.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Ekim 2010 Perşembe

Maç Yazısı: Beşiktaş - FC Porto

İlk defa seyir zevki veren bir zeminde oynadık bu akşam, lakin bütün eksiklere karşın iyi de oynadığımız karşılaşmada, Beşiktaş'a yakışan bir şekilde "biz bunu daha önce izlediydik" hatalarıyla maçı verdik, seyir zevki kaldı ama moral düştü. Şimdi bu maçtan sonra "Schuster bu işi bilmiyor, hoca falan değil" diyecekler kendilerini avantajlı bir pozisyonda görebilirler. Unutmamak lazım ki bu "X değil" adamları Hilbert'i de ilk maçtan silmişlerdi. Bugün takımın hücum planının temel bir ögesi aynı Hilbert. Takım planında kendisine verilen görevi harfiyen uygulayan bir adam. O yüzden o "adam değil" laflarını geçelim, Schuster'den öte olan soruna bakalım. Sene başında Beşiktaş bir yol çizdi kendine, ama çizdiği yolun ne olduğunu ne yönetim, ne taraftar, ne de teknik ekip anladı. Eğer siz Quaresma ve Guti transferi yapıyor, bir de üzerine taraftarı Robinho diye uyutuyorsanız; beklentileri yükseltirsiniz. Eğer kadronuzdaki adamların çoğu iki sene sonra muhtemelen burada olmayacaksa, siz geleceğin takımı değil, bugün başarıyı kovalayan takım olursunuz. Fakat Beşiktaş bugün öyle bir pozisyonda ki (kısmen geçici olarak), ne geleceğin, ne de bugünün takımı tanımı uygun. Sakatlıklar, yedek kadronun yetersizliği, kadrodaki adamlardan yararlanma gereği, muhtemelen finansal sebeplerden dolayı hocaya dışarıdan yapılan telkinler (buna çok para verdik kalsın, bunu oynat vs.) derken, çorba gibi bir hale geldik. Bu takım 1.5 ay Robinho peşinde koşarken biz "rotasyon elemanı, sağ bek/açık" diyorduk. O hamleler transferin son günlerine doğru geldi, lakin sakatlık geçmişi apaçık olan iki isim Aurelio ve Fatih katıldı kadroya. Makul bir hamleydi, lakin çok erken patladı bu hamle. Bugünkü maç skoru, Beşiktaş'ın bu sene çizdiği yolun ne olduğunu bilmemesi sebebiyledir. Yeniden yapılanmaya gidilecek yerde beklentiler yükseltilince, bunun gibi bir karman çormanlık hali hasıl olmuştur. Taraftarın "hücum seti yok, B planı yok, defans böyle mi olur" serzenişlerinin sebebi, takımdan ne beklememiz gerektiğini bilmememizdir. Özet budur, fazlasına gerek yok. Hadi maça dair bir şeyler de diyelim: Elimizdeki malzemeyle en iyisini yaptık. "Hakan boşa çıktı" klasiği gerçekleşti, üzerine Zapotocny "bu bir kuş, yok uçak, anaa topmuş lan" derken 2 oldu. Bobo bekleneni veremedi, Tabata ilk yediğimiz gole kadar saçmaladı falan filan. Nobre iki tane uzun mesafeli arapas girişiminde bulundu diyeyim, maçı siz kafanızda canlandırın. O kadar "gung ho", o kadar "saldırın evlatlarım" halinde oynanan maçın, hele de bu eksikliklerle, doğru düzgün değerlendirmesi yapılmaz benim nazarımda. Bu maçtan, futbol anlamında, ne çıksa razıydım ben. Neticede bu maçın cevabını başka yerde aramak lazım. Oldu bitti işte, önümüzdeki maçlara bakalım. Sakatların bir ikisi iyileşsin de omurgayı geri kazanalım, sonra gene konuşuruz.

43 Yorum:

Sarper dedi ki...

Şu klişeyi yapmak istemiyorum ama kendi taraftarınca Beşiktaş'ın ezildiğini düşünen var mıdır, maçın skoruna bakıp takım olarak çok kötüydük diyen var mıdır bilmem?

Vardır tabi ki, ama ben öyle düşünmüyorum.

Sertug Ozgur dedi ki...

Bobo'nun golüne dikkat edersek ofsayta düşmemek için kıçını yırtıyor adeta, ustaca bir goldü.

