.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

29 Ağustos 2010 Pazar

STSL / Kardemir D.Ç Karabükspor - Beşiktaş




29 Ağustos Pazar, TSİ 20:00

145 Yorum:

Adsız dedi ki...

Şu Emmanuel Emenike'ye bir de bize karşı izleyelim bakalım, merak ediyorum nasıl performans gösterecek =)

hunter dedi ki...

Karabük antremanda 1 haftadır kontra ataklara hazırlanıyor emenikeyle araya atılan toplar ve bu topları Florin Lucian Cernat kullanıyor !! dikkat edilmeli

carlito dedi ki...

karabük belediyenin yaptığını yaparız diye ümitleniyordur ama avuçlarını yalarlar.. bu sefer zapo da necip de oynayacak.. yani oynar herhalde, galiba, inşallah :)

bu arada şu formaları bi türlü tutturamıyosun jessie :) karabük bu formayla çıkarsa biz de muhtemelen buca maçındaki gibi beyaz çıkarız, deplasman olduğu için de beyaz şort giyerler hatta..

Basligi Jessie acmis, kesin yamulduk diyerek geyigi baslatayim.. :))

enzo scifo dedi ki...

ibrahim üzülmez'in eski formasına karşı mücadele vereceği maç ...
http://golsuzesitlik.blogspot.com/2010/04/kardemir-karabukspor-super-ligde.html

matiasemilio dedi ki...

recai başkan yine coşmuş bu arada :)

Sarper dedi ki...

recai'yi bende gördüm, sonunada internet alemini bırakırım diye not düşmüş.

transfer olmazsa, ara ki bulabilesin durumu var.

çocukların hayali arkadaşı gibi adam yeminle, du bakali nolcek diye aziz nesin karakteri gibi bekliyoruz.

Sanırırsın Robinho ile sözleşmeyi kendi yaptı kasasında bekletiyor yönetimin açıklayana kadar o kadar emin kendinden.Duyumcu camiasında bambaşka bir özgüvene sahip :)

Unknown dedi ki...

Robinho gelmezse zaten mecburen Forza'yı, Twitter'ı bırakmak zorunda kalacak Recai reyiz.

Crow dedi ki...

schuster'e karabükspor hakkında gerekli bilgileri takımı en iyi tanıyan ibrahim üzülmez vermiş.

EnisteKolaKoy dedi ki...

bu maçta auerlio first debut'ını yapacak mı merak ediyorum. bu maçta stoperlerin banko zapo ile ferrari olduğunu düşünürsek, aurelio'nun da oynaması muhtemel görünüyor, eğer bi arızası yoksa. ya da schuster yine guti ile değil nihatla başlayabilir. valla kestiremiyorum cıkacak kadroyu acıkcası.

Strateji dedi ki...

aurelio dünkü idmana katılmadı, izinliydi. ilk 18'de bile olacağını sanmıyorum.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

matteo ferrari 18'de yok... kontenjana takıldı.

Batistuta35 dedi ki...

Kadroda erhan da yok, güzel.

Beyler Lugano'yu gördünüz mü ? Fener defansı önde kurmaya çalışınca rezil oldu o da Ferrari gibi.Biz çok mu abartıyoruz acaba bu Lugano ve Ferrrari'yi.Bu kazmalıkları ve yavaşlıklarıyla tempolu oynayan büyük takımlarda asla oynayamazlar bana göre.Oynadıkları büyük takımlarda da defansı geriye çektikleri için takımlarının göze hoş gelen ve baskılı futbol oynama şansını ortadan kaldırıyorlar.Her maçını kazanmak için sahaya çıkan takımlar için ideal defans oyuncusu değiller ikisi de ama orta sıralara oynayan bir İtalyan,ispanyol takımlarında veya turnuva takımlarında çok başarılı olabilirler ancak.

ARIZA çıkıcak diyorlar şimdi de ... Arkadaş bu ne yaman çelişki ..

ozkankaya35 dedi ki...

CENK

EKREM TORAMAN ZAPO ÜZÜLMEZ

ERNST NECİP

HİLBERT GUTİ QUARESMA

BOBO

ozkankaya35 dedi ki...

___SCHUSTER''İN OYUN ANLAYIŞINA UYUM sağlayabilecek stoperler ne yazıkki Beşiktaş'ta yok...defansı öne çıkarıyor diyoruz ama,ne zaman öne çıkacagını bilen klas bir stoper ve onunla mazisi olan uyumlu bir partner
ile yapılır bu uygulama...şu anki durum osuruktan teyyare selam söyle o yare durumudur...ya tutarsadır...geçen yıllara göre daha tutarlı olması kadro planlamasının tek tesellim...

ozkankaya35 dedi ki...

---YARIN hersey olabilir

Holosko'nun eşi gene doğum yapmış.Bu adam eşi hamileyken iyi oynamıyor.Bundan sonra daha farklı bir Holosko bekliyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Sevgili dostlar fikrinizi merak ediyorum bir konu hususunda. Son gunlerde surekli gundeme Klose, Grafite, Makukula, hatta Berbatov geliyor. Sizce bir santrfor almak bu saatten sonra dogru mu? Malum 4-3-3 oynuyoruz ve bu sistemde ofansif yuk kanat oyuncularina biniyor. Su ana kadar Quaresma masallah bu yuku tasiyor, ama diger kanat hic islemiyor (sisirilen Hilbert dahil). Maalesef Hilbert 4-3-3 adami degil, Nihat kanat adami degil, Holosko da malum. Sizde hem diger kanadi calistirabilecek hem Q7'nin yukunu azaltacak bir transfer daha iyi olmaz mi? Quaresma iyi oynuyor, ama 30 mac boyle oynamayacak. Su an tek kanatli oynuyoruz ve orada sikinti oldu mu ucamayiz. Su an santrfor gelse sadece Bobo kulubeye gecer, ama takimin zayif halkasi Bobo mu sizce? Santrfora Grafite gelse ne degisecek, hala sagda Nihat oynayacak? Asil zayif noktamiz (sagbek disinda) bu nokta degil mi? Burada hem uzak forvet/golcu karakteri olan, hem top surebilecek ve pozisyon yaratacak gercek bir wingerforward, mesela Robinho veya Podolski cok daha iyi bir transfer olmaz mi? Kaldi ki Schuster net bicimde hizli, teknik, golcu bir forvet istiyorum diyor, sanirim santrfor istemiyor. Acaba santrfor alip Bobo'yu sola yakin uzak forvet (Podolski misali) gibi oynatmayi dusunebilir miyiz (hemen esogluesek demeyin, sadece fikir)?

Strateji dedi ki...

@BJK4EVER

Bobo Alman milli takımındaki Podolski gibi oynayamaz, zira hızlı bir oyuncu değil. Ama santrafor yerine kanat oyuncusu alınması gerekliliğine %100 katılıyorum. Şu anda sağ kanadın ideali Hilbert, Holosko'ya da Nihat'a da tercih ederim kendisini ama ofansif anlamda yetersiz olduğu da açık. Takımda tam anlamıyla fark yaratan tek oyuncu Quaresma, en kritik dönemde 4-5 hafta sakatlandığını düşünürsek, geçen sene Baros'un sakatlandığı Galatasaray'ın durumuna düşeriz. Ayrıca şimdi formu üst düzeyde ama 40 maçı da böyle istikrarlı yürütebilecek mi? Hiç sanmıyorum. Takım hep onun ayağına bakıyor, bütün yük onun üstünde şu an, ama gün gelecek formu düşecektir. Bu açıdan sol kanada Robinho'nun gelmesini maliyeti bir kenara bırakırsak oldukça olumlu buluyorum. İddiaların aksine gelmeyecekse de, santrafor transferi yerine (Makukula, Podolski vs.) uzak forvet oyunu da oynayabilecek, kaliteli, adam eksiltebilen bir kanat oyuncusu transferi daha önceliklidir diye düşünüyorum.

Strateji dedi ki...

Parantez içinde Podolski yerine Klose olacak, yanlış yazmışım.

tearkan dedi ki...

Bobo'yu orada oynatacağıma hiç transfer yapmaz Nihat-Holosko-Hilbert'ten birine katlanırım daha iyi. En azından masrafa girmemiş oluruz. İşlerlik bu üçlüden birinin KÜ7 ve Boboyla beraber oynamasından daha fazla olmaz eğer Bobo solda 'uzak forvet' olarak oynarsa. O hareketlilik yok maalesef Bobo'da. Bobo'nun soldan top taşımasını beklemektense ona top taşımak daha iyidir.

