.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

12 Temmuz 2010 Pazartesi

Tebrikler Yeniköy Kasabı

38 Yorum:

ederlezi12 dedi ki...

soldaki kim ? izmit pişmaniyecisi falan mı ?

Kartal Bafiler dedi ki...

İlk duyduğum günden beri her defasında içimden soruyorum,her şey bir kenara bu adam Yeniköy Kasabına benziyorsa sen neye benziyorsun ,Alen Delon'a mı?

Senden de en fazla o kadar paran olmasa İstinye Manavı olmaz mı ?

Bir de hanımı benzetmişti galiba , Kasap yerine manav almışsın be teyzecim hâlâ uyanamadın mı?

EnisteKolaKoy dedi ki...

bu adam her ekrana geldiği zaman, takımın başından sanki ben kovmuşum gibi utanıyorum. iyi ki bizden gitmiş de adam bugün dünya kupası'nı kazandı diyip polyanna sedat'cılık yapalım bari. (yine de ispanya'nın başına gelmesiyle arada 3 sene olsa da)

kafsinkaf dedi ki...

Del Bosque kendisini futbol bilmiyor diye gönderenlere en güzel cevabı verdi sanırım.

kafsinkaf dedi ki...

bayağa bekledim bu kupayı istanbula yıldırım'a kapak olarak göndermeyi düşünoyurm diye ama demedi büyük adammış

Unknown dedi ki...

furbolumuzun kimler tarafından yönetilip kimler tarafından eleştirilidiği(!) çok güzel şekilde göstermiştir. helal olsun.

@Kartal Bafiler

YD değil, Nevzat Demir yapmıştı benzetmeyi.

Ege

gnyz dedi ki...

"Biz Del Bosque davasını federasyonda kazandık beyler! Del Bosque bize 800000$ borçlu çıktı"
http://www.youtube.com/watch?v=bUywe1pr4rM
İhtiyarı her gördüğümde bu video aklıma geliyor


Tabi birde nette biraz dolaşırsanız karşınıza

"ne var yae o kadroyu bende şampiyon yaparım"

"adam Beşiktaş'a o kadar kazık attı hala Del Bosque diyorsunuz"

diyenler çıkabilir dikkat.

mirmak dedi ki...

Yakında Rijkaard futbolu bilmiyor diye gönderilir, Aykut Kocaman da Fener'in büyüklüğünü kaldıramadı diye...

İyi ki varsınız blog yazarları.

Bu ülkenin bilinçli insanlarının sesi oluyorsunuz.

... kafalı japon askeri medyanın sülük yazarlarından daha kalitelisiniz.

Umarım İspanya'nın şampiyonluğu birazcık ders olur bu başkan gibilerine...

Deniz dedi ki...

Amcam gibi seviyorum seni Del Bosque, Nevzat Demir'e, Yıldırım Demirören'e, bilinçli gibi gözüken ama kendini bu adama giydirmekten alamayan Güntekin'e de kapak olsun.

Güntekin ne dedi bu arada bu akşam maçtan sonra?

kafsinkaf dedi ki...

jimmy jump yine atladı az daha alıyodu kupayı.adamın atlamadığı girmediği organizasyon yok hala stadlara falan istediği gibi girebiliyo valla süper.keşke alsaydı kupayı da blatter de orda kalpten gitseydi

kma dedi ki...

İspanya kupaya gelmeden favoriydi. favori olmasına sebep futbolu tam anlamıyla göremedik ama gruptan çıktıktan sonra oynadığı bütün maçlarda diğer takımdan daha iyiydiler. tüm maçlar 1-0 bitince bir almanya, arjantin sempatisi alamadılar bi türlü. ama yinede kupayı hakettiler.

hollanda bu oyun anlayışıyla total futbol mirasının tükendiğini gösterdi. karşı takımın oyununu bozma üzerine kurulmuş bir taktiklede olsa roben o son vuruşları yapabilse kupayı alacaklardı muhtemelen.

gönüllerin şampiyonu ise ne brezilya ne arjantin. "Almanya"

isaac newton dedi ki...

benzetmeyi reha muhtar yapmamış mıydı??

