.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

15 Ağustos 2010 Pazar

Yerliler

  1. Hakan Arıkan / Kaleci
  2. Cenk Gönen / Kaleci
  3. Ersan Adem Gülüm / Stoper
  4. İbrahim Toraman / Stoper
  5. Erhan Güven / Sağ Bek
  6. Ekrem Dağ / Sağ Bek
  7. İbrahim Üzülmez / Sol Bek
  8. İsmail Köybaşı / Sol Bek
  9. Necip Uysal / Orta Saha 
  10. Onur Bayramoğlu / Orta Saha
  11. Uğur İnceman / Orta Saha
  12. Nihat Kahveci / Sağ Açık
  13. Mert Nobre / Forvet

Türk oyuncularımızın yeterli olduğu bölgeler kaleci ve sol bek olarak gözüküyor. İbrahim Toraman'ın varlığıyla da stoperde 1, Necip Uysal'ın varlığıyla orta sahada 1 Türk oynatma şansımız var. Ancak onlar da alternatifli değiller.

11'de Yer Alması Gereken Türkler;
  1. Hakan Arıkan
  2. İbrahim Toraman
  3. İbrahim Üzülmez veya İsmail Köybaşı
  4. Necip Uysal
Mevcut kadroda maalesef 5. oyuncumuz yok. Nihat'ın mevcut fiziksel ve mental durumu bize umut değil, efkar veriyor.  Kadroda da görüldüğü üzere, Nihat'a alternatif olabilecek bir Türk oyuncu da gözükmüyor. O bölgede oynayabilecek Hilbert ve Holosko var ama 6 yabancılı başlanan maçlarda Nihat'ın çıkıp Hilbert'in girmesi mümkün değil.

Bu hesaba göre Nihat'la başlanan hiç bir maçta Hilbert veya Holosko'nun oyuna girmesi mümkün değil. Bunun olabilmesi için 5 dakika önce bir Yabancı / Türk değişikliğinin olması gerekli. 60'ta Zapotocny çıkar, Ersan girer... 65'te Nihat çıkar Hilbert girer. Bir değişiklik yapmak için iki değişiklik yapıyorsunuz, hem de stoper kalitesinden feragat ediyorsunuz.

Rıdvan Dilmen Beşiktaş'ın gerçeklerine biraz uzak olmuş olacak ki, Beşiktaş'ın sağ bek ihtiyacı var ve buraya transfer lazım diyor. Lakin Türkiye'de o oyuncu yok ve yurt dışından almaya yabancı kontenjanın müsade etmeyecek.

Bu iş bitti. Sağ bekte Erhan Güven ve Ekrem Dağ sezonu götürecekler. Çünkü öndeki yabancı kısıtı nedeniyle Toraman stopere geçecek.

Ancak neresinden bakarsanız bakın bu kadronun Lucescu tarzı bir sistem takımı olabilmesi çok mümkün gözükmüyor.

Bir de yedek kulübesinde oturup yer işgal edenler var. Oynadığı maçta diken üstünde oturtacaklardan... Ersan henüz kapalı kutu. Zaten bir kıvılcım gösterse Schuster'in koşarak formayı ona vermek isteyeceğini biliyoruz. Çünkü Toraman'ı sağ beke atmanın tek şansı o.  Uğur İnceman aldığı her şansı olumsuz kullanarak bir alternatif olmadığını göstermekle meşgul. Onur Bayramoğlu'nun henüz STSL tecrübesi bile yok. Nihat ve Nobre'nin de birbirinden farkları yok. İyi olsalar yabancı rotasyonunu rahatlatacaklar ama görüntü o değil. Nobre'nin Nihat'a göre avantajı kadro yapısına daha uygun oluşu. Bobo, Quaresma, Guti gibi teknik ancak fizik mücadele kısmında çok güçlü olmayan oyuncuların yanına Nobre takımın sertlik ortalamasını arttırması açısından Nihat'ın önüne yazılabilir. Çünkü Nihat'lı kadro çok yumuşak kalıyor ve Beşiktaş'ı durdurmak isteyen takımlara "sertlik" kozunu oynamaya müsait hale getiriyor. Önden en kolay vazgeçilebilecek oyuncu Nihat bu yüzden. Lakin 4-3-3 düzeninde Nobre ve Bobo'lu bir dizilişe izin yok.

