.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Ağustos 2010 Cumartesi

STSL / Beşiktaş - İ.B.B

84 Yorum:

MyT dedi ki...

Guti'nin izni Quaresma'nın kavliyle 3-0 diyorum. İçerde STSL takımlarının hiçbirine karşı da zorlanacağımızı düşünmüyorum.

mmmatias dedi ki...

Bende Belediyenin bize nazar boncuğu takmadan geçmeyeceğini ve 3 1 yeneceğimizi düşünüyorum.

Unknown dedi ki...

banko berabere veya maglubiyet.bu sene belediyeyi izlemedim bilmiyorum ama adamlar eksik kadro ile çıktıkları maçta bile kök söktürmüşlerdi.

tai dedi ki...

başlığı jessie açmış kazanırız

biraz da sallayalım köşesi:
Beşiktaş 3 - 0 i.b.b

dk 27 bobo
dk 61 bobo
dk 88 nihat

Normalde İBB gibi kadro istikrarini yıllardır sürdüren ve rakibi oynatmamaya dayalı oyun sistemlerine çok uygun bu iğrenç zeminde çok çok çok zorlanacağımızı düşünüyordum ama öğrendim ki savunmadaki ikilileri Barbosa ve Vinicius sakatmış ayrıca sağ bekleri Marcin'de oynamayacakmış.Bu durumda favori Beşiktaş'tır diyebiliriz.Yalnız en son oynadıkları Kayseri maçında İbrahim Akın'ı çok formda gördüm.Sağ bekte Ekrem önünde de Nihat oynarsa sıkıntı olabilir.Helsinki maçını izleyen Abdullah Avcı İskender ve İbrahim gibi hızlı oyuncuları öne koyup orta sahadan gelecek ara paslarla bu 2 futbolcuyu içeri kaçırmayı deneyecektir.Herşeye rağmen rakip İbb olunca biraz tedirginim bu maçtan.Şom ağızlılık yapmayayım ama Real'in içeride 4-5 yediği Mallorca maçları aklıma geliyor nedense.

kveldsmork dedi ki...

ilk yarı nobre iki kasa gol kaçırır.ikinci yarı bobo&guti a.ş. ortaya karışık 2 gol ,üstüne Q7 sosu eklenir.tam masadan kalkarken istanbul'dan tatlı niyetine izmir lokmayı atarız ağzımıza

geloraptor dedi ki...

ekşiye yazdıydım buraya da kopyalayayım:

ibb'de iskender alın iyi oynasın lakin beşiktaşımız kazansın istediğim maçtır. yerli kaliteli oyuncusu sıkıntısı çekerken sercan yıldırım'a milyon milyon eurolar vermek yerine iskender bernd schuster'in gözü önünde canlı canlı iyi oynasa da schuster de onun transferini istese. türkiye'de sahaya beş yerli ile çıkma mecburiyetimiz olduğundan hakan/cenk - toraman/ekrem/erhan - ibo/iso ve necip/(maalesef) uğur dörtlüsüne ek olarak nihat ile dönüşümlü oynatabileceğimiz bir yerli uzak forvet oyuncusuna ihtiyacımız varken iskender bu isim olabilir. fiyat/performans eğrisinde sercan yıldırım vb. isimlere oranla çok daha faydalı olacağını düşünüyorum. gerekiyorsa bunu göstermesi için 1 gol de atsın iyi oyununun yanında ama biz de 2-1 yenelim.

cha dedi ki...

jessie uğurlu geliyor bu sene. 2-0 alırız.

IBB maci buyuk bir sinav benim icin.

Eger bu maci rahat gecersek, tamam diyecegim, Besiktas bu sene olmus.

assagidaki cildir postuna yaptigim yorumu tekrar buraya tasimak istiyorum:

ben besiktasin ilk ikiye gireceginden dahi supheliyim, herkeste bir rehavet soz konusu, avrupada hic beklemedigimiz hezimette yasayabiliriz bu kadro yapisiyla.. Bugun Bucayi, Vikinguru rahat gectik yarin Genclerbirligi, Bursa deplasmaninda ne yapacagiz ona bakmak lazim, cok uzaga bakmayalim bu hafta sonu belediye macinda Besiktas simdiye kadarki en onemli sinavini verecek, pasla cikan bir takima karsi bakalim nasil onlemlerimiz var!
Aziz Yildirim faktorunude unutmayalim sonucta sampiyonluklarin sahada kazanilmadigini bilcek kadar zeki biri! Son 3 yilda yasananlari unutturmak isteyecektir tum gucuyle, Besiktasin bu sene olasi sampiyonlugu Sonrasi Aziz yildirimda Adnan Polatta o koltukta oturamayacaklarini biliyorlar! Sezon oncesi butun oklari ustumuze cektik, Allah sonumuzu hayir etsin...