Nihat hareketli, istekli ve güzel oynadı ona rağmen ıslıklandı, tribündeki bazıları galiba Nihat defterini tamamen kapatmış.

BJK4EVER dedi ki...

Bende Nihat'in isliklanmasini garipsedim acikcasi. Bugunku maclara ilgili antrenore veya takima birsey diyemeyiz, iyiydik, sartlara gore cok iyiydik ama 2 kisisel hata ipimizi cekti maalesef.

Hadi ilk golü yedik sonrasında oyunu 1-0 da tutabilsek sıkıntılı halimizle 1 puanı almamız çok muhtemeldi. Ancak Zapo kalitesini ortaya koydu. Zapo'nun aldığı süreleri Ersan'ın almasını tercih ederim.
Tabata bariz birşekilde takımın benden istedikleri/bekledikleri kapasitemin çok üzerinde der gibi ara pasları denedi beceremedi uzun toplar denedi adam eksiltmeyi zaten denemedi.

Nihat, Ernst, Necip, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez iyi oynadılar.
Hilbert mücadele açısından iyiydi ancak o da kapasitesinin üstünde işler çıkartmaya çalışınca hata üstüne hata yaptı.

Şansız ve kişisel hataların bol olduğu bir geceydi.

EnisteKolaKoy dedi ki...

sözlüğe de yazdım buraya da yazayım. ilk 10-15 dakikada baskı kurduğumuzda bir tane gol atıversek, guti ve q7 siz bişeyler yapabilecek bu takım ancak olmuyor iki maçtır ne yazık ki. bireysel hatalarla bu maçı kaybettik orası kesin, orta sahada pası verimli kullanamayınca kimse boş boş pas yapıp durduk. işte ilk 15 dk'da atsak bi tane, o paslar da lehimize işleyecek en azından ama... olmuyor olmuyor, ama en azından birşeyler olacağı için umut var. telafisi olmayan bir maç da değil nasılsa.

akn dedi ki...

"bobo bekleneni veremedi"

bu cümleyi sabaha kadar düşünürüm, uyku uyuyamam şimdi. bobo kornerde yanlış çıktı ve golü yedik, bobo son adamken kafasının üstünden geçen topu ıskaladı ve golü yedik, bobo üçüncü dakkada karşı karşıyayken kaçırdı, bobo sağ kanada geçtiği dönemlerde tek orta açamadı, bobo ayağında hiç top tutamadı, bobo... aaa, bide gol attı! allahallah.

helldoradotcom dedi ki...

hakem bence bizi tuttu. her zaman aleyhimizeyken hakem kotuydu diyecek halimiz yok. bence hakem bugun de cok kotuydu. heriflerin 2. golu temiz goldu ama foul caldi. ayrica hicbir avrupa macimizda bu kadar kolay rakip atilmamisti. tek dogru karari nihat'in sari kartiydi. ne yapti da nihat'i begendiniz anlamis degilim ayrica. adam 35 yasina geldi halen gayretlitdi diyoruz. gayretli olmasi takdir edilecek adamlar necipler, ali'ler.. nihat avrupa tecrubesi ve yarattigi finansal yuk ile fark yaratmasi 1 gol 2 asistle oynamaliydi. benim anladigim iyi oyun oyle oluyor. yoksa nihat bence iyiydi diyerek gercekten iyi olanlara hakaret etmis oluruz.

delgado dedi ki...

"saldırın evlatlarım" taktiği vardı ama zapo'nun yerine bir odun olsa ve toraman da özünde iyi bir stoper olsa 2.yarı kaleye bir-iki kez anca tehlikeli gelirlerdi. onlar da gol olmazdı herhalde. tabi sadece stoper meselesi değil ama baskılı oynayan takımların stoperleri nasıl hamleli, rakibi döndürmeden topu söküp oyun kuran stoperler. biz de kıskanıyoruz işte. hilbert'i ben de çok beğendim yine ama ortalarına çalışması (yine de iki-üç ortası çok etkiliydi rakip defans iyi kesti) lazım ve takımın genel anlamda hücum organizasyonları da öçalışması lazım. baskıyı kuruyoruz-topu döndürüyoruz ama bir şey eksik. yine de avrupa'nın en iyi takımlarından birine karşı maçın önemli bölümünde başabaş oynadık beyler. defans anlayışında eksikler olmasına rağmen saldırın evlatlarım oynayabildik. hatta 5 dakikasında gol atmış anadolu takımı yerine koyduk. iyi yoldayız bence. umarım schuster uzun vadede takımda kalır ve doğru transferlerle iyi yerlere gelir takım.

