.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Ağustos 2010 Cumartesi

Maç Geyiği: Beşiktaş - İBB

İlk Yarı İzlenimleri:
- Sinan Engin, gene çıktın karşıma...
- Delgado'yu göreceğim tek MC pozisyonu şu şekilde olmalı: MC Delgado. İş yapar yakışıklı genç popçu kontenjanından. - Quaresma İbo'ya çalım atmayı, İbo da Quaresma'ya rakibi çaktırmadan formasından çekmeyi öğretmiş. 3 defa aynı işi yaptı la adam.
- Bu arada Quaresma'cım, iyisin hoşsun da, iki kişiyi çalımladıktan sonra dönüp onları bir daha çalımlamaya kalkmana gerek yok be abi. Yap ortayı kurtul.
- Ofsayt taktiği bozulursa fena bozuluruz.
- Daha Cenk Beşiktaş'ın birinci kalecisi olamaz. Tecrübe dediğin böyle bir şey işte.
- Hilbert'in arkasında Erhan ile performansı ile arkasında Ekrem ile performansı arasında dağlar kadar fark var. Villarreal maçında Türkiye standartlarının üstünde akışkan oynuyorduk, bu maçta Ernst statik, Delgado statik, Erhan statik, İbo statik. - Statik demişken, şu İstiklal Marşı statükosu nasıl oluştu bilmiyorum, ama tez elden bitsin yahu, yeter. - Holosko gene rakibin içinden geçmeye çalıştı. Kaç defa dedik maçtan önce şuna X-Men izletmeyin diye! - Fırat Aydınus sağlam adammış, Quaresma bana öyle çarpsa kendimden geçerdim herhalde.
Maç Sonu İzlenimleri:
- Bu zeminde ne geyik yapılır ne maç. Bu ne be?
- Schuster'in kafasındaki oyun ne kadar akıcı ise, yabancı kısıtlaması sebebiyle kullanmak zorunda kaldığı yerlilerle oynanan oyun o kadar statik. Olmuyor tabii. İyi ya da kötü, Helsinki maçında sürekli yer değiştiren Ekrem - Hilbert ve İsmail - Quaresma ikilisinin oyununa bakın, bugünkü Erhan - Hilbert ve İbrahim - Quaresma arasındaki mesafeye (son dakikalar hariç). Nasıl Zan yanındaki adamı bozuyorsa, Erhan da önündeki adamı bozuyor, bu net.
- Nihat konusuna hiç girmiyorum, sene başında mental olarak toparlandı sandıydım, yanılmışım. Ha, Nihat'ı yuhalayarak ve ıslıklayarak bu mental sorunları aşacağına inananlara da hiç girmiyorum.
Bu takım transfer gelene kadar Nihat'a mahkum, öyle ya da böyle. Bunu kabul edelim.
- Sorun: Eğer defansı önde kurup akışkanlığı ve top hakimiyetini sağlayamazsanız, ondan sonra 15 defa ofsayt taktiği uygulamak zorunda kalırsınız. Ofsayt taktiğini Ferrari ve Erhan ve Üzülmez ile uygularsanız da bu olur.
Ne Delgado ne Ernst top almaya geldi defansa. Bu sefer bloklar arası kopukluk olmasın diye önde kurduğunuz defans ile ortasaha arasındaki bağ kopuyor.
- Siz bu takıma Robinho'yu da alsanız, arkasında Erhan Güven olduğu sürece tam verimlilik alamazsınız. Topu atarsınız ona, beklersiniz ki çalım atsın şut çeksin. İşte sonra da İBB çıkar, çektirmezler o şutları ilk 10 dakikadan sonra.
Helsinki maçındaki Quaresma'nın yüküne bakın, bu maçtaki Quaresma'nın yüküne. Açık değil mi sorun?
- Belli ki 4 yerli defans ve kaleci olacak. Geriye kalan bir tane yerli yok Necip haricinde. O da rotasyonda olmak zorunda, çünkü Guti 50 maç çıkaracak durumda değil. Her maça Ernst - Necip - Guti çıkamayacaksan, temel sorunların gitmeyecek.
- Sözün özü: Bu takımdan ve sistemden umutluyum, lakin şu anki kadro yapımızdan umutlu değilim. Ve ne yazık ki bu yönde yerli pasaportlu bir hamle de gelecek gibi durmuyor transfer dönemi bitene kadar.
1 Eylül'e kadar "havaya girmemek" gerektiğini gösteren maç oldu bu. İyi oldu.
İçinde bulunduğumuz bu güzel günlerde karamsar olmakla suçlanıyorduk. Buyrun, sizin şimdi meydan.
- Ayrıca bu maç başında, ortasında ve sonunda Abdullah Avcı'ya küfür eden tribüne de yazık. Adam yere yatmadı, daha ne istiyorsunuz?

90 Yorum:

BJK4EVER dedi ki...

Kalecilerin genel olarak 80 dakika zaman gecirmesi serbest. Ondan sonra cezalandiriliyor, ki o da ilk seferinde uyari, ikinci seferinde sari, ucuncu seferinde hicbirsey oluyor genelde.

Bu kadroya gore oyun sasirtmadi beni. Delgado ben 2'li orta alana ait degilim diye bagiriyor, takim Necip ve Guti lazim diyor. Hilbert'in zaten hicbir ozelligi yok, ne hizi var ne teknigi ne yaraticiligi, Fink'e duz diyenler Hilbert'e ne der merak ediyorum. Delgado bence hala sol acik oynar ya da hic oynamaz. 30. dakikada 3 adam calimlayip sut cekti, iste bunu yapacak bu adam, Quaresma gibi oynayacak, o rolde. Orta alana koyarsan ne kosar ne basar, aldigi her topu kalabalik bolgede kaptirir. Ikinci yarida Guti ve Necip lazim. Birde Tayfur Belediyespor'un genellikle nasil defansif oynadigini, orta sahayi kalabalik tuttugunu ve 3 hizli forvetle hep rakip defansin arkasian uzun toplarla sarktigini anlatmiyorsa orada ne bok yiyor anlamiyorum.

Sarper dedi ki...

maç 0-2 bitti gibi, gs'nin geçen seneki yaşadığı bunalımı yaşamadan önce aklımız başına gelir inşallah.

Sarper dedi ki...

iskender'i beğenmişmidir acaba şuster?

ederlezi12 dedi ki...

Tüp mü patladı ?!

SirEvo dedi ki...

Tek ön libero Ernst ile yola devam. Eyvallah Şuster abi. :)

BJK4EVER dedi ki...

Bu rezaletin tek sorumlusu Schuster ve yaninda bir bok yapmayan Tayfur'dur. Tayfur Belediye'nin karakteristik ozellikleri anlatip Schuster'i uyarsaydi Schuster onlemini alirdi, ama Tayfur ezik ve mazlum bir karaktere sahip oldugu icin muhtemelen agzini bile acmiyordur, nefes bile almiyordur Schuster'in yaninda.

Boyle orta alanla cikarsan, ilk yaridaki rezil futboldan sonra oyuncu degisikligi yapmazsan boyle got ederler adami. Sokayim rotasyonuna, hem Zapo hem Bobo hem Guti hem Necip ayni anda dinlendirilmez, dinlendirsen bile Belediye gibi ters bir takima karsi yapmazsin bunu.

Bu arada Robinho'ya kesinlikle ihtiyacimiz da yok canim. Holosko muhtesem bir oyuncu, Delgado mukemmel, Tabata muhtesem, yeni transfer Hilbert dokturuyor, Nihat icin birsey soylemeye gerek yok zaten. Geciniz bunlari, tek adam gibi oyuncumuz Quaresma, biraz da Bobo, o da olmayinca tek basina bir bok yapamiyor Q7 iste, onu desteklesin diye Robinho diye kicimizi yirtiyoruz zaten. Bu nalet Nobre, Nihat, Holosko, Delgado oynamasin diye. Bu vasat ve kotu yabancilarla M.Denizli cok iyi bile idare etmis takimi bana gore. M.Denizli demisken, takimin basinda olsaydi bu maca Ernst-Fink ile baslardik, orta alanda rakiple kora kor oynardik, defansimiz mal gibi orta sahaya yakin oynamazdi, basa bas oynayip Q7, Guti, Bobo farkiyla alirdik maci, yalan mi???

occasion dedi ki...

holosko, delgado, erhan, üzülmez

kanayan yaralar..

ismail-q7 ekrem-hilbert ne de güzel gözükmüştüler geçen maç.


ve ofsayt taktiği çok ilginçti.

bu son deneme maçı oldu şusterin. artık as kodroya geçer.

baris dedi ki...

ferrari'nin hastasıyım ama bu anlayışta hakikaten yeri yok. madem ki schuster'in kafasındaki oyunu oynayacağız, o oyun schuster'in kafasındaki oyuncularla oynanacak. "geçen sene ferrari şükelaydı, nasıl gönderirsin" olmuyor demek ki.

Sarper dedi ki...

