.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

15 Ağustos 2010 Pazar

İyi Polis Kötü Polis: Bucaspor Deplasmanı


İYİ POLİS

-İzmir her zaman Beşiktaş'ın ikinci evi olmuştur, uğurlu gelmiştir. Bugünkü maçta da tılsım bozulmadı. Sahanın en hazır olmayan futbolcusu Guti, müthiş asistiyle Beşiktaş'ı galibiyete taşıdı. İşte biz buna yıldız futbolcu diyoruz. Sergen ve Tümer'den sonra aranan kan bulundu.
-Golden sonra bütün oyuncuların kenetlenmesi, bir kısmın golü atan futbolcuyu diğerlerinin ise asisti yapanı çembere alması çok önemli bir görüntü.
-Quaresma'nın sadece ismi yetiyor. Top onun ayağına geldiğinde futbol başka bir hal alıyor.
-Uzun zaman sonra ilk defa adam gibi ölü top organizasyonları yapılmaya başlandı.
-İkinci yarının ilk yirmi dakikasında Beşiktaş rakibine hükmetti. Bunu maçın üçte ikisine yayabilirlerse çok rahat maç kazanan bir takım hüviyetine bürünebilirler.
-Necip'in özgüveni yüksek, inisiyatif alan futbolu şu an için Beşiktaş'ın en önemli kazancı.

KÖTÜ POLİS

-Erhan Güven, ne ileride ne de savunmada göz dolduruyor. Fiziki açıdan da yetersiz kalıyor.
-İzmir'in göbeğinde böyle bir patates tarlasının olması skandal. Üç aylık yaz tatilinde bu stadyumun sorumluları ne gibi çalışmalar yaptılar çok merak ediyorum.
-Quaresma maç boyunca çok sayıda öldürücü ortalar yaptı ama birçoğunda Beşiktaşlı futbolcular doğru yerlere koşu yapmadılar.
-70. dakikadan sonra rakip de eksik kalmışken hücum oyuncularının aşırı relaks tavrı çok rahatsız edici.
-Bülent Uygun Bucaspor'u çok sevimsiz bir takıma çevirmiş. Halbuki ilk yarı takımını rahat bıraksa Beşiktaş çok daha fazla zorlanabilirdi.
-Bu takıma her şartta uzun boylu, yapılı ve yırtıcı bir golcü lazım.
-Tabata ve Delgado'dan birisi mutlaka gönderilmeli.

19 Yorum:

cha dedi ki...

q7 birkaç pozisyonda içeri çıkartmak yerine şut çekti. içeri çıkarttıklarında diğerleri topa yetişemedi. bir de necip'i allah nazarlardan saklasın.

TA dedi ki...

barış şimşek 10 numara bir yönetim gösterdi.

vts dedi ki...

atatürk stadı için konuşmak gerekirse, buca aslında kendi stadında oynamak istiyor. ama belediye yenileme çalışmalarına izin vermek için eski buca stadı'nın komple kendilerine verilmesi hususunda diretiyor. çünkü eski stadın yeri kıymetli. ha bugün ha yarın derken yeni buca stadı'na kazma dahi vuramadılar. haliyle atatürk'e kaldı buca. yalandan bakım yapılıp başladılar lige. bakımdan kasıt soyunma odalarının temizliği vs...

nuwanda dedi ki...

ekremi villareal maçında sağ bekte beğenmiştim bugun sans bulamadı???ne düşünüyorsunuz

bacon1903 dedi ki...

Erman toroglu resmen sacmalamis buca bizim kaleyi gormedi nerdeyse erman hoca tek hakli oldugu konu buca 10 kisi kaldiktan sonra daha iyi oynadi o da bence guti ciktigi icin!!!

AQ-47 dedi ki...

nihat üzülmez zapo ve özellikle de erhan kötüydü...sağ tarafa nasıl bir çözüm bulacaklar acaba? bu erhan geçen sene başında da fazlaca şans bulmuştu, zaman kaybından başka birşey değil...

AQ-47 dedi ki...

nihat maalesef çok ümit vermiyor ama bu taktikle korkarım vazgeçilmez olacak

AQ-47 dedi ki...

yıldız transfer dediğin guti gibi olur, kaç antrenmana katıldı ki şu ana kadar? aklıma amokachi geldi, uçaktan inip fener maçına gelmişti...selam olsun gutiye yaşlıdır emeklidir diyenlere

BJK4EVER dedi ki...

Gordun mu Jessie, kim hakli cikti? Necip-Ernst-Guti ile 4-3-3 oynariz dememis miydim? Bu arada Schuster Fink'in gerekliligini gormustur herhalde, daha bismillah ilk mac ve rakip Ragip-I.Dagasan-Leko ile cikiyor. Futbol cok iyi degildi, ama kazanmasini bildik. Tam anlamiyla ic saha takimi olduk herhalde, haftaya Helsinki ve Belediye'yi cok iyi futbol ve bol golle geceriz, ama deplasmanlar biraz zor olacak.

