.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

3 Eylül 2010 Cuma

Adnan Polat: Rakibimiz Fenerbahçe

"Bizim tek rakibimiz Fenerbahçe, Beşiktaş ve diğerleri daha geride olur" buyurmuş sayın Adnan Polat. Bunu bir tahmin, bir öngörüden öte, temenni olarak yorumlamak lazım. 2 sene önce Ali Samiyen'de berabere biten bir Galatasaray - Fenerbahçe maçından sonra "Fenerbahçe ve Galatasaray'ı aşağıya çekmeye çalışıyorlar" dediğini de hatırlıyoruz.

Erman Toroğlu'nun meşhur Samsunspor maçından önceki sözleri kulaklarımızda... "Lig koparsa, dekoder satamayız, bu ligi Fenerbahçe ve Galatasaray olmadan izlettiremeyiz. Ligin tadı kaçar..." Oysa meşhur Samsunspor maçından sonra ağız değiştirip; " Bize ne kimin şampiyon olduğundan Şansal, bizim bunları manipule edecek gücümüz mü var. Biz, kim yenerse onu alkışlarız Erman" şeklinde konuşuyorlardı.

Erman Toroğlu bugün kanal değiştirdi. Karşısında Ahmet Çakar var. Son 2-3 haftadaki söylemlerine dikkat ediyor musunuz? Ahmet Çakar'ın, "Beyler, hikaye anlatmayalım. Bu lig Galatasaray - Fenerbahçe varsa vardır..." sözü gözlerden kaçtı mı? Erman Toroğlu'nun da onaylayıcı, destekleyici sözleri...

Hiç şüphesiz, bu ligin DNA'sında Fenerbahçe ve Galatasaray rekabeti vardır. Fenerbahçe galip geldiğinde ertesi gün gazete tirajları artar. İnsanların büyük bölümü Fenerbahçe ve Galatasaray'ın olumlu veya olumsuz haberlerini okumak için spor sayfasına bakarlar. Fenerbahçe taraftarı gazetede hiç Fenerbahçe haberi olmamasındansa olumsuz Fenerbahçe haberi olmasını tercih eder. Bu da DNA meselesidir biraz. O camia öyle kurgulanmıştır. Şüphesiz, bu halleriyle lige renk katarlar.

Ancak adalet mekanizması, bu saha dışı faktörler tarafından manipule edilip, pazar payının artması adına, dekoder satışları adına yönlendirilirse işin rengi değişir. Uzun vadede ne pazar payı kalır, ne sponsor, ne taraftar, ne de dekoder...

Adnan Polat'ın dünkü açıklaması, bu statükocu zihniyetin ürünü. Aman Bursaspor yakamızdan düşsün, Trabzon olduğu yerde kalsın, Beşiktaş ta paçamızdan çekmeyi bıraksın. Bu lig böyle gelmiştir, böyle gitsin...

Geçtiğimiz sene 3. olmuşsun, ondan önceki sene 5. olmuşsun ve hala utanmadan, sıkılmadan Fenerbahçe'yle çekişiriz diyorsun. Çekişiriz dediğin takım geçen sene 2., ondan önceki sene 4. olmuş. Ne kulüp organizasyonu olarak, ne camia atmosferi olarak, ne kadro kalitesi olarak rakiplerinden üstün değilsin. Rakibim olamaz dediğin Bursaspor geçen sene şampiyon olmuş, bu sene 3'te 3'le devam ediyor. Açıklamanın futbolun gerçekleriyle uzak-yakın alakası olmadığını herkes biliyor da, bari Bursaspor'a saygı duy.

Beşiktaş'ı 7 hafta sonra görmek lazımmış. Peki bu neden sadece Beşiktaş'la sınırlı olsun. Galatasaray'ın bugünden daha iyi olacağının garantisi var mı? 7 hafta sonra Aykut Kocaman ve Frank Rijkaard görevlerinden istifa etmiş olurlarsa, bu hangi futbolseveri şaşırtır? Adnan Polat'ın temel meselesi, Rijkaard'ın muhtemel istifasını şaşırılacak bir hadise haline getirmek değil midir? Adnan Polat'ın temel meselesi Galatasaray'ın 5. olmasını şaşırılacak bir hadise haline getirmek değil midir?

Bugün ligi 25 sene önceki şartlarla yorumlayamayız. Uğur Meleke "5 sene içerisinde yeni bir şampiyon daha çıkacak" sözünü büyük laf etmiş olmak amacıyla etmiyor. Siz Beşiktaş'ı, Fenerbahçe'yi, Galatasaray'ı onlarca yıldır kötü yöneteceksiniz, aşağısıyla yukarısı arasındaki makas her geçen gün daralacak ve her mikrofonu elinize alınca Fenerbahçe - Galatasaray büyüklüğünden dem vuracaksınız. Esasında Adnan Polat'ın dün yaptığı konuşma içindeki korkuyu ifade ediyor. Aşağıdan gelenlerin gücünün farkında, onları ciddiye alıyor ama kendince bir psikolojik savaş başlatıyor. Bursaspor'u, Trabzonspor'u görmezden gelerek, yok sayarak bu ligin 25 sene önceki DNA'sını korumaya çalışıyor.

Gönlüm Beşiktaş'ın şampiyon olmasından yana. Ancak aklım deli gibi bir başka takımın şampiyonluğunu arzuluyor. Geçen sene Bursaspor'dan, ondan önceki sene Sivasspor'dan yedikleri / yediğimiz tokat, bazı gerçekleri görmelerine/görmemize yeterli olmamışsa, bu sene de Trabzon olsun şampiyon. Çünkü biliyorum ki, Trabzon'un şampiyon olduğu gün, Adnan Polat çok daha yüksek sesle Fenerbahçesinin haklarını korumaya! çalışacak.

Hep diyoruz, Fenerbahçe'nin en büyük dostu Galatasaray,
Galatasaray'ın en büyük dostu Fenerbahçe'dir.
Kendi büyüklük tanımlarını birbirlerine bakıp yaparlar,
Kendi adalet tanımlarını tek rakiplerinin adalet tanımlarıyla şekillendirirler.

Bu sene bir tuğla daha düşsün bu saltanattan.
Beşiktaşım da bundan payına düşeni alsın...

147 Yorum:

İki takımı da ligden kopartması muhtemel bir GS-FB derbisinde alınacak bir beraberlik sonrası gelecek olan "Türk futbolunun iki güzide kulübünü safdışı bırakmak için bir tezgah kuruldu" yüzsüzlüğünün alt yapısını hazırlamaya bu yıl erkenden başlamış. İki düşman nasıl can ciğer kuzu sarması olur, bu sene de göreceğiz sanırım. Yok birbirinizden farkınız!

Afferim Cesi...
+1

aksilaz dedi ki...

Üçüncü büyük olmayı hazmedememiş hala Beşiktaşlılar. BJK 10 sene üstüste şampiyon dahi olsa bu böyle kalacak.

Adnan Polat böyle bir demeci verebilir neden bu kadar alınıyorsunuz onu anlamak güç. Demirören 5 sene şampiyonluk sözü veriyorken sorun olmuyor tabi.

Size iyi Beşiktaşlı duruşlar.

aksilaz dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sadad dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
okka dedi ki...

q7 nasıl sorusuna. daha takıma gelmemiş. takımla maçı bırakın antrenman yapmamış, tutup tutmayacağı belirsiz misimoviçi örnek göstererek "bizde de misimoviç var" cevabı verdi ya. budur işte acizlik kendini kandırma. kendi de biliyor bu sene iş yok gs de ama işte söyleyemiyor.
boyasın bakalım tüm gs taraftarının gözünü 5 ay sonra yıkarlar yönetim binasını ednannın başına.

Jeff Murdock dedi ki...

valla bu açıklamaya sevindim. Adnan Polat futboldan anlasana zaten kendi takımı bu halde olmazdı. Dolayısyla Adnan Polat bir rüyadır, hep tersine yormamız gereken...

kingbettor dedi ki...

Dediklerine noktasından virgülüne kadar katılıyorum adam resmen psikolojik baskı yapmaya çalışıyor o da diğer takımlarının başını ağrıtacağını biliyor(ama febeye toz kondurmuyor aslında orda adnan polata o zaman ikinizde şampiyonluğun en büyük adayı olmak için avrupanın sıradan takımlarına lige konsantre olmak için elendiniz diyerek kaba bir tabirle Rıdvan Dilmen’in ve Güntekin Onay’ın lafı geçirmesi lazımdı,ayrıca bunu söylerken taraftarlarını yeni stada çekmek içinde söylüyor buna ek olarak ikide bir taraftarımız ali samiyeni cehenneme çevirsin diyor.Sanki ali samiyende beş yıl oynayacaklar(!).Bunlar hep yeni stada taraftar kombine alsın diye yapılan söylemler.İkiside taraftarlarını gereğinden fazla bir biçimde müşteri olarak görüyorlar.Ama adnan polat ve kankası aziz yıldırımın bu fazla zeka gerektirmeyen oyunlarını biz bozmasını biliriz.

tathar dedi ki...

bu iki takımın rekabeti bizi nereye götürdüğü önemlidir, lige futbola artı bir katkısı olmuş mu yoksa yıllarca süren kısır döngü içersine mi hapsetmiş, jesie nin dediği gibi bu bir temennidir ve argoda ki karşılığıda "dağda davar yayar ota para vermeyiz..."

@aksilaz,

beşiktaş üçüncü büyükmüş. 10 sene geçse de böyle kalacakmış. biz hazmedememişiz.

ne bunun kriteri? varsa akıl yürüt de açıkla. bekliyorum.

biz büyüklüğümüzü her zaman düşman bellediklerimiz üzerinden tanımlamıyoruz.

her maçta birbirinizi yiyin, sonra konu beşiktaş'a gelince omuz omuza verin.

ikiniz bir araya gelince, anca beşiktaş'ın büyüklüğüne laf etme cesareti buluyorsunuz. ondan sonra, yok hala "beşiktaş küçük takım", yok "hazmetsin"

ulan sanki real madridsiniz, meçıstırsınız.

AQ-47 dedi ki...

samsun maçında belimizi kırdıklarında uzun sürebilecek bir hegemonyayı başlatmak üzereydik, burada mutlaka kulüp içi dinamik(t)lerde en az kulüp dışı etkenler kadar etkiliydi bence, olay jessienin başka yazılarında sıkça belirttiği gibi (biraz da bu sezonki transferleri kötülemek amacayla) yaşlı oyuncularla günü kurtarmak için kadro kuruldu, 2 yıl sonunda iflas etti meselesi değil. bu sene 100. yıldakine benzer bir yükseliş olur mu bilmiyorum, sanırım 5-6 hafta sonra şusterin oturtacağı sisteme bakarak daha net konuşabiliriz...ancak şu 2 büyüklü sistemin yıkılması sadece o tarz bir patlama yapmamızla olmuyor, anadolu kulüplerinde de sürpriz değil devamlılık gösteren başarılar olmalı...ya da sıkacaksınız 5 yıl üstüste şampiyon olacaksınız, araya bir tane de UEFA kupası sıkıştıracaksınız, ama bu arada içerde dışarda renklileri yeneceksiniz, öyle böyle değil ama tokatlayacaksınız...üff gerçekten zor iş, en iyisi eğlenmeye devam etsin gençler, biz de işimize bakalım

aksilaz dedi ki...

