.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Ekim 2010 Cumartesi

Nuri'den Imzalı Kapak

Izleyemeyenler için Tarihin en sağlam ayarı diyebiliriz. Golden sonra "nerede lan o, tutmayın beni" bakışı ve devamında ki özellikle Almanya'da yaşayan Türklerin ve Türkiye'nin yağlarının eridiği kapak anı. Adamsın Nuri Şahin. Bu arada Dortmund kalecisinin de unutmayalım, Podolski'ye golden sonra "akıllı ol!" mesajını vermesi de ayrı bir güzelllikti.

21 Yorum:

Kalten dedi ki...

İşin daha da güzel tarafı hareketin böyle Noumavari hareketleri normalde yapmayan Nuri gibi bi oyuncudan gelmiş olması

tearkan dedi ki...

podolski o hareketinden sonra sabır taşı olsa çatlardı sanırım. Tabi biz sadece hareketi görüyoruz üstüne bir de söyledikleri var.

Kaleci Weidenfeller bile gelip podolskinin arkasından bir şeyler söylediğine göre bizim içimizin yağlarının eridiği kadar var. :)

turgay dedi ki...

cCc nuri reyiz cCc

kma dedi ki...

koçum benim..

dortmundda verilen sorumluluk milli takımda verilse şu çocuğa neler olacak da..

ama bu maçtan sonra o da "kadrolu" olur artık umarım.

emre'den kurtulma zamanı gelmedi mi artık?

QuaresmA dedi ki...

@ kma:

Milli Takım, Dortmund değil. Nasıl ki zamanında Birmingham City'nin Milli Takım olmadığı, Muzzy İzzet'in de abartıldığı kadar olmadığı gibi. Nuri çok iyi ama yine de biraz abartılıyor. Milli Takım'daki rolünün arttırılması gerektiğine katılıyorum ama şu anda bir Emre olduğuna katılmıyorum.

tearkan dedi ki...

Nuri ilk milli maçını 2005 yılında oynamıştı. Hatırlayanlar vardır mutlaka o almanya maçını ve attığı golü. O tarihten bu zamana 5 yıl geçti ve Nuri 25 kez milli oldu. (kendi sitesinde yazan rakam)

Daha dün gibi hatırlarım Brezilya'ya on kişiyle kök söktürdüğümüz U17 şampiyonası yarı final maçında attığı golü ve gecenin bir yarısı sevincimizi arkadaşlarla.

O çocuğu bu zamana kadar 'kadrolu' yapmazsak tabi medyada burada vs. milli takımdaki yeri tartışılır.

Azerbaycan mağlubiyeti sonrası büyük yorumcu rıdvan bir kadro yazdı. volkan, gökhan gönül, servet, ismail, emre, hamit, arda olmalı dedi ve kalanlara da soru işareti koydu. Nuri böyle adamlar futbolumuzda ön planda oldukça daha çok tartışılır maalesef.

QuaresmA dedi ki...

@ tearkan:

Nuri biraz abartılıyor derken kastettiğim şeylerden birisi de buydu. Rıdvan Dilmen'in yazdığı yeri garanti adamlar kadrosunun nesi veya ne kadarı yanlış ? Ben sadece İsmail'i tartışırım o yazdığı isimlerden. Bir insan Nuri Şahin'i banko olarak görmüyorsa futboldan anlamıyor mudur ? Bırakın bu bağnazlığı.

tearkan dedi ki...

Benim ne demek istediğimi anlamamışsın ki.

Bu adamı beş yıldır bu takıma monte edememiş olmamızdan ve hala şu formuna rağmen banko isimler arasında görülmemesinden bahsettim ben. Bunun sabit fikirlilik tam olarak neresinde?

Belindeki yağlardan kendi çevresinde dönmesi beş dakika süren serveti, milli takım performansı çoğunlukla rezalet olan gökhan gönülü (alternatifleri yok o ayrı), ismaili gözü kapalı yazıyorsun da nuri mi fazlalık oluyor bu kadroya? Kim Nuri'nin banko yazılmayacağı milli takımda banko yazılması gereken orta saha oyuncusu? aurelio mu?

Asıl bu kadrolular konusunda bir bağnazlık var sanırım.

kma dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kma dedi ki...

@quaresma

nuri'nin abartıldığını düşünmüyorum. hatta nuri için genel yaklaşım tam senin söylediğin minvalde oluyor.

mustafa doğan almanya maçı öncesi aslında almanyayla değil bayern ile oynuyoruz sanki demişti.

