.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Eylül 2010 Çarşamba

Paok Yazısı Taşımak Suç mudur?

Bir çok arkadaşımız Fenerbahçe maçı öncesi sadece 'Paok' yazılı kağıtlar taşıdığı gerekçesiyle bilet parasını verip girme hakkına sahip oldukları maça giremedi, üstüne gözaltına alındı. Gece 11'e kadar gözaltında tutuldular. Paok yazılı bir ibare taşımanın suç teşkil etmediği aşikardır ve konunun kimse tarafından umursanmaması haksızlıktır. Umarım haklarını aramaya başlayan arkadaşlarımızın sesini en azından bu tip platformlarda duyurabiliriz. Mağdur olan tüm arkadaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum.

38 Yorum:

Unknown dedi ki...

paok suçsa, şükrü saraçoğlu'ndaki liverpool formalı, liverpool posterli, liverpool bayrağı sallayan adamlar da suçludur.

sıkıyorsa, hadi.

mağdur dostlarımıza geçmiş olsun...

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Boyle sacmalik olmaz. Isteyen istedigi takimi destekleyebilir. Fener PAOK'la 100 mac yapsa, 100'unde de PAOK'u desteklerim. Cok net.

Adsız dedi ki...

Maca alinmamasi konusu yanlisti burada.Eger herhangi biseye hakeret yoksa sebepsizdi AMA

Kusura bakmayin bizim Paoka bu kada deger vermemiz yanlis oglu yanlistir.Adamlar Besiktas diye bagiriyormus destekliyormus.Sonra ayni adamlar bayrak yakiyor,ayasofyaya hac takiyor,istanbulu kostanipolis olarak gorup senin her kutsalinla maytap geciyorlar.

dugenci dedi ki...

Ya da aynı adamlar tribünlerinde Türk bayrağı açıyorlar destekliyor....

brahm dedi ki...

Bence PAOK yazısı taşımak suç değildir ama yakışıksızdır. Sevmek için bize Beşiktaş yeter.

shibby dedi ki...

Elbetteki suç değil ama taraftarlar arası gerginliği arttırıcı bir unsur. Bu nedenle kimse kusura bakmasın o taraftarların stada alınmaması makul görülebilir. Bence Paok yazıları alınıp taraftarlar stada alınmalıydı orası ayrı konu.

Ancak asıl önemli nokta bir suçluymuşçasına arkadaşların gece yarısına kadar karakolda tutulmaları. İşte bu konuda haklarını aradıkları takdirde sonuna kadar arkadalarındayım.

Adsız dedi ki...

@shibby ve brahm

Kesinlikle katılıyorum. Rakip taraftarı provoke etmekten ötesi değildir. Ancak stada alınmamaları yanlış. Üzerlerinde PAOK'a dair ne varsa el konulup ve yine de maça alınabilirlerdi. Hadi neyse maçı geçtim göz altında tutulmaları abartı bir tutum.

dncrdnc dedi ki...

işte bu yüzden bjk taraftarı çok boş bir taraftar sadece bağırmakla olmuyor bu işler ne yazikki

fabianernst dedi ki...

adamlarin beşiktaş bayraginin ortasindaki ay yıldizi çıkartıp yunan bayragını koymalarina kimse bir şey demiyor şovenistliği birakalım arkdaslar ..veya liverpool formasini getirmelerine sesini çıkartmazlar yine bizim beşiktaşlı kardeşlerim ..geçen senelerde sami yen de liverpool temposu yapildi rakip takım taraftarlari bunu bize yaparken kimse bizim taraftara laf soylemesin lutfen.veya sole diyim aralarindaki denyolarin pkk bayragi açmasi skandaldir .ama yine ayni tarftarin i.kutluay in paok da oynadiginda turk bayragi açtigini da biliyoruz..mesele sudur biz beşiktaşlıyız ve kendi arkadaslarimizın arkdasinda durmamiz lazim . rakiplerimizın taraftarinin buyuk çoğunluğu bize her turlu kepazeliği yapacak bizde bunlari karşı boyle reaksiyon vermesini eleştirecegiz ha..bakin daha açık konuşıyım baliliye sahip çıktigimızda gs tarftari bize yahudilikten girdi filistinden çıkti..ki baliliye ye yapılan irkçılıkti..bize bunlar yaplırken kimse kalkıp bize ya beyler onlar yunan demesin ..yunan takım olmasaydı bu kadar tepki vermezdiniz..adamlar liverpoolu hem sami yen de hem saraçoğlunda her fırsatta kullanıyorsa yok biz turkuz yunan takımına destek vermeyiz dersek biz en iyisi beşiktaşlıyız demeyelim..bu sadece bizim takimima yapılan kepazelıklere karşı verilmiş bir tepkidir adamlar bize her yenildigimiz maçin sonunda bu takımlarin gondermesini yapsin bizde abi yunanlarini desteklemeyelim diyelim oldu biz olimpıakos a yenilirsek bunlarin ne yapcakalari ortadayken birde..liverpolla her firsatta gobnderme yapanlara en buyuk cevap paok dur leverkusendir..adamlarin her fırsatta 8EKİZTAŞ yazması çok hoşumuza gidiyor galiba ee soruyorum bize 8 atan takım turk muydu ?...

