.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Temmuz 2010 Çarşamba

Yönetime Açık Mektup

Sayın Yönetim Kurulu,
Bize dair yayınladığınız yanlış anlama sebepli kınama yazısından dolayı burayı bir şekilde takip ettiğinizi biliyorum, o yüzden bu mektubu kaleme almak istedim. Buradaki yazarların Beşiktaş'ı ne kadar sevdiğini biliyorsunuzdur herhalde. Gerçekten takımın iyiliği için günde en az 1 saat kafayı yoruyoruz buradaki insanlar olarak.
Lafı fazla uzatmadan doğrudan konuya gireceğim. Lütfen Ferrari ve Fink'i takımdan göndermeyin. Hadi Ferrari belki huzursuzdur vs., iç işleri çok da bilemeyiz; ama bildiğimiz kadarıyla Fink'in hiçbir derdi yok. Bu adam gidince sonra gene yana yakıla düşük maliyetli, disiplinli, Türkiye Ligi'nin fiziksel mücadelesine uygun, vasat tekniği olan ön libero arayacağız, kendimizi kandırmayalım.
Fink'i göndermemeniz için ne gerekiyorsa yapacağımı bildirir, teşekkür ederim.
Not: Gitmeden evvel sanatsal tarafınıza da hitap etmek istedim. Fink Beşiktaş'ın bas gitarıdır. Varlığı sırasında göze çarpmaz, ama yokluğu çok hissedilir.
Umarım ikna edebilmişimdir sizi.

43 Yorum:

akn dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
akn dedi ki...

yönetimin cevabı az önce elime ulaştı:

"yarın öbür gün takım ortasahada ezilmeye, ortasahamız alman otobanı gibi dümdüz geçilmeye başlandığında ve mücadele eksikliğimiz bariz bir şekilde göze çarptığında, göndermiş olduğumuz fink'in formasını bizzat sayın yıldırım demirören giyip onun boşluğunu dolduracaktır. olmadı, şimdi "fink düz topçu, gönderilsin" diyen taraftar arkadaşlarından birkaçını o mevkide deneyeceğiz. en olmadı, devre arasında 5 milyon euro verip yenisini alırız. sorun değil..."

akn dedi ki...

ayrıca, yazıyı tam19.03'de yayınlayan shelbyl'i de tebrik ediyorum. taymingi muhteşem.

esgo dedi ki...

Abdullah Avcı'nın Belediyesi ile ilk iç saha maçında karşılaşacak olmamız isabet oldu. İlla ki dank edecektir.

Sertug Ozgur dedi ki...

Belki Fink sezonun yarısında tribünde oturmak istemiyordur. Hiç bir derdi olmadığından emin misin shelbyl.

ederlezi12 dedi ki...

Yönetim adamın derdi trübünde oturmak olmasa bile ne yapar eder o derdi Fink ' e bulaştırır.

ederlezi12 dedi ki...

Bu satırları okuyorsanız sportif direktör meselesini de bir zahmet düşününmenizi şahsen tavsiye ediyorum.

Eğer yönetim Fink'i gönderme teşebbüsünde bulunmuşsa,Şchuster'in isteği olmadan bu işe kalkışmaz.Bu mektubun muhatabı yönetim değil Şchuster olmalı.Ayrıca transfer döneminde takımdan giden oyuncular tek başlarına değil,yerine gelen oyuncularla ve futbol takımlarının ardışık senelerde değişen sistemleriyle değerlendirilmeli.Gelecek sene oynayacağımız tek ön liberolu sistemde 4 ön libero kadro şişkinliği yaratacaktır.
Mesela ben de Beşiktaş'ın teknik direktörü olsam çift ön liberolu sistemle oynayıp Fink'i rotasyonda kullanmak için kadroda tutardım ama Beşiktaş'ın teknik direktörü şchuster ve futbolu hepimizden daha iyi biliyor.Fink'in gönderilip yerine başka bir adam alınmayacağı da meçhul.Onun için her ne kadar kanım ısınmasa da Schuster'in ve futbol komitemizin aldığı kararlara saygı gösteriyorum

Bu arada Ferrari'nin gönderilmek istenmesi sebebinin saha dışındaki etkenlere bağlıyorum.Sisteme uymuyor,ağır,ayağı değil vs.. gibi nedenlerle Ferrari'yi göndermek saçmalıktır.

simplextablosu dedi ki...

Fink düz topçu yeaaaa..

(vurma lan vurm.. ahhhgg)

Kalten dedi ki...

Yarın maç var başlığı yok o yüzden buraya yazıyorum.

