.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

4 Ekim 2010 Pazartesi

Egemen Korkmaz

Hayır. Artık 'suç sende değil, senin gibi adamların karşısına Guti gibi oyuncuları getirip oynatanda' demeyeceğim. Senin gibiler her yerde var zaten. La Liga'da da var, Premier'de de var. Ama tükenin artık. Her futbolcu sert oynar, her futbolcu da kantarın topuzunu kaçırabilir. Ama bu maç başlarken hepimiz Guti'yi senin şerrinden sakınıyorduk, neredeyse korktuğumuz başımıza geliyordu. Niye şaşırtmadın bizi? Niye hiç bir zaman şaşırtmıyorsun? Sırada kim var? Volkan Şen mi? Bırak bu adamları da toplarını oynasınlar. Sen ve senin gıyabında '20 dakikada 4 tekme sallarım, 60 dakika top ayağını uzatacak cesareti olmaz' diyen hepiniz. Sert futbol oynayan ama futbol oynayan insanların da adını kirletmeyi bırakın. Edeb ya.

41 Yorum:

fabianernst dedi ki...

ohaaa be gozlerime inanamadim çoğu kimse ts yi tebrik eder durumdaymış .. teofilo egemen burak. beyler bu maç geçen seneki fener maçi gibiydi adamların alayi çirkeflik yapti ha biz maçi hakketmedik orası ayrı konu .. bilica rolunde egemen i izledik ..fenerbahçe bunlari yapsa çıldiriyoruz ts yapinca ses yok..bana kimse anadolu futbolu devrimi fln demesin sampionluğa oynayan ts nin avcili ibb den zerre farki yoktu tabi anlayana..yok adamlarin alayi maç içinde hep dirsek attilar. ibo maçin 60inda yan hakeme dedi zaten şenol hocaya helal olsun belli bazı şeyler sahada bir oyuncu yapmadi alayi 11 ide yaptiysa bunu vardir birşey yok smpatik yok iyi huylu yemeyelim birbirmizi..kazanmak için her yol mubah mantigiyla ts izledik geçen seneki fener den ne farki var..

Ozgur dedi ki...

bu kasap bursa'da oynarken de bize tekme sallar dururdu. bi yerinde bi sorun var sanırım da neresinde var? inönü de incelemek lazım.

fabianernst dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
tomates dedi ki...

Eğemen Allahtan Korkmaz, kuldan utanmaz...

Melih dedi ki...

devamlı pazartesiye maç koyan federasyon bu maçı niye pzt koymadı.. elenelim ak.. sokarım böle temsil etmeye.. gitmesin şl'ye 2 takım lige asılalım şampiyon olalım !

okka dedi ki...

şu adamları gördükçe. ben nasıl topçu olmadım anlamıyorum. gelene gidene tekme geçir al sana en kral tandemsin.

JANiTSCHAR dedi ki...

Kuddüsü gibisine Az rastlanır..
Adam etliye sütlüye karışmadan ben bu maçtan nasıl sıyrılırım derdiyle 90 dakikayı bitirdi..Trabzonsporlularda Kuddüsünün bu kıyağından yararlandılar.

Gol öncesinde kazanılan serbest vuruşta da bence Burak kendini yere atıp tiyatro yaptı hakem de bunu yuttu.

Sertug Ozgur dedi ki...

Açıkçası bu tip postları doğru bulmuyorum.

Yarın bir gün Beşiktaş'lı oyuncu da böyle yaparsa hani nerde koysanıza lafları çıkabilir.

Ama her ne olursa olsun bu Egemen'in kasap,kazma,çirkef ve Bursa'dan Trabzon'a gelince yaptıklarından dolayı( bursa maçında üçlü çektirmek) çiğ bir futbolcu olduğu gerçeğini değiştirmez.

Her yönüyle sevimsiz bir adam.

Jokond dedi ki...

Beşiktaş'ta rakibine kasıtlı giren bir futbolcu olduğunda yakışmadı mesajını ilk yayınlayacak yer yine burası olur.

Zibidi dedi ki...

Engin Baytar ı, holivud aktörü burak yılmazı ve teofiloyu da unutmamak lazım

Sertug Ozgur dedi ki...