Unknown dedi ki...

kazanırız, ibb den korkuyorsak uefa falan demiyelim hiç.

İbb geçen hafta Kayseri maçının 2. yarısı baya düştü oyundan pek hazır değil gibiler ama bize ters geliyorlar genelde.

Orta sahada atağa çıkarken top kaptırmamak gerekiyor.Ali Güzeldal,İskender Alın iyi adamlar affetmezler kontratopları .. Tahminim 1-0 veya 2-0 kazanırız.

Cenk'e güveniyorum :)

matiasemilio dedi ki...

abdullah avcıya tezahürat yapılmasın yahu,seviyorum bu adamı..

cesc dedi ki...

Devre arasında Robinho transferi açıklanır, Robinho sahaya inip step over yapar. Sonra maçı bırakıp Robinho'yla Qauresma'ya joga bonito klibi çekeriz..

Adsız dedi ki...

Muhtemel 11: Cenk, Ekrem, Ferrari, Zapotocny, İbrahim Üzülmez, Ernst, Necip, Guti, Nihat, Quaresma, Bobo.

Nihat ne yapacak çok merak ediyorum, formu o kadar kötü ki Schuster zorunluluktan oynatıyor gibi geliyor bana. Ekrem sağ kanatta sağ bekteki kadar etkili olsa bir dakika düşünmez kanımca.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@brother ali bu muymuş rüya takım?

Adsız dedi ki...

Rüya mı masal mı bilemedim ben de =) Ayrıca Robinho da haliyle ilk 11'de başlayınca Schuster'in yabancılardan ilk keseceği Ferrari olacakmış gibi geliyor bana. Zapo-Toraman veya Zapo-Ersan defansta ne kadar güven verir bilemedim, bence Toraman sağ bekte daha başarılı bir oyuncu. Bu durumda da Toraman-Zapo-Ersan-İsmail gibi bir defans dörtlüsü bekliyorum, kalitesinin ofansif gücümüzle kıyaslanınca oldukça geride olduğu aşikar. Neler olacak çok merak ediyorum açıkçası, Robinho gelecek mi, gelirse defans kurgumuz nasıl olacak, hangi yabancılar gönderilecek, halimiz nice olacak. Çok heyecanlıyım, bir o kadar da kafam karışık. Tek umudum Schuster, hatta Schuster de değil kendine olan güveni. Adam çok rahat takılıyor ama hadi hayırlısı. Yine saçma sapan bir sezona yelken açıyoruz =)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

28 ağustosta schuster serdal adalıya dönecek... holosko'yla tabata'yı gönderin diyecek ve teşekkür edip odadan çıkacak.

bonservislerini ellerine verip yollayacağız.

schuster'in umurunda olmayacak.

avrupa kupası maçında hilbert oynayacak.

ve schuster bize dönüp diyecek ki; hilbert çok iyi oynadı. onu ligde oynatamadığım için üzülüyorum... teşekkür edip çıkacak.

hesabını biz yapacağız.

Adsız dedi ki...

Ahahaha abi sinirlerim bozuldu artık gülüyorum ağlanacak halimize. Doğru diyorsun, aynen öyle olacak. Onca yıldız aldık, halen adam gibi bir ilk 11 çıkaramıyoruz sahaya. İşte kadro planlaması diye bir mevzu bize çok uzak olduğu için, matematik problemi gibi onu çıkartıp bunu koyuyoruz. Hadi Toraman sağ bekte oynadı, eee ortadaki yerli kim olacak? Sol bek desen İbrahim oldu asırlık çınar, İsmail desen çok yetersiz. Ersan desen hırslı çocuk ama oynayıp pişmesi lazım. Sağ bekte Erhan da yetersiz. Gelelim yabancılara, Sivok sakat, Ferrari'yi Schuster beğenmiyor, Zapotocny desen bir iyi bir kötü. Ayrıca olası bir Robinho transferinde defansta tek yabancı oynayacak. Defans hattından çok endişeliyim açıkçası, hele ki önde kuruyoruz ya çılgınlar gibi. Gözümü kapatınca Zapo'nun Güiza!yı kaçırışları oynuyor sinemada endişeliyim =)

