.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Ağustos 2010 Perşembe

UEFA Avrupa Ligi / Beşiktaş - Viktoria Plzen

121 Yorum:

Pamukk dedi ki...

.................. :)

matiasemilio dedi ki...

*bir pamuk klasiği :)

Adsız dedi ki...

ferrari ve fink gidecek diye yeminle uyku uyuyamıyorum... mesaide bile sürekli haber sitelerini geziyorum son durumla ilgili bi gelişme var mı diye... zapo'nun önemli bi hatasından ve ortasahadaki büyüüüük boşluktan dolayı 2 golle geri düşüp sonra elememizi çok istiyorum schuster hocam da gerçekleri görsün artık istiyorum... çok şey mi istiyorum ? :)

Pamukk dedi ki...

ama başlığı jessie açmış ben napiim:)

Pamukk dedi ki...

elenmek mi? no nayır nasla nolamaz

Unknown dedi ki...

Ben takımıma güveniyorum. Plzen'i de 2 farklı yeneceğimizi düşünüyorum. Bizim için güzel maç olacak :) Guti ikinci yarida oynar gibi.

Pamukk dedi ki...

guti nin lisansı çıkarıldı mı ki oynasın 1
uefaya adı ne zaman bildirildi dde oynicak 2

Guti'nin ismi verilmedi ki Avrupa listesine.

Schuster illa akıllansın istiyorsak (ki sabırsız olduğumuz için Del Bosque tarzı bir kariyeri olacak sanırım BJK'da) Villareal'den 4-5 yiyip döneriz hafta sonunda o da anlar durumu başlar 3 önlibero oynamaya.

Avrupa'dan elenmeyelim ... Yazık Guti'ye,Q7'ye bak Adebayor(hey allahım yaaa) diyolar,Robinho diyolar yazık değil mi?

sozcelyk dedi ki...

ilk yarıdaki şablonla çıkarsak eleniriz , net konuşalım o şablanla bizi bırak gs fb ts yi eskişehirspor bile 4'ler , hücum futbolu öyle sadece ayağa pas yapan teknik adamlarla oynanmaz mücadele gücü yüksek adam lazım barca bile hiçbirimizin beğenmediği busquetsi 50 maç oynatıyor ak onlar hücum bilmiyo da biz mi yeni yeni keşfediyoruz

ikinci yarıdaki onbire benzer bir şablonla çıkarsak plzen'e yemeden az pozisyon vererek en az 3 tane atarız.

en iyi oyuncusu koca götlü horvarth olan takımı da yanlış sistem yüzünden eleyemiyorsak yemişim bizim takımın hücum futbolunu , gider arsenal ya da yung boys izlerim.

evet schuster'in her maç ernst delgado ikilisini oynatmasından bizim ligi ve takımı tanımamasından korkuyorum o yüzden endişeliyim.

EnisteKolaKoy dedi ki...

"1,5 saat süren ve teknik direktör Bernd Schuster yönetiminde yapılan antrenman takım halinde ısınma koşularıyla başladı. Top çalışmaları yapan Siyah Beyazlı oyuncular, minik kale maçın da yer aldığı 4'erli gruplar halinde istasyon çalışması yaptı. Bu çalışmalar sırasında son günlerde takımdan gönderilecekleri konuşulan Fink ve Ferrari'nin isteksiz tavırları dikkat çekerken, özellikle Fink'in morelinin bir hayli bozik olduğu gözlendi."

Pamukk dedi ki...

"Her maçta böylesine kötü oynamayacağız.Ancak sistemim bu olacak.Ernst'in yanında ya Delgado ya Guti oynayacak.Top bizde olursa,oyuna biz yön verirsek sıkıntı yaşamayız. Ancak ofansta yer alan futbolcularımında takım savunmasına yardımcı olmaları gerekiyor "
eywah eywah

Unknown dedi ki...

Pardon, doğru... Schuster Guti'nin ismini yazabilmek icin listeyi gondermiyordu o gunlerde, sonrasini gormemistim. Bugun de birlikte calistiklarini okuyunca, oynayacak gibi canlandirdim aklimda... Bi an once seyretmek istiyorum Guti'li, Q7'li kartalımı...
Play-off'larda oynayabilecek herhalde degil mi?

EnisteKolaKoy dedi ki...

bu arada gözüme takıldı, bu model formaları kim yapıyorsa, amblemin üstündeki kartalı kaldırıversin bi zahmet.

Unknown dedi ki...

defansta zapo gibi hızlı,teknik biri varken bunun da üstüne orta sahada delgado gibi oyunu çift yönlü üst düzeyde oynayacak bir futbolcumuz varken turu geçmek kolay olur.tahmini skorum 5-0 yeneriz

Bence ilk yarı zapo oynasın 2 tane şahsi hatasından gol yiyelim. sonra ikinci yarı ferrari ve fink girsin oyuna. ikinci yarının başında kornerde Ferrarinin ön direkten arkaya aşırdığı topa fink kafayla vursun gol olsun.. sonra bi tane quaresma sallasın 2-2 olsun. sonra ferrari kale çizgisinden bi gol çıkarsın onun dönüşünde Necip 40 metreden bi şut çeksin(yuh artıkk) ha unutmadan Holosko da saç baş yoldursun. 3-2 bitsin zapo holosko gitsin fink ferrari kalsın. oh be...

sozcelyk dedi ki...

@fitneci

bi de adriana lima marko jaric'den ayrılsın istiyorum

Manu dedi ki...

Her maçta kötü oynamayacağız da,her takım da plzen kadar görece kolay olmayacak.
Bindik bi alamete, sonumuz hayrolsun.

her şuster'in türk ligini olduğundan fazla küçümsediğini sezinliyorum.du bakalım...

TA dedi ki...

@manu

plezen kolaymı? kolay takım değil.
zor maç olacak zor.

Manu dedi ki...

TA

Kolay takım değil elbette ama bahsetmek istediğim Schuster'in kurmaya çalıştığı sistemi ve oyuncu seçimlerini sorgulaması yerine,durumu salt kötü oynamaya bağlaması.
Gruplara kaldığımızda daha zorlu takımlarla oynayacağız ve gelecek olası sonuçlarda bu bakış açısının devam etmesi beni ürkütüyor.
Yoksa çok zor maç olacak diye düşünüyorum ben de.

occasion dedi ki...

