.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Ağustos 2010 Perşembe

Çıldır

298 Yorum:

«En Eski   ‹Eski   201 – 298 / 298   Yeni›   En yeni»
Adsız dedi ki...

Ah be abi, bunu da mı yaptınız, adam ters dönecek mezarında: http://bit.ly/bu1ceC

sozcelyk dedi ki...

@shelbyl

büyük hedef koymaktan kolay ne var ,10 yıldır üç büyükler sezona başlamadan uefa finali hedefi belirlemiyor mu :)

bizimki biraz daha gerçekçi bir hedef olacak kadro kalitesi itibariyle , başarılı olursak yatırımla meyvesini verdi diyebiliriz olamazsak çok feci sıçarız.

allah utandırmasın :)

sozcelyk dedi ki...

bi de saçma gelecek ama futbolcuların toplam değeri lisetesi yapıldığında fenerin gsnin bizden önde olmasını hazmedemiyorum.

nobreye delgadoya tabataya verdikçe veriyoruz yatırdıkça yatırıyoruz hala en pahalı 3. kadro beşiktaş.

robinho bu açığı kapatacaktır inşallah allah utandırmasın.

tabi resmi sitede görmeden de inanmayın.

Levent dedi ki...

Abi biz sanki sadece Robinho oynacakmış gibi düşünüyoruz, "Robinho'nun ölüsü 23 gol atar 35 tane de asist yapar" tarzı katkıdan çok şunları da düşünmek lazım. Bir kere reklamımız olacak. @shelbyl'ın vurguladığı noktada soru işaretleri oluşması mümkün olsa da Beşiktaş artık İngiliz medyasının önemli meşguliyetlerinden biri oldu. Artık İspanya medyası her maçtan sonra Beşiktaş'a sayfa ayırıyor, ne kadar doğru bilemem ama geçen AS'ta galiba 5 sayfa sadece Guti'nin Beşiktaş hakkındaki düşüncelerine verilmiş. Yine ne kadar doğru bilemem ama Real Madrid'in başkanı "seç beğen al aga" demiş. Quaresma'nın golü Inter'in resmi sitesine düşmüş, Macaristan'dakiler artık Beşiktaş gollerini izliyor. Yarın bir gün kuralar çekilirken büyük takımlar için turistik gezi olarak tanıtılmanın aksine, biz dengeleri belirleyecek takım olacağız.

Bunlar reklam kısmı, sahadaki performansı için zaten "ölüsü yeter" Peki bu adam hiç mi rekabeti tetiklemeyecek? Quaresma belki "el bebek gül bebek" konumundan düştüğünü hissedebilir, ama Robinho'yu geçmek için daha fazla çalışmayı düşünmeyecek mi? Ya da Hilbert, Nihat Robinho'nun formasını almaya çalışmayacaklar mı? Guti'nin attığı pasları rakip defans değil de Robinho alacaksa bu Guti'nin performansını arttırmaz mı?

Robinho, Guti veya Q7 sadece sahada yaptıklarıyla mı katkı sağlayabilirler? Mesela gençlere bir iki şey öğretemezler mi? Rıdvanlar'ın, İsmailler'in, Necipler'in, Onurlar'ın, Cumaliler'in ve hatta Muhammedler'in bu yıldızlarla oynaması büyük şans değil midir? Örneğin, Buca maçında Ediz'in kırmızı kart gördüğü pozisyonun başlangıcına dikkat edin. Guti Necip'e pas veriyor, Necip gereksiz şekilde topu kaldırıp Bobo'ya vermek istiyor, haliyle gitmeyince pozisyon harcanmış oluyor ama Necip kendi çabasıyla alıyor sonradan topu. Necip'in pası yanlış yere gittiğinde Guti'ye bakarsanız, Guti sinirleniyor, daha doğrusu beğenmiyor. Belli ki Necip'e öğretmek istediği şeyler var veya o gibi durumlarda ne yapması gerektiğini söylemiş.

"Robinho bir gelsin, bakalım, patlarsa da patlasın, biz yine severiz Beşiktaş'ı. Sanki bu zamana kadar en zengin kulüpler listesinde ilk 5'teydik." diye bir yorum da yapmak isterdim ama yapamıyorum da yahu, iki ucu boklu değnek tam olarak. :)

+

Şu yabancı kontenjanı konusunda 4 yabancı kararının yararları zararları doğruluğu yanlışlığı tartışılabilir ama kesin bir şey var ki o da tak diye 4 yabancıya geçersek uzun yıllar Avrupa'da bir başarıyı unutmamız gerektiğidir. Altyapı durumları felaket iken anında altyapıyı zorunlu hale getirirsek, elimizde malzeme olmayacağından dolayı hiç bir şey elde edemeyiz. O yüzden yabancı kontenjanı düşürülecekse de bu uzun vadeye yayılmalı, ama kulüplerde bir gün takımını kendi yetiştirdiği oyunculardan kurmak zorunda olduğunu bilerek hareket etmeli bu süreç içerisinde.

RuFF dedi ki...

Arkadaşlar UEFA yı alamazsak başarısız sayılırız demek çok büyük bir iddia dır.
Kolay kolay UEFA kupası alınmaz, heleki yeni kurduğun kadroyla ilk enende almak çok zordur.

Bu sene Beşiktaş UEFA da yarı final oynarsa yapılan yatırımlar yerini buldu diyebiliriz.Hedef yarı final olmalı kupayı almak değil.Bu kadar uçmayın.

Bu yorum yazar tarafından silindi.

Bir gerçek var ortada.Başarı istiyorsan para harcayacaksın.Yok ben ömür boyu başarısız beşiktaş'ı sevdim diyorsan o senin çapsızlığın.

Galatasaray 10 yıl önceki borçlarını zar zor toparladı ama sonuç.4 sene üstüste lig şampiyonluğu,Uefa Kupası ve Avrupa Süper kupası.Hangi GS'liye sorarsanız sorun kaybedilen 10 sezonu o tek sezona değişmezler.

Ben kendimce Forma olsun,maç bileti olsun ıvır zıvır olsun destek veriyorum.Benim paramla alınan Tabatalar,Diattalar,Delgadolar istemiyorum arkadaş.Alabiliyorsak niye Gutiler,Q7ler,Robinholar almayalım.Bence bu kulübün bakış açısını değiştirmesi için çok iyi bir fırsat.

Adam kanatta,forvette,forvet arkasında oynayabiliyor çok yönlü yaşı genç zaten milli takımın değişmezi hep göz önünde biri.En kötü 10 milyona satarsın.geri kalan 10 milyonla Bjk batıyorsa zaten batmışız haberimiz yok ...

Guiza gibi bir meşe odunun 14 m € ettiği yerde 20m'a Robinho alıyoruz, insaf edin biraz.

renom dedi ki...

transfer olur olmaz o ayrı bir tartışma konusudur ama y.d.'nin en büyük başarısı bence babasının şirketini taraftarın büyük çoğunluğuna sponsor diye yutturmasıdır bence. seçim dönemi veya olası bir başarızlıkta bu sponsordan(!) gelen bu paralar kafamıza kakılınca anlarız aslında y.d.'nin ne kadar çok beşiktaş'ı sevdiği...

BJK4EVER dedi ki...

