.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

31 Ekim 2010 Pazar

STSL 10.Hafta / Beşiktaş - Sivasspor

 

Fi Yapı İnönü Stadyumu
19.00
Tolga Özkalfa

87 Yorum:

Adsız dedi ki...

dertlerin azalarak bitmesini sağlayacak maçların başlangıcı olacak inşallah..

ardarda gelecek galibiyetlerin başlangıç maçı...

enorton dedi ki...

Bence beklentinin aksine kolay maç olmayacak. Çok zor maç olacak diye düşünüyorum. Dün Bursa - Fenerbahçe maçı sonrası burdan alıncak galibiyet çok çok önemli olacak. İnsallah sakatlık vermeden kazanırız.

highhopes dedi ki...

Bi maçı da kolay kazanırız diyin arkadaş.Size kalsa Beşiktaş kümeye düşer

SomosTodos13 dedi ki...

rahat bi maç olur.

3-1

BJK4EVER dedi ki...

Pozisyon vermeden kolay kazaniriz, tahminim 4-0, 5 de olabilir.

okka dedi ki...

@highhopes
yahu kolay kazanıyor da, biz mi inadına kazanamaz diyoruz sanki.
denizli'nin 4 attığı kentimin takımına gol atamadık 90 dk.

pozisyona giremiyoruz. girsek bile atamıyoruz.

muhtemel beraberlik yada 1 farklı galibiyet.sıkıcı oyun can sıkan bir akşam bizi bekliyor.

Herk rahat olsun purple purple acmamis, rahat kazaniriz...

addN0NE dedi ki...

Eser Gökulu açmış fark atarız.

erosabi dedi ki...

totemciler mutlu. beşiktaş'ımızın galibiyetine doğmamış çocuklarımın geleceğini, evini, üniversite paralarını yatırıyorum. o derece eminim.

enorton dedi ki...

@highhopes

Son bir ayda hangi maçı kolay kazandık? Daha doğrusu Bank Asya takımı Mersin dışında maç mı kazandık da bu maçı kolay kazanacağız diyelim.

İnşallah kolay kazanırız :)

yilmaz dedi ki...

@enorton

Onu da kazanamadık ki berabere bitti :)

Adsız dedi ki...

mayıs 2009'daki beşiktaş- gs derbisinde gelin itiraf edelim.

yüzde yüz golleri baros kaçırmadı mı? arda direkten dönen kornerinden sonra rüştü'ye sarılmadı mı? m.topal hayatının hatalarını yapmadı mı?

adam haklı beyler

carlito dedi ki...

kazanıcaz ama öyle pozisyon falan vermeden değil, aksine çok pozisyon veririz bence.. bol gollü bir maç, 3-1 veya 4-2 falan gibi bir skor bekliyorum.. Guti yine işi bitiren adam olur..

Sertug Ozgur dedi ki...

güncel olarak sorunumuz,gol atma sorunu. mutlaka savunmada da eksiğimiz var ama gol pozisyonlarını değerlendiremeyince dehşete düşüyorum. şu aşamada sivas 5 tane pozisyon bulsun umrumda olmaz ama biz yakaladığımızın yarısını atalım be kardeşim artık.

erken gol bulursak farka gidecek maç.

Unknown dedi ki...

2-0 geriye duseriz, sonrasinda Toraman kirmizi kart gorur, buna sinirlenen Guti 2 tane arka arkaya hat trik yaparak tarihe gecer 6-2 aliriz.

enorton dedi ki...

@lakerda

Haklısın ilk golü biz atarsak bence de fark olur.

@asvalttaicenler

2-0 geriye düşersek bence maçı çevirebilmemiz çok zor :(

Sertug Ozgur dedi ki...

Holosko ilk 11 başlayacak. Belki de son şansı diyebiliriz. Hadi ulan at şu üstündeki mahçupluk ve gamsızlığı, en azından devre arasına kadar..

tearkan dedi ki...

Rüştü - Hilbert, Toraman, Ersan, İbrahim Üzülmez - Ernst, Necip, Guti, Tabata - Holosko, Bobo

İsmail hiç fena oynamamıştı kupa maçında. Keşke devam etseydi. Kü7 sen de iyileş artık.

Toraman - Ersan denememistik daha once degil mi? Hayirlara vesile olsun.

Unknown dedi ki...

Tabata bir macta beni utandirsin istiyorum..

Unknown dedi ki...

gutinin kucagindaki ufak sirin kiz gutinin kizimi?

tearkan dedi ki...

Koçum benim bee. Ulan bu çocuk atınca ayrı bi seviniyorum ben.

Bu arada Tabata'nın attıkları ara passa Guti'nin ilk golde attığı neydi?

Levent dedi ki...

NECİP UYSAL! Sanki kendim Beşiktaş formasıyla gol atmış gibiyim şuanda.

Ve Guti'nin kucağındaki kız Schuster'in kızıymış.

AQ-47 dedi ki...

Bu maçın farka gitmemesinin 2 sebebi var: Holosko ve Hilbert

enorton dedi ki...

Sonunda baklava 4-4-2 ye veda ettik çok şükür... Bu maç 4 lü defansın önünde Ernst, önlerinde Necip - Guti İlerde Bobo merkezde sağında Tabata solunda Holosko şeklinde oynadık, ya da ben öyle gördüm :)

Holoskonun adını ilk duyduğumda dakika 16 idi, evet şaka yapmıyorum arkadaşlar eğer yanılmıyorsam 16. dakikada ilkkez topla buluştu. Bir futbolcu bu kadar mı etkisiz olur. Çok da pas hatası yapıyor. Malesef ne Nihat ne de Holosko beklentilerimizin yarısını karşılamıyor. Tabata sağ tarafta yine içe katedip Hilberte boş alan yaratmaya çalıştı. Tabata da çok pas hatası yapıyor. Hilbert de maça pek iyi başlamadı ama toparladı sonradan. İlk yarının sonlarına doğru hoca holoskoyu sağa Tabatayı sola geçirdi ama pek bişey değişmedi.

