.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Ekim 2010 Perşembe

Kötü Polis: Porto Maçı

53 Yorum:

tearkan dedi ki...

İkinci golde bizi iki yıl önceki fener maçına götüren, anılarımızı tazeleyen zapoyu da eklemek lazım buraya.

Khoranis dedi ki...

hakan zapo elele, porto zafere

üşüyoruz sivok başkan

Batistuta35 dedi ki...

Hakandan ziyade zapoyu koymak alzımdı buraya. 2. golü yemesek sonuç bu olmazdı bence.

Unknown dedi ki...

hakan zapo a.ş... seneye galatasaray'a satarız. bu sene idare edin beyler. guti izliyosa maçı hay attığım imzayı sikeyim diyodur.

Jokond dedi ki...

Hani bir de klişe kalıp var ya... "Hakan'ı kazanmamız lazım". İyi de ben Hakan'ın neyini kazanacağım? Adam Land Rover kazanmış, trilyonluk servet yapmış. Ev var, yat var, kat var, güzel bir ailen var. Bu nasıl bir kayıptır ki her Allahın haftası biz Hakan'ı kazanmaya çalışıyoruz? Hakan'ı kaybedelim mümkünse...

kuduz dedi ki...

Hakan'ı geçen maç yuhlayan seyirciye tepki veren taraftarı haklı bulduk, eyvallah.

Hakan'ı son 5 maçtır izleyenlere sorarım bu takımı 1-0 yenik başlatan adam kimdir ?

Zapo'ya diyecek yok... Defans oyuncuları için bir kaide vardır "topu sektirmemek".

Diyecek birşey yok bu Porto'yu yeneriz hemde evire çevire yeneriz ama Hakan gibi embesilin kalede olmadığı zaman.

Ze1903 dedi ki...

Gözlerim Holsoko'yu aradı oda olsa hastaneler dolar taşardı.Kayseridede oynatsın schuster Hakanı kazanalım şu hataları yapmasa mükemmel kaleci zaten a.q!

Pheaglix dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ze1903 dedi ki...

Zapo ayrı sorun zaten adam birkere tek hamleli oyuncu ya topu alırım yada geçilirim mantığıyla oynuyor,pozisyon alıp savunma yapma diye birşey yok.Manisa maçında 2. golden önce duran topta adamı karşılasa birşey olmazdı ama arkadaş gitti daldı faul sonrası gol zaten.Veysel Cihan Zapo'ya karşı kral olabiliyorsa düşünmek lazım.Devre arası Sivok düzelsin bir stoper alalım Ferrari'den de hayır yok anlaşılan belki birşeyler düzelir.Kale için çözüm klübede zaten

Massaro dedi ki...

Hakan hakkindaki elestiriler skor yazarligi, yanlis anlamayin bu adami 3 yildir elestiriyorum ama 3 yildir Hakan ayni.

Bugunku elestirim Hulk'un ilk yarida zayif vurusunu aktif alana celmesi, 3 yildir hep ayni hep ayni, yoksa ilk gol kaleci hatasidir kabul edilebilir.

Dedigim gibi skor yazari cok bu ulkede

berthelemy dedi ki...

Yenilince hemen suçlu aranıyor. Hakan Zapo bu hataları yapmasaydı yine de yenermiydik? küçük takım mızmızlanmaları bunlar. Onlar bu hataları yaparken sen hücumda ne yaptın onu sor kendine. fener cl'de çeyrek finale çıkarken sevilla rövanşında volkan maçın hemen başında saçma sapan 2 gol yemişti. sonunda turu kim geçti?

evet hakan kazma, zapo kazma onları bi çıkarsak müthiş bir takım olucaz hakkaten. daha hücum setin yok hala hakan diye sayıklıyosun. siz bahane aramaya devam edin seneye gene porto olmadı valencia gelir koyar gider.

Massaro dedi ki...

@barthelmy

dedigine katilirim, o hatalari yapmasalardi da porto bir sekilde yenerdi.

