.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

2 Eylül 2010 Perşembe

Seninle Gurur Duyuyorum...

Politik cevap vermediğin için, karşına kafası çalışmayan adamları almaktan korkmadığın için, kendini inkar etmediğin için ve en onemlisi Beşiktas'ın futbolcusu olduğun için...

47 Yorum:

Arkhe dedi ki...

Bismillah.

Dün ben de Facebook'ta önce Jokond'un Fatih Tekke ve Aurelio'yla ilgili yazısını paylaştım, altına da yorum olarak Trabzonsporlu olduğunu söyleyebildiği için Fatih'i takdir etmek gerektiğini yazdım. Hakikaten etrafta dolanan "ben çocukluğumdan beri X sporluydum" kaypaklığındaki adamlardan 10 kat daha delikanlıymış. Varsın Trabzonsporlu olsun; sahaya çıkınca "forma namusu" denen kavramın farkında olsun yeter. Ki hiç şüphem yok bundan.

Kartal Bafiler dedi ki...

Net adamı severim.

Great White dedi ki...

BJK cephesinden bakıldığında bence de son derece erdemli bir davranışta bulunmuştur Fatih. En azından adeta bir gelenek haline gelmiş olan "ben zaten doğuştan bjk liydim" soslu cümleler kurmaması adına alkışı hak etmiştir Fatih..

ancak bir de işin trabzon boyutu var ki, o faktörün de fatih' in cümlelerine ayar veriyor olduğu kesin. sonuçta BJK içerisinde kaç ay ya da sene geçireceği kesin olmasa da kesin olan bir şey var ki hayatının geri kalanını efsane olduğu trabzon topraklarında ve trabzonlular ile içiçe geçirecek oluşudur..

dolayısıyla amiyane tabirle biraz da mecburi bir cesaret örneği sergiledi fatih. kaldı ki bu rijit duruşuna rağmen halihazırda TS forumlarında her türlüsünden hakaret ve eleştiride bulunan taraftarlar var; hesab edin artık..

beni bir TS li olarak bu transferden rahatsız eden tek şey, Fatih' in BJK formasıyla atacağı her gol sonrasında Fatih Tekke fetişizmi içerisinde boğulan bozguncu tayfanın bizim tribünlerde bir nevi iç savaşa sebebiyet verecek derecede hezeyanlara gark olma ihtimalleridir..

zira trabzon' daki yönetim muhaliflerinin her fırsatta bir koz olarak kullanmakta çekince görmediği fatih tekke silahının da tekrardan ısıtılarak takımın gidişatını etkileyecek boyuta ulaşması an meselesi..

dolayısıyla fatih tekke' nin bjk' ye imza atması saha içinden ziyade, saha dışından bizi fazlaca zorlayabilir endişesi var daha çok..

neyse, fazla da uzatmadan hayırlı olsun diyelim. yeteneklerini kimse tartışamaz zaten. bizden giderkenki performansının yarısından biraz fazlasını dahi gösterse BJK ye çok büyük katkı sağlar bu sezon..

sozcelyk dedi ki...

resmi sitenin ben trabzonsporluyum bölümünü sansürlemesine ne denmeli.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

teşekkürler soner the great white :)

@Great White

Ben çok da "ileride Trabzon sokaklarında nasıl gezerim" psikolojisiyle söylendiğini düşünmüyorum. Trabzonsporlu taraftarların da çok gaza gelmemesi lazım aslında Beşiktaş'a geldiği için, ama bunu söylerken de ülkenin en kanı kaynayan insanlarının yaşadığı coğrafyaya yönelik bir temennide bulunduğumun da farkındayım. Yine de şu unutulmamalı, Feyyaz da Fenerbahçe'de oynadı ama hala bir Beşiktaş efsanesidir kendisi. Fatih Tekke'nin Beşiktaş'a transferi onun bir Trabzonspor efsanesi olduğu gerçeğini değiştirmez, değiştirmemeli.