Bir de en çok merak ettiğim şu, ne Hakan'dan, ne Cenk'ten, ne de Necip'ten bu performans bekleniyordu. Bunlar tamamen bonus oldu bizim için, hiç hesapta yoktu. Hadi Rüştü sakat, Hakan ve Cenk iyi kötü idare etti kalede. Ya Necip böylesine güzel oynamasaydı, o zaman ne bok yiyecektik? Nasıl bir kadro kuracaktık? Bence düşünülmesi gereken bir konu, zira sezon başında kadro yapılırken eminim ki Necip ilk 11'de düşünülmedi. Ulan neden her sene böyle? Ne adrenalin tutkunu kulüpmüşüz arkadaş =)

Anladığım kadarıyla Schuster ,Toraman'ın sağbek oynayabildiğini ya bilmiyor yada onu sadece stoperde tercih ediyor.

Dediğin gibi ilk kesilecek adam Ferrari ki bugün büyük ihtimal Toraman dönecek,sağda Nihat'ın yerine Hilbert oynayacak.

Bir ara Aurelio dedikodusu vardı ortaya çıkan sanırım orta sahayı yedekleme mevzusunda ama yalan oldu sanırım.

Cenk - Ekrem(erhan no way:)-Toraman(Zapo)-Ferrari-Köybaşı(deli) - Ernst(aman tanrım inceman) - Necip - Guti(Tabata) -Robinho(Delgado) - Q7(Nihat) - Bobo(Nobrain) ideal kadro

yedek yok gibi birşey yani :D Schuster oruca filan başlasın bence kimse sakatlanmasın diye bu hayırlı ayda dua işe yarar belki :)

Bobo Türk olursa eğer diğer yabancı stoper rotasyona girer Toraman sağ bek rotasyonuna girer.Aslında bu orta sahayla Bobo yerine meşe odunu Nobre olsa bile gol atar heralde yada Tabatayla Mehmet Yıldız'ı takas edelim defansif forvetle bu kadro manyak iş yapar gibi geliyor bana.

Eger Bobo Turk olursa, benim hazirladigim el emegi goz nuru sahte basvuru belgesini yalanlayan yonetime hakkimi helal etmem.

shelbyl yasal hakkı kullanmanın neresi kötü?? son avrupa maçını gördün, bi bekler türk kaleci dışında o da beke transfer yapmadığımızdan. git türk al diyeceksin ama bugün bizim ortasahadaki yabancılardan daha kötü m.topuzu almak için 10 milyon euro vermemiz gerekiyor. sercan yıldırımı falan sen düşün... Eğer bobo yasal hak elde etmişse(emin değilim elde edebilme şartı sadece 5 yıl mı) kullanmak en doğrusu

cakmaktas dedi ki...

arkadaslar bu turk yapma olayina tamamen karsiyim ben,turkiyede dogmus yetismis yabanci uyruklu vatandaslarimizin turk yapilmasinda bir sakinca yok fakat daha turkce konusamayan adamlari turk yapiyoruz sonra adamlari bulunmaz elmas gibi sunuyoruz piyasaya.Aurelio turk yapilip da milli takimda oynamaya basladigi donemlerde milli takim 17 yas alti turnuvasinda final oynamis nuri sahin de turnuvanin MVP si secilmisti.ama adi marquez fernando olmadigi icin yillarca yedek bekletildi.simdi besiktasin basinda denizli olsaydi necip in talihi de ayni sekilde yazilacakti.bobo besiktasin cok onemli bir oyuncusudur ama besiktaslilik ruhunun boyle alacali bulacali islerle fenerbahcevari dolambaclarla bir seyler kazanmakla isi olmaz.Yani bu isin milliyetcilikle fln ilgisi yok,besiktaslilik durusu ile ilgisi var.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bobo türk olursa yılda 3,5 milyon euro vermek zorunda kalacağımızı biliyoruz değil mi? :)

jessie o bizim başkanın yumurtlaması.. ben şunu anlamıyorum biz nobreye o parayı vermesek fenere gassaraya falan mı gidecekti??

Gürcan Ulusoy dedi ki...

evet aynen öyle.

gerçekten nobreyle hiç pazarlık yapılmadığını mı düşünüyoruz?