Benim içimden geçen Sercan aslında. Bitiriciliği yetersiz ve zaman zaman savruklaşan bir oyuncu; fakat süratli ve top taşıma konusunda etkili bir oyuncu. Ayrıca Schuster'in elinde şekillenebilir diye düşünüyorum. İlla yabancı diyorsanız da adı geçen isimler üzerinden düşünecek olursa Robinho değil Podolski gelsin. Kabul etmek gerekir ki Bobo zaten ileride çok fazla mücadele eden bir oyuncu değil. Helsinki maçında da bir kez daha gördük ki Guti rakibi karşılayan değil, karşılanan rakipten alınan topu kullanan oyuncu olmalı. Bu yaşında daha fazlasını beklemek çok da mantıklı olmaz aten. Kü7 koşuyor, mücadele ediyor; fakat kabul etmek gerekir ki savunma yönü zayıf bir oyuncu. Rakibini kovalıyor; fakat yaptığı amiyane tabirle 'gölge markajından' öteye gidemiyor. Bu üçlünün yanına bir de Robinho'yu almak takım savunmasını bozar. İki kanadı da çalıştıralım derken raip elini kolunu sallaya sallaya bizim yarısahaya kadar gelir. Ayrıca Robinho'nun sicili ve futbol oynamak istediği ülkeye yönelik açıklamaları ortada. Bizim bu kadar büyük paralar verdikten sonra 'aman tutmazsa Santos'a kiralarız' diyebilecek lüksümüz yok. Gereksiz bir risk olacağını düşünüyorum. İsmi geçen oyuncular arasından gelmesini isteyeceğim tek oyuncu Podolski.

ozkankaya35 dedi ki...

___robben,ribery,alexis sanches,di natale,torres,Balazs Dzsudzsak,Eden Hazard ve hatta andre santos(fb) gibi birseyler alınacaksa olur...herseye rağmen Hilbert arkasında Ekrem oynadığından dolayı,defansif katkısıyla bölge icin fena adam değildir...bahsettiğin oluşum Klose gibi bir merkez santrafor alınarak(Batuhan gitmeseydi keske) bazı maçlarda Bobo ile de yapılabilir...ayrıca Ali Kuçik uzak forvet için gözardı edilmemesi gereken bir adamdır__BEN STOPER İSTİYOM !

Sertug Ozgur dedi ki...

İsimli bir yabancı oyuncudansa şu ortamda yedek kalmayı kabullenecek genç yabancı oyuncu alınmasını daha doğru buluyorum. Tabi transfer sezonunun kapanmasına çok az zaman kala böyle bir oyuncu bulabilir miyiz bilmiyorum.

Bu yabancı oyuncunun bobo ile değişime girebilecek bir oyuncu olması gerektiğini düşünüyorum. Yabancı kontenjanı yüzünden hilbert'i bile tam yazamıyorsak bu mevkiye bir yabancı bence fazla gelir. Madem hilbert alındı yabancı olarak o birinci seçenek olmalı. Hilbert'i tam olarak yedekleyecek bir yerlimiz yok. Ekrem Dağ olabilir en fazla.

Bu bakımdan sağ veya sol kanatta oynayabilecek bir yerli oyuncuya ihtiyacımız var. Sezon başında Erkan Kaş hakkında olumlu haberler duyunca sevinmiştim fakat şuster sonra forma şansı vermedi. Şöyle geçen seneki necip kadar oynayabilecek bir oyuncu daha çıkarsak çok iyi olurdu.

BJK4EVER dedi ki...

Yedek kalmayi kabullenecek oyuncu hic gelmesin daha iyi. Bu tarz oyuncularin 80%i yedek kaliyor, birsey oynamiyor, ertesi sene kontenjan acmak icin ustune para verilerek gonderiliyor. Iyi oyuncu almayacaksak bosuna para harcamayalim ve kontenjan acik kalsin veya Fink donsun veya ucuz bir adam kiralayalim, sirf 1 sene yedek oturtacagim diye 3-4 milyon euro zarara girilmez. Yedekte en kotu ihtimal Nobre, Hilbert, Holosko, Nihat var.

turkkant dedi ki...

Şu Hilbert çok abartılıyor. Bu adam kesinlikle 4-3-3'ün sağ forveti olacak özelliklere sahip değil. Giren bir topu bir metreden kafayla içeri gönderdi diye adamı 'uzak forvet' yaptık(!) Ekrem de benzer işler yapmıştı geçen sezon. Bu adamların fizik devamlılıkları iyi olduğu için oralara koşu yapacak güçleri kalıyor (misal Nihat'da mevcut olmayan durum).

Ancak 'kanat forvet' işi bu kadar koılay değil. kanat forvet dediğin Kewell gibi, Henry gibi, Keita gibi olmalı. Yani CV'sinde 'forvet' yazmalı. Hilbert 4'lü orta saha için ideal bir sağ açık; ama eğer ki 4-3-3 ooynayacaksak bu işin altından ancak Ekrem'in kalktığı kadar kalkar.

O hiç beğenilmeyen Holosko her sezon 7-8 gol atıyor. Hilbert'in tüm sezon o pozisyonda oynayıp bunu atması bence mümkün değil.

Bence o bölge için mevcut şartlarda (Ernst-Necip-Guti üçlüsüyle oynanamamız durumunda) birinci alternatif Holosko'dur.

Adamın 'memleketlisi' Borges bile, 4-3-3 için ne kadar faydalı olur şüpheli, demiş. daha çok orta sahanın sağ kanadında, bazen sağ bekte, gerektiğinde de ön liberoda iş yapar demiş. Biz adamı bir anda forvet yaptık, hayret hakkaten...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

hilbert'i ben mi aldım? alınmış artık. alınmışsa oynayacak. 4-3-3'e uygun veya değil. oynayacak.

zapo ve ferrari de bu sisteme uygun değil. ama oynayacaklar.

beşiktaş man city mi her arızayı transferle kapatsın?

BJK4EVER dedi ki...

Takima yarari olmadigi bile bile oynatilir mi bir adam? O zaman yeni geldi diye Nihat'i zorla sag acik oynatirsin, 40 gol atamazsin. O zaman Guiza pahaliya geldi diye oynatirsin, sampiyonluk kacar. Hilbert bu sistemde oynamiyor, oynamasin o zaman, kulubede otursun. Sirf yeni transfer diye oynatilir mi adam?

ozy dedi ki...

Makukula ismi fazlaca konusulmaya başladı (ntv'den hakan gündogar'da yazmıs). STSL'de çok iş yapar, özellikle kilitlenen maçlarda oyun merkezini ileri taşımaya yardımcı olur ama Avrupa'da başarı hedefleniyorsa Makukula ile olmaz. Ayrıca alınacaksa bile kiralık olarak gelmesini tercih ederim (tahminen de oyle olcaktır zaten)

turkkant dedi ki...

Jessie, sen benim dediğimi yanlış anlamışsın.

Ben diyorum ki, Beşiktaş 4-3-3 oynayacaksa Holosko (ya da fizik kalitesini en azından orta bir seviyeye çekmiş bir Nihat) Hilbert'ten daha uygun oyuncular. Ne dersek diyelim, bu adamlar belli kalitesi olan topçular. Ve eğer 3 orta saha ile oynayacaksak, Holosko Hilbert'in önünde tercih edilmeli.

Diğer taraftan, bakarsak da, bu sezon gözüken o ki, Schuster 4-1-4-1 sisteminden hemen vazgeçmeyecek; ve Guti hazır olunca özellikle iç saha maçlarında Necip'siz Guti-Ernst ikilisi ile sahaya çıkacaktır. Bu durumda da, sağ kanat için Hilbert, Holosko'ya (ya da Nihat'a) tercih edilmeli bu kadar basit.

Bence Beşiktaş'ın bu sezon 4-3-3 ya da 4-4-2 sabit bir şablonu yok. Maça ve oyuncuların form durumuna (ya da Schuster'in keyfine göre) değişecek taktik diziliş.

BJK4EVER dedi ki...

Adam gibi birini alamayacaksaniz transfer yapmayin bari, kulubun parasi kasada kalsin. Ne bok yiyecek Makukula bu takimda? Bobo'yu mu keseceksin? Nobre de duruyor hala, 2.5 milyon euroyu tribunde otursun diye mi alacak? Yedekte nasil oturacak Makukula daha Tabata ve Holosko duruyorken? Sacmaladi bizim yonetim yine, kesin bir 3-4 milyon euro vermislerdir, cope gitti yine bu para.....

kma dedi ki...

"hilbert çok abartılıyor" ile başlayan bi dolu yorum var.

yahu hilbert ile ilgili yorum yapılıyorsa çoğu adamla ilgili yergi dolu şeyler oluyor. adamı övmeye çalışanların hepsi yergiye cevaben yapılan yorumlar. aynı bu yorum gibi.

q7 guti ve haftalardır dilelerdeki robinho yüzünden biraz transfer algısı şımarmış durumda. hilbert'in iyi sayılması için q7 seviyesinde oynamasına gerek yok ki. adam bedelsiz gelmiş. yıllık da 1,5 milyon avro alıcak. bu rakamlarla abartılamaz ki zaten. bu maliyet ile holosko ile karşılaştırılacak seviyede.
holoskoya 5 milyon ve burak falan verildi sadece fesih bedeli olarak.

hilbert fiyat/performans olarak çok iyi bir transferdir. ama takım oyuncusudur.

abartan falan yok.

şu ana kadar 8-9 milyon ödenen holosko ile sadece karşılaştırılabiliyor olması bile yeterlidir benim gözümde..

BJK4EVER dedi ki...