Yormayin cenenizi arkadaslar, bazi taraftarlar bunlara layik degil. Onlar ligde 2.lige veya ite kaka sampiyonluga, Avrupa'da gruplardan elenmeye, koca sezonda tek FB galiyietiyle avunmaya layik. Robinho'yu aliyoruz, ustelik Guiza'dan 5 milyon euro fazlaya, hala begenmiyorlar. Ulan Robinho bu! Borc bilmemne diyenler cok biliyor ya, Avrupa'daki durumu arastirsinlar. Yok efendim Avrupa'dakiler transfer yapmiyormus vs, biz de yedik bunu. Nakit sorunu icin 55 milyon euro kredi ceken Barcelona Villa'ya 45 milyon euro bonservis bedeli odemedi mi? Gecen sene 250 milyon euro harcayan ve yarim milyar dolar borcu olan R.Madrid bu sene Mesut, Khedira, Leon, Carvalho'yu almadi mi? 'Transfer yapmayan Manchester' adi sani duyulmamis Portekizli bir cocua 9 milyon euro saymadi mi? Ki 2 sene evvel Berbatova 45 milyon euro, Nani ve Andersona 50 milyon euro odediler. R.Madrid 10 sene evvel yildizlari nasil aldi biliyor musunuz? Antrenman tesislerini satarak. Biz sponsor buluyoruz (sponsor yahu, SPONSOR), yani bize hicbir zarari yok, bizde sorun oluyor. Koskoca R.Madrid tesisleri satip transfer yapiyor, ama sonra kotu olan biziz!
Size vallahi ligde 5 senede bir anca sampiyon olan, Avrupa'da gruplardan cikamayan, tesadufen aldigi tek tuk galibiyetlerle avunan, 8 yiyen, daima bu ulkedeki 3. kulup olan, taraftari FB'nin yarisi sayisinda olan, mansetlere asla cikamayan BJK layik. Ama ben bunu istemiyorum kardesim, kusura bakmayin. Buyuk dusunen buyuk Besiktas'i istiyorum....

İzmir gurmesi dedi ki...

Bu ilk mesajım, öncelikle Robinhocuyum :) Maliyet açısından çok problem çıkacağını düşünmüyorum. Robinhoya yıllık 4.5 milyon verildiğini düşünelim. Takımdan 2 yabancı gidecek. Bu 2 yabancının yıllık ücreti de nerden baksanız toplamda 3 milyon olacaktır. Yani bunu 4.5 dan düşerseniz Robinhonun bize maaş olarak esas maliyeti yıllık extra 1.5 bilemedin 2 milyona gelecektir.

Bonservisine gelince 20 milyon olarak söyleniyor. Yarısı sponsordan gelecekmiş. Bu oyuncunun Real e 30 a City e 40 a gittiğini düşünürsek, 2 yılda yarı yarıya indirimli almak bence risk değil bir fırsattır. Neden diyeceksiniz şimdi :) Daha bu transfer döneminde Keita isimli oyuncu 29 yaşında 8 milyon euroya Katara gitti. Biz Robinho yu 2 sene oynattığımızı ve Robinho gibi bir marka ismin 28 yaşına geldiğini düşünelim. Sizce kaça satarız? Bence Minimum 15 e gene okuturuz Robinhoyu. Anelka bile başarısız Fener macerasından sonra Bolton a 14 e gitmişti hatırlarsanız.

Şimdi bu noktadan sonra şunu düşünelim. 2 senede Robinho dan BJK kulübünün toplam kaybu, 2 senelik yıllık ücreti + 2.5 milyon da bonservisten zarar olsun. Sponsorun zararı da 2.5 milyon gene bonservisten.

Robinho nun bu 2 senede bize katacaklarını düşünelim. Beşiktaş a katkısı süper lig şampiyonluğu olabilir ki bu artık minimum 20-30 milyon euro geri dönüş getirmektedir. Uefada, şampiyonlar liginde başarı getirebilir, takım puanımız artar, ileriki senelerde daha kolay gruplara düşebiliriz. Marka değerine, şirket hisselerine, Beşiktaş'ın Dünya'daki tanınırlığına katkı yapar, sonraki senelerde ünlü oyuncuları veya hocaları getirirken referans vereceğimiz arattırabileceğimiz bir oyuncumuz daha olur. 2 sezon boyunca lisanslı ürün satışlarına katkı yapar. Altyapıdan gelen oyuncularımıza, Necipe İsmaile moral katar, onların daha çok şey öğrenmesi, vizyonlarının gelişmesi sağlanır.

Sponsor ise sadece 2.5 milyon euro ile 2 sene Robinho ve Beşiktaş klubünden faydalanmış olur ki bu çok ucuz bir bedeldir. Bence esas sponsor için bulunmaz bir nimettir bu transfer.

Kısacası maliyet açısından çok avantajlı bir transferdir Robinho transferi. Tabiki ufak da olsa bazı riskler vardır. Sivok gibi sakatlanıp 1 sene saha uzakta olması mesela. Bu tür bir risk her zaman her oyuncuda vardır. Bu şanssızlık Guti nin de Q7 nin de başına gelebilir sonuçta. Sakatlık ve maaşları zamanında ödeyememe dışında Robinho nun BJK'da başarılı olma ihtimalini %90 olarak görüyorum. Schuster, Guti, Bobo, Nobre bunun %50 si %40 da bizim taraftarımızın futbolculara duyduğu inanılmaz sevgi.

Son olarak Robinho burada en az Santos daki kadar mutlu ve başarılı olabilir diyorum.

Abi ozeniyorum size, ne yalan soyleyeyim. Jardel'in, Delgado'nun sponsorluklari geliyor aklima; M-Oil'in Demiroren'in sirketi oldugunu unutamiyorum. Robinho'nun son iki senedir yarattigi vukuatlari unutamiyorum. Robinho'nun Besiktas'a hedefi ve maliyeti dogrultusunda katki yapmayacagini dusunuyorum. Bu dusuncelerimi, Robinho gelmeden ve o formayi giymeden de degistiremem.

Siz sevincten uyuyamiyorsunuz, ben sikintidan.

Neyse, artik yapacak bir sey yok.

Besiktasimiza hayirli olsun.

Tuco Salamanca dedi ki...

büyük başarılar büyük oyuncularla gelir. beşiktaş doğru yolda. siz rahat olun türkiye'de hiçbir kulüp borç yüzüden batmaz, hele ki beşiktaş hiç batmaz. felaket tellallığı yapmak yerine takıma nasıl destek olabileceğinizi düşünün

RuFF dedi ki...

Önce bir maliyet belli olsun bu tartışmaları ondan sonra yaparız.Sponsorun ne kadar para vereceği çok önemli.Sponsorluk anlaşmasının nasıl yapılacağıda..

Yalniz sunu dusunun.

Dunya uzerinde yarisi Gaziantepspor'dan, yarisi Real Madrid'den kurulmus baska takim var mi?

Bu konuda bir ilki basardik.

RuFF dedi ki...

İnanılmaz eleştirdik Gaziantepten yapılan transferleri.Bu sefer gidip Real Madrid ten transfer yaptılar gene eleştiriyoruz.
Ben Y.D olsam buraya gelir "ebenizin a..." yazardım :)
işin şakası tabi

robinho gelmeee

R10'u burda çoğunluk maliyeti nedeniyle istemiyordu.Buna ben de dahilim ama adam sanırım geldi.Bu saatten sonra lütfen limon sıkmayın.Sadece anın keyfini çıkartın.Brezilya milli takımının 10 numarası 26 yaşında Beşiktaş'ta(oha !).Bu transfer dönemi torunlamıza dahi anlatacağımız güzel bir anı oldu.
Hele 1 ay sonra Kadıköy'e Guti-Quaresma-Robino üçlüsüyle çıkacak olmamımızı hayal ederken bile bir sırıtma beliriyor yüzümde xD

@shelby
Ehehhe dengeyi Real Madrid'e doğru bozduğumuz zaman bambaşka olacak buralar :D

O zaman "buralari eskiden dutluktu, buralara kurt inerdi" diye anlatiriz torunlara :)

* * *

Robinho gelirse somurtmayacagiz tabii. Yapacak bir sey yok, para bizden cikmiyor. Bizim kulubun felsefesi de buymus deyip, baska arayislar, baska proje takimlari pesinde kosariz.

occasion dedi ki...

aklımdan acayip fanteziler geçiyor. şimdi robinho da gelse ve biz bu kadroyla uefa yı alsak, seneye şl de yarı final yarı final oynasak, 5 yıl üst üste ligi alsak, 6. yılda çözülme yaşasak,mali açıdan yerlere sürünsek. 7. yılda küme düşsek ne güzel olur. hani büyük değilsiniz, taraftarınızın coşkusuyla, romantizmiyle övnüp o açığı kapatıyorsunuz diyenler var ya. onlara inat bank asyada bile statı ful doldursak. yemişiz uefa kupasını desek. güzel bir heyecan olur. yukarıda arkadaşlardan biri beşiktaş uç bir takım, ortayı bulamıyor demiş.orta bizi bozar cidden. önce Uefa kupası sonra bank asya. tabi o zaman ismi bank asya olur mu bilemem. ne mütiş bir tat.juve düştü de gelmedi mi?

