.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Temmuz 2010 Pazar

Yıldız Diye İnleyen Tribünler, Pekala Gökhan İçin de İnler

Beşiktaş 21 Haziran'da başladığı İsviçre'deki kamp çalışmalarını tamamlayarak dün akşam saatlerinde yurda döndü. Kamp boyunca 5 hazırlık maçı oynayan Siyah–Beyazlı ekip, 3 gün izin yaptıktan sonra 17 Temmuz Pazartesi gününden itibaren Fulya'da çalışmalarını sürdürecek. Teknik heyet kadroda revizyona hazırlanırken, Scala ideal 11'i açıklayacak. 14 Temmuz 2000 Tıpkı bugün olduğu gibi o zamanlar da takımlarımızın sezon öncesi kamplarına gurbetçilerimiz yoğun ilgi gösterip, futbolculardan imza almak, onlarla fotoğraf çektirmek için adeta yarışıyorlardı. İşte, o gurbetçilerden birine biraz dikkatli baktığımız vakit, bizleri tanıdık bir yüz karşılıyor. Evet, İsviçre kampını yakınen takip eden bu kardeşimiz, her ne kadar ilk bakışta Tabata’yı andırsa da, kendisi Gökhan İnler’den başkası değildir. Esasında bu kadar geçmişe gitmeye de gerek yok, zira kendi resmi sitesinden de çocuk yaşlarda Beşiktaşlı olduğunu şu sözlerle ifade etmiş '' when I was little I was a Besiktas fan. Now I'm focusing fully on my club Udinese Calcio. '' Aslında bu kadar teferruatlı bir girizgaha gerek yoktu. Belki Gökhan gerçekten Beşiktaşlı, belki de her gurbetçi gibi yaşadığı yere bir Türk takımı gelince coşayazmış. Asıl derdim konuyu önce Fink'e, oradan da Türk pasaportlu orta saha oyuncularının en iyilerinden biri olan Gökhan İnler'e bağlamak. Malumunuz kontejan problemi yüzünden Fink'in gönderilmesi bu aralar gündemi fazlasıyla meşgul etmekte. Bir çılgınlık edip, gönderdiğimiz vakit de yerini dolduracak isimler, yapabilecekleri sınırlı olan ve taraftar nezdinde kredisi tükenen Uğur, potansiyeli büyük yaşı küçük Necip ve üst üste 3 sezon aynı çizgide devam edip (50 maç oynayacağımız bir sezonda) 30+ maç kaldırabileceğine pek ihtimal vermediğim Ernst. Günümüz futbolunda maç kazandıran ve kaybettiren en önemli bölgenin orta saha olduğu defalarca kez kanıtlanmışken, mevcut isimler ile üç kulvarda bu yükün taşınamayacağı apaçık ortadayken, çift yönlü bir yerli orta saha oyuncusuna herkesten fazla ihtiyaç duyarken ve isimleri ortada dolaşan yıldız futbolcular için yaratılan bir kaynak varken, bu tip fantezilere hiç girmeden Gökhan İnler gibi Serie A’da kendini kanıtlamış, gerek kontejan gerekse de oyun anlamında Beşiktaş’ı rahatlatacak ve işimizi şansa bırakmayacak bir orta saha oyuncusu için kullanılamaz mı o kaynak ? Pekala kullanılabilir, hatta kullanılmalıdır. İsteyenin bir yüzü, vermeyenin ...

25 Yorum:

SirEvo dedi ki...

Elemanın poz hep aynı yanlız, istikrar abidesi. O değil de, Fink giderse ve yerine Guti gelmezse defans falafoş olur Ferrarisiz ve Zapolu.

shibby dedi ki...

konuyla alakasız olacak ama ilk fotoğraftaki amca kim ya :D halilagiç diyesim geliyor ama tam olarak çıkartamadım

geloraptor dedi ki...

Halilagic haligagicde fotoda 130 kilo gibi!!

kartalist dedi ki...

Ne kadar güvenilir bilmiyorum ama transfermarkt bonservisine 8,5 milyon yuro yazmış.İsteyen biz olursak 10 milyonu da bulur.

esgo dedi ki...

Wikipedia'daki oyuncu profillerine duyulan güvenin bir benzeri de son yıllarda bu transfermarkt sitesinde karşımıza çıkıyor. Yazılan bedeller gerçeği yansıtmadığı gibi, çoğu zaman da abartı rakamlar oluyor. O yüzden pek itibar edilmemesinden yanayım. Hoş, bu kulübün kasasından bir yerli futbolcu için 10 milyon € çıkacaksa da Gökhan için helali hoş olsun.

caalar dedi ki...

gökhan olur, nuri olur.. ama ille de olmalı.. yoksa yine can sıkılacak

kartalist dedi ki...

Fotoğrafları nerden buldunuz?

Hamit, Nuri, Gokhan vs. akillari varsa Turkiye Ligi'ne 30'undan once gelmezler.

Ki bence akillari da var.

ederlezi12 dedi ki...

Ben de ''yahu keşke gelse '' diyen adamlardanım lakin gelir mi ki ? Forza da son 1-2 gündür duyunların ardı ardası kesilmiyor . yönetime yakım isimler bir yerli bir de gurbetçi yerli futbolcu alınabileceğini söylüyorlar. Umarım biri de Gökhandır.

Rattlehead dedi ki...

ahah yemin ediyorum en başta ilk resmi görünce eric cantona ile fotoğraf çektiren tabata sandım bir an.

sy dedi ki...

@shelbyl

Onceki senelerin aksine ben, onumuzdeki 4-5 senede Turkiye liglerinin kalite olarak Avrupa'daki rakip liglerin onune gececegini dusunuyorum. Belki su an icin haklisin; ama orta vadede Turkiye futbolcular icin cazip bir alan haline gelebilir. Ozellikle Italya'nin cazibesini kaybettigi bir ortamda..