Adamlar Türkçe mesaj koymuş sitelerine: http://www.vikingur.fo/

Biraz "come on chicks" Türkçesi ama canları sağolsun bee

bLAck_eAgle dedi ki...

emınımkı, ferrari nın gonderılecekler lıstesınde olması,bıze onumuzdekı sene daha ıyı ve kendını tamamı ıle takıma vermıs bır FERRARİ izlettırecektır..

okka dedi ki...

topu bilen biri lazım ortasahaya gitmesin.sonra top kullanmayı bilmeyen uğur incemanı abdurrahman çelebi yapmayalım koyunun yokluğunda.

Gercekten butun sezon tek on liberolu oynayabilecegimize inanan var mi samimiyetle?

Boyle bir sey mumkun mu?

Sertug Ozgur dedi ki...

Bütün sene tek önliberoyla oynarmıyız bilmem ama bütün sene Ernst-Fink'in yanyana oynamayacağına inanıyorum.(Avrupa kupaları da dahil 10 maçı geçmez hadi böyle handikap alayım.)

Ama Ernst - Necip oynayacak?

Necip'in ya da Ugur'un Fink'ten ustunlugu nedir yerli olmalari haricinde?

Ernst sakatlansa ya da ceza alsa yerini kim ile dolduracagiz?

Sertug Ozgur dedi ki...

Üstünlükleri yerli olmaları. Zaten elimizde oynayabilecek yerli bir isim olsa Fink'in gitmesine bir şey demem. Her ne kadar Delgado-Tabata ikilisi dururken göndermek saçma olsa da.

Ernst olmazsa Fink ile dolduracaz. Gönderilmezse inşallah. Ben sadece yanyana oynayacaklarını düşünmüyorum.

Adsız dedi ki...

anlaşılır iş değil fink'in gönderilmek istenmesi... millet fink kadar iyi olmayan odun bi dmc'ye 6 milyon euro versin , biz adamı paketlemeye çalışalım, nasıl bi mantık bu :/

kma dedi ki...

geleli 1 ay olan teknik direktör kadroda olan ve tanımadığı oyuncuları değerlendirken, önce istatistiklere bakar.
sonra eski TD'nin raporuna, devam eden yardımcı antrenörlerin görüşüne ve tüm bunlar dışında yönetimin "telkin"lerine bakar.

fink geçen sezon 38 maç oynamış 36 sı ilk 11. 2 gol atmış,3 asist yapmış. karşılaştırma açısından, ersnt 38 maç 37 ilk 11, 1 gol 2 asist. toplam dakika olarak fink daha fazla. gole dönük oalrakda iyi.

bu istatistiğe sahip oyuncuyu schuster gönderme kararını tek başına 1 ayda alamaz. en azından direk gitsin demez. zaten alınmış bir kararı "kabulenmiş" olabilir. sanki o gelmeden fink zaten gitmiş gibi.

inşallah gitmez...

arriba dedi ki...

Ferrari ve Fink giderse yazık olur o hücum hattına..

Quaresma'ya da yazık olur, Guti'ye de, Nihata da, Bobo'ya da ve geleceği yüksek ihtimal Robinho'ya da..

FERRARİ-SİVOK TANDEMİ BOZULMASIN..

SENELERİNİ ALIR BİR ÇOK TAKIMIN UYUMLU BİR TANDEM YARATMAK.. BİZ YARATTIK BOZULMAMALI..

FİNK YEDEK KULÜBESİNDE BİLE OLSA KALMALI..

ERNST-FİNK ALTERNATİFİ MUTLAKA KÖŞEDE DURMALI..

RONALDİNHO BİLE GELSE BU TAKIMIN İSKELETİ BUDUR..

YAZIK OLMASIN O HÜCUM HATTINA..

Unknown dedi ki...

@ arriba

kelimesi kelimesine katılıyorum..

olayın özeti budur..

Schuster Real Madrid'deyken tek ön liberoyla oynatıyordu takımı.Yine Gerets tek ön liberolu sistemle Türkiye'de 80+ puan topladı.Aslında Barça'nın 4-3-3'ü de bir anlamda tek ön liberolu bir sistem olarak kabul edebilir.

Unknown dedi ki...

barça bile inter bile savunma yönü kuvvetli "en az" iki orta sahayla oynuyor..

ha belki o derece pas yüzdesine haiz adamlarımız yok ama bizimde kendimize has bir iskeletimiz vardı.. onun üzerine yaratıcı adamlar monte edilmeli..

yoksa halihazırda elinde bulundurduğun güçlü bir bölgenden vazgeçip farklı bir bölgeyi güçlendirme gayreti ters etki yapar..

bu takım geçen sene öyle veya böyle taş gibi savunmaya sahipti.. özellikle manu maçlarında gördük..