:)

Strateji dedi ki...

Herkes M-Oil "sponsor" olacak diyor da, bunun forma arkası reklamı olacağı niye kimsenin aklına gelmiyor? Basının sponsor dediği şey, forma arkası reklamından elde edilecek gelir ile Robinho'nun alınması bence. Geçen sene Galatasaray, Ülker'le 4 yıllık forma arkası reklamı anlaşması ile -yanılmıyorsam- 25 milyon euro gelir elde etti ve yaptığı transferlerin de (Keita, Elano vb.) bedeli bu reklam gelirinden karşılandı. Bizim hala forma arkası reklamı almadığımız nedense unutuluyor.

Zaten bu açıdan da "M-Oil aslında Demirören'in şirketi, öyle sponsor olmaz" lafının pek de geçerliliği kalmıyor bence.

Galatasaray 5 yil icin 21.2 milyon Euro almis.

Lakin surada su sorun var. Diyelim 5 yillik forma arkasi gelirini kirdiriyoruz sadece bir futbolcu transferi icin. Bu ciddi bir gelir kalemi azalmasidir, kulubun bilancosuna da yansir.

Yetis ya Digiturk, yetis ya SL diye sarkilar soyleriz iki seneye.

Unknown dedi ki...

bu forma arkası koyu bir ornek değil keske forma onu olsa ... moratti inter pirellli ilişkisi gibi..aslında bu beşiktas acısından daha iyi bir tanıtım olur..en azından kola turka dan ...

Pamukk dedi ki...

222 yorum
başlığa uygun.

alper dedi ki...

arabam olmasa bile sırf destek olsun diye m-oil den alırım benzini sonra dökerim valla ssponsor olsunlar:) DEMİŞ ARKADAŞIN BİRİ HABER1903 TE..

bu takım 2 sene vizyonunu mahalle takımı düzeyine indiren denizliye,ofsayt taktiğini çizgi savunma ve defansı önde kurmak olarak tanıtmaya,yutturmaya çalışan tiganaya,adem dursun,kürşat duymuş,fatih sonkaya,serdar özkan,burak yılmaz,serdar kurtuluş gibilerine tahammül edip küme düşüp batmadıysa robinho değil messi gelse batmaz.batarsada amına koyum bank asyada izleriz ne olacak.hani hepimiz armanın peşindeydik.bank asya ise bank asya .bir sene beylik beyliktir.
ali samiyen deplasmanında sabriye kırmızı kart göstertip gs ye 2-3 gol atıp yenmenin zevki paha piçilemez.bu sene o sene.ne pahasına olursa olsun hepsini ezip geçelim ve şampiyon olup 20 milyon avro CL getirisini sezon bitiminde cebe atalımda ne olursa olsun yav.
cuma günleri cami çıkışında mendil açıp para toplayacak duruma düşen gs batmadıysa beşiktaş hiç batmaz.

NOT:SON OLARAK NASIL KOYUYORUZ FRANSADA TİGANAYA AMA.2 DE 2.İLK YARI YI GÖRSÜN YADA SEZONU İLK BEŞ İÇİNDE BİTİRSİN O TAKIM DAHA FUTBOL MAÇI İZLEMEM.diye yazmıştım bir yerlerde yine hatırlatayım dedim.:))

RuFF dedi ki...

Forza anasayfa resmine robinho ile gutinin resmini koymuş :|

arkadaş yazmayayım yazmayayım diyorum da beşiktaş'ı yaptığı transferler yüzünden tutan veya tutmaktan vazgeçenleri anlamadım, anlamayacağım.

cCc wimbledon fc cCc

CDiS dedi ki...

nasıl oluyor anlamıyorum. robinho geliyor deniyor, hala yok kulüp batar mı, bu kadar eder mi? falan filan tarzı sorular. ne gerek var. kimse kendini kandırmasın, bu forumda izlediğim kadarıyla q7 geldiğinde de müthiş muhalif sesler vardı. nereye gitti onlar?

robinho gelsin kardeşim, isterse 4. olalım, 5. olalım, gelsin dünya gözüyle görelim, futbol hala bir 'oyun'sa, gelsin robinho, futbol hala bir 'rekabet'se, gelsin robinho, futbol 'endüstriyel'se 2 kere gelsin robinho.

26 yaşındaki bir futbolcudan çok mu zarar ederiz. Hiçbir şey oynamasın seneye alınan fiyatın %80'inden aşağı satılmaz. Daha yükseklere satılma ihtimali bile var.

Düşünün, Brezilya Milli Takımı'nın en önemli oyuncularında biri geliyor. Yine düşünün Brezilya Milli Takımı'nın çakma 10 numarası yıllardır ligin altını üstüne getiriyor, gerçek 10 numarası neler yapar düşünün. yapmazsa da canı sağolsun..

ama gelsin artık..

RuFF dedi ki...

Forzada bir arkadaş yazmış
inanılmaz komik :)


Robinho Quaresma Guti... ve bu adamların kaptanı İbrahim Üzülmezzzz

büyük kaptan, orta açsam Real'de oynardım dedin yıllarca, sana Real'i getirdik :)

@tribal

Daha once Besiktasli olusumu, Besiktasa baglanisimi, Besiktas'in benim icin anlamini defalarca anlattim.

Yani gaipten sesler degil bunlar, sasirmaya gerek yok.

Herkesin Besiktasi kendine.

Pamukk dedi ki...

madem bu kadar para var. madem hala yabancı transfer ediyoruz. o zaman maiconu alalım. daha mantıklı deilmidir.

Madem artık aldık gibi, Galatasaray umarım kankası Elano'yu satamaz da bizimkine yaren olur. Takılırlar falan, canı sıkılıp " Robinho kaçar" yapmasın sonra.

RuFF dedi ki...

Maicon ağır kalır daniel alvesi istiyorum

Rumuz:Forzacı gençlik..


:):):):)

sevgili shelbyl,
tamam.

Bence Robinho'yu evlendirirsek olur. Soyle Ernst'in tanidiklarindan helal sut emmis bir Alman. Alman disiplini ile Robinho'yu adam eder.

Ya da direkt Robinho ile Fink'i everelim. Fink de es durumundan kalir.

Bence mantikli.

sozcelyk dedi ki...

@shelbyl

bu adam evli zaten

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs195.ash2/45858_430041071508_657801508_4780304_3638506_n.jpg

kma dedi ki...

"robinho gelsin de gerekirse küme düşelim."

yahu manyak mısınız? bu adam neden alınıyor? amaç ile aracı karıştırmayın. resmen transferi başarıya tercih edecek kadar sulandınız mı? robinho guti ve q7 ile fenere yenilirsek de aynı mantık devam edecek mi? olsun, bizim robinho'muz var yenilsek de sorun değil mi diyeceksiniz?

Adsız dedi ki...