@pilot santrofor
Konuyu ülke özelinde değerlendirdim. Kriterler ortada zaten. En yakın örneği Beşiktaşın avrupa ligi maçları Star'dan yayınlanacak. Daha başka örneğe gerek var mı?

Fenerbahçe ile herhangi bir dostluk söz konusu değilki. İki tarafından en büyük benim çabası var sadece.

yuki the zorba dedi ki...

Arkadas sana demezler mi neye gore konusuyorsun diye... Besiktas'i disarida birakiyorum, hepimizin bildigi soru isaretleri var neticede. Bilemiyoruz isler oturacak mi oturmayacak mi...

Niang ve Misimovic benim cok begendigim futbolcular. Kagit uzerinde de cok onemli transferler. Ama Niang takima dun monte oldu, Misimovice yarin monte olacak. E Avrupa Kupasi'nda ozellikle Galatasaray cok caresiz durumlara duserek elendi. Savunmasina aldigi adam kiralik, gecen sene kiralik oyuncularin performansi ortada. Nereden tutsan elinde kaliyor...

Amac belli... Adnan Polat'in gecmisine ve bugunune bakarsaniz, manipulasyon ve yonlendirme konusunda ne derece uzman oldugunu gorursunuz. Dunku konusmalariyla pek cok Galatasarayliyi sakinlestirdi bile. Su anda cogu eski gunlere donduk bi fener bi biz diye dusunuyorlar. Oysa iki hafta once bursaya kendi sahanda yenilen sensin. Onemli olan buydu ve basardi... Benim donem donem Galatasaray'i Fener'den daha tehlikeli gormemin sebebi bu gibi manevralardir zaten...

yuki the zorba dedi ki...

@aksilaz

neden bahsettigini biliyor musun?

Maclar stardan yayinlanacak cunku Turkiye'yi Avrupa Ligi'nde temsil eden TEK takim Besiktas. Buna mecbur olduklari icin Star'da yayinlanacak...

maçların yayınlanacağı kanal üzerinden mi büyüklük tanımı yapılır.

ben de diyorum ki, beşiktaş türkiye'nin en büyük kulübü olduğu için avrupa maçlarını şifresiz bi kanaldan yayınlatmayı başarmıştır. fenerbahçe ve galatasaray başaramamıştır.

aksini ispatlayabilir misin?

Delnan 4. lük için rakibiniz Fenerbahçe orası tartışılmaz.Yazık ediyorsunuz.Keşke GS-Fb ve 16 amatör takımın olduğu bir lig düzenlense de görsek o ligin DNA'sı nasıl oluyormuş bu ligin FBGS'den başka hangi dinamiklere ihtiyacı varmış ...

Ayrıca Samsun olayına kesinlikle katılmıyorum.Bütün kırmızı kartlar haklıydı o maçta.Sonraki süreçte krizi yönetemeyen beyin özürlü yöneticilerimiz ve korkak Serdar Bilgili'nin yüzünden kuracağımız imparatorluk başlamadan bitti.Son hafta 8 gol yiyen Ankaragücü'nü gördük biz o bariz bir olaydı,Van'de vurulan smaç barizdi ama Samsun maçı ve sonrası tamamiyle bizim kendi bok yememizdir.

aksilaz dedi ki...

@Yuki The Zorba
Bu uygulama sadece Beşiktaşa özgü heralde. Geçtiğimiz yıllarda Avrupa liginde tek temsil eden Galatasaray'ın maçları FutbolSmart tarafından yayınlandı.

Neyse dostum bu tartışma bitmez. Hayırlı Cumalar herkese.

yuki the zorba dedi ki...

@aksilaz

Avrupa Ligi gecen sezon kuruldu. Galatasaraya ne zaman tek basina temsil etti Avrupa Ligi'nde Turkiye'yi?

İki senedir 3. ve 5. olup bu sene de gene fenerbahçe'yle çekişiriz demesi komediydi gerçekten.Aslında bu açıklama takımına ne kadar güvensiz olduğunu gösteriyor.Fb ile olan ezeli rekabetlerini dahilinde "bizim her zaman rakibimiz fenerdir" düsturunu kullanarak diğer rakiplere karşı psikolojik üstünlük kurma çabası bir nevi.Peki neden fener ? Çünkü fenerbahçe gerçekten iyi kadro kurdu ve sonuna kadar şampiyonluğu kovalayacağı ve ligi Gs'ın önünde bitireceği besbelli.Onun için kendine böyle bir yol seçmiş kendi başarısızlığınıu fb üzerinden hafifletmek gibi.Bu sene şampiyonluktan koptuktan sonra feneri destekleyecekleri de belli oldu bunların.Madem biz şampiyon olamıyoruz o zaman ezeli rakibimiz şampiyon olsun da bizde onore edilelim gibi bir züğürt avuntusuna kapılmışlar.Aziz Yıldırım'ın ya da Yıldırım Demirören'in çıkıp böyle bir saçma bir açıklama yapacağını düşünebiliyormusunuz ? Gs,başkanının verdiği şu demeçle net bir şekilde acınacak haldedir.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

pardon geçen sene fenerbahçe lille maçı uzay kupası maçı mıydı?

Beşiktaş ile Bursa önde görünüyor, Trabzon da FB ile GS'nin bir adım önünde,

Bunu ben söylerim ama başkan söyleyemez. Taraftar gaza gelecek ya işte hep aynı hikaye. FB şampiyon olamadı ya gerisi önemli değil mantığı bizi rezil etmeye devam ediyor.

Ben Beşiktaş'lı olsam önemsemezdim açıkçası. Çünkü başkan kendisi de inanmıyor söylediklerine. Misimovic takıma uyum sağlayacak da kurtaracak Galatasaray'ı. Madem bu kadar basitti daha önce alsaydınız ya.

Komik.

Onurlu dedi ki...

Su adamin aciklamalarini ciddiye alip Besiktas platformunda tartismaya acinca Aksilaz formali kucuk Adnan Polatlar'in da boyle yorumlar yapmasi dogal...

Ulan dusman gorunumlu kardesler olarak cok degil daha 15 gun once el ele kicikirik takimlara elendiniz, kucumsediginiz Besiktas da o cok ovundugunuz UEFA platformunda ulkenin tek temsilcisi olarak kaldi. Lig desen daha 3. haftasi ve ortada farkli bir tablo yok. Son 2 sezonda yaptiklarin ortada ki bu sene sen takimini gecen seneden ileriye goturecegine geriye goturmussun. Simdi sen neye, hangi somut veriye, hangi mantiga dayanarak carcar konusuyorsun diye sormazlar mi adama?

Ulan ben de daldim mantik falan sorguluyorum. Adam Adnan Polat beyler. Illa bir cevap vermek gerekirse de, dogru Fenerbahce ile cekisirler, iki sene once oyle olmadi mi biz cifte kupa kaldirirken bu iki takim UEFA'ya sonuncu takim olarak kim gidecek maci icin derbiye cikmadilar mi? Besiktas veya Fenerbahce'den biri veya ikisi o derbiden sonraki hafta kupa maclarinda elenseydi, o derbiden beraberlik cikartan Fenerbahce UEFA'ya giden son takim olmak icin avantaj saglamis olmayacak miydi?

tearkan dedi ki...

Körler sağırlar birbirini ağırlar...

Atalarımız ne güzel söylemiş. Kendini bu kadar büyük görüyorsun madem yanına fener desteği almadan niye konuşamıyorsun? Aynı şey febelilerde de vardır. Bizim gerçek rakibimiz gese vs. şeklinde konuşurlar hep. O kadar kendine güvenin varsa ben en büyüğüm diğerleri 2-3-4 için yarışsın desene madem. Son yıllardaki anadolu kulüplerinin çıkışının yada istanbul kulüplerinin geri gitmesinin sonucu kapanan makasın göt korkusunun eseri bunlar. Biz 1-2 olalım diğerleri de bizi zorlamasın. Sonradan evlenen çocuklu iki ebeveynin sürekli çekişen kız kardeşleri gibiler.

Nerdeydi lan o tek çocuk postu.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@Onurlu Adnan polat'ın ciddiye alınma sebebi Galatasaray kulübünün başkanı olmasıdır. O koltukta oturduğu sürece her açıklamasını ciddiye almak durumundayız. Futbolu bu insanlar yönetiyorlar...

simplextablosu dedi ki...

bu muhabbeti de gene beşiktaş'ın 3. büyük olmasına getirebilen acaip adamlar var. zannediyorlar ki kendi kendilerine ne kadar çok "biz iki büyüğüz, beşiktaş üçüncü, biz iki büyüğüz beşiktaş üçüncü büyük" derlerse o kadar çabuk halledecekler her şeyi. birbirinize muhtaçsınız ya, daha büyük zavallılık olur mu allah aşkına? biriniz olmadan bir diğeriniz kendinizi tanımlayamıyorsunuz bile. istisnasız her sene aranızda oynadığınız maçları şişire şişire bir hal oldunuz, bize de istisnasız her sene o maçlarda diz boyu rezillik, kepazelik seyrettiriyorsunuz. futbolun ne kadar çirkin yüzü varsa hepsini hem sahada hem tribünde gösteriyorsunuz. adına da ezeli rekabet, büyük derbi diyorsunuz.
kafanızda bir büyüklük algısı var, bu algı size her şeyi yapma hakkı veriyor zannediyorsunuz. bir de utanmadan hala "içinize sindirememişsiniz, kabul edin artık" gibi ne idüğü belirsiz beyanatlarınız var. afedersin ama ben tuttuğum takımın büyüklüğünü senden mi öğrenicem? sen fenerbahçenin senden büyük olduğunu kabul edebilirsin, çünkü kafandaki büyüklük algısının matematik bir karşılığı var. kendini başkalarına ispat etmek adına büyüklüğü cisimleştirmişsin. ve bu yüzden yarın öbürgün o formüllerde fenerbahçe ağır bastığı zaman "evet fenerbahçe galatasaraydan büyüktür" demek zorunda kalıcaksın. çünkü peşinde koştuğun şey bu. şu şu şu nedenlerle ve bu rakamlarla biz daha büyüğüz demeye çalışmanın geleceği yer bu. bir gün ya kendi tükürdüğünü yalıyacaksın, yada fenerbahçe bizden büyük demek zorunda kalacaksın. çok şükür biz akıl sağlığımızı sizin kadar yitirmedik. her zaman beşiktaşa olan sevgimizin onun büyüklüğüyle şunun küçüklüğüyle ölçülmeyeceğini bildik. bizim için beşiktaş'ın varlığı yetti. sadece beşiktaş'ın varlığı her şeye yetti. sizin kendinizle yetinememeniz ne kadar acıklı.

enorton dedi ki...