Yani takıma neresinden bakarsanız bir plansızlık ve keşmekeş hakim. Dış takviye için 15 gün var. Performans artışına dair bir umut ışığı görünmüyor. Yabancı kotası dolu. Yerli oyuncu yok. Kadro yamalı. Plansız.

Bu elbet bugünün sorunu değildi ancak Schuster'in önüne koyuldu. Eller kollar bağlı.

Beşiktaş süksesi oranında iyi bir takım değil. Hala Adebayor falan deniyor...

15 gün içerisinde de radikal hamleler yapılmazsa...

Neyse, umarız yapılır...

37 Yorum:

BJK4EVER dedi ki...

Nihat'in alternatifi Ekrem olabilir. Cok sikinti olacagini zannetmiyorum, Toraman takima girerse 5 yabanci olacak kadro hatta, 1 yabanci hakkimiz bos kaliyor bile. Gerekirse Ismail de sol aciga alinabilir, Nobre forvette Bobo solda oynayabilir.
Yerli kalitesi acisindan ozellikle beklerde sorun var, ama sampiyon olmak icin yerli kalitemiz kesinlikle yeterli. Sampiyon oldugumuzda da yerli kalitesi oldukca dusuktu. Bu arada Yusuf ve Erkan Kas'i yazmamissin. Tabii en ideali Delgado/Tabata'dan biri karsiliginda Ozan/Volkan'i almak, ama bu saatten sonra olmaz o is. Ben Onur ve Erkan'a sans vermekten yanayim acikcasi, hatta Cumali de var orta alanda.....

endresult dedi ki...

boboyu sola çekip nobreyi forvette oynatırsa hoca kendimi yakarım.

mevcut sistem içerisinde en iyi diziliş budur. eğer nihattan faydalanmak istiyorsak orta sahayı riske edip ernst guti yapılarak nihat ortaya alınır. ancak busefer de en güçlü bölgemiz orta saha zayıf düşmüş olur. bu nedenle nihata o bölgede sabredilmesi gerekiyor.

eğer yeni bir transfer gelecekse savunmadan ferrari kesilip yerine toraman alınarak kaliteli bir açık kullanılabilir. ki ferrari bu sene formsuz bir sezon geçireceğini bu maçla belli etti. he bu teknik kadronun hatası tabi. ya da yönetimin bilemedim.

turkkant dedi ki...

Jessie isabetli yazmışsın. Özellikle Nihat yorumlarına yüzde yüz katılıyorum. Takımda yumuşak oyuncu hakkını zaten Q7 ve Guti'yle dolduruyoruz. Sadece Ernst-Neccip'in oraya buraya koşuşturması Buca maçında sorun olmaz ama Kayseri, Eskişehir, Bursa da yeterli olmaz. Zaten fizik kalityesi o kadar yetersiz ki, hücumda da pozisyonlara uzak kaldığı için etkili olamıyor. Q7'nin ortaladığı pozisyonlarda normalde diğer kanadın forveti ikilemesi lazım. Nihat ceza sahasında bile değil. Neden oraya koşacak gücü yok.

Görünen o ki, Erhan 5. Türk oyuncu olur; Holosko-Hilbert ikilisinden biri Nihat'ın yerini alır.

Burada Erhan bence çok üst seviye maçlar dışında ligde işimizi görecektir bence. Ha Beşiktaş'ın 11 oyuncusu mu? Değil ama savunmacı bir sağ bek olarak bence hiç fena değil. Artık öndekiler de işi çözecekler.

yilmaz dedi ki...

Bu kadro yapısında ekrem bence nihatın alternatifi olacak. sağ bek erhan-toroman şeklinde gidecek.

ben de esas problemin sağ bek olduğunu düşünüyorum.

Hatta şöyle bir tezim var.
"Büyük" takımlarımız taraftar baskısından çekindikleri için transfer dönemlerinde ağırlıklı olarak yıldız ofansif oyunculara yöneliyorlar, bekler hep ihmal ediliyor. Bu da yetmiyor, takımlar 4-3-3 gibi beklerin her an oyunun içinde olması gereken şablonları seçiyorlar. Kanat ve bek oyuncularının da, bu sistemin defansif-ofansif görevlerini yerine getirecek fizik ve/veya teknik yeterlilikleri olmadığı için türkiye'de ve avrupa'da eli ayağı düzgün takımlar bizim büyüklerimizi hep zor durumlara düşürüyorlar.