Benim anlamadığım da sizden farklı düşünenlere olan alerjiniz. Herkes Robinho'yu isteyecek diye birşey yok. Biz burda o maliyetin tek bir futbolcu için yüksek olduğundan veya o paralarla başka işler yapılabileceğinen bahsediyoruz. Ha gelince ben de oturup desteklerim, vah niye geldi diye oturup dövünecek halim yok. Ama bana kalırsa bizim önceliğimiz Robinho değil stadyumdur diyorum. Ama yok Robinho geliyor beğenmiyoruz, enteliz "finans edebiyatı" parçalıyoruz, Beşiktaş'a Higuain'leri Diatta'ları layık görüyoruz, yok başarısız olalım istiyoruz. Azıcık objektif olun arkadaş, bir Robinho gelince kendi taraftarınıza bile sırtınızı döndünüz. Bizim de bazı konularda sıkıntılarımız var ki bu platformda sizinle paylaşıyoruz. Ne kazancımız var bu işten? Çok rahatsız oluyorusanız da katılmıyorum ama böyle böyle diye açıklayın. Neden hakaret etmek? Neden birilerini köstebek ilan etmek? Çok rahatsız oluyorsanız okumayın, başka platformlarda Robinho'nun zkini taşanı yalayanlar var onları okuyun abi. Sizden farklı düşünenlere resmen saldırıyorsunuz, asıl sizin amacınız nedir ben anlayamadım. Herkes aynı fikirde olsaydı bu gibi platformların amacı nedir zaten?

Adsız dedi ki...

Aslında düşünüyorum da Demirören çok akıllı bir adam. Vaktinde birilerinin politikada yaptığını yapıyor, yakaladı insanların damarını, veriyoz gazı. Tribünlerde böl-parçala-yönet taktiği uyguluyor, artık onun adamları değil kendi arkadaşlarımızdan dayak yiyeceğiz farklı ses çıkartınca.

Adsız dedi ki...

Temizleyeceğim demişti ya tribünleri, kendisi de uğraşmıyor. O döktü çözeltiyi, biz kendi kendimize kimyasal reaksiyona girdik.

Pamukk dedi ki...

sola da ashley cole isterim ama. artık kesmez aşağısı bizi.

EnisteKolaKoy dedi ki...

bir de herkes şunu gözardı ediyor. yönetimin söylediğine göre önümüzdeki sene stad yıkılacak ve takım muhtemelen maçlarını başka bir stadta oynayacak. bu da ya olimpiyat ya da kapasitesi daha küçük boktan bir stad olacak. bu süreçte yıldızlar inönü stadı dışında bir stadta oynaması oldukça tehlikeli bence, çünkü bu havanın yakalanmasında kritik konu inönü stadı'dır. yani seneye robinho, guti, quaresma zeytinburnu stadı veya olimpiyat stadı'nda mı oynayacak?

Pamukk dedi ki...

aslantepede oynarız ortak yada saracoglunda ki gözleri yıldız görsün. ( nasıl uygun oldum mu? )

Adsız dedi ki...

Boşver be abi patates tarlasında oynadılar, orda da oynarlar. Robinho gelsin de gerisi mühim değil. Plan program yapan, geleceği düşünen, Robinho'yu istemeyen Beşiktaş'lı değildir. Bir süre sonra Demirören'i sevmeyen de Beşiktaş'lı olmayacak, taraftarlığı diğerlerince sorgulanacak. "Sonunu düşünen kahraman olamaz" be abi, sence neden sevildi bu kadar o dizi.

matiasemilio dedi ki...

RecaiKocaman
Robinho İle Transfer Bitti Sanıyorsanız Yanılıyorsunuz Forza :))
about 12 hours ago via web

Sercan adım adım Beşiktaşa ...!!!
about 12 hours ago via web

***

forzaaykan

Resmi açıklama bugün veya P.tesi ...İmza daha sonra
about 1 hour ago via web

Levent dedi ki...

Vöheey, kastıra kastıra dalga geçmeye başlamışsınız. Sakin olun yahu.

Sarper dedi ki...

beyler ben stadın yıkılmasını istemiyorum kendi adıma. vizyonsuzluk diyenler olabilir ama stadlar değiştiğinde taraftarların seyirciye dönüştüğü bir futbol düzeninden bahsediyoruz maalesef.

bu stadda malum fiyatlar çokta ucuz değil, orta okul, lise öğrencisiyken biriktirdiğim paralarla aldığım kombineyi artık alamıyorum, lig tv benim için daha uygun bir tercih geliyor şu anda bile. her sene cıkan formalara,ürünlere verdiğim paralarla birlikte durum maalesef böyle.stad yıkılırsa olacakları düşünmek istemiyorum.

çünkü sizde bilirsiniz, fiyatlarla tribündeki "itler,köpekler" ters orantılıdır.

itler, köpekler lafım yanlış anlaşılmasın, elitist tavrın jargonudur benim değil.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Ben de demiyorum ki illa yıkılsın, ama yakında kendiliğinden yıkılacak başımıza korkum o. Neresinden tutsan elinde kalıyor, her yerde koca koca çatlaklar var. Stadyumun yenilenip genişletilmesi de bir stadyum projesidir. Ayrıca stadyum büyüdükçe bilet fiyatlarının hemen hemen aynı kalması muhtemel, arz talep meselesi sonuçta.

Sarper dedi ki...

@ Brother Ali

Umarım senin dediğin gibi olur, ama aklıma hep Thatcher dönemi ingilteresinde futbolun düzenlenmesi stadların arınması geliyor. belki ben aşırı karamsar bakıyorum ama hep bir korkum var açık söylemek gerekirse.

ya da amerika örnekleri geliyor. orada herhangi bir maça gitmek için cidden zengin olmak gerekiyor. stadyumlarda canavar gibi büyükler. arz talep profilini daha üst sınıfa çekip gene ful stad maç oynuyorlar. ama gerçek sevenler evinde kaçak kablolu maç izlemek durumundalar :(

dediğim gibi bu benim vizyonsuzluğum, karamsarlığımda olabilir. hatta öyledir. şahsen stadın şu halinin korunup belirli sağlamlaştırma ve yenileme çalışmalarının yapılmasını yeğlerim.

birde o arsa çok değerli, korkum o stad yıkılırsa yerine yenisini yapamayacak olmamız.

örnek; mecidiyeköy-seyrantepe

CDiS dedi ki...

yok mu şöyle sağlam (!) bir duyum :):)

Adsız dedi ki...

İşte locayı da büyük tutacaksın ki gelip bizim yerlerimize sulanmayacaklar, adam akıllı bir plan programlamaya bunun üstesinden gelinir. Bizim yerlerimiz de büyütülürse bilet fiyatları aynı kalsa dahi her maçta ekstra gelir sağlanır. Öyle uçuk fiyatlara gerek yok esasen, gerisi yönetimin iyi niyetine kalıyor. Ha ondan kaldı mı dersen, işte ondan şüpheliyim.

@shelbyl

besiktasli sayili antipatiklerdensin.

geloraptor dedi ki...

Real Madrid de Tabata'yı istiyormuş bilmem kaç milyon euroya. Antep'e geri vericekmiş mi ne artık?

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1304691/Lyon-make-late-attempt-Manchester-Citys-Robinho.html

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1304591/Manchester-City-plot-bidding-war-Besiktas-Fenerbahce-Robinho.html

Yaşar Dündar dedi ki...

Ne zaman açıklancak acaba.Akşamdan beri resmi sitede f5'e basmaktan parmağımın ucu su topladı. :)

Adsız dedi ki...

Dailymail çok atıyor ya, pek güvenilir bir kaynak değil doğrusu. Hem City kiralamak istemiyor diye biliyorum, Lyon işi biraz yaş gibi geldi bana. Guardian çok daha güvenilir bir kaynak bence.

Sarper dedi ki...

dailymail ingilterenin fotomaçıdır bildiğin, guardian daha güvenilir brother ali'nin dediği gibi, az haber verir ama doğruyu vermeye çalışır.

gerçi haber de mantıksız deil. ama ben robinho'nun lyon beşiktaş ikilisinden beşiktaşı tercih etmiş olacağını düşünüyorum. vergisiz net gelir, şuster,guti ve elanonun türkiye de olması. bu adam paraya ve başarıya önem verseydi real ve city'den sorunlu ayrılmazdı diye düşünüyorum.

Pamukk dedi ki...

arap şeyhi gibisin demirören
kara para mı aklıyonuz lan ailece

alper dedi ki...

