.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

30 Temmuz 2010 Cuma

Schuster'e Açık Mektup

Herrn Schuster,
(Entschuldigen Sie, ich habe schon lange kein Deutsch gesprochen. )
Nach dem Spiel gestern Abend, ich denke dass Sie verwirrt sind. (Taktik, auslandische Spieler usw.) Es ist normal, Sie sind neu in der Turkei. So, bitte rufen Sie Herr Denizli an. Ich glaube dass er Ihnen wichtige Informationen sagen wird. Er spricht Deutsch. (besser als ich)
Mit besten Grüssen,
shelbyl
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Bay Schuster,
(Özür dilerim, uzun zamandır Almanca konuşmadım.)
Dün geceki maçı izledikten sonra kafanızın karışık olduğu izlenimini aldım. (taktik, yabancı oyuncular vs.) Normal, Türkiye'de yenisiniz. O yüzden lütfen Bay Denizli'yi arayın. Bence size çok önemli bilgiler verecektir. Almanca konuşur kendisi (benden daha iyidir).
Saygılar,
shelbyl

103 Yorum:

BJK4EVER dedi ki...

Harbiden e-mail'i var mi herifin? Fink ve Ferrari ile de ilgili birseyler yazsaydin keske. Bir de Zapo ve Delgado gitsin. Bir de selam soyle benden.

RuFF dedi ki...

Harbi okuyacağı bir mail filan olsa 3 sayfa yazı yazasım var kendisine.

Şu takımın sorunu o kadar ortadaki.Hayatım boyunca futbol oynamadım tam tersi basket oyuncusu olmama rağmen bu takımın sorununu bir bakışta çözebiliyorken schuster " bu takım böyle oynamaya devam edecek" diyebiliyor.
2.7 milyon euro alıyor bu adam.Versinler 100.000 TL bana yıllık + sodexo + sağlık sigortası kuran çarpsın bu takımı kral yaparım.
Fink kalıcak Ferrari kalıcak, taktik 4-3-3 veya 4-2-3-1.Holosko,Zapo,Delgado gidecek.Bir golcü birde sağ bek alınacak.
Bu kadar basit yani

Ya benimki bir umut iste. Belki birileri okur da iletir diye.

BJK4EVER dedi ki...

Bence transfere bile gerek yok, Ferrari ve Fink kalsin, Delgado orta alanda oynamasin yeter.

Su Schuster'le roportaj yapan herifte yok mudur email-i? Hani transferinin ne zaman bittigi olay olmustu ya hani.....

Eee biz Türkiye şartlarını bilen hoca isterken bunların başımıza geleceğini öngörüyorduk,yanılmadık.Şu an mesela Daum başımızda olsaydı çoktan ideal 11'imizi bulmuştuk ve şampiyonluğun en güçlü adayıydık.Şu anda ise temmuzun sonu itibariyle değil şampiyonluk hedefi koymak,önümüzdeki 1 ay içinde nasıl bir futbol oynayacağımız bile belli değil.Önümüzü bir sis bulutu kaplamış durumda.Bu kadar potansiyeli olan bir kadro piç olursa çok yazık olacak.

AQ-47 dedi ki...

Shelbyl tam Sanlı Kaptan tadında Herr falan diye başlamışsın, kralsın...

renom dedi ki...

schuster , takımın geçen sene en iyi işleyen orta saha ve defans hattını bozarken tayfur filan hiç mi uyarmadı acaba hocayı veya bu adam hiç mi geçen sene ki maç görüntülerini izlemedi. tek ön liberolu sistem ve defansta sivok-toraman oynadığı sürece schuster ömrü bu takım da fazla uzun olmaz maalesef...

Pamukk dedi ki...

tayfur'u dışlama hoca
fink ferrari kalsın hoca
bu sistem burda olmaz burası ispanya değil hoca
plzene sakın elenmeyelim hoca

Pamukk dedi ki...

resmi site burayı takip ediyodur düzmece yazıyı okuduklarına göre

baris dedi ki...

evet evet, denizli'yle konuşsun mutlaka. takımda kalan az sayıda gencin de bir an önce takımdan uzaklaştırılması, yusuf'un iyileşince ilk 11'e yerleştirilmesi, bobo'nun sol kanatta süründürülmesi, bir sezonun daha 50 golün altında bitirilmesi konusunda önemli katkıları olacaktır.

yapmayın allahaşkına..

Denizli ile konusmasi demek, Denizli'nin aynisini yapmasi demek degil.

Schuster, hic tanimadigi bir takimin basina gecti. Adama dediler ki: "Hoca bizim 13 yabancimiz var, 3'unu yolla." Uzerine de eklediler: "Bazi adamlari yollamazsaniz iyi olur ama."

Schuster su an geceleri 4 saatten fazla uyku uyuyabiliyor mudur merak ediyorum.
-----------------------------------
Eger siz diyorsaniz ki "Schuster ne yaptigini biliyor, Turkiye Ligi ve takimin durumu hakkinda bilgi sahibi, gonderecegi yabancilari nokta atisi ile gonderecek", tamam, konusmasin Denizli ile.

Unknown dedi ki...

mustafa denizli ile konuşsun konuşmasınada tayfur havutçu orda ne iş yapıyor acaba?tayfur havutcuyu dinlemeyecek ondan ipucu almayıp kendi burnunun dikine gidecekse ikinci yeniköy kasabımız hayırlı olsun.

Tayfur Havutcu konusuyor mu ondan emin degilim ben. Tayfur'u severim, sayarim; lakin hic oyle hoca ile munazara ediyor halini gormedim/dusunemiyorum.

baris dedi ki...

denizli'nin yanlış yönlendirmeleriyle zaman kaybetmektense, schuster'in oyuncuları tanım çabasıyla zaman kaybetmeyi tercih ederim ben şahsen. dün ilk yarıda 4'lük olup avrupa'ya el sallayabilirdik, evet. ama gerekirse üç beş hafta daha risk alıp, sabredip, adamın kafasındakini sahaya yansıtmasını beklemek daha doğru geliyor bana.

akn dedi ki...

bi metin tekin vardı noldu ona? kulüpte bi göreve getirilecekti filan?

biz ne zaman, her gelen teknik direktörün yıkıp baştan yaratmaya çalışmayacağı bi sisteme sahip ollucaz acaba...

Pamukk dedi ki...

schuster tayfuru yani daha doğrusu türk bir yardımcı istemiyormuş diye bir yazı okumuştum arkadaşlar.

Pamukk dedi ki...

http://www.ajansspor.com/yazarlar/alikaraboga/h/20100727/hadi_bee.html

enorton dedi ki...

Tamam geçen yıl takım 50 gol altında attı ama kaç gol yedi? Olması gereken çalışan kısımların değiştirilmemesi (olacaksa daha da iyileştirilmesi), çalışmayan kısımların değiştirilmesi değil midir? E biz ne yapıyoruz taş gibi sabunmayı ve ön liberoları dağıttık. Gol sorunumuz vardı, korner firkik gol atamaıyorduk. Buranın iyileştirilmesi lazımdı, orada da çözüm yok. Bu arada Denizli gençleri oynatmadı diyenlere de YUH diyorum, bugün necip varsa Denizli sayesinde vardır. Geçen sene Fener ve trabzon maçındaki hakem hataları olmasa şampiyonduk, tamam göze hoş gelen futbol oynamıyorduk ama bubu da göz ardı etmeyin. Adamın elinde yusuf vardı onu kullnadı, q7 olsa onu kullanırdı. Delgado,tabata, nihat sakatlıktan dolayı oynayamadılar. Bugün satışa çıkardığınızda hiçbirini bonservisi ile satamayacağınız yabancı, milli takımda ilk 11 forma giyemeyen yerli oyuncularla o beğenmediğiniz hoca 2 kupa aldı. Manuyu deplasmanda 1-0 yendi. Dün gece biraz şans yanmızda olması ikinci metalist faciası yaşayabilirdik.

marpione dedi ki...

ben yakın zamanda denizli'nin röportajını okudum. henüz tam veda etmedim, yaz bitsin kulüple görüşeceğiz tekrar diye.

mutlaka işe yarayacaktır. tayfur'da çok önemli aslında. schuster ligdeki hiç bir takımı ve oyuncuyu tanımıyor. birilerinin izleyip ona rapor vermesi lazım. o birisi önemli esas.

Sertug Ozgur dedi ki...

Denizli ile konuşursa Delgado yüzde yüz takımda kalır. Biliyorsunuz Delgado, Denizli'nin prensiydi. Ekrem ön libero oynayabilir. Onun zamanında da Fink uzun süre takıma girememişti. Veya dur lan Ernst-Toraman ikilisi olabilir bak.