Sertug Ozgur dedi ki...

insan olarak iyi birisine benziyor.
zaten büyük takım teknik direktörü olmak bazı kişisel özellikler de istiyor. ama şimdi al işte demirören gördün demekle abartıyoruz herşeyi, başarısızlıkta yerin dibine soktuğumuz gibi.

hadi oldu ya robben atsaydı bir tanesini. şu hollandalı bert van marwijk'e süper teknik adam mı diyecektik?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

benzetmeyi nevzat demir yapmıştı

kma dedi ki...

sabredilseydi ne olurdu acaba?

dünya futbol tarihi değişir miydi?

kma dedi ki...

olaya şöyle de bakabiliriz:
demirören dünya futbol tarihini değiştirdi.


:)

Teknik direktorle "yollari ayirmak" vardir, teknik direktoru "kovmak" vardir, teknik direktoru "itin g.tune sokarak kovmak" vardir.

Burada hangisinin elestirildigi acik sanirim.

bLAck_eAgle dedi ki...

S alak del bosgue turnuvanın başından beri FABREGAS ve SILVA yi oynatmıyo....hatta NAVAS i da, bugün bi son beş dakika FABREGAS soktu oyun değişti bence HARIKA bir ıspanya takımının ritmini bozuyo....turnuva başladığndan beri söylüyorum ıspanya kupayı yi alamazsa (ki bence rahat alması lazım) sırf del bosgue yüzünden alamaz......ama inanılmaz bi takım ıspanya rıdvan efendi (RİDVAN DILMEN) messi için uzaylı diyo du görsün şimdi messi mi uzaylı INIESTA ta mi

bLAck_eAgle dedi ki...

Bu arada arkadaşlar fedarasyon 6+2+2 kararını GUTI ve RAUL geliyo diye 14 yabancımız olduğu için 6+4+2+2 olarak değiştirmiş.....

bacon1903 dedi ki...

Sabir yoksunuyuz ne yazikki!!!!Bu adamdada bizim basimizdayken hic sans yoktu 10 tane pozisyona girip 0 cekiyoduk.Rakip 1 kez geliyo a.yildirimin poposundan sandelle aglarda hepimizin agzi acik!!!!Ben aragonesli fbyide sezon sonuna dogru begenmeye baslamistim.Del bosqueli bjkda baya iyi oynuyodu sonuclar kotuydu.Bu isimlerin buyuklugu bile kovulmalarina engel olunmadi ikisine verilen toplam tazminat 15 milyon euro!!!
Aragones-7 milyon euro+ Avrupa Sampiyonu
Del Bosque-8 milyon euro+Dunya Sampiyonu???

Demirorende kabul etti hata yaptigini ama yaptigi bence en buyuk hataydi bugunlere geldik!!!

mufittezel dedi ki...

İlk yarının son 9 maçını üstüste kazanmıştı takım, gayet de iyi top oynuyordu.
Kupada Konya'ya kaybedip elenmiştik, onun üstüne gönderdiler.

Özlem dedi ki...

Tüm beşiktaşlılar, kafamızı duvara vura vura izledik dünkü maçı...arkadaşın bir yazmış utandım diye aynen ben de utandım valla. Asıl utanması gereken de utanıyordur umarım.

Kartal Bafiler dedi ki...

Arkadaşlar ben zaten Nevzat Demir'i kastetmiştim.

Hatta hanımından teyze diye bahsetmem ordan geliyor :)

marpione dedi ki...

bu adam bizimleyken yapılan bazı talihsiz benzetmeler ve takımdan çirkin bir şekilde kovulması olayı haricindeki hiç bir destek veren mesaja katılmıyorum.

hatta o benzetmeler de hoş olmasa bile abartıldığı kadar da ayıp falan değil. aceto'da ispanyol ve italyan medyasının futbolcular ve teknik direktörler için yazdıklarını da görüyoruz sonuçta. ingiliz medyasını 1 ay takip edin daha ağır neler söylenir.

bu adamın takıma zerre de katkısı olmamıştı. ne transferde, ne taktikte, ne düzende. türkiye'deki fundamental eksiği tavan yapmış oyuncular ve olgunlaşamamış camiaların başına da getirilmeyecek tipte bir adamdı. kalsa da bir başarı gösteremeyecekti.

keşke o dönemin kişisel yorum kayıtları tutulabilseydi de bugün adamı göklere çıkartanların ligin başındaki sersefil dönemde söylediklerini de duyabilseydik. maşallah yazmaya gelince herkes uzun vadeli strateji uzmanı, planlama ve altyapı sevdalısı kesiliyor ama takımda 3 hafta işler kötü gidince her yer "isyankar taraftarla" doluyor. ben anlamadım bu işi. konuşmaya gelince herkes sabır küpü, sabretmeye gelince kimsede tık yok, gidenin arkasından ağlamaca olunca hep bir toplu seremoni.