Sivas ve daha doğrusu Rıza hoca dersine pek iyi çalışmamış bence. İnönüden puan alan takımları iyi incelememiş, bu takımların ortak özelliği oyunu geride kabul edip hızlı ataklarla defans arkasına top atarak gol atmaya çalışmaktı. rıza hoca ilerde basıp beşiktaş defansının top yapmamasını topu oyuna sokamamasını sağlamayı hedeflemiş ama erken gel bütün planlarını bozdu tabiki.

Guti yi bence 60 ta falan çıkarmalı oyundan, zaten mersin maçında yeterince yoruldu. Riske etmeye gerek yok. Bu saatten sonra Sivasın bize gol atabileceğini düşünmüyorum. Beklentimin aksine kolay maç oluyor. İnsallah 2. yarı yanılmam, maç zorlaşmaz. Rahat rahat sakatlık da vermeden bir galibiyet alırız. İnönüdeki ilk sivas galibiyetimiz olacak sanırım.

Unknown dedi ki...

Serdar Ozkan ve Batuhandan sonra Necip colde vaha gibi geldi.. Bu cocuk Besiktas formasina o kadar cok yakisiyorki top ona geldiginde kalbim daha hizli carpiyor.
Galatasayin evladi Ardayla Fenebahcenin Semihini dusununce bir kez daha sukrediyorum, hic degisme cocuk.

Unknown dedi ki...

Bu arada Sivaslilar Gutiye faul yapmiyor resmen kaval kemigine, bilegine calisiyorlar, bu hayvanlari gordukce sinir oluyorum, hakemler atik su faullere taviz vermesin, pismis kelle gibi siritmaktan baska birsey bildikleri yok.. Adam sakatlanacak diye kalp krizi geciricem.

carlito dedi ki...

holosko rapid maçından sonra beni bir kez daha delirtmek üzere.. abartısız söylüyorum, tek bir olumlu hareketi yok, rakibinden içinden geçme çabaları aynen devam ediyor!
tabata her zamanki gibi niyeti iyi futbolu kötü, toraman da alışıldık güvenini vermiyor şahsen bana.. diğerleri gayet iyi, necip de her zamankinden daha iyi..
inşallah holosko gol falan atmaz!

AQ-47 dedi ki...

@ enorton

holosko 16. dakikada görüldü, hilbert ise o dakikadan itibaren görülmedi bence...Sivas gibi bir defansa karşı iki kanadımız da çok kötü, üzülmez şu haliyle ikisinden de daha iyi. 2. yarı ismail çılgınca sol açığa konmalı bence

enorton dedi ki...

Rıza hocanın önde basma planı sertlikle de birleşince ikinci yarıda işe yaramış gözüküyor. Top yapıp oyuna sokamıyoruz, Gutiyi de faullerle sinirlendirip oyundan düşürdüler.

Şuanda da malesef golu kalemizde gördük :( Necip paralel pas yüzünden bu yılki ikinci gole maloldu. Kolay giden maçı zora soktuk.

Levent dedi ki...

Kolay giden maçı nasıl böyle zora soktuk anlayamıyorum, Antalya maçına döndü yine.

Sivas önde basıyordu bunu da kasaplıkla birleştirince çok ciddi şekilde oyundan düştük. Bunda perşembe günkü maçın da etkisi var. Yani Rıza Hoca sertlikte Bülent Uygun gibiydi bu gece malesef. Hakemler de bir türlü standartı tutturamadı.

AQ-47 dedi ki...

Türbülent taktiğinin işe yaradığı 2. yarıda bir kez daha kanıtlandı desenize...

tearkan dedi ki...

İkinci yarı ortasahayı zaten kaptırmıştık bir de Guti değişikliği iyice düşürdü bizi oyundan. Gerçi Guti oyunda kalsa sivasın bu kasaplığıyla sakatlanırdı Allah korusun.

AQ-47 dedi ki...

2. yarı takım tam anlamıyla kontağı kapatmıştı, maç kolaylıkla berabere bitebilirdi...yetiş ya Q7

Cagatay Bircan dedi ki...

boyle serefsiz hakemler oldugu surece kendi sahamizda bile rahat bir mac izleyemeyecegiz. 70. dakikaya kadar beklenir mi bir sari kart cikarmak icin? kurallar ilk yari ve ikinci yari degisik mi? bu kadar sert oyuna nasil izin veriyorlar anlamiyorum. ilk golde de gutinin ayagina vurdular ama adam dusmedi gitti pasini atti. quaresmayi da vura vura sakatladilar, alex'in dokunulmaz oldugu bir ligde bu kadar sertlik bize nasil izin verilir bu iste kotu niyet ararim ben.

enorton dedi ki...

