.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

3 Ağustos 2010 Salı

M-OIL

18 Haziran 2010
 Demirören grubuna bağlı bir şirket olan Milan Petrol’ün M Oil’e yüzde 70 oranında ortak olduğunu ve yüzde 30 hisseninin ise Bölünmez Grubu’na ait olarak kaldığını ifade etti. Cömert, Milan Petrol olarak dağıtım lisansını da almak üzere olduklarını  açıkladı. Satın alma bedelinin henüz netleşmediğini ifade eden Cömert, önümüzdeki günlerde açıklama yapacaklarını söyledi.


4 Tem 2010
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, sponsor desteği bulmaları halinde Brezilyalı yıldız Robinho'yu transfer edebileceklerini söyledi.

---

Okuyoruz ki M-Oil'in desteğiyle Adebayor, Robinho gibi oyuncuların peşindeyiz. 30 Milyon avrolardan bahsediliyor. Beşiktaş'ın böyle bir yatırım yapması mevcut koşullarda mümkün değil. Peki bir başka firmanın bu denli yüksek bir meblağ karşılığında sponsor olması mantıklı mı, sorulması gereken soru da bu. 


Yıldırım Demirören M-Oil'in %70'lik kısmına sahip. Belli ki bu oyuncuların transferlerini, bu satış üzerinden değerlendiriyorlar. Yani Beşiktaş kulübü Yıldırım Demirören'in bireysel ticari manevra ve hamlelerinde kullanılıyor. Bu çok açık.


Bu devirde kimse kimseye 30 milyon euro hibe etmez. Geri dönüşü olmayan paraya da kimse sponsor olmaz. Adebayor veya Robinho'nun Beşiktaş'a gelmesi halinde Beşiktaş'a katacakları artı değerin 30 milyon eurolar civarına çıkması ise mümkün değil. Sene sonunda UEFA şampiyonu, Lig şampiyonu, kupa şampiyonu da olsak, bu yatırım geri dönüş sağlamaz. 


Şüphesiz, bu insanlar bu hesabı benden çok daha iyi yapıyorlar. O zaman biz de şüpheci olmaya devam edelim. Zira üzümü ye, bağını sorma felsefesi bize pek uymaz.


Neden M-Oil?
Nasıl M-Oil?

Yıldırım Demirören hani kendi ticari meseleleriyle kulübün işlerini birbirine karıştırmazdı?


"Adam Robinho'yu getiriyor, siz hala konuşuyorsunuz"

Evet!

Konuşuyoruz. Herkes aklını başına alsın. Kimse kimseye 30 milyon euro hibe etmez. Bir akar yakıt firmasının Robinho transferi sponsorluğuyla sağlayacağı menfaat ne olabilir? 

Sorular açık.

32 Yorum:

sozcelyk dedi ki...

30 milyon yalan bi rakam beşiktaş ne adebayor ne de robinho için bu parayı cebinden çıkaracak bir kulüp değil sponsor desteği olsa bile, öğrenildi bildirildi haberciliğinin bi yalanıdır o rakam.

bu moil olayının tek anlaşılabilir noktası var o da robinho'nun takıma kirlık olarak katılması halinde yıllık ücretinin bu sponsorla karşılanacak olması , mümkün olabilecek en iyi senaryo bu.

babasının firmasının logosunu babasının kulübünün formasına yapıştırıp oyuncu transfer edecek gibi gözüküyor.

Pamukk dedi ki...

yd ye 1 moil e 2 yeter ulan

Adsız dedi ki...

30 milyon Euro nedir ya,nasıl böyle bir riske girilir? Ben bu adamların futbol bilgisinden sonra ticaret bilgisinden de ciddi anlamda şüpheliyim,ateşle oynuyorlar.Ben Beşiktaş'ın altından kalkamayacağı borçlarla yüzyüze kalmasını istemiyorum arkadaş,hele ki bireylere karşı,kurumlara bile değil.Gün gelir de bu adam başkan seçilmezse ne olacak peki,kimse düşünüyor mu bunları? Heee yok ama adam Robinho'yu getiriyor değil mi? UEFA tarafından Avrupa'dan men edilip küme düşürülürüz,sonra Robinho Bank Asya'nın en kıymetlisi seçilir.Nedense kimse bizim başımıza gelebilir diye düşünmüyor,öyle de bir rahatız.