kaçınız yarın schuster üst üste 5-6 mağlubiyet/beraberlik alınca "aman adama dokunmayalım, ilk iki sene şampiyonluk beklemeyelim" yazacaksınız çok merak ediyorum.

bLAck_eAgle dedi ki...

yaaa ne DEL BOSGUSE si kalede casillas defans ta pigue, puyol, ramos, capdevılla ortada xavi olonso,bustgest, xavi, iniesta,(akıllı FABREGASI yedek bırakıyooo)ılerde villa, formsuz olsada torres yıne yedek bıraktıgı sılva mıllet del bosgue yı tartısıyoo.. sonuda bana da bu tabırı yaptırdınız yok su takımı bnde sampıyon yaparm yok bunu bende samp.. yaparm dıyenlere uyuz oluyorum ama gercekten bu takımı bende sampıyon yapardm...

Pamukk dedi ki...

ah be Robben..

tebrikler ispanya

yuki the zorba dedi ki...

Bence de o kaosun icinde Besiktas'in basina gelmesi gereken hoca Del Bosque degildi. Cordoba hikayesi, Riza Calimbay'in gelir gelmez Cordoba + Ronaldo farki ile yakaladigi seri kenara yazilmasi gereken konular...

Benzetme diyemeyecegim, hakaretler edilerek, terbiyesizlik yapilarak asagilanmasi ise bunu karsilayacak kadar yuklu bir tazminatla son buldugundan - bunlari yasatan camianin parcasi oldugumdan utandigimla kalacagim...

marpione bunlar Ingiltere'de Ispanya'da normal olabilir. Ancak, Turkiye'de bunu yaptiginda o hocaya ne topcunun saygisi kaliyor ne camianin, ne de rakiplerinin. Sonucta Mourinho'ya cingene de deseler, ecnebide profesyonel futbolcu biliyor ki o yapilan sey geyik! Turkiye'de topcular ergen gibi, hepsinde egonun bini bir para! En kiytirik topcunda ego Totti ayarinda olunca, en ufak olayda bile adamlar hocanin kuyusunu kazmaya, sabotaja basliyorlar.

Insanimizin futbola bakisina gelmiyorum bile... Asker kulturuyle yetismis memleketimde, hoca illa ki disiplin odagi olacak. Hoca bu hirto yorumlarla ayaga dusurulunce Genc Osman muamelesi goruyor maalesef...

gnyz dedi ki...

Afedersinizde 101.yıl travmasından sonra kulüp binasının önünden geçen herkesin transfer edildiği, 10 tane transfer yapıldıktan sonra göreve getirilen, kendi evindeki ilk maçı 6. haftada oynamış, sezonun daha ortasında başkanın teşrif etmediği bir maçta alınan yenilgi sonrası kovulan bir adamdan nasıl bir katkı bekliyordunuzki.

Neo Wan dedi ki...

benzetmeyi kim yaptı bilmiyorum ama ispanyollar gönderene çok minnettardır. bence ispanya camianız sayesinde burada :))

yilmaz dedi ki...

@marpione

takıma katkısından bahsediyorsun. o sene yd dünyanın en iyi adamlarını aldık dedi. aldıkları adamlar m.doğan, tayfun, berkant, ali güneş...
bi de carew. del bosque bi juanfranı getirdi adama 2 maç tahammül edemedik.

Aylarca toromanın yeri stoperdir önlibero oynamaz diye adamın yakasından inmedik. ama hiç düşünmedik peki kim oynucaktı önliberoda. eliayağı düzgün bi toroman vardı o da onu oynattı bi kez de kalkıp benden bu adamlarla bi bok beklemeyin demedi. şimdi bu sene geniş geniş kadro kuruyoruz. hadi bi o senenin takımından bi kadro kurmaya çalışalım. beşiktaşın gelmiş geçmiş en kötü kadrosuydu bence. bu adama türk futbol tarihinin en büyük ayıplarından biri yapıldı.

Ve bu ayıbı yapan kulübün beşiktaş olması beni hep rahatsız etmiştir.

yilmaz dedi ki...

bir de hep şunu söylerler bu takımı her teknik direktör şampiyon yapar. E ama öyle bir takımın başına da her teknik direktörü getirmezler di mi?

