.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

24 Ağustos 2010 Salı

Biraz da Futbol Konuşsak!

Geçen hafta Avrupa Ligi şampiyonluğundan, Quaresma'lardan Guti'lerden bahseden, Robinho transferinin an meselesi olduğunu düşünüp bulutlarda gezen Beşiktaş taraftarı (dikkat, henüz oynanan futboldan bahsetmedim) kötü bir haftasonunun ve Robinho transferinin zora girmesinden sonra iyice bunalım bir hal aldı. Bak gene futboldan bahsetmedim... Yahu bi saniye, burası dedikodu sitesi mi? Biz burada futbol konuşmayacak mıyız? Başkanın uçağıydı, şampiyon olamama sebebiydi, tecavüzdü, faşizmdi a*dı g*ttü derken bu hafta futbolun F'sini konuşmamışız. Yapmayın ama, ayıp oluyor!

Deyip haftanın siftahını yapalım, Play-off rövanş maçına kadar biraz futbol konuşalım. İBB maçıyla ilgili naçizane görüşüm bu mağlubiyetin Beşiktaş için büyük bir şans olduğudur. Maçın başında Quaresma kaleciyle karşı karşıya olduğu pozisyonda başarılı olsaydı, hakem topu elle kesen İBB'liye sarı değil kırmızı kart gösterseydi, Ferrari'nin düşürülüşüne düdük çalsaydı bugün hala Avrupa Ligi cepte, 2010'un dünyadaki en flaş takımıydı Beşiktaş... Şimdiyse kadrosu çok yetersiz, rakiplerinden çok geride, playoff maçını geçip geçemeyeceği meçhul, Guti'nin Q7'nin sezon sonu terkedeceği ve zaten bu sezon olmazsa gelecek sezon batacak Acıların Takımıyız. Vay ve Abdullah Avcı, ne adammışsın...

İBB maçından önce daha Ağustos ayında Avrupa'dan, kupadan, şampiyonluktan bahseden renktaşınızı sopayla dövün görüşündeydim, şimdi de ağzından kötü sözden başka çıkmayan renktaşımızı dövelim diyorum. Son lig maçı, Schuster'in nerede nasıl oynaması gerektiğine dair muhteşem bir çalışmadır. Akıllı bir insan hem defans, hem ortasaha, hem ofans kurgusu hakkında kendine dersler çıkarabilir bu maçtan. En başta defansı santraya çekmenin bu takım için intihar olabileceğini gördük. Ve ortasahada savaşan oyuncu sayısını azaltmanın ölümcül etkilerini... Hatta -belki biraz panikle alınmış bir karar gibi dursa da- Aurelio'nun gelişinin de öncüsü oldu. Artık "Ernst'in alternatifi yok Fink kalsın" diyen bizlerin içi biraz daha ferah. Ve artık Ernst'in yanına koyunca su kaynatacak sadece Tabata kaldı!! (Delgado yerine Tabata gitseydi diyenlerdenim bu arada)

Şahsen Schuster'in bütün dersleri tek maçta almasını beklemiyorum ama iyi yönde adımlar görmek beni umutlandırıyor. Böyle adımlar Ağustos'ta olsun işte, ne güzel; Ekim'de Kasım'da Şubat'ta Mart'ta değil.

Dipnot: Aurelio'nun Ricardinho'ya yaptıklarını sindirmiş değilim.

23 Yorum:

theotheo dedi ki...

ben schusterin beşiktaşın şampiyonluğundaki en büyük engel olacağını düşünüyorum. sebepler.

1) Beşiktaş çok kötü bir futbol oynuyor. İstisnasız.

2) Beşiktaş'ın Buca gibi kötünün kötüsü takımlara karşı kazandığı maçlar bile büyük yıldızlarının yeteneğiyle. Azıcık eli yüzü düzgün bir takım geldiğinde Beşiktaş'ı dağıttı. İlk yarıda gidişatın böyle olduğu çok açık olan bir maçta takıma 70.dakikaya kadar müdahele yapmamakta hiç kimse kusura bakmasın ama vasatlıktan öte bişeydir.

3) Tayfur gibi türk futbolunu iyi bilen yararlanabileceği bir adam taca çıkardı. Belediye maçını o futbolcuları hayatında ilk kez gördü buna eminim.

4) Dün City Liverpool maçını izliyorum Pazar günü Fulham deplasmanında olan Ferguson, Pazartesi akşamı tribünden City Liverpool maçını izliyor. Yaşı 70. Dün Schuster acaba napıyordu?

5) Oturtmaya çalıştığı sistemler çağdışı, direk oyuna yansıyor. Bu kadronun bu yatırımın kendi sahasında böyle oynamaya hakkı yok. Bu takım deneme tahtası değil, hele ki süper lig hiç değil. İçeride kaybettiğin bu puanlar sonra çok ararsın.