EnisteKolaKoy dedi ki...

ben bu yandaki hakemler ne işe yarar anlamıyorum arkadaş. ilk gol yediğimiz kornere sebebiyet veren ilk kornerde karar yanlıştı. bal gibi porto'dan çıktı top, orta hakem çat diye korner verdi. kale arkasındaki bakıyor melül melül. ikinci golü de, "ulan pasif kaldık o pozisyonda bari bunu iptal edeyim" diyerek kendisi iptal etti heralde.

ayrıca hakemin ilk sarı kart gösterdiği portolu, karttan sonra bi de yere çarptı topu, yemedi orda adamı atamadı.

tabi bunlar bahane mi, değil elbet.

Sertug Ozgur dedi ki...

Sizi bilmem ama bence Necip'in oynadığı en iyi maçtı diyebilirim. Kendine güvenini ve sorumluluk almak isteyen tavrını çok beğendim.

delgado dedi ki...

şu maçta ilk yarıdaki beşiktaş performansının böyle olmasının bi sebebi de sahada iyi oyuncuların olmasıydı. necip de onlardan biri diyebiliriz. faul yapmayı da öğreniyo.

Her maçta maça bir sıfır yenik başlamamıza ve bunun akabinde hep kontraya kalmamıza sebep olan Hakan...

Kendini topçu diye çok iyi tanıtan ama her maçta ayağına aldıgı her topu ezen Tabata efendi...

Beşiktaş'ın çoçuğuyum diye milyonları kandırıp, ahlaksızca kendini yere atıp penaltı kazanmaya çalışan Nihat...

Bu satirlari macin hemen sonunda yazdim... Su nihat'dan ne bekliyorsunuz daha? Ahlakli bir durusumuz vardi, onuda bu adam sayesinde yitirecegiz. Bu sezon ikidir kendini yere atip kandirmaya yonelik hareketler yapiyor... Keske fenere gitseydi bize gelecegine, belki seba uzulurdu ama hic olmazsa nasi bir topcu oldugu ayen beyan ortada.. 3 golde atsa. 5 golde atsa, konya macindaki Dia gibi kendini yere birakmaya calismasi ile benim nazarimda Nihat bitmistir.. Ispanyolca ve sut teknigi dersleri versin bol bol uefada... doymus adamlara yol vermeli, yoksa bizden bir cacik olmaz...

@nikimyokbenim

Bobo sence bu aksam bu seneki standardinda bir oyun mu sergiledi? Ben daha aktif, daha celalli bir Bobo beklerdim.

Mesela Toraman'dan bekledigimi aldim ben. Toraman budur. Ya da Hilbert'ten, Ibo'dan, Nobre'den bekledigimi de aldim. Ama Bobo'dan daha fazlasini beklerdim.

Yani cok da uyku uyutmayacak bir cumle degil bu zannimca.

tomates dedi ki...

Ben başka bir konuya değineceğim. O ismail köybaşının hali neydi allasen... Bir sol bek 13 dakikada nasıl 3 kere ofsayt a düşer

Sertug Ozgur dedi ki...

Bu arada Nobre ilk yarı limitlerini çok zorladı. 10 üzerinden 9'luktu. Gerçekten beğendim -belki de ilk kez-. 2. yarı bildiğimiz haline döndü fakat sakatlığının veya idman eksikliğinin etkisi de olabilir.

Esasında takım bugün gerçekten konsantre olmuş gözüküyordu sahaya çıktığında. Herkes dikkatliydi, farklı bir hava vardı.

