.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

6 Ağustos 2010 Cuma

İyi Polis Kötü Polis: Plzen maçı

İYİ POLİS
-Her şeyden önce hakem. Mükemmel bir maç yönetti, oyunda otoritesini asla elden bırakmadı, adalet terazisini hep dengede tuttu. 2 kırmızı kart gören bir takımın hakeme zerre itirazda bulunmaması bunun en güzel kanıtıdır. Türk hakemlerinin dünkü maçtan çok fazla çıkaracağı ders vardı. -Quaresma ve Necip. İkisi de mücevher gibi parladı dün akşam. Eğer maç 11'e 11 devam etseydi Beşiktaş'ın hanesine kazancı yazdıran yine bu iki oyuncunun emeği olacaktı. Necip, gün geçtikçe kendisini geliştiren ve ileriye taşıyan bir altyapı oyuncusu olarak dikkat çekiyor. Bunda muhakkak Ernst gibi bir profesyonelle aynı kadroda bulunmanın etkisi var. Sürekli öğrenen, gelişen yapısını devam ettirirse bzi Beşiktaşlılar Necip'i daha çok konuşuruz. -Q7 hakkında herkes her şeyi söylüyor, biliyor zaten. Uzun uzun yazmaya gerek yok. Ama dikkat çeken başka bir tarafı var. Quaresma'nın zekası sadece sahada işlemiyor. İnönü'nün kalbi kapalıyı çok iyi etüt etmiş. Taraftarın gönlünü nasıl kazanacağını çok ama çok iyi biliyor. Hırsıyla, özgüveniyle de bu sezon çok can yakacaktır. -Schuster bize bu sezon alışık olmadığımız bir takım izletecek artık iyice belli oldu. Stoperlerin bazen ikisini birden atağa gönderen, asla ve asla skordan tatmin olmayan, hep daha fazlasını isteyen bir Schuster. KÖTÜ POLİS -Guti'ye bu takımda ne kadar ihtiyaç duyulduğu bir kez daha ortaya çıktı. Delgado oyun kurucu olarak da orta saha alternatifi olarak da bu takımda ömrünü doldurmuş. Hiçbir futbolcunun bu kadar pas hatası yapma lüksü yok. İşin kötüsü Tabata da dengesiz bir grafik çiziyor. İstikrarlı bir yükseliş grafiği çizemiyor. -Kesinlike yırtıcı ve fizik gücü yüksek bir golcü lazım. Bunun Bobo'nun performansıyla doğrudan alakası yok. Bugünkü kadro itibariyle Beşiktaş birçok maçta Nihat ve asli forvetle oyuna çıkabilir. Bu tabloda Bobo alternatifsiz kalmamalı. Ne Nobre ne de Holosko Bobo'nun yedeği olabilir. -Son dört maçta atılan 11 gol yenilen 1 gol var. Yine de Beşiktaş hala ciddi bir rakiple kora kor bir maç oynamadı. Bu kadar düşük seviyede takımla üst üste maç yapmak, takımı köreltebilir. Bu açıdan Villareal maçı isabet olmuş gözüküyor. -Beşiktaş'ın bir diğer problemi ise oyunu üçüncü bölgeye çok yavaş taşıyor. Bu durumun Guti'nin olup olmamasıyla alakası yok. Savunma bloku ve orta saha arasında ne kadar sağlam bir kurgu oluşursa topun üçüncü bölgeye gidişi o kadar rahat olur. Delgado'nun ister oyun kurucu ister ön libero oynasın pas kayıplarında bu kadar sırıtması da bu iletişimsizlikten kaynaklanıyor. Şu görüntü itibariyle üçüncü bölgede kaybedilen her top Beşiktaş kalesine tehlike olur, çünkü savunma bloku o kritik anda iki üç metre hala geride kalıyor. -Bu takım erken form tutuyor, ligin 14. haftasından sonrasına çok dikkat etmek lazım.

17 Yorum:

baris dedi ki...

yedek bile olamayacak nobre'nin aldığı o parayla hala kadroya tutuluyor olması da yazık hakikaten.

Pamukk dedi ki...

kendi oyuncusunu ıslıklayan yuhalayan küfreden taraftarın ....

ferrari mutsuz çok.eskiden en son o soyunma odasına girerdi tribünleri alkışlardı dolanırdı. dün en önce girdi soyunma odasına.

tearkan dedi ki...

