim, ben rakamlar ve formasyonlar uzerinden konusmayi daha cok seviyorum, muhendis oldugumdandir belki...

Unknown dedi ki...

Manisa maçını klasik baklavalı 4-4-2 düzeninde oynadık tâki kırmızı karta kadar.
Oyun düzenimizde ;

Fink
Ernst-Necip
Tabata

Nobre-Bobo

şeklindeydi.

enorton dedi ki...

Nihat 2 senedir isyan ediyor ben çift forvet oynamak istiyorum diye ama sistem gereği onu hep sağ açıkta ya da forvet arkası oynattık. İlerde Bobo -NObre çift forveti yerine Bobo- Nihat daha etkili olmaz mıydı diye düşünüyorum. Nihat a da "al işte istediğin oldu yine başarısızsın" ya da "aaa nihat bu yerinde çok başarılısın gerçekten de" deme şansımız olurdu.

Nobre sakatlanmış sanırım, belki Porto maçında Nihat çift forvetten biri olabilir. Bu da artık benim gözümde son şansı olur.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Baklavali sistemde bekler ileri ciktigi zaman top kaybedildiginde geri donuslerde sikinti yasiyorlar, bu da kanat savunmasinda zaaf olusturuyor. Porto macinda bu sekilde oynamak riskli olabilir. Ben Porto macinda daha defansif oynayacagimizi tahmin ediyorum.

Pamukk dedi ki...

nobre oynayabilcekmiş porto maçında

enorton dedi ki...

Bir diğer takıldığım konu da , "Beşiktaş hucum oynuyor yea...O yüzden arkasının açık olması çok pozisyon vermesi normal" düşüncesi. 8 hafta sonunda 14 gol atıp 9 gol yemişiz. Ligin 14. cü Buca bizden az gol yemiş. Basında ve forumlarda sürekli hücum oynuyor denilen Beşiktaş 14, Fenerbahçe 24, Trabzon 20 gol atmış. Biz hucum oynuyorsak Fenerbahçe ve Trabzon ne oynuyor? Demekki bir sorun var, hucum oynuyoruz ama bunu gole çeviremiyoruz. Q7 nin olduğu maçlarda bir hucum organizasyonu göremedim ben at topu q7 bekle ne yapcak diye. Aynı şekilde Hz. Guti Boboya ara pası atacak diye bekle. Trabzon maçını izliyorum 3-4 oyuncu kaleciyle karşı karşıya kalıyor. Bizim sene başından beri öyle bir görüntümüzü hatırlamıyorum. Çok zor gol atıyoruz. Bu senenin geçen seneye göre en büyük artısı duran top kullanışımız. Bunun dışında bir hucum etkinliği gözlemleyemedim ben.

Yıllardır savunma oynayan oyunculara birden hucum oynatmak zor deniliyor doğrudur ama Fener de savunma oynuyordu geçen yıl, kaç tane maçı 1-0 ın üstüne yatıp kazandılar.

Bir diğer nokta da Denizli olsa Guti ve Q7 zaten gelmezdi. Siz de gidip Niangı, Dia yı seyredersiniz. Tabi Fenerbahçenin başında dünyaca tanınmış bir hoca olan Aykut var ve ünlü topçular onun karizmasına geliyor, Fransa basınında Niang için yazıldığı şekilde paraya değil :)

Pamukk dedi ki...

kısmet de yokki gol atmadaki beceriksizliğimiz devam ediyor girmiyo içeri top. ötekilerin gtüne çarpıp bile gol oluyo o derece kısmetsisis

BJK4EVER dedi ki...

@enorton

Olmus mu hocam zevk aliyoruz. Sen bilmezsin bizim taraftar mazosist, gol yemekten, yenilmekten hoslaniyor maalesef. 1-5 yenilsek attigimiz tek gole bakip zevk alacaklar. Senin verdigin rakamlar ve Dia ve Niang ornekleri zaten anlatiyor herseyi......

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Biz de Kasimpasa'yla oynayip 6 gol atalim, o zaman 20 olur gol sayimiz.

Niang-Dia asla Guti-Q7 capinda yildizlar degil. Fener istedigi kadar para versin Guti-Q7 ikilisinden birini bile getiremezdi.

Bu takima 2-3 hafta verin, sakatlar bi donsun, ben o zaman gorucem burada Schuster'i elestirenleri. 1-2 mac kotu gittik mi hemen ortaya cikarsiniz. Tadini cikarin simdi, ama az kaldi...

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Yanlis anlasilmasin, Schuster elestirilemez diye bir kural yok ama, biraz insafli olmak lazim. Her buyuk degisim biraz sancili olur.

BJK4EVER dedi ki...

@Ekrem

Sakatlar dondugu zaman zaten problem kalmaz, o kadro zaten her turlu alir maclari. Antrenor farkli ekstrem durumlarda, mesela cok eksik varken ortaya cikar. Ki bu durumlarda da Schuster cuvalladi maalesef simdiye kadar. Bakiyorsun 2 derbi deplasmaninda 1 puan aldik, cok ofansif yaratici denen takim toplamda 1 gol atti, o da penaltidan. Keske sen hakli ciksan, bundan sonraki her maci alsak....

enorton dedi ki...

@ekrem

Beşiktaş'ın kötülüğünü isteyen olduğunu sanmıyorum burada. Hepimiz Beşiktaş'ın daha iyi olmasını istiyoruz. Başarı eleştiri ile gelir bence, pohpohlamakla değil. Beşiktaş'ın başarısızlığında sevineceğimizi düşünmüyorsundur umarım.

Ben Schuster'e güveniyorum, ligin en iyi 2 hocasından birine sahip olduğumuzu düşünüyorum. (Diğeri Şenol Güneş).

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Katiliyorum, bu ligde 2 hoca var 1)Schuster 2)Senol Gunes. (Rijkaard teknik direktor falan degil benim gozumde, gitmesi GS icin iyi oldu).

Yorum Gönder

Ara