4 ay pazarlık yaptılar, hatırlayın.

ocakta başladı.

mayısta bitti.

gökhan zan, serdar özkan nasıl 1 günde kapıldıysa nobre 1 saatte kapılacaktı.

ahh ahhh keşke kapsalardı ne diyim.. ne gökhan zana ne serdar özkana o kadar para veriliyor şimdi, nobreye de vermezlerdi gibi geliyor ama yapacak bişey yok artık. schuster bi 2 ay önce gelseydi batuhanı yedek tutar nobre'yi yollardı, bizim şanssızlığımız m.denizli oldu.

Adsız dedi ki...

O değil de maçı yine mayın tarlasında oynayacağız değil mi? Fink de Frankfurt'a gidiyor diyorlar, ne kadar doğrudur bilmiyorum.

sozcelyk dedi ki...

zapo ve bobo 18 de yok

ersan ve holosko oynayabilir.

Adsız dedi ki...

Hönk? Ne alaka yahu?

sozcelyk dedi ki...

helsinki'nin kahramanlarından hilbert'e yer açmak için zapoyu yollamıştır

sağ kanatta bi halt olmaz bundan dediği holosko'yu da helsinki maçının formsuzu bobo'nun yerine forvet oynatacak neticede orda da holoskoyu beğenmeyip burssaya gitsin diyecek.

Adsız dedi ki...

E defansta Ekrem-Ferrari-Ersan-İbrahim şeklinde çıkıyoruz o zaman, neyse şu Ersan kendini gösterse de Zapo'yu kesse çok güzel olur esasen.

Toraman kadroda değil mi o oynar.Siz de her buluttan nem kapmayın ama :)
Zapo'da,Bobo'da geçen maç iyiydi.Yoğun maç programı nedeniyle rotasyon yapıyor hoca.Real'de de aynısını yapıyordu.

sozcelyk dedi ki...

ferrari'yi değil de zapo'yu kesse iyi olur gerçekten , ersandan bahederken ayağı iyidir diyorlar hep o da zaten schusterin istediği tek şey, bu maç oynayacak onun için büyük şans ,göstersin kendisini kapsın formayı en çok ben mutlu olurum.

ama zapo da oynadığımız maçların nerdeyse hepsinde çok iyi oynadı hakkını yemeyelim.

toraman da yeni çıktı sakatlıktan o da kadroda olmayabilir.

Adsız dedi ki...

Evet Toraman daha yeni çıktı sakatlıktan, o yüzden yazmadım, yoksa nem kapmaktan değil =)

sozcelyk dedi ki...

toraman sakatlıktan yeni çıktı 2 günlük antreman yedi , riske etmeyebilir.

ersan oynar.

bi de schuster yapınca rotasyon olur denizli yapınca tavşan :)

AQ-47 dedi ki...

@ sozcelykk

ha ha ha, intihar gibi...meşe odunu arkadaş yedek mi acaba?

sozcelyk dedi ki...

holoskoyu sağda denedi solda denedi olmadı , helsinki maçının sonlarında forvet denedi bugün de bobo'yu almayarak holosko'ya son kez şans verecektir diye düşünüyorum.

meşe odunu dediğin nobreyse onu oynatmayacaktır , oynatmaz herhalde dimi :)

Adsız dedi ki...

Bence rotasyondan ziyade halen herkese şans verip sahada görmeye, ona göre karar vermeye çalışıyor Schuster. Bizde halen kim gidiyor kim kalıyor belli değil, bence rotasyon dediğin kadro belli olduktan sonrası için geçerlidir.

sozcelyk dedi ki...

toraman da 18 kişlilik kadroda yok , ersan oynayacak.

ian dedi ki...

risk bodon.

@fitneci

Turk yapmak kotu demedim ki ben yahu? Ama Disislerine basvurmayi planliyorlar diye belge hazirladik, onu yalanladilar. Demek ki dogruymus, onu diyorum :) "Duyum almistik" deriz biz de sonra :P

Ersan'da isik vardi, umarim kararmaz bu aksam.

Bu arada benim bildigim basvuru tarihinden itibaren 5 yil sayiliyor. Yani yonetimin 5 yil once basvurmus olmasi lazim "Bu adami Turk yapin" diye ki Aralik'ta Bobo Turk olsun.

baris dedi ki...

yattara yıllardır türk olamıyor saçma sapan bir şekilde. bobo'ya da elli çeşit engel çıkarırlar gibi geliyor bana. e herkes preldzic değil tabi..