Ama saçma sapan yenilen goller takımın moralini bozuyor. Erken pes ettik.

kma dedi ki...

ya sanırım ben de bazen aynı hatayı yapıyorum. 1-2 maçla bütünü değerlendirmek.. bugun onlardan biri değil benim adıma.

ama bugun takımı özellikle ilk yarı beğendim. iyi oynuyordu, korkmuyordu.

rüştüyü saymazsak 14 kişilik bi ekiptik. 3 yedek vardı ve hepsi girdi oyuna.

ilk yarı ciddi pozisyonlarımız var. atak üstünüğü bizde. gol yiyoruz ama oyun karakterimiz değişmiyordu. pozisyonlar bulduk. rakibi bariz gol şansından eksik bırakacak kadar oynadık.

rakibin 10 kişi kaldığı pozisyon bizim adımıza belkide iyi olmadı. daha ileride oynayan porto 2. yarıda tamamen geriye çekildi ve bizim üstüne gitmemiz gerkiyordu. bu sene böyle takımlara karşı zaten geride sıkıntılar çekiyorduk. 2 kişilik hulk skoru arttırdı.

hep söylüyorum bu skordan çok skorun doğurdu kamuoyu takıma daha çok zarar verecektir.

önümüzde deplasmanda kayseri maçı var. kayseri iyi takım. o maçta puan kaybetmek de olası ve gerçekleşirse taraftar desteği kalmayacak. en kötü senarya bu olur.

şu andan itibaren futbol şansı lazım.

emrh.srt dedi ki...

kalemize gelen 4 top, 3'ü gol. en az porto kadar hatta belki de daha fazla golü atacak fırsatı yakaladık. hulk attı nihat ve saz arkadaşları kaçırdı. hakan ve zapo'ya ne desek boş.

Kalten dedi ki...

Hulk ve Helton'u alıp Hakan ile Nobre'nin yerine koyabilseydik skorları da değiştirirdik

Bence 2 sene önce İnönü'de oynayıp 1-0 kaybettiğimiz maça göre daha bile iyi oynadık aslında

Kısfmet

mj23 dedi ki...

bobo daha ne yapsın yahu?adama maç boyunca 2 tane adam akıllı pas geldi.birinde maicon'u attırdı, diğerinde gol attı.

ha "doğru dürüst pas alacak" derseniz kimden alacak o pası?tabata?nobre?nihat?

Bobo mac boyunca hep dogru kosulari yapti, hep dogru yerlerde bulundu da sadece iki tane adam akilli pas geldi oyle mi dersiniz?

Peki.

WiLdHoney dedi ki...

Nihat'ı beğenenler olmuş, malesef tribunde onu ıslıklayanlardan biride bendim, Nihat artık emekliliğini istemeli ve bırakmalı bu işleri zerre kadar katkısı olmadığı gibi, zararı bile oldu, Hakan ve Zapo için denebilecek herhangi birşey yok malesef, dün bu 3 adam yerine, 3. lig'den topcu koysaydık takıma inan bir fark olmazdı...

Arkadaş eleştirilecek yada övülecek pekçok mevzu var dünkü maçla ilgili ama yorumları filan okuyorum İbrahim Üzülmez yine mükemmel oynamışmış.Walla artık kabak tadı verdi bu mevzu.35 defa hücuma çıkıp 1 bakın yazıyla büyük harfle tekrar ediyorum BİR tane isabetli orta yapamayan 2 bek oyuncusu çok çalışsa ne yazar çalışmasa ne yazar.Gördünüz Falcao'nun ne gerekçeyle sayılmadığını anlayamdığım pozisyonda kaç metreden adrese teslim orta yaptı adam. Yani sistemimizi beklerin oyuna katkısından beslenirken bizde Dani Alves ,Ashley Cole performansı beklemiyoruz ama bir tane isabetli orta yapın kardeşim ne yapıyorsunuz antrenmanlarda anlamıyorum ki ....

RuFF dedi ki...

Schuster bu maça her zamanki gibi tamamen hucüm anlayışı ile başlamadı doğrusunu da yaptı.İlk yarıda top genelde Porto nun ayağında idi.Bizim eleştirdiğimiz nokta da buydu zaten her maç aynı mantalite ile oynanmamalı.(Dizilişten bahsetmiyorum mantalite önemli olan).

Hakan Zapo ve Toramın ın olduğu takımın defansif açıdan zaafiyet yaşamaması mümkün değil.Ersan Gülüm ün denenmesi lazım artık.Kaleye de Cenk veya Rüştü geçmeli.Nihat bu maç gayet iyi oynadı.Doğru pasları attı doğru koşular yaptı.Bu maçta ıslıklanması saçmalıktı bana göre.Bobo da kötü oynamadı onu beğenmeyenlerde nasıl izlediler bilemiyorum.
Kaldı ki ben Bobo yu sevmem geldiği günden beri.3 senedir satılsın doğru düzgün bir adam alınsın diyen biriyim.