Hilbert'e kimse gitsin veya kotu transfer demiyor, fiyat/performans acisindan fena transfer degil, ama o zaman S.Ozkan kalsaydi daha iyiydi, o daha ucuz hemde yerli, oyle mi? Kimse 4-3-3 kanadinda bir tane vasat ucuz oyuncu oynatmaz, bu sistemde 2 kanat adami seni ucurur, tum yuk onlarda. Quaresma 5 mac kotu oynasin veya sakatlansin ben gorecegim o zaman Hilbert iyi transfer, ucuza geldi diyenleri. Hilbert anca alternatif olur, ilk 11 oyuncusu (bu sistemde) olmaz.

SomosTodos13 dedi ki...

eğer söylenenler doğruysa yani makakula'yla anlaştıysak buna en çok spor yazarları sevinmiştir. hakan şükür'den sonra bi pivot santraforumuz oldu sonunda!

hemen türk yapıp, milli takıma çağırmalıyız.

BJK4EVER dedi ki...

Adam gibi birini alamayacaksaniz transfer yapmayin bari, kulubun parasi kasada kalsin. Ne bok yiyecek Makukula bu takimda? Bobo'yu mu keseceksin? Nobre de duruyor hala, 2.5 milyon euroyu tribunde otursun diye mi alacak? Yedekte nasil oturacak Makukula daha Tabata ve Holosko duruyorken? Sacmaladi bizim yonetim yine, kesin bir 3-4 milyon euro vermislerdir, cope gitti yine bu para. Ayrica nedir bu kafaci forvet meraki be kardesim. Avrupa'da buyuk takimlarda Crouch, Bendtner ve Drogba haric 1 tane kafaci golcu var mi, ki Bendtner yetersiz ve Drogba komple oyuncu zaten. Sirf hava topu indirir veya rakibi yipratir diye forvet almak sadece bizim gibi geri kalmis ulkelerde var zaten. Koca bir nesil H.Sukur'in ne yetenekli bir adam oldugunu dinleyerek buyudu, normal tabii. Sikisirsan sisir topu forvet ne bok yerse yesin, pas, kombinasyon, teknik vs hic onemli degil.

Strateji dedi ki...

Hilbert fena oyuncu değil ama daha iyisini alabilmek varken, sırf yeni transfer diye Hilbert'e tamah etmek nasıl mantıklı oluyor anlayabilmiş değilim. Ayrıca bu sene transfere para bile harcamadık. Geçen sezon 23.2 Milyon Euro harcamışız bonservise, bu sene Batuhan ve Gordon'un satışını düşünce, sadece 5.8 Milyon Euro harcamış oluyoruz. Transfere para harcamadıysan, mevcut olan arızayı tabii ki transferle kapatmak zorundasın. Bunun Man City olmakla herhangi bir alakası yok.

Asla Hilbert de kötü oyuncu demiyorum, hatta Holosko ile Nihat'ın da önüne koyuyorum ama kasanda para varsa, daha iyisini alabileceksen, transfer yapıp, kullanacaksın o parayı.

kma dedi ki...

@strateji

bu sene yıllık giderler aşırı fazla.
bonservise para ödenmedi ama yıllık ücretler, maç başı ücreler primler ile yaklaşık 40 milyon avroluk bi yıllık gider var sadece futbol için.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kma dedi ki...

her zaman söylüyorum bursadan biri alıncaksa bu isim sercan yıldırım olmalıdır.

90 doğumlu ve necipten sadece 8 ay büyük..

volkan 87'li, ozan 86'lı.. onlar olmaz..

Unknown dedi ki...

beşiktaşın bir forvet sıkıntsı var evet dogru.. yonetim ve teknik direktorun (serdal adalı,schuster) aslında beşiktaş ın problemlerinin ne oldugunun da farkında ..
bana gore beşiktaş ın yapması gereken transfer kanatlardır.. hilbert fena değil ama hucum gucumuzu arttırmak istiyorsak daha guclu bir hucumcuya ihtiyacımız var..beşiktaş ilk etap hem forvette oynatabilecegimiz hem de kanatlarda oynatabilecegimiz robinho yu dusundu .. gercekten de bu sorunu cozebilcek bir futbolcu ama sartlar uyusmadı.. şimdi forvet transferi dusunuyoruz ama bence zaman gecmeden iyi ve yerli bir kanat belki daha sonra bir forvet almalıyız.. bence bu isim volkan sen ve ozan ipek olabilir..
makalula transferi dogru mu bilmiyorum, ama makalula ne kanat oyuncusu ne de aranılan hızlı kosan aralara kacan forvet tipi .. sadece boboya yedek olabilir.

Unknown dedi ki...

23 ve 24 yasındalar ..burda ki problem ne? sercan ın, necip in yasında olmasıda ayrıca artı oldugu kadar ekside olabilr... o yastaki adam bursa istanbul dinlemeyip kendinden on yas buyuk hein avsarla birlikte oluyosa beşiktaşa geldiginde nelere yapabilecegi de ortada...bakın yapar demiyorm:)yapabilir diyorum..

Strateji dedi ki...

@kma

Geçen senekinden bir farkı yok. Quaresma ile Guti gibi iki önemli oyuncu geldi diye, taraftar "oha çok para harcadık" algısına düşüyor ama yok öyle bir durum. Üstüne Delgado ile Tello'nun da maaşlarından kurtuldun. Geçen seneki giderlerle, bu senekiler arasında büyük bir uçurum yok. Sadece şampiyonlar ligi geliri vardı ekstradan geçen sene, onun etkisi oldu harcamada ama bir önceki sezon da hemen hemen aynı parayı harcadı Demirören. Ayrıca hala forma arkası reklamı anlaşması açıklanmadı, onu da dikkate almak lazım.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

beşiktaş 100 yılı aşkın bir kulüp. transfer stratejisi 1 senelik değildir. bir senelikse dün aldığın hilbert'i bugün gönderirsin. çünkü bunun yarını yoktur.

ama bunun yarını var. 15 gün önce iyi transfer dediğin adam 15 gün sonra kötü transfer olmaz. oluyorsa orada bir abzürtlük vardır.

ki hilbert geleli 1 ay oldu 3 maça çıktı şurada. hilbert quaresma gibi bireysel değil, takım oyuncusu. o yüzden bir takıma, belli akışkanlıklara ihtiyacı var. çünkü etrafındaki oyuncuların desteğine ihtiyacı var. bu organizasyon henüz oturmuş değil ama oturacak. oturduğunda da hilbert faydalı olacak.

beşiktaş her maç 4-3-3 oynamıyor. 4-4-2'ye yakınsayan taktiklerle de mücadele ediyor. o taktikte de hilbert holoskodan daha verimli olur.

matiasemilio dedi ki...

süper ya,20 yasındaki adamı 2 milyona yolla,aynı özelliklere sahip 29-30luk adamı 3.5 milyona al..mükemmel valla..

Hilbert kazmasının Beşiktaş'a katkı vereceğini inanlar,Serdar Özkan'ın Galatasaray'da başarılı olacağına inananlardan bile komik.İlerde tahminleri tutmayınca da ısrarlarında devam ederler.Daha önce de tecrübe ettik çünkü.Ne söylesek boş.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

kesinlikle katılıyorum. alman bölgesel liginden gelmiş oyuncudan beşiktaş gibi bir dünya devine oyuncu mu transfer edilir... ama bence de anlarlar yakında.

ozy dedi ki...

bu arada takım sağ bekte alarm veriyorken forvet aramayı ben anlamıyorum.. Kimse bana Toraman sağbeke gelecek demesin çünkü gelmeyecek, Schuster onu stoperde kullanacak, kaldı ki gelse de sağbek te ofansif katkı veremedği açık..

Gönderip beğenmediğimiz Çağdaş Atan Bundesliga'da düzenli oynarken,Hilbert Sttugart'ın rotasyon oyuncusuydu gelecek sene rotasyonda bile düşünmediklerinden olsa gerek adamı serbest bırakmışlar ve Almanya'dan bir tane talibi bile çıkmamış.
Evet Avrupa liginde final hedefi koymuş koskoca Beşiktaş Stturgart'In rotasyonda bile dşünmediği bir oyuncuyu ilk 11'ine koymaz.

carlito dedi ki...

esas hilbert'in kazma olduğuna inananlar komik duruma düştüklerini anlayacaklar, o gün uzak da değil çok yakındır.. o zaman ısrar etmeye yüzleri olacak mı onu merak ediyorum ben.. bu konuyu özellikle takip edip gözlemleyeceğim..

BJK4EVER dedi ki...