Tayfur'un gerçekten görev tanımı nedir? Şuster mi kendisini bloke ediyor? Yoksa o mu susuyor bilen varsa, "duyum"u olan varsa anlatsın.

Ersan'ı beğendim, Delgado'nun sahada neler yaptığını maçı benim gözlerim dışında başka birinin bana anlatmasına ihtiyacım var.

İbrahim Üzülmez yeminle şarap gibi futbolcu, ileriki haftalarda Q7 ile iyi olur. Ernst yanında adam yokken kötü oynuyormuş gibi gözüküyor ama onunda kabahati yok. yanına necip şart sanırım.

belediye bize güzel ders verdi, şuster önüne baksın, tayfurda bağırsın biraz lütfen

Schuster'in kafasindaki anlayisa uyacaksak sag bek Erhan, sol bek de Ibrahim Uzulmez olmayacak.

20 metre icinde oynayan defans ile ortasaha kopuktu yahu. Delgado sag olsun.

kma dedi ki...

ersan stoper ikilisinden biri değil sanki sol bek gibi oynuyor.

ferrari ile ersan olmaz. gol ferrari yüzünden değil. erhan'ın kademesine girdiği için ferrariye patladı.
erhan'la olmaz bu iş.

holosko, delgado ve tabata gitmeden olmayacak. varlıkları da kafa karıştırıyo. mecburen rotasyona dahil oluyorlar.

necip'i neden sonradan da olsa oyuna sokmadılar yahu?

ayrıca bugun takımın forveti kimdi alaşkına?

Abi sen Robinho'yu da alsan Nihat oynayacak.

Ortasahan 50 mac boyunca Ernst-Guti-Necip olamaz.

Robinho'dan once yerli rotasyon elemani sart. Su sag tarafa Ekrem'in biraz daha forvetini alsak bile olur. Ya da ortaya Ugur'un mental sorun yasamayacak olanini.

Ama Robinho gelse de, arkasi Erhan, solu Delgado oldukca o da "sikerler ulan" der. Ki "sikerler ulan" demeye Quaresma'dan 10 kat daha yakin bir adamdan bahsediyoruz.

akn dedi ki...

bence birisi Şuster'e "gemide" filmini izletmeli. erkan can'ın meşhur repliğini iyice özümsetmeli. hani o kamil'e söylenen repliği...

iyi oldu bu maç. 'dünya yıldızı teknik direktörler' türkiye ligini ciddiye almadıkça daha çok bavul toplarlar.

sozcelyk dedi ki...

ferrari bu takımın stoperi olamayacak , toraman geldiğinde belki de ersanın arkasına atılacak.

en azılı ferrari savunucusu ben zapo'yu aradım ve bundan sonra onu destekleyeceğim.

Sarper dedi ki...

beyler ferrari'nin ilk goldeki pozisyonda erhanın kademe hatası yüzünden oraya gidip hatanın üzerine kaldığını göz ardı etmeyelim

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bu maçta zapo oynasaydı skorun farklı olacağını mı düşünüyorsunuz allah aşkına?

BJK4EVER dedi ki...

1 yabanciyi rotasyonda kullanirsin o zaman, ama en azindan hucumda 4 oyuncu oynatip (Holosko, Nihat, Delgado, Tabata/Hilbert) 1 oyuncu verimi almazsin, adam gibi 3 tane hucumcun olur forvette. Schuster'e olan guvencim inanilmaz sarsildi, daha kotusu Tayfur harbiden bir bok yapmiyor, bu aksam cok belli oldu. Ne takim hakkinda bilgilendiriyor, ne rakip hakkinda, ne lig hakkinda. Yoksa Schuster takimi ve oyunculari tanimak icin bu kadar cok deneme yapmaz ve Belediye gibi tek taktigi3 onlibero ile orta alani tutup uzun toplarla rakip savunma arkasina sarkan bir takima karsi tek onlibero Ernst ve bu kadar one cikmis defans cizgisi ile oynamazdi. Derbilere falan da boyle bir kadroyla cikip rezil olursak devre arasini zor gorur Schuster.

kma dedi ki...

yahu takımın sorunu stoperler değil yahu.

bugun delgado yerine fink oynasa rahat yenerdik.
delgado yerine necip oynasa fark atardık.

yahu şu orta saha yüzünden başka yerler aksıyor gibi bi algı oluşuyor.

BJK4EVER dedi ki...

@Jessie

Zapo belki kagit ustunde en iyi stoperimiz degil, ama su an tartismasiz en formda stoperimiz. Ayrica bu kadar one cikan defansla oynayacaksak ve hele de rakip IBB ise ben stoperde kesinlikle Ferrari degil Zapo'yu tercih ederdim, bunun da maca ciddi bir sekilde yansiyacagini dusunuyorum.

sozcelyk dedi ki...

zapo olsaydı bu sonuç olmazdı demedim yeneriz de demedim , ama bu sistemde ferrari'yi savunacak da değilim.

göz var izan var kapalı alanda maldini olan adam açık alanda kimseye yetişemiyor , her topu uzun kullanması da schusterin oynatmayacağının net belirtisi.

artık savunmayalım ferrariyi schuster varsa ferrari oy na maz.

Yedigimiz ilk golde adm Erhan'in arkasina kaciyor, Ferrari'nin degil. Ferrari agir kaliyor, e kalacak tabii olayi o.

Yanindaki adam kademesi duzgun yapacak, Ferrari daha sonra mudahale edecek.

Ferrari'nin yerine Sivok'u koy o gol gene yenir. Zapo'yu koy bir ihtimal kurtarir.

* * *

Schuster Tayfur'u istemiyordu, hala istemiyor. Belli. Bu da ciddi bir sorun olmaya basladi artik.

enorton dedi ki...

@BJK4EVER

Haklısın Denizli olsaydı rakibe tek pozisyon vermeden maçı kazanırdık. Evet hücum organizasyonu olmazdı, topa hakim olan pas yapan takım biz olmazdık ama yenerdik.

Sezon başından beri duyduğum hücum futbolu bu mu peki merak ettim. Q7 topu alacak gidecek adam gececek içeri cevirecek. Bu mu hucum futbolu? Nerde pas? Nerde hucum organizasyonu, alan daraltmalar?

Rakibe sürekli ofsayt taktiği yapıyorsun dedim ki bu maç fark olur. Allah için istedim de 4-5 olsun diye. Çünkü bir şok yaşamak gerekirdi bu yalan rüyadan uyanmak için. Rakip biraz becerikli olsa zaten fark olurdu. Ernst bu sistemle geberir gider kaldıramaz. Yanında Delgado hiç olmaz. Delgado olmazsa Guti de olmaz. Orda necip ya da Fink olur. Guti onun önünde olur. Guti yi Ernstin yanına alıyorsun, tabatayı önlerine. Nihat yazık nerde oynadığı belli değil. 4-2-3-1 oynuyorsun Nihat yerinde değil, holosko yerinde değil, delgado yerinde değil. Bir de Denizliye derlerdi oyuncuları alışık olmadığı yerde oynatıyor diye. Valla Allah sonumuzu hayır etsin ama geçen seneki GS durumuna düşebiliriz. Q7 sakatlansa zaten sistem çöktü gibi.

Bir de şunu anlamıyorum kanattan çizgiye inip orta yapılıyor. Kafayı kim vuracak? Yedek klubesinden nobre mi, tribunden bobo mu? Nihat holosko ya oynuyorsun yerden oynaman lazım. 90 dk top şişiriyor defans oyuncuların. çünkü yapacak organizasyon yok. Ernst delgado defansa top almaya gelmiyor. Ferrari yapamadığı işi yapmaya çalışıp uzun topla oyun kurmaya çalışıyor. E hani zapo oyun kuruyordu zapo nerde tribunde hem de toraman ve sivok sakatken. Valla takımla yatıp kalkan biz değiliz, bu işi schuster ten iyi de bilmiyoruz ama gözüken tablo açık.

sozcelyk dedi ki...

ayrıca robinho da transfer edilmiş , ömer güvenç daha çok reklamını yapmak istedikleri için bekletiliyor salı çarşamba istanbulda olacak en yetkili kişiyle görüştüm bonservisi ve yıllık 6.5 milyon olan ücretinin yarısı sponsor tarafından karşılanıyormuş.

Shelbyl yine süper analiz etmiş ofsayt taktiğinin bu kadar göze batmasının sebebi topun bizde kalamayışı tamamiyle.Aynı taktik Hjk maçında da vardı ama top %70 oranında bizdeydi ve dönen topları kütür kütür topluyorduk.

Delgado ve Guti arasında ki fark bu taktiğin işlerliğini çok fazla etkiliyor.Gölge gibi sorumluluk almadan aman topu bana atmayın diyen bir Delgado ve bana ver bana ver diye her pozisyonda ortaya çıkan Guti.Ernst Delgado yüzünden bir de top çıkartmaya çalıştığı için helak oldu.