Bu takıma devre arasında çok hızlı ve ayağa iyi pas yapan çok iyi bir stoper almamız lazım.Keşke zamanında Papa yı alabilseydik Metalist ten.Papa ve Sivok iyi olurdu.
Bunun dışında Holosko nun yerine Volkan Şen i alabilirsek mükemmel olur dicemde Bursa hiçbir şekilde vermez onu büyük ihtimalle.
Takımın baya bir eksiği var.Kayseri maçında Allah Baba yardımcısı olsun Beşiktaşımızın..

tannhauser dedi ki...

Yediğimiz ilk golde Hakan'ın hatası varsa Toraman'ın daha büyük hatası vardır. Sen topun üzerine geldiğini görüyorsun ve hala arkanı topa dönüp adam adama savunma yapmaya çalışıyorsun. Daha da kötüsü artık topu görmediğin için zamanlama ayarlayıp zıplayamıyorsun da... Hakan çıkmamış olsa bile o mesafeden, o kadar rahat vurulan kafayı çıkarması zordu. Gerçi kalıp çıkarsaydı, kendine güveni geliri taraftar desteğiyle panterleşirdi. Yine de Toraman yüzünü topa dönüp zıplamalı, pozisyonu öyle bozmalıydı.

İkinci golde Zapo topun açısını hissedemedi ve aslan payı onundur. Ancak Zapo topu kaçırırken Toraman da adamını kaçırdı.

Yine de Toraman kötü bir savunma oyuncusu diyenlere şaşırıyorum. Geçmiş performanslardından birini gösterebilseydi, bu maçı defanstaki tüm olumsuzluklara rağmen kazanabilir ya da en azından berabere bitirebilirdik.

Pamukk dedi ki...

hakan tribüne.. ama maç esnasında ayağına top geldiğinde yuhlamak yanlış dicem kızacaklar

nihat o nasıl kendini yere atmadır, ben olsam aynaya bakıp kendimden utanırım. desem de bu maç yuhlanacak kadar kötü değildi

tabata ağzınla kuş tutsan da bana yaranamazsın.

geçen seneki gibi gol atamıyoruz beceriksiziz Guti ve Q7siz. tello ve delgado kalmalıydı.

defansımız zaten berbat.

Pamukk dedi ki...

buyrun Toraman;
http://galeri.uludagsozluk.com/r/65665/

http://galeri.uludagsozluk.com/r/65671/

http://galeri.uludagsozluk.com/r/65674/

Hakan Arıkan'la ilgili çok fazla söyleyecek bir şey yok, herkes söylemiş zaten. Ancak Nihat akıllara zarar oyununa devam ediyor. Sinir bozucu olan korkunç futboluna rağmen çevresindeki herkesi fırçalaması. televizyondan göründü mü bilmiyorum ama 25. dakika civarı tam tamına 3 dakika byounca Schuster kenardan Nihat'a içeri kaçmaması ve Hilbert'in kademesine gelmesi için bağırdı, Nihat inatla yapmadı. Tribünde biz çıldırdık, o sallamadı. En sonunda Hakan kale vuruşu kullanmadan hemen önce yanına çağırdı Nihat'ı ve hak ettiği fırçayı attı. Kötü oyunu bir kenara taktik disiplinden de tamamen kopmuş durumda. İkinci yarıya sol kanada yakın başladı, biz uzuuun süre Nihat-İsmail değişikliği bekledik, bir türlü olmadı. Bir de Ali Kuçik-Tabata değişikliği de bekledik. Onur'un yokluğunda Ali'yi izleseydik bari dedik, o da Zapo'nun yerine girdi. Tam takımın baskı kurduğu anlarda 2 sene önceyi hatırlatan Zapo'nun yerine...

Bir de Guti'nin yokluğunda Tabata'nın ne kadar yetersiz kaldığını dün bir kez daha gördük. Sağolsun Ernst Tabata'nın da görevine yaptı. Çok nadiren Necip ve genelde Ernst takımın dikine oynayan adamlarıydı. Hilbert sağdan sayısız bindirme yaptı, hakkaten g.tü çıktı ama 30 tane bindirmeden 1 tane kendi topçusuna orta yapamaz mı yahu bir adam? Oynadığı futbola lafım yok; defansif anlamda da gayet iyiydi, hücumda da etkili oldu ama etkili bölgede hiçbir topu bizimkilere gitmedi. Yine de itiraf etmeliyim ki sağ öndeyken oynadığı futbolu gördükten sonra beni dellendiren adam sağ bekte takımın tartışmasız ilk alternatifidir.