Alman bolgesel ligindeki her oyuncu adam olsa Alman takimlari kral olurdu. Besiktas Mainz seviyesinde degil, Wolfsburg, Leverkusen, W.Bremen seviyesinde bana gore. Biz bu takima gidiyoruz Stuttgart'in kapinin onune koydugu adami aliyoruz ve super transfer oluyor. Bana gore Fink ve Hilbert fena oyuncular degil, kalmalilar, cunku iyi yedekler, ama asla ilk 11 oyuncusu degiller. Besiktas'in 4-3-3'teki sac acigi Hilbert degildir, olamaz. Madem takim oyunu onemli neden Barca'da sol acikta Maxwell vs oynamiyor da Pedro oynar, oraya Villa'yi falan aliyorlar? Bahsettigimiz mevki sagbek veya onlibero degil, sag forvet. Sag forvet takim oyuncusu mu olurmus Allah askina? O zaman Aurelio sag acik Hilbert sol acik oynasin, forvet de Nobre olsun, ofansif orta saha da birseysel Guti yerine Ekrem olsun, hic acik vermeyiz. Sizi gidi Diatta'cilar.:)

kma dedi ki...

peki q7 inter chelsea ve barcelonada bırak rotasyonu 18'e bile giremezken beşiktaşın oyuncusu oluyor. sadece yetenekleri yüzünden mi?

guti 25 kişilik real kadrosunda düşünülmüyor ama bizde ilk 11.

bu dayanak çöktü o zaman..

Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Kendin soyledin ne guzel, biri 15 sene R.Madrid'de kah rotasyona girmis kah ilk 11 cikmis ve kaptanliga yukselmis, digeri tum kupalari silip supuren Inter'de kadro disi kalmis. Ya Hilbert? 3 sene evvel sampiyon olmus, son 2 senedir vasat olan Stuttgart takiminda rotasyona zor giren ve kapi onune konan oyuncusu. Aradaki farki herhalde anlamissindir.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

baba arsenal bordeaux'un kapının önüne koyduğu chamakh'ı alıyor sıkılmadan utanmadan.

şu liverpool'un kapının önüne koyduğu benayoun chelsea'ye gidiyor.

ne ilginç değil mi, chelsea'nin kapının önüne koyduğu liverpool gidiyor joe cole'u alıyor.

takımıyla sözleşme imzalamamış oyuncu "kapının önüne koyulmuş oyuncu değildir"

aurelio kapının önüne koyulmamıştır, serdar özkan koyulmamıştır.

serdar özkan veya gökhan zan bile konulmamıştır.

bu oyuncular daha iyi teklifler almışlardır ve gitmişlerdir.

Burda hedefi yüksek koyup umut tacirliği yapıyorsun sonra kendi söylediğinle çelişiyorsun.

Şampiyon olduğumuz sene saçma sapan Mehmet Topuz olayı yüzünden rezil olduk geçen sene Tabata meselesinden rezil olduk.Bu sene her ne kadar resmi olarak net bir şekilde doğrulanmasa da Robinho,Klose,Berbatov diyip Makakula'yı alarak Q7 ve Guti transferleriyle yaptığımız imajı yerli bir ettik.Bir takım bu kadar kendi topuğuna sıkan insanlar tarafından yönetilebilir mi çok merak ediyorum gerçi GS var ama o apayrı ..

İşin kötüsü bu şekilde gelen adam zaten psikolojik olarak çökmüş bir şekilde geliyor bknz Tabata ve Hilbert ...

BJK4EVER dedi ki...

Bordo gotunu yirtti Chamakh kalsin diye, sozlesmesini uzatmayip gitmek icin ugrasti, yoksa Chamakh Bordeaux'nun en onemli oyuncularindan biriydi. Bu mantikla herhalde Tuncay'i da FB kapinin onune koydu o zaman.
Ayrica Benayoun-Cole olayi farkli, Cole yeterince sure alamiyordu ve ilk 11 oynayacagi takima gitmek istedi, Benayoun ise kupa ve para icin gitti Chelsea'ye. Bu oyunculara kapinin onune kondu demek ayip. Hilbert'in durumu hepsinden farkli, Hilbert'e teklif yapti mi Stuttgart? Hayir. Benayoun-Cole bir nevi takas oldu, iki kulubun ve oyuncularin da nedenleri vardi. Bunu Hilbert ile karsilastirmak komik, ama siz Diatta ve Seric gibi ucuz ve vasat elemanlara taptiginiz icin normal tabii.:)

Hilbert Stturgart'ta değil de Bayern Münih'te aynı vasat kariyeri göstermiş olsaydı,şu ana kadar Beşiktaş formasıyla oynadığı rezil performansa rağmen biraz daha bekleyelim,Bayern Münih bir adamı boşu boşuna transfer etmez diye bir süre verirdim ama bu adamın nesine sabredicez Allah aşkına.Deneme tahtası mı Beşiktaş ?
Eskişehir bedavaya Tello'yu,Manisaspor Rothen'i,Gs Kewell'i alırken siz bu adama fiyat/performans açısından iyi transfer diyorsunuz bir de.Şu 3 bonservisi olmayan adam da Hilbert'ten iyidir.

kma dedi ki...

hilbert stutgartta

06-07 sezonunda 39 maç
07-08 sezonunda 38 maç
08-09 sezonunda 42 maç
09-10 sezounuda 27 maç

yapmış..
düşüş sadece son sezonda var. diğer sezonların hepsinde ilk 11 oyuncusu olmuş..
rotasyona zor giriyor diyenlere duyurulur.

ozy dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ozy dedi ki...

Hilbert tartışması hakkında..
Takımda zaten 6 yabancı oynatabiliyoruz ve sonucta Real Madrid değiliz.. Hilbert iyi bir yedek yada rotasyon oyuncusu olarak faydalı olacaktır, cok daha iyi bir oyuncu getirip yedekte oturtacak lüksümüz yok artık. Ama Hilbert'i ilk 11 için düşünüpte süper olcak diyenlere, umarım haklı çıkarsınız diyebiliyorum yalnızca..

Hilbert bir rotasyon oyuncusu olabilir.Kesinlikle potansiyel var.Bobo'nunda geldiğinde kıçını kaldıramadığını(hatta her sene başında istikrarlı bir şekilde kaldıramadığını) hatırlarsak belki ağırlık sorunu geçici olabilir.Ama Borges'in dediği gibi ortalarının çok isabetsiz oluşu düşündürücü zira geldiğinden beri 1 isabetli orta yaptığını hatırlamıyorum ..

Açıkçası ben hala Holosko'nun daha iyi bir alternatif olduğunu düşünüyorum.

Bu verdiğin örneklere bakacak olursak Hilbert'in Stturgart için çok önemli bir oyuncu olduğu,Stturgart'ın Hilbert'le sözleşme yenilemek için astromonik ücretler önerdiği ama buna rağmen Hilbert'in Beşiktaş'ı tercih ettiğini anlarım jessie.Bu verdiğin örneklerle Hilbert transferinin bir bağlantısı olmadığını sen de biliyorsun bal gibi.
Hayır adam Niang gibi para için gelmiş olsa (o da ihtimal dahilindendir)yıllık 1.2 milyon euroya'da tamah etmezdi herhalde.Stturgart forumlarının Hilbert gittikten sonra çok sevindikleri de ek olsun.Neresinden tutarsan tut berbat bir transfer.Niye savunulmaya çalışıyor hala anlamıyorum.

Sanırım Denizli , Holosko'yu bu sezon düşünmüyordu.Dünya Kupasında parlayıpta iyi paraya satılır gibi bir fantazisi vardı ki yerini Hilbert ile doldurdu direkt,yanlız bu süreçte bu adamı kaç defa izlediler çok merak ediyorum ...

Orta yapamayan yavaş kanat oyuncusu gibi bir tanımı var bu 2 aylık süreçte ...

Bu arada Joe Cole da Benaoyoun da berbat transferler.İkisinin de takımlara bir katkı yapacağını zannetmiyorum.Liverpool'un son yıllarda yaptığı berbat transferler ortada.Joe cole transferini referans olarak kabul edemiyorum onun için.
Ayrıca biz de yabancı sınırı denen bir olay var.Yabancı oyuncu seçerken,hele 12 yabancımız varken, ya tutarsa mantığında transfer yapmak yerine daha seçici olmak zorundayız.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

beşiktaş stuttgart seviyesindeki takımları içeride dışarıda yenemediği sürece hilbert iyi transferdir...

Strateji dedi ki...

Nasıl Aurelio gelince, "Fink kalsın" diyenler (ben de dahilim buna) sustuysa, birkaç gün sonra/devre arası/gelecek sezon daha iyi bir kanat oyuncusu geldiğinde, Hilbert'i savunanlar susacak. Hala Hilbert'in Nihat ve Holosko'dan daha tercih edilebilir olduğunu düşünüyorum ama sağ bek/stoperden önce Hilbert gibi takım oyuncusundan ziyade, yaratıcı özelliği olan birine ihtiyaç olduğu bariz.

Ya o değil de, bizim şu anki ideal 11'den Quaresma'yı çıkardığımız vakit, geçen seneki kadrodan ne farkımız kalıyor? Sırf Quaresma geldi diye "hobarey, süper takım olduk, gelene geçene koyarız" havasına büründük ama Quaresma'nın yokluğunda, geçen seneki kısır futbola dönme olasılığımız bir hayli yüksek. İşte bu yüzden, diğer kanatta da Quaresma'nın niteliklerine sahip bir oyuncu ihtiyacı vardır Beşiktaş'ın.

BJK4EVER dedi ki...

@Strateji

Helal olsun, 10 numara yorum hocam.