Dün erhan kaç kez rakip sahanın ortasından içeri orta yapmayı denedi. halbuki biraz zorlayıp 0'a yaklaşsa en kötü kornerle sonuçlanacak pozisyon.

Jessie bu Beşiktaş'ın sorunu değil 5 Türk zorunluluğunun yarattığı bir defo.Fenerin kadrosuna bak mesela.Kağıt üstünde onlar da çok iyi kadro kurdular ama STSL maçlarında Selçuk'u,Bekir'i oynatmak zorundalar.

-----------Volkan---------------
GG----Bekir----Lugano-----Santos
Dia---Selçuk---Emre-------Stoch
-----------Alex----------------
----------Niang----------------

Şu kadroya bir Gallas,Emana gelse bile Türkiye'de oynatamıyorsun.Onun için söylediğin gibi eğer Bobo'yu göndermeyeceksek Adebayor transferinin bizim için de bir anlamı yok.Şu an için yapılacak en iyi hamle bir yerli forvet,Nihat'ın mevkisinde oynaması artısından dolayı Sercan olabilir, ve Ernst'i yedekleyecek bir orta saha lazım.
Erhan Güven'e laf atanları da anlamıyorum.Bugün Erhan'ı satış listesine koysak Trabzon havada kapacak.Alabileceğimiz daha iyi bir yerli sağ bek varsa söyleyin tartışalım.Demin belirttiğim gibi bütün bu dengesiz kadroların kaynağı yabancı sınırı kuralının mevcudiyetinden ileri geliyor.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bu arada hilbert takımın sertlik ortalamasını artırabilecek, guti her kafasını kaldırdığında topsuz koşu yapabilecek enerjiye sahip bir oyuncu.

sağ önde ekrem'in oynayacağını sanmıyorum. çünkü gol ortalaması 2.

orada oynayan adamın 10 golünün cepte olması lazım.

çünkü görünen o ki quaresma da golcü değil. daha çok kanat oyuncusu gibi oynuyor. oyuncu tipi o.

öyleyse ters kanatta nihat gibi bir dış forvete ihtiyaç var.

nihat aslında aranan oyuncu tipi.

hilbert de çok öyle değil aslında ama her türlü nihat'ın önündedir.

holosko'da bile kıpırdanma var netcede.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

veya bir başka formul bulunacak. villareal maçı 4-4-1-1'ine dönülecek.

nihat forvet arkası olacak. o düzenden daha etkili sanki...

ama onun için de göbekten necip feragatı lazım. bu seferde yabancı kısıtı oluyor...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

fenerin iyi bir kadro kurduğunu sanmıyorum. onlar da baştan aşağı plansızlar.

sağ açıkta 40 tane oyuncu var dia'yı almışlar.

mehmet topuz, özer, kazım yedek olacak... hele bir de deivid var.

dia transferi komedidir. ne kadar iyi oyuncu olursa olsun.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

olay bence 5. iyi türkü bulamamaktan öte.

elinde necip'in bile yedeği yok netcede.

necip'in yedeği iyi türk oyuncu bulabilirsiniz.

o kadar da değil yani.

bunlar rotasyon elemanlarıdır ve bulunabilirler.

sivas ceyhun'u almış.
sen alabilirdin.

11'de başlaması gerekmez ki.

necip-ernst-guti başlarsın. gole ihtiyacın vardır. necip/ceyhun değişir. guti necip'in yerine geçer, ceyhun forvet arkası.

ceyhun gibi adamlar var türkiyede.

abzürt gelebilir, antepten erman özgür'ü, kasımpaşadan ayrılan murat erdoğan'ı alabilirsin. istersen necip'in yedeği olarak antepli muratı alırsın.

beşiktaşta rotasyona girebilecek onlarca oyuncu var.

BJK4EVER dedi ki...

Su anda en dogrusu stopere Toraman geldikten sonra Nihat'i cikartip Holosko-Hilbert'ten birini oynatmak. Bence Hilbert oynasin, Holosko sonradan oyuna girsin, Nihat Bobo'nin alternatifi olur.
Bu saatten sonra 4-4-2 zor diyorum, hele ki Necip bu sekilde oynarsa. Necip-Guti yapip Ernst'i kulubeye cekmek Schuster'in bile dusun(e)meyecegi bir risk. Orta uclu bozulmasin, ben daha az gol atmaya raziyim, ozellikle deplasmanlarda. Hatta Fink de rotasyona girsin. Bu arada 40 dakikadir elestiriyoruz, kimse duz topcu demedi. Halbuki Erhan'da bir duzluk gozlenebilir, hayret.

rivaldo dedi ki...