fabianernst dedi ki...

bu arada DANS ET ŞAMİYON yazısında warblood adlı adamın bize ezik demesine verdigim tepkiden sonra o yorumun neden silindiğini merak ediyorum galiba o da bana bir şey yazmış o da silinmiş..adamın bize ezik dediği laf a tepki koymamanızı da esefle kınıyorum...

fabianernst dedi ki...

Türkiye'deki itilmişlerin,kakılmışların ve eziklerin takımı için dans et şampiyon.Bir büyük sonrası derlenmiş bir yazı olmuş herhalde.Güzelde olmuş,Bjk'li olsam fena gaza gelirdim...

adamın bu cumlesinde guzel olmuş lafina kapılıp ezik kelimesinin aradan kaynamasına uzuldum..bu konuda açıklama yaparsaniz sevinirim

carlito dedi ki...

hadi diyelim ki paok yazısı olan pankartları içeri almıyorlar tahrik unsuru olmaması için! peki parasıyla biletini almış insanları stada sokmamak, üstüne üstlük dışarda bile maçı izlemelerine izin vermeyip karakolda tutmak ne demektir ya! nasıl bir ülkede yaşıyoruz, hak hukuk nerede?

yukarda yazıldığı gibi paok taraftarları da kendi maçlarında Türk bayrakları açıyorlar bazen, hatta Fener'e karşı oynarken Beşiktaş kaşkolları açtıklarını da gördük, onlar da aynı muameleye maruz kalıyor mu? işte iki ülke arasındaki medeniyet farkı burada!
bu tip davranışlar belki iki ülke insanları arasındaki dostluğu bile pekiştirebilecek, ama devletimiz izin vermiyor, düşman olun diyor!

2005'te fener'i 3-4 yendiğimiz maçta bir arkadaşımla kadıköy'deydik, yanımızda kendi yaptırdığımız bir pankart da götürmüştük.. "Bir gün hiç fenerli kalmayacak" yazan bir pankarttı, belki Akatlar'da falan da gören olmuştur..
O pankartı da stada girişte elimizden almışlar, içeri sokmadıkları gibi çıkışta da geri almamıza izin vermemişlerdi..
Yiyorsa itiraz et, bakalım noluyor! Hemen copu yersin kafana!
O kadar para ve emek verilen pankartın stada sokulamayıp, bir de elden gitmesine mi yanalım, yoksa en azından maça girebilmişiz ona mı şükredelim!

işte böyle bir memlekette yaşıyoruz, lanet olsun!

Pamukk dedi ki...

"hadi hadi uyuyosunuz aq" yeterlidir sanırım

bzs dedi ki...

rakip takım taraftarını tahrik etmek suç diyenler geçen sene saracoğlu'ndaki siyah beyaz köpekli balonları, yıllar önceki itaat et yazısını da açıklarlarsa sevinirim. üstelik bunlar taraftarın kendi başına yapacağı şeyler değil; klubün de dahil olduğu organize tahrikler.

bunun da ötesinde asıl merak ettiğim şey şu:

benim tahrik sınırımı kim belirliyor? mesela ben de "inönü'de sarı lacivert formadan tahrik oluyorum" dersem, fblilerin inönü'ye gelmesi de suç mu olacak?

taraftarımıza yapılan alenen ayıptır; hepsine geçmiş olsun.