Trabzon tribünleri için oluşturduğu tehlikeye gelince, benim çok vakıf olduğum bir konu olmadığı için bir şey diyemem. Nihayetinde Trabzonspor'un dinamiklerini sizin gibi bilemem. Umarım dedikleriniz gerçekleşmez.

ian dedi ki...

oynadığı takımlarda efsane olmuş oyunculara çoğu futbolsever başka bir gözle bakar. futbolcu karizması üst düzey bir adamı kadroda görmek beni sevindirdi.

bu gibi oyuncuları kendi içimizde de yetiştirmek ya da bulmak lazım. altyapıdan olur. transferle olur. yurtdışından olur. ilhan'lı pascal'lı beşiktaş'ın ayrı bir havası vardı.

Pamukk dedi ki...

epey yaşlanmış ve mutsuz görünüyodu bi bakım yaptırsın kendine :p

Kalten dedi ki...

Rüştü de bize geldiğinde Fenerbahçeli olduğunu söylemişti yanlış hatırlamıyorsam. Hatta buldum: http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=23676.

Ya hep dürüst adamları transfer ediyoruz, ya da bize gelenler kendilerinde bu gücü buluyor :)

Adsız dedi ki...

Serdar Özkan, Batuhan, Sergen vs. Beşiktaş'lıydı da n'oldu? Rüştü hepsinden 10 kat daha adamdır bence, Fatih de ilk günden yan çizmediğini gösterdi. Karakterli adam böyle anlarda belli olur, herkesin bildiği şeyleri başkaymış gibi gösterip göz boyamanın alemi yok.

kma dedi ki...

daha önce de söyledim ama;

umut touluse'a transferi gündemdeydi. 3-4 milyon avro veriliyordu ve umut da gitmek istiyordu. e kulup para da kazanacak.satarsın ve hemen bi operasyon ile tekkeyi getirirsin..
gençlere abilik yapar. şenol güneşin yardımcılık temelleri atılır. çatlak sesler de susar.
böyle bi senaryoda herkes mutlu olurdu.

bu neden yapılmadı gerçekten anlamadım ben.

fatih'in bize gelmesindeki mantık trabzona gitmesine engel olan güçlere bir nispet olabilir..

Sergeni, Batuhanla, Serdarla ayni kefeyemi koyuyoruz?

Kalten dedi ki...

Sergen Fenerli idi meselâ :)

Adsız dedi ki...

Ben koyuyorum. Ben sevmem Sergen'i, Beşiktaş efsanesi değildir bana göre. Tamam çok katkısı oldu zamanında, gözlerimizi de okşadı, çok acaip goller de attı, Chelsea'yi de tek başına devirdi. Ama 7 düvel gezdi ve her gittiği yerde de yan çizdi, kaypak bir adamdı bence. Sergen için hiçbir zaman "ulan ne sözünün eri adam be" diyemedim. Size göre efsanedir, bana göre değil. Herkesin algısı farklı, efsane kıstasları farklı, tartışmanın alemi yok.

Gecen sene Necipler icin Gorevi birakmasi yeterdir benim icin.

matiasemilio dedi ki...

karakter başka bişey..

Adsız dedi ki...

Dediğim gibi size göre öyledir, bana göre değil. Siz asfaltta içersiniz, ben evimde içerim.

Gorevi Necipler icin birakmasi onun sebebi/bahanesi.

Ben ise "yorumculuktan gelecek para daha tatli, ne diye bir tarafimi terleteyim?" olarak bakiyorum olaya.

Necipler icin birakti, elinin altinda televizyon imkanlari varken o konuyu gundeme getirdi mi? Altyapi icin calismalar yapti mi? Bir yildir ekranda neler soyledi?

Onlara bakmak lazim.

Ben bu blog'da yazmayi birakirim, oyle bir sebep sunarim ki gidip dunyayi kurtarip gelecegim sanirsiniz.

kma dedi ki...

sergen'in aynı prgramda aynı konu için hem siyah gem de beyaz dediğini bile duyabilirsiniz.

adam çalışmaya inanan biri değil. gençlere en son örnek olacak biriyken gençler için bişiler yaptı demek komik.

serbest vuruşun sadece yetenekle ilgili olduğunu çalışarak gelişemeyeceğini düşünen bi adamın necip'e vereceği şey nedir?

ayrıca geçen sene bi programda necip için resmen "düz oyuncu yea" minvalinde bi yorum yaptığını da hatırlıyorum.