Jokond

Buna inanıyorum da, rakibe kasıtlı mı girdi girmedi mi meselesi muallak olur, mesela hilbert'in de engin baytar'a sert hareketi var, ama rakibi direk sakatlamaya yönelik hareket olarak düşünmüyorum, sivok'un da geçen sene tekmesi vardı birinin karnına, ama orada refleks olarak bir aptallık yapmıştı bana göre. Ha başkası çıkar misal hilbert engin'in bacağına elini vermek için girdi niye koymuyosunuz der, bu yüzden can sıkıcı olabilir.

carlito dedi ki...

Egemen ve onun gibi kendisini futbolcu zanneden futbol katilleri böyle büyük takımlarda, hatta süper ligde kendilerine yer bulabildiği müddetçe futbolumuz bunlardan zarar görmeye devam edecektir..
Beşiktaş'ı ayırmıyorum, biz de yıllarca bu gibi oyunculara kadromuzda yer vermişizdir mutlaka, ama keşke her kulüp olaya "futbol" açısından baksa ve futbolu kirleten bu Egemenleri dışlasa..

tabii bütün bunlar hayal, biz gerçeğe dönelim!..

Sertug Ozgur dedi ki...

Dünyanın her yerinde böyle tip oyuncular var ve olacaktır, mesele hakemlerin genel olarak cezalandırmaması, adeta kışkırtması.

Şu kuddusi düdüğü asar umarım, bıktık abi bu hakeme benzemeyen hakemlerden, ama veliahtı aytekin durmaz olabilir.

Nigel De Jong denen insan müsvettesini gördükten sonra bu kasaplar hafif kalıyor ...

Gerizekalı öküz daha final maçında yaptığı hareket akıllardayken Ben Arfa'nın bacağını eline vermiş futbol katili it.

purplepurple dedi ki...

@lakerda; jokond denmesi gerekeni demiş aslında, beşiktaş'ta da bu tarz bir futbolcu olursa onu da ilk bu platform yazar.

ayrıca beşiktaş maçlarında çok kez bir futbolcu kasti tekme de yedi, sert faule de maruz kaldı. burada ayrıca başlık açılmasının (açmamın) nedeni sadece 'bu tekme' değil. egemen genel tavır itibariyle böyle bi adam. maç başında guti topu aldığında egemen'e dikkat etse bari diyoduk. egemen bu tekmeden sonra da tekmeler attı.

yani egemen o anlık sinirle veya oyun akışıyla yapmıyor bunları. sen demek isteneneni tam olarak anlamamışsın belki de. egemen gider 15-20 dakikada 3-4 tane tekme sallar ve karşısındaki adamın direncini ve oyun oynama iştahını yokeder. bunu zamanında gençlerbirliğinde tomas yapardı mesela.

Unknown dedi ki...

Beyler Bizde de bir Pascal Nomuma vardi hatirlasaniz..
Rakibin yuzune tukurmeler, kasti tekmeler, yumruklar.. o adam taraftarimiz tarafindan neredeyse mesih ilan edilecekti..

purplepurple dedi ki...

çünkü mesih'ti

BJK4EVER dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Ismail Gulduren? Selcuk Sahin?
Beyler biraz empati yapin.. Milletin topcusuna agresif, sert oynadigi icin tepki koyuyorsunuz, kendi adaminiz icin ama o mesihti deyebiliyorsunuz, Besiktasli adam kendi hatasini gorendir, gerektiginde kendi takimindaki adama en sert tepkiyi verebilendir.

purplepurple dedi ki...

pascal sahaya futbol oynamak için çıkardı. pascal öfkesini kontrol edemezdi bazen. ama niyeti futbol oynamaktı. başkasının oynamaması değil. pascal'ın sakatladığı hatta pascal'ın oyundan çıkmasına neden olduğu tek futbolcu bulamazsın.
pascal'ı sevmeyen başka takım taraftarlarını anlarım. ama ben burada sahaya rakibini oynatmamak, rakibini sakatlıkla tehdit ederek oynatmamak üzere sahaya çıkmış bir adam yüzünden; bizde de pascal vardı diyen adamı anlamam.
beyler biraz da kendimize bakalım tavrına ezberci adam gözüyle bakarım.