Adsız dedi ki...

Kimse suçtur demedi ki. Taraftarımıza yapılan ayıptır, ancak bize "şoven" diyenleri de anlamıyorum. Onlar yapıyor diye biz de yapacağız mantığını da kavrayamadım. Öyle olsaydı zaten FB veya GS'yi de desteklerdim, ne farkı kalırdı Beşiktaş'ın. Bana ne FB'den, GS'den, PAOK'tan, AEK'dan VS'den. Ben Beşiktaş'ı destekliyorum. Fenerbahçe'den nefret etsem de bunu PAOK üzerinden değil, sayabileceğim başka yüzlerce sebep üzerinden dile getiririm. Yunan olmasıyla da hiçbir alakası yok, ırkçılığa lüzum yok. Bize 8JK diyenlere PAOK diyince ne geçiyor elimize? Kalitemiz düşüyor, onların seviyesine iniyoruz. Warblood denen şahısa blogu takip eden yüzlerce insanın siklememesinden daha güzel cevap mı vardır? Benim Beşiktaş'ı çocukluktaki sevgiden öte sevme sebeplerimden biri de gerektiğinde kendini de eleştirebilen ve olaylara objektif bakabilen taraftarımızdır. Onlar yapıyor, biz de yapalım mantalitesi bana hoş gelmiyor. Beşiktaş tribününde Beşiktaş'tan büyük marka olamaz.

fabianernst dedi ki...

@ brother ali
açıkçası seninle hiç yuzyuze gelmediğim halde nickin gibi sana kardeşim ali demek istıyorum..kardeşim bak haklısın bu adamlardan farkımız kalmıyor da ya çok dokunmuyor mu bu adamlarin yaptiğı cidden bazen onlara onlar gibi cevap versek olmaz mı arada sırada da olsa onlara anladıkları dillden cevap vermek bazen etkili olabilir..bir de warblood olayında yanlız olmadığımı gormedigim için de mutluyum saolasın

Sertug Ozgur dedi ki...

Paok yunan takımı olduğu için arkadaşlar karakola alınmıştır.
İçeriye alan polisin bilinçaltı budur.

Tabi paok taraftarının fener maçında tribünde açtığı tahrik edici pankartlar da bunda etkili olmuştur. Oraya gelicem.

Barcelona pankartı açan kişiler gözaltına alınsa oldukça komik gelirdi bize. Kaldı ki liverpool örnekleri var.

Şaşırtıcı değil.

Paok mevzusuna gelirsek, Partizan ile Paok arasında sıkı bir dostluk var. Beşiktaş mevzusu ise karışık,net değil. Paok, Aek gibi
homojen bir taraftar kitlesine sahip değil. Homojenlikten kastım politik bir duruş. Paok, bizim ülkedeki takımlar gibi her düşünceden insana sahip, fakat farkı içlerinde antifaşist denilen grupla, yunan milliyetçisi olan grup kavga edebiliyor. İçlerinde keskin bir ayrım var. Paok-fener maçındaki türk düşmanlığı hedefleyen pankartların milliyetçi gruplar tarafından açıldığını tahmin etmek zor değil.

Selanik'te anarşist kitlenin çok oluşu bu antifaşist grubun etkili olmasını sağlamış olabilir. Selanikte ve türkiye sınırından girdiğiniz anda otoyollarda anarşist a ile yazılmış paok graffitilerini görebilirsiniz. Kendilerine çingene ve türkler denilmesi de mevcuttur. Bu yüzden statlarında türk bayrağı açmış fotoğraflar görülebilir.
Ayrıca selanik'te mübadelede anadoludan gelmiş rum nüfusu fazladır. Atinalıların Selaniklilere "gavur izmir" tadında siz yunan değilsiniz zaten suçlamaları da bilinen bir şeydir. Paok takımı da istanbul'da kurulan bir takım olduğu için paok taraftarına diğer takımlar tarafından (olympiakos, aris) türkler diye hitap edilmelerinin kanımca nedeni budur. Selanik ve kuzey yunanistanda çingene sayısı da çoktur.