@aksilaz

Bu uygulama sadece Beşiktaşa özgü heralde. Geçtiğimiz yıllarda Avrupa liginde tek temsil eden Galatasaray'ın maçları FutbolSmart tarafından yayınlandı.

GS Atletico Madride elendiği gün Fenerbahçe de Lille'e elendi :) Nerde tek takım kalmış GS merak ettim. Beşiktaşlıların bloguna muhalefet için yazıyorsun. Beşiktaşı aklınca küçük göstermek için şifresiz yayın örneği veriyorsun. Bari birazcık araştır be adam komik duruma düşme :)

zaferturk dedi ki...

adnan polatın sözleri sizi niye bukadar sinirlendirdi. feneri sevmesemde bu ülkede galatasaray-fenerbahçe rekabeti herşeyden önce gelir, şampiyon olsunlar olmasınlar. adnan polat beşiktaş yada bursa şampiyon olamaz demedi, hele hele fenerle biz şampiyonluğun en büyük favorisiyiz, tek rakibimiz fener demedi. anlamak isteyen için gayet açık sözler. siz rekabette geri kalmanın verdiği duygularla yazmışsınız, bu kadar sinirlenmeyin

BJK4EVER dedi ki...

Adam GS'li beyler.

Pamukk dedi ki...

körler sağırlar birbirini ağırlar


bu sene de yesinler birbirlerini biz sessiz sakin devam edelim
gs fb derbilerini izleren çok eğleniyorum boğa güreşi izler gibi oluyorm mis

Adsız dedi ki...

Yahu şu aksilaz veya martel gibi boş beleş adamları muhatap almayın. Kısıtlı bilgileriyle o hiç beğenmedikleri 3üncü büyük takımın taraftar bloglarını takip ediyorlar, sonra da kahramanlığa soyunuyorlar. Hesapta bizi çıldırtacak da, oturup ağlayacağız, bırakın bu işleri.

Adnan Polat'a gelince, Aziz Yıldırım'la arasını çok güzel yaptı dün gece. Her lafa onu katmalar, üstü kapalı övmeler, dostluk mesajları. Demirören'le ise arası bozuk muhtemelen. Rıdvan Beşiktaş'ın transferleri sizi heyecanlandırmıyor mu, bana göre 3 büyük transfer Hagi, Anelka ve Quaresma deyince adamın anasına küfür etmiş gibi bozuldu. Quaresma'nın şu anki formuna bile burun kıvırdı adam, Misimovic'le kıyasladı. Objektif olamayacak kadar sığ düşünenlere sinirlenmenin alemi yok, hiç kimse görmek istemeyen kadar kör değildir.

zaferturk dedi ki...

sizin bloğunuzu falan takip etmek huyum değildir, ama adnan polatın sözleri mutlaka sizi gereceği için bi bakayım dedim, yanılmamışım. siz adnan polata sallayacağınıza istifa deyip sonra yetmez dediğiniz başkanınıza bakın. kabul edin ki 3.büyüksünüz. taraftar sayınız da, maddi imkanlarınız da, kupalarınız da hep geride. kendinizi kandırmayın

kma dedi ki...

dün nereyse tamamını izledim konuşmanın..

başkanın kendine referans olarak aldığı tek kulüp fener. stat geliri, amatör branş başarıları olarak hep feneri örnek gösterdi. 7 yılda sadece stattan 210 milyonluk ek gelir elde etmiş fener. amatör branşlar da bu yüzden fark yaratmış.

tüm projeleri söylerken bu projelerin geseye katkısını açıkladı. bir dayanak ortaya koydu.
transferleri anlattı. hemen her konuda mantıklı sayılabilecek bi açıklama vardı.

ama söz futboldaki çekişmeye gelince fenerle yarışırız dedi. hiç bir rasyonel dayanağı yok. ifadesinden buna gerçekten inandığı da belliydi.

gese ve fener bu sene lig ortasında şampiyonluktan uzaklaşsa bunun sebebini cidden anlayamayacak. şanssızlığa veya "bazı güçler" e bağlayacak. buna inanacak..

işin garip tarafı bu...

Adsız dedi ki...

Merak etme işte güzel kardeşim, takip etme. Senin kısıtlı vizyonundan gördüklerini bizimle paylaşmana ihtiyaç duymuyoruz. Herkes kendi yoluna.

@zafertürk

onu demedi, bunu demedi.

"Bizim tek rakibimiz Fenerbahçe, Beşiktaş ve diğerleri daha geride olur"

bunları yukarıda yazdığın gibi algılıyorsan, sen kendini büyük sanmanın verdiği duygularla yazmışsın.

nerden geliyor bu kendini büyük görme hali anlamıyorum. takımların durumu belli. hala konuşuyosunuz.

bi de yetmiyor; açık seçik ne olduğu belli cümleleri yanlış anladığımızı iddia edip, kendi doğru sandığınızı empoze etmeye çalışıyoesunuz.

bi kendinize gelin.

Adsız dedi ki...

Bunlarınki sözüm ona büyüklükse, bırakın küçük kalalım.

Gerçekten buradaki çoğu insan adeta kompleksle konuşuyor. Adnan Polat'ı beğenirsiniz beğenmezsiniz o sıkıntı değil ama onun görüşü bu sene rakibinin Fenerbahçe olması yönünde diye ne alaka bu hırs anlayamıyorum. Adnan Polat dedi mi Beşiktaş kötü, Trabzon berbat, Bursa oda kim..?
Hayır demedi. O da emin olun farkında Beşiktaş'ın gücünden, Trabzon'un uyumundan, Bursa'nın ruhundan.

Konu tv kanallarına bile gelmiş ne diyeyim. Nasıl iki takımda kötü olunca birbirlerine destek veren Fenerbahçeli ve Galatasaraylı taraftarlar gibi bu tepki oldukça anlamsız bence.

Son olarak bana göre Fener olmazsa Galatasaray'da olmaz düşüncesi klüpler tarafından çıkartılmış bir yanılgı değil, tamamen taraftarın ortaya koyduğu bir piskolojik durumdur. Gereksiz alınganlık yapıyorsunuz bence

aksilaz dedi ki...

@enorton
Avrupa ligi sözcüğüne uefa kupasını bir tek siz katmıyorsunuz o da işinize gelmediği için. Uefa bile sitesinde ayırmamış sitesinde. Geçtiğimiz yıllardan kasıt Galatasaray-Bordeaux eşleşmesiydi. Ordada tek temsil eden Galatasaray'dı. Ancak anlamak istediğin gibi yorumlarsan böyle oluyor.

Beşiktaş marka değeri olarak Galatasaray ve Fenerbahçenin çok gerisindedir. Bunu anlatmak istediğimi biliyorsunuz fakatt çarpıtmaya başladınız. Amacım Beşiktaşa hakaret değil sadece gerçekler.

Sertug Ozgur dedi ki...

Taraftarın gazını almasını iyi biliyor.

Yıllardır içerde dışarda yenildiği takıma bu takım bizim rakibimiz değil diyecek hali yok ya..

CDiS dedi ki...

şimdi güzel yazı olmuş, altında da bir sürü yorum yapılmış ama olaya birazda farklı açıdan bakmak gerekli. Bugün Beşiktaş hala ve hala ligin en saygı duyulan takımıysa, rakip taraftarların bile sempati duyduğu bir takımsa, bunun sebebi Süleyman Seba'dır. Ya nerden çıktı şimdi Seba demeyin, dinleyin.
Gs meşhur 0-8 'lik galibiyet vasıtasıyla şampiyon olduğu zaman Seba çıkıp kükreyeceğine, şerefli 2.'lik dedi. Högh, Beşiktaş'a transfer olmak üzereydi, Şadan Kalkavan, Seba'yı aradı, abi bu adamı hoca çok istiyor, bırakın biz alalım dedi, Seba'da : Bir fitbolcu için kavga mı edilir hiç dedi. Bunları neden anlatıyorum. Ben Beşiktaş'ın mütevaziliğini seviyorum. Evet 3. büyük olmasını seviyorum, haberlerinin 3. sırada çıkmasını istiyorum. Son dönem taraftarlarının, Fb özentili gösterişli tavırları hoşuma gitmiyor. Çünkü bu Fb 'ye yakışıyor, kinaye değil, hakikaten yakışıyor ama bize yakışmıyor, iğreti duruyor. Unutmayın Beşiktaş, Halkın Takımı'dır.

Bırakın, Adnan Polat konuşsun, son
1-2 yıldır, geri planda kalsa da aslında Aziz Yıldırım'dan daha tehlikeli bir spor(!) adamı olduğunu hatırlar herkes.

Konu darmadağın oldu belki, acele yazdığımdan muhtemelen. Ama son sözüm şu; Beşiktaş en az konuşulan, en az şans verilen, en az tartışılan takım olsun. Kafası rahat olsun herkesin. Nasıl olsa biz böyle şampiyon oluruz.

zaferturk dedi ki...

@ pilot santrafor
kendini büyük görme diye bişey yok, ne kupalarınız, ne galibiyet sayınız, ne maddi imkanlarınız galatasarayın önünde değil, rakamlar herşeyi açıklıyor. bu sene şampiyon olmanız bile bunu değiştirmeyecek. takımların durumu belli evet, formdasınız ve kadro derinliğiniz daha iyi ama hala konuşuyosunuz demek çok saçma, lig uzun daha neler olur neler, sizin istifa istifa diyeceğinizi de görücez daha, bu bir dilek değil, öngörü. neyse daha yazmayacam, siz 3. büyük olduğunuzu kabul etmesenizde önemli değil..ha bu arada dikkat edinde başkanınız klübün tapusunu üstüne almasın, bi quaresma, tabata transferiyle klüpten olmayın

Adsız dedi ki...

@Back of the Post
Olay sana öyle gözüktü belki, Beşiktaş'ın büyüklüğünü masaya yatırmadılar zaten, o söylediklerimiz birkaç spartalı arkadaşa hitaben. Buralara gelip dersimizi vermek istemişler.

Velhasıl Beşiktaş'ı şu performansıyla yok saymak taraf tutmaktır. Adama şampiyonluk sorulduğunda Beşiktaş'ı dahil etmedi, bizim rakibimiz Fenerbahçe dedi. Yani Fenerbahçe ligde 6. olursa biz 5. olsak kafidir demek bu. İki maçta da yenelim, feneri geçelim, gerisi bizi enterese etmiyor. Beşiktaş'ı zirveye ortak etmemek buna çıkıyor. Hadi kötü gideriz, çok gerilerde kalırız neyse de daha ligin başında böyle transflere rağmen bizi yok saymak bana göre sıkıntılı olmaktır. Adam gocunmuş. Bariz.

yuki the zorba dedi ki...

@aksilaz

Avrupa Ligi yayin haklari havuzla satiliyor. UEFA Kupasi'nda ise mac haklarini kulupler satiyordu. Bilip bilmeden konusmamak lazim... Boyle kelime kelime yazmak lazim degil mi?

aksilaz dedi ki...