ben lugano'ya saygı duyarım. lugano maça tamamen defans yapmak ve defans gerekliliklerini yerine getirmek üzere çıkar. lugano oyunu sert oynar. lugano tekme de atar. lugano öfkesini de dingileyemez. ama niyeti bu adama 2 tekme atayım, bir daha ayağına top almadan önce iki kez düşünsün değildir.

beşiktaş'ta da olmuştur bu tarz 2 tekme atayım, 2 dakka yerde sürünsün bir daha kendine gelemesin diyen adamlar. ama azdır bu adamlar.
fener'deki bilica. zamanında gençler'deki tomas. zamanında kocaelindeki osman.. materazzi vs. azdır yani. egemen de bunlardan biri. bunu yıllardır yapıyor. bunlar ayrıksı ve kötü niyetli, çok ekstra olarak niyeti değişik adamlar.
hala 'bu adamlar her takımda var.' hala 'bizde de çirkefler vardı, pascal vardı'.. 'empati yapın' falan.

sen önce ne dediğimi anla, ondan sonra beşiktaşlılık dersi verirsin. illa damara basılacak yani he.

tannhauser dedi ki...

aslında nouma burada tartışılan konu için çok da isabetli bir örnek olarak ortaya çıkmış. nouma'nın hareketlerini yorumlayacak olursak, şöyle diyor; "sen eğer beni ya da arkadaşlarımı sakatlamak pahasına tekme tokat dalar, bizi futbol oynayamaz hale getirmeye çalışırsan, bizi bununla sindirmeye kalkarsan, bunu da kancıkça, hakemin gözünden kaçırarak yapmaya çalışırsan ya da hakem efendi göre göre düdük çalmazsa, onun düdüğünü ağzından daha çok yakışan yerine koyarım, senin de ağzını burnunu eline veririm. üstelik bunu gizli saklı, kaçak göçek, kancıkça yapmam. hakemin gözünün içine baka baka yaparım. çünkü ben futbol oynamak istiyorum. beni sindirerek bundan vazgeçirebileceğini zannediyorsan..." bu tavır doğru mudur, yanlış mıdır bilemiyorum. ama ben tribünde aynı şeyi yapmak istiyorum. pascal sahada olmanın avantajını kullanarak benim yapmak istediğimi yapıyor. para kaybediyor, ertesi hafta oynayamıyor ama yapıyor. adaleti adalet verme makamı dağıtmazsa insanlar kendileri aramaya başlarlar. pascal'ın yukarıdaki hareketleri yapmasının müsebbibi adalet dağıtmayı o veya bu nedenle, gerizekalılıkları ya da satılmışlıkları dolayısıyla beceremeyen hakemlerdir. penaltı pozisyonunu görmezsin, topun kimden çıktığını kaçırabilirsin, sahaya çizgi çekmeden ofsayt mı değil mi olduğu konusunda anlaşma sağlanamayan pozisyonlara bir saniyede doğru kararı veremeyebilirsin ancak kötü niyetli futbolcuyu tespit edip maçın başında cezalandırman gerekir. yoksa oraya para ödeyip gelmiş ya da yayıncı kuruluşa aidat ödeyip tv başına geçmiş insanın hakkına tecavüz edersin. kimse egemen ne yapacak acaba diye gitmez maça. guti nasıl pas atacak, yattara nasıl çalımlar atacak diye gidilir maça. bu tip adamlar oynayamazsa sen de hakemlik yapamazsın...

theanswer dedi ki...

pascalın benim gözümde mesih olma sebebi dün oynasaydı misal; egemen veya teofilonun dişlerini ellerine verirdi ki bende inanın bundan büyük haz duyardım. toramanın maç biterken teoya istanbulda görüşürüz o.ç demesini ağzından anlamayan yoktur heralde. umarım sözünü o veya başkası tutarda teofiloyu inönüde öndeyken maçın son dakikasında tekme tokat yada kafayla yere indirir. kırmızı görür 3 hafta oynamaz. ancak benim gözümde 2. pascal olur.

ati99 dedi ki...

