.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Temmuz 2010 Pazartesi

Şairler Parkı

http://sairlerparki.blogspot.com/
Bugünün Beşiktaş'ında ne eksik diye sorsanız hemen bu blog derim.

Kitlesini, zeminini kaybedenlerden... Marjinalize olanlardan... Hem de aynı şeyi söylediği halde marjinalize olanlardan.

8-10 sene önce Beşiktaş bu blog üzerinden tarif edilebilirdi. Blogun her köşesine sinmiş o sonbahar...

Kime anlatacaksın? Guti'nin geldiği günde konuşulacak şey mi bu? Bugün konuşmayacaksın da hangi gün konuşacaksın?

Guti nereye geliyor? Beşiktaş'a. Beşiktaş nereye gidiyor? Baksanıza hala hentbol takımının 1 sezondur maaşlarını alamadığını yazanlar var.

Yıldırım Demirören'in servetiyle aşk böyle oluyor işte. Samimiyim, ben de dönüp dönüp bakıyorum. Üstte tercih edilen fotoğraflara baksanıza...

İnanılmaz bir değişim içerisindeyiz. Saat saat, gün gün değişiyoruz. Tarihte hiç olmadığı kadar hızlı değişiyoruz.

Ve her geçen gün bu blogun anlattığı şeye uzaklaşıyoruz.

Buna iyi veya kötü diyemem. Değişim karşı konulmazdır. Ama en tehlikelisi neye dönüştüğünün farkında olmamaktır.

37 Yorum:

Pamukk dedi ki...

uçurumlardan düşmeden tut ellerimi falan flan uçurumun dibinden inişe doğru geçtik sanırsam

Adsız dedi ki...

140 milyon dolar civarı borç olduğu söyleniyor.leeds united mı oluruz mallorca mı artık bilemedim.hadi hayırlısı.

cha dedi ki...

bu blogu çok severek okumama rağmen sürekli bir muhalif yapı görüyorum. bu blogda seba kalsaydı muhtemelen geri kafalılıkla suçlanacaktı. bu blogun genel yapısı mı bu? yoksa içimizdeki anarşist muhalif olan ruh mu?

ben de bjk'nin gitgide şehrin diğer yakasındaki renkliye benzemesini görüyorum ve üzülüyorum. ancak beşiktaş'ı beşiktaş yapan değerler 4-5 yılda olmadığı gibi 4-5 yılda da yıkılmayacak.

kalashnikov dedi ki...

sadece beşiktaş uçuruma sürükleniror diye bakamayız bence. toplum ne kadar tekdüzeleşiyor, değersizleşiyor ve kapitalizmpin pençesinde yozlaşıyorsa beşiktaş da bundan aynı oranda nasibini alıyor. her şey başarı ve dolayısıyla kara endekslendigi sürece bu gidişat devam edecek. işin kötüsü bir sonraki kuşak bu değerlerin adını bile duymamış olacak.

opposite13 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
akn dedi ki...

guti geliyor diye beşiktaş'a hiçbir şey olmaz! ne uçurumdan düşer, ne boka bulanır.

bu adamın maliyeti ne? kariyeri ne? oyun disiplini, iş ahlakı ne? tüm bunları düşünmeden, şu adamın geleceği gün ve saatte, onun üzerinden "beşiktaş nereye gidiyor" muhabbeti yapmak.. ulan guti bee!

bu takımda nobre 2 küsur milyon euroya top koştururken, tabata gibi bi adama 8 milyon euro verilirken, yusuf şimşek gibi bi adam dünya paraya kulübede yatarken filan beşiktaş'a bişey olmuyor da, guti gelince oluyor!

iki dakka bırakın da sevincimizi yaşayalım.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

Mesele guti meselesi degil. Mesele kulubun degisiyor olmasi. Gutiye kimse karsi degil zaten. Ama karsi oldugumuz zihniyet guti bile getirse bizle arasini duzeltemez. Mesele demiroren de degil esasinda. Borclar da degil.

gnyz dedi ki...