Antalya maçı 90+3 rakip boş kale yerine dışarı atıyor, Kayseri maçı 90 da rakip kale önünde bomboş ve 1-0 yeniliyoruz, bu maç 90+3 4 sivaslı bomboş kale önümüzde top direkten dışarı gidiyor. Nasıl bir konsantrasyon bozukluğudur anlamıyorum. Maç öncesi çok zor maç olacak dedim ama ilk yarı sonunda gördüğüm tablo maçın beklentimin aksine kolay gideceğiydi. Ancak bireysel hata sonrası yediğimiz gol ve atamadığımız goller (nihat -Ernst) sonrası oyunu zora soktuk ve şans yardım etti. Klişe bir laf olacak ama altın değerinde 3 puan aldık.

hocayı eleştircek pek bişey yok, Gutiyi 70 de çıkardı yusufu aldı, onur yerine yusuf tercihi doğruydu. Çünkü rakip çok sert oynuyordu Onur çok zayıf kalabilirdi. Holosko Nihat değişikliği de yerindeydi. İkinci yarı sürekli solumuzdan geldiler, nihatı oraya yerleştirdi ve iboya yakın oynadı nihat. O golu de atsa çok rahatlayacaktık. Bomboş pozisyonda kaleciye nişanladı, ispanyada gol krallığına oynamış bir oyuncu gol vuruşlarını nasıl böyle unuttu anlamak mümkün değil. Tabata -Hilbert ikinci yarı sağ taraf hiç çalışmadı.

Defans oyuncularına birilerinin artık topu taça atmanın kötü bişey olmadığını anlatması gerek. Kaç pozisyonda taça atmak yerine uzaklaştıralım derken rakibe attılar topu.

Neyseki çok şükür kayıpsız atlattık bu maçı.

Ze1903 dedi ki...

Önde basan her takıma karşı bu hallere düşüyoruz.En büyük sebebi ilerde topu tutacak 1 adet oyuncumuz yok malesef.Bobo dahil özellikle Holosko,Tabata sağolsunlar 1 sn içinde topu rakibe vermeyi çok iyi başarıyorlar.Devre arası transferi için önceliklerden biri bu bölge olmalı.

Nihat'a zaten diyecek bir şey yok yine bir pozisyonu harcadı ve bize muhteşem frikiklerinden birinin eşssiz mimikleriyle gösterdi.

Toraman etliye sütlüye karışmadan maçı bitirdi bu aralar çok formsuz.Bu takımda şuan için en iyi stoper Ersan görünüyor.

Bu sezon için umutlarım maalesef azalıyor.Takım içinde bile çok kalite farkı var.

Ahanda buraya yaziyorum, postu purplepurple acsaydi o son dakika direkten donen top gol olurdu... Sagolasin eser!

enorton dedi ki...

İdeal oyun sistemimiz 4-3-3 olacaksa bu takımda Q7 - Guti - Mehmet A. -Ernst olamazsa olmaz oyuncular. Bunların herhangibirinin yokluğunda sıkıntı yaşamamız muhtemel. Mehmet A. yokluğunda Ernst defans önüne geliyor, bu sefer ilerde top yapamıyoruz. Oraya Finki koysan Ernst yerinde kalsa Fink sırıtıyor.

Keza solda Q7 nin yokluğunda Nihat- Holosko sıfır verimle oynuyor. En büyük sıkıntımız ise sağ taraf, orada da Tabatayı kullanıyoruz ama olmuyor. Formda olan bir Fatih Tekke olabilir mi bilemiyorum.

ozy dedi ki...

holosko ve tabata bu takımın bir üst seviyede bir takım olmasını engelliyor. Hilbert'in de oyuna katkısına, çalışkanlığına lafım yok ama gerçekten futbol zekasından şüpheliyim, son dakika da kontra atağa çıkarken öyle bir top kaptırılır mı yaa?
Necip'e hiç laf yokk, böyle hatalar her zaman olabilir..Sen böyle oyna yeter.

sehorn dedi ki...

Holosko, Tabata, Zapo, Nihat, Nobre

Bu adamlardan kaçı Ankaragücü'nde ilk 11 oynar ? Her maç en aşağı 3'ü bizde ilk 11de oynuyor. İnsanlar çok kaliteli bir kadromuz olduğunu sanıyor ancak işin aslı şu; çok kaliteli 3 topçumuz, idare eder 3 ve bir yığın çöpümüz var.

Sorun su ki, Ankaragucu'nden kac oyuncu senin ilk 11'inde oynar? Yillar once bu isimlerin hepsi Besiktas'ta oynar diyorduk, yalan mi?

Kadro denge ve planlama isidir. Yoksa bu adamlari gonder, yerine daha iyisini al, gene de bir adim ileriye gidememis bulabilirsin kendini.

nuwanda dedi ki...

hilbert sağ açık oynasa holoskodan da tabatadanda daha faydalı olur bu takıma.aslında beke rıdvanı beklyorumda bu sene için değil seneye kadar umarım iyi bir geliişim gösterir

sehorn dedi ki...

Bahsettiğim isimlerdeb Holosko hariç diğerlerinin bize gelmesini kimse istemedi. Yani aldığımız günden beri bu futbolcuların kötü ya da tükenmiş futbolcular olduğunu biliyoruz. Kötü futbolcular gider, iyi futbolcular gelir, futbol takımları böyle gelişir. Daha iyi futbolcular gelince daha iyi oynamama ihtimaliz var ama daha iyi oynama ihtimalimiz çok daha fazla. Hiç değilse biliriz ki kadromuz iyi sorunu başka yerde ararız ama şu anda kötü bir kadromuz var.

Unknown dedi ki...

Bu takima kim Ernst'i kazandirdiysa Allah ondan razi olsun, merak ediyorum Nihat Holosko tabata hic ona bakip utanmiyorlarmi, ulan adam senede 50mac oynuyor kotu maci yok, bizim pasalar karsi karsiya gol kaciracak, her duran topun basina gececek sekil yapip topu direk auta aticak, ayakta duramiycak.