Bir daha yeter yıldırım demirören diye bağırılmaz umarım.yoksa seneye kurulacak kadroyu düşünemiyorum..:))

hep bizle kal demirören.en büyük başkan.milyon dolarları kazanıp idare eden sen,binlerce insana iş veren sen,zenginliğinin sınırını bilmeyen biz,üç-beş üniversite mezunu entel-dantel olarak seni karalayan para konusunda sana akıl vermeye çalışan biz.Affet bizi başkan.özel uçağının ingiltereye bir kez gidip geldiğinde yaktığı uçak yakıtının parasını tüm hayatı boyunca kazanamayack olan yine biz ve sana paranı öyle harcama böyle harca yoksa batarsın diyen yine biz.Affet bizi başkan.

Sarper dedi ki...

http://www.dha.com.tr/n.php?n=0390bd9f-2010_08_20

DHA'da haberi vermiş

Pamukk dedi ki...

yarın maç var post yok :/ jessie açmasın .

gnyz dedi ki...

Şu kulübü bir rus milyarder yada bir arap şeyhi satın alsa ne güzel olur ya

ben besiktasin ilk ikiye gireceginden dahi supheliyim, herkeste bir rehavet soz konusu, avrupada hic beklemedigimiz hezimette yasayabiliriz bu kadro yapisiyla.. Bugun Bucayi, Vikinguru rahat gectik yarin Genclerbirligi, Bursa deplasmaninda ne yapacagiz ona bakmak lazim, cok uzaga bakmayalim bu hafta sonu belediye macinda Besiktas simdiye kadarki en onemli sinavini verecek, pasla cikan bir takima karsi bakalim nasil onlemlerimiz var!
Aziz Yildirim faktorunude unutmayalim sonucta sampiyonluklarin sahada kazanilmadigini bilcek kadar zeki biri! Son 3 yilda yasananlari unutturmak isteyecektir tum gucuyle, Besiktasin bu sene olasi sampiyonlugu Sonrasi Aziz yildirimda Adnan Polatta o koltukta oturamayacaklarini biliyorlar! Sezon oncesi butun oklari ustumuze cektik, Allah sonumuzu hayir etsin...

delgado dedi ki...

robinho'yu alalım da, ileride değerini katlar daha yüksek bi fiyata satarız belki diyen arkadaşlar neye heveslendi onu anlamadım? bu sadece demirören'in şirketina kar ettirir. kulüple ne alakası var.

denmiş ki güiza'dan 5 milyon euro fazla paraya alıyoruz o kadar (arkadaş paranın hala kulüpten çıktığını zannediyor :)) e ulan fenerbahçe kim, sen kim, finansal manada. onların fenerium gelirleriyle senin kartal yuvası geliri, stad geliri tesis geliri aynı mı yahu? adamlar 2 senede transfere milyon eurolar harcadılar, sırf FUTBOLDA bonservis için. hala amatörlerinin parası tıkır tıkır ödeniyor, kulüpte bi sorun yok. bu kulübün geçen sene basketbol takımının maaşları ödenmedi 6 ay boyunca (bildiğim kadarıyla). 2 sene önce çifte kupalı hentbol takımına hediye olarak KOL SAATİ verildi. praamaaasyon olarak da geçen sene maaşları verilmedi.

herkesin beşiktaşı kendine de, siz beşiktaşı sadece "robinho gelsin izleyek" diye düşünecek kadar bencil misiniz be arkadaş?

Melih dedi ki...

İngiltere'de uygulanan modelin bizim ligimize de uygun olduğunu düşünüyorum. 8 tane kulüpten yetişme, 8 tane ülkedeki diğer takımlarda yetişme oyuncunun yanına 9 da diğer ülkelerden topçu eklerseniz ne eder? evet 25. Bu sayede oyuncu yetiştirebilen kulüpler diğerlerinin önüne geçecektir, çünkü günümüz şartlarında 25 futbolcusundan da faydalanamayan takımların birden çok kulvarda başarılı olabilmesi çok zor. Tabii bununla birlikte yabancıları yedek bırakan sistemin de tarihe karışması lazım. Bir oyuncunun kulübede mi saha da mı olacağına federasyon değil teknik direktör karar vermelidir, yoksa o federasyonun Aziz Yıldırım'dan bir farkı kalmaz.

Milli takım yönünden yapılan eleştirilere ise katılmıyorum. Dikkat ederseniz söz konusu sistem oyuncuların pasaportları ile ilgili hiçbir şey söylemiyor. Örneğin Arsenalin 17'lik Fransızları da yanılmıyorsam 3 yıl sonra altyapı futbolcusu statüsünde forma giyebiliyor.

Sistemin Türkiye'de bu haliyle uygulanmasının zorluğu da bu, böyle bir sistemde Türkiye artık gurbetçi futbolcu cenneti olamayacak ve o pazarı kaybedeceğiz. Yani iş başa düşecek. Yine de Mesut Özil örneğinden sonra denemeye değer diye düşünüyorum.

Zaten yabancı sayısıyla oynamanın milli takıma bir etkisi olmadığının da artık görülmesi lazım. Böyle bir sistem en azından futbolumuzdaki ithalat ihracat dengesini kurabilir.

EnisteKolaKoy dedi ki...

ntv son dakika: sponsor olmadığı için robinho gündemimizden düşmüştür.

sozcelyk dedi ki...

ntvspor son dakika değil remi site son dakika

son günlerde resmi internet sitemizden birçok kez robinho transferine ilişkin, gündemimizden düştüğüne dair açıklama yapmamıza rağmen halen bu oyuncunun transferi hakkında haberler yayınlanmaktadır. bir kez daha ve net bir dille açıklama yapma gereği duyduk:
robinho her beşiktaşlının kadrosunda görmek isteyeceği bir oyuncudur. ancak robinho ve benzeri futbolcuların transferini sponsor vasıtası olmadan gerçekleştirmek, kulübümüzün mali yapısını ve iç dengelerini bozacağı düşüncesi ile gündemimizden düşmüştür. bugün için böyle bir sponsorluk teklifi de gelmediğinden robinho transferi söz konusu değildir

beşiktaş jk

Adsız dedi ki...

Resmi site :
http://www.bjk.com.tr/tr/haberler.php?h_no=18098

Forza dedi ki...

3 ay sonra burdaki robinho resmine bakip gulecek cok insan olacak..

Delgado-Tabata-Ismail. Bu 3 oyuncumuzun maliyet hesaplamasini yapip(siz iyi hesap-kitap yapiyorsunuz), bizimle paylasirsaniz durumu biraz daha net anlariz. Besiktas kac paraya batMIyor ogreniriz.. Bu 3'unun sahada ne yaptigini da biliyoruz. Tamam ismail daha genc ve Turk, cok da basarili olacak.. Aman uzun yazinin bir orasina kilitlenmeyin de..

Jessie demis ki, Heggen gelsin tek laf etmem... Vayyy, yillarca kasetten 2 mac izleyip Besiktas'a topcu aldilar diyene bak. Isvicre ligin'den Young boys'u uydu araciligi ile izlemiyorsa, yada monchengladbach'tan takip etmediyse elemani; izledigi 3 mac sonunda adam transfer ettirdi ve tek kelime laf etmedi. Hemen transferi yapalim da, Jessie kizmasin yonetime.

Elestirim bitmedi musadenizle. 1 post once Transfer duyumculari ile tassak yapip; sonra da ''Guti bize gelmese Katar'a gidiyordu'' diyemezsin. Bu bilgiyi nerden aldin, ve bize sagladigi yarar nedir? Guti, Schuster olmasa gelmezdim derken yalan mi soylemistir? Katar'dan baska teklif yoktu, zaten gelirdi ve kolay transfer miydi? Bu bilgiyi Guti'nin yakin cevresinden mi ogrendin? Guti'yi herhangi bir plan program sunulmadan, kereste alir gibi mi almistir Besiktas?

Quaresma, Guti ve simdi de Robinho.. Ustune de rotasyon oyuncusu konumuna dusen Hilbert.. Anliyorum, Besiktasli bir adama bunlar ayni sene senin kadronda diye anlatmak guc is.. Biz erkanlara, rahimlere alismistik.