@Yuki The Zorba
Yani Galatasaray yada Fenerbahçe'den birisi tek başına kalsa idi o maçlarında Star 'dan yayınlanacağını mı söylüyorsun :)

Adsız dedi ki...

Bakın tekrar yazıyorum, beğenmediğiniz 3üncü büyük takımın taraftar blogları sizi neden enterese ediyor arkadaşım? Neden burda kendi düşüncelerinizi empoze etmeye çalışıyorsunuz. Burası Ekşi"Beşiktaş", biz Beşiktaş taraftarları olarak olayları değerlendiriyoruz. Sizi enterese eden nedir, biz GS veya FB forumlarındaki Beşiktaş'a giydiren yazıları basmaya çalışmıyoruz, siz de rahat olun. Burda kimseye hakaret de etmiyoruz, ayrıca tartışacaksam da Beşiktaş'lı kardeşlerimle tartışırım, sizin gibi rahatsız etmiyor beni. Kendi takımlarınızı takip edin, kendi dünyanızda yaşayın, tüm dünyaya hakim olmaya çalışın, herkese aynı düşünceleri empoze etmeye çalışın, ama burada değil. Ağız kokunuzu çekmeyelim, çektirin gidin lütfen.

yuki the zorba dedi ki...

Aynen oyle diyorum. hatta yarin oburgun ligimizin ikincilerinden biri kazara Sampiyonlar Ligi'ne kalirsa, birinden birinin maci da yayinlanamayacak. Bu UEFA'yla DSmart'in yaptigi anlasmanin sonucu...

Arkadaş biz kabul etmişiz 3. büyük olduğumuzu,marka değerimizde düşük ıvırımız zıvırımız herşeyimiz GS'nin gerisinde de sana buraya gelip bu lafları yazdıran nedir onu çözemedim.Hee ispatladın biz 3.cüyüz işte ama senin bu işten eline ne geçiyor ? Amacınız hedefiniz BJK'dan büyük olmak olan sığ insanlarsınız arkadaş bu ülke bu futbol sizin gibiler yüzünden gelişmiyor ...

@Brother Ali

Ben jessie için dememiştim zaten yapılan bazı yorumlar oldukça rahatsız etti dediğin gibi.

Bence gocunmaktan ziyade görüşünü söylemiş belki kendince belli bir politikası bir planı vardır bunu söylerken. Dediğim gibi zaten Beşiktaş'ın gücünden farkında olmasa aptal olması gerekir ki aptal bir adam değil Adnan Polat. Belki aklında başka birşey vardır. Belki Galatasaray'ın geçen sezon tecrübe ettiği şeyleri düşünüp söylemiştir. Bilemeyiz. Ama benim görüşüm Beşiktaş'ı hiçe saymadı konuşmasında. Net olarak dile getirmese bile o da farkında herşeyin.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

maçın açık veya kapalı kanalda yayınlanmasının ne gibi bir büyüklük kıstası olabileceğini aklım almıyor.

ben yazımda biz üçüncü büyüğüz demedim, tek büyüğüz demedim. hatta bırak beşiktaş'ı, büyük bile kabul edilmeyen bursa ve sivas'ın yaptıklarını ortaya koydum.

adnan polat'ın beşiktaş'ı küçümsediğini sanmıyorum. o, yazımda belirttiğim gibi, ligin değişen ve değişmekte olan dengelerini kendince sabitlemeye çalışıyor.

adnan polat, beşiktaş bu yarışta olamaz dediği için yarış dışı kalacak değiliz.

biz, adnan polat'ın bu açıklamasının arkasında yatan duygu ve düşünceyi anlamaya çalışıyoruz.

bundan bir kaç sene evvel, hiç te öyle bir gerçek yokken, yalandan 5-6 takım sayılırdı şampiyonluk için.

ama devir değişti. oysa adnan polat şimdi o takımların ismini saymıyor. çünkü hepsi gerçek oldu. artık bursaspor gerçek bir rakip. trabzon'un şampiyonluğu çok uzak değil.

sporseverler olarak biz şampiyonluk yarışının çok takım arasında geçmesini mi talep edeceğiz, yoksa fenerbahçe-galatasaray rekabeti arasına sıkışmasını mı?

sporseverin tercihi belli olmalı. beşiktaş'ı siz 3. büyüksünüz diye itmek yerine bursanın şampiyonluğuna da sevinmeli, trabzonun yükselişine de.

kendi takımının şampiyon olmasını istersin bu ayrı. ancak ligin alt üst olmaya ihtiyacı vardı. şimdi oluyor... adnan polat da yeni döneme hazırlıklı değil. kendi de farkında. mesele buradan çıkıyor.

Onurlu dedi ki...

@Jessie

Adnan Polat degil futbolu yonetmek, Imparator Palpatine olup galaksiyi yonetse bile ciddiye alinacak biri degildir benim gozumde. Mesela Aziz Yildirim'in nefret uzerinden prim yapan tarzi daha antipatiktir bana gore, ancak yine de kendi capinda belli bir tutarliligi vardir, ancak Adnan Polat, butun onceligi duruma adapte olmaktan oteye gitmeyen biri olarak hic bir durusu olmayan bir karakterdir ki kendisi yakindan bildigim Lise camiasinda bu ozelligi yuzunden hic hos karsilanmayan birisidir. Nitekim 2006'da Canaydin'in yonetimine girip 2008 icin yaptigi pazarliklar yuzunden soz konusu camianin en buyuk rahatsizliklarindan biridir...

Boyle bir karakterin kendi camiasi ile ilgili soyledikleri bile kimseye inandirici gelmezken, Besiktas hakkinda soylediklerini kaale almak bana gore son derece gereksiz. Cok samimi olarak sunu soruyorum sana, Adnan Polat'in yaptigi once aciklama arasinda ciddiye almaya deger hangi argumanlara denk geldin ki ciddiye almak zorunlulugu hissettin?

bizim tek rakibimiz gs. en azından kendi adıma gs. onlar ligde 5. olduysa biz 4. olduysak ben sevinirim. bjk ya da başka bir takım ne yapmış zerre ilgilendirmez ancak şampiyonluk yarışı içerisinde olursak o zaman ilgilendirir.

Adsız dedi ki...

Ulan buraya ne yazıyosun o zaman

Cherubim dedi ki...

Şunu iddia edeyim. Önümüzdeki beş senede gs ve fb toplamda en fazla iki kere şampiyon olur, bir fazlası değil..

kma dedi ki...

fener ve geselilerdeki burada yapılan yorumlar kişisel fikirler değil.
öğrenilmiş ve öğretilmiş şeyler.

ezberciler sizi..

Pamukk dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
sozcelyk dedi ki...

jessie çocuğu koymuş beyler.

Ekrem35 dedi ki...

avrupa ligi rövanş maçlarından önce beşiktaş üçüncü büyük muhabeti dönmeye başlamıştı çünkü korku sarmıştı her bir yeri. o korkuyu neyle örtpas edeceksin beşiktaşa sallayarak. ligde fener gs maçı öncesinde de başlar bu 3. büyük muhabbeti. sonra yenilen takımın taraftarı devam ettirir beşiktaşımın 3.büyük olduğu muhabbetini. başınız sıkışınca sallamaya başlıyorsunuz bu takıma. avrupa liginden elenmişliğinize, bir sene önce 3. ondan önce 5. olduğunuza üzüleceğinize hala buraya gelip 3. büyüksünüz demek inanın çok komik oluyor. beşiktaş sizin kirli cumhuriyetlerinizin içine girmeye çalışmayan, taş atanların altında kalacağı kadar büyük bir taştır.

Arkhe dedi ki...

Kimsenin kimse ile dost olduğu falan yok, buna diploması ya da siyaset diyorlar. Menfaat neredeyse oraya yanaşırlar.

2006 çok gerilerde kalmadı.

enzo scifo dedi ki...

@daima fenerbahçe ; @aksilaz

adamlar liseli beyler

Bizi dikkate aldığınızı,bizi dikkate almadığınızı söyleyerek kanıtlıyorsunuz zaten.

Size bir türbülent özdeğişiyle selenmek istiyorum :" Korkmayın lan Robinho gelmedi :) 6 atmayız 7 atmayız 5 atarız."

Batistuta35 dedi ki...

Harbiden liseli bunlar beyler!

Tuco Salamanca dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
sozcelyk dedi ki...

bence adnan polat lise terk.

adam facebook fan sayfasıyla övündü lan.

sambalici dedi ki...

bence bu laf beşiktaş'a değil bursaspor'a saygısızlık jessie'nin dediği gibi, ayıp yahu göz var izan var.

ayrıca bu "gs/fener olmasa futbol konuşulmaz" efsanesi de tekrar tekrar söylene söylene doğru kabul edilmeye başlandı. yok fenerbahçe olmazsa ligin tadı kaçarmış, yok şu yok bu. yok böyle bir şey. liverpool premier lig'de şampiyon olamıyor kaç senedir, son 10 yıldır premier lig'in tadı kaçtı diyebilir mi kimse? liverpool yoksa chelsea çıkıyor işte misal. yavaştan buna galatasaraylılar da inanmaya başladılar, özellikle son 6-7 senedir bir fener-gs çift kutup baskısı var türk futbolu üzerinde. zamanında haşmet babaoğlu diyordu bunu, al işte görüyoruz bu iki kulübün iktidarları sarsılınca ne hale düşüyorlar. bu ülkede fener-gs rekabeti herşeyden önce gelmez. öteki takımlar gitsin kumda oynasın o zaman, böyle bir şey var mı yahu. uzun zaman aradan sonra daha yeni anadoludan şampiyon çıkmış, anadolu takımları kök söktürüyor senin takımına hala diyorsun ki "rakibimiz fenerbahçe". eh işte eskisi gibi olmadığın artık işler, çift kutup baskısı ellerinden patladığından ne yapacaklarını bilemiyorlar, kendilerince bir hayal dünyasında yaşıyorlar. bu yeni patlayan "üçüncü büyük" mevzuları bunun taraftar yansıması, beşiktaş daha önce de en büyük şampiyonluk adayı olarak lige başladı ama o zamanlar böyle "üçüncü büyük" lafları akıllara gelmezdi. son 5-6 yıldır şişirdiler balonu, şimdi patladı işte ellerinde. biz işimize bakalım, topumuzu oynayalım, ağlayan ağlasın kenarda.

aksilaz dedi ki...

Hakaret eden pamukk, batistuta35, enzo scifo, Tuco Salamanca kendinize güveniniz olsa profilinizde ulaşılabilecek bi mail adresiniz olur. Öyle ergen genç cümleleri kurmak kolay.

görkem dedi ki...