Insanlar garip... bu macta takimin basinda denizli olsa Denizli elestirilirdi, herkes "Hakan'i oynatan Denizli" derdi, Schuster olunca elestirilen Hakan, sanki Hakan kendisini kadroya koyuyor.

Ze1903 dedi ki...

Bne hucümda naptık olayına katılamıyorum sırf bu adamlar yüzünden.Birşeyler yapmaya çalışırken veya yaparken bu adamların hataları takımın bütün oyun planını bitirdi.Ayrıca hucümda oynattığımız adamlarda Tabata,Nobre Nihat yani yapabilecekleri şeyler biryere kadar.1. ve 2. gol öncesi oynadığımız oyundan bu adamlar rağmen memnundum.Yoksa takımın seviyesi Guti ve Q7 çıktığında hucüm oalrak yerlerde,geçmiş yıllara göre ileriye dair umut beslediğim tek şey golü uzun toplar yerine pas yaparak arıyor olmamız

barfilozofu dedi ki...

bernd schuster: bir gün gelecek hakan'ı kazanmadığım için bana küfür edeceksiniz.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Hakan Liverpool'dan 8 tane yedikten sonra psikolojik yardim aldigini soylemisti. Zar zor toparlandi. Simdi yeniden boyle bir surecte.

Ben diyorum ki: Besiktas Psikoterapi yeri degildir. Hakan iyi bir yedek kaleci, ama asla 1 numara olacak mental ozellikleri ve devamliligi yok. Herkes Hakan'i overken sezon basinda, ben an itibariyla iyi oynasa da guven vermedigini hep soyluyordum. Hata yapma egilimi cok yuksek olan, daha da kotusu, bu hatalarindan etkilenen bir kaleci malesef.

Schuster Hakan'da israr ederse kendi ipini ceker, kurulan takima yazik olur.

Sarper dedi ki...

Schuster'in Hakan^da inat etmesi bir noktaya kadar anlaşılır ama bugün o noktaya gelmiş vaziyette hakan

yeni bir sayfaya geçilip, başına da Cenk yazılmazsa, Ekrem'in dediği gibi Schuster kendini baltalar, kendisine duyulan güveni yok eder

Levent dedi ki...

Ben Hakan tercihinin yanlış olduğunu ama Hakan'ı ıslıklamanın da yanlış olduğunu her postta yazdım.

Şimdi bu maçta Hakan'ın yine artık her maç yapmayı alışkanlık hlaine getirdiği yan top saçmalıklarından biri yüzünden iyi götürdüğümüz bir maçta geriye düştük. Sadece bu maçta yapsa, şanssızlıktır der geçeriz, ama her maç yapıyor. Sorun burada. Bu Hakan açısından da kötü, çünkü her geçen maç "Acaba hata yapar mıyım?" psikolojisiyle hareket edip malesef hata yapıyor, biliyor ki gereksiz tek pasında bile tribünde homurdanmalar olacak. Bu başta Hakan olmak üzere, tüm takımı etkiliyor. Bu Hakan'ı kazanmak değil, Hakan'ı kaybetmektir, net.

Bu maçta Hakan'ı direkt olarak suçlayamayız, ama hataları olduğunu belirtmenin mızmızlanma olduğunu da söylemek saçma. Üstüne bu kadar dar bir kadroyla "Hücumda ne yaptın ona bak önce" demek daha da saçma. Bu kadroyla bu oyunu kim bekliyordu çok merak ediyorum. Sen bugün başta Nobre'den, oyunun bazı bölümlerinde Nihat, Tabata gibi oyuncularından maksimuma yakın verim almışsın, öp başına koy.

Şu takım tam kadro olarak bakıldığında sağlam kadro, ama işte şanssızlıklar da bel büküyor malesef. Bu da aslında kadronun bu gibi durumlarda o kadar da geniş olmadığını göstermesi açısından olumludur diyelim.

Maçla ilgili de, yine Porto'nun pek bir şey oynamadan kazandığı, yine golleri bireysel hatalardan yiyip kaybettiğimiz bir maç olduğunu söyleyebiliriz.

bisyar dedi ki...