@Jessie

Yine celisiyorsun. Stuttgart'ia damlarin kapi onune koydugu oyunculari toplayarak mi yenebiliriz yoksa Guti, Quaresma, Ernst, Ferrari gibi oyunculari alarak mi yenebiliriz? Zaten Stuttgart'lari yenebilelim diye Hilbert'ler Seric'ler oynamamali diyoruz. Bu arada Hilbert'e kesinlikle kotu transfer demiyorum, kesinlikle kalmali, en kotu sagbek ve orta saha rotasyonunda yer alir. Ama bir takimin ilk 11deki sag acigi Hilbert ise o takim elini kolunu sallaya sallaya sampiyon olamaz, UEFA'da elle tutulur basari yakalayamaz, hele iyi futbol hic oynayamaz, Q7 ve Guti'nin ayagina bakar. Ironik olan da biz bunlari tartisirken yonetimin Bobo yerine adam aramasi....

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ben de aylardır onu diyorum ya. quaresma ve gutiyi alıp hala favori hale gelemiyorsan orada bir problem var demektir. bu problem de sadece hilbert problemi değildir.

Cipher dedi ki...

Holosko ofansif anlamda hiç katkı veremiyorken, defansif gücümüzü artıran, yaptığı koşularla da ofansta çeşitlilik yaratan bir Hilbert'i tercih ederim. Topla ilişkisi çok iyi olmayabilir, Helsinki maçında basit pas hataları falan yaptı ama yapmaya çalıştıklarını ben beğendim, ki bir iki deneme sonunda 4. golü hazırlayan o oldu. 11 tane Quaresma'yla oynayacak halimiz yok. Ayrıca bu adam lisans problemleri yüzünden geç girdi takıma, henüz değerlendirmek için çok erken takıma alıştıkça performansı artabilir.

Kısacası takıma seviye atlatan bir oyuncu olmayabilir ama Quaresma'nın Guti'nin takıma seviye atlatabilmesi için gerekli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Gönül isterki bir Quaresma da sağ kanatta olsun ama o tarz bir yabancı bulman kolay değil, Volkan Şen'i bile alamıyorsun.

Ama dediğinin problem var, Quaresma'sız bu takım ne yapar, ki hoca da muhtemelen Bobo yerine değil de daha yaratıcı, yıpratıcı gerektiğinde Bobo'yla beraber de oynayabilecek bir forvet arayışındaydı, o tarz bir adam bulamadılar gibi.

Strateji dedi ki...

Jessie tamam sadece Hilbert problemi değil, pek çok unsuru var, saha içi-dışı, taraftar, yönetim, basın vs..vs.. de "sadece Hilbert değil" dediğine göre, sen de Hilbert konusunda problem olduğunu düşünüyorsun demektir. Peki o zaman "böyle bir sorun var ortada, çözelim bunu" deyince niye itiraz ediyorsun, onu anlamıyorum ben.

Strateji dedi ki...

Öyle bir oyuncu bulmak kolay olmayabilir, paran yetmez vs. Bunlar olağan şeyler, hiçbir itirazım yok. Ama bu öyle bir adama ihtiyacın olduğu gerçeğini değiştirmez. Benim itirazım, böyle bir ihtiyaç yokmuş, Hilbert yeterliymiş gibi davranılması.

BJK4EVER dedi ki...

Hicbir zaman favori degilsin, hele Avrupa'da hic degilsin. Ama ligde hegemonyau kuracaksak ve Avrupa'da az cok soz sahibi olacaksak bu kaliteli oyunculardan gecer, Hilbert'lerden degil. Her sene 4 tane top transfer istemiyoruz zaten, 2 tane alinsin ama saglam adam olsun. Makukula'lar, Seric'ler, hatta Zapo'lar gelmesin artik. Ha, bu arada sadece Guti ve Q7 ile bile evvelden ikini sikina 1-2 gol atarak gececegimiz rakiplere rahatlikla 3-4 atiyoruz, bir anda ligin top favorisi haline gelebiliyoruz, futbol kalitemiz 2 gomlek yukari cikabiliyor, demek ki pozitif katkilari da varmis.

geloraptor dedi ki...

iskender yine attı golünü. sercan'a yeğlerim...

RuFF dedi ki...

@BJK4EVER

Sacmaladi bizim yonetim yine, kesin bir 3-4 milyon euro vermislerdir, cope gitti yine bu para.....


Senin yönetim hakkında böyle birşey yazacağınını görmek nasip olduya bana gözüm açık gitmem :):)

esperanza dedi ki...

rezil bir ilk yaridan sonra 2.yarinin basinda golu yer 85 te beraberligi saglayip skora yatariz..

simdiden hepimize gecmis olsun

RuFF dedi ki...

Konu ile iglili olarak da Makakula yorumu hariç olmak üzere genel açıdan BJK4EVER a katılıyorum.Bu takımın sağ açığı Hilbert,Nihat,Holosko ile harcanamaz.Bu adamlara kalırsak işimiz çok zor.

Aynı şekilde forvet pozisyonu da bütün sezon Bobo ya kalamaz.Kim ne derse desin Makakula bizde çok ciddi iş yapar.Adamın son vuruşları muhteşem.Sen zaten pozisyona giriyorsun, gol atamama sebebin hep son vuruş eksikliğinden kaynaklanıyor.
Nihat neden yuhalandı ? Holosko ibb maçında neden saç baş yoldurdu ?
Hepsinin nedeni aynı.Son vuruş eksikliği..

Bu takım mükemmel filan değil.Ortalama bir takım olduk.Mükemmeleşmesi için en az 3 kilit transfere ihtiyacı var.

1.En önemli eksiklik sağ bek.Gökhan gönül gibi bir adam lazım bize.
2- Mutlaka sağ açık.Hilbertle filan olmaz.
3- Forvet.Makakula olur, Grafite olur, Klose olur.Türk olacaksa Sercan bile kabulümdür.

Eğer söylentiler doğru ise robinho + bir forvet gelicekse takım hakkaten seviye atlayacaktır.Sağ bek hariç her mevkide azami verim sağlayabilecek bir kadro olacaktır.

BJK4EVER dedi ki...

Hocam Makukula gecen sene haric hicbir takimda birak 20 10 golu dahi gecememis, bence tek sezona bakip bir forveti yargilamamak lazim. Bu sekilde G.Unal, Nobre, Guiza gibi adamlar super gozuktu, ama genel olarak kariyerleri cok parlak degil. Bence Nobre dururken Makukula gereksiz bir oyuncu.

Ayrica yonetimin de hatalari oluyor, ama son 2 sene bence Tabata haric hatalari pek de yok. At gozlugu takip surekli yonetimi oven biri degilim.:)

RuFF dedi ki...

@ BJK4EVER

Ben izlediğim maçlarda beğendim Makakula yı.Bize son vuruşu olan adam lazım.Sırtı dönük sağa sola pas atacak adam lazım.Zaten quaresma ve guti ile top forvet bölgesine bir şekilde taşınıyor.
Nihat gibi Holosko gibi dağlara taşlara vurmak yerine ayağına gelen topu gol yapacak adam lazım.Bu yüzden bence Makakula yararlı olur.Makakula olmayacaksa da mutlaka başka tranfer yapılmalı forvet bölgesine.Holosko ile olmadığı görüldü.Bobo ile nobre ile de yürümez bu iş.

Yönetim konusunda çok çok fazla yanlışlar yapıldı biz sana burda hareretli tartışmalar yaşanırken anlatmaya çalışıyorduk ama inanmıyordun :) Bu da senin buralara uzak olmandan kaynaklanıyor o nedenle seni anlayabiliyorum.
Yönetim bundan sonra anasını bellemesin Beşiktaş ın bana yeter.

tearkan dedi ki...

Bu arada sağ bek eksikliğinden bahsedilirken aklıma geldi Rıdvan'ın sakatlığı ne alemde acaba? Ayrıca inatla Sercan'ın hücum bölgesindeki çeşitlilik ihtiyacına ilaç olacağına inanıyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi ben sahsen Makukula icin Bobo'yu kesmem. Ayrica hem kanat hem Makukula gelirse bu da Fink haricinde bir oyuncu daha gidecek demek, bu da yine zarar demek.

BJK4EVER dedi ki...

Tearkan sanirim en son hatirladigima gore tedavi programinin onundeymis su an, ama yine de devre arasinda once zor herhalde. Sercan konusunda katiliyorum, 4-3-3'te heryerde oynar ve cok faydali olur, ama Bura astronomik seyler istiyor. Ben Holosko+Fink hatta +1/2 milyon euro'ya kesinlikle raziyim....

tearkan dedi ki...

Aurelio transferi de olduktan sonra Fink'in gitmesinde bir sakınca yok zaten. O söylediğin teklifi kabul edeceklerini bilsem İkisini de kendi ellerimle Bursa'ya götürür, Sercan'ı da kendi ellerimle getiririm İstanbul'a. (başkanın özel uçağının yerini tutmaz ama olsun)

Geçen hafta Bursa Olivier Kapo'yu alacak söylentileri dolaşıyordu; ama yalan oldu. Hala umutluyum.

AQ-47 dedi ki...