Yazının son cümlesi beni de ciddi anlamda korkutuyor. Barçayı feneri falan üçleyip de sonra tepetaklak giden Scala dönemini daha dün gibi hatırlıyorum.

Onun dışında KÜ7 ligde yiyeceği tekmeler sonucunda umarım küsmez yada yılmaz ve hep böyle devam eder. (senin gol sevincine kurban) Necip'e de aman nazar değmesin. Umarım hep böyle devam eder hiç bozmaz kendini.

Bu arada Necip konusunda KÜ7 transferi sırasında ön alım hakkının İnter'e verildiğini; yani satılacak olması halinde ilk sıranın İnter'de olduğunu duydum; ama ne derece doğrudur bilmiyorum.

Unknown dedi ki...

erhanın yerine ekrem oynasın artık. toramanın sakatlanması çok kötü oldu, yabancı sınırlaması yüzünden ligde ersan oynayabilir, daha tecrübesi yok. korkuyorum.

Pamukk dedi ki...

bu hakemlerden ligimizde de görmek isteriz demiştim zaten maçta ama nerdeeeeeee

ceyhun dedi ki...

ferrari ve guti'nin gelişi takımın 3. bölgeye topu ulaştırmasını hızlandıracaktır. ferrari her topu dikine oynama çabası gösteren bir oyuncuydu bizimkilere alışmadan önce, belki yine öyle olur.

o değil de bu quaresmaya bir şey olursa -sakatlık falan!- o mantalitede yaratıcı bir oyuncumuz yok. başka düzgün bir kanat oyuncumuz yok malesef.

erken form tutma olayıyla ilgili... rotasyonda ne kadar çok oyuncu varsa form o kadar yüksek seyreder sezon içinde. "netçede" form denen şey takımdan ziyade bireyleri ilgilendiriyor. Ernst her maç oynayamaz ama o düşüşe geçtiğinde yedeği açığı kapatabiliyosa sorun yok. Esasen takımın henüz form tutturduğuna da inanmıyorum. Işık göründü ama henüz ahım şahım değil. Eleştirmek için de demiyorum: Daha kadro oturmadı, nasıl olsun ki?

Pamukk dedi ki...

neye 4 gün kaldı? resmi site? noluyo gne?

Adsız dedi ki...

Resmi sitede o kadar yaygara kopardıkları mevzu yeni siyah forma.

Pamukk dedi ki...

aman iyi bari.

Tuco Salamanca dedi ki...

her formayı yeni bir transfer tanıttığına göre, bu sefer de öyle olacak bence.

siyah forma, "siyahi" forvet?

endresult dedi ki...

bu macin gosterdiği tabata hem zeka hem teknik olarak kesinlikle delgodo dan daha iyidir.

ayrıca holoskonun yerine hilberte şans verilse daha fazla katkı sağlar. holosko ancak 100 metre koşucusu olur.

ya bu tabata aski nedir bitmedi..

AQ-47 dedi ki...

Holoskop ne çaktı yea...kralsın süpersin...

AQ-47 dedi ki...

Takımın hala form tutmaması beni umutlandırdı, sanırım geçen seneki GS sendromunu yaşamayacağız, oley...

alper dedi ki...

o değil de fotograf çok anlamlı. boşuna sevmemişiz be abi.

sembolist dedi ki...

Gerek Q7 gerekse Guti çok büyük futbolcular Beşiktaş'a hayırlı olsun.Bir Galatsaryalı olarak özellikel Guti transferni kıskanmadım desem yalan olur:)
Galatasaray özelinden bakcak olusam son 2 yıldır büyük paralarla alınan benzer futbolcuların oynadıı takımları seyrettik,2 yılda farklı hocalarla izledğimiz Galatasaryın en belrigin özlliği kırılgan,zor deplasmanlrda çabuk havlu atan,özellikel ligin son 10 haftası tükenen takımlar olması.Bunda ön libero mevkindeki eksilğin büyük payı var.
Umarım Beşiktaş da benzer bir kırılgan takım hüviyetine bürünmez.
Beşiktaş ne yapıp edip sağ bekinin kalitesini yükseltmeli,sağlam birisi alınmalı oraya..
sağlıcakla

Yorum Gönder

Ara