.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

3 Ekim 2010 Pazar

Markus Merk Parasını Hak Etti.

Egemen'in eli için:
"Pozisyonu ileri geri oynatınca bilerek elle oynamış gibi gözüküyor, ileri geri oynatmayın"
Burak'ın ayağını Ernst'e takmasıyla ilgili(ki bence de faul çalınabilir ama şaibesi su götürmez)
"Net faul"
Devamı için:
"Ernst doğru noktada pozisyon alamadı. Topa güzel yükselemedi. Pozisyon tamamen temiz..."
Teofilo'nun durup duruyorken attığı tokat ve ardından yumruk için:
"Hakem 2.sarı kartı gösterdi, zaten kırmızı çıkacaktı o yüzden bence yeterli(yurtdışından para verip hakem getiriyosun ve getirdiğin hakemin eyyamına bak?) ayrıca ilki tokat değil itme olarak sayılabilir. Toraman'ın hakeme bakıp düşmesi de şaibeli..."

Yazarın notu: Kuddusi Müftüoğlu karşılaşmayı 29831923 açıdan çeken 29382 kamerayla izlemediği için pozisyonları göremeyebilir, gördüklerinde yanılabilir, hakkında ağzımı kesinlikle açmıyorum. Kötü bir hakem olabilir ama kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum.

29 Yorum:

shibby dedi ki...

gereksiz yazı

gereksiz bir yorum shibby'den

shibby, markus merkle ilgili benzeri tespitler daha önce de yapıldı. yorumumu gereksiz bulacağın için fazla uzatmıyorum, biraz araştır bakalım neymiş bunlar. trabzon lehine çalışıyor demiyorum ben burda elbette. öylesi komik olurdu.

drogba dedi ki...

Burak yılmazın gole giden atağını ofsayt diye kesmesinden de bahsetti mi markus merk.Teofilo ofsayt değildi

sihroje dedi ki...

Hadi marcus merk böyle bi adam , renklilerden o da. Yayıncı kuruluş da öyle olsun. Yıllardır bu böyle. Ama her defasında bundan yakınıp , yayıncı kuruluş ve yalamalarının sözlerini dinlemek , izlemek , buraya taşımak da sinir bozucu. Ben de sana şu soruyu soruyorum. Ne bekliyordun ki ?

Kuddusi müftüoğluma gelince. Beşiktaşın hiçbir maçında iyi niyetli değildir. Geçen sene sivasla 2-2 berabere kaldığımız maçın sonunu hatırlıyorum. Berbat bir maç yönetmişti ve maç sonunda kaçarak içeri girmek zorunda kaldı. Hemde yardımcılarını dışarıda bırakarak kaçtı. Bu adam kaba tabirle "kancık"tır.

shibby dedi ki...

@Ahmet Değirmenci
mükemmel gerekli bi yorum yapmışsın :)

@fitneci
yazıyı gereksiz bulmam markus merkle bilmemkimle alakalı değil. her maç bu tarz yorumlar yapılıyor birçok kişi tarafından. ama bu yazının "özellikle" kaybettikten sonra yazılması enteresan olmuş.

carlito dedi ki...

kuddusinin adını duyar duymaz bu maçın da içine edeceğini tahmin etmiştim zaten.. adamın suratında yokki zaten otorite, maçın hiçbir anına hakim değil, basiretsiz beceriksiz bir hakem bozması.. yıllardır çok matah bir hakemmiş gibi büyük takımların maçlarına verilip durmasını hiç anlayabilmiş değilim..

ayrıca yediğimiz golden önceki serbest vuruşun oluşumunda rakibini geçebileceği bir pozisyonda ayağını bilerek rakibe takarak faul çaldıran futbol hırsızı, sahtekar Burak Yılmaz'a sesleniyorum.. Nefret ediyorum senden Burak, futbolun yüz karası senin gibiler işte.. hala formamızı giyiyor olmadığın için çok mutluyum!

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Hakemdi, oydu buydu, boyle bahanelere gerek yok beyler, kotu oynadik, kabul edelim... Trabzon bizden iyiydi. Quaresma ve Bobo'nun yoklugunda ileride top tutmayi beceremedik. Ozellikle deplasmanlarda Q7'nin yoklugu daha da onemli hale geliyor. Holosko malesef cok silik ve etkisizdi. Bu oyunla bu sonuc kacinilmazdi.

Zeynep dedi ki...

Geçen sene İnönü'de Trabzon maçı;

Egemen ceza sahasında elle oynuyor, Beşiktaş'ın penaltısı verilmiyor, iki puan kaybediliyor ve şampiyonluk yolunda büyük darbe yeniliyor.

Bu sene Avni Akerde;

Egemen ceza sahası içinde elle oynuyor, ama yine kimse görmüyor.

"Ellere var da bize yok mi?" mi desek, Egemen'e eller kollar serbest mi desek?

"Kartal gol gol gol kartal ellen kollan gol..."(zamanında anelka'nın elle golüne yapılan ironi tezahüratı...)

Adem dedi ki...