Dün Adanasporlular M.İ.Y'la beraber kalınca ağlayıp yönetimlerine küfrediyordu,Ersan'ı nasıl satarsınız diye.Bu çocuğu çok övüyorlar,bakalım nasıl oynayacak bugün.

Adsız dedi ki...

Vallahi ben de çok izledim Ersan'ı daha önce, cidden canavar gibi çocuk. Çok hırslı bir kere, asla pes etmez. Savunma oyuncusu olduğu halde ileriye çıkmayı sever, uzun pasla oyun açar, top sürerek ileriye çıkar, ayağı düzgün pas yapar. Büyük aksilikler olmazsa bir Beşiktaş efsanesi olabilir bu çocuk, tam bizim taraftarın seveceği tipte bir oyuncu. İbrahim Üzülmez'in ne kadar hırslı olduğunu hepimiz biliyoruz, keşke biraz da yetenekli olsa diyoruz ya, işte Ersan öyle bir çocuk. Umarım şansı yaver gider de hata yapmaz, yapsa da üstüne gidilmez hemen, çünkü onu kazanırsak artımız büyük olur.

geloraptor dedi ki...

@shelbyl

hakikaten 5 yıl önce başvurun diye bir şey varsa büyük mallık. varsa da kaldırsınlar zaten. ispanya'da vs. 3 senede veriliyordu galiba. 5 yıldır oynayan bir adamın vatandaşlık alması normal olmalı.

yattara milli takım forması giydiyse 10 yıl gerekiyor ondan olamıyor olabilir.

ederlezi12 dedi ki...

Rüya kadromuz falan yok . Beni kadrodan çok zaten Scuhuster'in anlayışı heyecanlandırıyor .
Arsenal'in bugün attığı ilk goldeki gibi bir gol görme isteğim var.

sozcelyk dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sozcelyk dedi ki...

guti ve necip 11 de yok.

nihat ve delgado 11 de

Cenk, Erhan, Ferrari, Ersan, İbrahim Üzülmez, Hilbert, Ernst, Delgado, Nihat, Quaresma, Holosko

marpione dedi ki...

@shelbyl o 5 yıl olayında yanılıyorsun bence. kimse bir ülkeye vatandaşlık başvurusu yaparken 5 sene ilerisi için yapmaz. belli bir süre çalışma/oturma izni ile o ülkede kalınca başvurmaya hak kazanılır. türkiye'deki mevzuat tam olarak nedir bilmiyorum ama bu işin genel mantığı budur. öbür türlü her gelen yabancı için ilk günden herkes başvururdu ya tutarsa diye. hatta sırf 5 sene de yetmiyor, ülke sporuna katkı yapmış olmak veya yapacak olmak gibi başka kriterler de var.

bak şimdi eser gokulu askerde olmasa 2 saatte çıkarır koyardı ortaya :) hatta bir ara araştırmıştı diye hatırlıyorum. mail grubunda veya arşivde olabilir.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

BJK4EVER nerede 4-3-3 oynuyoruz diyordu. gelsin anlatsın, merak ettim :) iki maçtır 4-2-3-1

Adsız dedi ki...

@sozcelykk
11'i görünce yenilecekmişiz gibi bir his oluştu bende, umarım yanılırım. Erhan, Üzülmez, Nihat, Delgado ve Holosko birlikte süper olmuş, 5'i bir yerdeyi takacaklar bize sanırım.

Vatandaslik hikayesinde yanlisim, ben evlilik geyikleri ile karistirmisim.

Maddenin ilgili bendi su:

b) Müracaat tarihinden geriye doğru Türkiye`de 5 yıl ikamet etmiş olmalı-
dır.

Yalniz bu "ikamet" geyiklerinde bazen ulke disinda olunan zamani dusuyorlar; yani 365x5 gun Turkiye'de bulunma zorunlulugu olabilir.

Strateji dedi ki...

@shelbyl

15. maddede yazıyor o ikamet süresi de:

"Bir yabancı için ikamet, Türk kanunlarına uygun olarak Türkiye'de oturmaktır. Türk vatandaşlığını kazanma talebinde bulunan bir yabancı başvuru için aranan ikamet süresi içinde toplam altı ayı geçmemek üzere Türkiye dışında bulunabilir. Türkiye dışında geçirilen süreler bu Kanunda öngörülen ikamet süreleri içinde değerlendirilir."