şimdi bu adamları ciddiye alıp cevap yazmalı mı bilemedim ama birşey demeyince de laf geçirdik sanıyor bu 'büyük' takım taraftarı arkadaşlar..

bak cnm kardeşim şimdi y.d çıkıp bizim tek rakibimiz bursadır dese(ki bu bile daha mantıklı bir önerme olur)biz sizin gibi sazanlayıp ahahah nasıl büyük takımız yea,görüyomusun onları ciddiye bile almıyor vs. gibi salak tepkiler vermeyiz.hele de karpaty gibi adı sanı duyulmamış bi takıma elenip ligde de tek galibiyeti son maçta almışken.adamı tefe koyardık herhalde.

ama delnan bey de sizin gibilerin gazını almak için cıkmıstı tvye görüyorum ki işe yaramış.

tek rakip gördüklerini de hazırlık maçında bile yenemiyorlar..

yazık yeaa acıdım bak şimdi

Batistuta35 dedi ki...

Mail adresimi vereyim istersen sonra benim babam senin babanı döver muhabbeti de yapalım, oh mis:)

Neyse uzatmayım en büyük sensin,senin takım kocaman,büsbüyük vs.:P

Pamukk dedi ki...

puahahaha sen nie alındın ki? sana dediğimi ne biliyosun
cuk oturdu galiba

sana sorcak değilim mail adresmi yazıp yazmicamı. uçmuşsunuz hakketen

gnyz dedi ki...

Aziz Yıldırım: Galatasarayı kendimize rakip olarak görmüyoruz, Adnan Polat kendi kendine gelin güvey olmasın.

Ahmet Canseven dedi ki...

Adnan Polat'tan düzeltme geldi. Heyecana gerek yok.

" Bu sene Üçüncülükte tek rakibimiz Fenerbahçe dedim ben. Hemen huniyi takıyorsunuz haaa ehuee ehue"

Ad hominem'in dibine vuruyorum:

Daha gecen gun "yildiz" oyuncusuna transfer teklifi kurgulatmis bir adamdan bahsediyoruz beyler.

Ayrica saat farkinin totosuna koyayim, ne polemikler kacmis gitmis :(

delgado dedi ki...

adam ocaktan adam toplayıp sizi dövecek beyler.

enzo scifo dedi ki...

ben korktum beyler. pamukk, batistuta35, Tuco Salamanca ; siz ne alemdesiniz :)

Major dedi ki...

iyi güzelde yakın geçmişte beşiktaş'ın başkanı da "kupa bizim lig galatasaray'ın olsun" dediği bir dünyada yaşadığımızı unutmayalım..

zaferturk dedi ki...

beşiktaş real madridin tamamını transfer dahi etse galatasarayı yakalayamaz. yaptığınız 2 transferle mi en büyük oldunuz. şampiyonluk sayınız kadar, bizi yendiğiniz kadar konuşun, neye dayanarak en büyük oluyosunuz çok enterasan yani, sporun hiç bir dalında en önde değilsiniz. bugün dünyanın heryerinde türkiye dedinmi önce galatasaray akla gelir, sizn 8-0 dışında tabi...adnan polat sizi hesaba katmadıysa bundan gocunmayın, çok çalışın sizde büyük olun

Adsız dedi ki...

Eeeeeh kabak tadı.

Tuco Salamanca dedi ki...

@aksilaz

evrim terk

@Kaan Ozaydin

Haklisin, ki bir sorun da burada basliyor zaten. Demiroren'in o soylemine sahip cikan bir adet Besiktasli bulamazsin, bulursan da yolla dove dove adam edelim :) Ama bugun Polat'in soylemine destek cikan Galatasaraylilar var mesela.

Adnan Polat bunu der, demek zorunda, cunku cark oyle denecek. Ama Polat bunu dedikten sonra sanki "normal" bir seymis gibi karsilaniyorsa, orada bir algi sasmasi var demektir.

Batistuta35 dedi ki...

@Kaan Ozaydin

Zaten bizim başkan veya diğer bi başkan bunu veya benzer şeyleri söylemiyor demiyoruz,söylediğinde de vay be doğru demiş demiyoruz,eleştiriyoruz gene saçmaladı diye.Sorun adnan polatın açıklamalarına sahip çıkan ve gerçekten bunlara inanan taraftarlarda.

Paul Pierce dedi ki...

Bende konu ne zaman "uefa kupasını aldık yaee.Siz önce 8-0'ın hesabını verin" e gelecek diye bekliyordum.Ondan da bahsettiler.Valla pes doğrusu, siz gidip feneri geçsenize ?? belki sevinirsiniz..

Manu dedi ki...

büyüklük tanımını başka bir olgu(kulüp)üzerinden yapmak ne kadar acınasıdır yarrabim. bu bir.

şampiyonluk yarışında diger 3 kulübü yok saymak şu an,şu halinle nasıl bir aymazlıktır.bu iki.

zafertürk senin anladığın dilden konuşalım.

daha 3-4 sene önce para dileniyodunuz. dilene dilene stad yaptırıyorsunuz. 10 senedir yaptığınız transferlere bak.

şike sizde, şaibe sizde.

iyi ki bi uefa kupanız var. o da olmasa 10 futbol bilginiz kalmıyor. her futbol muhabbetinde uefa kupamız var.

beşiktaş guti'yi aldı, "ama uefa kupamız var"

aferin.

hala büyük sanıyolar kendilerini.

ulan avrupada elendiğin takımlara bak bi önce.

@pilot santrfor

Anlatabildigin, anlattiginin anlamak istedigi kadardir pilot santrfor. Yorma kendini, bu soylemlere hic gerek yok.

Pamukk dedi ki...

epeydir gülmemiştim, başta adnan polat ve de sürüsüne teşekkür ederim. iyi geldi tatil öncesi:)

addN0NE dedi ki...

Ya büyük takım taraftarı arkadaşlara yaptığınız iş mi!!! Aşkolsun yani arkadaşlar, onlar ki uefa kupasına sahip, onlar ki 2 dakikada burayı turkishmusic.org daki sezen aksu tartışması ortamına çevirebilecek kapasiteye sahip, hem misimoviç gelmiş kafaları güzel, alttan alın :)

Hepsini okudum @aksilaz, @zaferturk siz haksızsınız.

CDiS dedi ki...

burası bu kadar sığ tartışmaların yapıldığı bir yer değildi. Ne zaman 'diğerleri' geldi, değişti tabi :)

menderes mete dedi ki...

aksilaz dedi ki...

" Hakaret eden pamukk, batistuta35, enzo scifo, Tuco Salamanca kendinize güveniniz olsa profilinizde ulaşılabilecek bi mail adresiniz olur. Öyle ergen genç cümleleri kurmak kolay."

Tüm yorumlarını okuyunca hala ergenlik dönemine girmediğin anlaşılıyor.

Pamukk dedi ki...

aslında dennan adnan polat haklı

vardır bi bildikleri aziz beyle beraber....

SomosTodos13 dedi ki...

"adam liseli beyler" diyosunuz da galatasaray lisesini bitirmişse eğer onların tabiriyle gerçekten de "liseli" olmuş oluyor.

imza: düz adam

ian dedi ki...

istanbul'un düşman kızkardeşleri fenev* ve gaassaray* :) aslında ne kadar da muhtaçlar birbirlerine ve sözkonusu beşiktaş olduğunda ne kadar zavallı ve komik duruma düşüyorlar. :)

(*:kulüp isimleri kendi başkanlarının telaffuzudur.)

Adsız dedi ki...

beyler kusura bakmayın ama harbi yazık size. bu yazı ne lan. bjk başkanı tek rakibimiz gs dese fblilerin çok da umrunda olmaz, hadi ordan der geçerd. büyütmeyin kendinizi bu kadar.

SomosTodos13 dedi ki...

o değilde ekşibeşiktaş'ın ne kadar takip edeni varmış!

jessie uyuma kaç hit aldık açıkla :)

alper dedi ki...

açık ve net bir soru soracağım.tüm gs camiasına idarecilerine topçularına okkalı bir küfür edebilirmiyim.
abi zerre hazzetmiyorum bu adamlardan nefret ediyorum.dinden imandan çıkıyorum taraftarını formasını ve topçusunu görünce bile.
ki gs nefretimin boyutlarını bu blogda yaptığım yorumlarda belirtmiştim zaten az çok.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@alper açık ve net küfür yok. galatasaray nefretinin boyutlarını da biliyoruz zaten, hiç merak etme. ama bizim aklı başında galatasaraylı, fenerbahçeli, trabzonsporlu, bursasporlu, eskişehirsporlu okuyucularımız var.

galatasaraylılar şöyledir, beşiktaşlılar böyledir diyemeyiz. ha, sen diyorsan kendi bileceğin iş.

aklı başında yorum yapan galatasaraylılar için bir kaç kişinin yazdığını "galatasaray işte budur" diye yorumlamayalım.

biz galatasaray başkanını yorumluyoruz. onun söylediğine sahip çıkan her kimse, lafımız ona da gider o ayrı.

M.A.F dedi ki...

Kendi poposunu kurtarmak için böyle diyor.İki takıma baktığımız zaman çok benzerlik var.Bu sene Avrupadan elenmiş, yapılması gereken transferler geç yapmış. İki sezondur ligte,kupada,avrupada sıfır çekmiş iki takım.
Birbirlerinin başarısızlığı yerlerinde oturmalarına sebeb olmuş.

Adsız dedi ki...

tekme tokat dövüştükleri maçtan sonra çıkıp tezgah var diyebilecek kadar küstah bi adamdan tabii ki beklenecek bi yorum...

bu el sikko kardeşliği keşke sürekli devam etse , hayat bayram olsa

@ simplextablosu

Hacı senin dassahlarını yiyim afedersin ne güzel anlatmıssın öyle yaa...

gioberg dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
gioberg dedi ki...

Ekşibeşiktaş okuru beşiktaşlı olmayan biri olarak, jessie'nin yazısını okuduktan sonra beğenilerimi sunmak için yorumları okumaya başladım (açıkçası düşünmemiştim böyle polemiklerin olduğunu) ama bunlar üzerine de birkaç söz söylemek isterim.

1-İlk olarak, neden bu kadar "büyük" lafı ediliyor anlamıyorum. Zaten sen kendi kulübünü diğerlerine göre üstün görmesen o kulübü desteklemezsin, buraya gelip "benimkisi daha büyük, biz daha büyüğüz." diye yazmak bence oldukça anlamsız. Misal ben Altay'lıyım, bence de Altay büyüktür, zaten ben de öyle gördüğüm için onu desteklerim. Kaldı ki büyüklüğün ölçütü bence kime göre belirleniyor? Sen kafanda bir ölçü kurup ben/ biz büyüğüz diyorsun, olup bitiyor. Kaldı ki senin takımın başarı kazanmadıktan sonra (işte Altay daha birince lige çıkamıyor) büyük olsa ne olur, olmasa ne olur? Büyük bir takımın taraftarı olmaktansa geçen sene "küçük" sayılıp da şampiyon olan bursa taraftarı olmayı yeğlerim ben açıkçası.

2-Bir de beşiktaşlı, daha doğrusu blog okuru olan beşiktaş'lıların diğer takım taraftarlarına "Neden bu blogu okuyorsunuz?" tepkisi de oldukça anlamsız bence. Ben futbolu seven biri olarak, futbol hakkında beşiktaşlılar ne demişler, ne yazmışlar merak ediyorum ve genelde zevkle okuyorum yazılanları. Bu yorumlarda sizi sinirlendiren hatta küfreden diğer takım taraftarları hep olacaktır, onları "Siz beşiktaşlı değilisniz." diye kovmak, abesle iştigaldir.