6) Lig başladı 2 hafta oldu hala gidecek kalacak adamlar belli değil. Dalga geçer gibi Delgado maça çıktığının ertesi günü gönderiliyor. Hzırlık maçı mı yapıyorsun lig maçı mı?

7) Hilbert gibi bir futbol katili ile, Erhan gibi bir futbolun yüz karası bu takımın banko topçuları oldu.

Aurelio'da gelmiş ha. Bu yönetim daha ne yapabilir acaba.

Ben diyeceğimi dedim ...

http://tinyurl.com/366uxpw

Yeni gelmiş bir teknik direktörün sihirli değnekle takıma dokunmuş gibi muhteşem futbol oynatmasını beklemeyin. Denizli'den Schuster'e taktiksel açıdan hiç bir miras kalmadı. Geçen sene sonunda solda Yusuf sağda Tello gibisinden bir şeyler oynuyoduk. Sonra bir bakmışsın sağda Nihat, Holosko solda, Tello serbest falan filan... Çarklar ortasahada oturdu mu, defansın ilerde kurulması gibi saçmalıklar taktikten çıkarıldı mı güzel bir takım olucaz. Geçen sene olduğu gibi bu sene de hücuma takviye gerekiyor ama yönetimin bu konuda bir şey yapmasını bekliyoruz.

Geçen seneden az para harcayarak ciddi takviyeler yaptık. Hala takviye lazım ama Schuster bu elindekiyle de bir şeyler yapabilmeli.

theotheo dedi ki...

@fitneci

sihirli değnek falan beklemiyor kimse. ben sana tek tek sıraladım işte.

belediye maçında gol yiyinceye kadar değişiklik yapmayı beklemek normal bir kafayla olmaz. bişiler içmen lazım bu çok açık.

rijkaardda buna dahildir. ben bu adamlar b sınıfı olduğunu düşünüyorum, geçmişleriyle biraz abartılan sabit fikirli vasat kişiler.

bir teknik direktörün sahip olması gereken en önemli şey zekadır, istediğin kadar iyi futbol bil eğer zeka seviyen düşükse hiçbir şey beceremezsin, çünkü yönetemezsin.

bu adamlar bu futbolculuk geçmişleriyle birlikte senelerdir teknik direktörlük avrupalıların gözüne giremeyip türkiyeye geliyorlarsa, bu adamların vasat olduğu çok açık ortadadır.

tartışma götürmez gerçeklikler var. senin sağ bekin erhan güven. ben forvet istiyorum diyorsun. yani şu bile bir vasatlığın göstergesidir.

sağ bek olarak gökhan gönül ayarında biri bulamayacaksan sağ bek transferinde mantık göremiyorum. Zapo gidip yerine çok iyi bir yabancı stoper gelecekse toraman az buz kotarır ama direk yabancı sağbek almanın lüzumu yok. kaldı ki taktiksel olarak 4-3-3'ün bekleri, hele de önliberosuz oynamaya çalışıyosan, hücuma anormal katkı yapacak kişiler değiller. Anca zayıf takımlara karşı etkili olur bu tip oyuncular. Ama bir derbide bekin görevi arda turanı, stochu, kewel'ı, yattara'yı savunmaktır.

savunmaya bu katkıyı yapıyorken bir de üstüne hücuma katkı yapabilecek bir bek alınabilecekse buyursun alsınlar ama öyle biri hiç de kolay bulunmaz.

theotheo dedi ki...

dayı robinhoyu alabiliyosan o beki de çok rahat bulursun merak etme.

burada temel olan şey aptallıktır. senin bi yere ihtiyacın varsa oraya transfer yaparsın çok basit bir mantık bu.

schuster bir planlamacı değil bir taktisyen değil, iyi bir teknik direktör değil. geçen seneki cinconu durumuna düşmeyiz umarım.

alper dedi ki...

theotheo ya malesef katılıyorum.Şuster benim gözümde de belediye maçından sonra bir hiçtir ve artık ağzıyla kuş tutsa ki buna imkan yok gözümde hiç olarak kalacaktır.denizliden şustere taktik miras kalmadı demişsiniz ama bence çok çok iyi bir taktik miras ve kadro kalmıştır şustere.4-3-3 oynamaya öyle yada böyle alışan bir takıma geçen yıl ki hücum sıkıntısını aşmak üzere 2 adet nokta transfer yapılmıştır.yapılacak olan şey tello yerine sol öne Q7 yi ernst-fink-necip orta üçlüsünden birinin yerine de gutiyi koymaktır.tello gitmiş delgado gitmişken yabancı sınırı konusuna da çok batmadan pekala ve çok güzel bir takım olabiliriz,olabilirdik.ama şusterin bunu görecek ve deneyecek bir zekaya sahip olduğunu sanmıyorum.