Bunun dışında Ernst ve Deli İbo bir yana, diğerleri bir yana...

theotheo dedi ki...

arkadaş onu bunu bırakın da. bu hilbert kadar kazmasını az gördüm. bu yeteneksizler bu takımda oynuyo ya yazıklar olsun.

bu takımda kalması gereken yabancılar.

ernst-bobo-quaresma-guti-sivok.

geri kalanları hemen göndermeliyiz. schuster de dahil. 3 maç üsüste yenileceksek bunu samet aybaba da çok rahat yapabilirdi açıkcası.

Onurlu dedi ki...

Adeta bir mahalle takimiyiz. Guti, Quaresma ve bizim super kahramanimiz Deli Ibo disinda herkesi yollayacaksin, Schuster'i sadece yollamakla kalmayip 3 mac ust uste mac kaybettirdigi icin yolda tekme tokat doveceksin. Baska turlu cacik olmaz bu takimdan. Acil onlem alinmali!

BJK4EVER dedi ki...

Delgado yerine Tabata gitmeli seklinde dusunmustum, acikcasi hala keske Delgado kalsaydi diyorum. Quaresma disinda adam eksiltebilen 1 tane oyuncumuz yok, Delgado onu yapabiliyordu. Guti'nin yerine de oynar, kanatta da oynayabilir Q7 yerine, hatta sol acikta da oynayabilir. Aikcasi yonetimin 8 milyon euro verdigi Tabata yerine gunah kecisi Delgado'yu gonderecegini biliyordum, keske olmasaydi.

helldoradotcom dedi ki...

Toraman 1. lig topcusu degil! Besiktas'in hic degil! Ortasahada oynar belki o da konsantrasyon kaybi yasadigi anlarda telafisi olabilir diye soyluyorum. Zira bu konsantrasyon kayiplarini 3-4 defa yasiyor her mac. O sirada neler dusunuyor cok merak ediyorum? Acil 3 tane gurbetci alinmali. Icerideki yerli oyuncular federasyonun sacma sinirlamasi sayesinde gereksiz pahali. O yuzden yildiz olmasina bile gerek olmayan 2 bek bir de orta saha olmak uzere 3 tane alt yapisi saglam gurbetci alinmali.

BJK4EVER dedi ki...

Defansa Omer Toprak.
Orta sahaya Deniz Naki/Taner Yalcin.
Forvete Ilkay Gundogan/Deniz Yilmaz.

Hatta Veli Kavlak da olabilir. Maksimum maliyet bonservis olarak toplamda 5 milyon euro olur, 3 tane tas gibi gence sahip olursun. Nuri Sahin, Altintop'lar, Mehmet Ekici, Serdar Tasci, Gokhan Inler, Eren Derdiyok gibi oyunculari yazmadim biraz zor oldugu icin. Ama beklersek yukaridaki oyuncular da 2-3 sene icerisinde o sevieyey gelecek ve nasil kacirdik diye basimizi taslara vuracagiz.

helldoradotcom dedi ki...

@BJK4EVER

aynen katiliyorum, yeter ki bolgelerinin adami olsunlar. Yani Hilbert gibi ortasaha diye alinip bek'te de iyiymis bu herif muamelesi gormesinler. 3 kisi icin 7,5 mio bondervis bedeli de gayet makul bir bedeldir. Bu sekilde yas ortalamasi da asagilara cekilebilir.

Pamukk dedi ki...

eed robinhocular şimdi robinho gelsin kurtarsın sizi

AQ-47 dedi ki...

