.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

20 Eylül 2010 Pazartesi

Fabian Ernst

Yıllar yılı ürkek, korkak bir takımınız olmuş. En iyi gittiği dönemlerde bile teknik direktörleriniz o maça özel defansif kadrolar sürmüş. Ali Samiyen ve Şükrü Saracoğlu deplasmanında çoğunlukla "Anadolu takımından hallice" oynamışsınız. Sinmişsiniz...

Sonra bir oyuncu gelmiş. Ne Emre Belözoğlu, ne Mehmet Topal karşısında geri adım atmış. En zor şartlarda bile Beşiktaş'ın saha içi şahsiyetini korumuş. Beşiktaş içeride dışarıda oyuna hükmeden, sahada varlığını hissettiren bir hale gelmiş.

Ali Samiyen'de Rüştü perdeyi açmış, arkasından üç olmuş ama Fabian Ernst sahanın en iyisi olmayı başarmış. Ernst sayesinde Serdar Özkan gol kaçırma şansına sahip olmuş. Geçen sene Kadıköy'e gitmişsiniz, defansif bir hatadan yine yenik duruma düşmüşsünüz. Oyunun devamında oyuna tutunmuşsunuz. Ernst orada da Emre'yi kendi ceza sahasına itmiş.

3 gün önce 90 dakika yüksek tempoda oynayıp Guti gibi temel işlevi adam kovalamak olmayan bir oyuncunun partnerliğini yapmışsınız. 90. dakikada da gidip golünüzü atmışsınız. Beşiktaş yine bir kaleci hatasından geri düşmüş. 20 dakika sendelemişsiniz ama Ernst sizi yine toparlamış. Takımın gole ihtiyacı olmuş, Aurelio yerini bir golcüye bırakmış. Guti'nin fiziksel problemini de üstlenip maçın son 20 dakikasını da aynı çizgide oynamışsınız. Karşınıza taze Cristian girmiş, bana mısın dememişsiniz. Aurelio'nun yerine koşup, Guti'nin açıklarını kapamışsınız. Bunları yaparken Guti'ye %94 oranında başarılı pas vermeyi de atlamamışsınız.

Daniel Amokachi, Antonio Zago, Markus Münch, Pascal Nouma, Federico Giunti vs...

Beşiktaş taraftarının yıllar yılı özlediği oyunculardan bir kaçı. Amokachi gibi güçlü, Zago gibi zeki, Münch gibi orta yapan, Nouma gibi hırslı, Giunti gibi lider... Bu listeye yeni bir isim ekleniyor bu günlerde... Fabian Ernst tek kelimeyle nasıl tanımlanır bilemiyorum. "Alman Ernst" desek ifadede eksik mi kalırız...

Hakemle didişmeyen, rakiple didişmeyen, oyununu oynayan ve iyi oynayan biri o. Mustafa Denizli onun için der ki; "Ernst varsa Ernst'in oynadığı yeri düşünmez, başka yerlere konsantre olursunuz. Bilirsiniz ki Ernst minimum %70 kafanızdakini oynayacak. O oranın altına da çok nadir düşecek... %80, %90'lara çıkma ihtimali de beklentinizin altında kalma ihtimalinden çok daha yüksek olacak..."

Guti tamam, Quaresma tamam... Bu oyuncuların varlıkları Beşiktaş algısını değiştirmeye yetmiştir. Lakin Ernst'in varlığı, Beşiktaş'ın dik duruşunun temel sebebidir. Beşiktaş "Ernst'in varlığı ile" Fink'le de, Necip'le de, İbrahim Toraman'la da dik durmayı başarmıştır... Bir futbolcu için bundan daha büyük, daha önemli bir başarı olabilir mi?

32 Yorum:

Pamukk dedi ki...

insan olduğundan şüphe ediyorum. robot gibi mübarek.
Allah nazarlardan saklasın.

neo_494 dedi ki...

Süper bir yazı olmuş
Türkiyenin tartışmasız en iyi orta sahası.

Pamukk dedi ki...

iyi bişi sölemeyin yaaa nazar değer:(

neo_494 dedi ki...

Maşallah diyelim o zaman

ederlezi12 dedi ki...

Alman Ernst seni unutmak ne mümkün ?

Quaresma ve Guti den önce Beşiktaşı devre arasında geldiği zaman seviye atlatmıştır. Özellikle 2004 sonrası seviyesi aynı giden Beşiktaş'ı başka bir hale koymuştur.Seviyoruz seni Alman Ernst

Erdal dedi ki...

Fotoğraf da ayrı güzel olmuş. Takımın ağır işçisini bundan güzel anlatan bir fotoğraf olamaz.