şimdi sen bu savunma direncinin en önemli iki unsurunu, ferrari ve finki gönderirsen, istediğin kadar teknik adam al helva gibi dağıtılma olasılığın her daim olur zorlu maçlarda..

ben en zayıf halkalar delgado, zapo, holosko ve hatta bobo gönderilmeli diye düşünüyorum..

bacon1903 dedi ki...

Ya hilbertli bir kadro yapsın bir arkadaş allah rızası için hilberti niye aldık ya????Artık forvet türk olmalı o da yedek olarak ümit karan olmalı şaka yapmıyorum!!!!

Hilbert'le Mustafa Denizli zamanında sözleşme imzalanmış.Büyük olaslıkla gönderilicek diyorlar.

TA dedi ki...

galatasarayda olsaydı fink kesin gitmişti.düz topçu denilerek.sanırım bu hastalık henüz beşiktaşa bulaşmış değildir.çok ''yıldız'' transferlerin böyle yan etkileri oluyor taraftarlarda.ön libero diye birşey var dünya futbolunda ve modern futbolda.(barca hariç). modern futbol kanat oyuncularını ön plana çıkartıyor artık.robben ler messiler,villalar riberyler kanatlarda daha çok gözüküyorlar.orta göbek için harikalulede teknik oyunculara gerek yok.orta düzey eli ayağı düzgün oyuncular verimli oluyor göbekte.fink ve ernst böyledir.

Sertug Ozgur dedi ki...

Zaten Hilbert'in şu anlayışta gereksiz olduğu gibi bir intibaya kapıldım. Anlatılanlara göre de Hilbert klasik çizgi oyuncusu değil mi zaten. Tamam izlemedim de, kontenjan sınırsız olsa bile ilk 11'e giremez gibi hava var.

Fink'e Türk alternatif Doğa olmaz mı sizce ama eskişehir vermez zaten.

Sivok'un da ön libero alternatiflerinden biri olduğunu unutmayalım.Sivok belki çift ön liberolardan biri olamaz ama tek ön liberolu sistemde Ernst'ten bile daha verimli olabilir.

repLanigre dedi ki...

simdi bu takimin spekule edilen butun isimleri aldigini dusunelim, ne olur kadroda:

quaresma - robinho - guti - ernst
bi kere bu 4ü garanti dersek, boboya da elimiz mecbur striker yok keza başka, etti 5. geriye 1 asil, 2 tane yedek, 2 tane de rotasyona girecek ama tribunde oturacak adam koymamiz lazim.

6.adamin defansta oynayacak ferrari - sivok - zapo 3lüsünden biri olmasi şart (isimler üzerinde tartişmiyorum, dc olarak bi tanesi işte). geriye kaldi 4 spot, e ferrari 6.adam diyelim. sivok ya da zapodan biri mecbur duracak, geriye kaldi 3 spot.

adaylar kimler?

1- bu 3 dc den geriye kalan (kisaca zapo diyelim)
2- delgado
3- tabata
4- holosko
5- fink
6- hilbert

bu sartlar altinda fink yollanirsa, dupeduz aptallik olur başka da bişey olmaz. gidecek adam benim gözümde delgado, holosko ve zapo'dur.

tearkan dedi ki...

Beşiktaş'tan bahsederken yada dünya üzerinde herhangi bir takımdan bahsederken Xavi-İniesta ikilisine sahip bir takımın ortasahasından örnek vermeyin lütfen. Topu o derece ayağında tutabilen, topun takımında kalmasını sağlayabilen iki adamın olduktan sonra arkalarına sırf katalan diye Busquets'i de koyarsın işte. Bizim durumumuz böyle olmadığı için, tek ön liberoyla oynayacak olsak dahi alternatif olarak Fink takımda kalmalı.

Düşünecek olursak kontenjandaki 10 yabancı da sürekli oynayacak yada oynayabilecek oyuncular olmaz, olamaz zaten. Hem maddi bakımdan, hem de sorun çıkartmadan sırasını bekleyecek, sırası gelince de en azından belli bir ortalamanın üzerinde oynayacak oyuncuyu kolay kolay bulamazsın. Bu durumda +2nin +2si ya bizim gibi kontenjan sorunu yaşayan takımların sorun çıkartmama ihtimali yüksek olan oyuncuları tribüne yollamasına, el altında tutmasına ve ihtiyaç olursa kullanmasına yarayacak yada genç oyuncular alıp şansını denemene.

