.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Ağustos 2010 Pazar

İdeal Stoperimiz: Elvan Abeylegesse


Stoper oyuncularını sadece "hız" ve "hızlanma" parametrelerine sıkıştırıp, o tarz bir anlayışla futbol oynarsanız Milli atletimiz Elvan Abeylegesse; Matteo Ferrari'den de, Ersan Gülüm'den de, Tomas Zapotocny'den de daha iyi bir savunma oyuncusu haline gelir. 

Zira 90 dakikalık maçta 60 defa start verilir ve kaleye kadar koşu yarışması yapılırsa Elvan'dan daha hızlısı olamaz. En azından her topa yetişir ve taça atar.

Hem Türk pasaportu da var... 

Ben "bu oyun tarzında" daha iyi bir alternatif göremiyorum. Ya siz?

23 Yorum:

sozcelyk dedi ki...

quaresma için sen quaresmayı alırsın rakibin ertesi gün krasici getirir demiştin

sen elvanı getirirsin rakibin ertesi gün usain boltu getirir o yüzden gelmesin :)

----

tek parametre zapo'nun ferrari'den hızlı olması değil .

ferrari aldığı topu g.zan gibi uzun oynarken zapo ya da sivok topu uygun adama aktarma telaşındadır.

oyunu 30 metrede oynarsan ferrari maldinidir

defansı orta sahada kurmuşsan ferrari zorla oynatılıyordur.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bu takımda zorla oynatılan sadece ferrari mi?

tüm türk oyuncular zorla oynatılıyor zaten.

ferrari avrupa kupası maçlarında bu kadar sırıtmayacak emin ol. çünkü daha eli ayağı düzgün bir takım olduğumuzdan maç başına 60 savunma arkası top yemeyeceğiz.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ayrıca usain bolt yabancı kontenjanına uymuyor. benimki türk pasaportlu :)

kma dedi ki...

ferrari normalde uzun top oynamaz yahu.

bu maçta yapmak zorunda kaldı.


ayrıca ersan bir stoperden öte sol bek gibi oynadı. ferrari ile arası enine açıktı.

ferrari zapo ile oynadığında top ferrarideyken zapo top isteyecek açıda oluyor.

ama ersanla hiç paslaşamadılar. çünkü ersan stoper gibi değildi.

takımın en çok koşan 3. oyuncusu olmuş ersan. stoper 3. olur mu yahu?

geloraptor dedi ki...

sen elvan'ı alırsan rakibin ertesi gün nevin yanıt ile imzalar. hem zaten kendi kulübünün sporcusu. daha hızlı daha sprinter ve daha kuvvetli.

matiasemilio dedi ki...

gerçekten de nevin daha iyi bir tercih olacaktır,hem kısa mesafede elvandan iyi de :p

sozcelyk dedi ki...

nevin zıplamacı bi sprinter hocam

holosko bile altından atar geçer

Gürcan Ulusoy dedi ki...

elvan galatasaray'lı zaten galiba. galatasaray fenerden atlet almayın bu taraftarı çıldırmayın

tearkan dedi ki...

Sağında Erhan GÜven önünde tek dmc.li cmsi Delgado olan bir orta sahayla Ferrari'nin ne yapmasını bekliyordunuz ki? Cİddi ciddi soruyorum Ferrari'yi eleştirenlere: şu maçta Zapo, Sivok vs. olsa o golleri yemez miydik gerçekten? Yahu ilk golde Ferrari aklı bi karış havadaki Erhan'ın bölgesini kapatmaya çalışırken yedik golü. O pozisyonda suçlu Ferrari mi? Bu sistemde oynayamaz diye Ferrari'yi eleştirmektense elindeki malzemeyi gerektiği gibi kullanmayan, takıma uygun olmadığı bariz belli bir sistemde ısrar eden, tavuk etinden dana rosto yapmaya kalkan Schuster'e niye hiç laf etmiyoruz?