Ben kişisel olarak paok fanatiği arkadaşların beşiktaş'a sempati beslediğine şahit oldum. O zaman paok-beşiktaş muhabbetinden haberim yoktu.

Avrupa'daki gurbetçilerimizdeki beşiktaş taraftarının azlığını düşünürsek, paso galatasaraylı anasını satayım, selanik paok sayesinde belki de en çok beşiktaş'a sempati besleyen insanların yaşadığı yerdir.

Yazar temennisi: Ya da bu sene avrupa ligi'ni alıp yeni nesilleri beşiktaşlı yapalım:).

Levent dedi ki...

Öncelikle bu yapılan düpedüz ayıptır, ayrımcılıktır, arkadaşlara geçmiş olsun.

İkinci olarak çoğu kişi PAOK'u Fenerbahçe ile eşleştikten sonra desteklemeye başladığımızı sanıyor ama bu bağlar 90'ların başına kadar uzanıyor. Sadece ortaya Fenerbahçe eşleşmesi sonucu çıkarılmış olabilir ama başlangıç tarihi Ağustos 2010 değildir. Ayrıca kimse içli dışlı değil, sadece karşılıklı sempati durumu var. Zaten Yunan ve Sırp halklarının her alanda ekstrem düzeylere çıkan dayanışması sporda da var ve herhangi bir Türk takımının bir Yunan takımıyla (veya taraftarların)aşırı derecede kardeşlik ilişkisi kurabilmesi zor. Hele ki bu kafa yapılarıyla.

PAOK olayı, stadlarında 8 işareti çeken, oraya buraya çocuklar gibi 8JK yazıp eğlenen, stadında Liverpool forma ve atkılarını kameralara sallayan, ve her şeyden önemlisi rakip sahada rakip taraftara 8 işareti yapan bir oyuncuyu kadrosunda tutan, yeri geldiğinde kaptanlık veren bir kulübün taraftarını salya sümük ağlattı neredeyse. Onları bu kadar geren neydi halen anlayamadığımı söylemem gerek. Kaldı ki, bunlar çok daha organize (yönetim bazında) tahriklere imza atmış kişiler, köpek balonları, tribün büyüklüğündeki itaat et pankartları akla ilk gelenler.

PAOK'un desteklenmesine karşı çıkan bir de Beşiktaşlı kesim var ki bunlarında Fenerbahçeliler gibi gerekçesi, "Ama ama Yunan onlar yæee" Yav arkadaş, Yunan ise ne olmuş yani? Yunan'ı neredeyse pislik bir kelimeymiş, kötü bir sıfatmış gibi kullanmak niye? "E hala Konstantinopoli diyolar, yok Ayasofya'nın minaresini yıkıyolar" tarzı yaklaşımlara girersek her milletteki faşizan düşüncelere, özellikle de kendi milletimizin düşüncelerine de girmemiz gerekir ki bu da kimsenin işine gelmiyor. E baba sen de durduk yere milletin Facebook profilini basıp paintte Yunanistan'ı veya Kıbrıs'ı Türkiye'ye kattığın haritaları koyuyorsun, küfrediyorsun. Bu ne şimdi?

Neyse biraz siyasi yerlere girdik, toparlayayım. PAOK pankartlarını tahrik edici bulanlar keşke Beşiktaş armasındaki Türk bayrağının yerine Yunan bayrağını koyan adamları da göz altına alsalarmış.

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs642.snc4/60219_434156267604_254630787604_5177707_5705851_n.jpg

Ek olarak belirteyim ki, en az bir tane PAOK pankartı sokulmuş içeriye:

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs610.snc4/59033_434137337604_254630787604_5177333_7750511_n.jpg

Adsız dedi ki...

arkadaşlar paok yazısı elbette suç değildir , fb lilerin liverpool formasıda yanlıştır daha önce bjk lıların chelsea formalarıda yanlıştı , ama burada ofsayt a düşen siz bjk lılarsınız ,çünkü sizler farklı olduğunuzu ,bjk lılık duruşunun içinde bir beyefendilik biraz delikanlı bir raconluk olduğu söyler durursunuz , o zaman niye kendinizi gs veya fb lilerden farklı görüyorsunuz , cam çerçeve indiyorsunuz fb ile oynarken ,geçen sene gs lılar bjk lıyı staddan aşşağa attı çıt yok ,bilica çukur kazdı diye eylem yaptınız , bu eylemi yapan insanlar paok yazısı ile dolaşır mı ? fb li hako ... saygılar

gnyz dedi ki...