@leventpolat aslinda katiliyorum ama bir nokta var zit dustugumuz. nihat'tan alinan verim meselesi. su sebeplerden
1- kendisini bu kadar karaktersizce yere atan bir adami ben (biraz da romatik sebeplerden( istemem

2- surekli elleri kollari havada birilerine bagiriyor. ofsayta dusuyor bagiriyor, ortada bos adam varken sut cekiyor bagiriyor, hatali pas veriyoe bagiriyor. insanin "onune bak topunu oyna" demesi geliyor

tabi, belki de nihattan alacagimiz en ust verim bu. o zaman ayri bir konu

@umut bence guti izliyorsa, bu takimi ben adam edicem galiba diyo da olabilir :))

not: kaleciye kufur, yuhlama,ve kaleciyi tek basina yuhlama olmaz. hata yapsa da olmaz. cok zor is. cok yalniz is. haftaya oynamasin ama hedef tahtasi yapilmasin, yuhlanmasin

bisyar dedi ki...

bir de sorum var. ikinci yari basi hilbert surekli bosa kacarken, biz niye israrla oyunun sikistigi sola donduk?

BJK4EVER dedi ki...

Cunku Hilbert'e top atilsa ya herif kendi etrafinda donup (bzk Ekrem Dag) geriye pas atacak ya da isabetsiz orta yapacak ondan.

tearkan dedi ki...

İki tarafta da yeşil birer canavar vardı. Birinin adından, birinin formasından.

AQ-47 dedi ki...

"Hücumda n'aptık yae" demek insafsızlık, bence ilk yarı takım mevcut kadroya göre iyi oynadı, 2 tane net pozisyon var, orta saha hızlı paslarla çıktı, Nobre-Bobo ikili olarak uyumluydu, 1-0 öne geçsek üzerine yatacak tarzda oynuyorduk. Ne olduysa o yan toptan sonra oldu...Gariptir ki, adamlar 10 kişi kalınca bizim oyun tarzımız onlardan daha çok bozuldu...

Levent dedi ki...

@bisyar Eh, tabi Nihat'ın onları yapması beni de tiksindiriyor, ama sonuçta oyun olarak alabileceğimizi aldık.

Hilbert'in de ortaları çok kabız gerçekten, sürekli rakibe çarptırıyor. Bunları çalışması lazım. Ama bence birkaç pozisyon özellikle çok bariz boşluk yakalayacağı topları atmadılar, onu da es geçmemek lazım.

Unknown dedi ki...

bu golleri keske cenk yeseydi onu eleştirseydik genc derdik tecrubesiz derdik ama hakan yeter yani 3yıldır bi adam yan topa cıkmayı ögrenemezmi ya hakan ı geldiği ilk yıl marsilya macında yan top hatalarında puanını vermistim aynı hatalar hala devam ediyor hakan kazanmak yerine bu sansı cenk e versek belkide seneye cok daha güven veren bi kalecimiz olcak
evet bi oyuncunun yuhalanmasına karsıyım sonuna kadar ama inatlada oyuncu kazanılmıyor bunun artık anlasılması gerekiyor.
hilbert icinde tamam evet ortaları biraz isabetsız ama bence son yıllarda orda oynayan en iyi oyuncumuz en azından ataklara katılıyor isabetli isabetsiz orta yapabiliyor kosuyor bence bu adamda ümit var

bisyar dedi ki...

@BJK4EVER haklisin. yanlis anlattim. hilbert iyi orta yapacakti demiyorum. ama belli anlarda o kadar bos kaldi ki, artik bu konumda birsey yapacaktir dedim.
her sene 8 oyuncu satip, yine her sene ayni duzeyde futbol oynayabilen Porto'yu ve 3. golde abartan Hulk'u da tebrik etmek lazim bu arada

Sarper dedi ki...

Maçta hatalar yapan Hakan'ın performansının nasıl yükseltilebileceğinin sorulması üzerine Schuster, ''Hakan'ın yeterince şans bulduğunu düşünüyorum, bu konuda nasıl bir iyileşme yapabileceğimizi düşüneceğiz'' yanıtını verdi

musahulusi dedi ki...