Denizli Türkiye'yi tanıyodu ama böyle ara ara futbolcuları garip yerlerde oynatmaya devam ediyodu. 2. senesinde bile.!! (oyuncu değişiklik hakkımız da dolduuuu tonlamasında "bile" denilecek)

Unknown dedi ki...

Schuster in sözleşme maddeleri nasıl acaba mektupa eklesek?(tazminat falan)büyük ihtimal devre arasını göremeyecek bu kadro secimi ile.ligten ve uefadan kopunca yol verir yönetim.acaba yerine kimi getirirler?

kma dedi ki...

schuster'in sorunu yanlış yönlendirilmek bence.

atıyorum bir yönetici ferrariyi anlatırken "gece hayatı çok fazla, disiplinsiz tavırları var, güvenilmez.." şeklinde lanse ettiğinde o noktadan sonra schuster ferrariyi gözden çıkarması anlaşılabilir olur. bu noktada suçlu schuster olmaz...

veya başka bir yönetici telkini örneği verelim:
fink bonservis olmadan geldi. onun gibi oyuncuyu her zaman buluruz ama tabata ve delgodoya biz toplamda 15 milyon euro ödedik. kendilerine verdiklerimizle harcadığımız para 25 milyonu buldu. bu kadar para heba olmasın, onları sen kazanırsın hoca, aslansın kaplansın...

şimdi bu telkinleri almış bir hoca yöneticilere güvenmek zorunda kalacaktır.

yeni bir işe girdiniz, şirket işleyişi, içerdeki düzen ve çalışma arkadaşlarınız hatta tuvaletin yeri ile ilgili bile hiç bişi bilmiyorsunuz. yöneticinize, sizin yanınızdakine falan güvenmek zorundasınız.

1-2 ayda bir futbolcunun yararlı olup olmayacağı anlaşılabilmiş olsaydı, dünyada sezon öncesi transferlerin yarısı sezon başlamadan gönderilirdi.

ne yazık ki schuster de bazı şeyler yaşayarak öğrenecek. o öğrenene kadar geçecek süreç bizi nereye götürecek o beni korkutuyor açıkcası..

RuFF dedi ki...

@kma
O iş öyle değil kardeşim.Gece hayatı nedeni ile Ferrariye hayır dersen sorun yok ama Quaresma transferine onay verirken herşey ok.Öyle bir dünya yok..

Geçen senki maçları biraz izlesen ilk takımda tutacağın adamların Ferrari ve Fink olacağını bilirsin.Neymiş efendim savunmayı önde kuracakmış, tek ön libero oynayacakmış.
TSL de ırzımıza geçerler beyler bu sistemle farkındamısınız bilmiyorum.

Halen Mustafa Denizliye laf söylüyorsunuz az biraz utanın, adam o çöp kadroyla neler başarmış meğer şimdi daha iyi anlaşılıyor.

@Ruff

Quaresma'nın gece hayatı olduğunu nereden biliyorsun.Quaresma,benim bildiğim duygusal,o yaşta hala ailesiyle yaşayan efendi bir adam.İnter'de ve Chelsea'de başarlı olamamasının sebeplerinden biri de ailesinden uzak kalmasıydı.Bu kadar anesine,kardeşlerine düşkün olan birinin gece hayatı futbolunu etkilemez.Hele Ferrari gibi bir azmanın yanında süt çocuğu gibi kalır Quaresma.

RuFF dedi ki...

Doğru diyorsun kardeşim hiç gece hayatı yok Quaresmanın.Ailesine ve vatanına bağlı bir portekiz çocuğu kendisi.Hatta bir kızla yalnız kaldığı zaman Orhan Gencebay gibi konuşmalarına ve tavırlarına mesafe koyan, hiç bara gitmeyen, içkili ortamda ise meyve suyu içen bir Yeşilaycı.

Ferrari ise tam bir bir pislik. Maçtan önce soyunma odasına kızları doldurup grup sex partileri düzenliyor.Bunun yanında Beşiktaş a gelmiş en kötü defans oyuncusu.1 tane kafa topu alamıyor, kademe bilmiyor, topu oyuna sokamıyor ve çok yavaş.

En büyük Schuster, yaşasın tek ön libero ve Zapotocny !

kma dedi ki...

farklı bişi söylemiyorum ki ben..
schuster iyi bi teknik adam olabilir ama kötü yöneticilerle baş etme konusunda ne kadar iyi onu bilemiyoruz.

ferrari ve fink'in kalmasını gerekiyor. ama schuster gözden çıkardıysa bu onun suçu olmayacak diyorum. yöneticilerin telkini olacak.

yöneticiler için herşey süper. dünyada ses getiren 2 transfer yapıldı. gönüllerin şampiyonu olundu zaten. sportif başarı gelmezse ne olacak ki. at suçu schuster'e, oyunculara, medyaya, hakeme, federasyona.. "dünyanın en iyi oyuncularını aldık biz ne yapalım?" diyecekler. bahaneleri de hazır..

geçen seneki kadro çöp kadroysa guti ve quaresma geldi diye mi süper kadro olduk? sadece 2 oyuncu?

RuFF dedi ki...

@kma
Yönetici telkini nedir abicim? REal MAdrid te top oynamış antrenörlük yapmış bir adama gelip 5. dünya ülkesindeki yöneticinin lafına göre takım kurar mı?
Adamın kendi kariyerimi önemli yöneticilerin fikirleri mi?
Otda Tayfur var konuşursun, geçen sezonun kasetleri var oturur izlersin.Antrenör sensin seçim şansı senin ne yöneticisi a.k

Geçen sene Türkiye liginin hatta Avrupa liglerinde dahi en iyi defans yapan takımdık.Tek eksiğimiz hücum oyuncularının kötü olmasıydı.2 tane nokta transfer yapıldı bana göre.Eğer Mustafa Denizli olsaydı şuan evet süper takım olmuştuk.Ama sen taktiği tek ön liberoya çevirirsen, en son gidecek adamları göndermeye çalışırsan seni 5 yemekten allahlar kitaplar kurtarır dünkü gibi.

@Ruff

Ben ferrari sürekli reina'larda,sortie'lerde geziyor.Onun için gitsin mi dedim.Nerenden anlıyorsun lafı.Ayrıca Ferrari kadar gezip tozan bir oyuncu değil Beşiktaş'ta Türkiye'de bile görmedim ama bu gitmesini gerektirmez.
Quaresma'nın da gece hayatı falan yok.Tamamen sallıyorsun ya da kulaktan dolma bilgilere dayalı konuşuyorsun.Quaresma hakkında hiçbir bilgin yok.Adamın mental sorunları olduğu için büyük takımlarda oynayamdı.Tanıdığın bir portekizli varsa sor Quaresma'yı anlatsın sana.

Pamukk dedi ki...

Forza Mustafa Denizli

(ortalık kızışsın-gün çabuk geçsin)

baris dedi ki...

"Geçen sene Türkiye liginin hatta Avrupa liglerinde dahi en iyi defans yapan takımdık.Tek eksiğimiz hücum oyuncularının kötü olmasıydı."

şu lafın üzerine bir şey konuşmaya gerek yok zaten. ahmet'le mehmet değil de hasan'le hüseyin oynasaydı hücumda, 40 değil 140 gol atacaktık. 9 savunma oyuncusuyla maça çıkan mustafa denizli'nin hiç suçu yok yani. hücum oyuncuları kötüydü, hep ondan.

matiasemilio dedi ki...

quaresmanın gece hayatı filan yok!
ayrıca denizliyle görüşülsün tabiki,görüşme kaynaklı olarak oyun anlayışını sil baştan yapacak değil ya adam..futbolcular hakkında daha sağlıklı bilgi alacaktır böylelikle..

Mustafa Denizli'nin takıma iyi savunma yaptırdığını da düşünümüyorum.Zaten elinde Ferrari,Sivok,Toraman gibi Türkiye ligi standartlarının epey üstünde stoperler varken bir de bu defansın önünde 3 ön libero oynatırsan tabiki ligin en az gol yiyen takımı olursun.Gol yemememize rağmen geçen sene Manchesterin yedek takımına bir sürü posziyon verirken,Lucescu'nun takıma Chelsea'ya bir tane posziyon vermeden Chelsea'yı yenmişti.İyi defans yapan takım Luce'nin takımı veya Baki'li,Mustafa Doğan'lı defansla ligin en az gol yiyen takımı olan Tigana'nın takımıdır.

RuFF dedi ki...