3-0 biter.

nihat, bobo, querasma.
şöyle bir kadro çıkarır tahminen.

hakan, toraman, sivok, zapo, ismail-ernst,necip-queresma, nihat, delgado-bobo

Azwraith dedi ki...

kombineyle ilk maç bu maça kısmet olur inşallah amin yareppim

BJK4EVER dedi ki...

Insallah Zapo ve Delgado oynar ve sakatlanir. Ama oyle aci cektiren sakatlik olmasin, mesela Holosko gibi fibula kemigi kirigi olabilir. Oyundan kosa kosa ciksin, aci cekmesin, ama 2-3 ay oynayamasin ve gonderilsin. Evet, bu super olur. Ciddiyim.

Unknown dedi ki...

zaponun (eğer kalırsa) inönü de yapacağı en ufak hatada çok pis yuhalanacağını düşünüyorum. ateşle oynuyorlar haberleri yok. zamanında çağdaş saçma sapan bi penaltı yaptırmıştı, kapalıyla tartışıp gitmişti. örnekler çoğalabilir..

kafsinkaf dedi ki...

umarım ordaki maçta olduğu gibi izlerken sinir krizleri geçirmemize sebep olacak acizlikte oynamayız.Ayakları yere basan ne yaptığını bilerek oynayalım kim oynarsa oynasın 1-0 da bitse bana yeter

(bu arada konuyla alakasız fakat guti'yle ilgili bir inceleme yazısı yazmaya çalıştım gololurr.blogspot.com değerli Beşiktaşlı kardeşlerim girip bakıp birde altına yorum yaparlarsa çok mutlu olurum.yorumlara göre yeni sitemizde inş. devam etmeye çalıcam )

Bobo çakar 2 tane geçeriz turu.Asıl gese ve febenin ne yapacağını merak ediyorum ben.

gese turu gecer, genc cocuklar febeye fazla gelir...

kma dedi ki...

blog olarak ciddi anlamda fikir birliği içinde olunan en büyük konu ferrari ve fink'in bu sene bize lazım olduğu.

bu maçta kapalıya gidecek arkadaşlar çarşıdan birilerini organize edip ferrari ve fink'in gitmemesi için tezahurat, pankart bişi yapabilir mi ki acaba?

ne yapabiliriz?

fink ve ferrari icin degilde, robinho icin hazirlik varmis...

bu arada wiki de cristiano ronaldo ve adebayor 22 kisilik kadromuzda yer aliyor.. ronaldo herkese hayirli olsun..

TA dedi ki...

schuster'in ofansif kadroyu sevdiği malumdur.çift ön libero oynatmayacak çok muhtemel.real madridde örnekleri vardır.şu kadroya bakarmısınız.
http://www.mackolik.com/Mac/184597/Real-Madrid-Valladolid

robben-guti-baptista-raul-robinho.

buda barca deplasmanı 11 i
http://www.mackolik.com/Mac/184535/Barcelona-Real-Madrid

baptista-robinho-raul-nistelrooy-sneijder
ve tek önlibero diarra.

http://www.mackolik.com/Team/Default.aspx?id=79&season=2007%2F2008

sanırım schuster de süper ligin karekterini rijkaard gibi 1 yıl sonra öğrenecek.süper lig kimleri düzeltmediki.dümdüz etti hatta.

TA dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
TA dedi ki...

3 büyükler pas futbolunu oynamaya çalışacak bu sene.iyi kontratak yapan anadolu takımlarına gün doğmuş durumda.bu balonları gerçekten indirmek zor olmayacaktır.zaten avrupa kupaları her şeyi özetliyor.
modern futbol 3 büyüklere uzak olacak.bu ise avrupada başarısız bir yıl demektir.

Ze1903 dedi ki...

Ciddi ciddi tırstığım bir karşılaşma.
Allah sonumuzu hayretsin birde şu gruplara kalmadan hedef uefada final gibi açıklamalardan vazgeçilsin.

Pamukk dedi ki...

robinho da istemiyorum
aurelio hele hiç istemiyorum

Pamukk dedi ki...

kapalıya ne bilet kalmış ne kombine vay be bugünleri de gördük.:D

ceyhun dedi ki...

http://www.sporyazarlari.com/FFutbol/futbol-genel/mehmet-demirkol/03-08-2010/buyuklerin-zorlu-yolu/253684.aspx

"...Ancak burada ilk yarıdaki krizi analiz ederken suçu Delgado’ya ve onun rolüne atmak doğru olmayabilir.
Schuster savunmasının sürekli ileride olmasını, kaptırılan toplara orta sahasıyla birlikte hemen müdahele etmesini istiyor. Amaç topu sürekli kaleden uzak, ayakta ya da rakiptte ama karşı alanda tutmak. Rakibin savunma/hücum yolunu kaleden kaleye düz bir çizgiden çıkarıp dağıtmak. Bunu ancak enine boyuna tüm alanı hızlı bir şekilde topla kullanarak sağlayabilirsiniz. Rakibin bağlarını koparmak en iyi savunmadır..." falan filan

ayrıca şu da var: "...Bu enteresan uyumsuzluk ve büyük engeli geçen yıl Rijkaard aşamadı. Bu yıl bu yolda 3 büyük birden var.
Çok zorlanacakları kesin. Ama eğer bu engeli aşarlarsa Türkiye’de herşey değişir. Aşamazlarsa geçen haftaki finali tekrarlayalım. Kaos kazanır. Çünkü biz bunu oynamayı biliyoruz. Kupa yeniden Anadolu’ya gidebilir."

süper bir yazı. shuster'in türkiye ligini tanımadığından delgadoyu önlibero olarak kullandığını düşünenler barcelonaların real madridlerin bizim büyüklere karşı nasıl üstünklük kurduklarını da düşünebilirler. o takımlar bizimkileri tanımadıkları için ezercesine yeniyorlar fakat bizim 3 büyükler anadolu takımlarını tanımadıkları için tek önliberoyla oynuyorlar sanırım... garip bir önerme oldu bu:)

neyse, yıllardır türkiye ligini izlerken zevk alamamamızı sağlayan sert, sadece mücadeleye ve kontra atağa dayalı futbolunun değişmesi adına 3 büyüklerin şu anki antrenör triosundan daha büyük bir şans olamaz sanırım. sabır gerekiyorsa asıl şimdi sabır lazım.

bu kadar büyük oyuncuları aynı mantalitede oynatmak için değil ortaya daha farklı bir şey koymak için geldiklerini umut ediyorum. sırf bunun için bu seneyi heba bile edebilirim bir taraftar olarak, olayın ekonomik yanını bir tarafa bırakarak malesef...