@ nikimyokbenim

kardeş sen çok yanlış gelmişsin:
1. Bobo asla doğru koşu yapamaz, mükemmel ötesi ara paslarda doğru yere kaçamaz, her topu ezer. Oysa bütün takım ona çalışır. Bunlara rağmen takımın en çok gol atan adamıdır, o derece eşşektir.
2. Nobreye kimse pas atmaz, o her topu gidip savaşarak alır, ekmeğini taştan çıkartır. Hava toplarında akıl almaz hakimiyeti vardır, sürekli top indirip yanındakileri besler. 9 kişi defans yapıyor olsa da 10. kişi olarak defansa/orta sahaya koşar, kontradan gol atmak gibi bobo tarzı bencillikleri yoktur.
3. Bobo ayarındaki adamlara gidip en aşağı 8 milyon euro bonservis verip anca getirirsiniz, tabii önce Boboyu 5 milyon euro verene hemen satmanız gerekir.
4. Bonservis ederi sanırım 1.000 euroyu geçmeyecek Nobre ters orantılı olarak maaş alır, geçtiğimiz sezon attığı gol sayısı 1'dir. Senede sadece 1 maç 9/10 oynamıştır, o da yeterdir, çünkü savaşmıştır.

Tamam mı birader?

vetalper dedi ki...

Maç güzeldi bence. Guti olmadığında topu tutup oyun kurabilecek adam eksikliği yaşadık. Tabata kötüydü. Zapo da iyiydi bence. 2 farklı takımda 2 şampiyonluk yaşayan bir oyuncu. Ona güvenmeliyiz.

BJK4EVER dedi ki...

@vetalper

Zapo konusunda ironi mi yapiyorsun yoksa gercek mi?

Su Bobo konusuna bir aciklik getireyim. Zaten getirmistim ama yetmiyor demek ki.

Bu sene Quaresma, Guti, Ernst ve Bobo Besiktas'in temel taslari. Ben bu adamlardan "averaj" performans gordugum zaman bekledigimi alamamis olurum. Nokta. Dedigim bu kadar.

Hayir herife iltifat ediyoruz, laf gene donup Nobre'ye geliyor.

Adamin adini agzima almayacagim bundan sonra, yetti valla.
-----------------------------------
Hilbert kazmasi diyenlere de su soruyu sormak istiyorum: Turkiye'de sag bekinde super isabetli orta yapan adam oynayan kac takim var? (bkz: Urfa'da Oxford vardi da biz mi okumadik)

Sertug Ozgur dedi ki...

Haksızlık etmek istemem ama İbrahim Kaş gibi bir baltanın bile yerini bulan ortası veya 1-2 tane asisti olmuştu.

Hilbert'in durumunu anlamış değilim. Yahu adam gerçekten bu kadar kazmalık yapacak cinsten oyuncuya benzemiyor. Kaldı ki sağ açık değil miydi esas bölgesi.Şaşırıyorum abi ne diyeyim. Bir de çok geç ayağından çıkarıyor topu, önü boş mesela bekliyor adam gelsin diye sanki o zaman çıkarıyor.

Zaman geçerse düzelir diyeceğim ama bu adamın referansında da kötü orta yapar deniliyordu.

Diğer konularda benim beklentimi karşılıyor esasında. ikili mücadeleleri, sertliği, çabukluğu her şey yerinde. Kısa paslarda da olumsuz yanını gözlemlemedim. Mesela toraman'ın ayağına top gelince pas hatası yapacak gözüyle bakıyorum, ama hilbertte değil çok fazla pas hatası yapmıyor. İdmanlardan sonra 1 saat orta çalışması yapsa düzeltir kendini belki ya, valla gözümde bu herif kazma değil, kimler geldi kimler geçti, bir ışık görüyorum.

Sertug Ozgur dedi ki...

Aslında Hilbert Denizli'nin takımının Quaresma'sı olurdu. Denizli'nin istemesi tutarlı olmuş.

mj23 dedi ki...

hilbert'e laf etmeyin abi.adam gayet güzel idare ediyor sağ beki.kaldı ki orta açmak ilk olarak onun görevi değil.adam gibi kanat olsa önünde o açsa ortayı.hilbert'in yapması gereken şey arada sırada bindirme yapıp içerisi kalabalıkken sert orta kesmesi (ki maçta 1-2 tane böyle ortası vardı.).

bobo'ya gelince...kendisine pas atacak adamların kapasitesini daha önceki maçlarda gördük (en belirgin örnek manisa maçında tabata'nın necip'e atmadığı pas.).bobo'nun yerinde ibra olsa belki tamamen kendi çabasıyla 1 gol daha atardı, dahası olmazdı.(ki hatırlatayım, karşımızdaki takımın hocası, defans konusunda dünyanın bir numaralı adamının yıllarca yanında çalışan gözlemcisi.)

Kalten dedi ki...

Forvete Tsigalko!

Yorum Gönder

Ara