Geçen sezon bir ara düşüş yaşamıştı genel performansa baktığımızda. Mustafa Denizli'nin deyimiyle genel olarak % 70'lerde oynamıştı. Ama bu sezon, nazar değmesin, % 80'in altına düşmedi hiç. Son iki maçtır da verebileceğinin azamisini veriyor.

Seviyoruz seni güzel insan, Alman Ernst.

beni şimdiden 2-3 sene fizikten düşerse yerine kimi oynatıcazın telaşı sardı yav... yaşlanma ernst, almanlar yaşlanmaz!!1!

Bellamy. dedi ki...

öl de ölelim Fabian Ernst.

sozcelyk dedi ki...

çok seviyorum lan bu adamı,futbol kültürümüze olan bakış açısını yansıttığında ernst'i de dahil etmenden aşırı üzüntü duymuştum.

şükür ki ernst onlardan değil.

gitmesin hiçbiyere.

CDiS dedi ki...

yalnız dün bir pozisyonda, Türkiye'ye geldiği günden beri ilk defa kızdım kendisine, bir pozisyonda ceza alanına girerken, fenerli oyuncu kaydı,yavaşlattı topu, ancak top ernst'in kontrolündeydi, ernst el olduğunu düşünerek bıraktı topu, hakeme döndü. bence yapmaması gerekiyordu. Ama olsundu, Ernst o ya, üstün Alman teknolojisi.

renom dedi ki...

son yıllar da türkiye'ye gelen en istikrarlı yabancıların başında geliyor kesinlikle. futbolu bıraktıktan sonra alt yapı da görev alsın panzerimiz. daha çok faydalanmalıyız ondan..

matiasemilio dedi ki...

geldiği günle bugünkü performansı aynı mı gibisinden birkaç yorum yapılmıştı bir iki ay önce blogda..onlara da selam gönderiyor performansıyla..
mükemmelsin..
oley oley oley; fabian ernst..

sozcelyk dedi ki...

üzülerek söylemek istiyorum ki

soru cevap bölümünden kendisine futbolu bıraktıktan sonra beşiktş'ta hizmet vermek isteyip istemediğini sordum , futbolu bıraktıktan sonra futbolun içerisinde olmak istemediğini söylemişti.

-----------

İlerleyen zamanlarda Beşiktaş’ta yardımcı antrenörlük, menajerlik gibi bir görevlerde bulunmayı düşünüyor musun? Türkçe öğreniyor musun?

İlerleyen dönemlerde futbolun içinde kalmayı düşünmüyorum. Türkçeyi öğrenmeye çalışıyorum ama kolay bir dil değil.

-----------------

matiasemilio dedi ki...

ek olarak forma ve arma ona cok yakısıyor..takımımızın karakterine cok uygun bir futbolcu,ondan öte çok uygun bir insan..zira bunun en iyi örneğini geçen yıl kadıköydeki maçta göstermiştir..

Pamukk dedi ki...

2009 çifte kupayı getiren adam

markar dedi ki...

Abi bu adamın suratı böyle kıpkırmızı oluyo, bazı yerleri de sarı oluyo, rengi gidiyo, nefes nefese kalıyo falan ya; hep korkuyorum acaba sigarayı çok mu içiyo da böyle oluyo lan diye.

Allah zeval vermesin Alman'ım Ernst'im!

carlito dedi ki...

böyle bir yazı bekliyordum zaten, çok yerinde olmuş..

dünkü maçın en iyisi kim denilse çoğunluk Guti diyecektir sanıyorum.. peki Guti'nin bu kadar rahat kendi oyununu oynayabilmesi, kafası rahat bir şekilde top kullanabilmesi kimin sayesinde? Ernst olmasa Guti'den ne kadar verim alabilirdik? bence şimdikinin yarısı kadar bile olmazdı..

geçmişte Kleberson'un da yanında bir Ernst olsaydı eminim çok daha fazla iz bırakırdı Beşiktaş'ta, tabii ki o bir Guti seviyesinde değildi ama bu kadar da silik kalmazdı..

Beşiktaşlıların yıllardır özlediği oyuncular listesine Ernst'in ismi çoktaan eklendi bana kalırsa, tahminimce daha ilk geldiği aylarda çoğumuz "bu adam o adam" demişizdir ;)

carlito dedi ki...

ha unutmadan, her ne kadar hakediyor da olsa Ernst için bir "yalama" kampanyası başlatmayalım bence.. Ferrari için yaptığımız dönem nazar değdirmiştik adama, sakatlıklar yakasını bırakmadı..

