.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Eylül 2010 Cumartesi

İyi Polis Kötü Polis: Antalyaspor maçı

İYİ POLİS
-Mustafa Denizli'nin ikinci sezonunda katı takım savunması yapan takımında silikleşen Fabian Ernst'in bu sezon Schuster'in hücumcu takım düzeninde tekrar lige damga vurması tesadüf değildir. Almanya macerasının satır aralarına baktığımızda da aynı tabloyu görmek mümkün. -Bu sezon galip duruma geçen Beşiktaş'ı izlemek kadar keyifli bir şey daha yok. İlk gelen golle rakip motivasyonunu kaybettiği anda her yönden deli gibi saldıran, ikinci golü kovalayan bir Beşiktaş insanı rüyada gibi hissettiriyor. -Taraftar bugün daha iyiydi, maçın erken saate alınması alınan alkol düzeyini azaltmış herhalde. Bu da doğrudan maça tesir ediyor. Beşiktaş'ın ilk golünde evvela Ernst'e tezahürat yapan taraftar zekası her yerde görülmüyor. -Quaresma'nın ölüsü bile oyunun dengesini bozuyor. Oynadığı kanatın ikinci müdahale şansını sıfıra indirerek o taraftan yapılan bindirmeleri çok ferahlatıyor. Keşke araya giren daha çok Beşiktaşlı bu fırsatı değerlendirse daha tehlikeli bir Beşiktaş izleyeceğiz. - Schuster'e yenilen, zorlanan Beşiktaş'ı bile bize zevkle, heyecanla izlettiği için teşekkür etmek lazım.
KÖTÜ POLİS
-Golde hatanın aslan payı Hakan Arıkan'ın. Hilbert doğru zamanlamayla topla rakibin arasına girip topu güvenli alana almışken ceza sahası yayına kadar çıkmış bir kaleci görüntüsü ile karşılaşmak insana hüzün veriyor. -Bundan iki hafta önce kalede rotasyon olmasın derken ilk kaleci Cenk gözüküyordu. O yazının hemen ardından üst üste Hakan'ı izledik. Büyük ihtimal haftaya Rüştü veya Cenk'i izleyeceğiz. Bugün Hakan dört dörtlük bir performans gösterseydi bile yine kaleci değişecekti adım gibi eminim. İki hafta önce eleştirdiğim görüntü budur. Çıkıp açıklarsın birinci kalecim şudur dersin onunla da devam edersin. Bunu yapmadığı sürece de Schuster kalecilerin formuyla oynamış olacak. Takımın her yerinde rotasyon olur ama kalede olmaz. Kaleciyle çok oynarsanız dengesini bozarsınız. Önünde oynayan savunmacıların da kimyası bozulur dikkat etmek lazım. -Antalyaspor'un oyuna doğrudan katkısı olmayan üç hücumcuyu sahada tutması yüzünden Hilbert ve İbrahim üzülmez kanatlara yeteri destek veremedi. Aurelio'nun aşırı güvenli ve tedbirli oyunu Beşiktaş'ın ileride üretken olmasını engelledi. Üç ön liberodan birisi pekala yedekte oturabilirdi ve çift forvet düzeninde hem Q7 hem de Bobo daha rahat hareket alanı kazanabilirdi. -Ernst'in muhteşem iki ara pasına rağmen Guti mumla arandı. Tabata mücadele etti, oyuna katkı sağladı ama Guti'nin yokluğunda kendisinden beklenen kreatif pasları atamadı.

14 Yorum:

emrh.srt dedi ki...

hakan nasıl bir topa çıkmaksa artık topa bakmıyor bile. pehlivan gibi atılıyor ortaya. bakkala mı gidiyorsun abicim. adamın topla alakası yok. çok şükür ki yok yere 2 puan kaybetmedik. çoook lazım olacak bu puanlar çooook.

kma dedi ki...

onlarca kez söylemiş olabilirim, hakan'ın iyi oynaması için güven bunalımını aşması gerekiyor.

maça başladığında özgüveni default olarak eksi başlıyor. 1-2 kurtarış yaparsa güven kazanıyor ve o andan itibaren daha iyi oynuyor. tam tersi de mümkün. eğer sıçarsa da sıçmaya devam ediyor.

psikolojisi bu kadar gitgel içersinde olan biri kalecilik yapmamalı.

cenk'in bir kalecide olması gereken özgüveni var. yetenekleri de fazla. tek sorun genç ve tecrübesiz olması. ama oynayarak bunu aşacaktır. şu hataları cenk yapsa kredisi olur. ama hataları 28 yaşındaki hakan yapınca "zamana ihtiyacı var" diyemiyorum.

cenk bu takımın 1. kalecisidir. o güveni hakediyor.

kma dedi ki...

hilbert bence sağ bek olarak iyi bindirmeler yaptı. en yararlı ofansif katkıyı yaptı.

defansif olarak kademelere girdiğini gördük ama defansif anlamda yeterli bi test olamaz bu maç.

sağ bek olarak denenmeye devam etmeli ve şu adamı yuhalamaktan ve eleştirmekten vazgeçilmeli. ocağa kadar kalacağı kesin, o zamana kadar yararlı olsun en azından.