Adsız dedi ki...

en azından 61 numarayı tercih etmemesi bile önemli..kötü olacağı için değil ama konunun uzamaması-sürekli gündemde kalmaması açısından iyi. benim gözümde fatih tekke; beşiktaş için farz-ı misal nihattan daha yararlı olması muhtemel bir oyuncu. Aynı zamanda bir Trabzonlu,Trabzonsporlu.isterse ilk golünden sonra armamızı bile öpebilir :) herşeye şövanistlik olarak da bakmamak lazım, belki de insan aynı anda 2 şeyi gerçekten sevebiliyordur deriz..yada sevgisinden ziyade, saha içindeki etkisi yeter bize deriz. ayrıca(mecburi durumlar dışında bireysel silahlanmayı benimsemeyen bir kişi olarak)neden silah taşıdığı eşinin işyeri yada arabasının kurşunlanmasıyla ortaya çıkmıştı sanırım..

gnyz dedi ki...

Tamam Sergen'ın programında bir dediği bir dediğini tutmaz, A2 takımındanda stajını tamamladığı
için ayrılmıştırda(ki kendisi a2 nin başına stajını tamamlamak için geldiğini daha ilk röportajında söylemiştir :) ama Sergen ekranlarda da alt yapı için bir şeylerde söylemiştir. A2 takımın başındaykende daha sonrada Necip'in oynatılması gerektiğini, Necip'in Beşiktaş'ın o bölgesindeki 10 yıllık sorununu çözeceğini defalarca söylemiştir.

kma dedi ki...

sergen'in bir futbolcu için iyi demesi için o futbolcunun kamuoyunda iyi havası oluşması gerekiyor.

buca maçı bittikten sonra sergen'in necip yorumları başladı. geçen sene necip ile ilgili olumlu bişi söylemedi.

necip'i a takıma kazandıran sergen değildir. necip o formayı aldıktan sonra sahip çıkan kişidir sergen. olduktan sonra sahiplenmek kolay.

kaypak demiş biri. cuk oturuyo. katılıyorum..

sozcelyk dedi ki...

biliyorum yeri değil ama firefox üzerinden ekşibeşiktaş.blogspot.com u açınca betiği durdur hatası neden alıyorum ?

diğer bloglarda olmuyor.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bu hatayı başka alan var mı?

sozcelyk dedi ki...

about config'den hallettim.

gnyz dedi ki...

@sozcelykk nasıl hallettin bir anlatsana aynı hatayı bayadır bende alıyorum

sozcelyk dedi ki...

şu an betiği durdur hatası almıyorum ama sayfa tam yüklendiğinde 3 5 saniyelik kasıntı yapıyor sayfa üzerinde işlem yapamaıyorum.

betiği durdur hatasını şurdan hallettim

about:config yaz

çıkan sayfada dom.max_script_run_time üzerinde çift tıkla değer girdisi olarak 20.000 yaz.

betiği durdur hatası almayacaksın ama hala sayfa tamamen yüklenmişken 3 5 saniye beklemek zorunda kalıyosun.

gnyz dedi ki...

sağolasın dediğin gibi baya bir kasıyor

tearkan dedi ki...

daha dün gibi hatırlarım sergen.in satılmasıyla duyduğum üzüntüyü. aynı şekilde fenere gidince ''ben zaten küçükken feneri tutardım; ama o dönem beşiktaş'ın altyapısı çok ünlü olduğu için babam beni beşiktaş altyapısına yazdırmıştı'' benzeri yaptığı açıklamadan sonra duyduğum hayal kırıklığını da dün gibi hatırlarım.

metin'e, ali'ye, feyyaz'a efsane diyorsak eğer sergen bence onların yanında efsanenin e.si bile olamaz. takıma yaptığı katkıya sonsuz saygı duyarım; fakat onun dışında fenere gider gitmez arabasının plakasını 'fb' yaptıran 'alpay özzengin' den farkı yoktur gözümde. (bjk olarak mı kalsaydı diyebilirsiniz. tabi kalmasın; ama fb de yapma be kardeşim. kaypak mısın derler adama)

kim hangi takımlı muhabbeti biraz gereksiz olacak ama sergen sürekli beşiktaşlı olduğunu söylüyor, belli ediyor. fenerbahçe nereden çıktı :)