Ernst olmasa bu besiktas coktan sampiyonluktan kopmustu, bu adam jubile yapinca bakalim ne yapicaz.

Sertug Ozgur dedi ki...

Hilbert'in savunma anlamında bek oyuncusu olmadığını veya bek oynadığını unuttuğunu tekrar gözümüze sokan bir maç. Dikkat edin 2. yarı son anlarda verilen pozisyonlara Hilbert iyi niyetle de olsa ileriye çıkıp pres yapıyor kazanamıyor ve hemen anında geri dönen uzun toplarda rakip o bölgeyi boş buluyor. Takım tüm hatlarıyla geride en önde Fatih Nihat var ve yakınlarında sağ bek Hilbert. Gerçekten garip değil mi?

Schuster'in beklerin önlerini bu kadar boş bırakmasında da suç var. Bu konuya çözüm bulmasını beklerdim.

Oyun olarak düşüşteyiz ama gerçekten altın değerinde 3 puandı.

Ernst bugün bildiğimiz ernst değildi ama her zamanki gibi kötü değildi.

Tabata ve Holosko takımı yine eksik oynattı.

Orta sahada çok pas hatası yaptık ve 2. yarı eksik oynadık adeta.

Aurelio'nun dönmesiyle birlikte Tabata'nın yerine Guti'nin geçmesini farz olarak görüyorum. Orta sahadaki pas hatalarımız önemli ölçüde azalır. Yediğimiz golde Necip'e yüzde yüz suç bulamıyorum. Bakınca en yakınında adam yoktu. Bir tek şansı geri pastı. Aurelio'nun oraya gelmesi işte bu tip hataları oldukça azaltır.

Toraman'daki inanılmaz düşüş devam ediyor. Kızağa çekilmeli.

Ekrem'in bir an önce iyileşip önüne Hilbert'in oynatılması takımı daha dengeli hale getirecektir.

Takımda malesef düşüş var, psikolojik olarak da iyi değiliz, devre arasında sözde alternatif ama alternatifsizlik yaratan, çözümsüzlüğü arttıran oyuncular gönderilmeli. Bunlar Holosko, moralini güvenini kaybetmiş Nihat ve Yusuf. Tabata'yı da eklerim ama gönderilmesi zor.

Müzmin sakat olan Ferrari yerine de iyi stoper gerekli. Stoper mutlaka şart.

Sertug Ozgur dedi ki...

Zapo'nun gönderilmesi öncelikli tercihim ama geçen senenin ikinci yarısından itibaren Ferrari'nin sık tekrar eden sakatlığından bahsediliyor. Denizli'nin de gönderilebilir raporu olduğu lafları vardı.

Ze1903 dedi ki...

Bu maçta en beğendiğim isim Ersan oldu.Bence stoper bölgesinde Toraman'dan önce düşünülmeli.Bugün Toraman bir tane kafa topu alamazken Ersan hepsini aldı.Sırf bu yüzden svas son 10 dk bütün topları Toraman tarafına şişirdi.Ayrıca Mehmet Yıldız hayvanı Ersanı sindiremeyince kendini hep üstünlük sağladığı Toraman'ın tarafına attı.Ayrıca topu oyunuzun oynarken Ersan pasla çıkmayı denedi,bu yetenek ve güven kendisinde mevcut.

Unknown dedi ki...

sivaslı cindy Keita; sana uyuz oldum ve laflar hazırladım.. ama yazmıyorum..

matiasemilio dedi ki...

gerçekten Beşiktaş adının olduğu her yerde acaba varmış..
en yakın bkz. mersin i.y./sivasspor maçları

kma dedi ki...

takımda performasları tatmin etmeyen oyuncuları 2'ye ayırmak gerekirse:
1. grup: potansiyeli olan, uzun vadede takım oyunu içersinde katkı sağlayabilecek nispeten genç oyuncular;
2. grup: uzun zamandır bu takımda olup bir türlü istenen noktaya gelemeyen ve sürekli vasat oyunlarıyla katkı veremeyen nispeten yaşlı oyuncular.

bu iki grup oyuncuyu aynı kefeye koymamak lazım.

@sehorn

Bize gelmesinin istenip istenmemesi onemli degil.

Tabata son dakikada gelmese ve 8 milyon verilmese "cok faydali transfer" olacakti. Cunku geldigi sene ligin asist krali ya da ikincisiydi bu adam. Nobre bize gelmeden once 17'ser gol atiyordu. Zapo'nun oynadigi ilk birkac mac kendisine ne kadar ovgu duzuldugunu unuttuk mu?

Bu adamlarin hangisi ilk 11'de oynar dediklerinden Zapo gecen senenin sampiyonunda ilk 11 oynuyordu. Bugun Holosko'yu yolla bir kontratak takimina, oynar. Tabata'yi geri gonder Gaziantep'e, oynar. Nobre'yi birak, Galatasaray alir (tamam, Zan ve Ozkan'i da aldilar ama alirlar yani)

Burada ben "Zapo, Nobre, Holosko vs. iyidir" demeye calismiyorum. Sadece oyuncu performansinin degiskenliginin ve de kadro yapisinin oneminin altini - ustunu cizmeye calisiyorum.

Sertug Ozgur dedi ki...

Şu görüldü ki, anadolu takımlarında yıldızı parlayan adam alalım tipi transfer doğru bir yol değildir.
Mesela bu sene flaş isim kim Emenike, ben onun alınmasına da karşıyım şimdiden söyleyeyim.