Benim en büyük korkum basın toplantısında mağlubiyeti hak etmedik, girdiğimiz pozisyonları değerlendirsek sonuç böyle olmazdı diyen Schuster. Belediye'nin girip de değerlendiremedikleri ne olacak peki? Sen mevcut kadronun en gole yakın adamı 'hamile' Bobo'yu kadroya alma, sonra da girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik, mağlubiyeti hak etmedik de. Üstüne de Robinho'yu iste. Sağ bekinde Erhan'ın oynadığı takıma Robinho'yu alsan ne olacak? O paraya Hamit + Sercan paketi yapsak; sağ bek, orta saha + her iki kanat için 'yerli' alternatif yapsak daha iyi olma mı? Ayrıca söylemeden edemeyeceğim: O paraya öküz alırız öküüüzz..!! :)

Ze1903 dedi ki...

Erman Güraçar vardı hızlı stoper diyerekten alınan bulalım neredeyse geri alalım.Sen ortasahayı adamlara bırak adamlar her topta ortasaha çizgisinde defansınla yüzleşsin sonra Ferrari yavaş diye yenilmiş olalım.Schuster iyiden iyiye beni korkutmaya başladı,sonumuz hayır olsun...

sozcelyk dedi ki...

4-2-3-1'den dönüşü yok schusterin.

kırılgan bir orta saha ve bu sağ sol bekler oynamaya devam edecek , o sebeple zapo ve sivok'un hızı ve daha iyi olan ayağı ferrari'nin iyi kesiciliğine yeğdir yani bu schusterin düşüncesi ve bunda ısrar edecek..

incirekis dedi ki...

jessie in delgadodan daha yaratıcı olduğu,shelbyl nin türkiye ligini schuster den daha iyi tanıdığı kesin.

Massaro dedi ki...

Jessie tam ustune bastin ayagini cek.

Schuster Realden ayrildiktan sonra da Sergio Ramos benzer zehir zemberek aciklamalar yapmisti. Tum yuk ozellikler beklerin ve stoperlerin ustune biniyor, bu mac kac tane sprint attilar. ben Erhan'i ilk geldigi gunden beri 2 senedir elestirsem de bugun icin elestiremem.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

hay ağzına sağlık ya. bu sabah bilgisayarı "Beşiktaş'ın ideal defansı gökhan gönül... "hızlı geri dönecek, kaçırdığı topları da kale çizgisinden çıkaracak" yazmak için açtım :)) yalan değil adam her maç kale çizgisinden top çıkarıyor, velev ki adam kaçırdı!!

alper dedi ki...

sezon başında yazmıştım yine yazayım.zapo ferrariden büyük topçudur.ersan adam gülüm ise ikisinden de büyük topçudur.iskender alın o çalımı attığında ferrarinin onu yere yıkması ve arkasını dönüp sarı kart için numarasını vermesi gerekirdi.ocağa kadar sabır.gelsin sivok gitsin ferarri.

Ben Erhan'a bu maç için de kızarım. Geberingen Ekrem bile Erhan'dan daha iyi maç çıkartırdı.

Erhan sadece defansta ağır kalmakla kalmıyor, pozisyon da alamıyor. Ekrem iyi kötü pozisyon alıyor, adamı geçirtmiyor gerekirse.

Ofansta katkılarına ise hiç girmeyeceğim.

Ersan ile acilen satınalma sözleşmesi imzalansın ve bonservisi alınsın. Toraman'dan sonra insiyatif alıp orta sahaya kadar top taşıyan yegane stoper takımdaki.

carlito dedi ki...

ya tamam ferrari'nin böyle bi oyun oynaması bu sistem yüzünden olabilir, eyvallah, lakin hiçbir şey bu kadar kötü top kullanmasına mazeret olamaz abi.. adam her aldığı topu şişirdi durdu yahu, rahatlıkla çevresine pas aktarabileceği anlarda bile topu rastgele havaya dikti.. e o kadarını gökhan zan da yapıyor zaten!
beni büyük hayal kırıklığına uğrattı ferrari.. yediğimiz goldeki hatasından veya geri dönüşlerde ağır kalmasından dolayı değil bu hayal kırıklığı.. ferrari'nin iyi yaptığı işlerden biri de topu ayağına aldığında en azından doğru yerlere aktarabilmesi değil miydi? ama topun nereye gideceğine bile bakmadan, afedersiniz hayvan gibi topu şişirecekse ne özelliği kalacak bu sistemde?