Kartal Bafiler dedi ki...

Ernst Beşiktaş'ın karıncasıdır.

CDiS dedi ki...

o değilde az önce farkettim, guti'nin penaltısında, volkan topa dokununca, ernst herhalde kaçtığını düşünüp elini başına götürüyor, sonra üzgün üzgün geriye doğru gidiyor..

bacon1903 dedi ki...

Bu adamıda rotasyona sokmalı bence schuster antalya macında guti ve ernst dinlendirilmeli bence schuster yapıyo bu ıslerı.

Khoranis dedi ki...

KartalCell reklamında "Beşiktaş mücadelediiiğğrr" derken içi bi garip olmayanımız var mı?
Çok yaşa Alman Ernst

ceyhun dedi ki...

fabian ernst beşiktaş'ta haberleri çıktığında inanamamıştım. izlediğim bir iki maçında takımının önde oynayabilmesinin kilit oyuncusu olarak görmüştüm kendisini. topu rakipten çok iyi alıyor, rakibin çıkmasını engelliyor ve tek pasta çok iyi servis ediyordu. enerjisi mükemmeldi ve tam bir takım oyuncusuydu. şu anda da elinden geleni yapıyor.

beşiktaş'ın transfer listesinde olması gereken sınıfta bir oyuncu, hilbert gibi. şu ana kadar hilbert olmadı, belki de olmayacak. ama bizim hedef transferlerimiz quaresmalar değil ernst sınıfındaki oyunculardır(zago, guinti, nouma, münch...). quaresma olunca ne ala tabi ki:)

helldoradotcom dedi ki...

her kelimesine katilmamak elde degil. Simdi bir ozelestiri de benden gelsin o zaman: Kacimizin formasinin arkasinda Ernst yaziyor?? Bu isler formanin arkasina isim yazmakla olmaz derseniz eyvallah derim ama Q7 yerine Ernst (jessie'nin yazisinda belirttigi katkilariyla) simdilik daha cok hakediyor bunu!

Not: Quaresma'yi da geldikten sonra cok sevdim yanlis anlasilmasin.

cagatay dedi ki...

abi benim formamın arkasında ernst yazıyor. geçen sezonun başında almıştım. çok da mutluyum seve seve giyiyorum.

Sertug Ozgur dedi ki...

Bu adamın her maçta kamera kendisini çektiğinde kıçından soluyan o ifadesi herşeyi anlatıyor.

Acaba düşüşe mi geçti dediğimiz Ernst, Schuster'le tekrar ilk geldiği günlere döndü. Doğru mevkide oynamasını payı da var. Geçen sene o orta sahayla adamı resmen Guti rolüne soyundurmak istedik yahu..

Adem Kenan dedi ki...

Bir Galatasaraylı olarak Beşiktaş'ın en değerli oyuncusunu ERNST olarak görüyorum. Ankaragücü ve CSKA maçlarını İnönü'de izledim, ve gözüm hep ERNST' e takılıyordu. İnanılmaz bir pozisyon alma becerisi var, ve topu kaptığında oyalanmadan ileri ve yana doğru paslarla takımı hucuma kaldırıyor, müthiş bir özgüvenle takım arkadaşlarını sıcak tutuyor saha içinde..
Böyle oyuncuları izlemek gerçekten güzel.. Futbolu fanatizmden ayırıp zevk alabileceğin bir unsur haline getirdiğimizde de Beşiktaş'ı izlemek güzel..

cagatay dedi ki...

abi bence ernst için bir sevgi gösterisi falan düzenlemek lazım antalya macında. 5 dakka durmadan alman ernest, alman ernst diye uygun bir tempoda çığlık atılmalı. alisik olmadigi icin cok mutlu olur bence.

bjk nin degil toto super ligin en degerli oyuncusu adam. gercekten super bir herif, tam bir gorev adamı, tam bir bjkli. cocuk olsam, takim tutmasam, iste ben bu adamin oynadigi takimi tutmaliyim diye dusunuyorum. cok seviyorum seni ernst.

fabianernst dedi ki...

http://devrimderki.blogspot.com/2010/09/fabian-ernst-roportaj.html
ernst ile yapılan roportaj

sozcelyk dedi ki...

sezon sonu sözleşmesi bitiyormuş.

eğer ki uzatmazlarsa veya başka bir kulübe kaptırırlarsa iç sahadaki fenerbahçe maçında hakemin kafasına taş atarım .

yaparım bunu.

Pamukk dedi ki...

hemen arayıp sölüyorum başkana uzatsınlar

pankart yaptırılsın bu slklar unutur :p

Yorum Gönder

Ara