5 sene içinde 6 ay yurt dışında kaldıysan sorun yok, o 6 ay da 5 sene içine giriyor. Ama 6 ayı geçtiysen, o fazla süre 5 senelik süreye ekleniyor.

ederlezi12 dedi ki...

İnternetten yayın açtım Sinan Engin çıktı karşıma ...

Ulan kaç senedir hep aynı kafadan insanları gelip yine karşımıza koymuyorlar mı ?

Sag ol Strateji, benim buldugum sitede font cok kucuktu okurken sikildiydim, buyutmek de zor geldi :)

Darkpain dedi ki...

Ismini şimdi vermiyim ama demirören şirketinde çalışan bir arkadaşımın söylediğine göre bu hafta takımı m.denizli çıkaracakmış. Hastalığı baya düzelmiş, takıma alışması için böyle ara ara onun verdiği 11leri çıkaracakmışız. Sene sonunda da schuster başarılı olamazsa denizli geri gelecekmiş başarılı olursa da denizliyi sportif direktör yapacakmışız.

xabialanso dedi ki...

nihat,erhan,delgado bu takıma yakışmayan adamlar

Ibrahim Uzulmez ofsayti bozar ve biz golu yeriz. Her seferinde biraz daha yaklasiyor Digiturk kamerasinin sari cizgisine.

Once Nihat - Necip, sonra Delgado - Guti degisikligi gelecek. Arada bir Ekrem - Erhan da olabilir.

Adsız dedi ki...

Bu nasıl kırmızı kart değil peki?

bLAck_eAgle dedi ki...

Nihat çıksada 11 e 11 oynasak yaaa....

Çok iyi değildik ama bir fark var.Geçen seneki Anadolu takımı görüntümüz yok.Daha bir büyük takım gibiyiz.En azından buda birşeydir.

Maç öncesi Ömer Güvenç'in dediğine göre Schuster Delgado,Tabata ve Holosko'dan çok memnunmuş hiçbirinin gitmesini istemiyormuş.Gene kolpa Robinho yalanlaması gibi :)

Delgado ve Erhan'dan memnun olabilmek için Mevlana filan tarzı bir adam olmak lazım geel ne olursan ol gel demek lazım ...

occasion dedi ki...

son kez görsün bakalım delgadoyu, holoskoyu. belli ki veda maçı ikisinin de. oynayan adamları da bozuyor bunlar.

tabata, hilbert kalıcı gibi.

guti-delgado
nihat-ekrem değişikliği olabilir.

Nihat ve Delgada çıkıp,Guti ve Necip girerse net bir galibiyet alırız gibi görünüyor.

Zira Delgado spikerleri bile kanser etti.Nihat'ın 2 kez filan ayağına top değdi sanırım ...

Adsız dedi ki...

Çok savruk oynuyor takım, maçın başında inanılmaz pozisyonlar verdik. Herkes kafasına göre koşular yapmakta, bu ilk 11'i gördüğümde böyle bir tabloyu bekliyordum zaten. Maçtan önce de söyledim; Erhan, Nihat, Delgado, Üzülmez, Holosko kesinlikle vasat, fikirlerim halen aynı. Ha diğerleri de çok süper değil ama uğraşıyorlar birşeyler yapmaya en azından. hiç beğenmedim ilk yarıyı, ama bu 11'le bu kadar doğrusu. Schuster'i suçladığım tek nokta Delgado'dan ısrarla guti yaratmaya çalışmasıdır. Neyse bakalım ikinci yarı neler olacak, bu isimler birazcık top oynasın, bütün bu tükürdüklerimi yalamaya razıyım.

Adsız dedi ki...

Ayrıca Quaresma da top kaybedince çok sinirleniyor, azıcık sakin olması lazım. Onun kadar etkili bir oyuncumuz yok, oyundan atılırsa çok zorlanırız. Sadece bu maç için değil, her maç için geçerli bu.

occasion dedi ki...

quaresma son 15 dk. dinlenmeye çekildi. ayak uyduran yok ki adama.

ibrahim üzülmez de çalımıyla renk kattı ilk yarıya. onun dışında hep aynı üzülmez.

xabialanso dedi ki...