B ence en ideal oyuncu yekta kurtuluş. Hem nihat formsuzken yekta kanatta oynayabilir hem de necip e alternatif olur.Ekrem ve yektayı iki joker olarak kullanırsak rotasyon tamamlanmış olur.Zaten ernst ve necip 30 maç yan yana çıkarır rahatlıkla.Sağbek ekrem olmalı ama olası bir hücumcu eksikliğinde ekrem öne geçip erhan sağbeke geçebilir.Bir de Rıdvan 10. haftaya doğru oynamaya başlayabilir.Hem sağ açık hem sağ bek olarak.Gerektğinde İsmail ve rıdvan kanatlarda oynayabilir.Zaten İsmailin bek oynaması zor görünüyor.Birde Onur hem süre hem performans olarak geçen sene ki Necip kadar onayabilirse sorun yaşamayız.Ama ben Ali kuçik ve Ersan adem gülümün ara sıra şans bulması taraftarıyım.En azından 60-70 de oyuna girerek hem mücadele katarlar.Hemde quaresma falan dinlenme imkanı bulur.

bLAck_eAgle dedi ki...

muhtemelen yeryuzunde BOBO yu sol acık oynatmayı dusunebılecek kişi sayısı 2 yada 3 tür, ılkı MUSTAFA DENIZLI, ıkıncısı BJKEVER, ucuncu ıhtımal ıse,aslında gunahını almak ıstemıyorum ama bı ıhtımal SHELBLY olabılır..

Crow dedi ki...

ben mi kaçırdım yoksa schuster geldiğinden beri toramanı 1dk bile sağ bek oynatmadı mı? hocanın o konuda bizim gibi düşündüğünü sanmıyorum. toraman geldiğinde direkt stopere geçecek gibi geliyo bana. onun boşalttığı yabancı kontenjanını kimin dolduracağını ise transfer sezonu bitmeden göremeyeceğiz gibi.

bLAck_eAgle dedi ki...

ceyhun olmayabılır ama murat erdogan rotasyona sokabilecegımız en ıyı yerlı oyuncuların basında gelır...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bobo sol açık oynayamaz ama uzak forvet oynayabilir. aynı yer diyeceksiniz evet aynı yer ama görev tanımı farklı.

ayrıca tigana da boboyu sol önde oynatmıştır. aldı boboyu sol açık oynattı eşşolu eşşek lafı nereden geldi sanıyorsunuz?

mustafa denizli, tigana bunu denemiş ama siz olmaz diyorsunuz. siz daha iyi bilirsiniz.

bobo tipi adamlar uzak forvet oynayabilirler.

zira benzer oyuncular hep uzak forvet oynuyorlar. arsenalda bentner, eduardo uzak forvet oynadılar. ispanyada villa oynadı. chelsea'de anelka oynuyor. barca'da henry oynadı. trabzonda umut bulut oynadı. bursada sercan denendi. 4-3-3'ün temel meselesi uzak forvettir yani.

iki kanada iki quaresma koysanız zorlanırsınız 4-3-3'te. dıştaki oyunculardan birinin gol özelliği olmalı. nihat gibi.

bobo geçen sene sol önde oynayamadıysa kendi hazır olmadığı için oynayamadı.

bugün nihatın oynadığı kadar oynayamayacak mı bobo yani?

bLAck_eAgle dedi ki...

ben NIHAT ın bu halıne razıyım.

geldıgınden beri bizi 10 kısı oynatmanın dısında, aldıgı her topu kaleye vurarak,sacama sapan ortalar yaparak,kornerlerın basına gecerek bızı 10 kısı oynatmanın dısında takıma daha da zarar verecegıne,NIHAT hıcbırsey yapmasın ben 10 kısı oynamaya razıyım dunku mactakı gıbı oymasına razıyım....

schwadorf dedi ki...

Schuster'in 2 özelliğini çok beğeniyorum. Birincisi hatasında inat etmiyor. Necip'i 11'e dahil etmesi bunun en güzel örneği.