birde düpedüz ofsayt taktiğine defansı önde kurmak demeyin ya abiler.

theotheo dedi ki...

rotasyon yapıcam diye boboyu 18 dışında bırakmak nasıl birşey peki?

eğri oturup doğru konuşmak lazım.

ferrariden memnun değildin, şimdi sivok sakatlanınca adama sarıldın adam demiyomu ulan bu herif beni göndericekti zaten diye.

daha geleli ne kadar oldu adamın yaptığı şeylere bakar mısınız yahu. belli bir sistemin olur güvendiğin oyuncular olur, ne stoperlerin belli ne sağ bekin ne solbekin. ne sağ açığın belli.

bu takımda tek koyduğu isim quaresma, gutiyi bile dinlendiriyo beyfendiyi. kusurabakma da onu bende yaparım. tonlarca hazırlık maçı kampı yaptınız. kimlerin gideceği fener maçına 3 hafta kala hala belirlenmedi.

bu kadar zor bişey mi bu ya. hilbert-fink-holosko-delgado şut oldu bitti işte.

hepsini geçtimde ben. erhan güveni sağ bek oynatan adamdan ne bekliyosunuz allahaşkına yani. günahtır.

alper, ofsayt taktiğinde defans sadece rakip defansı ofsayta düşürmek maksadıyla ileri çıkar. Lakin schuster'in oyun planında defans ortasahanın ortasına kadar çıkıp oyunu kurmakla görevli. bunun adı ofsayt taktiği değil. ofsayt taktiği de var içinde ama bu kadar basit değil. Bizim burun büktüğümüz zapo'ya kucak açma sebebi de bu oyunun defanstan kurulması sebebi... Zapo yoksa muhteşem çevik biri değil.

2 maçta yüceltenlerin hatasına ortak olup 2 maçta yerin dibine sokuyosunuz gibi geldi. Hataları görmesi gerek diyoruz, daha ağustos ayındayız diyoruz, yeni bir teknik direktörü ipte sallandırmak için çok erken diyoruz. Daha ağustos diyorum. bu adam değişmez demeyin.

ayrıca Denizli'nin yanlış oyuncularla oynanan 4-3-3 mirası kime ne öğretmiş? Nihat'a mı öğretti Holosko'ya mı Tello'ya mı?

Theotheo'ya ben de katılıyorum.Rıza hoca Bursa-Gs maçını izlemek için ta Eskişehir'den kalkıp Sami Yen'e geliyor.Schuster geçen hafta burnunun dibindeki maçı izlemeye tenezzül bile etmiyor.Her zaman diyorum bu takımın başına Daum gelmeliydi.+75 puan şimdiden garantiydi.Eğer bu kadro sene sonunda ilk 2'ye giremezse Schuster'in umursamazlığı yüzüne olacak.

Evet katılıyorum.

Şusteri gönderelim.

Sonra gelecek adamıda havaalanında düzgün davranmadı-daha önce alana inen hocaların hareketlerini neden izlemedi diye gönderelim...

Hatta sonrakinide tam sözleşmeyi imzalıycakken *iktir la diye levyeyle kovalayalım..

Bir sonrakinide cıktıgı yere geri sokalım...


Dediklerin bir bir çıkabilir, ancak bir iki maçla adam yargılamak, yollamak çok komik...

Ha amacın zamanı geldiğinde "Ben Demiştim" demek ise, onun için bile erken be güzelim...

BJK4EVER dedi ki...

Belediye maci tam fiyaskoydu, ama hatalarindan doner insallah. Plzen macindaki hatasindan 45 dakikada dondu, 3 mac dogruyu yapti, simdi tekrar yanlisa dondu, ama dogruyu bulursa sorun yok. Hala ben bizim kadronun Plzen macinda gibi sahaya surulurse tas gibi olacagini dusunuyorum, hatta hic transfer yapmazsak bile su an favori biziz bana gore, yeter ki Schuster dogrularindan caymasin.

theotheo dedi ki...

valla beyler, işyerinde böyle bir hata yapın veya iş yerinde aykutun yaptığı gibi 20 milyon euro zarara uğratın bakın size ne yapıyolar.

burada herif sonsuz kredisi var, yahu kardeşim burda 3 milyon euro para alıyosunuz verginiz ödeniyo arabanızı bile kulüp tahsis ediyo, tek yapmanız gereken çalışmak.

çok mu zor atla uçağa git izle anadolu maçlarını, tek tek not al gözünle gör neymiş sistem ne değilmiş öğren.