bu ne yav tam gs li agziyla yazilmiis bir post. birakin hocam bu isleri. yildiz oyuncu bu, rakipler onu sindirmek icin tekme de atacak tokat da...

bunlar normal seyler. egemen e laf edene kadar hakeme laf etmek gerek. egemen in yaptigi sey son derece normal, futbol sahalarinda da sikca rastladigimiz bir sey. bizde de zago yapardi, daha sertlerini daha gaddarcalarini hem de. rakibin tendonuna tendonuna basardi. ve isin asli hic rahatsiz olmazdim. cunku futbol bu siz de rahatsiz olmayin

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Sizin sevdiginiz kasdar bende seviyorum Pascali fakat durup dusundugunuzde Pascalin o donemde tribunlere oynadigini, showman oldugunu hemen farkedebiliyorsunuz..
Pascal hakemin gozunun icine bakarak herseyi yapiyordu demis bir arkadas, Bilicada ayni sekilde hakemin gozleri onunde cukur kazdi burda herkes ayaga kalkti dogal olarak, sizin bakis aciniza gore onada birsey diyemeyiz hatta vayy be ne kadar delikanli adammis dememiz lazim, Emre hakemin gozunun icine bakarak ana avrat kufur ediyor onada kral adammis dememiz lazim.. Egemen her macta rakibine hakemin onunde ucan tekme salliyor onada savasci dememiz lazim.. Oyunculari forma rengine gore itham etmek bize yakismiyor.

purplepurple dedi ki...

@ati99..
konu guti'nin özelinden başlasa da guti'nin özelinde değil diye kaç kere söyledim.
konu sadece bu tekme gibi gözükse de, sadece bu tekmenin özelinde değil diye kaç kere söyledim.
yetmedi; konu sertlik olsa da, sadece sert hareketler özelinde olmadığını kaç kez ama kaç kez söyledim. bunu yorumlarda da yaptım, dikkatli okunsa post'un kendisinde de yaptım.

post'un içeriğinde bahsettiğim duruma dahi cevap vermeyen x farklı argüman x farklı kişiden geliyor ve aslında cevap dahi vermediğiniz bir konuda 'geçiniz yæ' diye saçma sapan bir üslup takınıyorsunuz bir de.

ben guti'ye dokunmasınlar demedim (ayrıca tabi ki kendi oyuncumu da sakınacağım gerektiği durumlarda) ..guti'ye dokunulamaz da demedim. sert oynanmasın bu oyun, de-me-dim.
açık açık sert futbol oynayan adamların da adını kirletmeyin dedim, üstüne basa basa! niye dedim, çünkü başka bir şeyden bahsetmeye çalışıyorum.
adam hala çıkıyor, siz de rahatsız olmayın, futbol böyle bir şey diyor.

bu konuda son yorumum bu oldu. allah aşkına ati99, biraz okuduğunuzu anlamayı becerin ondan sonra beylik üsluplar takınırsınız.
baya baya boşluğa konuşuluyor yahu burda.

ati99 dedi ki...

tamam da benim yorumum da guti yle alakalı degil.

sert defans yapan adamları seviyorum. bir futbolcunun sert defans yapma yontemi kotu niyetli bir sekilde rakip futbolcuyu sindirmekse de bunu ayıplamıyorum.

sonucta sahada hakem var, bu futbolcuları cezalandırmanın hakemin gorevi oldugunu dusunuyorum. materazzi gibi zago gibi gaddarca fauller yapıp bunu hakeme belli etmeyen adamlara da ekstra saygı duyuyorum.

kısacası posttaki resimden ne rahatsızlık duyuyorum ne o resime bakıp egemen e kızıyorum.

"Bırak bu adamları da toplarını oynasınlar. Sen ve senin gıyabında '20 dakikada 4 tekme sallarım, 60 dakika top ayağını uzatacak cesareti olmaz' diyen hepiniz. Sert futbol oynayan ama futbol oynayan insanların da adını kirletmeyi bırakın. Edeb ya. "

su cumleye bakıp da bu ne ya gs li postu olmus demeyecek az sayıda besiktas lı vardır bunu da soylemek istiyorum.