Besiktas farkli bir yapilanmaya gidiyor. Siz bunun plansiz oldugunu ongorebilirsiniz.. Ama su anda sadece ongormekle yetinirsiniz. Schuster'le cikilan bu yolda neler olacagini zamanla ogrenecegiz. Bu yapilanmanin detaylarini tabi ki tartisiriz; ama muhabbet ''Besiktas batiyor'' ekseninde devam ederse; Meydan da sizin at da, kosturmaya devam edin kardeslerim, abilerim...

Ne guzel 3 lira gordon schildenfeld'e, 4 lira higuain'e, 2 lira diatta'ya verip takiliyoduk biz..

Ne geregi vardi be Adali?

BJK4EVER dedi ki...

Her cumlenin altina imzami atarim Forza kardesim. Ama eger ki Robinho gelmezse ve onumuzdeki aylarda Quaresma'nin sakatlanmasi, form dusuklugu yasamasi veya binen yuku kaldiramamasi sonucu maclar kazanamayip basarisiz bir sezon gecirirsek arkadaslar bir taraflarina kina yaksin. Ne de olsa onlar basarili degil, basarisiz huzunlu BJK'yi seviyor. Artik huzunlenip kina yakarlar herhalde. Hos, gerci bu arkadaslar sozlerini tutsa BJK'yi takip bile etmemesi gerekir, takimi birakmislardi, ama olsun, hadi neyse....

Adsız dedi ki...

@melih
Bence yabancı sayısıyla oynamanın milli takıma yadsınamaz bir etkisi olur. Atıyorum Zapotocny, Tabata veya Holosko'nun işini yapabilecek yerli oyuncular varken, bu adamlar hem yedek kalmakta hem de gereksiz yere gençlerin önlerini kesmekte. Arsene Wenger 17'lik gençleri bir şekilde oynatıyor ki o çocuklar gelişme kaydediyor, dünya yıldızı oluyor. Biz çocuklara şans vermeden "ulan elin oğlu yapıyor be, Wenger'e bak çoluk çocukla top oynuyor" diye gıpta ediyoruz. Bizim kalite eksikliğimiz oyuncumuzun yeteneğinde değil altyapıda, madem paramız çok işinin ehli altyapı hocaları getirilsin, porto'daki, ajax'taki sistemler uygulansın. Altyapıdan gelen birçok oyuncumuzda (Necip dışında) en büyük problemin mental yetersizlik olduğunu görüyoruz, çocuklar profesyonellikten ve kazanma azminden uzaklar. Kendi kafalarına göre takılıyor, kulübün değerlerine ters düşüyorlar. Demek ki sadece şuraya pas ver, buraya koşu yapla olmuyor bu işler. Bu çocuklara destek verecek, sorunlarında yanında olacak psikologlar da lazım. Yani sözün özü katı kurallar koymazsanız neredeyse bütün Türk kulüpleri yabancı sınırını sonuna kadar zorlayacak, hatta bizim gibi sınırları aşanlar olacaktır. Bence kesinlike azaltılması lazım yabancı sayısının.

Sarper dedi ki...

Haber SPK manevrası olabilir, zira kaç gündür beşiktaşın hisseleri tavan yaptı. spekülasyon suçlaması olmasın diye böyle bir girişim olmuş olabilir.

gerçekten almamışta olabilirler.

bekleyip görücez. transferin bitmesine daha var

sozcelyk dedi ki...

çok saçma , parası olmayan güvencesi olmayan kulüp gidip robinho gibi acaip bir futbolcuyla görüşme yapar mı ?

bir güvenceleri muhakkak var ki gidip dünyanın en bonkör kulübüyle haftalarca görüşmeleri yürütebiliyor,ancak o kadar haberin , görüşmenin ardına ^'maalesef kasada para yokmuş kusura kalmayın rahatsız ettik' demek de neyin nesi

yarın ronaldo için görüşmelere başlasak sonra da para yok sponsor yok kanka desek nasıl olur.

henüz daha son sözü söylemediler bence , bu transfer olumlu da bitse olumsuz da bitse neler olduğuna dair kamuoyuna aydınlatılacak.

borsada %45 artış olmuş , gündeme getirip kaymağını yemek de mantıklı ama ehah

Adsız dedi ki...

-1-

DÖNEK:
sf. İnanç ve düşüncesini değiştiren, sözüne güvenilmeyen, caygın, kaypak (kimse), kahpe: “Esasen

bende kabahat ki sizin gibi dönek insanlarla yola çıkmışım.” -O. C. Kaygılı.

İki gün önce "yeter demirören" diyenler şimdi iki transferde kendinden geçti arkadaş, nasıl da
saldırıyorlar farklı fikirlere, düşman bellemişler kendi taraftarlarını. Ne kadar kolay saf
değiştiriyorsunuz, ne kolay unutuyorsunuz herşeyi. Aldatıldıktan sonra aklı bir pırlanta yüzükle çelinen öz güveni eksik kadınlar gibisiniz. İki yıldız transferiyle aklınız çelindi, kulübün başarısı bile ikinci plana atıldı, ikinci lige düşelim de macera yaşayalım diyenler var. Macera arıyorsan git bungee jumping yap arkadaş, yıldızlara tapıyorsan git Real Madrid'i destekle. Ben Beşiktaş'a tapıyorum, ve ne kadar gücüne gitse de, ne kadar kabullenemesen de en az senin kadar seviyorum Beşiktaş'ı. Peki Quaresma sakatlanıyor veya formu düşüyor da Robinho sakatlanmıyor mu? Terminatör mü bu adam? Borç olmuş 212 milyon lira, stadyum yakında başımıza yıkılacak, neresinden tutsak elimizde kalıyor, saha patates tarlasına dönmüş, geçen sene futbolcuların paraları geç ödenmiş ve olaylar yaşanmış, hatta bazı şubelerin (örn: hentbol) paraları hiç ödenmemiş. Kusura bakmayın ama sonradan görmeler gibisiniz, hepsi sizin olsun istiyorsunuz işin sonunu düşünmeden. Guti ve Quaresma gelince kendinizi kaybettiniz. Tek bir adama (sayıyla 1) bunca parayı dökmek nedir? Kendi başına hangi kulübü şampiyon yapmış bu adam? Kulüp batarsa ne olacak? Hadi batmadık diyelim, Robinho'ya döktüğümüz paralar yüzünden gün gelir Guti'nin maaşını ödeyemedik diyelim. Adam Real Madrid'de böyle bir durumla karşılaşmıdır acaba? Tepki verse haksız mıdır? Oynamasa haksız mıdır? Kendimi tekrarlıyorum ama o paraya stadyum olayına girişilse daha iyi değil midir? Madem sponsor da var, ne güzel işte, isim babası olsun stadyumun. Önce stadımızı büyütsek, gelir giderlerimizi dengelesek, yerli kalitemizi yükseltsek, birkaç sene sonra alsak Robinho'yu Adebayor'u daha iyi değil midir? Halen samimiyetine inanmadığım adamlardan borç harç almak daha mı iyidir? Kusura bakmayın ama "ayranı yok içmeye, atla gider sıçmaya" cuk oturuyor bu duruma, azıcık kendimizi bilelim.

Adsız dedi ki...