1-0 oldu ii oldu,şuster ile ilgili soru işaretleri var kafamda, delgado nihat hilbert ne iş yapar, hoca körmüsün,allah belanı....

vts dedi ki...

afferin. defansif forvet nobre, holosko'nun gol atmasına mani olsun. dönen top böyle gol olur işte.

hepsini geçtim, delgado holosko ve hilbert pazarlanmak için oynatıldı büyük ihtimalle. ama 3 puan gitti.

xabialanso dedi ki...

necipsiz kadro yapanı Allah çarpar

ederlezi12 dedi ki...

Schuster bazı oyuncu , taktikleri denemek için yanlış bir maç seçti be aga . Belediye çalışıyor :)

gürhan dedi ki...

robinho mu?? de get, bi stoper bi de orta saha bul önce

marpione dedi ki...

@vts

bence tekrar izle o pozisyonu. esas holosko nobre'yi bozdu orda sarsaklığından.

nobre, tabata, delgado ve nihat ile q7 ve guti'yi takımda oynarken izlemek futbola ihanet ile eş anlamlı.

Adsız dedi ki...

-1-

Şimdi "ben demiştim demek istemiyorum ama" ayaklarına hiç girmeyeceğim, çünkü ben daha bu ilk 11'i görünce yeniliriz dedim. Birincisi zemin rezalet, bu sahada futbol oynanmaz. Schuster belli ki bir şeyler deniyor, halen kim gidecek kim kalacak belli değil, ama Türkiye Ligi'nin de o kadar hafif olmadığını anlamıştır umarım. Önceki maçlarda ne yaparsa tutması Schuster'e belli ki bir rehavet vermiş, ama Delgado'dan Guti yaratmaya çalışmanın büyük bir hata olduğunu anlamamış Schuster. Ayrıca maçı biz de kazanabilirdik, karşılıklı pozisyonlar oldu, ama daha çok gol atarsak biz kazanırız gibi bal göt taktiği üzerine de futbol oynanmaz. Hemen asalım keselim triplerine de girmemek lazım, ilk yenilgide Nihat'ı afaroz ettiniz. Neyse futbolculara geçelim tek tek, üşenmedim yazdım:

Cenk: Bazı pozisyonlarda inanılmaz zamanlama hataları yaptı, defans önde kurulduğu için libero gibi oynaması gerekiyor, ancak böyle devam ederse çok aşırtma golu yer.

Erhan: Bu adamın yaptığı hatalar Ferrari'nin başına patladı. Demiyorum ki Ferrari süperdi, ona da lafım var. Ancak ilk golde ilk basanın Erhan, ikinci golde ise çizgiyi bozanın Erhan olduğu açıkça görüldü. Bu adam Beşiktaş'ın sağ beki olamaz, gittimi gelmiyor, kademe anlayışı zayıf, etkisiz. Maçtan önce de söyledim, şimdi de söylüyorum.

Ferrari: Süper adam, çok kaliteli adam ama Schuster haklı. Defans önde kurulacaksa bu iş Ferrari'yle olmayacak. İskender'i kaçıran adam, Niang'ı Baros'u, UEFA da Torres'i Tevez'i nasıl yakalayacak. Ferrari normal defans kurgusunda bir numaralı adamdır, ancak böyle oynatarak adamdan nefret ettirmenin alemi yok.

Ersan: Beğendiğim sayılı isimlerden. İlk yarı biraz aksadı ama ikinci yarıda beğendim açıkçası. Gerektiğinde ileriye de çıktı, mücadele etmekten kaçınmadı, ayakta kalan nadir isimlerden oldu. Elbet hataları oldu ama zamanla daha iyi olacaktır.

İbrahim: Büyük kaptan, efsane isim. İyi hoş da olmuyor abi artık, yetmiyor Üzülmez. Mücadele ediyor fakat kapasitesi belli adamın, herşey bir yere kadar. İsmail ve Üzülmez'le nasıl yürüyecek bu iş bilmiyorum.

Ernst: Ayakta kalan bir diğer isim. Adam gibi oynadı, köpek gibi mücadele etti, ısırdı kopardı, hatta kendinden beklemediğim kadar ofansa destek verdi, gol kovaladı.

Hilbert: Birkaç pozisyon dışında etkisizdi. Helsinki maçındaki kadar etkili değildi, ancak şöyle de bir durum var ki Quaresma'dan sonraki en iyi kanat oyuncumuz bu adam. kim oynacak yerine? Nihat mı? Holosko mu? Allah korusun.