Yasin dedi ki...

fabian ernst oley oley oley:D

Asphalt Monkey dedi ki...

Yenilen golde dengesiz ve gereksiz cikisiyla Hakan ne kadar yanlissa, daha Hilbert ve Tita'yi görmeden arkaya sarkan topta kaleciye eliyle cik isareti yapan ve Hakan'i fisekleyen Zapo da o kadar yanlistir.

golde hakanın hatası daha büyük ama hilbert o mevkiye alışkın bir oyuncu olsa topu hakana bırakmaz çoktan dikerdi. ferrari de dikiyor, sen de dikeceksin. adamı skerler valla

AQ-47 dedi ki...

ben de tam ferrariden bahsedecektim, Veyseli indiremeyen adamin bu takimin stoperi olmasi ne tuhaf degil mi? vah zapom vah

cha dedi ki...

golden önce hilbert ernst'i çok iyi görüyor ve golü hazırlıyor. onun dışında 1-2 sağdan tehlikeli bindirdi. bence bu kadar eleştirilmeyi hakketmedi. hem de ilk defa oynadığı bir pozisyonda

tearkan dedi ki...

Kaleci konusu sıkıntılı gerçekten. Fakat çıkıp da bu takımın birinci kalecisi ikinci kalecisi vs. diye bir açıklama yapmaya gerek yok bence. Sürekli ve düzenli olarak kalecilerden biri görev yapacak olursa zaten o birinci kaleci olur, açıklamaya falan da gerek kalmaz.

Yenilen gol konusunda Hilbert ben kaleciye atacaktım fakat Hakan'ın çıktığını son anda görünce müdahalede bulunmak yerine ona bırakmaya karar verdim dedi.

Guti konusundaysa onu sadece araya atılan bir iki pas olarak algılamak zaten hataların en büyüğü. Guti topu ayağına aldığında oyunu ve takımı o kadar güzel rahatlatıyor ki top ayağındayken asla yanlış yapmaz hissiyle izliyorsun onu. Saha içerisinde bazen öyle noktaları görüyor ki insan ben sahaya tepeden baksam göremezdim o noktaları diyor. Takım içerisinden eski-yeni, yaşlı-genç herkes tarafından saygı gördüğünü, lafı dinlenen biri olduğunu anlıyorsun. Top ayağında olsa da olmasa da takımı yöneten yönlendiren bir oyuncu Guti. Bu yüzden varlığı takıma da izleyen bizlere de güven ve rahatlık hissi veriyor.

drogba dedi ki...

Kötü polis: Bjkli seyirciden korkan hakem.Her uğultuda bjk lehine karar verdi

sy dedi ki...

iyi polis:

- daha onceki bir post'ta da vardi; bizim takim iyi insanlardan olusuyor. atilan 2. golden sonraki hilbert - hakan sarilmasindan bahsediyorum..

- shuster'in oyuna aninda yaptigi mudahaleler.

- quaresma iyi avciymis.

kotu polis:

- son dakikada ofsayt olsun olmasin, o kadar bos oyuncu birakilmaz.

- ibo'nun son dakikalardaki necati'yi cektigi pozisyon penalti gibi gercekten de.

alper dedi ki...

her gün beşiktaş maçı olsun her gün izleyelim.yeneriz yeniliriz vs ama ben o oyunu 90 dakika izlemekten zevk alıyorum.valla bu takım beni gençleştirdi yada kendimi genç hissettiriyor.biliyorum ki maç başlıcak biz rakip yarı sahya yerleşcez sonrası allah kerim artık
ama bu sezon sanırım maçı net olarak bitirmemiz için 2.golü bir şekilde mutlaka atmamız lazım.
necip iyi falan hoş çocukta ayaklaır yumuşak değil belli kalın ve sert bileklere sahip.ince iş yapabileceğini ve iç oynayabileceğini sanmıyorum.derinde stoper aralarında marconun görevini yapabilir en fazla.
88 de ilkemin göz göre göre taça vurcağı bir topa almayacğını bildiği halde atlayıp pozisyonun autla sonuçlanmasını sağlayan Q7 is ebüyük takımlarda sanırım IQ yetersizliğindne barınamadı.

Bbr - MX dedi ki...

Hilbert'ten ziyade Hakan'ın, karşı karşıya olacak pozisyonda çıkması hata.

Kaleci, defansı yanında getiren adama çıkmamalı. Cenk'in pozisyon bilgisi de içgüdüleri de halihazırda daha iyiyken, Hakan'ın oynaması sıkıntılı.

Pamukk dedi ki...

Hakanın 1.kaleci olarak devam edeceğini tahmin ediyorum kesmeyecektir

son dkdaki pozisyon penaltı

bjk'ın uşağı şifo mehmet tabi abdullah avcılar dururken
neyse banane

Yorum Gönder

Ara