Unknown dedi ki...

@ati99
Nedir yani madem futbol içinde kasıtlı caydırıcı sertliği savunuyosan hatta hoşuna gidiyosa M.City de oynayan ve bir senede 2 ayak kıran bir adamında kaburgalarını ezen adamları da savunuyosun demektir.
Bu kadar rahat yazabiliyosan ya hayatında topa ayak sürmemşindir ya da burda milletle dalga dümen peşindesindir.
Son söz olarak Egemen, De Jong hatta bir aralar A.Gücü'nden Yılmaz gibi oyuncuların futboluna duyulacak bir saygım olmadığı gibi karakterlerine de duyulacak bir saygım yoktur.
Nitekim jubilesinden 10 yıl sonra o adam için ne futbolcuydu demezler, kasaptı derler, küfür ederler...

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Pamukk dedi ki...

bunlar normal hareketler

ati99 dedi ki...

@kadir

o adamlardan hicbir sekilde rahatsızlık duymuyorum. o adamlara gereken cezayı vermenin de federasyonların, yonetimlerin isi oldugunu dusunuyorum. eger bu adamlar sert oynadıkları icin, rakibi sindiren tarzda bir oyun yapıları oldugu icin sahadaki hakemden, mac sonunda federasyondan ceza almıyorsa o harekete daha fazla kafa yormanın anlamsız oldugunu dusunuyorum.

ve bu tarz hareketleri yapan futbolcuların, 10 yıl sonra kufur yiyecegini de dusunmuyorum. roy keane'i ornek verebiliriz. kasaptı masaptı ama manu nun efsanesiydi.

sonucta futbolcu iyiyse, o karizma varsa isterse sahaya sıcsın herkes ona 10 yıl sanra da bravo der. bu yuzden kasaplıkla saygı duyulmanın bir iliskisi oldugunu dusunmuyorum.

Pamukk dedi ki...

yat yat engini de koyaydınız
tam ibb lik topçu

Pamukk dedi ki...

Guti 15 gün yokmuş. brafo. tebrikler. tekmecilere mi laf etsem yoğun maç trafiğine mi bilemedim

kötü oldu bu kaldıramıyoruz demekki
avrupada olmayanlar ligi önde bitirirler

guti her maç 90dk oynamaz diye sözleşmesinde mi yazıyo diyen arkadaşa da selam ederim

carlito dedi ki...

@ati99

"materazzi gibi zago gibi gaddarca fauller yapıp bunu hakeme belli etmeyen adamlara da ekstra saygı duyuyorum."

sen bu cümleyi hiç çekinmeden, utanmadan söyleyebiliyorsan zaten tartışmayı uzatmanın anlamı bile yok.. jessie'nin yukardaki "Şeref" başlıklı yazısını bir oku istersen.. senin ekstra saygı duyduğun şey, adamın cebinden parasını çaktırmadan, gaddarca çalabilen adama saygı duymakla aynı şey..!

ben, "bir Beşiktaş taraftarı olarak bu şekilde düşündüğün için" senin adına utandım doğrusu..

fabianernst dedi ki...

materazzi yi seven bilica ile egemeni de sever.. sahi ya guti 2 hafta sakatlandi nazik futbolcu dimi bela okuyalım gutiye yuh be kardesim..topumuzu oynayalım dimi guti iki hata sakat ama yok biz topumuzu oynayalım pes doğrusu..egemenide roy keane i de sevmem ki oolayda roy keane ilk sakatlanan adamdi adam keane e numara yapma demişti yaptigi faulden sonra sonra roy keane 6 ay sakatlanmışti .(o futbolcunun ismini hatirlamadim ama araştirılırsa google da bulunur ki keane sirf kendisini sakatlayip numara yapma dedigi için o adami iyileştikten sonra sakatladı ve biyografisinde de yazmişti).boyle bir olayla egemeni bir tutmak vicdansizlık.guti egemene faul yapip ayagini mi kirmişti biz mi bilmiyoruz .pascalin direk futbolcuyu saktladigini gormedik o direk hakemin gozu onunde direk delikanlı gibi patlatirdi zaten cezasini da alirda genelde tahrik edilip oyle zivanadan çıkardi o da unutulmasin ..ama yok egemen bilica materazziler haklı dimi.o zamn pepe de haklı size gore o meşhur hareketiyle..gutiye kufredeksiniz yakında niye egemen sana taban giriyor diye..adam 2 hafta sakatlandi. tam da bu postun açılmasi isabet olmuş..egemeni savunanlari şimdi ne hissediyorlar acaba..sahtekarlıklarla arif erdemlerle bilicalarla egemenlerle degil direk pascal gib neysem oyup diyip kirmiz yesinler daha iyi.hiç yoktan pascal o yaptigi harektlerde ben bir şey yapmadim demiyor onlar gibi