Noat Samisa dedi ki...

Şunun anlaşılması lazım.

Schuster tek önliberoyla ya da tek orta saha oyuncusuyla oynamaya çalışmıyor. Sorun Ernst'in yanında ikinci orta saha oyuncusu olarak Delgado'yu kullanması. Demirkol'un yaptığı soyut futbol fikri tanımında da bunun bir açılımı var ve Bursaspor geçen sene kaos'ta değildi. Gayet ne yaptığını bilen bir takımdılar.

Orta sahada Ernst'i tek bırakmak muhteşem futbola giden çetrefilli yol değil dostlar, üç sene de beklesek olmayacak. Guti-Ernst belki.

matiasemilio dedi ki...

bu arada dün demirkol spor servisinde ferrarinin gönderilmek istenmesi üzerinden gönderme yaptı; 'açık alanda oynayamıyo muymuş,Allah Allah daha önce hiç kimse söylememişti,ilk kez duyuyorum' dedi :)

BJK4EVER dedi ki...

Bir defa sunun farkina varalim arkadaslar, orta saha modern futbolda savasin ve macin kazanildigi bolgedir. Vay efendim super yildizlar alayim, hucumda her topu iceri sokayim, defans orta sahaya yaklassin, rakip cikamasin vs diye birsey yok. Su an dunyadaki butun takimlari bu dusunceyi kaldirmis durumda. Artik dunya futbolunda orta alanda ustunluk, alan markaji ve hucumda hizli oynayip kisisel yeteneklerle fark yaratma modasi var. Ki bu dogrultuda yillar sonra tekrar 4-3-3 sistemi moda oldu (Chelsea baslatti, Barca ve Inter devam ettirdi), ki 4-3-3'un alternatifi olarak da Lyon ve Bayern'in 4-5-1'i kullanilabilir. Ama cift forvet veya tek onlibero kullanan buyuk takim neredeyse kalmadi dunyada.
Ve bu noktada zaten orta saha oyuncularinin onemi ortaya cikiyor.

Dunyadaki en hayvani (hucumsal olarak) kadroya sahip Barcelona bile orta sahada 3 oyuncu kullaniyor, geride Busquets/Toure, onunde Xavi ve onun yaninda Keita veya Iniesta. Ingiltere'de gol rekoru kiran Chelsea cift forvet oynamiyor, 10 numarasi da yok, orta alanda 3 oyuncu kullaniyor (Lampard banko, yaninda Mikel/Essien/Ballack/Deco). Yine CL finalisti Bayern'de van Bommel ve defansif rolde Schweinsteiger var, ki 10 numara oynayan Muller de geriye geliyor cogu zaman. CL sampiyonu Inter de yillar sonra 4-3-3 modasina uydu, ortada Cambiasso ve yaninda Motta/Zanetti, ucuncu adam da dunyanin en cok kosan '10 numarasi' Sneijder. Peki golleri nasil atiyorlar? Tamamen hucum hattindaki kanat oyuncularin kisisel becerilerine baglilar. Messi, Robben, Ribery, Milito, Malouda, Anelka, Drogba, golleri atan bunlar cogunlukla, aksiyonu yaratan bunlar, ki elbette orta saha oyuncularindan (Xavi, Lampard, Sneijder) ciddi destek aliyorlar. Ama bu takimlarin hicbiri 5 tane ofansif ozelligi yuksek oyuncuyla oynamiyor, orta saha ustunlugunu ele gecirip kontrolu eline aliyor, hucumda fark yaratan becerikli 3 oyuncuyla sonuca gidiyorlar.

Hadi dunya takimlarini gectim, peki dunya kupasi? Finalist Hollanda'da orta alanda total futbola hakaret sayilabilecek De Jong-van Bommel-Sneijder uclusu var, ki bu takimin sol acigi da vd Vaart veya Elia degil, Nobre ile birlikte ender defansif forvetlerden olan Kuyt. Ya Ispanya? O hayvansal hucum kadrosunda mutlaka Busquets-Alonso-Xavi oynuyor, ki ileri ucluden biri de orta saha kokenli Iniesta. Onlar bilmez mi kanatlara Silva+Navas koyup cift forvet Llorente ile oynamayi? Neden yapmiyorlar?

Ha, ben size Schuster sisteminin ornegini de vereyim: Arjantin. Orta sahada tek basina Mascherano, yaninda modern orta saha ozelligi olmayan Veron/M.Rodriguez, onunde eli belinde dolasan kisisel yetenegi yuksek 4 adam, sonuc? Zayif rakipleri kisisel yetenekle gectiler, karsilarina cikan ilk ciddi rakipte 4'luk oldular.

Eger ki biz modern futbol diyorsak o zaman bu takimin orta alani Ernst-Fink-Guti olmali, yabanci kontenjani varsa da Necip oynamali, en kotu ihtimalle Toraman onlibero, onunde Ernst ve Guti olabilir. Zaten bu yuzden israrla Fink kalsin diyoruz. Hadi 3 adam olmuyor, bari zor maclarda Fink ile 2'leyelim, hic olmazsa Avrupa'da biraz ayakta kalalim, ligde zor deplasmanlarda ve derbilerde de birseyler yapalim. Cunku tek onlibero+Delgado ile Plzen gibi basit bir takimin bile nasil bizi kevgire cevirebildigini gorduk. Delgado yerine Guti'nin gelmesi bu baglamda kesinlikle pozitif katki yapacaktir, ama yeterli olacakmi? Ligdeki kolay maclar icin olabilir, ama zor maclar (ozellikle deplasman) ve Avrupa ligi icin zor diyorum.

4-3-3 sisteminin bizdeki versiyonu ise anca soyle olabilir.

----------Rustu------------

Ekrem---Sivok--Ferro---Ismail

-----------Toraman-------------

-------Ernst----Guti-------------

Nihat-------Bobo-------Quaresma

BJK4EVER dedi ki...

Bir defa sunun farkina varalim arkadaslar, orta saha modern futbolda savasin ve macin kazanildigi bolgedir. Vay efendim super yildizlar alayim, hucumda her topu iceri sokayim, defans orta sahaya yaklassin, rakip cikamasin vs diye birsey yok. Su an dunyadaki butun takimlari bu dusunceyi kaldirmis durumda. Artik dunya futbolunda orta alanda ustunluk, alan markaji ve hucumda hizli oynayip kisisel yeteneklerle fark yaratma modasi var. Ki bu dogrultuda yillar sonra tekrar 4-3-3 sistemi moda oldu (Chelsea baslatti, Barca ve Inter devam ettirdi), ki 4-3-3'un alternatifi olarak da Lyon ve Bayern'in 4-5-1'i kullanilabilir. Ama cift forvet veya tek onlibero kullanan buyuk takim neredeyse kalmadi dunyada.
Ve bu noktada zaten orta saha oyuncularinin onemi ortaya cikiyor.