BJK4EVER dedi ki...

Bu arada Nihat'i da cok severim, cok iyi oyuncudur, ama 4-3-3 oynursak ve tek forvet oynasin (zor) ya da oynamasin. Resmen bir kanat bombos kaliyor oynayinca, surekli ice giriyor. Artik Hilbert mi oynar, Holosko mu oynar, Delgado sol aciga gecip Q7 mi sag kanada gecer bilmem, ama Nihat cift forvet oynamiyorsak oynamasin, 10 kisi kaliyoruz resmen.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@bjk4ever ben 433 oynamayacağız demedim. henüz oynamadık dedim.

gutili tek deneme 442'ydi.

ayrıca nihatı kesip nasıl hilberti oynatacaksın 7 yabancıyla?

biz kadro sıkıntılı derken bunu düşünüp diyoruz...

sonra hiç bir kadro mükemmel değildir diyorsun. bu kadar defolu kadro...

ya nolur tabatayla delgadoyu aynı kefeye koymayın.. bence de ikisinden biri gitsin ama delgado'nun en azından ilk geldiği iki sezon yapmış olduğu elle tutulur bi katkı var. dün oynadığı 10 dakika bile farkını göstermeye yetti, quaresma dağlara taşlara dikmese hanesine bir asist yazılmıştı.

bu arada Mehmet Yıldız diyorum... allaşkına kaç paraya malolcak ki?? ilk 11de olmasa bile takıma çok katkısı olacaktır, topu ilerde tutmayı etrafındakileri oynatmayı çok iyi biliyor adam, neden olmasın

BJK4EVER dedi ki...

@Jessie

4-3-3 oynamistik ve Guti-Delgado alternatif olduguna gore 4-3-3 oynariz dedim, sen 4-4-2'de israr ettin, ama gorduk iste.

Toraman donerse yabancilardan biri defanstan cikacak, Nihat yerine baska biri girer, Avrupa maclarinda zaten sikinti yok. Cok buyutuyorsun bence, rotasyon acisindan bazen sikinti olabilir, ama ben kadromuzun su an yeterli ve iyi oldugunu hala dusunuyorum. Yeter ki gidecek oyuncu Tabata/Delgado'dan biri olsun.

BJK4EVER dedi ki...

@fitneci

M.Yildiz sezon basinda bonservissizdi, ama sakatligindan dolayi kimse almak istemedi herhalde. Yoksa bana gore 5 buyuklerde de oynayacak kapasitede oyuncu, en azindan Nobre'den, Battal'dan, G.Unal'dan iyidir.

downfall dedi ki...

Maçla ilgili herkes bazı düşüncelerini yazmış ama ben şimdiye kadar göz gezdirdiklerimde rastlamadığım bir olguya değinmek istiyorum. Maç ikinci yarı 11 - 10 oynanırken bizimkiler ceza sahasından top çıkarmakta, topu ileriye taşımakta zorlanıyor gibi geldi bana. Hatta bir pozisyonda Guti yanlış pas verdiği için Buca tehlikeli bir anda yakaladı bizi. İlk yarı yüklenirken doğru dürüst pozisyon vermedik ama ikinci yarı Buca'nın baskısına da çok iyi karşılık veremedik gibi geliyor bana. 10 kişilik bir takımın presini hemen kırıp ileride çok daha iyi kontralar yakalayabilirdik. Villareal maçında da benzeri olmuştu gibi hatırlıyorum. Presten top çıkaramayışımız dokundu bana açıkçası.

ceyhun dedi ki...

akropolis - metropolis


ne bileyim.. :)

@downfall

O bizim genel hastalığımız zaten.Kırılgan ve statik oynuyoruz.Birde tek pas oynayacak teknik ve isabetli uzun top atan adam defans 4 lümüzde olmayınca orta sahamız sıkışıyor.

Birde kontratak organizasyonu diye birşey yok.3e2 4e2 pozisyonlarda itinayla en kötü tercihi yapıp panik oluyoruz.Özellikle Delgado acayip panik bir adam Plzen maçında da gerizekalı gibi topa degaj dikmişti cumarteside yinee orta sahada aldığı topu rakip yarı sahaya 5 dakikada anca getirince 2 tane pozisyonu yedi.Lan sağa sola versen zaten 1 kişi fazlasın ama yok illa o 2 kişinin arasından geçirecen o topu ....

Unknown dedi ki...

hala bi şımarıklık devam ediyor. dikkat etmek lazım.

sozcelyk dedi ki...

zemin iyi olduğunda daha pozitif oynarız , serbest vuruş organizasyonunda guti'nin önünden seken top sekmeyecektir bundan sonra.

Yorum Gönder

Ara