3-Adnan Polat'ın açıklamalarına gelince; ben futbol izlemeyi seven biri olarak (1.ligde şampiyonluk yarışına giren bir takımı da desteklemediğim için) her sene bana güzel gelen futbolu oynayanın kupayı almasını isterim ben. Bu bir sene bursa olur, bir sene beşiktaş, fener olur, galatasaray olur, trabzon olur, hiç fark etmez. Ama öte yandan; böyle kendini kaf dağında gören, diğer takımlara saygısızlık eden (-ki polat'ın açıklamalarını böyle yorumluyorum ben) takımların yaşadığı başarısızlıklardan keyif alıyorum açıkçası. Sen diğer takımlarının transferlerini küçümse, başarılarını takdir etme, hatta kendine rakip bile görme (tabi ki bunu da bir çok kişinin farkında olduğu gibi psikolojik bir savaş yürütmek için yaptığının farkındayım), ama her ne olursa olsun, bunu yaptıktan sonra yaşanması olası (ve yaşanan) her türlü başarısızlık revadır bence onlara.

Son olarak (biraz karıştırdım farkındayım) Adnan Polat'ın (ve onun açıklamalarına cidden inanan galatasaray, fenerbahçe taraftarlarının) sadece kendilerini kandırdıklarını düşünüyorum. Türkiye'de asla sadece 2 takım rekabet içinde değildir, bundan sonra da hiçbir zaman öyle olmayacaktır. Sadece "Fener'i geçsek bize yeter." mantığıyla hareket etmenin sonuçları bence çok ağır olur, olacaktır. Hepimiz de bunu izleyip görücez, sanırım.

sozcelyk dedi ki...

@simplextablosu

seviyeyi yükseltme

gioberg +1.

Beni ayni baglamda yazacagim ama usendigim uzun bir yorumdan kurtardigin icin tesekkurler.

simplextablosu dedi ki...

@TheRasco

abi eyvallah =)
maçlardan önce görüşelim gene yahu.

alper dedi ki...

Aksilaz demiş..

Hakaret eden pamukk, batistuta35, enzo scifo, Tuco Salamanca kendinize güveniniz olsa profilinizde ulaşılabilecek bi mail adresiniz olur. Öyle ergen genç cümleleri kurmak kolay..

:)))
Benim adım kerim hepinizi severim.Anasına babasına evlat acısı yaşatmak,karısını dul çocuğunu yetim bırakmak isteyen her gs liden mail adresi ve adres istiyorum.tek çocuk olarak yalnız gelecem.:))

İyi olmuş bu post allah için.sabah yoğundum işyerinde giremedim ama dedim içimden kesin biri yazmıştır bu konu ile alakalı bir yazı 3-5 gs li de yorum yapmıştır.hafta stresini attım valla.dilim şişmiş sövmekten konuşamıyorum.

Bu sene uefa kupasını alır tekrar gari galtasaray.o rüyaya bile yatmıştır onlar elendiklerinin farkında olmadan.

gs lilerle bu yıl tartışırken tamam abi siz büyüksünüz güçlüsünüz kadronuz çok iyi misimoviç koyar bu sene uefayı alırsınız deyin geçin.

kma dedi ki...

@gioberg

güzel yazı olmuş. eline sağlık..

arkadaşları savunmak gibi olmasın ama "ne okuyorsun o zaman burayı" laflarının temel sebebi "biz sizi ciddiye almıyoruz" cümlesini beşiktaş blogunda yazıyor olmalarındaki çelişkidir. o bakımdan.

yoksa herkese açık olduğu olması burayı güzelleştiren bişi zaten..

MadLover dedi ki...

avrupadaki olmayan rakipleri soylemistir o

ozkankaya35 dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
intuition dedi ki...

Gürcan ve genel olarak Beşiktaşlılar bence dünkü açıklamaya fazla alınganlık göstermişler. Veya Adnan Polat'ın açıklamalarını gereksiz yere "rakip takımlara haksızlık" olarak yorumlamışlar. Adnan Polat'ın düşüncesi o olabilir, yani lig için kendisini ve Fenerbahçe'yi avantajlı görebilir. Bunda bence yanlış bir şey yok, bana göre de biz Beşiktaş ile çekişiriz. Ben böyle diyerek ne Galatasaraylılara, ne Trabzonsporlulara, ne de Bursasporlulara saygısızlık yaptığımı sanmıyorum.

Pamukk dedi ki...

şimdi ciddi olucaksak şunu demek isterim. taraftar sen ben o herkes örneğin burda favori şu deriz, tek rakibimiz THY deriz, denir. ben demem ayrı.neyin nolcağı hiç belli olmaz. totom kalkmaz 2 dandik takımı yenip şov yaptım diye. neyse konu bu değil. ama bir kulüp başkanı kalkıp TV de bunu dememeli. rakiplere saygısızlıktır bu. öyle demek istemedi diyenler olmuş da yazıyor gayet net bi şekilde ne demek istediği. neyse bir başkana yakışmaz. bence amacı taraftarı uyutmaktı, gündemi deiştirmek veya yumuşatmaktı kendi taraftarı için. bunu da başarmış gördüğünüz gibi.

bu yazı yazılırken de zaten kimse kalkıp siz kimsiniz lan biz büyüğüz filan dememiş. "siz küçüksünüz kabul edin" cümleleriyle koruma yapanlar düşünsün.

şimdi geyik olcam. Rıdvanın söylemi için de bir post açın. bizim rakibimiz Bursaspor demiş.

hadi bakiiim.

gene ergen yaşlarda cevap veren olursa halledersiniz heralde zira ben gidiyorum tatilleeee bayyyyyyyyyyyy :P

Unknown dedi ki...

adnan polat ın olayı getirmeye calıstıgı nokta yeni stad ve stadın gelirleri .. anladıgım kadarıyla aziz yıldırmla bu konuda fikir alısverişindeler ve yardımlaşıyolar.. neyse onlara soleceyecegim tek laf kartallar yalnız ve yuksekte dolasır suruyle değil..
gelelim ozeleştiriye.. bence stad konusu ve daha bir cok altyapı eksigimiz için acil girişimler yapmalıyız.. gerekirse yeni stadımızı baska yere yapmalıyız Turkiye de spor kuluplerinin tek gelir kaynagı bana gore staddır.. forma satısı gibi gelirler abartıldıgı kadar değil..adnan polat ta Beşiktaş taki bu temelsizliği üzerinden gelcekteki gelir farklarını kastederek tek rakibimiz fenerdir demiştir..
sportif anlamda bu sene için queresma sorusundaki sacmalaması bile aradaki akdro farkını bana gore anlatmaya yeter.. rıdvan bile su ana kadar turkiye de uc buyuk topcu gordum dedi ... hagi anelka queresma.. daha da yorum yapmaya gerek yoktur bence..

zaferturk dedi ki...

@ pilot santrafor
lafını bilde konuş. galatasaray kimseden dilenmez. sizin gibi başkanın eline bakmıyoruz biz. o stadı beleşe yappmıyolar bize, koskoca mecidiyeköydeki arazi feda edildi, devlet sayemizde kar edecek, devlete dahi sizden dahaçok faydamız var yani. ayrıca 10 senede yapılan transferlere bakarsan beşiktaşın esamesi bile okunamaz. busene aldığınız 2 adamlamı 10 senenin hesabını yapıyosun. sericleri gordonları unutursunuz ama siz. avrupa işin içine girdimi hele hiç konuşmayın, lucescu zamanı dışında neyiniz var, ön elemeyi geçtiniz diye havalanmayın. liverpool gelir size 8 atar rahatlarsınız. ayrıca bi kez daha diyorum stad konusunu saçma saçma karıştırmayın, galatasaray elindeki istanbulun göbeğindeki arazisini devlete verdi, devlet enayimi beleşe stad yapsın. ama bunu görmek işinize gelmez.

Adsız dedi ki...

@gioberg
Benim lafım başka takım taraftarlarına değil, yanlış anlaşıldıysa affola. Bilhakis hoşumuza gidiyor değişik görüşler.

Benim lafım bizi hakir görüp, aşağılama çabalarına girenlere. Bizim onları ilgilendirmememiz gerekiyor bu durumda, ama aksine rahatsızlık vermek peşindeler. Onların boş düşüncelerine kapımız kapalı, bunu söylemeye çaıştım sadece.

Pamukk dedi ki...

haaaa
en komiği de küçük olduğumuzdan maçlarımız açık kanaldan yayınlanıyomuş.koptum:)

ozkankaya35 dedi ki...

__İnsan varlığının kendini gösterdiği bazı temel fenomenler, insanla ilgili bazı varlık koşulları vardır. Bu temel fenomenlerden ya da insanı belirleyen koşullardan birisi yalnızlık, diğeri de dayanışmadır:)))''İKİ BÜYÜKLÜK HALİ'' Bu iki hal hem diyalektik bir ilişki içinde bulunur, hem de insan varlığının paradoksal bir yönünü belirtir. Çünkü ikisi birbirine karşıttır ama yalnızlık dayanışmaya dönüşmekle ortadan kaldırılmaya çalışılırken, başkalarıyla birlikte olma hali, çoğu kez, insanı da kendisine yabancı bir varlık haline getirir.''Dayanışma,kendi kendisiyle yetinemeyen bilincin, kabuğunu kırarak kendisiyle aynı kadere(EZİKLİK HALİ) ve aynı içeriklere(SIĞ DÜSÜNCE) sahip diğer bilinçlerle olan birleşme isteğinin bir sonucu olarak ortaya çıkar.

Sildim yorumu ama bir ifadeden dolayi, emege saygi olsun diye geri koyuyorum.

Pamukk dedi ki...

öfffff yaş sınırı lazım yaş

SON DAKİKA... Beşiktaş'a şampiyonluk yarışında şans vermeyen Adnan Polat sağlık kontrolünden geçirildi!

cabus dedi ki...

Adnan Polat'ın "rakibimiz Fenerbahçe" lafını niye ciddiye alıyorsunuz ki! Bu tarz cümleleri daha önce de kurdu. Benzerlerini Aziz Yıldırım ve Yıldırım Demirören'de kurdu. Belki eskiden Süleyman Seba ile anılan düzgün bir profil başkan profili vardı. (Benim yaşım itibarı ile gördüğüm tek o var) ama artık bu şekilde bir profil yok. Seyircileride sahalarda böldüler. Rakip takım seyirsine her yerde köpek gibi davranılmıyor mu? Başakanlar istese bunu engelleyemez mi? Taraftarları birbirlerinden uzaklaştırarak düşmanlığı daha da körüklüyorlar. Adnan Polat'ında bu söylemi düzgün devam eden bir konuşma içinde bilinçli olarak yapılmış bir provakasyon olduğunu düşünüyorum. Adnan Polat bu konuşmalarda çok başarılıdır. Ben Fenerbahçeliyim ve Aziz Yıldırım'ın bu konulardaki beceriksizliği ortada. Aziz Yıldırım kendini hiç ifade edemezken Adnan Polat bu konuda çok iyidir. Yıldırım Demirören'i siz benden iyi bilirsiniz. Tüm taraftarlar olarak gelmeyelim bu oyunlara. Takım içi problemleri örtbas etmek için bu yöntemlere baş vuruyorlar.

bqlv dedi ki...

transfer döneminde haber1903'teki fantastik okuyucu yorumlarına o kadar sarmışız ki diğer takım taraftarlarını unutuvermişiz.