Ersan adam olacak gibi sonlara doğru İbrahim'in g.tü düşünce sol bek gibi oynamaya filan başladı.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bu schuster'in futbolunda delgado da oynamaz, ferrari da oynamaz, üzülmez de oynamaz, erhan da oynamaz.

o zaman bu adamların oynayabileceği bir futbol oynarsın.

bu futbolu fener karşısında toraman+zapoyla oyna niang o hafta gol kralı olur.

üç hafta sonra da zapo olmadı vidic'i getirmek lazım deriz.

teknik direktörün temel meselesi eldeki kadrodan maksimum verim almaktır.

ki bu taktikle 180 dakikalık lig maratonunda sadece 1 gol atabildik.

Ferrari sana Villarreal ile oynuyorsan lazim olur. Ama bu macta Zapo daha iyi olur.

Peki sorun Ferrari de ya da Zapo'da mi?

IBB karsisinda MC Delgado ile cikip defans ile ortasaha arasindaki bagi koparirsan, bir de yetmezmis gibi 40. metrede ofsayt taktigi uygularsan istedigin Italyan stoperi getir patlarsin abicim.

BJK4EVER dedi ki...

@kma

Ne Fink'i yahu, Fink kim? Duz topcu. Tek onlibero yeter, biz buyuk takimiz, sahaya en az 5 forvetle cikmaliyiz, rakip korkmali. Hem bak Schuster gibi bir antrenorumuz var, nasil da idare ediyor takimi, ofansif oynatiyor. Bu mac gol atamadik, en iyisi onumuzdeki macta Ernst'i cikaralim, hem Bobo hem Holosko hem Nihat ile baslayalim, en iyisi bu. M.Denizli cok korkak oynatiyordu takimi, ne o oyle 3 onlibero, korkac herifin biri, pisirik yahu, korkak oynatma hocam diye iyiki bagirmis tribunler, bak nasil bol forvetli sahane top oynuyoruz simdi. Hemde dunyada 3 orta saha ile oynayan takimi mi var, herkes cift forvet ve tek onlibero oynuyor, orta sahalar dunyadaki en onemsiz futbolcular, ne gol atarlar ne asist yaparlar, sadece kosarlar, hepsi dumduz.

enorton dedi ki...

Sn schuster şuanda diyor ki çok fazla gol pozisyonu yakaladık ama atamadı. Rakip daha az pozisyona girdi ama attı. Peki hocam iyi güzel de takımın en golcü adamı Bobo yu kadroya almazsan girdiğin pozisyonları kim gole çevirecek?

İlk 11 ler açıklandığında maçın bu noktaya gelceğini az çok herkes tahmin etmiştir zaten.Nihat'tan Amc,Delgado'dan mc olan bir sistemde topu ayağımızda tutamayacağımız o kadar netki.Topu ayağında tutmayıp alan daraltmassan daha çoook maçlar verirsin.

Bu bağlamda İbrahim Üzülmez ve Erhan çok zayıf ,hemen hemen her pozisyonda kararsız kalıyorlar adamamı koşayım yoksa pres mi yapayım derken iş işten geçiyor her top savunmanın arkasına ... yavaş tempo topu dinlendir kaptırdığın anda hayvani bir pres uygula.Olay bu ama bizimkiler 20. dakikadan sonra panik oldular...

Guti girdikten sonra takım zaten panik halinde olduğundan sistemde devre dışı kaldı oda etkisiz göründü.İlla bu taktikte diretilecekse tahtaya ilk yazılacak isimler Guti-Ernst-Necip olmalı.İşin kötüsü bunca maç geçmesine rağmen Schuster'in buları yedekleyecek kişilerin Delgado,Tabata olduğuna inanıyor olması.

BJK4EVER dedi ki...

M.Denizli ve tavsanlariyla dalga gecenler ciksin konussunlar simdi. Acaba bu mactaki 11'i ve degisiklikleri Denizli yapsa neler yapilirdi adama?

Tek uzuldugum nokta macin 0-2 bitmesiydi, keske 5 veya 6 tane yeseydik. Schuster bu ligin sandigi kadar kolay olmadigini, Ernst'in tek basina olmayacagini adam gibi gormeliydi. Bu takim herhangi bir maca tek basina Ernst ile cikarsa ve Fink'i takimdan gonderirse birakin Robinho'yu, Messi bile gelse bir bok olmaz bu takimdan. Ah be Mustafa hocam, keske sen olsaydin. Ernst-Fink ile catir catir top oynardik, rakibe tek pozisyon vermezdik, hucumda da Tello-Delgado-Holosko beceriksizleri yerine Quaresma-Guti oldugu icin 1 veya 2 gol alip alirdik maci.

Illa onlibero lazim degil, oynamasina Khedira-Schweinsteiger-Ozil de oynar; ama Schweinsteiger ile Delgado gures tutsa Schweinsteiger hem akliyla, hem fizigiyle Delgado'yu 3 saniyede asagi alir. Bizim sorun orada.

Ortasahaya Guti'yi koydugunda, adam topu aliyor, vermiyor; kesicilik yapmiyor ama alan kapatiyor.

Delgado'yu koydugunda toplu almiyor, veriyor; kesicilik yapmaya calisip alan bosaltiyor.

Guti'nin alternatifi Necip. Onun alternatifi de Fink. Ama Ernst de makine degil, ona da alternatif lazim.

Ligin 7. haftasinda Ugur ilk 11 baslayacak Delgado yerine. Fark eden cok da sey olmayabilir.

gökhan dedi ki...

e hani tek önlibero yeterdi. schuster realde iken 4-1-3-2 ile şampiyon olmuştu nasılsa, burada da bu şekilde başarılı olurdu, di mi güntekin? nede olsa gs saidou ile, fbde aurellio ile rahat şampiyon olmuştu. biz o günlerde bu düzene karşı çıkarken argümanlar bunlardı. o günlerde savunduğunuz şeyler yüzünden bügun schustere güvenim sarsıldı diyorsunuz ya garip vallahi.

neyse 2. tokat oldu bu. daha da ısrar etmez umarım schuster. hayır en olmayacak rakibe karşı denendi birde.

ne olursa olsun sercan için şartlar zorlanmalı. nihattan ben bile umudumu kestim. mental olarak bu kadar geri gitmesi, hele de şahane ispanya kariyerinden sonra böyle bir çöküş yaşaması akıl alır gibi değil. hem alternatifi olmayan boboya bir alternatif olur, hemde nihata olan bağımlılıktan kurtuluruz.

kma dedi ki...

@bjkever

fink veya necip olmadığı için ferrari tartışması dönüyor düşün.
sorun bulundu. ferrari yavaş. ferrari hızlı olsa yenerdik he mi?
yahu ferdinand olsa ne yazar bu orta sahayla.
cenk bile bugun libero gibi oynadı. o da kötü gözüktü.
erhan yüzünden hilbert kötü gözüktü.

hani boboyu kadroya almadın formsuz nobre bile elindeki tek santrafor. nihat ve holoskodan forvet yapılır mı yahu?

allah sonumuzu hayır etsin..

@BJK4EVER

Abi Fink'i gonderirse degil, Fink gitti zaten. Ben butun Robinholu hesaplarimi Fink'i yok sayarak yapiyorum.

Adsız dedi ki...

-1-

Şimdi "ben demiştim demek istemiyorum ama" ayaklarına hiç girmeyeceğim, çünkü ben daha bu ilk 11'i görünce yeniliriz dedim. Birincisi zemin rezalet, bu sahada futbol oynanmaz. Schuster belli ki bir şeyler deniyor, halen kim gidecek kim kalacak belli değil, ama Türkiye Ligi'nin de o kadar hafif olmadığını anlamıştır umarım. Önceki maçlarda ne yaparsa tutması Schuster'e belli ki bir rehavet vermiş, ama Delgado'dan Guti yaratmaya çalışmanın büyük bir hata olduğunu anlamamış Schuster. Ayrıca maçı biz de kazanabilirdik, karşılıklı pozisyonlar oldu, ama daha çok gol atarsak biz kazanırız gibi bal göt taktiği üzerine de futbol oynanmaz. Hemen asalım keselim triplerine de girmemek lazım, ilk yenilgide Nihat'ı afaroz ettiniz. Neyse futbolculara geçelim tek tek, üşenmedim yazdım:

Cenk: Bazı pozisyonlarda inanılmaz zamanlama hataları yaptı, defans önde kurulduğu için libero gibi oynaması gerekiyor, ancak böyle devam ederse çok aşırtma golu yer.

Erhan: Bu adamın yaptığı hatalar Ferrari'nin başına patladı. Demiyorum ki Ferrari süperdi, ona da lafım var. Ancak ilk golde ilk basanın Erhan, ikinci golde ise çizgiyi bozanın Erhan olduğu açıkça görüldü. Bu adam Beşiktaş'ın sağ beki olamaz, gittimi gelmiyor, kademe anlayışı zayıf, etkisiz. Maçtan önce de söyledim, şimdi de söylüyorum.