-2-

Benim anlamadığım bir diğer nokta da sizden farklı düşünenlere karşı alerjiniz. Herkes Robinho'yu isteyecek diye birşey yok. Biz burda o maliyetin tek bir futbolcu için yüksek olduğundan veya o paralarla başka işler yapılabileceğinen bahsediyoruz. Ha gelince ben de oturup desteklerim, vah niye geldi diye oturup dövünecek halim yok. Ama bana kalırsa bizim önceliğimiz Robinho değil stadyumdur diyorum. Ama yok Robinho geliyor biz beğenmiyoruz, biz enteliz "finans edebiyatı" parçalıyoruz, biz Beşiktaş'a Higuain'leri Diatta'ları layık görüyoruz, yok biz başarısız olalım istiyoruz. Azıcık objektif olun arkadaş, bir Robinho gelince kendi taraftarınıza bile sırtınızı döndünüz. Bizim de bazı konularda sıkıntılarımız var ki bu platformda sizinle paylaşıyoruz. Ne kazancımız var bu işten? Rahatsız oluyorusanız da katılmıyorum ama "bence böyle böyle" diye açıklayın. Neden hakaret etmek? Neden birilerini köstebek ilan etmek? Neden en büyük Beşiktaş'lı sizlersiniz? Çok rahatsız oluyorsanız okumayın, başka platformlarda Robinho'nun zkini taşanı yalayanlar var onları okuyun abi. Sizden farklı düşünenlere resmen saldırıyorsunuz, asıl sizin amacınız nedir ben anlayamadım. Herkes aynı fikirde olsaydı bu gibi platformların amacı nedir zaten?

Aslında düşünüyorum da Demirören çok akıllı bir adam. Vaktinde birilerinin politikada yaptığını yapıyor, yakaladı insanların damarını, veriyor gazı. Tribünlerde böl-parçala-yönet taktiği uyguluyor, artık onun adamları değil kendi arkadaşlarımızdan dayak yiyeceğiz farklı ses çıkartınca. Temizleyeceğim demişti ya tribünleri, kendisi de uğraşmıyor. O döktü çözeltiyi, biz kendi kendimize kimyasal reaksiyona girdik. size göre Robinho gelsin de gerisi mühim değil. Dediğim gibi gelirse desteklerim, adama kan davalım değil, karakterini bozmayan her Beşiktaş futbolcusu gibi arkasında olurum. Ama bana göre kulübün yaptığı ateşle oynamaktır, sizlere bunu anlatamadık. Size göre plan program yapan, geleceği düşünen, Robinho'yu istemeyen Beşiktaş'lı değildir. İki günde kukla oldunuz be, ayıptır. Gerçi eskiden de Demirören'i destekleyenlerden olmanız çok olası, zira kimden taraf olduğunuz o kadar çok belli. Temizleyin bu tribünleri ulan, döverek atın bizi dışarı, zaten sizin çoğunluk olduğunuz yerde ben Beşiktaş'lıyım demeye utanırım! Kulübün menfaatlarini düşündüğüm, Robinho'nun şatafatına kapılmadığım için adam benim Beşiktaş'lılığımı sorguluyor. Sen kimsin be? Eskiden Beşiktaş'lı olmakla neden gurur duyardım onları da bir bilen anlatır artık size, gerçi onu da dinlemeyip ırzına geçersiniz siz.

Sarper dedi ki...

adam haklı beyler, ciddiyim

Ulan bir Besiktas dusmani ilan edilmedigimiz kaldi.

Tamam ulan, gelsin Robinho, parasini da baskan versin, umurumda degil.

Gorus acikladik diye hain olduk yahu. Bu kadar mi sagduyusuzsunuz birader?

Siz herhalde saniyorsunuz ki ben burada oturup sirf antipatik olmak icin yorum yapiyorum. Cunku kasintim var.

Ulan benim isim var gucum var, niye boiyle manyaklik yapayim?

Surada Robinho meselesi acilana kadar "shelbyl iyi adamdir" deniyordu, ayni gorusler dogrultusunda Robinho istemedik diye "antipatik" olduk.

Bu mudur?
* * *
@Forza

1. Besiktas batmaz. Turkiye'de, su anki duzen surdukce, hicbir kulup batmaz. Bunu kenara koyalim.

Lakin bir sirketin baskaninin sirketine 80 milyona yakin borc vermesi de acayiptir.

Yarin obur gun Allah korusun Demiroren'e bir sey oldu. N'olacak o borc? Boyle sagliksiz yapilanma olur mu?

Beyler, biz sadece bir spor kulubu degil. Borsada hissesi alinip satilan bir sirketiz. Bunu unutmayin.

2. Transfer duyumcusu olayini elestiren benim, "Guti Katar'da" diyen jessie. Bu blogda herkesin ortak gorusu yok. Kollektif bir kimlik degiliz biz.

3. Besiktas batmiyor, dogrudur. Ama oyuncularin paralari 4 ay odenmiyor. Ama Besiktas'in basketbol takiminin kaptani parasini alamiyor. Hentbol takimina kol saati veriliyor, antrenman da dusup bayiliyorlar.

Haa, o zaman deyin ki "Biz Besiktas Jimnastik Kulubu" degil "Besiktas Futbol Kulubu" olacagiz; biz de ona gore bilelim.

4. Hep su deniyor: "Ne guzel Diatta falan aliyorduk..."

Beyler, o zaman siz varsayiyorsunuz ki, Besiktas kulubunun bundan sonraki her transferi Robinho klasinda olacak.

Yildirim Demiroren bu kulube milyonlar vermeye devam edecek mi? Gercekten her sene Quaresma ayari adam alabilecek durumda olacak miyiz? Yarin Robinho ve Quaresma satildiginda ya da ayrildiginda, yerine muadili gelebilecek mi? Yoksa bu "tek atimlik" kursun mu?

Endise budur.

sozcelyk dedi ki...

shelbyl'ye beşiktaş düşmanı diyen bunu da dedi

uzun yazmış , kendini övüyor

Bakin sunu da soyleyeyim:

Robinho icin tek, ama tek umudum Schuster'dir.

Ki zaten Schuster'in kurguladigi ve de Quaresma, Guti, Robinho uclusune sahip takimda teknik taktik elestiri bile yapilmaz, sadece analiz yapilir.

Unknown dedi ki...

eğer kendisiyle ve klüple anlaştık, bi tek sponsor kaldı deniyorsa hakkında, o adam gelir arkadaş. çünkü burası türkiye. kabul ettirmişken her şartı adamlara parayı bulmamak olmaz dimi?
şahsı fikrim,
bence gelmesin. bu tip adamlar ortalık karıştırır, al sana örnek alex iste. 4 seneye alex fenere TD olmazsa ben de bir bok bilmiyorum. adam klübe kilit vurdu. "vay gidin maldanoda var onu alın çogzl adam o", "vay efenim deivid benim kankam" falan diye diye batırdı klübü şimdi o çeteden kurtulmaya çalışıyolar. biz de brezilyalı yok derseniz o bulur birini ya gruplaşıcak:) ferrari yi fiştekler , quaresmanın arkasından konuşur falan.

Forza dedi ki...

Insanlari, hem de ayni sevgiye gonul vermis insanlari gruplastirmak bizim icimize islemis artik.

Kim, kime Besiktas dusmani demis yahu ?

''Ben farkli dusunemez miyim?'' tezine sarilirken insanlar, diger BIREYlerin de farkli dusunebilecegi gercegini unutuyorlar bizim ulkemizde.

Ben, sen veya burda bu gereksiz yaziyi okuyan herkes ayni Besiktas'i farkli sekillerde sevme ozgurlugune tabi ki sahiptir. Sen, onun sevgisinde kirlenmislik aramazsan; O da senin sevginde bencillik aramaz. Sen nasil kendi bildigini soyluyorsan, birak insanlar da ozgurce; SENIN FIKRINI DEGISTIRME GUDUSU olmadan kendi fikirlerini yazsin, cizsin..

Olay kisisel algilandigi surece, bu meydanda ati da siz kosturursunuz jokeyi de.. Bana musade..

@shelbyl

Jessie belki de senin yol gostermen sayesinde ogrenmistir duyumculugu, o da hos.

Ps: Robinho, Quaresma fark etmez. O gun o stada gelen adam, golu atana; kupa icin terleyene hak ettigini verir.

Adsız dedi ki...

Kendinle çelişiyorsun.

Forza,

Fark ettiysen "Besiktas dusmanligi" ithamini sana yapmadim, ilk once o paragrafi yazdim, sonra sana hitaben bir seyler yazdim.