Adsız dedi ki...

-2-

Delgado: Olmuyor abi, yıllar geçti olmuyor, olmayacak da. Gol pozisyonunda Quaresma'nın koşu yolundan ziyade gerisine bıraktığı mükemmel pası görünce, ben el sallamaya başladım Delgado'ya. Bu adamdan Guti olmaz, ha kendi pozisyonunda etkili mi? Hayır. Elveda diyorum ben.

Quaresma: İlk yarıda en etkili isimdi, ikinci yarıda pek varlık gösteremedi. Yetenekleri tartışılmaz, takıma çok şey katıyor isteyince. Yalnız şöyle bir eksisi var bence, topu kaptırınca çok hırçınlaşıyor. Rakibine tekme falan sallıyor, aman yani. Zaten kadro kalitemiz ortada, oyundan atılırsa büyük sıkıntılar yaşarız, bize lazım bir adam.

Nihat: Nihat "The Friendly Ghost" Kahveci veyahut Nihat "Çiçek bir taraftar olursanız siz de birgün sahada Nihat'ı görebilirsiniz" Kahveci. Aldığı paraya kıyasla oynadığı futbol rezalet, onca parayı babama versem daha etkili olur emin olun. O sahadayken 1 kişi eksiğiz, ama bu yine de yuhalanmasını ve hakaret edilmesini açıklayamaz. Hiç yakıştıramadım taraftara, hani bizim çocuğumuzdu Nihat?

Holosko: Fiyasko. Aha da budur. Ötesi yok. Saçma sapan goller kaçırdı yine, takıma katkısı sıfır, kanat desen değil, forvet desen değil. 20 maçın birinde jeneriklik gol atacak diye Holosko izliyoruz, komedi.

Tabata: Kısa süre oyunda kaldı, pek bir yorum yapamayacağım. Ha daha önce sahada kaldıklarına dayanarak konuşursam, oldukça gereksiz bir oyuncudur. Zaten yabancı sayımız sıkıntılı, gönderilmesi yerinde olur.

Nobre: Kurtarıcı (hahaha) olarak oyuna alındı. Gerçi biraz tırmaladı, kafa vuruşları zorladı bugün. Fena değildi. Ama genele bakarsak kaç senedir bir bok yediği yok, uçuk maaşı da cabası. Sözün özü o parayı hak edecek bir futbol oynamıyor .

Guti: O girince oyunda bir kıpırdanma oldu, biraz daha oynasaydı oyuna ağırlığını koyabilirdi. Klası belli, ilk 11 başlaması yararımıza olur, yanında Necip'le tabiki.

Yani Schuster bugün Türkiye Ligi'yle tanışmış oldu. Biz de UEFA finali hayallerinden sıydıldık, Ferrari'nin bu sistemde olmayacağını, Robinho'ya gelene kadar iki tane adam akıllı bek oyuncusu alınması gerektiğini anladık. Halen Robinho'nun gelip de bunca derde derman olacağını düşünen arkadaşlara ben torrent linki atacağım, Heroes indirsinler izlesinler. Çok güzel dizi.

TA dedi ki...

ersan ve kaleci cenk i çok iyi oynadılar.cenk bir libero gibi görev yaptı adeta.ikinci golde topun ferrariye çarpması cenkide yanıltttı biraz.

beşiktaşın sorunu hep set hücumu oynamak istemesi.

barfilozofu dedi ki...

açıkcası garip gelebilir belki ama bugün delgado iyi oynadı, üstelik o mevkide olmasına rağmen. bu maçta en belirgin eksiklik orta sağanın diri olmayışı. ernst'te ciddi bir düşüş var. Hadi guti ile başlamıyorsun, necip ile başlayabilirsin. kaldı ki naçizane bir fikrim guti necip önleri delgado denenmeli. daha doğrusu nihat'ın oynadığı bölge diyebiliriz. birde bu delgado'dan defans bekleyen insanların 5 hafta sonra guti ile ilgili ne söyleyeceklerini çok merak ediyorum.

matiasemilio dedi ki...

çok da iyi oldu çok da güzel oldu..

AQ-47 dedi ki...

şuster istifa yae

Pamukk dedi ki...

robinho gelecek dertler bitecek.

Yorum Gönder

Ara