Aynen öyle barışçım tek fark hasan hüseyinle değil quaresma guti hatta kimsenin beğenmediği delgado ile oynansaydı geçen sene çok daha farklı olurdu.Bobonun yerine iyi bir golcü olsaydı çok farklı olurdu.
Pes 2010 daki gibi adamın içinden geçmeye çalışan Holosko ve sağ ayağı hiç olmayan kim ne derse desin sol açık oynaması mümkün olmayan Tellonun yerine başka bir adam olsaydı farklı olurdu.

9 savunmacıyla çıkmışmışta bilmemne.Dün ne oldu ajan ?
Çok hücümcuyla çıktın da ne oldu 5 mi attın ? 2. yarı neden Necip girdi ?
Allah baba Müslüman aleminin hatrına kurtardı takımını 5 yemekten.Sırf M.D liyi boklamak için şu sistemi bile savunacaksınız nerdeyse.

RuFF dedi ki...

"Mustafa Denizli'nin takıma iyi savunma yaptırdığını da düşünümüyorum.Zaten elinde Ferrari,Sivok,Toraman gibi Türkiye ligi standartlarının epey üstünde stoperler varken bir de bu defansın önünde 3 ön libero oynatırsan tabiki ligin en az gol yiyen takımı olursun"

Bu mantığa göre Türkiye standartlarının üzerinde 5 hücümcuyla çıkan Beşiktaşımız dün neden ilk yarı rezalet oynadı ve bir tane pozisyona giremedi?
Aynı takım bu sistemle devam ettiği sürece ligin en çok gol atan takımı olacak mı?

Lucescunun takımını örnek vermişsin peki Lucescunun takımında kaç ön libero oynuyordu ?
Lucescunun takımındaki hücümcular geçen sene Mustafa Denizlinin elinde olsaydı ne olurdu ?
İlhan,Ahmet Dursun,Sergen,Tümer vs.

Bu soruların cevabını merak ettim şimdi.

baris dedi ki...

9 savunmacıyla oynadık, az gol yedik, şampiyon mu olduk? o da yok. şampiyonlar liginde grup sonuncusu, ligde 41 gol atarak beşinci, türkiye kupası'nda da gruptan çıkamadık yanlış hatırlamıyorsam. azap çekip de bir halt geçmeyeceğine elime, 2-3 maç 5'lik olurum, geri kalan maçlarda keyif alıp üstüne bir de şampiyonluğa oynarım. ha bir de, yalanlarla, iftiralarla aydın gibi, can gibi çocukların ayağını kaydırmam.

baris dedi ki...

ligde dördüncü olduk pardon, istemeden haksızlık ettim "mustafa denizli, şampiyon yap bizi" hocama.

Pamukk dedi ki...

yaşasın kızıştı meydan, yanda yorumlar da çıkıyo oh süper.

Q7nin portekizden bir arkadaşı "ist.a gece hayatı ve kızlar için gitti" demiş
nerden duyduğumu tabiki unuttum:)

Sertug Ozgur dedi ki...

Eğer tek mesele çift ön libero oynatmaksa Mustafa Denizli'ye de gerek yok, şurda yorum yapan herkes çift ön libero oynatır.

Geçen sene kendi sahasında Manisaspor'la bile başa baş oynayan, kazandığı maçların yüzde 80'i tek farkla olan Beşiktaş,İstanbul derbilerinde fener maçı dışında bir şey yapamamış,mahkum oynamış,Avrupa'nın en iyi savunmalarından birine sahip(!) takımın Trabzon deplasmanında Hakan yıldızlaşmış, sezonun en flaş sonucunu aldığı Manchester maçında her yerinden öpüyorum rüştü lafı literatüre geçmiş bir takım.

Oyuna bakma sonuca bak lafına saygılıyım, tabelaya da baktığımızda türkiye kupasına erken veda etmiş, ligde dördüncü olmuş..

Bir de şu var Kasap Del Bosque dünya şampiyonu yaptı cinsinden taşlamalar yapıp gönderilmesini eleştirmek. Del Bosque zamanında da başlarda ne kadar çok gol yediğimiz ortada.

Bu takım yıllardır oyuna ağırlığını koyamıyor,oyunu kendisi yönlendirmiyor, yıllardır bozan takımı oynuyor, kontra atak futbolunu bile uygulayamıyor,hiç bir organizasyonu yok. İyi mücadele ediyor, özellikle inönüde baskılı oynuyor ama efektif olamıyor, gücünü akıl, teknik, taktikle birleştiremiyor. Bu anlayışı değiştirmek kolay değil. Denizli'nin kalıp guti-quaresma takviyesiyle bir şey getireceğine inanıyorsanız size mutluluklar dilerim. Ama 2 senelik tecrübemde değişen sadece birkaç tane fazladan gol olur. Başka da bir-şey olmaz. Çünkü ben hiç bir taktik zenginlik görmedim. Tamamen bireye dayalı, dağınık, ne yapacağını bilmeyen, türk milli takımına benzer bir takım gördüm. Bu Denizli eleştrisidir, Schuster her şeyi yapacak değildir.

Demiyorum ki 6 forvet oynayalım. Ama oyun mentalitesi değişecekse, hücum organizasyonları gelişecekse, bu kültür empoze edilecekse bazı fedakarlıklar veya fantazi gelen hareketlerin yapılmasına kökten karşı değilim. Sonra nasıl olsa Necip'in oyuna girmesi gibi basit-doğru yola dönülür. Schuster oyuna hükmeden anlayışı oturtmak için gerekli teknik bilgiye, birikime, uygulayacak yeteneğe sahip mi bilmiyorum, 2-3 ay sonra emarelerini göreceğiz. Yoksa şu anki görüntüyle ne bol pozisyon bulabilen ne de pozisyon vermeyen bir takım görüntüsü var, bu da normal.

Ligin daha başlamadığını hatırlatayım. 100. yıldaki Lucescu'lu takımın bile sezonun ilk yarısı sonlarında kendini bulduğunu da belirterek, ligin 10. haftasından sonra gelin Schuster-Denizli tartışalım.

Bu yazı Schuster Denizli ile görüşsün postuna karşı bir eleştiri değildir,mektubun sadece oyuncu seçimine dair olduğu anlaşılmıştır,eleştirim daha önce yazdığım yukarıdaki yorumumdadır, yorumcu burada Denizli kalsa çok iyi olurduk diye düşünen Beşiktaşlıların fikrine karşı bir yazıdır.

RuFF dedi ki...

Farkında olmadan benimle aynı şeyi söylüyorsun.Ben diyorumki hücumcuların kötüydü.Elinde adam akıllı kullanabileceğin adam eksiltebilecek adam yoktu.
Şuanki hücumlar geçen sene olsaydı açık ara şampiyonduk zaten.İlla 9 defansif oyuncu ile çıkalım demiyorum adamın elinde alternatifi yoktu diyorum.

Sistemin belliydi.Futbolda en önemli şey defans yapmaktır.Başarılı olan takımların hepsinin defans çok iyidir.Beşiktaş en başarılı sezonu Lucescu zamanında yaşamadı mı?
Balık hafızalımısınız bilmiyorum ama o zamanda Hıncal uluç dahil bir sürü adam "bu futbol tarzı iğrenç, hep savunma oynatıyor" demiyorlarmıydı Lucescu için ?
M.D yi eleştirip Lucescuyu örnek veriyorsunuz ona ayar oluyorum.

2-3 maç 5 lik olursan ligi 5. bitirirsin kardeşim.Hayallerde gezmeyin.Keyif alırmış.5. hafta 5 tane ye Kadıköyde bakalım keyif alabilecek misin

Pamukk dedi ki...

gene gitti yorumlar yandan kınıyorum sizi hıh

metin keçeli açıklamış
Fink, Delgado ve Ferrari yolcu. zapo kalıyor.

RuFF dedi ki...

Mesele hücüm futbolu oynatmaksa burdaki herkes 9 hücümcuyla da çıkabilir.

Geçen sene tüm derbilerde mahküm oynamış Beşiktaş demek maçları izlememişsin demektir.Samiyende 3-0 yenildiğimiz maçta hakem, Allahlar , Serdar Özkan ve Rüştü GS yi korumuştur.1. dakikada gol yememize rağmen oyunun çok büyük bir bölümünde kontrol bizeydi.
Keza Kadıköydeki maçta da kontrol bizdeydi orada da hakem ve Bilicaya takıldık.

İnanılmaz bir Mustafa Denizli kompleksi var sizde.M.D CL yi bile alsa ona bile kulp bulurdunuz bir şekilde.

Adam Fink le Ferrariyi gönderiyor bir kelam edemiyorsunuz.Şu hareketi M.D yapsaydı ana avrat sülale sövüyor olurdunuz burda.Bir yanlış varsa x de yapsa y de yapsa aynı tepkiyi göstermezseniz inanılırlığınızı kaybedersiniz kardeşlerim..