Gökhan dedi ki...

ya bi kere adam ligdeki son 9 maçında 23 puan almıştı ve son 9 haftanın lideri olmuştuk, yani rıza hoca gelmese de muhtemelen o sezonun 2.yarısında lider olacaktık ki bir de cordoba'sız bunu yapmıştı del bosque.

yarım sezonda 40 gol atmıştık, tigana'lı sezonda ve geçen sezon attığımız goller 43 ve 47.

takımın bir tane doğru düzgün ön liberosu yoktu, ilk 8 maçtada hem deplasman maçları hem zorlu fikstür, hem de ankaraspor, malatyaspor maçları gibi şanssızlıklar vardı.

sadece ezbere sabır göstermek lazımdı demekten öte, bence zaten başarısız değildi del bosque, o şartlarda ilk 8 maçta başarılı olabilecek yabancı hoca varsa mourinho'dan, capello'dan, hiddink'ten başka orasını bilemem tabi.

CDiS dedi ki...

şimdi birçok kişi ayak yapıyor, yok işte başkan gönderdi falan diye ama, hatırlayın o günleri, del bosque nin gitmesine kim üzüldü, kim çıkıpta ne yapıyorsunuz siz dedi. kabul etmek gerekir ki, del bosque başarısızdı beşiktaş'ta. kan uyuşmazlığı oldu bir nevi. tabi ki gönderiliş tarzı yanlıştı ama gönderilmesi kesinlikle bir hata değildi.

alper dedi ki...

çağdaş atanı,ibrahim toramanı ön libero oynatan
fatih sonkayadan sprinter sağ bek oluşturmaya çalışan
juan fran denen kaplumbağa hızındaki adamdan sol açık oluşturmaya çalışan
fernando torresi 5 maç oynatan ve hep onu çıkardıktan sonra golleri bulan ve yine ısrarla onu 11 e koyan
asla ve asla ilk 11 i doğru çıkarmayıp hep sonradan yaptığı oyuncu değişiklikleri ile bir şekilde maçları hasbel kader 1-0 kazanan
paraguaylı öküz cardozaya yatıp kalkıp dua etmesi gereken ve sahibi olduğu kasap dükkanından her gün 2 kilo et vermesi gereken bir adam
büyük hoca ha.tam türk işi kör ölür badem gözlü olur.
del boske hoca ise ben mourinho yum .alsın del boske getafeyi malagayı sosyedadı yürüsün göreyim.o sadece insan ilşkileri iyi yıldızların huzurunu bozmaz diye kurulu düzenlerin başına getirilen ve düzenin bekçisi olmaktan öteye geçmeyen biridir nazarımda.düzen kuramaz ve az yalpa yaparsa düzeltemez.

alper dedi ki...

bu arada robben atsaydı hala kasaplığa devam ediyor olurdu ama şimdilik et-balık kurumu.tek fark o benim için.

Deniz dedi ki...

Valla ben bu blogda bile hiçkimsenin objektif olmadığını, bir hocaya "şans verilmeliydi sabredilmeliydi :(((" derken diğerine "ne bok yemiş villa'yla xavi'yle ben de şampiyon olurum" diyebilen çokbilmişlerin olduğunu görüyor üzülüyorum.

Tüpçü'nün yaptığı transferler üzerine sadece kendi istediği bir adam alınan ve o takımla başta 6 maçını dışarda oynayan, son 9 maçta 8 galibityet alıp, bu hafta yenilsin de gönderelim diye beklenen ve skindirik bi kupa maçında oyuncularının bireysel hatalarıyla kaybedilmesinden sonra kovulmaktan beter edilen, dünyanın heralde en başarılı teknik direktörlerinden birine hala "bi bok bilmiyo, bi sik yemiyo" diye yorum yapçaksanız zaten konuşmayalım. Toraman'dan ön libero yapmaya çalışıyodu, ön libero diye kimi oynatabiliyordu da Toraman'a sardı? Berkant'ı oynatmak zorunda kalan bi adamdan bahsediyoruz o dönemde kadrosu oydu. Fatih'ten sprinter sağ bek yaratmaya çalışması, e be bilader, Fatih sağ bek olarak geldi Roda'dan. Başka sağ bek kim vardı? Takımı 3lü oynatsa modern diil, 3lü defans mı kaldı dersiniz, giden gelen bekli takım yapmaya çalışınca kasap diyosunuz. Anlamıyorum bu işi.

bLAck_eAgle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yorum Gönder

Ara