ülkemizdeki ortalama taraftar profilini ve onların klasikleşmiş-bayatlamış söylemlerini yerinde gözlemleme fırsatı verdiği için ekşibeşiktaş ve jessie'ye kendi adıma teşekkür ediyorum.

Ednan Polat Uğur İnceman'ı Antalaspor'a bedavaya verdik diye mi bize içerledi acaba :)

sozcelyk dedi ki...

@intuition

ama bizler türkiyenin en çok izlenen spor kanalında milyonluk bir kulübün başkanı olarak şahsi fikirlerimizi ifade etmiyoruz değil mi ?

No Pasaran dedi ki...

Mecidiyeköy'ün göbeğindeki kendi arazileriymiş :)

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak lazım diye boşa dememişler. Hangi araziymiş bu Gs'nin sahibi olduğu? Tapusunu gördün galiba...GS Store'un olduğu çadırın arazisi bir tek size ait, stad arazisi GSGM'ye ait. Size üst kullanım hakkını 49 yıllığına kiralamışlardı, sadece ondan vazgeçtiniz. Bir de devlete sizden daha çok faydamız oluyor :) Af çıkmadan önce vergi borçlarınızı ödeseydiniz devlete bu kadar faydalı olmak istiyosanız. Her zamanki gibi en çok vergi borcu size aitti...

enzo scifo dedi ki...

Görünen o ki Adnan Polat amacına ulaşmış. En azından Galatasaray taraftarı UEFA Avrupa Ligine katılamadığını, Adnan Sezgin'in transfer dönemindeki başarısızlığını (bunu ben söylemiyorum kendileri söylüyor), takım içindeki sorunları falan unutmuşlar. Ve üstüne üstlük 'doğru lan bizim rakibimiz Fenerbahçeydi. Eeee zaten onlar da yok UEFA'da o zaman sorun yok yaee' düşüncesi beyinlerini ele geçirmiş. Tabii ki her durumda olduğu gibi Polat'ın açıklamalarını diğer türlü değerlendiren Galatasaray taraftarları da vardır. Fakat sorun bunların oranı veya yapılan açıklamaların camiada sahip olduğu genel etkidir

maui dedi ki...

@Zaferturk
Sana biraz bilgi vereyim...
konunun teknik detaylarını No Pasaran yazmış.
Nitekim, bu ülke üzerindeki tüm stadların arazisi devletin malıdır, klüpler kullanım hakkını kiralar.
Bak bir örnek vereyim de belki biraz daha bilgiye saygı göstermeyi düşünebilirsin.
Bu sene Medical Park mı Medicana mı neydi Antalyaspor maçlarını, Azeri işadamının yaptırdığı Mardan Oteli'nin yanında oynayacak bir süre. Sebebi ise devletin ki arkasında çok büyük politik hıyarlıklar var Antalyaspor'a "Stad kira borcunu ödemeden seni sokmam buraya"demesi...
Bu durum yarın başka dinamikler nedeniyle engelleneceğinden fiiliyata geçmez ama GS ve FB'nin de başına gelebilir. Bizim de...
O yüzden lütfen göbek nahiyemizden sallamayalım.
Bununla birlikte Galatasaray bir stad yapacak diye padişah fermanı çıkdığından benim, senin vergilerinle devletin kurumu ihale açmak zorunda kaldı.
Yani bir anlamda senden çok daha fazla Galatasaraylı olan ki emin ol bunun ölçüsü var Eren Talu'nun batırdığı işi tamamlamak için, zararına bir iş yapılıyor.
O yüzden kar/zarar muhasebesi yapma bilmeden en basitinden cehaletin ortaya çıkar ki bu da öğrenme yolunda adım atmak için bir fırsattır o yüzden dert etme...
Büyüklük tartışmasına da girmeden edemeyeceğim, diye yazacaktım ki hakikaten boş muhabbet bu be...

Bu yorum yazar tarafından silindi.

delnan polat gibi birinin açıklamalarını dinleyip bu kadar ciddiye alan sizlersiniz neyse zamanında sahaya ortak pankartla çıktığınız gs bizim tek rakibimizdir. bu sadece benim görüşümdür. bu bana öğretilmiş birşey değil. 6 yaşımdan bu yana 23 yıllık Fenerbahçeliyim ve hiçbir zaman gs haricinde bir başka takımı kendimize rakip olarak görmedim.

Kalten dedi ki...

Bursa'dan gol haberi mi var

maui dedi ki...

@Daima Fenerbahçe
Anladığım kadarıyla 29 yaşındasın.
Zira, bu takım tutma işi ne hikmetse biz dahil herkeste doğuştan ama sende 6 yaşında seçerek olmuş:)
Merak ettiğim, GS'yi falan kaç yaşında öğrendin de ezeli rekabet, tek rakibim GS, en iyi GS'li ölü GS'li muhabbetlerine girdin.
Hani insanlar 3-5 yaşında takım tanıyabilecek moda giriyor renklerinden dolayı, (ki son zamanlarda ligimizin iki büyüğü pembeden-yeşile kadar her renge bürünüyorlar ya o da ayrı bir konu)
sonra, başlıyor bir takım tutmaya. Ama sen, tek başına özgür iradenle, 7-8 yaşında da düşmanlık ya da rekabet tohumlarını yeşertmeyi başarmışsın.
Bunları neden yazdım biliyor musun
İnsanın doğasına ters senin verdiğin örnekler.
O yaşta nasıl oluyor da bir çocuk olarak rekabeti anlayabildin, merak ettim.
Dolayısıyla birileri size işledi tek rakibimiz, azılı düşmanımız GS diye, GS'lilere de üfürdüler Batıya Açılan Pencere'den içeri, aynılarının fener versiyonunu...
Sonuçta ortada birbiri olmadan yaşayamayan iki mutant yapı kaldı.
Size hayırlı rekabetler dilerim...

Ne angut adamlar var ya.Jessie diyor ki Adnan Polat bu açıklamayı neden yapmış olabilir.Bizi rakibi olarak görmese bile 4-5 sene önce olsa yalandan bu sene anadolu takımları da iyi,çok zor bir sezon olacak gibi klişe bir açıklama yapardı ama geçen sezon bir anadolu takımı şampiyon olmasına rağmen ve fb ve gs lig öncesi kötü sinyaller verirken böyle saçma bir açıklama yapmasının sebebini açıklamış ama insanın anlaması kıt olunca böyle saçma sapan yorumlar yapabiliyor tabi.

enzo scifo dedi ki...

@daima fenerbahçe
1) Adnan Polat, Galatasaray'ın başkanıdır ve bu tip açıklamalardan sonra oluşan şüpheler boş şüpheler değildir. Ki bu kulübün geçmişinde de pek de iç açıcı olmayan, şike söylentilerinin ayyuka çıktığı maçlar vardır.

2) O pankartların açılmasından sonra, GS lig şampiyonu olsun biz kupayı alalım açıklamalarından sonra bunları savunan Beşiktaşlılar var olsa bile bunların sayısı bir elin sayısını geçmez. En azından benim tanıdım çevrede bunları savunan birisini görmedim.

3) İstediğin kulübü sen rakip olarak görmekte serbestsin. Oturup da 'yaeae niye Beşiktaş'ı kendine rakip olarak görmüyorsun' deyip dertlenecek değilim. Bu konuda pek bir şey diyemem :)

Kalten dedi ki...

Mourinho da yapıyordu böyle açıklamaları, o sayede zor maçlardan önce oyuncularının üzerindeki stresi alıyordu - belki amaç aynıdır.




Delnan Bey'e yanlışlıkla övgüde bulunduysam affola.

enzo scifo dedi ki...

Ayrıca Galatasaray camiasının önde gelen isimlerinden Alp Yaman, 'Türkiye liginin bir amaç değil, araç olduğunu' bundan yaklaşık 20 yıl önce söylemişti. Bu son açıklama (rakibimiz FB'dir) ise yine başa dönüldüğünün bir diğer göstergesidir. Keşke bunları GS ve FB taraftarları da burada yazsaydı... Ama sonuçta size öğretilen ya da sizin kendi kendinize öğrendiğiniz sadece ligi diğerinin önünde bitirmekti değil mi ?

alper dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
tearkan dedi ki...

yahu buraya gelip de daha sizin istifa diye bağıracağınız günler gelecek diyenler bursa maçını izlemediler mi acaba? ulan böyle bize laf sokmaya çabalayıp da televizyon programında kurmaca sorularla yapılan bir konuşmaya kananlara laf anlatmaya çalışmak da bizim lüzumsuzluğumuz olsa gerek. cidden körler ve sağırlar olarak birbirlerini ağırlasınlar.

aez aez dedi ki...

aksilaz bir gece ansızın e-mail adresimize dayanabilir sanırım gizlemekte fayda var:)

carlito dedi ki...

düşünce tarzı güzel, bir şey diyemem bu yazıya.. lakin şampiyon biz olalım :)

bi anadolu takımı daha şampiyon olacak, 5 olmasa da 10 sene içinde, buna ben de inanıyorum..
ama uzun vadede bi fransa ligi gibi olacağımızı sanmam, gene şampiyonluk 3-4 takımın tekelinde kalır bu sistemle..

bu 2 büyük (!) kızkardeşlerin çenesini kapaması için de tek çare Beşiktaş'ın tozu dumana katıp, ikinci bir Milne dönemini yaşamasıdır, hatta daha iyisini.. tabi avrupa başarılarıyla beraber.. başlangıcı da neden bu sezon olmasın ;)

M.A.F dedi ki...

Erdem Ulus'tan konu ile alakalı güzeş bir yazı
http://www.haber1903.com/Yazi-473-adnan-polati-anlamak

M.A.F dedi ki...

Itır Esen’in bilgisayarı bozulmasa bu polemiğe hiç girmezdim.

Heleki dinlemediğim bir açıklama üzerine hayatta yazı falan da yazamam.

Sabah iki nakliyeci tarafından uyandırılıp o telefonu alıncaya kadar.

Önce nakliyeci.

Hanım, her zaman ki gibi, bana sormadan evde bir takım değişikliklere gitme kararı almış. Dört senelik koltukları bedelsiz serbest bırakmış.

Nereye mi? Tabi ki annesine. Namıdeğer kayınvalideye.

Üstelik nakliye parasını da biz verecekmişik. Nakliyecinin.