Ruff son derece haklı, hem sağ kanatla ilgili hem de makukula ile ilgili doğru şeyler yazmış. Hocam isterse ömründe 10 golü geçememiş olsun Kayseri gibi bir taktikle oynayan takımda gol kralı oldu ve golleri de hepimiz gördük, son vuruşta çok usta...istenirse Bobo ile beraber de oynayabilir, aslında gönlümden geçen de o...Makukula da Aurelio gibi nokta transfer olur, ama tabii maliyet, planlama, hilbert yae...

geloraptor dedi ki...

@tearkan

izledin mi sivas-bursa maçını?
=)

Ya bu Hilbert konusunda tartismalara dahil olmadan disaridan izlemek ne guzelmis yahu.

Bakiniz burada iki cephe var:

1. Hilbert kazma diyenler.
2. Hilbert su anda Besiktas'in orada kullanabilecegi en iyi adam diyenler.

Bu ikinci gruptayim ben. Burada kimse "Hilbert bu ligin amina kor" falan diyen yok zaten abiler?

Hilbert Holosko'dan bence daha faydali olacaktir 1-2 ay icinde. Ben bunu goruyorum. Hilbert'in olumlu paslarini goruyorum (mesela IBB macinda Delgado'ya pasi, mesela HJK macinda 4. gol onceki pasi, mesela Villarreal macinda Nihat ile organizasyonu), Hilbert'in olumlu kosularini goruyorum, Hilbert'in gorunmez adam calimlari yok, Hilbert'in sutlari iyi, Hilbert Stuttgart takiminin son 4 yilda formasini fazlasiyla giymis... Bu adam elimizdeki en iyi adamdir bence.

Haa, sen gelip "sag tarafa transfer lazim" dersen ben ona da itiraz etmem, cunku oraya bir yerli rotasyon oyuncusu sart Nihat bu haldeyken.

Ama su tartismanin eksenini dogru idrak edelim once.

BJK4EVER dedi ki...

Hocam kazma kurek olmuyor. O gruba biz 'Hilberti faydali bir rotasyon oyuncusu olarak goren ama ilk 11 icin yetersiz goren grup' desek daha iyi.:)

Abi CTRL+F hanzo, kazma, alman yapmani tavsiye ederim IBB macindan beri acilmis post'larda.

Sen zaten soyleminle ikinci cepheye daha yakinsin. Benim tepkim Hilbert'i bir macla "kazma kurek" yapanlara.

Sarper dedi ki...

beyler pes üsulu rakibin içinden geçmeye çalışmayan, etrafına bakmadan dönen dolanan bir sağ açık değil hilbert en azından.

biraz sabredin görelim iyice neymiş değilmiş sonra konuşalım

http://yfrog.com/jwholoskovshilbertj

Üşenmedim ikisini karşılaştırdım evet arkadaşlar.Gördüğümüz üzere Holosko ve Hilbert fizik olarak birbirlerine denk oyuncular.Mental olarak Hilbert'in biraz daha önde olduğunu görüyoruz.Teknik olarak ise ikisi de birbirlerinden boktan oyuncular olmak üzere denk gibi duruyorlar.

Şimdi Fm yalan söylemez diyen arkadaşlara soruyorum Crossing(orta açma) 8 ,Passing(Pas verme) 8 olan bir oyuncu nasıl iyi bir kanat oyuncusu hatta bir rotasyon oyuncusu olabilir :)

Elimizdeki en iyi adam Hilbert diyenlere ise Nihat kahveci profili ile cevap vereceğim :)

RuFF dedi ki...

Boboyu sen kesmeyeceksin zaten BJK4EVER bobo kendini kesecek.Bobonun tüm sezon boyunca formda olduğunu sen hiç gördün mü?

Sezonun en az yarısında hayalet gibi geziyor Bobo saha içinde.Bu nedenle Makakula veya başka bir forvet kesinlikle alınmalı.

tearkan dedi ki...

Evet izledim. Sarı kart gördü çok disiplinsiz. Bir pozisyonda da karşı karşıya ayağından açtı topu yeteneksiz herif.

Bir maçla oyuncu değerlendirmesi yapmaya ne kadar meraklısınız yahu. Aynı mantığa sahip olanlar daha doğru düzgün iki maç oynamadan Hilbert'i de kazma kürek yaptılar burda. (faydalı olur yada olmaz orası ayrı; ama bunun değerlendirmesi de iki maçla yapılmaz)

Fink + Holosko karşılığı Sercan transferine yönelik bir yorumum var. Holosko gibi rakibin içinden geçmeye çalışan bir adamdan daha az faydalı olmaz Sercan eminim. Fink de Aurelio transferinden sonra iyiden iyiye gözden düştü. İki yabancı gönderip üstüne genç, potansiyeli yüksek ve -bana göre- iyi bir yerli alternatif alacaksın. Ben bunun iyi bir transfer hamlesi olacağını düşünüyorum. Aksini düşünüyorsan, çıkıp da sivas maçını izledin mi şeklinde boş bir yorum yapmaktansa ortaya bir sebep koymayı dene mümkünse.

Unutmadan, Belediye maçını da izledim. İbrahim Akın ilk iki golde de atağın içindeydi. Hatta ikinci golde atağı başlatan ve bitiren adamdı. Ne topçuymuş yahu boşuna göndermişiz adamı. Tek maç performansı mühtiş. Geri alalım hemen. Ali Tandoğan da attığı golle ilaç olur sağ bek sıkıntımıza.

esperanza dedi ki...

Kuzenim Ruff a katiliyorum,

Sirti kaleye donukken saginda solund aneler bittigini anlayabilecek kapasitede bir forvet sart. Makukula tam isabet olurdu.

Diger yandan guti ve quaresma ile kurmay calistigin sistemde Erhan sistemin halkasi olamayacak kaapsitede bir oyuncu, rotasyonda hicbir sekilde katki saglayamamasinin yaninda sag tarafi resmen mantara ceviriyor. Acilen tesekkur edilip bank asya da yoluna devam etmesi icin onunu acmak gerek.

geloraptor dedi ki...

Ben daha önce burada Sercan'ın niye alınmaması gerektiğini yazmıştım. hatırlarsın diye düşündüğümden yazmadım. Hatırlamıyorsun olabilir yazayım ben de.

Sercan'ı ben sadece bu maçla değerlendirmiyorum. Sercan ilk çıktığından beri son vuruş konusunda alay konusu olan Guiza'nın katbekat uzağında bir oyuncu. Evet yetenekli, hızlı, adam eksiltebiliyor ama negatif özellikleri de çok baskın. Ve bu özelliklerini çıktığından beri ilerletebilmiş değil. İlk defa böyle komik gol vuruşları yapmıyor. İlk defa topu kontrol etmeye çalışırken ayağından açıp kaybetmiyor. Ben bugün klasik bir Sercan performansı gördüm. Pozisyona girdi ama çok kötü kullandı. Fink+holosko+2 milyon euro gibi bir teklife bursa'nın vereceğini sanmıyorum. Yerli olarak alternatf olabileceğini, bu takımda bunun acil ihtiyaç olduğuna katılıyorum ama fiyat/performans olarak değerlendirdiğimde istemiyorum. Sercan tahminim içinde oyuncu takası da olsa en az 5 milyon euro keş para karşılığında transfer olacaktır ve bu para etmez diyorum. Benim şahsi tercihim ise ibrahim akın değil iskender alın. tek maça bakarak da değerlendirmiyorum. bizim kadroda quaresma'nın ters kanadında uzak forvet rolüne daha uygun olduğunu düşünüyorum. bir kez izleyerek de varmadım bu kanıya. noat'ın blogunda da geçirmiştim bahsini daha önce. sercan'a da kıyaslarsak çok daha ucuza alınabileceğini düşünüyorum. yaş olarak sercan gibi genç değil ama birçok özelliğiyle onun önünde. bilhassa gol vuruşu gayet iyi. bizim kadroda da en ihtiyacımız olan noktalardan biri de bu.

Hilbert konusunda ben kazmacılardan değil hilbertçilerdenim.

Bu Hilbertci olmak algisi cok ters bana iste.

Bobo - Nobre konusunda da olay donup dolasip buraya gelmisti. Bobocu - Nobreci tarafi. Yok abi oyle bir sey, iyi oynayan olur, kotu oynayan olur; iyi oynayanin yanlis yaptigi olur, kotu oynayanin dogru yaptigi olur vs.

Ben Bobo'yu elestirirken hep sunu dedim: Mental istikrari yok, bu da fizigine yansiyor. Her sene bir bahane geldi, bu sene iyi basladi hayret dedik 3 mactir gene yok abimiz.

Simdi bugun hem Bobo'yu, hem Nobre'yi begenmeme luksune sahibiz cok sukur. Ama gecen sene bu degildi.

Hilbert'te de ayni durum. Lan adam daha oynamadi, ama bir futbol zekasi oldugunu belli etti. Pas veriyor, sut cekiyor, alan yaratiyor vs. Bir bekleyelim degil mi? Bu adam Stuttgart'ta 4 sezon 130 mac yapmis.

Yok.

Simdi bu olay da donup "Hilbertci olmak" ile tanimlanacaksa ben yokum birader bu isin icinde, bastan soyleyeyim de sonra keyifler kacmasin.