Dunyadaki en hayvani (hucumsal olarak) kadroya sahip Barcelona bile orta sahada 3 oyuncu kullaniyor, geride Busquets/Toure, onunde Xavi ve onun yaninda Keita veya Iniesta. Ingiltere'de gol rekoru kiran Chelsea cift forvet oynamiyor, 10 numarasi da yok, orta alanda 3 oyuncu kullaniyor (Lampard banko, yaninda Mikel/Essien/Ballack/Deco). Yine CL finalisti Bayern'de van Bommel ve defansif rolde Schweinsteiger var, ki 10 numara oynayan Muller de geriye geliyor cogu zaman. CL sampiyonu Inter de yillar sonra 4-3-3 modasina uydu, ortada Cambiasso ve yaninda Motta/Zanetti, ucuncu adam da dunyanin en cok kosan '10 numarasi' Sneijder. Peki golleri nasil atiyorlar? Tamamen hucum hattindaki kanat oyuncularin kisisel becerilerine baglilar. Messi, Robben, Ribery, Milito, Malouda, Anelka, Drogba, golleri atan bunlar cogunlukla, aksiyonu yaratan bunlar, ki elbette orta saha oyuncularindan (Xavi, Lampard, Sneijder) ciddi destek aliyorlar. Ama bu takimlarin hicbiri 5 tane ofansif ozelligi yuksek oyuncuyla oynamiyor, orta saha ustunlugunu ele gecirip kontrolu eline aliyor, hucumda fark yaratan becerikli 3 oyuncuyla sonuca gidiyorlar.

Hadi dunya takimlarini gectim, peki dunya kupasi? Finalist Hollanda'da orta alanda total futbola hakaret sayilabilecek De Jong-van Bommel-Sneijder uclusu var, ki bu takimin sol acigi da vd Vaart veya Elia degil, Nobre ile birlikte ender defansif forvetlerden olan Kuyt. Ya Ispanya? O hayvansal hucum kadrosunda mutlaka Busquets-Alonso-Xavi oynuyor, ki ileri ucluden biri de orta saha kokenli Iniesta. Onlar bilmez mi kanatlara Silva+Navas koyup cift forvet Llorente ile oynamayi? Neden yapmiyorlar?

Ha, ben size Schuster sisteminin ornegini de vereyim: Arjantin. Orta sahada tek basina Mascherano, yaninda modern orta saha ozelligi olmayan Veron/M.Rodriguez, onunde eli belinde dolasan kisisel yetenegi yuksek 4 adam, sonuc? Zayif rakipleri kisisel yetenekle gectiler, karsilarina cikan ilk ciddi rakipte 4'luk oldular.

Eger ki biz modern futbol diyorsak o zaman bu takimin orta alani Ernst-Fink-Guti olmali, yabanci kontenjani varsa da Necip oynamali, en kotu ihtimalle Toraman onlibero, onunde Ernst ve Guti olabilir. Zaten bu yuzden israrla Fink kalsin diyoruz. Hadi 3 adam olmuyor, bari zor maclarda Fink ile 2'leyelim, hic olmazsa Avrupa'da biraz ayakta kalalim, ligde zor deplasmanlarda ve derbilerde de birseyler yapalim. Cunku tek onlibero+Delgado ile Plzen gibi basit bir takimin bile nasil bizi kevgire cevirebildigini gorduk. Delgado yerine Guti'nin gelmesi bu baglamda kesinlikle pozitif katki yapacaktir, ama yeterli olacakmi? Ligdeki kolay maclar icin olabilir, ama zor maclar (ozellikle deplasman) ve Avrupa ligi icin zor diyorum.

4-3-3 sisteminin bizdeki versiyonu ise anca soyle olabilir.

----------Rustu------------

Ekrem---Sivok--Ferro---Ismail

-----------Toraman-------------

-------Ernst----Guti-------------

Nihat-------Bobo-------Quaresma

@ceyhun

Walla o Real Madrid hemen her maça 2 önlibero ile çıkıyor,Lass,Alonso ve Gago'dan 2 si mutlaka sahada oluyor.Keza Barca ortasahasında Xavi ve Inisesta'nı ne kadar koştuğu mücadele ettiği ortada ayrıca Busquets takviyesi var.Chelsea'de Lampard,Ballack,Mikel,Bayern'de Scw.,Van Bommel,Inter'de Cambiasso,Zanetti,Stankovic.Bütün büyük takımlar 1 önlibero 2 box to box oyuncu yada 2 ön libero oynatıyorlar.Sen kalkıp koşmayan adamlardan baskı kurmasını bekliyorsun.


Senede 300k € alan Erhan'dan DAni Alves olmaz.Delgado'dan Xavi olmaz.Bu bakımdan teknik direktör kendi sistemini değil elindeki malzemeyi değerlendirecek sistemi bulmalı.Arkadaş elinde peynir var,yufka var ne diye kremalı pasta yapmaya kalkıyorsun ?

ceyhun dedi ki...

hatırladığım kadarıyla xavi tam bir 10 numara olarak oynuyordu barcelonadaki ilk yıllarında. zaman geçtikçe daha bir orta saha oyuncusu gibi oynamaya başladı. böyle düşünürsek eldeki delgado'dan bir xavi çıkar mı?
tabi ki çok zor, ama neden olmasın. sezon başladığı gibi olumlu sonuçlar alma beklentisine girmeyen bir taraftar profili varsa ortada o kişi bunun denenmesinden rahatsızlık duymaz, en azından saygı gösterilebilir bu denemeye.

xavi ile delgado arasındaki en büyük fark nedir peki? noat'ın bolca anlattığı orta alan parselizasyonu ya da rakibi doğru yerde karşılama ve doğru müdahelelerde bulunma, rakibin pas alışverişini engelleyecek topsuz alan futbolu oynayabilmetir. bunu yapabilmek için gerçek bir önlibero olmaya gerek yok. bunu iniesta da xavi de deco da veya guti de yapabildiği için gerçek bir orta saha oyunu çıkabiliyor bu kadrolardan.

ihtiyacımız olan çok koşup rakibe bastığında topu alabilen ortasaha oyuncusundan çok rakibi köşeye sıkıştırabilen bir takım oyunu yaratabilmekte. önce bunu gerçekleştirebilirsek delgado'nun birebirdeki mücadele gücünü tartışmaya başlayabiliriz.

mesela bana kalırsa plzen maçında delgado "belki de" daha önce hiç koşmadığı kadar sahada koştu birebir mücadelelere girdi ama alan bilgisi o kadar zayıf ki kendi tutması gereken oyuncuyu boş bırakıp rakibin üstüne gittiği bir anda o rakibe yeni pas alanları açtı. bunu çokça yaptı malesef. işte biraz da bunu yapmaması için zamana ihtiyacımız var diyor shuster daha bir çok gelişim göstermemiz gereken taktiksel alan gibi.