Aradan neredeyse bir ay geçmiş hala mı paok. Birde ankaragücü bursa kardeşliğine laf söylüyoruz. Oldu olacak 34.dakikada paok diye bağırılsında tam olsun.

sihroje dedi ki...

Ben bu gezegen üzerindeki bütün siyah-beyaz renkli takımları severim. Partizan , paok , juve ...

Paok yazıları gereksizdi diyen arkadaşlara sesleniyorum ; alenen şovenistlik yapıyorsunuz. Liverpool formasıyla maça gelmekle arasında bi fark yok. Sen yunanistanda osmalı flaması açarsan adamlar tabiki pkk bayrağı açar. Ayrıca "since 1453 " pankartını da unutmayın.

Kimse uğraşmasın , bizi renkli tribünlere benzetemezsiniz. Halkların kardeşliğine saygı duyuyoruz biz.

Adsız dedi ki...

@sterkasur
Halen kalkmış şovenist diyorsun. Söylediklerinle o "renkli tribünlere" benzeyen sensin. Liverpool forması ne kadar yanlışsa, PAOK da o kadar yanlıştır. Bu mudur benzememek? Benim işim gücüm yok seni birilerine benzeteceğim, okumadan anlamadan ezberden konuşuyorsunuz.

esperanza dedi ki...

Inonu de her mac ispanya bayragi aciyorum, beni de yakinda "Franco cu" diye alirlar iceri...

Unknown dedi ki...

"ITaat et" pankavti kiskivtici degil, kopekli balonlav zaten iltifat anlamina geliyov, medeniyetlev ulkesinde boyle Paok formasi, bayvagi yakisik almaz.

uncolored dedi ki...

bu hakkı kim nerden buluyor...bu yapılan nasıl savunulur. tahrik oluyorlarmış...olmazlarsa a....

Adsız dedi ki...

Yahu kimsenin polisi veya gözaltını savunduğu yok. Pişman ettiniz amk yorum yaptığıma, amma meraklıymışsınız o çok küfür ettiklerinizle aynı telden çalmaya. Sonra da ötersiniz yok biz şöyle farkılıyız, böyle değişiğiz. En ufak farkınız kalmamış. He abi yaşasın PAOK. İyi ki takmışlar Fener'e, ne yaparmışız yoksa.

gereksiz şeylere, gereksiz anlamlar yüklüyorsunuz. olmayacak şeyleri fazla ciddiye alıyorsunuz. ve de herkesi tek tip sanıyorsunuz. "bütün fenerliler aynı; biz beşiktaşlıyız, biz böyleyiz" diyorsunuz. ortada tek doğru yok. size paok pankartı normal gelebilir. bana gelmiyor. beşiktaşlılık duruşu kavramını da gereksiz yerlerde, herkes işine göre kullanıyor.

Unknown dedi ki...

ulan ne besiktaslilik durusuymus be, insaattan kafaniza tugla dusse besiktaslilik durusuna ters diye kufur etmiyceksiniz.

Adsız dedi ki...

Sorma yeaaa, delüganlı değilim yeterince ondan sanırım. Halbuki içelim şarabı, skelim arabı değil mi?

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Mesele Yunan takimi olmasi falan degil. Fener'i hicbir Avrupa macinda desteklemem ki zaten. Su kulup takimlariyla milli takim arasindaki farki herkes anlasin artik lutfen. Is Turkiye'ye gelince hepimiz milli takimi destekliyoruz zaten. Fenerbahce benim rakibimdir ve Ermeni kulubuyle de oynasa onlari desteklemek zorunda degilim, bu kadar basit.

Adsız dedi ki...