Yerli oyuncularda görülen büyük takımlara gidelim bu yeter mentalitesi ligimizde yabancı oyuncularda da geçerli. Ayrıca bu yüzden lig dışından gelen yabancı oyuncunun yaşından başından öte sağlıklı ve iş ahlakının olup olmadığına bakılmalı. Fenerbahçe'nin stoch ve dia transferlerinde çok para verdik ama bunlar genç oyuncular ileride yüksek paraya satarız tipinde düşüncenin de bu lig için geçerli olmadığını düşünüyorum. Stoch ve Dia'nın yıllarını geçirdikçe vasatlaşma olasılığı parlayıp kar ettirme olasılığından çok çok daha fazla. Böyle bir ortam var.

Kadro planlamasının yanlış olduğunu sezon başında söylüyorduk zaten.Bu takımda bariz bir sol ayaklı hücum oyuncusu eksikliği var.Iverson'ı getiren yönetim bir Veli Kavlak'ı ya da Ümit Korkmaz'ı getiremedi şu takıma.Umarım devre arasında Veli Kavlak ne yapıp edilip alınır.Ferrari devre arası satılır.Toraman sağ beke geçer.Sivok'la Ersan da tandemimiz olur.Zapo'dan da çok güzel bir yedek olur.

Unknown dedi ki...

oncelikle tabata nobre bu takımın oyuncusu değil..sapkadan tavsan cıkartmaya calısmaya gerek yok...
ikincisi beşiktaş ın ilk problemi orta sahada.. orta sahada mehmet topuz yada sissokko(diarra) gibi iki yonlu oynayan ve top tasıyan ayagında top tutabilen bir oyuncuya ihtiyac var..
ucuncusu beşiktaş ın taktigi.. eger 4-3-3 oynayacaksak devre arası alınması gereken futbolcu azami hem kanat attacking midfielder oynayabilen hem de forvet oynayabilen bir futbolcu olmalıdır.. bence bu isim de podolski dir..
tartısılan diger tum konular gereksizdir cunku uzun yıllarda sunu anladık kimse sapkadan tavsan cıkartamıyo...

Unknown dedi ki...

@bobo
tamamen katılıyorum defans sorunu boylelikle rahatlıkla cozulur.. nobre tabata holoskoda gonderilirse ve biraz kazanılırsa(hatta nihat) orta sahaya ve forvete kaliteli takviye yapılırsa sorunlar biter..

TA dedi ki...

10. hafta olmuş ve sezonu en erken açan takım beşiktaş olmasına rağmen takımın iskeleti yok.enteresan.

takım iskeleti olmadan takım olmak çok zordur.

TA dedi ki...

ideal 11 (4-2-3-1)

----------cenk------------

toraman---sivok--ersan---delinho

---------necip--ernst-------

hilbert-----guti----------qearesma

------------bobo------------

alternatifler

toraman--rıdvan
sivok---zapo
delinho--ismail
hilbert--nihat
querasma--holosko
guti--tabata
bobo--fatih(nobre)
necip--aurelio
ernst--fink

TA dedi ki...

@sehorn

'' Kötü futbolcular gider, iyi futbolcular gelir, futbol takımları böyle gelişir''

süper ligde topçuların ortalamaları bellidir.takımı takım yapan dizilişler ve teknik adamlardır.yıllardır transfer yaparsak daha iyi olacak takım diyenler hep yanıldılar.çünkü xavi ineaste alonso cambiasso yu alamayacağına göre gelenlerinde seviyeleri 7 lik olacaktır doğal olarak.eldekiler gibi.
beşiktaşın şu anki kadrosundan iyi bir teknik adam 8 lik bir helva çıkartabilir.

transfer ile takım kalitesi yükselmez türkiyede.gelenlerinde seviyeleri eldekiler kadar olacaktır.çünkü 9 luk oyuncuların ülkeye uğraması imkansız.arızası olanlar hariç.

TA dedi ki...

zaten teknik adamlık mesleğide bunun için var. ne için? 7 lik oyunculardan 8 lik helva yapmak.yoksa al xavi al ineaste takım süper oynuyor.bunun teknik adamlık bakımından bir espirisi olmaz.hele türkiyede 9 luk oyuncu alamayacağına göre ertuğrul sağlam gibi 7 liklerden 9 luk takım yaratabilmek mesele.
luce bu işin türkiyede en iyi örneğidir.

BJK4EVER dedi ki...

@TA

Dogru soyluyorsun hocam. Yoksa Tabata'yi, Holosko'yu ve Ispanya'daki Nihat'i agzimizin suyu aka aka seyrettik. Hoca da bir oyuncudan verim almasini bilmeli. Denizli doneminde cok parlayan Fink, Ferrari Schuster'in yonetiminde parlamiyor. Schuster'in yonetiminde parlayan mesela Bobo eskiden bu kadar gol atmazdi. Antrenor de oyuncuyu etkilemeli ve verim almasini bilmeli, en guzel ornek Lucescu ve Sergen'dir....

Unknown dedi ki...