Pamukk dedi ki...

madem delgado gidicek niye oynatıosun o zaman aq

yorumların ta eski hali daha güzeldi. biliyorum sürekli şikayet ediyorum bıktınız ama öyle napim.:/

Adsız dedi ki...

Denizliyle konussun.Eger yapacaklarinin tersini yapacaksa
Allah Mustafa Denizli ve ekolunu bu kulupten uzak tutsun.Gecen sene takim savunmada iyiymis.Gecen sene biz Eskisehirspor maci disinda top mop oynamadik.Bizi sampiyonluk potasinda tutanda,gol yememizi saglayanda Rustu ve onundeki tandemdi. Onun disinda duzgun bir organizasyonla gol atma zevkine bile nail olamamisiz. O ilk 6 haftada gol atamadigimiz donem hala hafizamda.

Pamukk dedi ki...

yani bu takım yani dün akşam gördüğümüz takım bu taktik bu sistem doğrudur böyle devam etsin diyorsunuz öyle mii? ben anlamadım da.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@pamukk yorumların eski halinde problem vardı. gidip gelmesi o yüzdendi.

ayrıca bu stilde yorumların belli kısmının değil, tamamının ana sayfa üzerinde yayınlanmasını sağladık.

bu da demektir ki, blog içinde yorumlara ayırdığımız kısım artıyor. yani yorumlara verdiğimiz değer artıyor.

solda bizim postumuz olacak, ortada sizin yorumunuz olacak. ikisi de kesilmeden yayınlanacak. kişi blogu okurken yorumunuzun tamamını başka tık'a gerek kalmadan okuyabilecek.

gelecek tepkiler, sonuçlar değerlendirilir başka bir formül de bulunabilir.

baris dedi ki...

@Pamukk

doğrudur demiyorum ama geçen senekinden daha az yanlış olduğu kesin.

@RuFF

mustafa denizli beşiktaş'ın başına gelen en kötü şeylerden biridir. bunu da oynattığı futboldan falan bağımsız olarak söylüyorum, her ne kadar oynattığı şey futbol falan olmasa da.

Pamukk dedi ki...

@ jessie

temem tşk tıp.

@ dün akşamki ilk yarıdaki takımı tercih edemem yaşasın geçen sene

RuFF dedi ki...

@ barış
Bu takımın ve camianın başına gelmiş en kötü şey mustafa denizli değil senin gibi taraftarların ne yazıkki çoğunlukta olmasıdır kardeşim.

Adsız dedi ki...

mustafa denizli'den zerre hazzetmem ama beşiktaş'ın başına gelen en kötü şey demek de çok büyük haksızlık olur adamın yaptıklarına...

BJK4EVER dedi ki...

Gecen sene Denizli'nin elinde Tello yerine Q7, Yusuf yerine Guti olsa ne olurdu? M.Denizli defansif oynuyordu evet, cunku hucumcularin hepsi vasat, vasat olmayanlar da sezon boyu formsuz veya sakatti. Tello hicbirsey yapmadi, Nihat hicbirsey yapmadi, Yusuf tum sezon yatti, S.Ozkan'i konusmaya gerek yok, Holosko sakatti oynadiginda berbatti, Tabata maliyetinin altinda ezildi, Bobo idare etti, en etkili hucumcumuz asagi yukari Ekrem idi!!! Bu sartlar altinda mecburen takimi defansif olarak saglam tutup oyuncularin yaraticiligina guvenmek tek careydi, gerci ofansif oynadigimiz maclar da oldu mesela. Kasimpasa macinda 4 hucumcu ile oynadik, Holosko efendi ilk 15 dakikada 3 kere bos kaleye kacirip sicti. M.Denizli elinde yag olmamasina ragmen un ve sekerden helva yapmayi denedi, oldugu kadar oldu. Schuster'in elinde hem yag hem un hem seker var, ama Schuster M.Denizli'de olmayan yagi aldirdi yonetime, o da sirf yag koyuyor sekeri kullanmamak istiyor, ortaya vicik vicik, M.Denizli'nin helvasindan daha kotu, kolay dagilan birsey cikiyor ortaya.....

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Bernd Schuter bildiğim ve gözlemlediğim kadarıyla futbolculuk ve teknik direktörlük hayatında egosu yüksek bir isim.Elbet yaşladıkça sakinleşti,duruldu ama yine de doğru bildiğini okumayı seven bir adam.Yani ne buradaki yazıya kulak asacağını,ne Mustafa Denizli'den tavsiye alacağını,ne yönetimin "şunu şunu gönderelim hocam"larını dinleyeceğini,ne de Tayfur'un raporlarını kendi gördüklerinden kıymetli bulacağını sanmıyorum.Maalesef ki Schuster geldiğinden beri idman ve maçlarda gösterilen performans futbolcuların kaderini çizecek.Bizim defalarca izlediğimiz ve beğendiğimiz futbolcuların bileti de "cart" diye kesilecek bu durumda.

@Pamukk
"metin keçeli açıklamış Fink, Delgado ve Ferrari yolcu. zapo kalıyor." demişsin.Korktuğum başıma geldi,ben de aynen bunu bekliyordum.Forvet transfer edilmezse Delgado da kalır bence.Daha önceki postlarda da yazdım,buraya da yazayım,bence Schuster böyle oynatacak bizi:

__________Hakan____________
Toraman-Sivok-Gülüm-Üzülmez
________Ernst______________
_____________Guti__________
Quaresma________________???
________Nihat______________
_____________Bobo__________

Gülüm'ün yerine Toraman çekildiğinde ise sağ beke Erhan Güven geçecek.İsmail belki Delinho'yla yer değiştirir ama sanmıyorum.(???) formuna göre Hilbert,Ekrem veya Tabata olacak bence,Guti'nin yedeği de Delgado (kalırsa).

Ayrıca lafı geçmişken belirteyim,gece hayatını seven Quaresma değil Guti'dir.Ferrari kalsaydı İstanbul'u fena dağıtırlardı =) Ayrıca beni hiç enterese etmez böyle şeyler,nası kimimiz evde oturmayı seviyoruz, kimimiz ise gece gezmelerini,bu da böyle bir şey.Kendine dikkat edip futbolunu oynadıktan sonra beni hiç bağlamaz.Ferrari'den en ufak şikayetim yoktu bu anlamda,Guti'den de olacağını sanmıyorum.

Sertug Ozgur dedi ki...

@ ruff

Hıncal Uluç'un dediklerini referans alacaksak işimiz zor. Lucescu nasıl savunma yaptırıyodu anlamış değilim,oldukça dengeli, gol sayısı da yüksek bir takımdı.ayrıca en beğendiğim Beşiktaştı yüzüncü yılın 2. yarısında Samsun maçına kadar. Bende M.D kompleksi yok ama hıncal uluçtaki lucescu kompleksini herkes hatırlar. Lucescu'nun savunma yaptırdığını kabul edelim, lucescu da savunma yaptırıyodu, Denizli de o zaman niye ikisinden birini sevmiyosun demek düz bir yaklaşım. O zaman Ziya Doğan'ı niye sevmezsin diye de sorarlar, belki seviyosundur bilemem de. Çünkü Lucescu zamanında makina düzenini andıran bir takım vardı, ne yaptığını bilen, farklı bir takımdı, Denizli'de ise kısa süreli tedbirlere dayalı saldım çayıra mevlam kayıra futbolunu gördüm. Sahaya oyuncu dizilişini sürmekten başka bir katkı verdiğini görmedim. Ondan Denizli'yi sevmiyorum. Ayrıca ofansif-defansif diye bir ayrımım yoktur, iyi takım olan, belli bir şablonu olan, ne yaptığını bilen takımları severim.

Ayrıca young boys maçını izledim allah aşkına şu young boys'da inanılmaz hücum oyuncuları mı var. Bol gol atmak sadece hücum oyuncuların kalitesine mi bağlıdır? Denizli kolaya kaçtı ve oyunu kendi alanında kabullenen bir futbolu tercih etti, neden kolaya kaçtı diyorum çünkü geçen sene sezon başında ofansif kendi deyimiyle zevk veren futbol oynayacağız lafları hala aklımda.
Daum da geride kabullendi sonradan, ligin son 10 haftası fener neredeyse hiç gol yemedi.1-0'a abone oldu. Hem de ayaklı bomba bilicayla.

Unknown dedi ki...

herr Schuster dün geceki gibi teknik ve taktikle lig maçlarınada çıksın büyük mustafa nın degerini daha iyi anlayacak insanlar.

BJK4EVER dedi ki...