Peki de kim dedi ki Fener'i destekleyelim diye? Az daha PAOK'u desteklemeyen Fenerlidir'e getireceksiniz mevzuyu, bravo. Ben de desteklemem Fener'i, ne halleri varsa görsünler. Beşiktaş'lı duruşundan falan da bahsetmedim, ama bir farkımız olduğunu da düşünürdüm eskiden, yanılmışım. Bu da yeni moda; Beşiktaş taraftarına bazı şeyleri yakıştıramayınca ya herkesi bir kalıba sokmaya çalışıyorsun ya da "Beşiktaş'lı Duruşu" lafını işine geldiği gibi olur olmadık kullanmış oluyorsun. Vay anasını. Siz sidik yarışına giriyorsunuz diye ben de girmek zorunda değilim. Ben PAOK atkısı alıp da maça gitmem, veya pankartını açmam. X takımı da olmaz bu, Y takımı da. Maça giderken Beşiktaş formamı giyerim, Beşiktaş atkımı dolarım boynuma, elime Beşiktaş ile ilgili bir doviz alırım. Ben Beşiktaş'ı rakibinden üstün görüyorum, PAOK üzerinden laf kitlemeye kalkacak kadar aciz değil benim gözümde Beşiktaş.

Sertug Ozgur dedi ki...

@Brother Ali

Ne demek istediğini anlıyorum da bırak insanlar ne istediğini yapsın. Bana göre çok ayıp veya yanlış bir şey değil. Mesela ben nükleer santral karşıtı değilim ama tribünlerde nükleere hayır pankartları oluyor. Tıpa tıp aynı örnekler değil ama mantık aynı. Ben de paok formasıyla filan gitmem maça orası ayrı. Mesela young boys pankartları filan açılmış mı buraya bakmak lazım. Fener'i veya başka takımı eleyen takımların pankartları açılırsa yakışmaz fakat bu paok özelinde olursa ve bundan sonra da devam ederse diyecek lafım olmaz.

Adsız dedi ki...

@lakerda

Ben de seni anlıyorum, zaten benim söylememle kimsenin fikrini değiştireceği yok. Ne yaparlarsa yapsınlar, bana ne. Ancak fikrimizi söylediğimizde de şovenlikle veya üstü kapalı elitizm arayışında olmakla (Beşiktaş'lı duruşu) suçlanmak da kabak tadı veriyor artık, benim de bazı şeyleri yakıştıramama hakkım var sanırım. Herkesi bir kalıba sokmayın diyenler beni kendi kalıplarına sokmaya çalışıyor, onu anlayamadım. Ayrıca lafım sadece PAOK değil, X veya Y takımları içindir. Dediğim gibi Beşiktaş benim için bütün o tribünü dolduracak kadar büyük bir değerdir, rakibimin rakibini malzeme etmeyecek kadar büyük. Madem PAOK kardeş takımımızdı, neden bunca sene bir kere bile PAOK ile ilgili bir şeye denk gelmedim tribünlerde? Neden hepsi şu son 1 aya denk geldi? Ha bundan sonra yıllarca böyle giderse hiçbir şey diyemem, kaparım çenemi otururum. Ancak göreceksiniz ki en fazla birkaç ay sonra unutulup gidecek PAOK. Hele ki FB daha büyük bir facia yaşarsa bu daha da erken olacaktır.

Neyse olay rayından çıktı, gözaltına alınanlara geçmiş olsun. Tekrar yazayım ki sonra onu da destekliyorum sanıp kafama atlamasınlar. Ayrıca PAOK Yunan takımı olmasaydı o insanların içeriye alınmayacaklarını bilmek de çok vahim, oturduğumuz yerden hepimiz bunu biliyoruz.

Ahmet Canseven dedi ki...

Burada sorulan soru, "paok yazısı taşımak suç mudur?"
- Hayır. Değildir.

Doğru cevap. Lütfen bir sonraki soruya geçiniz.

Unknown dedi ki...

Gerekiyorsa pankartlar ellerinden alınabilir ancak nasıl oluyor da göz altına alınıyorlar. Anlaması zor

Fthgztp dedi ki...

Sende bi kan bozuklugu var inaniyorum

Unknown dedi ki...

Çünkü Rum kanı taşıyorum demektir bu

Unknown dedi ki...

Haklısın elin tavırları denk getirirse hiç acimazlar Osmanlı Düşmanlıkları hat safhada

Yorum Gönder

Ara