çok zor olduğunun farkındayım ve sanırım shuster de farkında ki guti geldi o pozisyona, o da başaramazsa necip ernst oynayıp gutiyi biraz daha öne çekecek belli ki. yalnız işte bu adamları kendimize benzetmekten vazgeçip futbolu en güzel haliyle oynayan ve oynatan bu adamlara benzemeye çalışsak, bizim ligde shuster'in rjkaard'ın istediği gibi oynanmaz mantalitesini değiştirmeye çalışsak daha doğru olmaz mı?

bu bir yılda olmaz elbette ama bir yerlerden başlamak lazım artık. zira her pozisyonda bacağına darbe alıp yerlerde yuvarlanan (mesela)yıldız oyuncular için hayıflanmamıza neden olan türkiye futbolu hepimize gına getirmedi mi?

RuFF dedi ki...

Beşiktaşımızın adının geçtiği her yerde bir " acaba " vardır.

Viktoria Plzen e bundan sonraki turlarda başarılar..

BJK4EVER dedi ki...

Sivok sakatlanmis, 1 ay yok. Insallah Ferrari oynar ve kalir boylece, her iste vardir bir hayir.

RuFF dedi ki...

Sivok oynamayacaksa ve gene Ferrariyi oynatmazsa ana bacı söverim

Benim demek istediğim mevzuda aynı aslında ..Seninde dediğin gibi Barca'nın ileride baskıyı rahat rahat yapmasını sağlayan Xavi-Iniesta değil Deco vs'de aynı işi yapıyor (Xavi-Iniesta'nın katkısı hücum yönünde ki olağanüstü etkileri).Puyol ve Pique.Dikkatli izlendiğinde bu ikilinin karar verme,pozisyon alma konusunda ne kadar iyi olduklarını görürsünüz.Arkaya çok nadir adam kaçırır birebirde çok nadir çalım yer ve yine nadir olarak top kontol edemedikleri için rakibe pozisyon verirler.Şimdi bizim stoperlerimizin hiçbiri bu özelliklerin yarısına sahip değilken birde zaten felaket beklere sahipken , orta sahada nerede duracağını bilmeyen adam kullanma lüksümüz yok baskıyı kontratağı kafamıza kafamıza yemek istemiyorsak .

İlla bir Xavi yaratacaksak o Necip olmalı.Zira 1e1'de Delgado kadar olmasada etkili.Biraz cesaretlendirildiği takdirde arapaslarda da efektif olacaktır zira ileri çıktığında şutlarına güvendiği kadar arapaslarına güvenmiyor henüz.Fizik ve dafansif olarak aradaki fark ise zaten ortada.

Maksat belki Delgado'ya piyasa yapmak . Haftaya Guti takıma girdiğinde bambaşka şeyler konuşuyor olacağız zaten ...

selo dedi ki...

umarım defansta ferrari toraman oynar eğer zapoyu oynatırsa ferrariye güle güle demektir bu.

Pamukk dedi ki...

kapalıya kombine harbi bitmiş mi biri bişey desin :O

RuFF dedi ki...

Forzadan;

Kapalı alt ve üst kombineler bitti. Yeni açıkta belli sayıda kalmış. Ben 2 tane aldım önceden. 10 arkadaşım toplu halde kapalı alt alamadılar. Üstün son 4 tanesinide tanıdıklarım aldı. Biletli seyirciyede çok mu kontenjan ayırdılar acaba? Yani 11.000 de kaldık, Tamamen kombine olsa daha mantıklı olmaz mı? Acaba maç günü bilet satışından kulüp daha fazla mı kazanıyor...

Pamukk dedi ki...

kulübü ara bi sor bakim Ruff yap bi kıyak :o

Gürcan Ulusoy dedi ki...

zaten daha fazla kazanıyor da, kombine satınca toptan alıyor parayı.

aralık ayına kadar mayıs biletlerinin parasını almış oluyor.

o yüzden onu belli dengede tutmak istiyorlar.

belli bir miktar parayı kasaya koyup kalan kısmını haftalık satmak istiyorlar.

yani şu kadar kombine sattık, daha fazla satmamız lazım kısmı biraz palavra.

tribünün tamamının kombine olarak satılması kulübün işine gelmez.

kombinede bi maç ortalama 100 liraya gelecekse onu haftalık en az 150 ye, derbi maçında 200e satabiliyor zaten.

ayrıca sponspor biletleri vs var...

Adsız dedi ki...

Bu arada Sivok "6 ay" yok,neler olacak bakalım,ferrari kalsa bari.

helldoradotcom dedi ki...

sivok 6 ay yok deniyor. bu durumda 6+2'nin hukmu daha agir olacaga benzer. zira o mevkide sivok'un yanina bir turk dusunmustu schuster. Adanadan yeni alinan cocugun durumu nedir bilemiyorum ama zapo ve ferrari'nin onemi daha da artti. Umari gondermezler. Aklima sivok'un sozlesmesinin dondurulmasi gibi sinsice planlar da gelmiyor degil. bu yonetimden hersey beklenir !!

Pamukk dedi ki...

mete düren vermiştir o 6ay yok raporunu.

öf..

sozcelyk dedi ki...

sivok tam 6 ay yok,ferrari- toraman mı yoksa zapo - toraman mı

schuster ernst- delgado ya da ernst-guti li zayıf savunma anlayışından vazgeçmeyecek ondan artık eminim dolayısıyla finkin dondurulmuş olan sözleşmesi yenilenmese de olur.

ederlezi12 dedi ki...

http://www.sporx.com/futbol/superlig/202158/?takim=102&ref=AKM1

Nasıl yani ya ? ?

Adsız dedi ki...