Resmen sicmis olduk, hayirli olsun. Zaten Guti Quaresma Schuster falan cok fazla olumluydu, illa bir bokluk cikacakti, yoksa herseyin olumlu oldugu bir takim olur mu, illa kanserojen maddeyi bir yerden hayatimiza sokacaklar. Tam umutluyduk sevincliydik hevesliydik, o heves de kursagimizda kaldi. M.Kecelinin dedikleri gerceklesirse ligde ilk 3 zor, Avrupa'da ceyrek finali goremeyiz.

RuFF dedi ki...

@lakerda

Lucescu zamanında sistem tıkır tıkır işliyordu çünkü ortasahada ve hücümda iş yapacak çok isim vardı.Benimle aynı şeyi söylüyorsun aslında.

Sergen ve Tümer vardı elinde.İlhan gibi bir silah vardı forvette.İyi bir Ahmet Dursun vardı.
Mustafa Denizlinin elinde oynatabileceği doğru düzgün bir sağ bek bile yoktu.Bunları hep es geçiyorsunuz.

Lucescunun takımı ile M.D nin takımının tek farkı oyuncu kalitesiydi.Geçen seneki futbolu herhangi bir yabancı hoca oynatsaydı (Toramandan ön libero, ekremden sağ bek) yemin ediyorum şurda M.D yi eleştiren 10 kişiden en az 8 i deha derdi o hocaya.

Unknown dedi ki...

İnanılmaz...

Gidecekler açıklanmış güya.. Metin Keçeli açıklamış..

Elvede büyük keyifle başlayan 2010-2011..

Gidenler; Ferrari, Fink, Delgado
Kalanlar; Zapo, Tabata..

Defans her yan topu içeri alır.. orta saha tünel olur..
neyse.. sevinmek için sevmedik..
Değil mi?

baris dedi ki...

@RuFF

"senin gibi taraftarlar" kısmını açarsan sevinirim kardeşim. "aydın karabulut ilk 11'de oynama garantisi istedi" iftirasıyla gencecik bir çocuğun ayağını kaydıran, can erdem'i ısrarla görmezden gelen, "hoca beni görmüyor" dedi diye onu da harcayan, batuhan'ı harcayan, yıldırım demirören'den ışık alınca lig tv'deki yorumlarıyla birden ertuğrul'un altını oymaya başlayan bir adamı siz beşiktaş'a yakıştırıyorsanız, inşallah biz çoğunluktayızdır.

BJK4EVER dedi ki...

Adami karalama ugruna feci sacmaliyorsunuz. Dogru, adamin zaten dusmani Aydin Karabulut. Ne hikmetse Aydin Ankaraspor ve Ankaragucunde de tutunamadi hatta kadro disi kaldi, anlasilan Umit Ozat da Aydin dusmani herhalde.

Can Erdem konusu bir ayri komedi. 23 yasina gelmis, Bank Asya'da oynayip sezonda 5 golu zor atmis, anca PAF'ta kendinde 5 yas genc oyuncularin arasinda gol atan bir oyuncuyu oynatmadigi icin M.Denizli'nin elestirilmesi resmen komedi.

baris dedi ki...

can'ı niye oynatmadı diyen yok, adamı a takımla antrenmana bile almadı. a2 takımda 13 maçta 17 gol atmış adamı antrenmana bile almayacaksan ne halt etmeye var o a2 takım?

can kötü, aydın kötü, batuhan alemci, defansta bir çocuk vardı can'la aynı durumdan muzdarip, o da kötü, hepsi haksız, mustafa denizli haklı. hazırlık maçında iyi oynayınca mecburiyetten necip'i oynatmak zorunda kalınca da "gençleri parlatan mustafa hoca" oldu. ankaraspor ve ankaragücü'nde de tutunamamış aydın, evet, sezon başında küme düşürülen ankaraspor'da tutunamadı, ayıp etti bence de. böyle saçmalarken "saçmalıyorsunuz" demek de iyiymiş.

baris dedi ki...

nasıl da unutmuşum, galatasaray deplasmanına o haftaya kadar aralıksız ve çok iyi oynayan fink'i kesip ön liberoda ekrem'i oynatan mustafa denizli'den bahsediyoruz bu arada. elde şu veri varken daha bahsetmeye ne gerek varsa?

RuFF dedi ki...

Gs deplasmanında bu takım perişan etti ortasahada gs yi.Nasıl maç izliyorsunuz anlamıyorumki.

O maçı neden kaybettiğimizi yukardaki msjımda yazdım.

BJK4EVER dedi ki...

Daha Ankaraspor'un ne zaman kume dusuruldugunu bilmiyorsun (sezon basi degildi), bir de hocaya salliyorsun. Hadi Ankaraspor'da oynamadi, Ankaragucu'nde neden futbol oynamadi, ustelik disiplinsiz davranistan dolayi kadro disi kaldi?

Can Erdem'i antrenmana alsa ne olur almasa ne olur, adamin capi belli yetenegi belli. Neden antrenmana aldigi oyunculardan (mesela Erkut, Erkan Kas, Necip) bahsetmiyorsun?

Batuhan'i hala koruyanlar da varmis. Adam televiyondan hocasina sallayacak, yetmiyor transfer olduktan sonra hala eski kulubune sallayacak (benim gibisini bulamazlar, Ibrahimovici mi alacaklar) ve hala korunacak?

BJK4EVER dedi ki...

Ayrica GS macinda cok iyi futbol oynamistik, Ekrem de orta alanda gayet iyi oynamisti. O macta Rustu'nin 2 hatasi ve S.Ozkan'in 3 yuzde yuz pozisyonu kacirmasiyla yenilmistik.

baris dedi ki...

@RuFF

fenerliler bize 3-0 yenildikleri maçtan sonra "gol ofsayttı" diyince dalga geçiyoruz. perişan ettik ha? vay be..

RuFF dedi ki...

@ barış

Sen hakkaten maçları izlemedin sanırım.Bizim FB maçı ile Gs maçını nasıl bir tutarsın.Gs maçında 2 tane golü Rüştü hediye etti Gs ye.Serdar Özkan bomboş kaleye 2 tane pozisyonu atamadı.Hemen hemen bütün maç topun kontrolü bizdeydi.
Fb maçında zımba gibi goller attı takım.3. gol “oley oley” eşliğinde gelmedimi ?
Sana laf yetiştirmekle hata yapıyoruz galiba çünkü herşeyden bir habersin.

baris dedi ki...

atıyoruz bari destekli atalım değil mi?

ankaraspor 5. haftada küme düşürüldü, 34 haftalık sezonun 5. haftası yeterince başı mıdır sezonun? aydın da oynanan 5 maçın 4'üne ilk 11'de çıkmıştı. tutunamamış hakikaten.

ankaragücü'nde de 16 maçın 7'sinde oynamış. hocanın lemerre, arkasında kaldığı adamın da rothen olduğunu düşünürsek hiç fena değil sanki?

disiplinsizliğini ben bilemem, ankaragücü'ne gittikten sonraki disiplinsizliği de mi bizi bağlıyor?

batuhan da ne dediyse az bile dedi, güreşçi nobre'ye 5 trilyona yakın para verip 50 kere oynatırken batuhan'ı kadroya bile almıyorsan, iyi demiş, ağzına sağlık.

baris dedi ki...

@RuFF

maçları bir tutmuyorum. sadece 3-0 yenildiğimiz bir maçtan sonra "orta sahada ezdik, x, y, z yüzünden yenildik" demeyi züğürt tesellisi olarak görüyorum. orta sahada ezdiğimiz falan da yoktu, serdar'la çok net goller kaçırdık evet ama oyunun kontrolü hiçbir zaman da elimizde değildi.

Pamukk dedi ki...

villareal maçımızın kanalını saatinı detay bilen varmıdır?

ederlezi12 dedi ki...

Henüz Villareal maçı ile ilgili bir şey yok .Bence Ntv Spor verir büyük ihtimalle . Murat Kosova nın anlatcağı G.Onay ın yorumlayacağı keyifli bir maç olur umarım .

kma dedi ki...

cidden konusu geçmişken, sergen bizim maçları yorumlamasa iyi olur ya. hatta yorumculuk hiç yapmasa...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@kma gelse de delgado'nun yerine oynasa mesela :)

Sarper dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Batuhan'ı mental olarak sağlıklı bir "birey" olarak görmüyorum,bakın "futbolcu" değil.Kendinde hata aramaktan ziyade suçu sağa sola atmakta,kesinlikle ego problemleri var,sorunlu çocuk.Ben de izledim o röportajlarını,Beşiktaş'a karşı büyük bir terbiyesizlik içerisinde,şahsen dönmesini istemem.İlla Türk dersiniz Mevlüt,Eren ve Halil'in gelmeyeceği ortamda Bayern Münih'li "Deniz Yılmaz" derim.Daha şimdiden ingilizleri peşinden koşturuyor çocuk.Defansa da Freiburg'lu Ömer Toprak alınsa,yemin ediyorum mutluluktan ağlarım.Büyük isim olacak bu çocuklar,iddialıyım.