Pamukk dedi ki...

çok biliyosa başkan amatör şubelere sponsor yapsın moili çocukların parasını ödesin.!

Adem dedi ki...

Türkiye'de,Robinho yahut muadili bir transferin ihtimali karşısında şu yazıyı yazabilecek başka kimse yoktur. Soruların cevabını verebilecek kaç kişi vardır peki?

Daha bir sene önce işortağı İbrahim Kızıl'a akıttığı 14.5 m € unutulmadı.Demirören Bjk'yı dernek yasaları vs ile vergi kaçırma,kara para gibi konularda kullanıyor olabilir.Yada kulübü kendine borçlandırıp yakın zamanda çoğunluk hissesini alıp başkanlık sistemini kaldırıp hükümdarlığını ilan etmeside olası.

Bir yandan bakıldığında Abromovich'in,Abu Dabililerin,Berlusconi'nin koydukları parayı geri alıp almadığıda bir muamma ? Buradaki fark onların kulüplerin sahibi olmaları !!

Sarper dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Sarper dedi ki...

@Övünç, Beşiktaş SPK'ya bağlı bir kuruluş Imkb'de yer aldığı için. Bende seninle aynı düşüncedeydim ama tüm hesaplarımız denetleniyor.

Sarper dedi ki...

sozcelykk 'in dediği gibi 30 milyon yalan bir rakam.

Sponsporluk bedelleri hem vergiden düşülen, hem de pazarlama masrafı olarak görülen paralar. O yüzden büyük bir transfere sponsor olması, ya da beşiktaş formasına adını yazdırması ticari açıdan çok büyük bir risk değil.

Ama bende sozcelykk'in dediği gibi yıllık ücretini karşılayabileceklerini düşünüyorum yoksa 30 milyon gibi bir rakam çok büyük para ama şirketinde büyüklüğü ile ilgili bir fikrimde yok açıkçası.

Hatırlayın Türk Telekom, yayın ihalesinden karşılayabileceğinin çok üzerinde bir teklif sunmuştu, çünkü onlarda bunu pazarlama bedeli olarak görüyorlardı vs vs.

Walla hep Demirören'in ne kadar Beşiktaşlı olduğu söylenir durur kendisi iyi çevresi kötü denir :).30 milyonda hibe edilmez diyosunda bizim de lan bir tshirte 500 tl verilirmi dediğimiz ortamda o tshirtten 5 tane alan adamlar aklıma gelior :) Paran varsa verirsin , zevk meselesi,adam sırf zevk için taraftara kendini sevdirmek için ego tatmini için böyle birşey yapabilir . Gerçekçi olmasa da hiç alengirli işler olmadan böyle bir olasılıkta her zaman var.

kalashnikov dedi ki...

bu sözü edilen paralarla basketbol takımı final four' u falan bırakın nba' de konferans finali oynar. amaç ille de reklamsa reklamın da ağababası yapılmış olur. biraz vizyon lütfen. sen demirören' sin büyük düşün.

Olympiakos başkanı eşşek yüküyle yatırım yaptı Basketbol takımına bir kişi biliyor mu tanıyor mu ?

Barca,Real,Inter,Lyon,Porto gibi futbol takımlarının başkanlarını ezbere bilir herkes :) Maksat reklamsa onun yapılacağı yer futboldur.

Gönül ister Basketbola yatırım yapılsın ama mantıkda ortada ..

Adsız dedi ki...

"Medical Park İnönü Stadyumu"na ne dersiniz peki,sağda solda haberleri dolaşıyor.Bir de burdan yakalım.Ya sabır.

Sarper dedi ki...

Stada sponsor ismi yakışmaz derim ama maalesef sporun endüstriyelleşmesiyle gelirleri artırma çabalarıyla, en olmaz dediğimiz stadlar bile isim değiştiriyor.