Aynen dediğin gibi sözleşmesini donduracaklar Sivok'un,zaten ilk yarıyı kapadı.Ersan hem stoper hem de bek oynayabiliyor,o kadar ferrari diye ağladık ki olan sivok'a oldu.Biraz da fink diye ağlarsak Ernst paket olacak sanırım (allah korusun).

sozcelyk dedi ki...

şöyle bi haber yapılır mı acaba

vatandaşı zapotocny'nin takımda kalmasını isteyen sivok kendini sakatladı.

kujoon dedi ki...

sivok u defansif ortasaha oyuncusu olarak daha çok beğeniyorum ben.top kesip kısa basit paslarla hücuma çıkabilen,tempolu oynayan sivok u italya da ve ertuğrul sağlam ın ilk dönemlerinde görmüştük.sivok un o bölgede değerlendirilmeye açık olması fink e de ihtiyacımız yok anlamına geliyor.

sivok iyi bir oyuncu,iyi bir profesyonel ve Beşiktaş ı sevdiği her halinden belli.böyle adamları uzun yıllar takımımızda tutmalıyız.

ederlezi12 dedi ki...

Takımın Avrupa Standartlarında en kaliteli oyuncularının başında gelirdi bence Sivok . Sakatlanmasına çok üzüldüm. 5 e 2 pas çalışmasında nasıl bu derece sakatlandı ?

Robinho - Adebayor çılgınlığından kurtulup asıl olan oyuncularıma baksak daha iyi olur. Takımın geçen seneki en önemli 4 oyuncusundan biri sözleşmesi donduruldu biri 6 ay yok. Bu durumun ilerde ne kadar kriz yapabileceğini , plansız yöneticilerimiz planlayamazsa - kendi şirketlerinin parası ile yıldız almaya çalışanların Türkiye dışından kupa hayali çeyrek finale bile gelmeden yerle bir olabilir.

ederlezi12 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
RuFF dedi ki...

Delgado sakatlansın diyenlerin aminleri yüzünden sivok sakatlandı.
Yazık oldu.
FB nin şampiyonluğu hayırlı olsun.
bizim için lig şuan bitti

Pamukk dedi ki...

delgado öpsün alayını

matiasemilio dedi ki...

brother ali: ersan bek oynayamıyor..ayrıca adam sol ayaklı!

Adsız dedi ki...

Peki.Ben Adanaspor'un bayağı bir maçını izledim ve ersan'ın ilk tercihi stoper olsa da sol bekte de oynayabiliyor,evet.Ayrıca ayağına hakim ve ileriye çıkmasını seven,pas yapabilen bir isim.Bana sorarsanız İbrahim Üzülmez ve İsmail Köybaşı'ndan daha iyi bir sol bek oyuncusu.Ayrıca takımı için canını dişine takan bir isim.Ben sağ bekten bahsetmedğim farkındaysan.Diğer postlarda da ersan ve ferrari göbekte oynarsa toraman sağ beke geçer diye bahsettim.Bayılıyorsunuz kapak vermeye.

matiasemilio dedi ki...

adanada sezon boyunca anıl oynadı sol bekte..ayrıca bunun kapakla filan alakası yok burada herkes görüşünü bilgisini paylaşacak..benim yaptığım da tam olarak buydu..

Pamukk dedi ki...

stoper adam stoperde oynasın
bek bekinde
yeter devşirmelerimiz

Adsız dedi ki...

İyi hoş demişsin de ben "ersan sağ ayaklı" veya "sağ bekte oynuyor" dememişken "ersan bek oynayamıyor..ayrıca adam sol ayaklı!" bana pek görüş veya bilgi paylaşmak gibi gelmedi,ama neyse uzatmaya niyetim yok,öyle diyorsan öyledir.Esas mevkisi stoper ben de buna birşey demiyorum,ama delinho ve ismail'den daha iyi bir bek olur diyorum.Adanaspor'da nadir de olsa Ersan'ın sol bek oynadığını gözlerimle gördüm,anıl karaer sol bekin as adamı olabilir, ersan da gerek olduğunda orda oynayabiliyor ve çok da başarılı oluyor.Ha bana inanmazsan başkalarının yazdıkları da burda:

http://mesuttok.blogspot.com/2010/07/emre-aktas-ersan-adem-gulum.html

http://www.gunisigigazetesi.net/elazig_haberleri.php?haber=777rrn990

RuFF dedi ki...

İşim sayesinde bir transfer bilgisine ulaştım.

Birebir bugün sercan la konuşan birinden alıntıdır.

Y.D nin son teklifi (Holosko + Zapo + Hilbert + para)

Sercan pek istemiyormuş gelmeyi ama "Başkan verecek sanırım" demiş.
Konuşan kişi gideceksen Fener e git Aziz aramıyormu seni diye sorduğunda her gün arıyor bugün FB den karşı bir hamle bekliyorum cevabını vermiş.

Bu arada Insua da sakatlanmış idmanda.Diğer yabancılar içinde Bank Asya da bile var böyleleri demiş :)

Sadece duyumdur gençler.Forzadakiler gibi olmasın sonumuz :)

Pamukk dedi ki...

insua her gün sakat zaten ne zaman alt yazı görsem öyle yazıyo

bravo başkana da çok güzel teklifmiş zekice

RuFF dedi ki...

Holosko + Fink olacağına
Holosko + Hilbert + Zapo olması daha mantıklı
Tabiki Sivok un sakatlığının kolpa olması şartı ile

Adsız dedi ki...

Hahahah öyle teklif mi var ya,sercan haplanmış felan olmasın.Olmadı Quaresma ve Guti'yi de verelim,Bursa CL'de gruplardan çıkmayı garantilesin.Aman n'olur fenere gitsin,o futbolculardan üçünü değil tekini bile değişmem sercan'a,hem de üstüne para vermeden.Kusura bakma ama hiç inandırıcı gelmedi bana.

Pamukk dedi ki...

paşam bide gelmek istemiyomuş kçmn kenarı


gene dalga malzemesi hilberti al göremeden şut haha

Adsız dedi ki...

Ne kadar doğrudur bilemem ama Altidore haberi takıldı gözüme paylaşayım dedim,güya geliyormuş:

http://www.goal.com/en-gb/news/3277/la-liga/2010/08/04/2055834/former-hull-city-striker-jozy-altidore-set-to-join-besiktas-from-

BJK4EVER dedi ki...

Hilbert gonderilirse sacmaliktan baska birsey olmaz. Gidecekse Delgado gitsin, Sivok'un sozlesmesi dondurulsun. Bir forvet de almak istiyorlarsa Holosko gitsin.

kveldsmork dedi ki...