Ferrari: Süper adam, çok kaliteli adam ama Schuster haklı. Defans önde kurulacaksa bu iş Ferrari'yle olmayacak. İskender'i kaçıran adam, Niang'ı Baros'u, UEFA da Torres'i Tevez'i nasıl yakalayacak. Ferrari normal defans kurgusunda bir numaralı adamdır, ancak böyle oynatarak adamdan nefret ettirmenin alemi yok.

Ersan: Beğendiğim sayılı isimlerden. İlk yarı biraz aksadı ama ikinci yarıda beğendim açıkçası. Gerektiğinde ileriye de çıktı, mücadele etmekten kaçınmadı, ayakta kalan nadir isimlerden oldu. Elbet hataları oldu ama zamanla daha iyi olacaktır.

İbrahim: Büyük kaptan, efsane isim. İyi hoş da olmuyor abi artık, yetmiyor Üzülmez. Mücadele ediyor fakat kapasitesi belli adamın, herşey bir yere kadar. İsmail ve Üzülmez'le nasıl yürüyecek bu iş bilmiyorum.

Ernst: Ayakta kalan bir diğer isim. Adam gibi oynadı, köpek gibi mücadele etti, ısırdı kopardı, hatta kendinden beklemediğim kadar ofansa destek verdi, gol kovaladı.

Hilbert: Birkaç pozisyon dışında etkisizdi. Helsinki maçındaki kadar etkili değildi, ancak şöyle de bir durum var ki Quaresma'dan sonraki en iyi kanat oyuncumuz bu adam. kim oynacak yerine? Nihat mı? Holosko mu? Allah korusun.

Adsız dedi ki...

-2-

Delgado: Olmuyor abi, yıllar geçti olmuyor, olmayacak da. Gol pozisyonunda Quaresma'nın koşu yolundan ziyade gerisine bıraktığı mükemmel pası görünce, ben el sallamaya başladım Delgado'ya. Bu adamdan Guti olmaz, ha kendi pozisyonunda etkili mi? Hayır. Elveda diyorum ben.

Quaresma: İlk yarıda en etkili isimdi, ikinci yarıda pek varlık gösteremedi. Yetenekleri tartışılmaz, takıma çok şey katıyor isteyince. Yalnız şöyle bir eksisi var bence, topu kaptırınca çok hırçınlaşıyor. Rakibine tekme falan sallıyor, aman yani. Zaten kadro kalitemiz ortada, oyundan atılırsa büyük sıkıntılar yaşarız, bize lazım bir adam.

Nihat: Nihat "The Friendly Ghost" Kahveci veyahut Nihat "Çiçek bir taraftar olursanız siz de birgün sahada Nihat'ı görebilirsiniz" Kahveci. Aldığı paraya kıyasla oynadığı futbol rezalet, onca parayı babama versem daha etkili olur emin olun. O sahadayken 1 kişi eksiğiz, ama bu yine de yuhalanmasını ve hakaret edilmesini açıklayamaz. Hiç yakıştıramadım taraftara, hani bizim çocuğumuzdu Nihat?

Holosko: Fiyasko. Aha da budur. Ötesi yok. Saçma sapan goller kaçırdı yine, takıma katkısı sıfır, kanat desen değil, forvet desen değil. 20 maçın birinde jeneriklik gol atacak diye Holosko izliyoruz, komedi.

Tabata: Kısa süre oyunda kaldı, pek bir yorum yapamayacağım. Ha daha önce sahada kaldıklarına dayanarak konuşursam, oldukça gereksiz bir oyuncudur. Zaten yabancı sayımız sıkıntılı, gönderilmesi yerinde olur.

Nobre: Kurtarıcı (hahaha) olarak oyuna alındı. Gerçi biraz tırmaladı, kafa vuruşları zorladı bugün. Fena değildi. Ama genele bakarsak kaç senedir bir bok yediği yok, uçuk maaşı da cabası. Sözün özü o parayı hak edecek bir futbol oynamıyor .

Guti: O girince oyunda bir kıpırdanma oldu, biraz daha oynasaydı oyuna ağırlığını koyabilirdi. Klası belli, ilk 11 başlaması yararımıza olur, yanında Necip'le tabiki.

Yani Schuster bugün Türkiye Ligi'yle tanışmış oldu. Biz de UEFA finali hayallerinden sıydıldık, Ferrari'nin bu sistemde olmayacağını, Robinho'ya gelene kadar iki tane adam akıllı bek oyuncusu alınması gerektiğini anladık. Halen Robinho'nun gelip de bunca derde derman olacağını düşünen arkadaşlara ben torrent linki atacağım, Heroes indirsinler izlesinler. Çok güzel dizi.

enorton dedi ki...

Evet Fink gitti malesef :( Bir de şuna dikkat ettim Ernst bir çok yan topta ileri çıktı kafa vurdu şut çekti. Bunun sonucu da oyunun son yarım saatinde oyundan düştü. Bu haliyle 50 maçı bırakın 30 maçı kaldıramaz.

sozcelyk dedi ki...

@jessie

-ferrari oynamaz - zapo ya da sivok oynar

kaliteyi yükseltmekten söz etmiyorum bu sistemde geniş alanda ayağı daha iyi olan ve ''daha hızlı'' kademeye giren oyuncu ''daha iyi'' kademeye giren oyuncuduan daha öndedir.

ferrarinin dzekoya saliseler içerisinde üç hamle yaptığını konuştuk hep burda ama o zaman maç 30 metrede oynanıyordu ya şimdi ?

rakip elli kere ofsayta yakalandı yarın aynı sistemede ferraiyi yakalayan dümdüz eder , zaponun hiç yoktan kademe imkanı olacaktır ferrarinin o şansı da kalmıyor maalesef.

BJK4EVER dedi ki...

@shelbyl

Robinho'yu cok istiyorum, ama Fink gidecekse harbiden gelmesin Robinho. En azindan yildizlarimizla rezil rusva olacaksak Robinhi da olmasin bunlarin icinde. Fink'i sadece oyuncu olarak gormuyorum, bu takimin ve antrenorun felsefesini ortaya koyan kisi konumunda. Fink giderse ve Tabata/Delgado kalirsa bu takim bugunku rezillikleri daha cok yasar. Tersi olursa dogru duzgun top oynayip gule oynaya sampiyon oluruz. Benim hayalimdeki hamle Tabata ve Holosko ve gerekirse ustune para verip Sercan'i almak, Fink'i tutmak ve yanina Robinho'yu almak, iste komple takim dedigin boyle olur.

Massaro dedi ki...

Brother Ali,

Delgado icin cok iyi demissin, iki pozisyonda Quaresmaya o kadar rezil paslar attiki gol olabilirdi. Yine de Quaresma artislik yapmadi kendini parcalayip o toplara kostu.

Fink kalmali, alternatifi yok Ernst'in.

Adsız dedi ki...

Çok iyi mi demişim? Yanlışın var.

Adsız dedi ki...

Oradaki "mükemmel pas"tan bahsediyorsan ironi yaptım.

Massaro dedi ki...

Brother ali
Cok iyi derken, tespitin icin cok iyi dedim, yani Delgado'nun pozisyonlari harcamasi olayina bende katiliyorum.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

açıkçası bu düzende vidic+ferdinand olsa yine 0-2 yenilirdik.

ben ferrari'yi de ersan'ı da beğendim. mükemmel oynadılar da rakip 2 golde kaldı.

ferrari golde rakibe geçilmiş olabilir.

beşiktaş yiyeceği golleri zaten buna bağlıyor. yiyeceksem böyle yiyeyim diyor.

yani zaten savunmadan feragat ediyor. bu bir tercihtir.

ferrari roma'da, genoa'da oynadı. genoa italyanın en ofansif takımlarından biriydi.

beşiktaş şampiyon olduğu sene bir hacettepe deplasmanı oynadı. o maçın özetini bulun izleyin zapotocny neler yapmış, ne çalımlar yemiş.

öyle oynarsanız bu açıkları verirsiniz.

ferrari yedek te olabilir. ona sözüm yok. ama yine bu pozisyonları veririz.

cha dedi ki...

1-4-1-4-1 taktiğiyle çıktık sahaya. cenk arkada tek stoper. önünde 2 ön libero, o 2 ön liberonun önünde bir ön libero daha. ancak schuster'in atladığı bir nokta war ki kaleci-oyuncu sadece bizim küçükken mahalle maçlarımızda olduğu.

bir de nobrain insanı 2 kere arkasındaki holosko'ya bıraksa bir gol bulabilirdik.

maçta hoşuma giden tek şey ersan'ın beşiktaş'ta iş yapacağı. hele şu yerli kısırlığında iyi gelir bize.

Adsız dedi ki...

He pardon o zaman ben yanlış anladım hocam, kusura bakma =)

Massaro dedi ki...

jessie

defans bu kadar ilerde oynarsa her takima pozisyon verirsin, ve Mehmet yildizlar, Sercanlar, Baroslar IBB'li Ibrahim akin gibi degiller, onlara bir pozisyon yeter gol icin.