Unknown dedi ki...

takımda adam kalmadı. bu adamlar artık korkak oynarlar bi de bu yaratıkları görünce. ne biçim lig lan bu.

ederlezi12 dedi ki...

Hay senin kalıbına tüküreyim Egemen..

Ulan Guti var karşında sert oyna ama biraz seyret adamı ne diye sakatlıyorsun adamı gerizekalı herif....

ati99 dedi ki...

@carlito
neyse, senin dusuncen odur, benimki budur. ama benim adıma utanma rica ederim. ben utanılacak bir sey dusundugumu sanmıyorum. sadece cebinden parayı caktırmadan almakla aynı sey olmadıgına kesinlikle eminim. sonucta macları takip eden yuzlerce goz, bir cuval kamera var. yani adaletli bir dunyada yapılan hareketin karsılıgı verilir. ekstra saygı duyarım bu tarz oyunculara, cunku yapmak istediklerini cogu meslektasının aksini iyi yapan iyi beceren insanlardır kendileri. italyan tarzı faulleri, bu tarz futbol anlayısını seviyorum.

@alioner
sen ucmussun abi. demogojinin kralını yapmıssın. bilmiyorum sana ne denir.

neyse iyice uzadı bu muhabbet. sadece sert oyundan, sert futboldan, centilmenlik dısı faullerden rahatsızlık duymadıgımı bir kere daha tekrarlayayım. bunlardan rahatsızlık duymamam da sahadaki her futbolcunun sakatlanmasını istiyorum, futbolcular birbirlerinin bileklerini kırsın vs. gibi bir anlama gelmiyor.

fabianernst dedi ki...

@ ati 99
centilmenlik dışı faulden rahatsiz olmuyorsan q7 nin ayaginı eline verirlerse yarin obur gun benim demagoji yapmadığnı anlarsin

fabianernst dedi ki...

@ ati 99
yani nasıl diyeyim bizim futbolcumuz bu çoçuklar pislik bir adam olarak niteleyemecegimz adamlar da açıkçası o yuzden boyle savunalım diyorum

tannhauser dedi ki...

hala pascal'la bilica'yı, emre'yi, egemen'i karşılaştıranlara anlam veremiyorum. pascal'ın showman olması ya da olmaması ayrı bir tartışma konusu. oraya hiç girmeyeceğim. bahsi geçen oyuncularla pascal'ın farkı hinlikte gizli. pascal'ın "şu adamı sakatlayayım da, oynayamasın" ya da "hakemi baskı altına alayım" ya da "hakem görmeden şu adamın sinirlerini bozayım, o da bana karşılık verip kart görsün" gibi tavırlarını ben hatırlamıyorum. emre'nin, bilica'nın, egemen'in yaptıkları bunlar.

gidip takım arkadaşının çevresini saran adamlara tekme tokat dalmakla, aynı oyuncuyu yıldırmak için maç boyunca hassas noktalarına tekme atmak arasındaki farkı kendiliğinden anlayamayanlara nasıl anlatmalı bilmiyorum.

trabzonlular engin baytar-hilbert örneği veriyorlar. zannedersem aralarında üç pozisyon yaşanmış. ben tribünde sadece birini görebildim. engin top ayağından açılınca kendini sola doğru atıp yuvarlandı. bayağı da bir uğundu. stad ayağa kalktı ama pozisyonda bir şey yoktu. diğerlerinde eğer hilbert kasıtlı bir şey yaptıysa onun da allah belasını versin.

Yorum Gönder

Ara