Bu arada geloraptor burada sana bir elestirim yok, tartismanin bizi getirdigi konumlanma mecburiyetine elestirim var; yanlis anlasilmasin.

geloraptor dedi ki...

Hilbertci-kazmacı derken kinaye yapmıştım ben ama anlaşılmamış galiba. Hilbert ne yaparsa kabulüm vs. demiyorum. Bana şu ana kadar olumlu ışıklar verdi. Olumsuz yönleri de var tabii ki onları da görebiliyorum. gol vuruşları iyi ama ortaları kötü. doğru noktalara koşuyor ama iyi bir pasör değil vs. diye sayabilirim.

Adsız dedi ki...

ATİLLA TURAN diye bir çocuk var. Şu anda Grenoble forması giyiyor ve Fransa 18 yaş altı takımı formasıyla döktürüyor. Gerektiğinde sol kanat, gerektiğinde sol bekte oynuyor. Yaşı henüz 18. Hem Fransız hem de Türk pasaportu var. Bonservisi de makul. Fiorentina ve Barcelona şimdiden peşinde. Türkiye milli takımı teklif bile sunmamış, muhtemelen kim olduğu bile bilinmiyor. Saçma sapan hamleler yerine şu çocuğu alsak, sol bekte ne İbrahim'le ne de İsmail'le yetinmek zorunda kalmasak, gerektiğinde de sol kanatta oynatsak fena mı olur? Ne Sercan Yıldırım'a ne de Volkan Şen'e uçuk paralar dökmenin alemi yok, Bursa'nın bizi ayakta öpmeye çalıştığını da hepimiz biliyoruz.

tearkan dedi ki...

Sercan'ın bitiricilik konusundaki sıkıntılarını ve zaman zaman savruk olan oyununu ben de biliyorum; ancak Neciple aynı yaştaki bir futbolcunun Schuster'in elinde bu özelliklerini düzeltebileceğine inanıyorum. Tabi ne pahasına olursa olsun alsınsın demiyorum ben. Orada bir transfer teklif örneği verilmişti ben de o koşullar altında alınmasından yana olduğumu belirttim. Yoksa 9-10 parası neyse verilsin alınsın demiyorum. Dezavantajları olduğu kabulüm; ancak o tarz bir transfer teklifiyle gitmesi alınabilecek bir risk bence.

Hilbert konusunda gelince de Sercan için daha önce yazdıklarını bilmediğimden burda Hilbert'e yapılan haksızlığı örnek göstermiştim sadece. Konusu açılmışken belirteyim, oynamaya çalıştığımız sistemde sürekli KÜ7yle kıyaslanacağı için ve meziyetleri farklı olduğu için, ne yaparsa yapsın, trivela yapmadıkça başarılı kabul edilmeyecek.

kma dedi ki...

sercan'ın bugunkü maçtaki probleminin nedeni yedek kalmasıydı. ilk hafta da zor bi gol attıydı.

yedek kalınca düşünmeye başlıyor.
gol pozisyonu sırasında da düşünmeye vakti olursa ayağı birbirine dolanıyor.

zaten böyle olması da alınabilmesi için bi şans bence.

sercan 17 yaşında piyasaya çıktı. necip'i biz geçen sene tanıdık. necipten sadece 8 ay büyük. ama 5 yaş büyükmüş gibi davranılıyor. nedeni de erken profesyonel olması.

volkan sercandan 3 yaş büyük, ozan 4 yaş. ozan'ın ismini 1,5 sene önce biliyor muyduk? ama onlar ortada yokken sercan milli takımda gol atıyordu.

takas olarak gelecekse gelsin. üzerine çok para vermeden alınabilir ama 5-6 milyon verilecekse o paranın altında ezilir zaten.

@geloraptor

Abi altina notu zaten "sana degil o, konusmanin gelecegi yere" diye eklerken bundan bahsettim. Cunku biliyorum ki sen kinaye de yapsan ciddi de olsun zaten laf donup dolasip oraya gelecek eninde sonunda senden bagimsiz olarak.

Tecrubeyle sabit bu :)

AQ-47 dedi ki...

Sercan uzak forvet oynayamaz, ancak Boboyu yedekler...makukula alınacaksa sağa ya da sola nvolkan şe tarzı adam lazım

geloraptor dedi ki...

@shelbyl
o notunu şimdi gördüm. ikinci yazdığını yani. =)

Sertug Ozgur dedi ki...

Şuster ilk Helsinki maçından sonraki röportajda açık açık söyledi. Nobre ve Bobo gibi fizikli forvetler değil aralara kaçan daha çabuk kısa ve teknik oyuncu istiyorum dedi. Herhangi bir oyuncu değil iyi oyuncu arıyoruz dedi. Bence de gerekli olan böyle bir isim. Bu yüzden Makukula ismi bana hiç inandırıcı gelmiyor.

geloraptor dedi ki...

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/15663283.asp?gid=373

Unknown dedi ki...

beşiktaş ın sene basında, yanlıs transferler ve kiradan donen futbolcular nedeniyle kadrosu o kadar şişkindi ki yonetimin dahi bu işi nasıl yapacagını sasırdıgını dusunuyorum.. holosko gibi, tello gibi, zapo gibi, turkiye liginde cok rahat satabileceginiz futbolcuları bile, elimizden cıkartamadık.. bunun birkac nedeni var..
- tabata nın yuksek fiyata alınıp gene bu miktarlarda bir fiyata elden cıkartılmak istenmesi.. fakat bu fiyatın cok altına bile hicbir teklif alınamaması..
- anadolu kuluplerinin elimizdeki yabancıları cıkarmak zorunda olmamızdan faydalanmak istemesi ve cok dusuk fiyatlar vermesi..
- delgado nun durumu ...
bu durumda beşiktaş yonetimi de oncelikle , satısta vakit kaybetmek yerine, hedeflenen yabancı transferlerini gercekleştirmeye basladı.. boylelikle olası bir galatasaray sendromundan kurtulmus olduk..daha sonra da aurelio transferiyle orta sahdaki alternatif futbolcu sorunu cozuldu..
buraya kadar herşey bu kadro şişkinliğiyle dogru.. bu surede elimizden bazı futbolcuları da(tartısılabilir) cıkardık..
bence şimdi beşiktas ın yapması gereken saglam yerli transferler..
zaten burda uzun uzun yazmamın nedeni de aslında beşiktaş ın daha transfere ihtiyacı oldugu .. bakıldıgında bu sendromlar olmasydı bu sene elimizden bobo yu cıkartıp yerine daha hedef bir santrfor bile alabilirdik ki bu ayrı bir konu..
konunun aslına donersem bence beşiktaş burda arkadasların yazdıgı gibi queresma sız gecen seneden farkı olmayan bir takım.. bunu değiştirmek için sercan yıldırım, volkan sen, ozan ipek gibi trasnferlere ihtiyac var... beşiktaş ın da bu transferlere harcayacak parası da var.. cunku daha transfere doru duzgun para dahi harcamadık.. elimizden cıkan futbolculara odeneceklerle transfere yapılan para karsılanıyor.. yani beşiktaş ın transfer yapması için herhangi bir engel yok..
sonuc olarak; beşiktaş suan ki goruntusyle avrupa da basarılı olabilir ama ligde yabancı kontenjanından dolayı basarılı olacagını dusunmuyorum..

Batistuta35 dedi ki...

Satış opsiyonuyla alsak bari harbiden kiraladıysak elemanı

Sertug Ozgur dedi ki...

Ben şu 2-3 gün içinde Holosko'nun gönderileceğini düşünüyorum. Büyük ihtimal kiralık olarak gider. Duyumcu halam teyzem yok, sadece kendi düşüncem.

geloraptor dedi ki...

bu arada link koydum da kendim inanmıyorum haberin doğruluğuna! Resmi sitede görene kadar hiç bir habere inanmayın!!!
=)

maui dedi ki...

Biz bir adamı alıyoruz, ondan sonra mucizeler yaratmasını bekliyoruz.
Hilbert denilen adamın kariyerinde Bundesliga şampiyonluğu (ilk 11'de her yıl 30'un üzerinde maç,Alman 21 yaş milli takımında 12, A Milli'de 8 maç var...
Ama mucize yarattığı bir maç yok ya da ben bulamadım.
Ama, İBB'nin ilk yarısında hemen önümde oynuyordu ve bence çok olumlu işler yapmaya yaklaştı.
Yaklaştı diyorum çünkü çok bariz bir şekilde takımla uyum sorunu yaşıyor. Tabii, adamın arkasında Erhan ve yanında-sağında-solunda-üstünde-altında herşeye maydanoz Nihat vardı.
Bana göre yapılmış iyi bir transferdir. Ama rotasyon denilen muhabbetten dolayı kötü oynayan ya da yeni parlayan topçuların klişe olmuş deyimiyle, henüz sadece yüzde 30'uyla falan oynuyor.
Bu arada bunu yazan köşe yazarlarına da bir sormak isterim, "Bu adamın yüzde 100'ünü gördünüz mü" diye ya o da ayrı bir tartışma konusu.
Eğer biz orta sahada yakalamaya yaklaştığımız Ernst-Necip-Aurelio-Guti düzenine benzerini, sağ kanatta da yakalayabilirsek, Hilbert'in önemli katkıları olacaktır.
Sonuçta adam bir Valencia ya da Nani değil...
Ama Gökhan Gönül'ün yaptığı katkının bir benzerine sağlayabilecek tek topçu bence bu kadro içinde.
Belki tek başına tüm kanadın sorununa çare olamayacak ancak, arkasında ekrem ya da toraman oynarsa ofansif anlamda pozitif işler yapabilecektir.

maui dedi ki...