Ben sunu merak ediyorum Besiktas'in bu sistemini savunanlara/

Ersan-Ferrari gomulu defans oynasalar geride, Ernst biraz onde oynasa IBB sabaha kadar oynansa gol atamazdi, nasil atacak ki? Bu iki stoperin onde oynamasinin hucuma da hicbir katkisi yok, bir Marquez, Ronaldo gibi hucuma katilan adamlar da degiller.

Ilk pozisyonda Nobre arkasina birakmaliydi da, ikincisinde Nobre pozisyon almis vuracakken Holosko gelip Nobre'ye kafa atmasin bir zahmet.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@massaro schuster ikinci rijkaard vakasıdır arkadaşlar. o i.b.b maçının skorunu düşünmez. yarınları düşünür, bir felsefe, bir sistem oturtmayı düşünür.

bugün beşiktaş ibb yi yenmek için oynasaydı farklı oynardı.

o yüzden biz de 0-2'lik skora değil, schuster'in oturtmak istediği oyunu ne sürede oynayabiliriz, oturtana kadar ligden kopar mıyız veya o sisteme ne kadar yakınız diye düşünmeliyiz...

bu blogda milyon defa aynı şeyi söyledim. "tutarlı" olmak lazım.

denizli savunma futbolu oynatıyor diye söveceksek sövelim. o zaman schuster'e sövmeyelim.

beşiktaş'ın hedefi uefa kupası olmalıdır, robinho gelmelidir diyenlere saygı duyalım. lakin ersan'la, cenk'le, erhan'la uefa kupasının nasıl alınacağını da soralım.

beşiktaş iki ön libero oynar mı lan! diyenlere saygı duyalım. ama bugünkü oyunun gelişimini de irdeleyelim.

tutarlı olalım.

Sarper dedi ki...

@Massaro sana katılıyorum

stoperlerimiz pique gibi oyun kuramıyorlar sonuçta,yada puyol gibi yardır yardır gitmiyorlar

arkada dursa bekler ileri çıktığında ernst biraz daha geride dursa kontrataklar 3 kişi ile kesilemezmi?

Ze1903 dedi ki...

Bence bilinçli bir ofsayt taktiği yapmıyoruz defans ilerde kurulduğu için ortaya çıkan sonuç bu.Geçen maçlardada böyleydik fakat rakipler
ve ortasahamız farklıydı.Delgado Guti gibi defansa gelip top almayıp şeffaf bir şekilde dolanır,Necip'i oynatmayıp Ernst'i yalnız bırakırsak
adamlar ortasahada cirit atar ve orsahada kurduğumuz defansın bu hallere düşer.Fener maçına böyle çıksak Alex,Niang İBB li futbolculara benzemez
sonuç çok daha beter olur.Necip ve Guti bu takıma şart.Holsoko,Nihat,Delgado ile ne olacağını görmek için geçen senye bakmak
yeterli

tearkan dedi ki...

İyi oldu iyi. Schuster bu ligi çok hafife alıyordu; ama kazın ayağı öyle değil be hocam neyin ne olduğunu gördün umarım. Adını yazmak bile sıkıntı veriyor artık Delgado'nun. Onun oynadığı ortasahanınhali ortadayken hala Ferrari diyenleri anlamak cidden mümkün değil. Cidden merakımdan soruyorum Zapo olsaydı o golleri yemezdik diye mi düşünüyorsunuz? Forvette hattını ve ortasahada Delgado'yu görünce ben bu maç kanser olurum deyip izlemekten vaz geçmiştim maçı. İsabet olmuş.

kma dedi ki...

sakin olmak lazım evet.

ilk yarı aslında yeterince pozisyon yakalandı.

ferariye yapılan bi penaltı var.
mehmet yılmazı bariz gol şansı olarak direk kırmızıyla atması da gerekiyordu fırat'ın..

bunlar olsa ve maç 3-0 lehimize bitse q7'nin müthiş hareketleri, göze hoş gelen futbol falan diyecektik..

ama o zaman da şu an görülen eksiklikler gçrülmeyecekti. bu açıdan hayırlı oldu belkide.

@jessie

şu takıma nihat/holosko'nun yerine sercan olduğunu düşünsek, daha yararlı olmaz mıydı yahu?

sercan yerli kalitemizi artıracaktır.

söylemekten bıkmayacağım..

Massaro dedi ki...

Jessie

dedigine katiliyorum, sistem oturtmaya calisiyor, UEFA yi kazanacak sistem kazandirmaya calisiyor.

Yalniz su takim biraz daha boyle maglubiyetler alsa ligden kopsa, futbolularin konstantrasyonu kaybolur sonra ne uefa ne birsey.

Sarper ben de onu diyorum, IBB bize baska sekil gol atamazdi

Strateji dedi ki...

Cenk'le Ersan'ı beğendim. Özellikle Ersan iyi rotasyon oyuncusu olur. Cenk de sürekli oyunun içinde kalıyor. İkisi de yararlı olacaktır diye ümit ediyorum.

Delgado maç boyu ortaya yaklaşmadı hiç. Defanstan top çıkaramayıp, sürekli uzun oynamamızın temel sebebi Delgado'ydu. Bunu Schuster'in taktik tercihinden çok, Delgado'nun takımdan gönderilme stresine bağlıyorum. Sürekli hücum oynayıp, kendini göstermek istediğinden, geriye gelmedi hiç.

Holosko'dan ne yazık ki santrafor olmaz. Finishing'i yerlerde sürünüyor. Ya 60-70'den sonra, öne geçtiğin maçlarda yorulan rakibe karşı oyuna sokacaksın ya da ancak -sakatlık/kart cezası durumları olduğunda- sağ kenara koyacaksın. Paslı oyunda hiç işi yok Holosko'nun.

Nihat mental problemlerden öte, fiziken yetersiz. Kaç kez kıçını kaldıramadı, sayamadım. Geçen sene askere gitti diye bir şey denmedi ama hala doğru zamanda hamle yapamayacak durumda olması normal değil. Bir de ilk yarı kanatta topla buluştuğunda topu hemen Erhan'a ya da Quaresma'ya verdi ve hızla içeri kaçtı. Kanat organizasyonu yapması gerekirken, Quaresma ve Erhan'ı yalnız bıraktı sürekli.

Defansı orta sahaya çıkarmak ve orada tutmak, önde basmak için topun takımda kalması gerekiyor. Aksi olduğu zaman bu sonuç normal. Faturayı Ferrari'ye kesmenin manası yok. Bir de, İskender'le İbrahim 8 derece miyop olmayıp, defans çizgisinin nerede olduğuna iyi bakabilseler, çok daha fazla pozisyona girebilirlerdi.

Ernst orta sahada tek başına olmuyor. Herkes biliyor bunu, uzun uzun yazmaya gerek yok.

Erhan'ın Hilbert'in performansını düşürdüğü tespitine katılıyorum. İbrahim Toraman stoperde kullanılacaksa, Ekrem sağ bekte ilk tercih olmalı. Erhan çok diri, yorulmayan, sürekli ileri geri çalışan, bindiren bir bek. Schuster'in gözüne de bu yüzden girdi. Geçtiğimiz sezonun başlarında Mustafa Denizli de ilk Erhan'ı kullandı bekte, ama hücumda pas tercihleri yanlış olunca, 3-4 maç sonra vazgeçmişti. Schuster de zamanla anlayacaktır bunu.

İbrahim Üzülmez'e sadece şapka çıkarırım. İsmail mümkün değil formayı kapamaz bu gidişle.

Her maç duran top organizasyonlarında ilerleme kaydediyoruz. Geçtiğimiz sene kanatlarla beraber, en temel eksikliğimiz buydu. En çok buna seviniyorum ben. Çalışılmış kornerler, frikikler atılıyor, idmanlarda bunun üstünde durulması sevindirici.

Sonuç olarak, ilk maçlarda bu tür bir sonuç olması iyi oldu. Schuster nasıl bir ligle karşı karşıya olduğunu anlasın. Viktora Plzen maçında gördük, inatçı bir hoca değil Schuster. Mümkün mertebe sadece Ernst'le oynama sevdasını minimize edecektir. Ama yine de sezon içerisinde %20-30 bu düzenle oynayacağımızı düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

Ferrari'nin ağır kaldığı doğrudur, bence defans önde kurulsun fantezisine grişilmese halen en iyi defans oyuncusu Ferrari'dir. Ferrari bek oyuncudu değil, çok hızlı olmak zorunda da değil. Adamın kademesi mükemmel, müdahaleleri olay. Hızla kaçan adama yetişmekte zorlanabilir, her defans oyuncusu hızlı mıdır? Ancak şöyle de bir gerçek var ki iki gol de Erhan'ın hataları yüzünden geldi. İlkinde Erhan piyasada olmadığı için Ferrari ilk basan adam konumuna düştü, arkasına sarkınca da gol geldi. İkinci golü akşam dikkatli izleyin, Erhan'ın yaptığını görünce götünüzle güleceksiniz.

bacon1903 dedi ki...