İkincisi de oyuncuları mevkileri dışında oynatıp macera aramıyor. Geçen sene Ekrem'i kale dışında her mevkide gördük sanırım. Toraman sağ bek oynadığında Erhan'dan çok da farklı değil.

Ben bekler konusunda yilmaz'a katılıyorum. İyi bir sağ bek Quaresma'nın da performansını bayağı bir arttırır. Birkaç maçtır dikkat ediyorum, Erhan topu Quaresma'ya verdikten sonra ya geri koşuyor, ya da hiçbir işe yaramayan yalancı bir koşu yapıp Quaresma'nın da önünü tıkıyor. Bu sebepten Quaresma genelde 2-3 rakibe karşı tek başına kalıyor. Aslında orada Ekrem oynasa daha iyi olacak ama o da savunmada zayıf, takımın boy ortalamasını da bayağı bir düşürüyor.

Bu takımda banko oynaması gereken yabancılar Ferrari, Ernst, Guti, Quaresma ve Bobo. Son yabancı hakkı sağ bekte kullanılabilir diye düşünüyorum.

------------Hakan------------
Transfer-Toraman-Ferrari-İbo
----------Necip--Ernst------
-------------Guti-----------
Quaresma--------------Nihat (İsmail/Ekrem)
------------Bobo------------

bLAck_eAgle dedi ki...

nıhat ın oynadıgı kadarını bende oynarım o mesele degıl,TIGANA ya bakarsan bakı yı sol bek oynatmıstı,eduardo oynayabılır cunku buna musait bır oyuncu keza henry de oyle...

bLAck_eAgle dedi ki...

bırde nıhat forvet oynamalı denıyor,her uzun topta ezılen,ortalama 5 hava topunun sadece 1 ni ındırebılen BOBO ıle NİHAT ne yapabılır..

turkkant dedi ki...

İki şeye yanıyorum,

Bir, şu Kewell'ı GS salladığında nasıl almadık. Sol kanat yok diyoruz. Bonservissiz adam ver 2 m. euro, imza at. Uyum sorunu yok, gerektiğinde Bobo'nun da alternatifi olur. Tam da Q7'nin diğer tarafında olması gereken uzak forvet oyuncusu. Bobo-Q7-Kewell çok iyi bir üçlü olurdu.

İkincisi şu Aurelio'yu neden düşünmüyoruz. Fink sorunsalı da ortadan kalkacak. Adam Türk. Ernst olmadığında gözün kapalı ön libero da oynatırsın. O zaman bir yabancı kontenjanın daha da açılacak. Pasa dayalı oyuna da çok uygun bir oyuncu.

turkkant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Ben Schuster'in,Guti'nin yedeği olarak Onur Bayramoğlu'nu düşündüğünü zannediyorum;İsmail'lerin,Uğur'ların kadroya giremediği her maç Onur'u kadroya aldığına göre belli ki kendisinde bir ışık görmüş.Yanlız anlayamadığım nokta hem Tabata hem Delgado hem Onur'un aynı anda kadroda olmasıydı.Delgado'nun şu 4-3-3'te oynayacağı hiçbir mevki yok.Ancak 4-4-1-1'e dönülürse 2.forvet olarak sahada yer alabilir.
Tabata'yı da kanat forvet olarak düşünüyor olabilir ama o zaman da Holosko neden dışarıda kalır onu anlayamıyorum.

sehorn dedi ki...

Sadece bir Aurelio hamlesinin bu takıma ne kadar fayda sağlayacağı nasıl görülmüyor ? Alternatif olabileceği gibi gayet ilk 11 de olabilir ve Türk !!! Ernst ve Necip'in bütün sezon sakatlık geçirmediğini düşünelim, yine de 20-25 maçtan sonra fiziksel düşüş yaşayacaklar. Alternatifleri kim ? Yok ! Gariban Fink'i gönderiyoruz ve Necip ve Guti'ye 50 maç oynayacaksınız diyoruz. Çok ilginç !!!

geloraptor dedi ki...

Ataklar olgunlaşmadan öldürecek Nobre yerine ataklar olgunlaştıktan sonra öldüren Nihat'ın oynamasını şahsen tercih ederim ama takıma yerli takviyesi gerektiğini düşüncesine de katılıyorum. Nihat/Nobre konusunda her ikisinin de zamana ihtiyacı var ama nobre'yi bekleyerek geçecek yıllar yerine nihat'ı bekleyerek geçecek haftaları ayları tercih ederim.