Hem gönder, hem de gönderirken üzerine para ver. Tam Beşiktaş işi yani.

Neyse, başkan istiyorsa yapılacak birşey yok. Gönderin gitsin.

Yeni gelecek koltuk için Allah`tan scout çalışması yapmış da, bide onunla uğraşmadık.

Koltukları göndermeden önce yeni koltuları araştırıp bulmuş.

Hatta prensip anlaşmasına varıp ilk taksidini de ödemiş.

En azından bu iyi bir gelişme.

Telefon da tam bunun üzerine çaldı zaten.

Telefon hattında Itır Esen var.

Daha alo demeden, "Hayrola koltukları değiştiriyormuşsun" dedi.

Anladım ki operasyon çoktan medyaya sızmış.

Evet abla acil sponsor bulmamız lazım.

Allah`ım sanki koltuk değil Robinho alıyoruz.

Telefonda ki ses evde ki sesi bastırıyor.

Erdem lütfen Adnan Polat’a yazı yaz.

Ne oldu abla öldü mü yoksa!

Dinlemedin mi Beşiktaş’a sallamış.

Valla dinlemedim.

O yüzden de bişey yazamadım abla kızma bana.

Şu an ki halimi görsen Adnan Polat’ı anlarsın

Bir kere koltuk giti mi başka bişeyler de gidiyo adamdan.

Ben anladım Adnan Polat’ı

Sende anla güzel ablam...

Popoyu koyacak yer yok.


Erdem Ulus / Haber1903
03.09.2010 17:39:20

WarBlood dedi ki...

Herkesin büyüklük kıstasları farklıdır.Her taraftar gönül verdiği takımı büyük görür.Bundan daha normal bir şey olamaz.Ama altı üstü bir öngörüye verilen bu kadar tepkinin adı eziklikten başka bir şey değildir.Bırakın allah aşkına bu işleri.Akılları sıra birde dalga geçiyolar.Bu şekilde devam edin,esas komik olan sizlersiniz...

ubih dedi ki...

Denize dusen yilana sarilir.Adnan Polat panikte!Denize dustugunu farkedince Aziz Yildirima sarilmis.Diyorki kendileri super ligde aldigimiz kotu sonuclar ve avrupadan ellenmemizin sebebi transferlerin gecikmesi degil futbolcularimizin sakatlanmasi.Hic sakatlanmayan Cana sakatlandi.Pino sakatlandi.Caglar birinci ameleyat oldu.Olurmu boyle bir sey?diyor kendileri.Olamaz tabi Adnan bey,siz cok buyuk bir klupsunuz hic sizin basiniza boyle seyler gelirmi?Ancak bizde olur boyle seyler iki milli kalecimiz olan Rustu ve Hakan ikisi birden sakatlandi,savunmanin bel kemikleri Toraman ve Sivok sakatlandi,Ridvanin bacagi kirikti,gecen senenin sampiyonlugunda ve kupasinda buyuk emekleri gecen Yusuf sakatlandi,Aurelio ve Fatih Tekke takima henuz katilmamisti ama ona ragmen UEFA dayiz felan dedikmi?Ligdede ve avrupadada yenildiginiz takimlar GS nin yedek kulubesinin onda biridir dedik mi?Anlastigin Stochu Fenere,anlasamayip Aurelioyu ve Fatih Tekkeyi Besiktasa niye kaptirdin dedik mi?Transfer sezonunda Alexandre Song,Drenthe,Emana,Amman,Diegoyu vs niye avrupa aslani Galatasaraya getiremedin dedikmi?Kiralik oynatmana ragmen simdi kendi takimlarinda cok iyi oynayan Jonun,Dos Santosun niye bonservisini alamadin,Quaresmadan sonra Turkiyeye gelmis gecmis en iyi kanat oyuncularindan biri olan Keitayi kovdun,Caneri Fenere kaptirdin niye su koca GSye adam gibi bir kaleci alamadin dedik mi?Son anda yaptigin transeferle biraz daha duzeltmis oldugun konumu Misinovic gitmek istedigim Shalke ile anlasamadim o yuzden GS ye geldim aciklamasini nasil aciklayacagini sorduk mu? Kaybettigin bu kadar prestijden sonra taraftara sirin gozukmek icin elindeki tek silahin olan Arda Turan uzerinden A.Madridin yoneticisini kullanarak menajerlerle yaptirdigin duzmece teklifle avrupada ve Turkiye rezil olusunuzun aciklamasini nasil yapacagini ,hangi yalanlar uydurup bu konuda sucu kime atacagini sorduk mu?

ederlezi12 dedi ki...

http://www.ntvspor.net/haber/diger-sporlar/22650/fenerbahce-ve-galatasaraysiz-olmaz

berry dedi ki...

Görünen köy kılavuz istemezken, sayın başkanın yağmasa da gürlemesi kesinlikle kriz yönetimi konusundaki becerisindendir.. Taraftarlarını rahatlatırken "beşiktaş ve diğerleri .." diyerek de aslında daha çok kimden tepki almayı istediğini işaret ediyor..

"bu sene bir tuğla daha düşsün bu saltanattan ,beşiktaşım da bundan payına düşeni alsın "

Çok beyefendi bi temenni olmuş jessie :) yazı beğenilmeyecek gibi değil..

zaferturk dedi ki...

@maui ve 0p pasaran
devlet laf olsun diye mecidiyeköydeki araziyi 400 küsür milyon dolarlara ihaleye açtı değilmi? ayrıca, farzedelim ki devlet bu işten zarar etti, 2000 senesindeki kupanın yaptığı reklamı devlet trilyonlar ödese yapamazdı. hal böyleyken galatasaray bi stadı da haketmiyosa bişey demiyorum. siz bizi orda burda rezil ederken biz dünyanın dört bir tarafında Türkiye adını duyurduk. galatasaray deyince istanbul diyodu tüm dünya. kaldı ki devletin zarar ettiğini söyleyemezsin. ayrıca rahat olun, tapusu galatasarayda değil, esasen devletin. kıskançlık yapıp kendinizi yormayın. gelin orda da sizi yenmeye devam edelim. siz de cumhurbaşkanına yalvarmaya gidin belki stadınızı yıkıp yaparsınız, nasıl yapacaksanız??

ersin yesir dedi ki...

onların dilini biz konuşamayız farklı ve ahlaksız bir dil bir yol o yüzden bende bunlara hayatta rakip olacağımızı sanmıyorum

Erhan H. dedi ki...

Psikolojik savasin gs cephesine dusen kismini ednan bolat! ve kur-maylari hayata geciriyor iste…bunda sasiracak birsey yok!!Aciklamalarina temel olan duygu KORKU. Aciklamalarina temel olan itki YALAN ve PROVAKOSYON....saha icinde maglup durumdaki takimin kaptaninin hakeme ya da diger futbolculara satasip ortami gererek arkadaslarina gazzz vermesiyle esdeger bir durum.kizim sana diyorum gelinim sen anla!!ben boyle bir aciklama bekliyordum kendisinden.eger aksine gs iyi durumda olsaydi diyecekti ki; " bu sene fenerbahceyi yenicezz" eziktiler zaten hala daha ezikler ..i t gibi tirstilar bide robinho gelecek diye...canciger kuzu sarmalari ednan la azize kameralara oynamak zorundalardi ve oynadilar.bugun ne buyurmus "alex 10 guti eder"…kuzguna yavrusu sahin gorunur derler ya o hesap ...etekleri fena tutustu yani anliycaginiz.

drogba dedi ki...

Fbnin rakibi Gs,Gs nin rakibi Fbdir bu hep böyledir.Q7-Guti gibi 2 kaliteli futbolcu gelse de yine Fb ve Gs rakiptir.Q7-Guti gelince her şey tamam mı
Sağ bekin erhan stoperin senelerdir övdüğün ama hiçbir avrupa kulübünden teklif almayan toraman,yanında bursanın yedek stoperi zapo,çok sevdiğin hayran olduğun m.demirkola küfürler etmesini sağlayan ferrari bu takımda oynayamaz schusterde dedi.Sol bekin iyi oynasa da yaşlı üzülmez.Forvetin yine bjklilerin hayran olduğu ama nedense senede 12 golü geçemeyen ve bunun adı golcü olan bobo her gelen teknik adamın kestiği bobo
Orta sahan iyi de diğer yerlerin iyi mi acaba.Fb Gs nin de çok kötü yerleri var ama kime sorarsan sor fb rakip gs der gs rakip fb der.Aynı transferleri Fb yapsaydı Gsliler korkardı Gs yapsaydı Fbliler korkardı ama bjk yapınca her ne kadar önemli transferler olsada çoğu insanın umrunda dğeil..

No Pasaran dedi ki...

@overmars bu da bizim çok umrumuzda değil :) Tamam ulen, siz büyüksünüz, vallahi bak büyüksünüz bizden :)

@zaferturk arkadaşım sana anladığın dilden yazmak lazım anlaşılan. Trömsö ve Karpaty Lliv sana bişey ifade etmiyor sanırım, Türkiye'yi tanıtmak derken... Bir de devletin Mecidiyeköy'deki araziyi 400 küsür milyona ihale açmasının GS ile ne ilgisi var? Arazi devletin, ihaleye açan devlet, ee? Gs kiracısıydı, kira sözleşmesi iptal edildi, bitti gitti, unutun artık Mecidiyeköy'ü.. Kendi stat olayınızla ilgili tutarsızlıkları bizim stat işine laf atarak savunman da ilginç.Bizim stat işi yılan hikayesi tamam ama yine de sizinki kadar değil, sene kaçtı ilk Faruk Süren stat demeye başladığında, 1996?

cyan dedi ki...

overmars bjk transferleri umrunda olmadığı içinmi bjk dan korkmadığın içinmi burada yorum yazma tevazusunu gösterdin.herkes görecek busene çok büyük gslileri fenerli çok büyük fenerlileride gsli yapacağız.eminimki gslilerin çoğu 5. haftada kadıköyde fbnin bizi yenmesini istiyorlardır.bir lobi takımı olan gs ve aziz yıldırımın parasıyla büyük olan fb basını istediği gibi yönlendiren gs ve fb kendilerini türkiyenin 2 büyüğü ilan ediyor.sözde dünya derbisini avrupada kaç kişi izliyor.avrupa liginde bile 4. torba takımlarına eleniyorlar ve türkiyenin büyükleri oluyorlar gs liler 1 hafta öncesine kadar ligden düşmemeye oynarız derken şimdi büyüklükten bahsediyorlar.

kkkam dedi ki...

Kimse dikkat etti mi bilmiyorum sanırım kimse de yazmamış Adnan Polat Beşiktaş'ı rakip olarak görmüyor neden? demek ki adam Beşiktaş'ın şampiyonluğunda üzülmeyecek en azından Fenerbahçe olmadı diyecek.

Sonuçta kendi fikridir o ayrı ama; 2003 şampiyonluğunda Bağdat Caddesinde şampiyonluk turuna çıkan yüzlerce Galatasayalının açıklaması olamaz:)

Yorum Gönder

Ara