Hilbert'in yarım saat içinde kırmızı kart görmesi halinde, Teofilo'nun alakasız pozisyonuna ofsayt çalınmaması halinde neler olabileceğini de ekleseydiniz. Boka sarar bu mevzu.

matiasemilio dedi ki...

marka değeri :)

Unknown dedi ki...

güzel bi saptama fitneci, eline sağlık. eee haftada 9 maçı canlı verirsen bi tarz adamlara da ihtiyacın olacak tabi.. kesmezse collina da gelir, ikinci bi hakem ismi gelmedi aklıma!!

SirEvo dedi ki...

@Adem
Hilbert'in kartı bilmiyorum da, Teo'nun bi nane yapamayacağını biliyorum. Net bir şekilde gördük.

Markus Merk'in tartisilmasini gereksiz buluyorum.

fabianernst dedi ki...

ohaaa be gozlerime inanamadim çoğu kimse ts yi tebrik eder durumdaymış .. teofilo egemen burak. beyler bu maç geçen seneki fener maçi gibiydi adamların alayi çirkeflik yapti ha biz maçi hakketmedik orası ayrı konu .. bilica rolunde egemen i izledik ..fenerbahçe bunlari yapsa çıldiriyoruz ts yapinca ses yok..bana kimse anadolu futbolu devrimi fln demesin sampionluğa oynayan ts nin avcili ibb den zerre farki yoktu tabi anlayana..yok adamlarin alayi maç içinde hep dirsek attilar. ibo maçin 60inda yan hakeme dedi zaten şenol hocaya helal olsun belli bazı şeyler sahada bir oyuncu yapmadi alayi 11 ide yaptiysa bunu vardir birşey yok smpatik yok iyi huylu yemeyelim birbirmizi..kazanmak için her yol mubah mantigiyla ts izledik geçen seneki fener den ne farki var..

bu yazıdan "Beşiktaş hakem yüzünden kaybetti" dediğimi çıkaranlar 1) yazının sonunu okumamışlar 2)maçı markus merk yönetti sanıyolar. Burada tartışmaya açtığım konu Beşiktaş, Trabzon değil. Ucu federasyona kadar giden bir aklama teşebbüsü... Yoksa Markus Merk bilmiyor mu 2. sarıkarttan atılmakla kırmızı karttan atılmanın farkını? Ya da görmedi mi Ernst'in ensesindeki eli?

Bazı laftan anlamayanlar için tekrar ediyorum; Ernst'in ensesindeki eli Müftüoğlu göremeyebilir, 10 tane kamerayla takip etmedi hakem. Ama kamera karşısındakiler bunu gördü ve ağzını açmadı. Keze Teofilonun yaptıkları...

marpione dedi ki...

abi sen o zaman diyorsun ki "markus merk'i çalıştıran lig tv onun nasıl konuşacağını kontrol ediyor, ona dikte ediyor".

ben de katılamıyorum bu görüşe. dün söylediklerini dinledim. saçmaladı da diyebiliriz ama birisi ona bunları söyletiyor demek haksızlık oluyor.

bu şekilde düşününce insan eninde sonunda "herkes bize karşı, herkes organize düşman" psikozuna giriyor. daha önce bu düşüncelerin bize verdiği zararları biliyoruz.

Sertug Ozgur dedi ki...

Bu Marcus Merk durumunu Beşiktaş'a düşman tadında yazıldığını sanmıyorum, ama maçtan hemen sonra yazılınca böyle bir anlaşılma olabilir.

Ben de ne zaman denk gelsem hakemleri koruyucu açıklamalarına denk geliyorum. Diğer takımların maçlarında da geçerli. Bilmiyorum adamın tarzı bu belki ama ben pek samimi bulmuyorum değerlemdirmelerini açıkçası.

@lakerda hay ağzına sağlık... ya benim dediğim şeyi ilk diyen ben değilim, beşiktaş'la trabzon'la direk alakası da yok. Merk "türk hakemi de diğer hakemler kadar süper" ideolojisinin atadığı biri gibi konuşuyor sezon başından beri. Bunun da en son örneği yukarda alıntıladıklarım; adam "ya zaten 2. sarı kart... bişey olmaz" diyor 1 tokat 1 yumruğa yav.. teofilo'nun yaptığını değil toraman'ın yaptığını sorguluyor. Şansal bile şaşırdı, hocam bak bi daha soruyorum falan yaptı.

Sertug Ozgur dedi ki...

@fitneci

Mustafa Denizli bir gün dalcak kendisine diye korkuyorum:). Laf sokup duruyor bazen.

WarBlood dedi ki...

Trabzon'un golünden önce Burak Baroşvari bir faul kazandırdı takımına:)Açıkcası Merk'in bu pozisyona faul demesine bende şaşırdım.Teofilo'nun kırmızı kartında İbrahim Toraman'ın artistlikle suçlanması ise hoş değildi.Ben Beşiktaşlı olsam çok sinirlenirdim bu yorumlardan sonra.Bu durumda yazarın sitemi haksız ve boş değil bence...