sanırım schuster haklıydı, bu sistemde ferrari yapamayacak, belki de bunu tekrar göstermek istedi ama pahalıya patladı..
peki schuster'in bu sistemini takım uygulayabilecek mi, toraman ve sivok gelse bile defansın orta sahada kurulduğu bu savunma anlayışını becerebilecekler bir defans dörtlüsü oluşabilecek mi, emin değilim..

incirekis dedi ki...

iş ferrari zapo ersan sivok meselesi değil bence.bucaspor karşısında 1-0 öndeyken son dakika zaponun topu elle kesmek zorunda kalması.helsinki gibi uyduruk takıma karşı 2-0 dan sonra 2 tane karşı karşıya pozisyon vermen.

defansı 90 dakika orta sahada kurarak hücummu yapmış oluyoruz.

elvani ben bu halinmle 100 metrede gecerim. Nevin yanit gelirse agzimi acmam, arkasindan kostugu hucum oyuncusunun kafasinin ustunden atlar yinede yetisir topa,tek dezavantaji fenerbahceli omasi.. ha bide bizde hizli stoper erman guracar vardu noldu ona?

bu sistemde topa %70 sahip olmamiz gerekiyor, cunku topa sahip olamadiginiz anlarda rakip takimin tek yapmasi gereken topu bizim yari alanimiza sisirmek, araya kosan adamlar devamli surette cenkle karsi karsiya kaliyor, dun 5 tane yemediysek cenkin libero gibi oynamasindan ve belediyeli oyuncularin acemi kosularindandir. eger sen top sahip olamiyorsan defansi neden ortasahada kuruyorsun? Ferrariyle Ersan rakip kovalamaktan dilleri disari cikti..
eger bu oyun duzeni surerse bursa bize tarihi maglubiyet yasatir, Fenerbahce macini dusunmek istemiyorum bile Stoch, Dia, Gokhan gonul, Niang.....Adamalrin hepsi 100 metreci. Degil ferrari krali gelse yakalayamz onlari. Bu oyun duZeninde maicon olsa yine cacik olmaz..

uncolored dedi ki...

Ferrari zorunlu olmadıkça bir daha ilk onbir çıkmamalıdır. Bir adam ancak bu kadar kötü oynayabilirdi. Bu kalitede bir takımın stoperi bu kadar durağan ve önündeki topa müdahale ettiren biri olamaz. Ayrıca kendisinde art niyet aramaktayım.

cagatay dedi ki...

abi kulaklarıma gözlerime inanamıyorum. ferrarinin eleştirilmesi zapodan kötü denmesi bana harbi dokundu. ferrari'yi yalnızca bir sezon izledik ama o sezon öyle işler yaptı ki 100 tane futbol seyircisine (taraftar değil) türkiye liginin en iyi stoperini söyle deseniz 30 tanesi ferrari der.

şimdi eleştiren arkadaşlara soruyorum ferrarinin ağır olduğu kanısına nereden vardılar? ferrari ile zapo 100 metre koşsa zapo mu geçer? ferrarinin yenen ilk golde hatası var mı? cevap: herifin arkasında 40 metre boşluk var. bırak topçuyu seni beni koysalar ibb forvetine biz bile ostasahanın bu kadar kolay geçildiği bir maçta (ortasahamız 4-3-3: ernst, delgado, nihat???) defans arkasına şişen toplardan birinde buluşurduk topla. ha o vuruşu yapamazdık çok iyi vurdu adam topa o ayrı. sanılmasın ki schusteri eleştiriyorum bence sadece çok gol kaçırdık.

ferrariyi eleştiren arkadaşları da 2009-2010 sezonunu tekrar izlemelerini tavsiye ediyorum harbiden anlamamışlar.

ferrarinin yavaş bir stoper olduğu doğru değildir. En az sivok, toraman veya zapo kadar hızlıdır. ferrarinin kesici özellikleri bu saydığımız oyunculardan hiç birinde yoktur.

lütfen topçularımızın değerini bilelim. yapıcı olmayan eleştiriler yapmayalım. yarın oda delgado gibi gitmesin.

Yorum Gönder

Ara