@ BJK4EVER
@ TA

Tamam da mesele şu ki ismi geçen oyuncular büyük takım oyuncusu değil.
Nihat ise yetenek erozyonuna uğramış. Schuster ile alakası yok yere göğe sığdırılamayan Denizli döneminde de bu böyleydi.
Kaldı ki Schuster gerekli sabırı gösterdi kendisine.
Ne bekliyoruz anlamıyorum ki teknik adam elinde ki malzeme oranında iş yapar, burası doğru.
Geçen seneki futbolu oynasak bugün en az 6 puan daha almıştık eğer ki kasıt buysa.
Ama yanlış bir şey var. Ben Beşiktaş'ın bir büyük takım gibi futbolun doğrularını yaparak kazanmasını isterim. Geçen sene ki afedersiniz 1-0, 2-1 gibi skorlardan bıktım. Ne bilim Beşiktaş kazanmak için Ivesa'nın hata yapmasını beklememeli.
Beşiktaş sahaya çıktığında herkes "bunları nasıl durdururuz" demeli.
Bu maksatla Schuster'in yapmaya çalıştığı şeye saygı duyuyorum. En azından bir algıyı değiştirmeye çalışıyor. Bu adam bu yüzden destek görüyor bizden sizde bunu anlayın.
Hocada görüyordur Tabata,Holosko,Yusuf,Fink gibi oyuncularla yapmaya çalıştığı şeyleri yapamayacağını. Elbet bir planları vardır.
Sabredin...

tabata sahanın en çok koşanıymış. ama hep kaptırdığı topun peşinde koştu gibi geldi bana.

yapay dedi ki...

Veli kavlak derdimize derman olur. keşke alınsa.

http://haber1903.com/tekke-den-schuster-e-tepki!_3_44769

fatih tekke schuster'e kafa atmaya çalışmış!
olayın gerçeklik payı nedir. Yalan haberse nası bi muhabirlik/gazetecilik zihniyetidir.

Doğru ise takım içten çökmeye başlamış bile demektir.

BJK4EVER dedi ki...

Balon haber oldugu belli, kafa atmak istedi ne demek yahu? Evet, hatta ucan tekme de denedi, ama Schuster blockladi, hey Allah'im.

@ Kadir

Su buyuk takim topcu lafini ezelden beri anlamiyorum. Buyuk takim topcusu ne demek anlatirmisin? Benim icin oyuncu kapasitesi ve antrenorun ondan aldigi verim vardir. Tabata ve Holosko cok iyi futbolcular degil evet, ama bizdeki sergiledikleri performansin cok daha iyisini sergileyebilirler eminim.

Unknown dedi ki...

@ BJK4EVER

Büyük takım oyuncusu tabiri hep vardır.
Bir örnek ile açıklamak mümkün bunu.
Chelsea Stoch'u neden bıraktı ? Genç yaşında Fener'e sattı.
Tipini beğenmediği için mi?
Büyük takım oyuncuları seçilmiş kişilerdir. Her önüne gelen o takıma girmemeli. O formayı giymemeli...

enorton dedi ki...

http://noatsamisa.blogspot.com/2010/11/besiktas-2-1-sivasspor.html

sehorn dedi ki...

@TA,

Bu iş o kadar keskin değil, yani
" Türkiye'de belli bir oyuncu kalitesi vardır, mühim olan bu kalitedeki topçuları oynatacak sistem ve hocadır " sözü doğru ama bir yere kadar. Fener'den 3 tane Türk oyuncu çıkar, Emre, Gökhan, Volkan. Ne kaldı ? Değil Aykut, Morinho gelse kalan oyuncularla birşey yapamaz. Bana bu 3 Türk ayarında başka 3 Türk söyler misin ? Yani 3 aşağı 5 yukarı onlar kadar oynayacak adam ? Belki kalede alternatif bulabilirsin o da belki. Yani Türkiye'deki oyuncular hemen hemen aynı sözü yanlış.

Kadromuz güçsüz kere güçsüz. Guti, Ernst, Q7, biraz Bobo biraz Necip,o kadar. Zaten bunların da yarısı düzenli sakat.

Ha şu var, bence Schuster kadrosu iyi de olsa başarısız olacak çünkü uyumsuz ve kibirli biri. Aynı Aragones, Rijkaard gibi. Ne yazık ki dev takımlardan Türkiye'ye gelen hocalar bu ülkenin şartlarını kabul edip değiştirmeye çalışmaktansa, dışardan kibirle seyredip alay etmeyi tercih ediyorlar.

BJK4EVER dedi ki...

Iyi de FB kucuk takim mi mesela? Kucuk takim veya buyuk takim oyuncusu yoktur, sadece iyi oyuncu vardir, kotu oyuncu vardir, bunlarin iyiligi ve kotulugu de sartlara gore degisir. Hep kucuk takim topcusu deniyor da kucuk takimlarda vasat olup buyuklerden parlayan oyuncular da var, onlar ne oluyor peki? Sadece kavrama gicik oluyorum o kadar....

Unknown dedi ki...

Arkadaşım,
Tabata'nın Antep ve Beşiktaş performanslarını karşılaştırırsan ne demek istediğimi anlarsın.
Neden bu kadar çarpıtıyosun anlamıyorum.
Futbolda var bu. Tarık, hatırlarsan kitleleri peşinden koştururdu sonra bir şekilde Fenere geldi. Olmadı.
Okan Koç keza.
Sen ne kadar kabul etmesende büyük takım oyunculuğu denen bişey var.

Pamukk dedi ki...

tabataya duran top kullandırılmasndan NEFRET ediyorum. formsuzluğuna artık laf etmeye gerek yok heralde. nihat yuhlanıyor ama holosko tabataya sadece homurdanma..

bigün gutiye atılan ve cezasız kalan tekmeler yüzünden birine dalıcam bakalım ne zaman

Pamukk dedi ki...

eser gökulu da gelmiş, hoşgelmiş, iyiki maç başlıkları açmış

http://www.tumspor.com/haber/20101101/Gutiden-skandal-opucuk--VIDEO.php

guti'nin çok konuşulan sivas maçı sonrası öpücük videosu.

Pamukk dedi ki...

ben anlamadım schuster tekkeye niye fırça atıyo? tabata-holosko dururken orda..

BJK4EVER dedi ki...