İkinci ihtimal bizim açımızdan pek mümkün değil. Holosko, Delgado, zapo, Tabata falan da bizde aldıkları parayı başka hiç bir yerde alamazlar. Delgado bi ilhan irem vardı nooldu yolunda hızla ilerliyor. Tabata zaten baştan kaybetti ki üstelik yerlerine bir de Guti'nin gelmesi söz konusu. zaponun da Ferrari-Sivok varken gönderilmesi problem olmaz. Holosko'yu da ben kendi 'ısınamama' kontenjanımdan gönderdim. Eh bu kadar gönderilebilecek oyuncu varken ve hepsinin de az çok mantıklı sebebi varken, takımda Ernst'in alternatifi dediğimizde ilk akla gelen futbolcuyu en önde göndermeye kalkmak hangi amaca hizmet ediyor ben anlamıyorum.

Bir noktayı unutmuşum özür dilerim. Fink düz topçuydu di mi yaeeeeee

QuaresmA dedi ki...

seveni çok ama kral çıplak, fink düz topçu. eğer fink - ernst ortasahası yapacağız diye q7 - bobo - guti bozulacaksa veya sivok - ferrari bozulacaksa tek ön libero oynamayı bile yeğlerim. ligde tek ön libero oynamamız hayırlı bile OLABİLİR. hani normal zamanda "sistem takımı sistem takımı" diye dolanıp, sırf DÜZ fink takımda tutulsun diye "avrupa'da yabancı sınırsız, orada oynar yea" diyenlere de gülüyorum. bütün sezon yedekte veya tribünde oturup, avrupa'da güçlü takıma karşı kadroya konup hem sistemi karıştıracak, hem de bir anda kendini sahada bulacak adam tam verim verecek öyle mi ? iyiymiş.

ilk gönderilecek adam fink'tir ve yönetim ve teknik kadro da büyük ihtimalle bunun farkında.

QuaresmA dedi ki...

ayrıca olası bir kötü başlangıçta veya kötü bir sezon geçirildiğinde taraftarın ilk cephe alacağı oyuncu fink olacaktır - tabi oynarsa :) haklı veya haksız, böyle durumlarda ilk ıslıklanan takımın en düzleri olur. sonra motivasyon falan hak getire. en büyük olayı mücadele zaten, onu da yitirir ve daha da düzleşir.

ayrıca her takımın bu tarz düz topçulara ihtiyacının olması fink'in düz olduğu gerçeğini değiştirmez.

rüştü
toraman sivok ferrari deli
ernst necip
nihat guti q7
bobo

+2: tabata, hilbert
+2: delgado, 17 yaşında yeni brezilyalı forvet
eskişehir, bursa falan: zapo, holosko
sivasspor, kasımpaşa veya bank asya: fink

fink'siz kadrolar da hayat da daha güzel.

bu arada avrupa'da izlediği çoğu takım 4'lü savunmanın önüne 2 ortasahayı yapıştırıyor diye tek doğruyu o zannetmek de çok düz bir düşünce. magath veya schaaf'a gidip de "avrupa'da tek ön liberoyla başarılı olunmaz yea" diye düz düz konuşanlar oluyor mudur ki ?

*Schaaf'in gecen senenin ikinci yarisinda ortasahada surekli Niemeyer - Frings ikilisine gorev verdigini,

*Gene Schaaf'in cift forvet denemesini skor uretemedigi zamanlar yaptigini, oyun istedigi hale gelince de skoru koruma dusuncesiyle Borowski'yi oyuna alma yoluna gittigini,

*Magath'in tek onliberolu sisteminin, futbolculari idmanlarda kusturacak bir fizik kondisyon yuklemesiyle etkin hale geldigini,

biliyor muydunuz?
----------------------------------
Gunumuz futbolunun dogrusu 4-2-3-1 varyasyonlaridir.

Bir takim cikar ve bunu degistirir, o zaman farkli seyler konusuruz.

Fakat su kosullarda, gectigimiz senelerde Ernst-Delgado, Cisse-Delgado, Ricardinho-Kleberson vs. gibi ortasaha olusumlarimizin ne hale geldigini unutarak "tek on libero da oynanir ya" demek benim gozumde gaflet ve dalalettir.

esperanza dedi ki...

zapo ve delgado dururken Fink in gonderilmesi, yonetimimize yakisir bir davranis olur, hiz sasirmam...

esperanza dedi ki...