Sarper dedi ki...

@Ruff yorumlarına bakıyorumda aslında söylediklerin pek tutarlı değil sadece Denizli taraftarlığı adına demogaji yapmışsın

Ferrari'nin önünde 3 ön libero oynarken pek hata yapması mümkün değil zaten. Fink'i Alex'e çağdışı bir anlayışla adam adama vermek, Fenerbahçe maçında puan aldıracaksa ben bir Beşiktaş'lı olarak o puanı istemiyorum. Özellikle Lucescu'nun Denizli gibi defansif değil daha çok sistematik oynattığını düşünüyorum.

Şimdi her hoca ayrı bir sistemdir fakat takımın iskeleti önemlidir. bugün Chelseanin yaptığı büyük yatırımların aslında bir iskelet oluşturup, nasıl güzel sonuçlar aldıkları ortada.Cech, Terry, Lampard ve Drogba ile omurgası oluşmuş.

bizde de, rüştü, sivok, ernst, bobo gibi makul düzeyde bir iskelet vardır. Schuster'in yapmak istediği birbirine uyumlu gördüğü futbolcularla oynatmak istediği hücum anlayışına dair arayışlar ve neyi nasıl yaparımı görmek. Ama önemli olan bir sistem oturtmak. Hocanın bu noktada saygıyı hakettiğini ve bir maçla yargılanmaması gerektiğini düşünüyorum

Lucescu ve Tigana(bir miktar) dan sonra sistematik ve göze hoş gelen bir futbol oynamadı bu takım. Büyüklüğüne yakışmayacak şekilde korkak ve tesadüfi oynadı. Ben 5 yiyip 6 atmayı kısır maçlara tercih ederim. Milne dönemini izlemiş biri olarak o dönem oynadığımız hızlı hareketli ve organize futbolu tekrar görmek isterim. O yüzden bir sabır ve kıyaslamaya gidilmeden ligin başlamasını bekleyelim daha sağlıklı yorumlar için

Noat Samisa dedi ki...

Dün akşamdan sonra ''Fink kalmalı diyen'' herkes 4 yıllık futbol bölümünden lisans diplomasıyla mezun oldu. Ama ''Ben eğitimime devam etmek istiyorum, master yapıcam, doktora istiyorum'' diyen varsa onu da yurtdışı eğitimine gönderiyorlar:

http://www.zonalmarking.net/2010/07/30/central-midfield-role/

Bu yazının bugün yazılmış olması tesadüf mü, yoksa kelebek etkisi mi?

kma dedi ki...

@jessie

delgadodan iyi olabilirdi tabi de..

sergen'i bizim çocuğumuz diye severdim ama o zamanlar ben de çocuktum falan.

ya bu adamın gençlere örnek bi tarafı yok. profesyonel değil, futbolu sadece üst düzey hayatını devam idame ettirebilecek üst düzey gelir kaynağı olarak yapmış. sans bu ya yeteneği de varmış. o yetenekle türkiyede üst düzey oynamış. sadece yetenek üzerinden başarı öyküsü yazılamaz. daha geçen gün banu yelkovanın yazısı vardı. ve tam düşüncelerimi anlatmış.

sırf o yeteneği yüzünden de yorumculuk da yaptırılıyor olmasını kaldıramıyorum açıkcası. :)

sergen'in yorumcu olarak veya altyapı antrönürü olarak beşiktaşa verebileceği hiç bişi yok. futbolu "oyun bilgisiyle" değil yeteneğiyle oynamış. çalışarak, tekrar ederek daha iyi olunabileceğini düşünmüyor. frikik yetenekle atılır sanıyor. çalışarak mükemmelleştirebileceğini düşünmüyor. e zaten öyle düşünüyor olsaydı dünya yıldızı olurdu zaten.

bu arada ferrari ve fink gitmesin konulu üst taraf iyi olmuş. sözlükten değil de burdan eyvallah diyim :)

ferrari ve fink gitmesin...

Noat'in link'ini verdigi yaziyi insanlarin kafasina kaka kaka okutmak lazim.

"Duz adam yea"yi o zaman goruruz.

bLAck_eAgle dedi ki...

Inşallah böyle bir mektup shuster e ulaşmaz, işimiz mustafa denizli ye kaldıysa boku yedik valla....

bLAck_eAgle dedi ki...

yahu sezon basında m.denızlı DELGADO nun kalması ve talıbı cıkan butun yabancılerın gonderılmesı yonunde yonetıme rapor vermedımı,daha neyı danısacak shuster..

m.denızlıden gelecek hayır Allah tan gelsın yaaa...

tearkan dedi ki...

İşimiz dünkü maçın ilk yarısına takımı hazırlayan Schuster'e mi kalsın? Şu takım hakkında doğru düzgün bir rapor hazırlayamayan, Ferrari'nin kalması için sadece sadece iki maçının izletilmesi yetecekken onu bile beceremeyen Tayfur'a mı kalsın? Kü7yi Guti'yi alıp da doğru düzgün bir kadro planlaması yapamayan yönetime mi kalsın?

Yahu Denizli iyiydi, Schuster basardı muhabbetlerini bırakalım artık. Bana sadece şu iki sorunun cevabını verin:

1- zaponun guizaya attırdığına benzer kaç tane gol yeriz bu sezon?

2- Durumumuz malum, Ernst resmen bir Pancu etkisi yaşamasına rağmen herkesin kadrosunda ilk yazılan oyunculardan hala. Fink de gönderilecekmiş; üstüne bir de sakatlık, ceza vs. halinde bu takım Guti-Necip yada Guti-Uğur ikilisiyle maça çıkarsa başımıza neler gelir?

tearkan dedi ki...

Son olarak da yazmadan edemeyeceğim.

Denizli Delgado'nun gitmesini istemedi diyoruz da Schuster de oynadığımız her resmi maçta ilk 11 çıkarttı bu adamı? Şimdi de gönderilecek deniyor?

Hakkaten kime kalsın bizim işimiz?

Sertug Ozgur dedi ki...

@tearkan

1) Şu iki pozisyon arasında çok fark yok.

http://www.youtube.com/watch?v=FS6uIdF0wno&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=DqAFJuziFWA

Ben demiyorum zapotocny daha iyi ama ferrari de hatasız kul değildi.
Ferrari tartışmasız daha iyi oyuncu. Zaten zapotocny'nin iyi bir yedek olarak düşünüldüğü için tutulduğunu defalardır yazıyorum. Kontenjan probleminden ötürü Sivok-Ferrari arasından sivok tercih edildi.

Ben ferrari'nin schuster faktörünün ötesinde yönetim tarafından da gönderilmek istendiğini de düşünüyorum.

Benim varsayımlarıma göre:

Schuster:

-ben defansa tek yabancı hakkı kullanmak istiyorum demiştir.
-sivok'u daha hazır bulmuştur.
-ferrari için gitse de olur kalsa da demiştir.

Yönetim:

-Sürekli nükseden adale sakatlığını bildirmiştir.
-Aldığı yıllık ücretin fazlalığını düşünmüş olabilir. Ayrıca genoa'ya transfer taksitlerinin ödenmediği ertelendiği falan yazılıyor.
-Mustafa Denizli'nin de raporunu göz önüne almış olabilir. Hatta Ferrari'nin Türkiye'de sistem yok demeci yüzünden Denizli ile aralarında problem olduğu gazetelerde yazılmış bir dönem.
- Gece hayatı muhabbeti bence sebep değil sebepse bile en son sebep.


2)Fink kalmalı. Gönderiliyosa da bir yerli orta saha şart.
Açıkçası çoğunlukla tribünde oturacak, normal şartlarda performansı,motivasyonu düşecek ve para verilecek bir yabancıyı tutmaktansa, hesaplı bir yerli oyuncu bulmak daha mantıklı. Fakat fink'e yakın yerli bir orta saha oyuncusu ben pek göremiyorum, sorun burada.

Adsız dedi ki...