2 hafta önce nuri bayern'i 2-0 yendi. bunu şu noktadan ele alalım. nuri bu maçta frikik golü attı. ama önemli olan o golü atması değil. o topun başına geçmesi. türkiyede frikik kazanılsa nuri o topun başına kaçıncı sırada geçer? abileri izin verir mi?

dortmund'da ona büyük bir sorumluluk veriliyor. takım içersinde bu güveni hissediyor ve bu sayede o takımın çok önemli bir parçası haline geliyor.

nuri milli takımda o seviyede güven sağlamış değil. abilerinin biçtiği rolü oynadığı sürece iyi bir yedek oluyor.

taraftar ise birinin iyi oyuncu olup olmadığını "bireysel performans" ile değerlediyor. yani 2 adam eksiltecek, şut atacak iş yapacak. takım oyunu dışına çıkacak ki iyi futbolcu olacak.

emre yurt dışında hangi takımda iz bıraktı? bıraktığı iz "ırkıçılık" dan başkası değil. aslında ırkçı değil, sinirli ama o kadar çok sinirli ki yurt dışında ırkçı zannedildi sanırım.
emre 30 yaşında. 2 yıl sonra milli takımı burakmayı düşübelirim dediği için bile olay oldu. demekki emre 4-5 yıl daha milli takıma çağırılacağına emin.

nuri'ye emre'nin rolü, sorumluluğu verilmediği ve sabredilmediği sürece nuri "abartılan bir futbolcu" olacak kalacak.

BJK4EVER dedi ki...

Aynen oyle, sonra da Mesut Almanya'yi secinde isliklaniyor. Bu cocugu kac mac ust uste oynattik, ne kadar sorumluluk verdik? Sahada Nuri'nin karsiligi Emre'dir, ikisi de ayni tip oyuncu ve sol ayakli, hangi mac Emre'yi kesip Nuri'yi oynattik? Anca son mac oynadi, ki onda da inanilmaz formda oldugu icin, ki o macta bile Emre kesilemedi, yan yana oynadilar ve birbirlerinin performansini dusurduler. Eger gercekten gelecegi dusunuyorsak Aurelio, Emre gibi oyunculardan vazgecmeliyiz, Ismail, Ceyhun, Necip, Nuri, V.Sen, Sercan gibi oyunculari kazanmaliyiz. Almanya'da takiminin lideri olan ve o takimi liderlige kadar tasimis bir oyuncu dururken yurt disinda bir bok yiyememis, boga gibi saga sola saldiran herifleri milli takimda gormek istemiyorum artik.

Sarper dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Sarper dedi ki...

''Eğer birisi yanıma gelip benim elimi sıkıp, özür dilemişse saygımı kazanmış demektir. Oyun sonrasında el sıkıştık. Bunu büyütmeye gerek yok. Oyunda bu tür duygusal şeyler olabilir''

Oyun olduğunun farkında ve o olgunlukla cevap veriyor. Sıcağı sıcağına saçmalamaması o yaştaki bir oyuncuyu düşünürsek çok hoşuma gitti.

Milli takımdan arkadaşı kafa kesme işareti filan yapardı basın tribünlerine

Sarper dedi ki...

''Eğer birisi yanıma gelip benim elimi sıkıp, özür dilemişse saygımı kazanmış demektir. Oyun sonrasında el sıkıştık. Bunu büyütmeye gerek yok. Oyunda bu tür duygusal şeyler olabilir''

Oyun olduğunun farkında ve o olgunlukla cevap veriyor. Sıcağı sıcağına saçmalamaması o yaştaki bir oyuncuyu düşünürsek çok hoşuma gitti.

Milli takımdan arkadaşı kafa kesme işareti filan yapardı basın tribünlerine

QuaresmA dedi ki...

Ya Emre'nin futbol içi ve futbol dışı davranışlarını ayırmak lazım. Emre'nin hakemlere, rakiplerine, tribünlere, medyaya dayılanmasını falan tasvip etmek imkansız ama son 1.5 yıldırki futboluna da laf etmek imkansız. Nuri bu sezonun başından beri formunun zirvesinde, Emre ise 1.5 yıldır zirve futbolunu oynuyor.

Eğer ki Emre ve Nuri'nin aynı anda sahada olup da ikisinden tam verim alınılabilecek bir sistem varsa ne ala. Bence yok, Fatih Terim ve Hiddink de böyle düşünüyor olsalar gerek. Bu durumda Emre'nin olduğu yerde Emre oynar. İster futbolu diyin, ister devrecilik diyin. Takımın liderini yedek bırakamazsınız.

Nuri eğer Milli Takım'da bir Hamit saygısı kazanmak istiyorsa ya Hamit gibi zamanla bu rolü kazıya kazıya edinecek, ya bir antrenör tamamen arkasında duracak - ki bu takım ruhunu yerle bir edebilir - ya da Hamit gibi Bayern'e veya o düzey bir takıma transfer olacak. Nuri şimdiye kadar edindiği şansları iyi kullanamadı. Bana ne Dortmund'dan ve orada oynadığı futboldan ? Milli Takım ayrı bir kulüp.

kma dedi ki...

@quaresma

"bana ne dortmunddan ve orda oynadığı futboldan..."

şimdi emre 1,5 yıldır üst düzey oynuyor diyorsun peki bu oyununu nerde gerçekleştiriyor? fenerbahçede.

aynı mantığı bana ne fenerden ve orda oynadığı futboldan şeklinde neden düşünmüyorsun peki?

BJK4EVER dedi ki...