Antep ve Manisa'daki Tabata veya Holosko'ya kim kotu derdi? Burada kotu futbolcu diyen var midir o zaman? Hayir yok bence. Tabii bizde ayni performansi gostermesini bekleyememzsin, ama bu derece muazzam fark varsa baska yerde de aramak lazim. Performansi dusen her oyuncuya direkt 'kucuk takim topcusu' etiketini yapistirmayi sacma buluyorum, o zaman Fink gecen sene buyuk, bu sene kucum takim oyuncusu mu? Veya Ferrari? Iyi oyuncu vardir, kotu oyuncu vardir, kotu oyuncudan maksimum verim alabilen hoca vardir (bkz Gerets, Mourinho), super oyuncunun icine eden hoca da vardir.....

Unknown dedi ki...

Mourinho = Quaresma.
Haklısın harika verim aldı doğrusu.
Ne güzel bir saptama.

Bu tartışma da yersiz. Zira sana bir kaç konu üzerinde farklı noktalardan yaklaşmama rağmen hiç bir şeyi kabul ettiremiyorum.

Zaten senin orumlarının finalinde ;
-Schuster kötü hoca çünkü oyunculardan verim alamıyor.
-Denizli limitlerini maxiumum kullanan hoca ve her oyuncudan maximum verim alıyor.
Özellikle Fink ve Ferrari, (Sürekli de bu iki örnek)
-Ha bide Denizli'ye çok haksızlık yapıldı onu neden bu kadar savunmadınız...

BJK4EVER dedi ki...

Ne guzel de tek ornek uzerinde yogunlastin. Quaresma'dan belki verim alamadi, ama maksimum verim aldigi bircok oyuncu vardir, simdi saymama gerek yok, Avrupa futbolunu takip eden bilir zaten.

Ayrica azcik adam gibi okusan benim mesela Bobo'yu ornek gosterdigimi de gorebilirsin, bu Schuster icin olumlu, evvelki antrenorler icin olumsuz bir ornek degil mi guzel kardesim? Demek ki Schuster veya Denizli ile alakasi yokmus yazdiklarimin degil mi?

Ayrica tekrardan adam gibi okusan benim orada dediklerimin Schuster, Tabata veya Mourinho ile alakali olmadigini, sadece o her oyuncuya yapistirilan 'etiketle' alakali oldugunu anlardin. Orada genel etiketle alakali birseyler yazdim ve ornekler sundum, orneklere dalmaya gerek yok, oyle degil mi? Okudugunu anlamak harbiden zor oluyor bazi insanlar icin......

renom dedi ki...

holosko aynı tas aynı hamam devam ediyor. birinin şu adamı kenara çekip rakibin içerisinden geçilmiyeceğini anlatması gerekiyor artık. çünkü görülüyor ki bu herifte onu algılayacak zeka yok. sezon başından beri aynı filmi izlemekten ben artık yoruldum , schuster nasıl sabrediyor anlayabilmiş değilim. nihat'ta futbolu bırakıp semtte tekel bayii açsın bence , belki bu icraatı ile taraftarın sevgisini tekrar kazanır...

Unknown dedi ki...

holoskonun yerine solda ismail oynasa kötü mü olurdu? ne bileyim ya holosko oynamasın a2 den bi tane adam çağırsınlar hata yapsın ağzımı açarzam kazım kazım olayım.. yeter ki başka biri oynasın en azından bir maç.. ntvspor da altyazı geçsin "holosko ilk 18 kişilik kadroda yer almıyor" falan..

SomosTodos13 dedi ki...

kendi sahamızda alenen dayak yiyoruz fakat tribünlerden en ufak bi tepki yok. acaba tribünler mi doğru olanı yapıyor da ben mi bunu göremiyorum! guti'nin ayağına basılıyor, guti rakiple tartışıyor, guti hakemle tartışıyor ama tam bu esnada tribünde "beşiktaşım oley" sesleri. ee iyi güzel takıma destek falan filan da ee arkadaşım sen sahanda dayak yiyosun, en ufak bi tepki yok. sonra da "abi hakemler yaaaa" diyosun. sonra sana "kendilerini tatmin ediyorlar" deyince söylediğin tek şey 132 desibel oluyor. seversin sevmezsin bok attığın fenerbahçe taraftarı bunu türkiye'de çok iyi beceriyor.

Unknown dedi ki...

@BJK4EVER
"Adam gibi" derken ?
Her neyle ilgili yorum yaparsan yap seni bağlar benim yaptıklarım da beni bağlar.
Adam gibi ne demek ?
Ben senin yorumlarından yola çıkarak bir yorum yaptım, bu sana adamlığımı sorgulama hakkını vermez.
İki kere vurgu yaptığına göre ne demek istediğin açık.
Bunu cahilliğine veriyorum.
Hakkında fazla birşey demek istemiyorum çünkü bana yakışmaz.
Seviyeyi düşürerek burda ne yapmaya çalışıyosun bilmiyorum ama az önce yazı üslübundan feci rahatsız oldum bil istedim...

Metin bazli tartismalarda laf farkli yere gidebiliyor, o yuzden karsi tarafi biraz sogukkanli karsilamakta, gelen topa gelisine vurmadan once goguste bir yumusatmakta fayda var.

Bunu diyorum da ben bunu hep yapiyor muyum? Hayir. Sadece bir hatirlatayim dedim.

* * *

Esas konuya gelirsek, sene basindan beri ayni seyi diyorum.

Merak ediyorum, Schuster takimin basina getirilmeden karsilikli olarak ne beklendigi acik acik konusuldu mu?