Delgado nun gitmesi icin hangi sartlarin olusmasi lazim onu da anlamis degilim ? yani yonetim kurulu toplantisini basip baskani falan yumruklamasi mi lazim nedir ?

Jaaaccckkk dedi ki...

hangi mantıkla tabatayı +2 ye koyup, Fink i yollamayı düşünüyorsunuz anlamak mümkün değil.

ya da;

delgado 4 yılda, fink in bir senede yaptığı katkıyı yaptı mı?

fink i göndermek bu kadroya yazık eder.

cemekici dedi ki...

şampiyon olduğumuz senenin son 3-4 hafta maçlarından birini izletsinler schuster'e. ernst'in dili dışarda dolanışını.

üstüne bir de geçen seneki dışarda oynadığımız wolfsburg ve man utd maçlarını da izletirlerse, bence fink ve ferrari'yi elinde tutar.

tabi inceman'ın da ciddi bir maçını izleyerek kendisinin mental eksikliğini görmesi ve toraman - zan tandeminde toraman'ın mental durumunu da görmesi yerinde olacaktır.

BJK4EVER dedi ki...

Fink veya Ferrar'yi gondermek su ana kadar yapilan tum dogru isleri hice sayip etkisiz hale getirmek demektir. Futbol oyle bir spor ki, tek yanlis tum dogrulari goturuyor. Fink/Ferrari giderse cok gol atan, zevk veren, cilgin maclar yapan, fantastik skorlar alan takim oluruz, ama sampiyon olamayiz, Avrupa'da ceyrek finali goremeyiz.

Fink ve Ferrari kalirsa gol atan, rakibe pozisyon vermeyen, rotasyonu saglam, sakatliktan etkilenmeyen, gerektigi zaman rakibi kitleyen, zor maclarin da ustesinden gelen, her zaman kontrollu ve iyi oynayan ve sike sike sampiyon olan takim oluruz.

isaac newton dedi ki...

biri sağ kanada biri forvete iki Türk transferi işte bu yüzden önemliydi. defansta sivok-ferrari orta sahada ernst-fink ikilileri bozulmak zorunda kalınmazdı. forvette nihat ya da sercan tercihi bobodan çok daha hayırlı olur. gol ortalaması en fazla 12 olan bir oyuncuya da bel bağlamazdı takım. hatta forvete ikna edilirse mevlüt harika olurdu. sağ tarafta da volkan şenle harika bi takım olabilirdik. ama her şeye rağmen bu takımdan Fink'in gönderilmesi intahardan başka bir şey değildir.. necip üst düzey olacak mı bilinmez ama en azından bir sezon daha tecrübe kazanması için fink'le rotasyona girmelidir..

ozy dedi ki...

delgado ve zapo'yu umarım görmeyeceğiz takımda seneye..
holosko'da olmayacak gibi..
Fink kalır....Gideceğine inanmıyorum! (2 milyon € falan gibi supriz bir teklif gelmezse)

tearkan dedi ki...

Farazi konuşmaları bıraksak yada bunun için açılan hayal ürünü transferler postuna bir şeyler karalasak daha iyi olacak sanki. !7 yaşında yeni brezilyalı forvet, Fink'ten Türkiye'de 5-10 tane var şeklinde farazi konuşmalar yapmak yada Tabata'yı +2ye koyup, Delgado'yu +2nin +2sine koyup da Fink'e takımda yer bulamamanın mantığı nedir cidden çok merak ediyorum. (10. yabancı olarak tribünde oturacak delgado'nun maaşından ve 4 yıldır ha oldu ha olacak diye paşamızı beklemiş olmamızdan bahsetmiyorum bile)

Unknown dedi ki...

Burayı bir süredir takip eden birisi olarak bazı yazıları gördükten sonra yazmadan edemedim.Finkin necip ile beraber rotasyon için kalması gerektiğini düşünen birisi olarak ; necip niye oynuyo finkin yerine türk diyemi ve fink giderse doğayı düşünebilirmiyiz yazılarını görüp bir başka konuda(transfer dedikosu) beşiktaş metin,ali,feyyaz,rıza ile sözleşme imzaladı yıldız isteyen taraftar, camia tepkili yazısını da görmek bir hayli ilginç geldi.Herkesin kendi fikri vardır ama altyapı dokundurmasını yapan abiye yada kardeşe hemen hak vericeğinize eminim ,ha yok ben katılmıyorum zaten o sözlere diyorsanız özür dilerim.

Yorum Gönder

Ara