''Y.D nin son teklifi (Holosko + Zapo + Hilbert + para)''

ENTERESAN!.. EN ÜRÜNDÜLÜNDEN

AQ-47 dedi ki...

Sercan haberi kolpa bence, bu tatktikte nerede oynayacak, tek forvet olarak bobonun yerine mi? bobo arkası dönük oynayamıyor diyorsunuz beğenmiyorsunuz sercan mümkün değil oynayamaz...Sivok olayı çok kötü oldu, Şuster hala Ferrari için olumsuz konuşuyorsa gerçekten sıçtık demektir, 5. haftada falan Zapo-Toraman ikilisinin kevgir olduğunu anlar ama sonra ne yapar bilemem...Ersan'ı blogda herkes övüyor ama ben İsmail'den 1 adım öteye gidemeyeceğini düşünüyorum maalesef.

ederlezi12 dedi ki...

'Y.D nin son teklifi (Holosko + Zapo + Hilbert + para)''

Biz bir şey mi kaçırdık geçen sene bu adam acaba İspanya İtalya liginde gol kralı falan mı oldu ?
Gerçi başında Y.D olan kulüpten ne beklersin , Sivok ta sakatlandı .
Şu takımda adı önce yazılacak adamdı bence kötü oldu .

Sivok sakat Fink yolcu Zapo kaldı .
Ters şeyler oluyor ?

akn dedi ki...

görüyorum ve arttırıyorum:
holosko + zapo + hilbert + para + ben!

bu kadarını vermişiz, bi dübürü de esirgemeyelim bursa yönetiminden! ne sercanmış arkadaş!

fenerbahcenin dustugu duruma dusmeyiz umarim, young boys volkani topla dovdu ilk yari...

BJK4EVER dedi ki...

Guclu zenci forvet ariyorsak Altidore Adebayor falan ugrasmayalim, direkt Young Boys'taki Bienvenu'yu alalim. Hem zenci, hem guclu, hem gayet genc (22 yasinda), hem de maliyeti cok ucuzdur (transfermarkt degeri 1 milyon euro).

saniyorum kadikoyde yine yanlis anons oldu..

tasarruf icin isiklandirmalari mactan hemen sonra kapatan fenerbahce klubune bu hareketinden dolayi tesekkuru borc bilirim..

EnisteKolaKoy dedi ki...

biz önümüze bakalım, yarın da bize ittirmesinler de... schuster'in toraman yanı tercihini merakla bekliyorum.

Adsız dedi ki...

"Alman çalıştırıcı, geçen sezon takımın vazgeçilmezlerinden olan Ferrari'nin bu sezon başında kadroya girememesi konusundaki bir soruyu da ''Futbolda böyle şeyler olabilir. Geçmişte her zaman ilk 11'de oynayabilirsiniz, yeni bir hoca geldiğinde her zaman ilk 11'de oynayamayabilirsiniz. Hocaların farklı düşünceleri olabiliyor'' diye yanıtladı."

Yarın görecez bakalım anyayı konyayı,Ferrari'yi yarın da oynatmazsa yolcudur bence.Fink'i çoktan gözden çıkardı kanımca.Bindik bir alamete,gidiyoruz kıyamete.

sozcelyk dedi ki...

Y.D nin son teklifi (Holosko + Zapo + Hilbert + para)

zaytung haberi mi

geloraptor dedi ki...

young boys sonrası aziz yıldırım unutturmak için sercan'a falan saldırır umarım da bize gelmez.

esperanza dedi ki...

rezil bir oyundan sonra 2.yari atacagimiz golle 1 farkla kazaniriz.. kotu futbol ve kanserojen bir gece icin simdiden hepimize gecmis olsun

Schuster stoper mevki için alternatiflerimiz var demiş. Bu alternatiflerle ve orta sahada sadece Ernst ile fenerin yaşadığı hezimetin beterlerini yaşarız.

BJK4EVER dedi ki...

Bende nedense Fink gitmeyecekmis gibi bir his var, neden bilmiyorum. Bu saatten sonra Ferrari ve Zapo'dan biri kesin gitmez, Sivok'un sozlemesi dondurulur. Gidecek diger yabanci da insallah Delgado olur, gerekirse maasinin bir bolumunu biz karsilariz transfer icin. Yeni bir forvet de gelmesin zaten, Bobo-Nihat-Nobre-Holosko kesinlikle yeterli bana gore, bir yabanci daha almak (hele Altidore falan) bos yere kontenjan kaplamak ve bos yere para sacmak olur.

Pamukk dedi ki...

benim numaralıya gelmem lazım o zaman 3-0 kazanırız :/

Pamukk dedi ki...

sn schuster bakın millet ne halde kötüler bu durumu değerlendirmemiz lazım ama burda tek başına ernst'le olmaz hoca yoksa onlardan beter oluruz duy sesimizi

Unknown dedi ki...

belki biraz alakasız kaçıcak ama ; son 3 maçını yabancı hakemlerin yönettiği fbnin(luganosuz hem de) 3 maçta da 10 kişi kalması?

ceyhun dedi ki...

hangi kanal veriyor maçı? smart?

Pamukk dedi ki...

yes futbol zmart

ynwa dedi ki...

bay schuster hayatımda bu kadar uzun takım görmedim diyor ama sahaya çıkardığı stoperlerin boy ortalaması 1.80. bi yerlerde bir yanlış var ama bakalım..

isaac newton dedi ki...

maçı 3-0a getirip zaponun hatalarıyla 3-2 bitirelim :)
şaka bi yana ferrarinin bu takıma lazım olduğunu schuster'in bi şekilde görmesi gerekiyo..

ederlezi12 dedi ki...

Hani geriye koşamıyordu Quaresma , Sergen Yalçın :) :)

vts dedi ki...

''bobo çok yavaş yae''

adam nasıl gelip kaptı topu defansın ayağından.

vts dedi ki...

beklenen gol geldi adeta. 4 kişinin arasına dalıp sıradan bi PES golü attı adam. beklendiği üzre sağ dışla elbet.

ederlezi12 dedi ki...

Necip abi bu çocuğu seiyorum alacağım formanın arkasına da onun adını yazdırcam ...

AQ-47 dedi ki...

trivelacı yedibela quaresma yae...

AQ-47 dedi ki...

maşallah Necip'e, müthiş zamanlama ve kesici özellikleri var...

Adsız dedi ki...