Emre 1.5 senedir iyi oynuyor, ama futbolun zirvesinde demek abarti olur. Futbolun zirvesinde, ama takiminin ciddi bir basarisi yok, Nuri'nin takimi ise onun ciddi katkilariyla Bundesliga'da lider su an. Emre FB'de iyi oynuyorsa Nuri de Bundesliga'da muhtesem oynuyor. Ha, milli takim performansi dersen, ben de derim ki kac mac ciddi bir sans verdin bu cocuga? Sans vermeden katkisi yok demek komedi. O zaman Fransa'da tonla gol atan Mevlut'u falan da almayalim, ne de olsa katkisi olmadi milli takima, cagiralim H.Sukur oynasin, oyle degil mi? Bu tip dusunen insanlara iste Azerbaycan'a yenilen, Almanya'ya ezik oynayan milli takim layik, alin size Emre iste....

QuaresmA dedi ki...

@ kma

Emre üst düzey oyununu Milli Takım'da da, Fenerbahçe'de de oynuyor. Milli Takım performansı beni bağlar.

@ BJK4EVER

Emre futbolun zirvesinde demedim, zirve futbolunu oynuyor dedim. İkisi arasında fark var. Ha ama rahatlıkla Dünya'da mevkisindeki en iyi 10-15 oyuncudan biri de diyebilirim.

Takımının ciddi başarısı yok demek de haksızlık olur. İlk senesini saymıyorum, bence de iyi değildi. Geçen sene ligde ve kupada takımı 2. olurken takımın lideriydi. Son Trabzon maçının hak edeninin Fenerbahçe olduğunu inkar edebilir misiniz ? Yani hak edilen yer olarak da bitirilen yer olarak da Emre'nin takımı başarılıydı. Bu sezon ise Fenerbahçe şimdiye kadar süper bir yerde olmayabilir ama oyunları iyi. Ligin 7. haftasında puan tablosundaki yere değil, averaja bakarım ben. Daha net veriler sağlıyor. Sezon sonunda Dortmund kaçıncı sırada olacak, Fener kaçıncı sırada olacak önemli olan bu.

Ama dediğim gibi, kulüp performanslarını çok umursamıyorum. Sen oradan girdin diye cevap verdim.

"Sans vermeden katkisi yok demek komedi. O zaman Fransa'da tonla gol atan Mevlut'u falan da almayalim."

Aynen öyle. Eğer Milli Takım antrenörü ve oyuncuları tarafından saygı göremeyecekse orada Mevlüt değil Semih oynar. Takım sporlarındaki psikoloji böyledir, kimse Nuri ve Mevlüt kulübünde süper oynuyormuş diye "al Nuri takımın generali sensin, habire de Mevlüt'ün istediği tip ara pasları atacağız." demez. Antrenör böyle dese bile futbolcu bunu kabullenmez. Nuri ve Mevlüt gibileri için çok da adil bir durum diyemem ama sırf adil olalım diye de bir şampiyona daha kaçırmayalım. Malesef Avrupa'da oynayan oyuncularımızın Milli Takım'da o saygıyı yakalayabilmesi için Hamit ve Yıldıray gibi kulüplerinde Şampiyonlar Ligi finali oynamak gibi efsanevi başarılar yakalaması veya Tuncay gibi o saygıyı Türkiye'deyken elde etmesi gerekiyor.

akaretler dedi ki...

Bana göre bu olay çok abartıldı, olayla ilgisi olmayan anlamlar yüklendi.

Podolski maç sırasında maçın tansiyonuna kendini kaptırıp Nuri'yle bir tartışma yaşamış, tartışma sırasında da milli takımlar arasındaki maçın skorunu kullanarak rakibini sinirlendirmeye çalışmış. Yaptığı çok da fair play'e uygun bir davranış değil, evet. Ancak, maç esnasında olan şeyler bunlar. Her futbolcu arasında olabilecek şeyler. Nuri Şahin de golden sonra taa ceza sahasından orta sahaya kadar Podolski'nin yanına koşup önünde kayarak kendi adına cevap vermiş Podoslki'ye. Podolski'nin hareketi nekadar fair play'e uygun değilse, Nuri'nin hareketinin de fair play'e çok da uygun oldugu söylenemez. Haa, önce Podolski başlattı tarzı çocukça bir yaklaşıma da girmeyeceğim burda.

Ortada iki futbolcu arasında maç sırasında her zaman yaşanabilecek bir olay var, ama biz böyle herşeye bir milliyetçilik açısından bakmayı sevdiğimizden, milliyetçilk duygularımız her an kabarmaya müsait olduğundan "nuri'den tarihi kapak" , "podolski türkiye'ye nasıl gelecek" tarzı yaklaşımlar sergilemekte geç kalmıyoruz. Podolski Nuri'den özür dilemiş, Nuri de "Bunlar maç esnasında olan doğal şeyler, büyütmeye gerek yok" demiş. İki futbolcunun da olaya farklı anlamlar yükleme gayreti yok,ama burda bu olay üzerinden herkesin kendini tatmin etmeye çalışması var.

Geçelim bunları artık.

Hakan Özkan dedi ki...

Spor tarihin en önemli 10 kapağı:

http://hagininkosani.blogspot.com/2010/10/spor-tarihinin-en-buyuk-10-ayari.html

QuaresmA dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yorum Gönder

Ara