QuaresmA dedi ki...

gökhan'ı dünya kupası'nda da çok beğendim ama bence udinese, palermo, fiorentina gibi kulüplerin ötesine geçebilecek bir oyuncu değil. ha udinese'de en fazla başaltı takımın oyuncusu olacağına gelsin her sene şampiyonluğa oynayan, arada şampiyonlar ligi maçı oynayan takımda ortasahanın vazgeçilmezi olsun, bence istersek olmayacak şey değil. beşiktaş > udinese.

sozcelyk dedi ki...

bonservis bedelinin 10 milyon avrodan aşağı olacağını sanmıyorum udinese en değerli iki oyuncusunu ( gökhan - alexis sanchez ) yüksek bonservis bedeli istemeden bırakmaz.

ayrıca ofansif oyuncu alıp 30 bin kişi önünde imzalatmanın müthiş hazzı varken bu şartlarda gökhana 10 milyon bayılabilecek bi yönetici tanımıyorum , netcede 10 milyona 10 milyon daha ekleyip robinho alınabilir.

BJK4EVER dedi ki...

Seneye transfer politikamiz bu tarz oyuncular yonunde olmali. Yabanci almayiz, yurtdisindan kaliteli yerli oyuncular icin yuksek bedeller gozden cikarabiliriz. G.Inler bence 15 milyon euro'dan asagi olmaz, kendisine de Nobre/Delgado maasi verirsek neden gelmesin, bence Nuri kadar zor degil. Yabancilara para yatiracagimiza O.Toprak, S.Tasci, Nuri, G.Inler, Eren, Taner Yalcin gibi gurbetciler uzerinde yogunlasiriz.

Batistuta35 dedi ki...

Guti madridden ayrıldığını bizimle anlaştığıonı basın toplantısında açıkladı.

caalar dedi ki...

nuri ile sanıyorum ciddi ilgilenmiştik, hatta anlaştığımız söylenmişti sonra yatmıştı transfer.. hamiti bilmem, gökhan ve nuriyi ise iyi yürütülmüş transfer çalışmasıyla asla alamayacağımızı düşünmüyorum.. bak versinler bana yetkiyi ve de 10 milyonu, bu transferi bitirmezsem adam değilim :))

BJK4EVER dedi ki...

Nuri icin kulubuyle anlasmistik da kendisi gelmek istememisti. 2 sene evvel gelmek istemeyen simdi hic gelmek istemez, kendini oldukca gelistirdi ve simdi onu daha da acik. G.Inler ise zorlasak bence gelir, birkac sene evvel buyuk cikis yakip Arsenal vs tarafindan istenmisti, simdi biraz daha gozden dustu. Udinese'yi ikna edersek bence gelebilir (15 milyon euro civari), sonucta kendisi BJK'li imis. Tabii bunun icin bu sene UEFA'da basarili olup ligde sampiyon olup sampiyonlar ligini garantilemeliyiz, bu isimizi daha da kolaylastirir.

esgo dedi ki...

9 Ocak 2008 Gökhan İnler Röportajı

Türkiye Ligi'ni nasıl değerlendiriyorsun?

Türkiye ligi, İsviçre liginden üstün olmasına karşın Avrupa'da 1-2 takımdan başka seslerini duyuramıyorlar, Fenerbahçe ve Galatasaray en büyük iki temsilcisi. Son yıllarda Fenerbahçe Avrupa'da kendisinden çok söz ettirdi. Türkiye liginde futbol güce, hırsa ve koşmaya bakıyor. İtalyan futbolundan biraz uzak yani. Ancak futbolu çok iyi ve zevkli hale getirebiliyorlar.

Bir Türk takımından teklif gelse oynamayı düşünür müsün?

Neden olmasın hedefleri olan bir Türk takımında oynamak her türk futbolcunun hayalidir. Türkiye'de yabancı sınırlaması olması takımların Türk futbolculara yönelmesini sağlıyor bu lejyonerler için bir avantaj ve son 2 yıldır Türk takımlarının çoğu gurbetçi futbolcuları transfer ediyor. Avrupa liglerinde forma giyip Türkiye'ye giden genç oyuncular ilerde çok başarılı olabilirler. İyi bir teklif karşısında düşünürüm gerçekten.

sozcelyk dedi ki...

kendisi beşiktaşta oynamak istemeyeceğinden bu transfer gerçekleşmez değil

beşiktaşın bu kadar yüksek bonservis ücreti bir önlibero için harcamak istemeyeceğinden ve gökhan'ın dünya kupasında gruptan çıkamasalar bile italya'da çok sağlam piyasasının olmasından.

AQ-47 dedi ki...

Nuri, Gökhan ya da Hamit'ten birini bu takımda görmeyi çok isterim, ama en çok da Nuri'yi...

ederlezi12 dedi ki...

Fink gidecekse bu adam gelsin bari..

AQ-47 dedi ki...

Bu adam daha uzun görünüyordu TV'den, oysa bildiğin Tabata ayarındaymış

Fotograf cekildiginde 16 yasindaymis, sonra biraz daha boya gitmis sanirim cunku su an 1.83 arkadas.

AQ-47 dedi ki...

bayaa gitmiş

carlito dedi ki...

...her ne kadar ilk bakışta Tabata’yı andırsa da...

resmi ilk gördüğümde "ahah tabata'nın çocukluk resmi mi lan bu deyip, sonra yukardaki cümleyi görünce yarıldım :D

valla bana da yetkiyi versinler, delgado+inceman+para karşılığında bu transferi bitiririm! :)

Yorum Gönder

Ara