Schuster Besiktas'a isim yaptirmak icin mi geldi sadece? Kontrol futbolu oynatmak icin mi geldi? Transferler konusunda ne dendi kendisine? Kadroyu yeniden yapilandirmak icin ne kadar sure tanindi? Bu sene icin beklenti mutlak sampiyonluk mu?

"Buyuk takim futbolcusu" tanimi analiz tembelligidir. Nobre Fenerbahce'de gol krali olurken burada bir sey yapamiyorsa, Ayhan'in, Sergen'in, Burak'in performansi takimdan takima, ve hatta ayni takim icinde zamandan zamana degisiyorsa vs. baska degiskenler onemlidir.

Futbol akli deyip durduk. Bir futbol takiminda bir temel yapilanma olur, denir ki "Biz bu tip futbol oynuyoruz ve bu tip oyuncu istiyoruz", ya da "Biz 5 yil finansal durumumuzu yukseltmek icin borsa gibi calisacagiz", ya da "Minimum harcama ile gencleri toplayip uzun vadeli bir kalkinma dusunuyoruz"... Hepsi kabulum.

Yalniz "Tabata 10 asist yapmis, Holosko 8 gol atmis" diye transfer yaparsam olmuyor iste. Cunku sen kadronun ne oldugunu, nasil oyun oynamak istedigini bilmiyorsun...

En guzel ornegi Rijkaard. Adam sene basinda kac oyunculuk transfer listesi verdi, yonetimi ise listeyi sallamayip isim ve maliyet gozeterek transfer yapti.

Bu demek degildir ki Rijkaard super hocaydi da yonetim bozdu. Ama bu koordinesizlik ile de cok fazla beklentin olamaz, bariz.

Sertug Ozgur dedi ki...

@shelbyl

Serdar Adalı'nın sene başında Schuster bize nasıl bir futbol istediğimizi sordu biz de ofansif futbol oynamak istiyoruz dedik diye bir açıklaması var.

Pek inandırıcı gelmese de böyle bir durum mevcut. Belki cevap olabilir sorularına:)

BJK4EVER dedi ki...

Iste yine adam gibi okumuyorsun, aynen demek istedigimi gostermissin yine. Sana adam degilsin demedim (boyle kisisel mevzulara da girmem zaten), adam gibi okumuyorsun veya okudugunu kavramiyorsun dedim. Ama simdi bu yazdiklarimi da anlamazsin ya, neyse.

@shelbyl

Aynen hocam, sen ne demek istedigimi cok guzel anlamissin, aynen analiz tembelligidir. Sende benim gibi ekonomist adamsin, kafalarimiz ayni calisiyor. Bir faktorun totalde etkisini kanitlamak veya kiyaslamak icin diger faktorleri degismez kilacaksin (ceteris paribus), kilamiyorsan da analizinde onlarin da etkisini belirtip tartisacaksin.

Evet, Nihat kotu oynuyor, tamam. Burada tek suclu Nihat mi? Biz Nihat'in Sociedad performansini istiyoruz. Orada kotu oynarken bile herkes Nihat diye bagirdi, Ispanya'da Villarreal adami sakatligina ragmen bekletti, guven ve sabir duydular. Burda Nihat 2 mac kotu oynayinca yerin dibine sokuluyor, daha 2 gun evvel Serdar Ali Celikler Nihat'a Lig TV'de vasat futbolcu zaten hep vasatti dedi, Inonu'de adama top gelmeden homurdanmalar basliyor mesela. Mesela orada adam 2. forvet gorevinde oynadi, top oynamadi sadece gol noktalarina odaklandi. Biz ise adami 10 numarada, sag acikta falan oynatip adam gecmesini, pozisyon yaratmasini bekliyoruz. Simdi Nihat'ta da suc vardir elbet, ama herseyi oyuncuya yikip 'kucuk takim topcusu yae, defolup gitsin yae' demek en kolayi.

Mesela Holosko bize geldiginde 2. yari inanilmaz oynamadi mi? O zaman biz kucuk takimdik da simdi mi buyuk takim olduk mesela?

'O gitsin bu gelsin''en kolay cozumdur. Tabata Antep'te 5 mac oynamisken BJK forumlarinda 'super adam, keske Delgado yerine bu gelse' deniyordu, simdi kucuk takim topcusu oldu gitsin deniyor. Baska biri gelip performans sergileyemese ona da gitsin denecek en kisa yoldan. O gitsin bu gelsin derken borc 10'ar 10'ar artiyor, sonra aciklaninca taraftar Demiroren'e kufrediyor, tezat yok mu burda?

Anlattiklarim da yanlis anlasilmasin, bence de Holosko, Tabata vs cok iyi oyuncu degil. Ama 'kucuk takim topcusu, siktirsin gitsin' demek en kolayi. Bence Tabata ve Holosko ilk 11 olamayacak, ama bizde iyi bir rotasyon oyuncusu olabilecek ve kulubeden katki yapacak duzeyde olan oyuncular en azindan.

Unknown dedi ki...

@BJK4EVER
Eğer öyleyse onun adı " adam gibi oku " değildir.
Sokakta köşe başında konuşmuyoruz.
Ben seni tanımıyorum ve kelime seçerken hassas davranıyorsam bunu senden de beklerim.
Farklı yorumluyosun dersin, analizim bu değil dersin vs. ama o şekilde uslüp olmaz, yakışma!
Ayrica ben orda hala art niyet olduğunu düşünüyorum.

Bundan sonra ne bu konu ne başka bir konu ile ilgili en ufak bir şeyu karalamayı düşünmüyorum burda.
Ve bu son mesajımdır.

Yorum Gönder

Ara