@lakerda
fink gidecek muhtemelen,ferrari de.o pozisyonda beşiktaş kalibresindeki yerli oyuncular bana göre nuri şahin,gökhan inler,hamit altıntop ve trabzonspor'lu selçuk inan.açıkçası hiçbirini alabileceğimizi sanmıyorum.bu durumda genç necip'in omuzlarına büyük yük biniyor,eğer yaptığı ilk hatada giyotin gibi çocuğun boğazına inmezsek çok iş yapar bu çocuk.benim ona güvenim tam,geçen seneki güzel performansına devam ediyor.arsenal'in gençlerine gıpta ediyoruz,ama bizimkileri kimse yedeklerde dahi düşünmüyor,sonra da yok genç yetenek yok yerli oyuncu diye sızlanıyoruz.Schuster'de azıcık akıl varsa Necip'i oynatır bu sene.

Rattlehead dedi ki...

Yukarıda bir yerlerde Mustafa Denizli'nin elinde Quaresma,Guti olsa geçen sene açık ara şampiyon olurduk gibi bir şey yazılmış. Sizce Quaresma geçen bizde olsa Denizli onu istikrarlı olarak kanatta kullanır mıydı, yoksa 10 numara, sağ bek, önlibero vs. yaratmaya çalışır mıydı kendisinden?

BJK4EVER dedi ki...

Su tavsan meselesi harbiden abartiliyor. Hangi oyunculari cok farkli mevkide kullanmis merak ettim, soyler misiniz? Ayrica nasil Yusuf'tan, Revivo'dan, Rapajic'ten, Serhat'tan, 2 sene evvel Tello ve Holosko'dan verim aldiysa Q7'den de alirdi merak etme.....

Rattlehead dedi ki...

Tavşan olayının klişe olduğunun ben de farkındayım.Mustafa Denizli'yi de kişisel olarak çok severim yanlış anlaşılmasın. Fakat Nihat'ı santrafor, Bobo'yu, Yusuf'u sol açık, Ekrem Dağ'ı önlibero ve sağ bek olarak kullandığı günler aklıma gelince gitmesi biraz isabet olmuş gibi geliyor.Elinde alternatifi yok da değil, sonuçta elinde Tello,Ekrem Dağ, Serdar Özkan, Aydın Karabulut gibi adamlar varken kimse silah zoruyla Bobo'yu sol açık oynattırmıyordu. Ya da Fink, Uğur İnceman, Tomas Sivok gibi alternatifler varken kendisi Ekrem Dağ'ı oynatıyordu. Bu muhabbet çok uzar.Sonuç olarak Denizli günümüz futboluna pek ayak uyduramıyordu.

tearkan dedi ki...

@ lakerda

abi ben de fink aşığı değilim zaten. ancak şu halimizle fink gitse yerine aynı ayarda ve onun parasına oynayıp sorun çıkarmayacak bir yabancı bulmamız bence mümkün değil. yerli konusunda da fink ayarınca türkiye.de 5-10 tane topçu olduğunu iddia edenler olsa da ben de senin gibi düşünüyorum. gönderilirse yerine birinin alınacağına inanmıyorum bu yüzden kalsın istiyorum. en azında yerine gönderilecek en kötü üç oyuncu sayabilecek durumdayken en başa fink yazılmasın diyorum. koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi diyoruz işte.

ferrari konusunda ise gönderilmesini kimin istediği değil gönderilmesi benim için önemli olan. eğer yönetim gönderecekse onların kadro planlamasını seviyim ben. genoa.ya bonservisini veremiyoruz da zapoya çok mu az bonservis ödedik sanki. bi guti, bi Kü7 gelince yönetimin yaptığı bütün yanlışları unutanlara uefayı alırız abi bu sene diyenlere saygılar, sevgiler.

verdiğin pozisyonlar açısından benim gözüme gözüken direk zaponun top önünden sekince elini arkaya doğru açıp da hani sende gibisinden bir hareket yapması. ne önünden haberi var ne arkasından. ne rüştü.nün pozisyonunun farkında ne de arkasındaki guiza.nın pozisyonunun farkında. bir de golden sonra kollarını açıp suçlayacak birilerini aramaya çalışması yok mu. inönü.de golü attıktan sonra sevinmek için gösterdiği 'performansın' yarısını gösterse yemezdik o golü. (senin anlayacağın zapo konusunda da açıkcası ben onu holosko gibi biraz kendi ısınamama kontenjanımdan görmek istemiyorum takımda.)

RuFF dedi ki...

@ Sarper
Ben Denizliyi savunmak için demagoji yapıyorum ama sen Beşiktaş ın iskeletini söylerken Ferrari ile Finki yazmıyorsun :)

Beni suçladığın şeyi sen yapıyorsun canım kardeşim.Sadece Denizliyi daha önce eleştirdiğin ve şuan "ulan haklıymış" dememek için.Öyle bir duruma gelmişsinki Lucescunun oynattığı futbol sistematikti Denizli ninki değildi diyorsun.
Komediden başka birşey değil yazdıkların.

Beşiktaş ın iskeletinde şu kadroda sadece 5 kişi vardır.
Ferrari-Sivok
Ernst-Fink
Bobo


Bekleyip görmek konusunda ise haklısın bekleyelim.Umarım Schuster bu sitemle başarının mümkün olmadığının farkına en kısa zamanda varır.

Unknown dedi ki...

Schuster'i eleştirmek için henüz erken.

fakaat;

ben bu takımın "heleleölölölö allah allah allah" diye saldırmasını istemiyorum. ayağa, ne yaptıgını bilerek yapsın ne yapacaksa(hücüm-defans) yoksa at topu q7 ye hop geç onu bi çalım heeyt gol nereye kadar? biri gelir kapanır plzen gibi, açmak için çok uğraşırsın. bi de duran top organizatörü tutalım parası neyse biletlerden vergi falan kesilsin biz öderiz. yoksa bu böyle olmayacak

Unknown dedi ki...

ferrari ve fink gönderilirse siki tuttuk..

BJK4EVER dedi ki...

Ister misiniz Schuster sezon ortasinda kotu sonuclar nedeniyle kovulsun, sonra tekrar M.Denizli gelip takimi sampiyon yapsin???

BJK4EVER dedi ki...

Bayern Munchen forvet Deniz Yilmaz'i transfer listesine koydu. Blackburn, Newcastle, Stoke istiyor ve bonservis bedeli sadece 1 milyon euro. Kacirmayin iste bu firsati, alin bu adami.....

RuFF dedi ki...

@BJK4EVER
aynı şeyi bende düşündüm açıkçası :)
Umarım kovulmaz Schuster, yanlışından dönsün yeter.
Bu takımın sadece teknik direktör kovmak için 5.4 milyon euro çöpe atacak parası yok.

Sarper dedi ki...

@ Ruff

Benim takımın iskeleti dediğim mevzu uzun süredir birlikte oynayanlar ki bu 4 kişi 2,5 senedir beraber oynuyorlar.

Ferrari'nin bu oyuncular ile uyumunu sorgularım. tamam ferrari bir çok maçı kurtarmış olabilir defansta yaptıklarıyla, ama bu bile verilen pozisyonlarda onun hiç hatası olmadığı anlamına gelmez. ayrıca ferrari'nin top ayağındayken ne yaptığını, oyuna ne kattığını biri bana anlatsın. ya ben maçları izlerken hiç bir şey anlamıyorum, ya da bu adam haddinden fazla şişiriliyor.

fink konusunda arkadaşların söylediklerine kısmen katılıyorum. mücadele kapasitesiyle takımın belkide en çok çalışan oyuncusu. geçen sene kendi potansiyelini sonuna kadar sergileyip neredeyse tüm atak ve defans aksiyonlarının içinde yer aldı. ama sistemin oyuncusu değil demek ki. yine de gönderilmesine bende karşıyım. zaten direkt gönderilmesi değilde sözleşme dondurulması beni bu konuda bi nebze olsun umutlandırıyor.

denizlinin benim gözümde haklı bir tarafı yoktur. galatasaraydaki yıllarını hatırlıyorum. o zaman haklı olabilirdi. ama futbolun romantik ve sportif tarafını seven bir insan olarak inan sonuç hiç umurumda değil. ben sahada takımın tek bi organizma gibi oynamasını tercih ederim. denizli döneminde maalesef maçların tamamına yakınını izlememe rağmen, eskişehir maçı dışında böyle bir şeyi göremedim. rüştü topu degajla ileri atar top defansa geri döner, sivoka geldiyse ortasahaya kadar top sürer, ferrariye geldiyse sivoka verir ya da hatalı uzun pas atar vs vs. tüm sene böyle geçti. emin ol tribünde ve ligtv başında böyle bir futbol izlememi kimse bana savunamaz.