Arsenal Highbury'den taşındığı zaman taraftarların tepkisi ile karşılaşmıştı ama bugün herkes "Emirates" e gidiyor ve durumu unutmuş vaziyette.

Ama isim gelecekse bile Medical Park gelmesin.

kveldsmork dedi ki...

mali yük ortada ike nkaynak yaratılması çok anlamsız değil.bunu söylerken mali yük olmalı mı yı bir kenara bırakıyorum.türk telekom,allianz,arco,emirates vs. örnekleri var.
burada asıl dikkat edilmesi gereken ucuza kapatılmamak olmalı.peşkeş çekilmemeli.sponsor olacak firma , atıyorum FB ye ne kadar veriyorsa en az onun kadar,hatta daha üzerinde anlaşılmalı.çünkü kağıt üzerinde ülke şartları için spektaküler bir kadro kuruldu,hatta devam ediyor.

sozcelyk dedi ki...

milangaz arena en klası bence.

görkem dedi ki...

Bu sponsorluk meselesine neden bu kadar antipatik yaklaşılıyor hala anlamış değilim.bunu galatasaray da yapıyor türk telekomu başına alarak iyi de para kazanacaklar bildiğim kadarıyla;ama sponsorluk bedeli tartışılabilir o ayrı bana da rakam doğruysa düşük geldi.ha ama derseniz ki biz böğğle farklı klübüz yok şöğğle geleneklerimiz var falan.o zaman da bakıyorsun en fazla fake forma bizim üstümüzde,bu kadar transfere rağmen kombine satışı da lisanslı ürün satışı da ortada bu nasıl takıma bağlılık?her sene ortalama yayın geliri de belli o da değişmeyecek.ee o zaman..sonra önümüze yazdırmayalım arkamıza da olmaz falan.sen o paraya ihtiyaç duymayacak hale gel de ondan sonra ne yaparsan yap.ama o gün bugün değil..

tearkan dedi ki...

Stada sponsor alınması bence çok da mantıksız değil. Geleneklere bağlılıkla bence çok da alakası yok bu durumun. Oldu olacak Barça'nın forma reklamı almasına benzetin işi de tam olsun.

Adsız dedi ki...

Demek ki çoğunluk memnun bu durumdan,ne ala o zaman bana susmak düşer.

gnyz dedi ki...

Anıtlar kurulundan izin alınmış mı :) Yapıyonuz bari Medical Park Arena felan yapın Medical Park İnönü nedir ya

yanlış hatırlamıyorsam carlsbergin türkiyeye piyasasına yeni girdiği zamanlardı yani 10-11 sene öncesi falan olması lazım. beşiktaşa 15 milyon dolarlık bi teklifte bulunmuşlardı stada reklam vermek ve isminin içerisinde carlsberginde adının geçmesi için. o zaman hiç tartışılmamıştı bile. reddedilmişti. şimdi tartışabiliyoruz. zaman herkesi, her koşulu değiştiriyo tabiki...

cha dedi ki...

borsaya koteli şirketler ya da halka açılacak olan şirketler kendilerini denetlemek zorundalar. bu yüzden şirketin öyle kıyak yapacağı bir durum olmaz. şirket kendine getirisi ölçüsünde sponsor olacaksa olur. demirören kendi parasını öyle takıma vermiyorken, ortağı olduğu şirketin vermesi zaten mantıksız.

o değil de robinho gelmesin lan. o ne bir q7 alacak kimseye pas atmayacak sonra r10'a gelecek o da aynı.

ederlezi12 dedi ki...