çocuk mu oynatıyoruz burda allaşkına yapılan ödenilen paralara baksanıza real madridden interden oyuncu getiriyoruz boru değil bu. bunun hakkını vermeyenler 2.hafta değil lig başlamasa bile gidecekler.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Ben Schuster'in Getafe ve Real Madrid zamanlarını baz alarak o kadar da kötü bir hoca olduğunu düşünmüyorum. En büyük hatası ligimizi hakir görmesi oldu, daha önceki maçlarda ne yaparsa yapsın tutması Schuster'e rehavet verdi. Ha ama hatasından dönmeyip yine aynı orta saha kurgusunda ısrar ederse işimiz var. Erhan, Tabata, Holosko gibi oyuncularda ısrar ederse yine işimiz var. Umarım dediğim dedik ruh hallerine girmez ve yanlış kararlarından döner.

Pamukk dedi ki...

schusterin sürekli yabancı limitinden sızlanmasından hoşlanmıyorum.

pamukk güzel bi noktaya değindi. Ama heralde transfer dönemi bitince bırakacaktır bu söylemleri

kma dedi ki...

3 gündür düşünüyorum.
schuster tek önliberolu sistem oynatıyor ve yumuşak orta saha yüzünden yenildik.

ama türkiye ligini küçümsemek gibi bir yorum yapılıyor ya. aslında nedeni de tam anlmıyla bu.

büyük takım maçı domine edecek veya hedeflemiş bir kadro ile çıkıyor. karşı takım tamamen kapanıp tek topla kaleciyle karşı karşı karşıya kalıp gol bulmayı hedefliyor.

yahu eleştirilmesi gereken kapanan takım değil mi? ülke futbolunu zaten bu yüzden küçümsemek gerekmez mi? pozitif futbol bu mudur?

ibb'nin galibiyeti ligin kalitesini değil aslında kalitesizliğini kanıtlamıyor mu?

Schuster'in oynatmak istedigi futbolu Helsinki macinda gorduk. Istisnasiz kotu oynuyor takim falan demeyin. Bir plan ve uygulanmak istenen bir sey var.

Ayrica Schuster olmasaydi bugun bu takimda Quaresma da Guti de olmayabilirdi, bunu da unutmayalim.

Schuster'in bir futbol akli var.

Ben her zaman dedigimi tekrar diyorum. 1 Eylul'e kadar yapmamiz gereken tek sey yerli rotasyonuna takviye.

1 Eylul bir gecsin, sonra tekrar konusuruz.

BJK4EVER dedi ki...

O zaman transfer doneminde yildiz hoca alalim, yildiz oyunculari daha kolay transfer edelim, transferi bitirdikten sonra lig baslamadan kovup adam gibi birini getirelim.

Unknown dedi ki...

endişelecnecek bişey yok.. bu hafta manchester da berabere kaldı rakipleri altı atarken... ama kimse manchester da canlar calıyo falan demiyo...medya kendine haber yaratmaya calısıyo.. bu yenilgi gene aynı takımdan 14. hafta olsa kimsenin gıkı cıkmazdı.. bu takım beşiktaşa ters geliyo minvalinde laflar edilirdi.. konu da kapanırdı..fenerbahcenin yonettigi medyadan da baska seyler beklemiyoruz.. aslında bu haberler de baska bişey değil ... bir gazete yazarının acık acık fenerbahce yonetiminin beşiktaşın transferlini şişrmesinin istenemsi surekli robinho nun transferinin pompalasmasının istemesi zaten medyayla ilişkimizi de acıklıyor..
acıkcası bi transfer yapılacaksa tek isteme nedenim basınla bu çirkin ilişkimizin bitmesi ve sadece futbol konusulmasını istememdir..

ilk yenilgide bu kadar catlak sesin cikmasi sasirtti beni, tamam bende maglubiyete uzuldum, maglubiyet sekline daha cok uzuldum fakat bir durun arkadaslar Schusterede zaman vermek lazim, futbolu bilmedigini savunmak sadece komik olur adam bizim yas ortalamamiz kadar barcada, realde futbol oynamis, takimi yonetmis... Schusterin tek yapacagi hamle defans hattini ortasaha cizgisinin 15 metre gerisine cekecek, Deldgadonun son macta oynadigi bolgeye Necipi veya Aurelioyu monte edecek.Cok acimasisiz bazen.

kveldsmork dedi ki...

Beklentilerimizdeki anormal artış,ilk yenilgide yerini paniğe bıraktı.İlk dakikada atsaydık maç farka bile giderdik.kimse bundan bahsetmiyor.Futbol şansımız azdı.
kasımpaşa bile beraberliği zemine bağladı.bu tarafından da bakalım.azıcık sakin olalım derim.

Yorum Gönder

Ara