Transfer konusunda buradaki birçok gibi sevmesem de aslında colin kazım bizim sistem için çok iyi alternatif olacaktır. yerli olması, bobo'yu santrafor yedeği olarak eldeki tüm oyunculardan daha iyi yedekleyebilecek olması, 4-3-3'te uzak forvet rolünü üstlenebilecekte yetenekte olması avantajları. fenerden önce tabii ki izlemedim ama santrafor olarak geçiyordu. geçen sene ilk devrede gs maçı da dahil o bölümlerde santrafor oynarken çok iyi oynamıştı bence. ha kafada beyin yerine 250 gr et taşıyor orası ayrı. schuster sorunlu oyuncuları severim ben de öyleydim gibi birşey demişti ilk geldiği dönemler q7 için. manyağın önde bayrak taşıyanını getirelim bizde. fenerde avrupa kadrosundan da çıkardıydı yanlış hatırlamıyorsam. göndermek istiyorlar. bonservissiz bile alınabilir.

enzo scifo dedi ki...

yerli futbolcu şu anda beşiktaş için olduğu kadar fenerbahçe ve galatasaray için de büyük problem.

önce galatasaray'a bakacak olursak arda turan, hakan balta, mustafa sarp, servet çetin(?), çağlar birinci(?) ve ayhan akman(?) dışında ilk 11'e koyabileceğiniz futbolcu yok. ki koyarsanız ne olacağı da ortadadır.

fenerbaçe ise biraz daha şanlı bu diğer iki takıma göre. volkan demirel, gökhan gönül, emre belözoğlu, mehmet topuz, özer hurmacı, semih şentürk (ki bu son 3'ünden en fazla 1'i veya 2'si forma giyecek)gibi oyunculara sahipler ve nispeten yerli kadrosu en azından kağıt üzerinde daha kaliteli duruyor.

beşiktaş için ise durumu jessie güzel belirtmiş. kaleci bakımından bir sorun yaşanmayacağını düşünüyorum. ibrahim toroman, necip uysal, ibrahim/ismail mevkilerinin iyi oyuncularıdır. rotasyon içindeyse ekrem dağ, nihat kahveci, erhan kullanılabilinir. yapılması gerekense düzgün bir takas beklemekten başka bir şey değildir.

aslında bu olayı şöyle de düşünmek gerekiyor bence. bugün yetişen gurbetçi oyunculara baktığımızda çok ciddi isimler görmekteyiz: hamit altıntop, mesut özil, halil altıntop, gökhan inler, eren derdiyok, nuri şahin, mevlüt özdinç ... şu anda bu futbolcularda herhangi birini almak gerçekten çok zor bir iş. ama bu futbolcuların bu kadar şöhrete kavuşmadan önce keşfedip getirebilmek daha mümkün duruyor. tabii burdan çıkabilecek bir diğer sonuç ise madem türk futbolcuları bu kadar yetenekli biz nerde yanlış yapıyoruz?

jtr dedi ki...

orta sahaya alternatif olarak ceyhun ve murat erdoğan ın değerlendirilebileceği bir takıma bir iki tavsiyem var.

Yerli santrfor:Taner Gülleri

Yerli orta saha:Hüseyin Çimşir

Yerli stoper:Erman Güraçar(hızlı da koşuyor, defansı için kurmak için ideal)

Bonus:Mohammed Ali Kurtuluş

BJK4EVER dedi ki...

Bobo 4-3-3'te kanatta oynayabilir. Sonucta hizli olmasa da cizgiden top tasiyabilen ve vucudunu iyi kullanan bir oyuncu. Sikistigimizda bence Bobo sol acik'ta pek ala oynar. Tamam, ben futboldan anlamiyor, hatta Denizli de anlamiyor, hatta Tigana da anlamiyor. Guardiola (Henry), Ancelotti (Anelka), Del Bosque (Villa), Mourinho (Pandev, Eto'o) da mi anlamiyor? Nihat da aslinda uzak forvet modeline uyuyor, ama pratige dokemedi. Ayrica 4-3-3'te iki kanat oyuncusu olmaz, illa biri uzak forvet olacak diye bir kural da yoktur. O kurali Mourinho'nin Chelsea'si ve O'Neill'in A.Villa'sina bakarak gozden gecirin derim. Solda Q7, sagda Holosko/Hilbert olabilir bence.

sy dedi ki...