Massaro ve barthelmy dediklerine katılmamak elde değil.

berthelemy dedi ki...
Yenilince hemen suçlu aranıyor. Hakan Zapo bu hataları yapmasaydı yine de yenermiydik? küçük takım mızmızlanmaları bunlar. Onlar bu hataları yaparken sen hücumda ne yaptın onu sor kendine. fener cl'de çeyrek finale çıkarken sevilla rövanşında volkan maçın hemen başında saçma sapan 2 gol yemişti. sonunda turu kim geçti?evet hakan kazma, zapo kazma onları bi çıkarsak müthiş bir takım olucaz hakkaten. daha hücum setin yok hala hakan diye sayıklıyosun. siz bahane aramaya devam edin seneye gene porto olmadı valencia gelir koyar gider.


Massaro dedi ki...
@barthelmy dedigine katilirim, o hatalari yapmasalardi da porto bir sekilde yenerdi.Insanlar garip... bu macta takimin basinda denizli olsa Denizli elestirilirdi, herkes "Hakan'i oynatan Denizli" derdi, Schuster olunca elestirilen Hakan, sanki Hakan kendisini kadroya koyuyor.

jeankier dedi ki...

"hakan kötüydü ama" diye başlayıp bana cümle kuran kurabilecek herkese dalabilirim şu an.. bir tarafında boncuk mu var kardeşim bu adamın?

bacon1903 dedi ki...

Hakan
Keske gsye gitseydin dedirttin butun bjklilara gsde sana 1 sene sabrederlermiydi???8 gol yedikten sonra bu taraftardan sana ozel bir tepki geldi mi???Hayir!!!Yeter artik insanlari biktirdin!!!

Nihat

Hata yaptin geri dondun hicbirsey gosteremiyorsun milyon erolari cebine koyuyorsun tamam sen hatali degilsin seni alanlar hatali ama sende allah rizasi icin bir bjkli olarak kazandigin bir miktar parayi bjk altyapisina ver bak bakalim o zaman bu taraftar seni ozel olarak islikliyormu artik seni sahada gorunce ne yazikki guluyorum!!!!Oyuna hicbir katkin yok zararin cokkkk!!!!!Hulk golleri atti sen 2 metreden kalecinin ustune nisanladin hulkun kariyerine bak senin kariyerine bak ama sahada ne yazikki kariyerler oynamiyor!!!!

Sertug Ozgur dedi ki...

Hakan sene başında-daha cenk ile anlaşılmamıştı- belli bir yaşa geldim daha fazla maç oynamak istiyorum düşüncesiyle gitmek istemişti ve galatasaray'a gidiyordu az kalsın.

Böyle düşünen bir ismin nasıl mental sorunları olur, psikolojisi çabuk dağılır aklım almıyor. Zaten kendini süper sandığı için yediği gollerde şekilden şekile giriyor bence. Bazı pozisyonlarda ciddi eksiklerin var Hakan ve futbol bilgin yok,sıfır. Bunu kabul et. Kendini iyi sanmanın yanında, kendine olan en derin güvensizlik duygusu seni bu hale getiriyor. Aslında biliyosun ama kendini kandırıyorsun, çalışmıyorsun.

Yahu bir maçta 8 tane gol yedi diye psikolojik destek alan adamdan ne beklenir ki zaten?

Maç ulan bu maç, ciddi sakatlık geçirmemişsin sakatlık fobin filan yok, özel hayatında bildiğimiz kadarıyla ciddi sorunun yok, doktor bey 8 tane gol yedim ibrahim toraman vurdu adama çarptı o bile gol girdi, bu mudur oğlum sorunun?

Sıçayım bilimine ve böyle zayıf kişiliğine afedersin.

BJK4EVER dedi ki...

Bence 2 kisisel hata gelmeseydi yenilmezdik.

Strateji dedi ki...

Kişisel hata olmasa sonuç böyle olmazdı. Porto'nun ilk gole kadar tek pozisyonu yoktu, bizim ise o dakikaya kadar 2 net pozisyonumuz vardı. Savunmayı ileride kurmuyor, hızlı paslarla kontratak kovalıyorduk ama golü yiyince Porto geri çekildi, üstüne kırmızı kart geldi, iyice kendi yarı sahalarına kapandılar, Guti ile Ouaresma da olmayınca dar alanda üretken olamadık. Maç 0-0 gitse, bulabilirdik gol.