Pamukk dedi ki...

ben de bu pozisyonaırn aynılarını söyledim taraflısın sana öyle geliyo dediler
diyecektim ki akbabalar tünemiş zaten.

inşallah yenilgiyi haketseniz de siz de böyle yanlış kararlarla gol-ler yersiniz.amin.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bir kere markus merk'in türkiye'ye neden geldiğini, toroğlu'nun neden postalandığını sorgulamamamız lazım.

markus merk biraz da tff ve kulüplerin baskısıyla geldi. gelişinin de tek bir amacı vardı; hakemleri ülke gündeminden kaldırmak. toroğlu'nun "bunu görmüyorsan hakem değilsin" üslubunun yerine, "görmemiş olabilir" diyen bir adam.

özetle markus merk bir misyonla geldi. bu misyona uygun hareket etmek durumunda. hakem kararlarını yumuşatıp yumuşatıp sunmak zorunda. gevşek yorumlar yapmak zorunda.

lig tv direkt olarak bunu ifade etmemiş olabilir ama adamın geliş amacının bu olduğunu herkes biliyor zaten.

o yüzden yaptığı hakem yorumlarının hepsi manasız. çünkü kendi türkiyede bulunuş misyonuna göre yorum yapıyor.

hakemler zeki insanlardır.

bir hakem kırmızı kart + penaltı vereceği pozisyonu, hakemlik cinliklerinden birini yapıp "faul değil" yorumuyla devam ettirebilir. ben faul olmadığını düşünüyorum der ve kırmızı kartla ilgili olan spekülasyonları ortadan kaldırır.

markus merk te bu cinlikleri yapıyor.

yiyen yer, ben erman toroğlu'nu izlemeyi tercih ediyorum. en azından tff'den görevli değil.

barış dedi ki...

@jessie

dediklerin mantıklı ama ligtv madem o misyonla getirmiş adamı, neden şansal büyüka ısrarla yumruk direkt kırmızı karttır diye savunuyor?

Sorun iste tam da burada. Sen Erman Toroglu'nu izlemeyi de tercih etmeyeceksin. Erman Toroglu, ne olursa olsun izlenmemesi gereken bir adamdir.

Markus Merk bir gecis sureci. Insanlar su "hakem helele hololo" hastaligindan kurtulsunlar diye burada.

Benim gibi yapin, su eski hakem bozuntularini hic izlemeyin, bakin dunya daha guzel bir yer olacak.

tannhauser dedi ki...

merk bu ayın fourfourtwo'sunda şöyle cümleler kurmuş, aklımda kaldığı kadarıyla yazıyorum:

"türkiye'de sadece siyahlar ve beyazlar var. hiç gri göremiyorum. grilerin de olduğunu göstermek için buradayım. bir pozisyona kırmızı kartlık demek kolay olan. ama ben hayatımda hiçbir zaman kolay olanı seçmedim. bu bariz hakem hatalarını koruyacağım anlamına gelmiyor."

sanırım burada ne demek istendiği açık. ben hakemleri kıvırma ihtimali olduğu sürece savunacağım, diyor kısaca. bu sözlerden sonra markus merk üzerine yorum yapmak zaten gereksiz.

merk'e yapılan eleştirileri haksız bulanlar; toraman'ın dudağındaki patlağın fotoğrafını görseydiniz ne demek istediğimizi daha iyi anlardınız diye düşünüyorum.

tannhauser dedi ki...

@shelbyl: ben de hakem yorumlarını izlemiyorum ama bu adamlar toplumda kanaat oluşmasında etki yapıyorlar. markus merk'i tek bir kez bile izlemedim ama tartışmada argüman olarak sunuluyor. ne dediğini öğreniyorsun bir şekilde. ben farklı maçlar mı izliyorum diye düşünmeden edemiyorum duydukça. daha da fenası adamlar hedef gösteriyorlar bazı oyuncuları ve o oyuncular zarar görüyor bundan.

Ben Merk'i ne zaman izlediysem hep "Hakemi de anlamak lazim" tadinda seyler soyledi.

Benim kitabima uygun bu.

Turkiye'de Maraton ve Toroglu'ndan once hakem konusunda bu kadar infial havasi yoktu. Toroglu, kendi icin mukemmel bir "yalanci otorite" kurumu olusturdu. Bu adamin ne kadar iyi(!) hakem oldugunu da biliyoruz.

Artik futbolcular bile "Mac bitsin televizyonda bakar hocamiz" diyor, bu adam da cikip "Hocaem, bu pozisyonda niyet onemli hocaem, penalti gibi penalti olacak hocaem" diyor. Kafasina gore dagitiyor konuyu, hedef gosteriyor.

Merk'in mikro duzeyde dediklerine takilmayin. Yarin obur gun Besiktas lehine de yorumlari olacaktir, ki oldu da zaten sene basindan beri. Bu adam, olusmus yalanci otoriteyi kirmakla yukumlu.

Baska ulkelerde var mi boyle mactaki her pozisyonu didik didik inceleyip "Hocaem" diye deger yargisi belirten insanlar, merak ediyorum. Varsa soylensin.

Ha eger yoksa, Merk'i panzehir olarak gormek zorundayiz akil sagligimiz icin.

Yorum Gönder

Ara