Nihat'in Guti'nin pozisyonunda -belki biraz daha onde- oynadigi senaryoda ben Nihat'in kotu oynayacagini dusunmuyorum. Farkli rotasyonlarda kullanabilecegimiz bir kadro yapisi olusuyor boylece. Guti'nin enerjisinin yetmedigi, yabanci kontenjaninin bir sekilde acildigi, Quearesma-Bobo gibi oyuncularin sakatlandigi durumlarda Hilbert sag acikta, Nihat daha forvet arkasi-forvet partneri olarak degerlendirilebilir. Ki erken actigimiz bir sezonda herseyin ideal gitmeyecegine de eminim.

BJK4EVER dedi ki...

@bobo

Delgado'nun hala 4-3-3'te sol acikta iyi oynayacagini dusunuyorum. Dikkat edin, adam kanatta topla bulusunca cok iyi oynuyor, hep adam geciyor ve oyunu iyi aciyor. Orta saha icin biraz fazla riskli oyuncu, ama sol acik icin iyi adam. Solda Delgado, sagda Q7, ileride Bobo bence fena olmaz. Sol acikta Ekrem, Bobo, Holosko, Tello, Nihat, Tabata, Ismail oynadi, bir Delgado'yu goremedim, gozum acik gidecegim vallahi.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@BJK4EVER 4-3-3'te hangi mevkiiden kaç gol bulabiliriz yazar mısın?

ekrem mesela. önde oynadı 34 maç. kaç gol atar?

holosko en kötü haliyle 10 gol atıyor işte. çünkü biliyor uzak forvet oyununu. hilbert 10 gol atacaksa ne güzel.

quaresma çizgiye inip kesiyor ve orada kimse olmuyor ya hani kaç maçtır. :) orada olacak bir oyuncu ihtiyacımız var. çizgide kalacak değil.

@bjk4ever

Sol önde oynayabilir aslında doğru diyorsun alex gibi 0 tempolu bir adam değil ama ilerdeki 3'lü yabancı olunca bu sefer sağ bekte Erhan Güven'i izlemek sorunda kalıyoruz.Ben Nihat'ı,Delgado'ya tercih ederim.

BJK4EVER dedi ki...

Ekrem gayet gol atabilir. Cok ust duzey teknigi yok, ama gol kokusunu aliyor, ki onde oynadigi maclarda genelde etkili oldu. Illa kaliplastirmamak lazim, cunku Nihat ga kagit uzeri bir forvet ve uzak forvet oynayabilecek oyuncu, ama goruyoruz iste. Uzak forvet de illa sart degil aslinda, uzak forvetsiz 4-3-3'ler de var. Chelsea'de Duff-J.Cole, A.Villa'da Milner-Young, Ajax'ta Sulejmani-Rommedahl. Ama illa uzak forvet diyorsak yine Delgado derim israrla.:)

@bobo

Zaten bu saatten sonra yabanci sagbek gelmez, Schuster'in Hilbert'i de orada dusunecegini zannetmiyorum. Toraman stopere girer, solaciga da Nihat yerine Holosko/Delgado olur, bence guzel de olur. Avrupa maclarinda ihtiyac halinde Erhan yerine Hilbert/Zapo oynar, Toraman bek'e gecer.

tearkan dedi ki...

Delgado bence de sol önde oynayabilir. Ters çalım atıp kaleye şut çekme işini iyi yapan ve bunu yapmayı seven de bir oyuncu. Ön taraf Bobo-KÜ7-Delgado olur. Guti Ernst Necip ortasaha. Ekrem-İbo (ah ismail ah) Ferrari Erhan (büyük maçlar haricinde o yükü kaldırabilir bence) yada iyileştiğinde Toraman şeklinde kurulabilir kadro.

Tabi en ideali Nihat'ın kendine gelmesi olur aslında. Çünkü yapı olarak tam bizim aradığımız uzak forvet oyuncusu; fakat çok güçsüz. Geçen sene askerlik yüzünden iyi hazırlanamadı bi umut falan dedik; ama hiç umut vermiyor maalesef. Ben ne kadar istenmese de o bölgede Sercan'ın denenebileceğine inanıyorum. Schuster'in elinde o savrukluğunu da atabilir.