Rodrigo isimi uçuyor da hakikaten bu adam bizim ikinci Les Ferdinand'ımız olur...
ancak kafamı karıştıran, 6 Ağustos'ta 5 yıllık sözleşme ile Real'den bu adamı transfer eden Benfica'nın 20 gün sonra niye kiraladığı hatta satınalma opsiyonu verdiği
Şu basında yazılan şeylere ne zaman güvenebileceğiz acaba...

bLAck_eAgle dedi ki...

ben sercan ın besıktas da hıcbır sey yapamayacagını dusunuyorum,ozan ıpek de aradıgımız adam deıl,ama VOLKAN SEN muthıs transfer olur bence arda dan ıkı gomlek ustun bır futbolcu volkan a verıecek 10m+holosko ya bıle hayır demem..

aslında bızım aradıgımız ozellıklere en uygun adam RYAN BABEL..alınırsa cok ıs yapar

matiasemilio dedi ki...

ntvspor bitirmek üzere olduğumuzu söylüyor ama satış opsiyonuna dair bişey yok..kiralık oyunculardan hazetmiyorum satın alma opsiyonu olmadıktan sonra yahu..

bLAck_eAgle dedi ki...

ne olurdu ryan babel ı alsak hem 4-3-3 sagında hem bobo olmayınca forvet oynatırdık..

alper dedi ki...

kimdir nedir necidir bu rodrigo moreno machado denen adam.yaşı kaç özellikleri ne fiyatı nedir takribi.bilen varsa yazabilirmi akşama kahvede hava atalım .

tearkan dedi ki...

Uzak forvetten kasıt yada beklentiniz ne merak ediyorum. Driplingi olan, süratli, adam geçebilen bir forvet oyuncusu Sercan. Uzak forvet tanımına uyan bir adam yani. Tabi bu tanımı Beşiktaş forması altında ne derece karşılar kısmı önemli olan. Ben de bunu şu an için karşılamakta zorlansa da karşılayabilecek yetenek ve potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum.

Bu arada Rodrigo konusunda ben satın alma opsiyonu olduğuna dair bir şey okumadım.

http://www.goal.com/tr/news/238/avrupan%C4%B1n-di%C4%9Fer-ligleri/2010/08/01/2051186/benfica-realli-genci-kapt%C4%B1

Benfica'ya transfer haberi. Daha yeni alıp 5 yıllık sözleşme imzaladıkları adamı satış opsiyonuyla kiralamazlar diyordum ki zaten szöleşmesinde madde varmış Real'in isterse 12 milyona geri alabileceğine dair. Sanırım forma şansı bulamayacaktı, bizimkiler de Schuster'in içine sinen biriyle anlaşamadılar ve Rodrigo'yu kiralama yoluna gidiyorlar.

Adsız dedi ki...

Atila Turan dedim ama bir kişi bile katılmamış bana, kimse iplememiş. FM'den futbolcu beğendiğim yok, vaktiniz olursa Eurosport'ta Fransa U18 maçlarını takip edin, eminim siz de beğeneceksiniz. Bunca yabancı kalabalığı içinde Rodrigo'yu kiralamak bence son derece gereksizdir. Onun yerine şu Türk gencine yatırım yapsak ya, sol kanadımızı ona emanet etsek. Benden başkalarının hakkındaki görüşleri de bu linklerde, günü kurtarmaktan ötesini düşünenlerin elbet ilgisini çekecektir:

http://bit.ly/boIBaU

http://bit.ly/aoHX5y

carlito dedi ki...

kesinleşen 11:

cenk
ekrem toraman zapo ibo
necip ernst
tabata guti q7
nobre!

bobo'nun oynamamasından ziyade sağ kanada taktım ben.. tabata son yarım saat oyuncusu, hoca bunu görmek için kaç maç daha geçmeli bilemiyorum.. hilbert veya holosko tercih edilmeliydi..

matiasemilio dedi ki...

@carlito
bakarsın gecen haftaki delgadonun işine döner bu da..son sansıdır,kullanamaz ve maç sonrası transferi açıklanır filan :) düşüncesi bile keyif verici..

kma dedi ki...

eğer kadro böyleyse yedek yabancılar yabancı kontenjanına takılıyor denemez. çünkü sahada 5 yabancı var.

kma dedi ki...

yedekler arasında kimler var?
holosko hilbert bobo vardır.
mehmet aurelio var mı?

carlito dedi ki...

@matiasemilio
ağzından bal damlıyor :) nickine bakılırsa delgado gidip tabata kalınca daha da gıcık oldun galiba sen :)
ama fink'in dışında bir yabancı daha gönderilmesi gerekirse bu holosko olur gibime geliyor..

carlito dedi ki...

aurelio 18de değil..
yedekler: rüştü, ersan, ismail, holosko, nihat, hilbert, bobo

SomosTodos13 dedi ki...

nobre'yi ilk onbirde görünce aklıma şey geldi; vakti zamanında "nobre bobo'dan iyi diyenler" vardı. sahi noldu onlara? şimdi herkes nobre gitsin der olmuş!

Holosko Hilbert ve Bobo yedekse maci hukmen kaybetmez miyiz?

Bu 6+2, 5+3 olarak da uygulanabiliyor mu?

carlito dedi ki...

benim bildiğim kadarıyla 4+4 de olabiliyor, toplamda 8'i geçmemesi yeterli shelbyl..

Emlakci zihniyetiyle futbol yonetirsen boyle olur iste, kafa kalmadi ki...

Dogru gecen senelerde de boyleydi, toplamda 8'i gecmemesi lazimdi.

geloraptor dedi ki...

@shelbyl
ironi yapıyorsun zannettiydim, ciddiymişsin =))

Ahahaha, afyonum patlamadi daha abi, olur oyle arada :)

Bir dakika beyler,

Bizim ilk 11 baslayacak kapasitede 6 tane yerlimiz yok ki? :)

Batistuta35 dedi ki...

"Bizim ilk 11 baslayacak kapasitede 6 tane yerlimiz yok ki? :)"

Hükmen kaybedermiyiz ki şimdi:D:D

carlito dedi ki...

o da doğru :) nobreyi yerliden saymamak lazım..
aslında ersan tecrübe kazansa ve toraman'la iyi bir uyum sağlasa o zaman 6 yerli kontenjanını tamamlama şansı olur ;)

Unknown dedi ki...

aman dedik golü yedik

Unknown dedi ki...

nobre gol attı ekşibeşiktaş karışır:)

mj23 dedi ki...

karabük ikidir nobrain linkine tıklıyor.vay anasını...

CDiS dedi ki...

sağ kanatsız bir beşiktaş izliyoruz..

Adsız dedi ki...

Emenike'yi beğeniyordum zaten ama bizim gibi kalbur üstü takımlara karşı da iş yapabilir mi diye merak ediyordum. Yapabiliyormuş vallahi =) Bence illa yabancı golcü alınacaksa Makukula cart curt yerine kesinlikle Emenike tercih edilmeli, ileride çok para kazandırabilir bize. Yine de gönlüm Atila Turan'dan yana =)

Beşiktaş halen çok savruk oynuyor, pek beğenmedim açıkçası.

Sertug Ozgur dedi ki...

emene koycam şimdi. dedikleri kadar varmış yaw

AQ-47 dedi ki...

nobre yeterli pas desteği olduğunda bu takımın 1. sıradaki golcüsü olduğunu ve transfer gerekmediğini gösterdi yae...

Adsız dedi ki...

Bu Quaresma insan değil.

RuFF dedi ki...

Jessie ne zaman yeni bir nobre konusu açacak acaba merak ettim şimdi :)

carlito dedi ki...

ilk yarı sonunda ben de yeter artık emene koycam bu adamın diyordum :) ama benim yapmak istediğimi Quaresma yaptı zaten gerek kalmadı! Guti'ye de hasta oldum.. Çok pozisyon verdik ilk yarı ama takımda şu adam çok kötüydü, çok sırıttı diyemiyorum, hepsi elinden geleni yaptı, haklı bir galibiyet aldık..

Çok şımarmış hissediyorum kendimi, yıldızlarımızla kazanıyoruz yaeae :))

BJK4EVER dedi ki...

Nobre Bobo'dan iyi forvet beyler.



















(tasi attim gacayim)

addN0NE dedi ki...

Maç sonunda Schuster "DEFANSTAKİ SORUNLARIMIZ HALEN DEVAM EDİYOR" demiş. En azından defansta sorun olduğunun farkındayım mesajını aldığım için sevindim gerçekten.

Yorum Gönder

Ara