Nihat ve Nobre bugün maksimumlarını verdiler. Hakan ise apayrı. Hiçbir şekilde ıslıklanmasını, yuhalanmasını tasvip etmiyorum, olmaması lazım. Ama bu Hakan'ın yetersiz bir kaleci olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Schuster'e de Hakan tercihi dışında kızmıyorum. Oynatmaya çalıştığı oyundan memnunum. 3 haftadır yeniliyoruz ama hep "ulan hemen bir sonraki maç gelsin de izleyelim" diyorum, zevk alıyorum takımın oynadığı oyundan. Halbuki geçen sene o kısır, zevk vermeyen, sıkıcı oyundan sonra yensek de yenilsek de zerre heyecan duymuyordum. Neyse, Pazartesi muhtemelen Kayseri'de de kazanamayacağız, o zaman da kızmayacağım Schuster'e. Zira her zaman geçen seneki gibi oynayıp kazanmaktansa, bu sezonki gibi oynayıp kaybetmeyi tercih ederim.

Arkhe dedi ki...

Toraman yine yırtmış.

ea_mvp dedi ki...

Eğer 10 kişi kalan takımdan 2 gol yiyip, tek golü 9 kişi kalınca atabiliyorsak Hakan' dan daha büyük sıkıntılar ve ıslıklanması gerekenler vardır. Ancak Beşiktaş' ın futbolcusunun ıslıklanmasının bir aklı mantığı yoktur.

okka dedi ki...

ben yine nihat'a takıldım yahu.
dk 5 at o golu kardeşim at be.
böyle maçlardan kaç kere gelir o şekilde pozisyon sana.

emrh.srt dedi ki...

2. golde toromanın da hatası büyük nerde sivoklu ferrarili savunma bee

mj23 dedi ki...

hakan'ı kazanalım derken beşiktaş'ı kaybediyoruz.

Unknown dedi ki...

bir hakan klasigi icin.
http://sonkartallar.blogspot.com/2010/10/hakan-arkan.html

Unknown dedi ki...

Hakani elestirdigimiz zaman herkes uzerimize cullandi sene basinda, yok iyi cocuk, kalbi temiz gibi soylemler kullanildi, abi o zaman benimde kalbim cok temiz, Besiktasida en az Hakan kadar seviyorum oynatin benide Forvette o zaman. Burasi Besiktas kardesim formayi kim hakediyorsa o oynayacak, maci televizyondan izleyen Cenk hakanin yedigi gole kiciyla gulmediyse ben baska birsey bilmiyorum.

Hakani kazancaz diye tarihin en pahali kadrosunun agzina siciyoruz.

Rustu formsuz oldugunda yada hatali gol yediginde sakatlik numarasi yapip ya maca cikmiyor yada oyundan mac bitmeden cikiyor bizim hakan efendide onu yapacak beyinde yok.

Delgadoyu Tabataya harcayanlara birsey demiyorum.

Nihatta Besiktasin cocugu onun zaten afilli dokunulmazlik kalkanlari var.

Nobre savasiyor...

Mehmet Dinler dedi ki...

Milli takıma kadar yükselmiş Cenk'i oturtmak için mi aldı bu takım ben anlamıyorum.

kkkam dedi ki...

Ben artık Hakan Arıkan'ın oynayacağı hiçbir maçı izlememe kararı aldım adam Fenerbahçe maçından beri hep aynı hataları yapıyor. Dikkat ederseniz görürsünüz. Her yediği golden önce bir hava topunun sektiriyor ve ikinici hamlede kontrol ediyor ve bu çok basit bir hata Cordoba'nın asla yapmayacağı bir hata Cenk'in kaç maçını izledim topu ikinci hamlede kontrol ettiği zaman bile faule maruz kaldığını veya falsolu ve kaleciyi zor durumda bırakan toplarda sektirdiğini görüyorsunuz.
Bu adam Liverpool maçından sonra bir daha kaleye geçmemeliydi artık nasıl bir torpili varsa.