Bu maci bu hale getiren kisi firat aydinustur.Butun herkesi bir sevinc aldigi icin kimse bahsetmiyor medyada bunlardan ama ferrariye yapilan net penalti.Mehmet yilmaz bariz son adam kirmizi kart!!!Boyle oynucaz ki bu cikarttigi kadro yanlisti schusterde farkina varmistir artik umarim!!!!(Plzen macinda farkina varamamis)Delgado-Hilbert yollanmali yerlerine fink geri gelmelidir.Gorunen koy kilavuz istemez!!!!Hilbert finkten iyi topcu degil bizim ihtiyacimiz orta sahada sag kanat degil kesinlikle!!!

kma dedi ki...

maçın en kötüsü holosko olabilir sanki.

trt de tekrar izleyince aynı feyyazın söyledikleri dikkatimi çekti.

nihatı dağlara taşlara vurduğu topta holosko resmen defans adamı gibi bozdu nihatı.
son dakikalarda da nobrenin topuna girmeye çalışırken nobreyi bozdu.

ilk dakikalarda da sürekli gözü yedek kulubesinde. maç içinde 1-2 kere denk geldi.
3-0 lık maçta 3. golü attıktan sonra da aynı bakışı yaptıydı.

hüzünlü bi bakış bu bence. acaba iyi oyuncu olduğum belli oldu mu bakışı..

Adsız dedi ki...

@kma
Yahu öyle bir anlattın ki içim burkuldu, empati kurdum adamla. Ama bok gibi oynuyor pezevenk, duygusallığa yer yok! Bundan sonra çelik gibi sinirlere sahip olacağım.

EnisteKolaKoy dedi ki...

ilk yarı yüklenirken sıkıştıracaksın birisini arkadaş. holosko'nun kesip nihat'ın vuramdığı pozisyon deli etti beni. daha 1. dakika belediyenin hatasıyla quaresma'nın girdiği pozisyon gol olsa farklı bir maç izleyecektik. olmadı yapacak bişey yok, ama bobo'nun bu maçta olmamasının nedenini schuster'in hala oyuncu denediğine yoruyorum ben.

Strateji dedi ki...

Yenildik diye hemen hakeme sallamalar başlamış. Hele bi durun abi, daha 2. haftadayız, yeni başladı lig.

Evet, o pozisyonda İBB'li son adamdı ve dolayısıyla kırmızı kart çıkması gerekiyordu ama Fırat Aydınus çarpma olarak değerlendirdi o pozisyonu. Zira bulunduğu açıdan göremedi nasıl olduğunu. Gayet iyi maç yönetti bence, yardımcılar da bütün ofsaytları kaçırmadan çaldı. Hakemi falan bırakın, biraz sahadaki oyuna bakın.

SirEvo dedi ki...

"Mağlubiyeti haketmedik" diye açıklama yaptı Schuster. Şaka yaptı diye bir an ekrana baktım ben, ciddiydi.

kma dedi ki...

@brother ali

holosko olmayacak artık bu saatten sonra. bu psikolojiyle istenen patlamayı da yapamaz artık.

yolu başka yerde açık olsun..

holosko- delgado- tabata'yı verip sercan'ı alalım.

fink de gitmesin..

bacon1903 dedi ki...

Sorun yedigimiz goller degil bu macta!!!Ben ersanida begendim ayrica!!!Gol atmak bizim takim icin yuzyilin en buyuk olayi sanki takim bu konuda tikanmis durumda ne yazikki!!!Schuster cok inatci adam boyle skorlarla karsilasabiliriz ama takim hep boyle oynamaya caliscakki dogrusu bu sadece sectigi adamlar yanlis!!!!Su delgadoyu satinda ernstin yaninda bir daha gormeyelim allah askina!!!!

Adsız dedi ki...

Holosko, Delgado ve Tabata gönderilsin bence de, miladı doldu hepsinin. Ancak olay orada bitmiyor, tek başına ne Sercan ne Robinho çözüm olur bize. Artık Nihat, Nobre, Erhan, İbrahim Üzülmez, Uğur İnceman gibi adamların tümünün taze kanlarla değiştirilmesi lazım. Mecbur oynuyor bu herifler bir şekilde, biri sakatlanıyor, diğeri yabancı sınırına takılıyor, öbürü yoruluyor derken her sene aynı herifleri izleyip dizlerimizi dövüyoruz. Yerli kalitesinin yukarıya çekilmesi lazım kesinlikle, hemen olur yavaş yavaş olur bilemem. Ama bunu görmemek için kör olmak lazım.

Yeni geldim maçtan. Yazıyı da, yorumları da okumadım. Televizyondan takım nasıl göründü bilmiyorum ama şöyle özetleyebilirim:

1) Erhan'a Bank Asya'da forma veren teknik direktör çıkarsa onun kafasına sıçayım. Ben ömrümde bu kadar pozisyon bilgisi kıt, bu derece kademe anlayışından uzak bir adam daha görmedim. İlk yarı en az 6-7 pozisyonda bölgesini bırakıp dağlara taşlara gitti. Bunlardan en az 3-4'ü tehlike oldu. Olmayanlardan bir tanesi ofsayt diye kesildi, ki benim olduğum yerden gördüğüm kadarıyla değildi. 1 tanesinde de İskender topu tutamadı. İkinci yarıda da ilk golde yine alanını boşaltıp adamını kaçırdı ve golü yedirdi bize sağolsun. Ferrari'nin çok parlak bir maç çıkardığını söyleyemem ama ilk gol başlı başına Erhan sayesinde geldi.

2) Delgado ve Nihat'ın aldığı her kuruş haram olsun. İkisi çıkarken de ıslıklamadım ama insan taraftardan utanmıyorsa, takım arkadaşlarından utanır yahu.

3) Holosko için ilk gün ne düşünüyorsam, hala aynı şeyi düşünüyorum. Holosko Beşiktaş'a atılmış sağlam bir kazıktır.

4) Bu neyin rotasyonu? 1-2 oyuncu dinlendirdin de, bu nedir yahu? Sebebi sakatlık mıdır bilmiyorum, zira dediğim gibi maçtan yeni geldim ve neden kadroda olmadıklarını bilmiyorum. Ancak Necip, Bobo bu takımda nasıl olmaz? Guti ve Ekrem, Delgado'yla Erhan yerine nasıl oynamaz? Daha kadrolar okunurken kardeşimle maçı kaybedeceğimizden emindik. Hadi böyle başladın da, ilk yarı bittiğinde Delgado ve Nihat sürünürken, neden hiç olmazsa birini oyundan almazsın? Devre arasında "eğer bu adamları şimdi çıkarmazsa, çıkardığında kesin ıslıklanacaklar ve bunun tek suçlusu Schuster olacak" dedim yanımdaki arkadaşlara. Haklı çıkmış olmaktan nefret ediyorum.

5) Çıplak gözle izlemeden yorum yapmak istememiştim. Nihayet izledim. Hilbert için sadece şu kadarını söyleyebilirim, vasatın altında bir futbolcu. Ben maç boyu bir tane düzgün orta yapamamış kanat oyuncusunu neyleyim Allasen?!

6) Quaresma iyiydi falan da, şu maçın tartışmasız en iyisi İbrahim Üzülmez'di. Umrunda mıdır bilmiyorum ama benim hakkım sana helal olsun kaptan.

7) Maç sonu Abdullah Avcı'ya küfredip sonra da üstüne su şişesi falan atmaya kalkan denyolarla kavga ettim yine yeniden. Gerçekten de tribün her geçen gün daha çok çapulcu doluyor.

sozcelyk dedi ki...

@brother ali

dubai'nin al cezire takımı tabata ve delgado için teklif yapmış bugün sahada bir yöneticisi de varmış ancak schuster ikisinin de kalması yönünde rapor belirtmiş.

yarın ikisinden biri dubai'ye gidebilir dendi.