Bu yorum yazar tarafından silindi.
occasion dedi ki...

fatih fb ya da gs li olsaydı, orada efsaneleşseydi, bu kadar kolay itiraf edemezdi taraftarlığını. rüştü fb liyim demiş mi bilmiyorum. lakin fatih fb li olsa demezdi sanki. ts her ne kadar büyük bir klüp olsa da üç istanbul takımına göre yerel kalıyor. aramızda husumet yok en azından. hatta sempatik gelir çoğu kişiye. arvupada mesela fb yi asla tutmayan bir bjk li, ts her kimle oynarsa kendi takımı oynuyor gibi destekler. kısacası trabzonspor melez bir takımdır. evet, tarihiyle, dünüyle, bugünüyle büyük kulüptür, ama bir o kadar da yereldir, anadoludur. ben g.antepsporluyum diyen bir futbolcu bjk ye gelse biz yine sempatiyle bakarız. ona benzer bir şey bu. keza bize imza atarken ben gs liyim itirafı yapana o semaptiyi bu kadar kolay duyamayız. fatih tekke burdan kurtardı bence. ama dürüstlüğü takdir edilesi tabi.

arkadaşlar bir de blogun üst bölümünde akan yazıda bir soru var. bikini, gs falan. bu sorunun cevabı nerde veriliyor?

bence shelbyl dir o


:))

Sarper dedi ki...

Betiği durdur hatası alan arkadaşlar vekil sunucu (proxy- go.navige filan) kullanıyorsa firefoxta o hatayı alıyorlar.sebebini bilmiyorum ama test edilmiştir.

sozcelyk dedi ki...

go navige ya da proxy kullanmıyorum ayrıca sebebi proxy olsaydı diğer bloglarda da o hatayı alırdık diye düşünüyorum hata sadece ekşibeşiktaşta var.

betiği durdru hatasını düzelttim ama hala site yüklendikten sonra 5 sny filan firefox işlevsiz kalıyor.

@occasion

Abi beni hic taniyamamissin. Ben hicbir zaman gelecege dair "bu kadar" kesin ongorude bulunmam, ancak butun degiskenleri bilmem lazim ki analiz yapayim. :)

geloraptor dedi ki...

o yazı "jessie" diye bağırıyor ama ben de ceteris paribus falan diyerekten de bir kıvırma payı bırakıyorum. =)

matiasemilio dedi ki...

bence o ahmet tathar'dır :)

shelbyl sen de occasion'ı tanıyamamışsın çünkü o "abi" değil "abla" :D

ayrıca bikini giyecek yazarla ilgili güzel tahminler geliyor bazı arkadaşlar çok isabetli tahminde bulunuyor :))

@fitneci @occasion

Ahaha, dil aliskanligi kusura bakilmasin :)

Adsız dedi ki...

recai kocaman diyecem ama o da eksibesiktas yazarı değil

MyT dedi ki...

@fitneci @shelbyl

Böylece üstte akan sorunun da cevabını vermiş oldunuz :) Neticede bikini bir "abla" giysisidir. :))

MyT dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

MyT, yok öyle değil

occasion dedi ki...

@ fitneci

ablayım evet. ne güzel de kamufle etmiştim kendimi. tüh çıktı ortaya. ama bloga ilk yorum yazdığım dönemlerde söylemiştim sanırım.

bu arada ben blog yazarı değilim ki, üstte akan yazının öznesi olayım.

:)

şaka bir yana, polat'ın açıklamalarından sonra ne yazık ki bir arkadaşımızın bikini giymesi pahasına gs nin ilk dörde girememesini şiddetle istiyorum.

evet ben bi kere abicim falan yazmıştın orda düzeltmştin :D

bence de kimse bikini giymesin. feneri bile gassaraydan çok seviyorum.

M.A.F dedi ki...

Güzel adamdır Fatih, iyi oldu iyi..

Yorum Gönder

Ara