Son olarak da Bobo'nun uzak forvet oynaması belki denenebilir. Söylendiği gibi Nihat'tan kötü olamaz; ancak o zaman öndeki üçlünün ortasında Bobo'nun boşalttığı yerde kimi oynatacaksın? Fakat ne olursa olsun bu olayın denenebilirliğini göstermek için Henry, Anelka, Pandev gibi örnekler vermek biraz komik olmuş bence. Bunlar fm tabiriyle aml/r st. tipi oyuncular; yani dribling yeteneklerine dayalı olarak top taşıyabiliyorlar. Bobo ise kanattan top taşır; ancak bu vücudunu kullanabilmesi sayesinde olur. Ayrıca öndeki 3lünün ortasında oynarken bile kondüsyonsuz, mücadele etmiyor ve hatta hamile denilen adam uzak forvet olarak ikinci yarıda KÜ7nin ortasına bir metre uzak kalan Nihat görüntüsü vermekten öteye gidemez. Üstüne üstlük eldeki bulgurdan; yani öndeki üçlüde doğru düzgün oynayabilen tek oyuncudan da oluruz. Ha tabi siz Bobo-Nobre-Kü7 şeklinde bir diziliş hayal ediyorsanız saygılar, sevgiler.

menderes mete dedi ki...

Ekrem'in gol ortalaması=2
Nobrenin gol ortalaması=1
hangisi bek ? :)))

cakmaktas dedi ki...

jessie,cok guzel yazılar yazıyorsun nıhat tespıtlerı gercekten dogru fakat necıpın alternatıfı olarak onur bayramoglu ndan faydalanmak lazım.super lıg tecrubesı olmayabılır,oynatırsan olmus olur yanı.oyle lıg fosılı adamları bjkden kovalak ıcın o kadar caba sarfettıkten sonra sımdı yıne o kaltedekı adamlara donmek remsen ıntıhar.cok merklaıysak oyle adamlara fosılın alahı bızım kadroda mevcut zaten.Yusuf Şimşek.
bence kadronun biraz zamana ihtiyac var ve bütün dinamiklerin nihata baglı oldugnu dusunuyorum.ya da onun bolgesınde oynayabılecek holoskoya.bobonun yanına yardımcı forvetı etkın bıcımde cıkarabıldıgımız her macı net kazanırız.Tabı bu kazanırız durumu defansın orta saha cızgısıne yakın oynamaya alısması ıle dogru orantılı.ayrıca sag bekte dogru alternatıf ekrem dag'dır.

Sağ bekinde Sabri,sol bekinde Hakan Balta,stoperinde Gökhan Zan'ın oynadığı milli takımı olan bir ülkeyiz.

Bizim eksiğimiz nerde sağ bekte kim oynuyor milli takımda Sabri+Gökhan g. çok sıkıntı olursa Hamit bu üçnü alamayacağımıza göre alternatif 4. adam var mı ? Ben bilmiyorum?Haa birde Serdar Kurtuluş vardı gene beleşe giden !!!

Yabancı sıkıntısını nasıl çözeriz? yerli stoperle kim oynuyor Milli takımda Gökhan Zan(beleşe gönderdin),Servet (alamayız),Emre Güngör (500k €ya antep'e gitti) , Ceyhun Gülselam(alamayız) diğer alternatif Toraman bizde zaten.

Yerli kanat oyuncusu kim var.Volkan Şen,Ozan İpek,Arda,Kazım.Ee zaten peşinde koşmuşsun 2sinin alamamışsın.Diğer 2 sini zaten alamazsın.ayrıca eski milli kazma rotasyon oyuncusu Serdar'ı beleşe göndermişsin !!


Açıkçası çok fazla yerli alternatifinden söz etmek komik olur zira rotayon yerlileri yazısında ki alternatiflerden hiçbirini FM'de bile kadrona almazsın.

Kısacası yönetim zaten eksiğin farkında değilde farkında olsa bile eli kolu bağlı ...

Unknown dedi ki...

at bjk4ever...
sn bjk4ever.. ekrem i sag kanatta otnatmıssınız gereken cevabı almıssınız ..
solacıga nihat yerine...
nihat sol acık değil. bunları nasıl goremiyorsunuz. nihat macta queresma'yla kanat değiştirdi.. bir de demişsiniz yerine delgaoda oynar holosko oynar.. hocam bu tip fantezileri cm de fm de bile yapamazsınız.. bence biraz aklı basında bişeyler yazın..farklı olucam diye sacmalamayın..

Yorum Gönder

Ara