91.schester e kim akıl veriyorsa sayesinde kaybettiğimiz maçtır. adam bilmiyor rakibi tabi. tutup defansın göbeğini orta sahaya kuruyor. beklerse resmen açık gibi oynadılar. ibrahim 36 yaşında. soldan çıktığı ataklarda geri dönemedi yada dönerken zorlandı. erhan daha çok deneyimsiz. halbuki sağa ekrem i sola ismail gibi hızlı bir oyuncuyu alsaydı her şey çok farklı olabilirdi.

cenk bildiğin stoper gibiydi. herhalde bir kalecinin herhangi bir maçta bu kadar koştuğunu ender görürüz.

ferrari bence iyiydi ama arkaya atılan onlarca toptan sonra iyice yoruldu. bir bakıyorum sağ bekte top karşılıyor, bir bakıyorum ortada bir bakıyorum sol bekte. neden çünkü bütün defans iki kişiyle yapıldı nerdeyse.

ersan ın uzun topları iyiydi bence. gelecekte beklentim olabilir. defansta da sırıtmadı.

erhan tecrübesiz ama elinden geleni yaptı.

ibrahim yaşlı ama elinden geleni yaptı.

ernst tek başına kaldı orta sahada ama gelip hiç top aldığını görmedim defanstan. ama mücadeleci ruhunu geri kazanmaya başlamış.

delgado oyunu kuran beyin olmalıyken yerini yadırgadı ve defanstan gelip top almadığı için ataklarımız 40 - 50 metreye atılan uzun toplardan oluştu.

quaresma için söylenecek söz yok.

holosko elinden geleni yaptı ama toplamda hiç bir şey yapamadı.

hilbert elinden geleni yaptı ortaları iyiydi ama topa vuracak adam yoktu.

nihat maalesef çok kötüydü. neden böyle bilmiyorum bu adam. umarım düzelir yoksa yakında yedek kalmaya başlar.

özet geçmek gerekirse; ortasahada defansımızın arkasına atılan onlarca top, beşiktaş ın 40 - 50 metrelik uzun toplarla hücum yapmaya çalışması, beklerin açık gibi oynaması mağlubiyeti getirdi.

schester duygusallığa kapılıp herkesi oynatmaya çalışmak yerine önce takımın oturmasını sağlamalı. gerisi zaten gelir.

Adsız dedi ki...

@natura horror vacui
Her dediğine katılıyorum, ancak Hilbert'e gelene kadar gönderilecek çok adam var. Ha bugün iyi miydi? Asla. Ama yine tekrarlıyorum, Quaresma dışındaki tek kanat oyuncumuz Hilbert, Ekrem'i de sağ bek olarak düşünürsek. İbrahim Üzülmez'e gelince, evet tırmalıyor yırtınıyor da senelerdir böyle be abi. Ötesi yok. Bak Ersan da tırmaladı bugün, ama kumaşın kalitesi belli oluyor az buçuk.

Adsız dedi ki...

@sozlecykk
Eğer Schuster Delgado ve Tabata'nın takımda kalması yönünde rapor veriyorsa, ben aramızda para biriktirip Schuster'i vurduralım derim. İkisinden biri neden, ikisi de gitsin işte. Hatta yanında Holosko'yu da verelim, 2 alana bir bedava. Peki kimleri gönderecekmiş Schuster efendi? Ben inanmadım bu habere, inanmak istemedim doğrusu.

sozcelyk dedi ki...

maraton programında açıkladılar.

gösterilen şapkalı kişi el cezire yöneticisidir , delgado ve tabatayı alamadıkları için üzgün görüşmeler chuster takımda kalmaları yönünde rapor verdiği için tıkandı ama birkaç gün içerisinde en azından birini kadrosuna katmak istiyorlar dedi ömer güvenç.

tearkan dedi ki...

İçimden takımın zaaflarının ortaya çıkması açısından iyi oldu diyorum; ama basın toplantısında mağlubiyeti hak etmedik diyen Scguster'i görünce de korkuyorum açıkcası. Cidden böyle düşünüyorsa işimiz var demektir.

Adsız dedi ki...

Adam üzülmüş bir de, hey garibim dünyadan haberi yok tabi. Benim içime nedense Fink ve Ferrari gönderilecekmiş gibi boktan bir his kapladı şimdi. Bugünkü gollerin faturası da Matteo'ya kesilir zira.

asist time dedi ki...

Bugun bir davetden oturu macı izleyemedim ama bu sabah maca gidecek arkadaslarla sohbet ederken inşallah Schuster rotasyon olayına girişip de macera aramaz diyordum ki korktugum sey basımıza gelmiş. Bence bu yenilgi de yonetiminde hatası var o da bu saate kadar gonderilmesi kesin olan yabancıları gondermemesinden kaynaklanıyor. O kadar kadro şişik ki hoca da dogal olarak gormeden karar vermek istemiyor ve kafası karısıyor. Dur şu oyuncuyu bi de surda deniyim bu bakalım su pozisyonda nasıl verim saglayacak derken fazla oyunculardan oturu kafası karışması cok normal.

Bugune kadar Tabata-Delgado-Holosko uclusunden en az ikisini yollamaları gerekiyordu. Tabi herhangi bir gelişme olmayınca hoca hala Delgado'nun ortada verim alıp alamayacagını tam gormek ister. Veya Holosko'yu bide en ucta denemek ister vs..

Yani bu kadar cok yabancıdan dolayı hocanın kafası daha çok karışmadan acil olarak artık bazı yabancılar yollanmalı.

berthelemy dedi ki...

schusterin sistem adamı olduğu belli. ibb maçını değil oturtacağı sistemi düşünüyor. mesele jessie'nin dediği gibi ikinci rijkaard vakası olup olmayacağı.

adamın kafasındaki sistem herkesin oyun içinde akışkanlık yakaladığı bir sistem. stoperi her an 18 civarında görebiliriz, amc yi stoperden top alırken, açıklarla beklerin, sol açıkla sağ açığın yer değiştirdiği, orta saha elemanlarının sürekli gidip geldiği bir oyun istiyor anladığım kadarıyla. bu sayede topa sürekli sahip olup rakibi geriye itmak istiyor. defansın ilerde kurulmasının sebebi de bu zaten. defans geride kurulsun gol yemeyelim demek kolay. o zaman denizli niye gitti o da oynatırdı onu, schustere ne gerek var.

bu sisteme oyuncuların ne kadar uyum sağlayacağı önemli. evet bu sistemle erhan da oynamaz üzülmez de oynamaz delgado da ferrari de oynamaz. ama şu anda oynamaz. taktik zeka denen şey varsa bu futbolcularda bal gibi de oynarlar. zamanla öğrenirler hocanın kendilerinden neler istediğini. o yetenek yoksa oynayamazlar tabi. schusterin zaman kaybetmemek için bu konuda hangi oyunculara güvenebileceğini çabuk değerlendirmesi lazım. delgado'yla olmadığını görmek için schuster olmaya gerek yok mesela.

schuster'e düşen diğer görev de sistemi oturtayım derken yerel özellikleri ihmal etmemesidir. ikinci rijkaard vakası olmaması için bu gereklidir. en basidinden türkiye liginde tek kişiyle orta sahayı kapatmaması gerektiğini bilmelidir.

schuster'in inatçı bir adam olduğu hep söylendi. kafasındakileri uygulamaktan vazgeçmeyecektir. vazgeçmesin de zaten. birşeyleri değiştirsin. geçen sezon bundesliga'ya bayern münih rezalet girmişti. herkes louis van gaal'in bayerne uymadığını söylemeye başladı, ki van gaal de sistem adamıdır. sonunda sistemini oturttu, sezonu nasıl bitirdiği malum. o yüzden böyle yenilgilerle enseyi karartmaya gerek yok. achuster'in rijkaard mı yoksa van gaal mi olacağını göreceğiz. ben ikincisi gibi olacağına dair gayet umutluyum.

sembolist dedi ki...

Arakdaşlar,2 sene önceki bizim Skibbe'li Galatasaray'daki krılgan takım hüviyetini çağrıştıran bir Beşiktaş izledim bu akşam.Lincoln-Kewel-Arda-Baros ve hatta Nonda'nın çoğu maçta birarada oyandğı maçlardan bir esinti gibi oldu bu akşam..
Tek üzüntüm bu akşam hesabın,Şuster'in fazla benimsemedği ferrari'ye kesilecek olması.
(Bu arada,bu yıl Gs diye bir takım sahada olmadğı için,sık sık yorum yapcam Beşiktaş çin:)
sağlıcakla..

bacon1903 dedi ki...

Ya bjk 8 pozsiyonda 0 cekti.BB 3 pozisyonda 2 gol bu kadar basit bu geceki oyun.Kotu mu oynadik bence hayir.Bu kadar pozisyon kacarsa kaybedersin!!!

Adsız dedi ki...

Başka sitelere falan da bakıyorum da, iki gün önce Fink kalsın diyenleri linç edenler, şimdi nasıl da tutuşmuşlar "Fink abi, çok savaşçı" diye. Gerçi bunların sistemi böyle işliyor, kim yoksa kıymete biniyor. Bugün Zapotocny oynasaydı da yenilseydik, "Ferrari abi, italyan aygırı" diye ağlayacaklardı. Böyle de bir futbol anlayışımız var, günübirlik kararlar alınıyor her maçtan sonra.

kma dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
TA dedi ki...

hücum futbolu güzelde ileride toplu halde olmak güzelde güzel olmayan yanlış olan ileride sağlam basamamak.sağlam basamayınca defansı suçlamak olmaz.defans doğal olarak çizgi halinde ileriye çıkıyor ofsayt taktiği ile.eğer defansın önündeki hücumcular sağlam pres yapmıyorlarsa rakibin doğru ve rahat pas kullanmasına izin veriyorlarsa defansın ileri çıkması (ofsayt taktiği) işe yaramaz.suçu ferrariye atmamak lazım bu durumda.her zaman yüzü kaleye dönük hücum oyuncusu sırtı kaleye dönük her defans oyuncusunu geçer.bu terry olsa bile.hal böyle olunca ferrari ağır ithamları bence yanlıştır.ağır olan hücumcuların aksayan pres gücüdür.
barcada defansını ileri çıkarır her zaman ama ileride top kaptırdığında acayip prese alan daraltmaya başlarlar.

maçta kaleci cenk harikaydı.ersanda çok iyidi.