Öz Beşiktaş , alt yapı faso fiso Beşiktaş yönetimi için.. yıllardır aynı lafları hep söyler daha sonra başka yerlerde oyalanırlar.
Q7 maliyeti , gerekliliği bakımdan bence kutlanılacak bir transferdir lakin Robinho için Başkan ın şirketinin parası ile alınacaksa Beşiktaştan çok Demirören Belediyespor ' a katkı sağlar.Taraftar da resmen hayal dünyasında geçen sene istifa diye bağırdıkları adamı şimdi yere göğe sığdıramıyorlar , duyumcuların peşine takılmışlar herkes bir kadro kuruyor sanki hepsi bir Schuster . Taraftar grubunun lideri , bazılarının abileri yeni transferlere havaalanında eşlik ederler , gövde gösterisi yapar birisi çıkar kendine göre eleştirir sonra birileri çıkar '' sabote etmeyin '' der ... Eleştirenin sabote eden olarak görüldüğü ortamdan ne bekleyebilirsin ki __? Büyük Başkan ve onun gibileri salt yıldız transferi ile Avrupa kupası kaldırabileceğini düşünür. Halbuki geçen sene orta sınıf bir ingiliz takımı bu kupada hangi yıldızı ile final oynamıştı ki ? Ha bir de şu kontenjan işini yanlış anlamış bizimkiler ?

ederlezi12 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
tearkan dedi ki...

Stada reklam alınır alınmaz bilemem; ama bu medical park olayı görünenden biraz daha farklı sanki.

Önce bu haberi yaptılar

http://www.haber1903.com/Haber-13220-medicalparktan-besiktasa-calim-mi

Sonra da isim hakkı için sponsor olacak dediler. Zaten zerre itimat etmediğim bir siteydi. Şimdi iyice su yüzüne çıktı ne yapmaya çalıştıkları.

eğer stadın adını değiştirmemiz halinde kasamıza girecek para 30 milyon euroysa 2 saniye düşünmem, arkadaslar 30 milyon euronun beşiktaş için ne anlama geldiğini biliyoruz... tabii o parayı robinhoya, adebayora harcamam orası ayrı, giderim Köroğlu dağlarının zirvesine futbol altyapısı kurarım, başına Cruyffu geçiririm, değişik ülkelerden topladığım en yetenekli 300 tane 14 yaşaltı gençleri cruyffa emanet ederim...4 sene sonra gider en yeteneklilerini toplr diğerlerini bir milyon eurodan okuturum...

Sarper dedi ki...

http://www.haber1903.com/Haber-15317-medical-park-inonu-stadyumu

iki yıllık 6.5 milyon dolar yazıyor
takdiri size kalmış

Dunya uzerindeki her sirket Besiktas'in denetlendigi gibi denetlense idi, ortalik Enron'dan gecilmezdi.

Etrafinizda varsa bir denetci, ekonomist, muhasebeci falan indirin BJK'nin denetim raporunu, goturun sorun "Bu sirket nasil batmamis yahu?" diye. Sordugunuz adamlar mesleklerinden nefret edebilirler yalniz.

meto dedi ki...

Sponsorluğun karşılanması ancak Delgado-Ulker formulunde oldugu gibi ortaya çıkar. Robinho veya Adebayor M-Oil'in asseti olur, Beiştaş'ta oynarlar, kaç paraya satarlarsa da M-Oil'e kalır.

Kulübün içinde at izi it izine karışmış durumda, herkesi kafasına göre istediğini yapabiliyor. Halka açık olunmasına rağmen SPK adlı kurum 3 maymunları oynuyor.

Düşünsenize, borsaya kote Turkcell yıllar boyunca hiç kar etmemiş, tarih boyunca da kar etmesi imkansız bir firma ve Turkcell'in toplam borcunun yarısı Yönetim Kurulu Başkanı M.E Karamehmet'e. Buna rağmen SPK'dan bırakın uyarı, göz altı pazarı vs tık yok.

Esas şaka gibi olan klüpten daha ziyade SPK'nın tavrı.

http://kapalikartallari.blogspot.com/

Unknown dedi ki...

her zamanki gibi jessie ve olumsuz yazıları. sıktı.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

sıktıysa okuma.

git haber1903'ün haber altı yorumlarını oku. youtubedan q7 izle.

ben de sizden bıktım.

bir yazı olumsuz diye eleştirilir mi? doğru mu yanlış mı ona bak sen.

yeter artık.

Yorum Gönder

Ara