Necip harika cidden,aman hep böyle devam etsin. Bugünden sonra işler iyice karıştı ama, kimleri gönderecek Schuster çok merak ediyorum.

ederlezi12 dedi ki...

ntvspor alt yazı : İbrahim Toraman 3 hafta yok

AQ-47 dedi ki...

@ederlezi12

hassiktir diyorum ya...ulan neye niyet neye kısmet

delgadoyla tabatayi kiyaslamyi umarim bu macta birakmisizdir, tabata 9 kisilik plzene karsi yarim saatlik sure icinde 15 top kaybi yapti... her pasi yanlis, durdugu yer yanlis, arkadaslarinin kosu yollarini kapamasi ayri bir dert, pas verecegi yerde sut atmasi ayri.. tek bir olumlu hareketi yok, besiktasin agirligini kaldiramadi bu kadar net...

yapay dedi ki...

Tabata harbi çok kötüydü bugün. Geçen maçta beğenmediğimiz Delgado tam tersine güzel oynadı. Kim gitsin sorusunun cevabı çok zor. Toramanda sakatlanınca zapo kalacak bence. O halde ibre Holosko/Tabata/Hilbert'te. Bence Hilbert'i şutlayalım. Adam gibi forvet alalım. Forvet hattı SOS veriyor zira.

isaac newton dedi ki...

Allah dualarımızı kabul etti :)
hiç istemezdim böyle olmasını ama ferrari ancak bu şeklde takımda yer bulabilrdi :(
bir an önce iyileşin lan!!!

ozy dedi ki...

Bir transfer bir takımı, bırak takımı bir camiayı bu kadar mı hareketlendirir?? queresma.....
Necip için soyleyecek soz yok. tahtaya once queresma'yı sonra toramanı ve necip'i yazarım.. bence artık vezgecilmez!

BJK4EVER dedi ki...

Bu konuda yukarida yazmistim dunya futbolundaki 4-3-3 modasini ve orta alanin onemini. Iste Plzen maclarinda gorundu, oradaki macin ilk yarisi 4-4-2 ve Delgado-Ernst, burada ise 4-3-3 ve ortada Ernst-Necip-Delgado. Necip'in muhtesem oyunu resmen kontrolu bize getirdi ve kontrol gelince, top ayagimizda kalinca aradaki kalite farki ortaya cikti. Tek eksiklik hem Delgado hem Tabata'nin top kullanimi acisindan cok cok kotu olmasi, ama Guti gelince bu kesinlikle cozulecek. Yeni kadro:

------------Hakan----------

Erhan--Toraman--Zapo--Ibo

------------Ernst---------

--------Necip-----------

----------------Guti-------

Nihat------Bobo------Quaresma


1 yabanci hakki artiyor bile, gerekise Necip yerine Fink, Erhan yerine Ferrari de girebilir takima. Bu sistemdeki tek sikinti Nihat'in mevki degisikliginden dolayi performansinin dusmesi, ama maca ve skora gore 4-4-2'ye de donebiliriz.

BJK4EVER dedi ki...

Bu arada bence forvete kesinlikle gerek yok. Hucum hattimiz cok alternatifli ve guclu, santrfor olarak Bobo ve Nobre var, Nihat ve Holosko da var, kesinlikle yeterli. Holosko'yu iyi paraya gonderemeyecegimize gore kalip degerlendirilsin daha iyi. Bu saatten yabanci transferi bosa masraf ve kadroyu sisirmek olur, aza kanaat etmeyen cogu hic bulamaz. Kadro su an gayet iyi. Alinabilirse ucuz bir yerli (Yekta, O.Toprak, D.Yilmaz) gelsin, baska transfer olmasin.

isaac newton dedi ki...

hedef Türkiye Ligiyse evet forvet hattımız yeterli. gerçi geçen yıl ne kadar yeterli oldu onu da tartışırım. bobo evet faydalı bi oyuncu ama 12golden fazlasını görmedik bi sezonda. nobre?? bu takımda ne işi var? holosko bitiriciliği hiç iyi değil elde sadece nihat kaldı üst düzey forvet oyuncusu. nobre gönderilip holoskoda sercan transferiyle değerlendirilirse işte o zaman yeterli düzeye yaklaşabilir forvetimiz. guti'nin önünde onun paslarını değerlendirebilecek hızlı iş bitirici bi forvet en iyisi aslında

EnisteKolaKoy dedi ki...

bu zapo'ya tepki olayının boku çıkmadan mudahale edilmeli. adamı bi sahaya inip dövmedikleri kaldı. sivok yok, toraman 3 hafta yok; bu adam öpe öpe oynayacak stoperde... ne bir ıslık ne bir yuhlama olmaması lazım. yoksa sıçtığımızın resmidir.

BJK4EVER dedi ki...

Unuttugunuz birsey var, bu takim Tigana'dan beri (bir donem E.Saglam haric) hep defansif oynuyor ve yaratici oyuncu sikintisi var. Forvetlerimiz hep pozisyonlari kendi hazirlamak zorunda kaliyor, bu da sikinti yaratiyor, ama simdi oyle degil. Evet, bence de Bobo ve ozellikle Holosko yetersiz, ozellikle gol vurusu olarak, ama yine de forvet transferine karsiyim. Bu saatten sonra istedigimiz adami bulmak zor, kontenjan sikintisi da var. Alacagimiz forvet Bobo veya Holosko'dan ne kadar iyi olacak belli degil, ayrica ciddi mali sikintilar (gidecek oyuncu da var) doguracak, ki butceyi bu sene ve ozellikle gecen sene cok zorladik. Bence su an forvet hattimiz yeterli, UEFA'da ilerlersek devre arasinda gerekli olursak forvet+Sivok takviyesi yine yapilabilir.....

Pamukk dedi ki...

evet arkidişler ne demişiz:
"Pamukk dedi ki...
benim numaralıya gelmem lazım o zaman 3-0 kazanırız :/

05 Ağustos 2010 10:48"

sonuç ortada.

bi numaralı kombinesi alırsınız artık lol

Pamukk dedi ki...

villareal maçı atvdeymiş oley

Unknown dedi ki...

şuster demiş ki: "bobo' ya top gelmiyor diye forvet alacak değiliz"

Pamukk dedi ki...

kimse de iplememiş iyi bi daha da gitmem numaralıya hıh!

esperanza dedi ki...

pamukk kapali ya gelmedigi icin tesekkuru bir borc biliyorum..

hep boyle pamukk ..!

Yorum Gönder

Ara