TA dedi ki...

bacon beşiktaş kötü oynamadı ama ibb de abartılacak futbol oynayamadı.ligde daha organize hızlı çıkabilen takımlar var.beşiktaşın hücumcularının az pres yapması deplasman maçında plezen faciasını getiriyordu.yani anlayacağın her rakip ibb değildir.ve ilk yarıda bile cezalandırabilir bu beşiktaşın oyun kurgusunu.mesela geçen senenin kasımpaşası.geride iki pas yapıp beşiktaşın etkin olmayan presini kırıp çok rahat pozisyona girebilirdi.keza 2 sene öncesinin sivası.

birde şu varki rakiplerde armut değil izliyor beşiktaşı.bu ofsayt taktiğinden kurtulmak için planlarını şimdiden hazırlıyorlardır.

bakın ibb kaç kez ofsayta düştü.demekki rakipler etkin olmayan presi kırıyorlar.yakında rakipler ofsaytada düşmeyeceklerdir.bu maçta bu kadar çok ofsaytla rakip atakları durdurması hiç hayra alamet değil.ofsayt taktiği rakibe pres yaparsın bazen rakip bu presten kurtulur ikinci önlem olarak ofsayta düşmesini sağlarsın.ama sen ileride hiç pres yapmadan(etkin) her defasında rakibi ofsayta düşürmeye kalkarsan durum vahim demektir.

Adsız dedi ki...

Bir de şu İbrahim Akın denyosundan her fırsatta gol yiyoruz ya, ruhumda kapanmayacak yaralar açılıyor.

Cogunlugun artik ruya halinde olmadigini gormek guzel. Soruna dair tespitlerimiz azamiyetle uyusuyor.

Bu mac belki de sampiyonluk hikayesindeki cok iyi bir mac olacak.

Lakin ben bu yazinin sonunda yazdigimi da tekrarlamak isterim:

"Bu takımdan ve sistemden umutluyum, lakin şu anki kadro yapımızdan umutlu değilim."

Schuster'e guvenmemiz lazim, 1 Eylul'e kadar, kadro kesinlesene kadar bir manyaklik daha gelebilir. Ama baska bir sistem ve huviyet yerlesecekse eger, boyle yerlesecek.

sozcelyk dedi ki...

ben schuster'e çok güveniyorum ama yabanı kontenjanına takıldığı için istediklerini kolayca gerçekleştirebilecek mi ondan emin değilim açıkçası.

buca maçından çıktık yabancı kontenjanı dedi

helsinki ve plzen maçında iyi oynadık hilbert soruldu , iyi oynuyor ama ligde oynatamam kontenjanımız dolu dedi.

ibb'ye yenildik yabancı kontenjanından nefret ediyorum dedi.

kadro planlamasını en doğru şekilde yapıp sonra doğru yabancıları doğru yerlerde oynatabilmesi uzuuuun zaman alıcaktır. (yabancı oyuncu tercihleri yerlileri direk etkilediği için onlara değinmedim )

hiçbişey oynamayan nihat zorla oynatılıyor bi boka benzeyen tek forvet adamı bobo tribüne çıkmak zorunda kalıyor son 5 maçta çok iyi oynamış zapo 18'e bile alınamıyor.

rakiplerimizin kadrosu bizden vasat dahi olsa kimi nerde oynatacağı belli , şurda sıtoç oynar şurda niang şurda baroni oynar diyebiliyosun

söyleyin bana tabata nerde oynar,holosko nerde oynar guti nerde oynar?

schuster bir cevap verirse hepimiz rahat edeceğiz.


bi de öyle bir takımız ki ernst sakatlansa bank asya terk.

alper dedi ki...

şu amçtan alıncaka 5 tane ders var.saydım net ve tam olarak 5 tane ders.

1-şuster hoca değil
2-şuster hoca değil
3-şuster hoca değil
4-şuster hoca değil
5-şuster hoca değil.

senin sol elinle sağ kulak memeni okşayışını da,rotasyonununda,delgadonun,holoskonun nihatınında ta....
1 aydır holoskonun ve nihatın futbolcu değil insan olmadığını bile antrenmanda anlayamıyorsan bırak bu işleri.langırt ta bile 3 orta saha var.senin zekana atlayım ben.ilk 5 e girsin bu şuster ve beşiktaş çıplak gezcem taksimde.derhal kovulması lazım.hatta teknik direktörlük diploması varsa elinden alacaksın adamın.söve söve dilim şişti hala konuşamıyorum.şusterin çakır gözlerine renk veren iris tabakasına atlayım ben.kör olsa görür adam be.

Sarper dedi ki...

Basında yorumlar günübirlik yapıldığı sürece, bir kaç kişi dışında genel tabloyu görme alışkanlığı olmadığı sürece gününde çok adam yuhalanır, çok adama bu adam komedi yaw denir, çok adam istifaya çağırılır

biraz daha sağduyu arkadaşlar, birazcık sabır

dünki maçta hilbert'in direğin dibinde topa vurduğu duran top organizasyonunu düşünüyorumda, kaç sene oldu böyle bilinçli organizasyon izleyemeli hatırlayan varmı?

AQ-47 dedi ki...

@ alper

yeni theotheo mu olcan yoksa? :)

cakmaktas dedi ki...

hayrı ben sunu anlamıyoru herkes gormezlıkten gelmıs ama ılk yarı defans blogu orta sahaya yakın oynadıgı ıcın sıfır pozısyon bulabılen bır IBBspor vardı.Bız de cok net gol pozısyonları yaratamadık ama burada ben faturayı rahatlıkla holosko ve nıhat ıkılısıne cıkarabılırım.arkadaslar nıhat bıtmıs.soldan kesılen topta nıhatın o noktaya serı bır forvet gıbı yetısıp o golu yapması lazımdı.belkı kızanlar olacaktır ama o pozısyonları nobre cok daha ıyı kovalıyor ve skor bulabılıyor.holosko ıse ölmüş ağlayanı yok.adam forvet vuruşlarının hıcbırınden haberı yok,sankı butun fundemental ını kaybetmıs.yanı sunu demek ıstıyorum ılk yarı o bolgede holosko yerıne bobo oynamıs olsaydı bunları konusmuyor olabılırdık.Ikıncı yarı gol yedıkten sonra kapıldıgımız gereksız panık sonucunda defans kendını hemen gerıye attı ve ozellıkle ferrarı bır kere adam kacırmanın korkusundan olsa gerek hep cızgıyı bozdu sarkık defans gıbı kendını kale cızgıne daha yakın bır konum belırledı.yanı hem orta saha ıle defans arasında IBBsporlu oyunculara top yapma ımkanı dogdu hem de defansın cızgı halındekı konumunu ozellıkle ferrarı ve erhan ın bozmus olmasından dolayı cok kolay pozısyona gırdıler.

demek ıstedıgım su.Schuster 2 hafta sonra ınonu de oynayacagımız macta bu sefer ernst ın onunde gutı tabat ıkılısı ıle cıkarsa kımse sasırmasın fakat bu sefer forvet bob olacakıtr ve nıhat kulubeye cekılecektır.querasme-hılbert-bobo uclusu nun ıyı ıs yapabıleceklerıne ınanıyorum ben.

bLAck_eAgle dedi ki...

bn kaybettıgımız 3 puana uzulmedm cunku 3 puanda daha fazlasını kazandıgımızı dusunuyorum..

shuster umarım necıp/delgado rotasyonu yerıne necıp/fink rotasyonu yapması gerektıgnı anlamıstır,nıhat ta ısrar etmemesını anlamıstır,rakıbı kucumsememeyı anlamıstır,delgado dan on lıbero olmayacagını anlamıstır,ve tek on lıbero da dagılacagımızı da anlamıstır dıye dusunuyorum....

Muratonovic dedi ki...

Aynen boyle devam etmesi lazim Besiktas'in.. Skor yazarlarina bakmayin, Besiktas cok iyi yolda.. Bu maglubiyet, Guardiola'nin Barca basinda ilk haftalarda aldigi maglubiyetler gibi, daha sonra gerisi geldi.. Sadece yerli rotasyonu zayif, yerli oyuncu lazim Besiktas'a, Robinho'ya gerek yok..


http://bohemfutbol.blogspot.com/2010/08/onliberosuz-futbol-ozlemiskor-yazarlg.html

Yorum Gönder

Ara