Senin son paragrafın aslında olayı özetliyor. Schuster bu sistemle başarılı olamayacağını anlamamalı bence, bu sistemle başarılı olmakta inat etmeli reykard gibi. Değişmesi gereken hoca değil klüptür. Takım düzgün hücum ve defans organizasyonları kurabilmeli, tesadüfe dayalı oynamamalı ve bunu izlerken nasıl şu an Arsenali izlerken keyif alıyorsak öyle keyif almalıyız. yoksa denizli kafasıyla oyuncular bırak oldukları gibi kalmayı geriye giderler. umarım schuster hem t.d. hem de oyunculuk deneyimlerini oyunculara aktarır ve elimizdeki genç yaşlı oyuncu ne varsa bir üst seviyeye çıkartır.

RuFF dedi ki...

@ Sarper
Biz sanırım çok farklı bir Ferrari izledik sezon içerisinde.Ya da siz Ferrariyi hiç izlemeyip gönderilme kararı alındıktan sonra " ya zaten topu oyuna sokamıyordu " diye bilip bilmeyenleri dinleyip ona göre yazıyorsunuz.

Ferrari bu takıma geldikten sonra takım hemen hemen hiçbir zaman top şişirmedi.Ferrarinin hatalı pas atma olayıda ayrı bir enteresan.Ferrari TSL de en iyi oyun kuran stoperdir.Bir tane Stoper ismi söyleyemezsiniz bana Ferrariden daha iyi topu oyuna soksun(TSL de).

Ferrari hata da yapmıştır bu da doğrudur ama Sivok un hatalı kafa topa çıkışları ve sakarlıklarının yanında esamesi bile okunmaz.Ferrari Sivok mu denilse buradaki herkesin Ferrari demesi gerekir( geçen sezona bakacaksak)
Bütün bunlar ortadayken gelipte Schuster gönderiyorsa bir bildiği vardır demek saçmadır.Bunun nedeni ise onun yerine kalacak olan Zaponun nasıl bir oyuncu olduğunu hepimizin bilmesidir.

Fink konusu ise takımın bu seneki sıralamasını belirleyecek bir hamle olacaktır.
Türkiye liginde hiçbir takım tek ön libero (ön libero derken savaşçı oyuncu sayısından behsediyorum) ile şampiyon olamaz.Bütün sene orası Necip Ersnt ile yürümez.Oranın alternatifi sanılan Uğur ise o pozisyonun adamı değildir.Bu nedenle Fink kesinlikle kalmalıdır.He diyorsanızki Gökhan İnler ya da Nuri yi alıcaz o zaman işler değişir.Ama böyle bir plan yoksa Fİnki göndermek saçmalıktır.

Önümüzde çok canlı bir Arjantin örneği varken neden inat ediyoruz anlamıyorumki..

Unknown dedi ki...

Yönetim hem kendi iyiliği için ve tabii ki geleceği için şuradaki yazılan öğütleri okumalı..

Burda aklı başında yorumlar var.. Bu yorumları yazanların içinde mühendisler, hukukçular, doktorlar, bakkallar, öğrenciler, öğretmenler, anneler, bababalr, işizler, güçsüzler vesaire halkın her unsurundan beşiktaşlı insan var...

Bu işin antrenor olmakla, schuster olmakla uzaktan yakından alakası yok..

Aklın yolu birdir..

Beşitaş taraftarı birleşmiş

Geçen sene en iyi futbol oynayan ve formanın hakkını sonuna kadar veren iki oyuncusunun

sırasıyla

FERRARİ ve FİNK'İN

TAKIMDA KALMASINI İSTİYOR !!!!

Rattlehead dedi ki...

@ruff
bana sorsan ferrari mi sivok mu diye, ben istikrarı yüzünden sivok derim. ama tabi ki kesinlikle ferrari'nin takımda kalması ve sivok ile tandemi oluşturması gerekiyor.ferrari şüphesiz oyun okuma ve pozisyon bilgisi olarak bu ligin çok üstünde. ama istikrarı yüzünden sivok ondan bir adım öne çıkıyor. bir de oyun kurma konusunda bence ferrari sivok'un çok gerisinde, çünkü o tarz bir stoper değil.ama bu kötü stoper olduğunu tabi ki göstermez, zira mesela puyol şüphesiz pique'den daha iyi bir stoperdir ama pique kadar topu iyi oyuna sokan başka bir stoper şu an bulunmamaktadır. zaten doğru olan da budur, bu iki adam birbirlerini tamamlayıcı özellikte olmalıdır. özet geç derseniz ferrari-sivok ikilisi bozulmamalıdır. bu kadar net.

RuFF dedi ki...

@ Rattlehead
Fikrine saygı duyarım.Sen Sivok un daha iyi oyun kurduğunu düşünüyor olabilirsin.Bende tam tersini düşünüyorum.
İkimizde bu konuda farklı düşünmemize rağmen kesinlikle bu ikili bozulmamalı derken insanlar sırf Schuster için erken yorumda bulunmamak için "vardır bir bildikleri" diyorlar benim kızdığım nokta bu.

Aynı insanlar Ferrari Fink i M.D gönderiyor olsaydı burada ana bacı söveceklerdi.Ben bu iki yüzlülüğe sinirleniyorum.Olay bundan ibaret

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ayrıca nedir hakikaten bu "vardır bi bildiği" klişesi.

beşiktaş'a o kadar teknik direktör geldi, hangisi bizim yanlış bulduğumuz oyun sistemi ve oyuncu kadrosuyla başarılı olabildi?

biz ferrari'yi babamızın olduğu için mi destekliyoruz? yoksa geçen sene onca maçını izlediğimiz, o varken / o yokken neler olduğunu gördüğümüz için mi?

schuster ferrari'yi gönderecek, sivok-toraman'la oynayıp çok başarılı olacak, biz de sene sonunda "eeee adamın varmış bi bildiği" mi diyeceğiz. daha önce buna benzer bir şey dedik mi?

Pamukk dedi ki...

perşembe Fink ve Ferrari için pankart açın tezahürat yapın belki dinlerler

Şu ispanyol hocaların defansı ileride kurma taktiğine sinir oluyorum.Senin takımdaki en iyi oyuncun Ferrari ama senin kurduğun sistem en iyi oyuncunu dışarıda bırakıyor.
Adam da öyle bir ego var ki senin kadro karakterine hiç saygı göstermeyip en iyi adamına gitsin raporu bile verebiliyor.O zaman şu soru akla geliyor neden sen Real Madrid'in eski teknik direktörünü Beşiktaş'ın başına getirtiyorsun.Beşiktaş için en ideal hoca Real Madrid'in hocasımıdır ? Acaba senin kadrondaki oyuncular bu adamın sistemine uygun mu bunlar hiç düşünülmüyor.
Şu an için istediğim tek şey istikrar.Eğer schuster başarısız bir sezon geçirip sezon sonunda gidecekse hiçbirşey kazanmamış olacağız.Eğer schuster ferrari'yi gerçekten göndermek istiyorsa göndersin ama 5 senede başımızda kalsın,ben razıyım.

Sarper dedi ki...

@ruff

ben bu adamlar direkt gitsin demiyorum amma velakin senin büyüttüğün kadar da büyük futbolcular değil, eksikleri var, hoca takımı iyi analiz edip yerini doldurabileceğini düşünüyorsa onun takdiridir. özellikle ferrari'nin 2 alternatifi var takımda.


yoksa ortada ikiyüzlülük yok, ben göreceli bir durum. sen beğenirsin ben beğenmem. sen nasıl M.D. yi sevip savunuyorsan, bende Schuster'i aynı şekilde savunabilirim. ya da M.D. için karşı tez snabilirim. ikimizin futbolu nasıl izlediğine göre, ne beklediğimize göre değişir.

ayrıca 30unu geçmiş bir futbolcuyu satıp, para kazanabileceksek bu da düşünülmesi gereken bir durum. olayın sadece sportif değil, ekonomik boyutu var.

Uğur konusunda bende sana katılıyorum ve fink konusunda bende üzülüyorum. necip'in kademe hamlelerinde yaptığı hatalarla kolay kart gören bir futbolcu olduğunu ve takımı sıkça yalnız bırakabilecek biri olduğunu düşünüyorum. o yüzden Schuster'in en azından tribünde oturabilecek ve buna ses çıkarmayacak bir profesyonel olan fink'i banko düşünmese bile takımda tutması taraftarıyım.

sonuçta, hepimiz başarılı ve iyi bir beşiktaş izlemek istiyoruz. umarım bu sene mutlu bir sene geçiririz. bu tartışmaların hepsi boşuna olur.Schuster'in Getafe'de neler yaptığını futbolu takip eden herkes biliyordur. Marjinal takımları bir üst düzeye taşıyabilecek bir hoca. bizde şu anda avrupa'da öyle bir konumdayız. Benim temennim, büyüklüğümüze yakışır, korkak olmayan düzenli bir futbol oynamamız.

Yorum Gönder

Ara