Sertug Ozgur dedi ki...

Öte yandan burada bir arkadaş da yazmıştı. Hakan'a bu kadar şans tanımak bana göre Cenk'i filan kaybettirmez aksine güven kazandırır.
Bilecek ki bir hatasında kale değişmeyecek. Cenk de hata yapabilir sonuçta. Hakan burada sürekli hata yapıyor ama gereken şans tanındı sonuçta. Schuster demiş zaten Hakan'a yeteri kadar şans verdik diye. Ha bundan sonra hala oynatırsa ciddi ciddi güvenim azalacak kendisine.

tomates dedi ki...

Hatalı gol yemesi önemli değil ama Hakan golü yedikten sonra takımın bütün ritmi bozuluyor. Konsantrasyon sorunu var. Çok fazla top gelmedikçe iyi maç çıkartamıyor. Yani tipik anadolu takımı kalecisi...

RuFF dedi ki...

Suç Hakan da değil.Islıklanması saçmalık.Hakan kendi kendini ilk 11 e yazmıyor.
Bu adam FB,Antalya,Trabzon,Manisa maçlarında hatalı goller yemiş.Halen daha bu adamı kaleye koyuyorsa suç T.D dedir.Hakanda değil.

Toraman çok kötü.Karşısına gelen her forvet oyuncusundan yavaş.Emenikeye rezil olduğu gibi dün Hulk a rezil oldu.Bir savunma oyuncusunun bu kadar yavaş olma lüksü yok.Ersan denenmeli artık.
Her topiğe yazıcam.Zapo,Toraman göbeği ile çıkılan hiçbir ciddi maçı Beşiktaş kazanamaz..

Pamukk dedi ki...

ah be çocuk

evet toraman'ı da yazmak lazım. bu maçta yediğimiz 3. golde de, rapid wien maçında da yediğimiz golde de çok çabuk çalım yedi.

Unknown dedi ki...

abi maç 0-1 iken, yediğimiz o saçma gole rağmen herkes aha gol gelecek 1-1 olacak diyebiliyordu.oyunu yığmıştık bi şekilde, ama gel gör ki zapo; yooo hemen bi tane daha yemeliyiz ki, tribün de çöksün, bu moral falan beşiktaş'a ters haydi biraz kanser olalım diyerek topu seyretti. gerisi zaten boş ha 3 ha 5 bitmişti maç.

dugenci dedi ki...

Toraman gene yirtti bence de diğerleri daha çok göze battı ama gollerde ki Toraman yaptığı ve yapamadığı hamlelerine iyi dikkat etmek lazım

gnyz dedi ki...

Toroman'ın en büyük şansı zaten Baki, G.Zan, Zapo gibi kendisinden daha çok saçmalamayı başaran adamlarla oynaması. Birde kendileri mücadeleci hırslı futbolcu kontenjanından olduğundan sıra bir türlü ona gelmiyor.

bacon1903 dedi ki...

Toramani ilk sagbekte gordugumde kurtulduk diye cok sevinmistim adam o kadar yurekten oynuyorki benim bile takdirimi kazaniyor ama stoperde kesinlikle oynayamiyor yaptigi kademe hatalari inanilmaz.Su anda elimiz mahkum ferrari kafaca sakat zapotocny o kadar yetersizki gecen seneki sampiyon bursanin kadrosuna zar zor giriyordu.Ersan yetenekli ama agir gibi geldi bana belediye macinda!!!Ben ferrari-toraman ikilisi derim ama devre arasinda stoper transferi allahin bir emri sivok geri donse bile!!!!

ozy dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ozy dedi ki...

Holosko bu hafta kaleye gecsin, Holosko'yu kazanalım..
Haftaya'da Nihat gecer onu kazanırız.

bahadır dedi ki...

hakan arıkan, kayseri kadrosuna alınmamış.bu iyiye işaret mi ,ilerleyen haftalarda göreceğiz.

Yorum Gönder

Ara