Sana hitaben yazdigim hicbir seye de cevap alamadim, uzuldum. Haa, jessie'ye duyumculuk ogretmem haricinde.

Buradan benim dediklerimin dogru oldugunu kabul ettigin sonucuna variyorum. Demek ki uzlastik.

O da guzel bir sey.

Forza dedi ki...

Shelbyl,

Bu sekilde cevap oldugu surece, sabaha kadar tartisabilirz. Insanin, karsisindakinin samimiyetine inanmasi gerekiyor. Madem yazdiklarina bu samimiyette cevap ariyorsun, tabi ki cevaplayayim becerebildigim olcude.

1. Manchester united, Real Madrid ya da Liverpool. Bayern munich ve Lyon disindaki hemen her buyuk klubun borc,gelir,gider tablosunu incelersek senin ve benim dusuncelerimizin hangisinin daha saglikli oldugunu ancak analiz edebilirz. Borc olmadan buyume olmaz safsatasi disinda, biz bu fulyayi neden diktik oraya arkadas? (onun da ayrintisina gireceksek, cevap hakkimi sakli tutayim lutfen) Ben robinho yu alamayacaksam ne isi var orda o kulelerin? Kaldi ki, senin Besiktas olarak her sene sadece 3 kalemde 60 milyon dolarin ustunde nakit girisin var. Bu korku neden? Gecmis senelerdeki transferler hatalidir, bu senekiler degil.

2. Dusuncemi soyledim.

3. Diger branslardaki elestirilerine katiliyorum, keske elden geldigince her brans kendi icinde profesyonellesebilse. Tipki barcelona veya real madrid gibi.

4. Her biri robinho gibi olmayacak. Ama, Ernst-Ferrari bilemedin Hilbert kalitesinin altinda olmamasi dilegim. Turk alinacaksa Ersan Adem Gulum gibisi gelsin, Ali Tandogan degil..

Umarim daha net anlatabilmisimdir dusuncelerimi..

Ben burada samimiyetimi 1.5 yildir anlatmaya calistim zaten, o konuda hic suphen olmasin. :)

Birinci madde disinda ciddi ihtilafimiz yok, ki is zaten donup dolasip birinci maddeye geliyor.

Ben Besiktas'in "Demiroren Sirketler Grubu"nun bir parcasi olmasini istemiyorum. Besiktas halka acik bir sirket. O zaman halka acik bir sirket gibi yonetilecek.

ManU, Barcelona... Bunlarin da borclari var. Eh, takdir edersiniz ki bu kuluplerdeki taraftarlarin hali de sut liman degil. Love United, Hate Glazer hareketini ben baslatmadim. Liverpool'un baskaninin dustugu durumu biliyoruz. Bu kuluplere, Premier League'in getirdigi regulasyonlari da biliyoruz. UEFA'nin 2012 kriterleri de var.

Bugun Manchester United, hicbir is yapamasa gider dunyanin cesitli ulkelerinde 10 mac yapar. Bu kulupler kuresel pazara hakim kulupler.

Ha, bizim de imajimiz olusuyor, Quaresma, Robinho vs. Lakin aradaki fark su:

Manchester United, Liverpool vs. buyuk kulup olmalarina guvenerek borclarini arttirdilar. Biz buyuk kulup olmak icin borc aliyoruz.

Bu bence saglikli bir strateji degil. Olumlu sonucunu gorene kadar da elestirim baki kalacak.

Forza dedi ki...

Shelbyl,

Sanirim bu noktada beklemekten baska yapacak birsey yok.. Insanllah benim dusuncelerim dogrudur ki, sen de bunu istersin. Bakalim Besiktas sinif mi atlayacak, borc batagina mi girecek?

Bence butun bunlar hisse senedi fiyatimizi arttirmak icin bir oyun. Robinho falan yok, Recai Kocaman da borsa spekulatoru :)

Boyle olsa ne film olur be.

BJK4EVER dedi ki...

Zannetmem, sonucta spekulasyona bagli bir artis, ayni sekilde inter. Demin mali tabloya hemen goz attim, oz sermaye 2009'da 2 pozitifmis, 2010 ile birlikte -40'a cikmis, ciddi bir inis. Ama bundan ziyade donem zarari da korkuttu, 2010 eylul itibariyle tam 27 milyon tl zarardayiz, 2009'a gore 16 milyon tl fazla ve daha da artacak gibi.

Abi yok isin geyigi o zaten de, spekulasyonla kastim insider trading olaylariyla voliyi vurmak. Super olurdu be.

Eger UEFA dendigi gibi gelir - gidere bakacaksa 2012 itibariyle, acayip transferler ve sponsorluklar vb. gorebiliriz.

Bence Demiroren Maya Takvimi'ne inaniyor. 2012'de dunya bitecek, o zamana kadar taraftari mutlu edeyim diyor. Yeni teorim.

sozcelyk dedi ki...

kafama yatmayan tek şey haftalardır bu adamı transfer etmeye çalışan yönetimin sponsor çıkarsa alırız bildirisi yayınlaması.

transfer görüşmelerini yürütenler liseli değildir herhalde ,city kulübüne sponsor çıkarsa alırız diyecek.

mancini'nin 4 5 güne robinho kararını verecek demesi , guardian'ın pazartesi iddiası yönetimin borsa kapandıktan sonra sponsor çıkarsa açıklaması filan tesadüf mü bilemiyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Shelbyl bir sorum var sana bu arada. Demin bahsettin, baska yerlerde de okudum, su Tabata ve Ismail meselesi. Sanirim oyuncu bonservisleri kulubun aktifi olarak kayda geciyor, tamam, guzel, fakat bunun oz sermaye ile ne alakasi var onu cozemedim. Sonucta bir oyuncu alinirsa aktif artar (hangi ad altinda bilmiyorum) ve odenen para karsiliginda ya aktifteki nakit miktari duser ve/veya borc ile alindiysa pasifteki borclar artar, yani oz sermayede herhangi bir degisim olmaz. Sirketteki financial ratio'lara da bir etkisi yok bildigim kadariyla?

BJK4EVER dedi ki...

@shelbyl

Insider trading olabilir aslinda, kesinlikle Demiroren veya yonetimden birinin hisseleri vardir.:d
Bu arada arttis baya ciddi sanirim, bu sabah 6.65, kapanista 7.85 gordugum kadariyla, bu da 18% bir artis demek, baya ciddi. Sirket degerini 200 milyon dolar varsayarsak (208 bugun itibariyle) asagi yukari 40 milyon dolar artis demek sadece 1 gunde.

Delgado olayi benim o zamandan hatirladigim kadariyla soyle: Sirket, bonservis bedellerini "duran varliklar" altina kaydediyor. Ama Delgado'nun bonservisi bizde degilken onun geliri sponsorluk sozlesmesi ile iliskiliydi. Sponsorluk gelirlerinin az gozukmesi halinde de kurulus sermayesinin (40 milyon) 2/3'u oraninda zarar edecegimizden, bonservis alinarak o duran kaynaklara kaydedildi ve de sponsorluk geliri teorik olarak artmis oldu. Faaliyet donemi kari artinca da bu durum gecistirildi.

Genel olarak da, oyuncularin ne kadar pahaliysa, senin piyasa degerin de o kadar fazla oluyor, ve de iflas bildirimi/ertelemesi tatavasindan kurtuluyorsun ozkaynaklarin belirlenen haddin altina dusmus olsa bile.

BJK4EVER dedi ki...

Tesekkurler sukran

asist time dedi ki...

Açıklama bariz şekilde blöf. M-Oil nasıl olsa cepte, olurda baska bir sponsorluk talebi gelirse bakın Robinho olmadı ama surda da Grafite var veya Adebayor var gelin sizle de onu alalım :)

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/manchester-city/7960241/Robinho-set-for-Fenerbahce-talks.html
beyler sozlukte boyle bi haber dolanıyo nedir bilen var mı ya..
gene karısacak ortalık heralde..

«En Eski ‹Eski   201 – 298 / 298   Yeni› En yeni» Yorum Gönder

Ara