Senle arasını düzeltemez Ahmetle Mehmetle düzeltemez Jessie. Daha biraz önce yetmez demirören sesleri yükseliyordu.Ama devamındada ntvspor protesto ediliyordu gülermisin ağlarmısın misali

"Buna iyi veya kötü diyemem. Değişim karşı konulmazdır. Ama en tehlikelisi neye dönüştüğünün farkında olmamaktır."

Budur herseyin ozeti.

Burada uc-bes blogcu degisime karsi koyamayiz. Koymak gibi bir misyonumuz da yoktur zaten.

Daha once de dedim; burada bir iki insanin olaya farkli bakmasini saglamak, ne oldugunu, ne olabilecegini, nasillarin kac tane oldugunu anlatmaktir amac.

Benim dogrum "degismek" diye insanlara onu empoze edemem. Ama benim neden "degismeyi" sectigimi anlatirsam, o zaman bir is yapmis olurum. Ya da tam tersi.

@cha

Muhtemelen sürekli okumuyorsun. Sürekli okusaydın mevcut zihniyete muhalif olunduğunu görürdün.

Seba kalsaydı... Yapsaydı, etseydi, şöyle olsaydı. İhtimaller üzerinden değerlendirmeler yapmak sadece cümlelerin sayısını arttırıyor. Kalsa idi, olsa idi o zaman yapardık yorumumuzu. Olmayan bir şey için "geri kafalı" diyebilme ihtimali ile bizi suçluyor olman da bir garip.

Meselenin de Guti meselesi olmadığı, konuşmaya, yazmaya, anlatmaya çalıştıklarımızın neler olduğunu Jessie birkaç üstteki yorumu ile özetlemiş zaten.

Ege

Adsız dedi ki...

yahu kimsenin guti'den şikayetçi olduğu yok arkadaşlar.bizim sıkıntımız beşiktaş çizgisinden biraz daha uzaklaştığımızı hissetmek,diğer renklilere benzemediği için sevdik bu takımı.ha modern dünyanın gerekleri bunlar,koskoca liverpool bile 2 adet sığır çobanı yankee'nin elinde eriyip gitmekte.bazı şeylerden korkuyoruz ki burda romantizm parçalıyoruz,üzülsek de değişmek zorundayız,farkındayız.ama jessie'nin de dediği gibi kim olduğumuzu unutmadan yapalım.ben burda "forza livorno, kahrolsun endüstriyel futbol" masalları okumayacağım,çünkü kimsenin o sistemdeki muhtemel başarısızlıkları kaldıramayacağını biliyorum.türkiye'nin gerçekleri var,beşiktaş her zaman şampiyonluk yarışının içinde olmalı,rakipleri yıldız getiriyorsa beşiktaş da getirmeli,ok.ama 140 milyon dolar borç sizi hiç korkutmuyorsa körsünüz."bizim" dediğimiz beşiktaş'ımızın demirören'e borçlanması hoşuma gitmiyor.ha benim lafım demirören'e de değil,varsın çok seviyor olsun kulübü,cebinden para veriyor olsun.sorun bu adamın günü geldiğinde beşiktaş üzerinde hak iddia edecek olmasıdır,biraz klişe olacak ama "beşiktaş sevgisi satılık değil" arkadaş.bana batan budur.

jessie biraz samimi ol, eduardo gelse yilin transferi olacakti,ne besiktas degerlerin soz edecektin nede o sonbahar cizgisinden, gutinin geldigini mujdeleyen haberin hemen ustunde attigin posta bak... besiktasi herkes en az senin kadar seviyor, besiktas her zaman elinde en buyuk yildizlari barindirdigi zaman sampiyon oldu basarilar kazandi, serefli ikincilikler kazandi.. sikintin varsa oda demirorenledir onu dile getir, biz gayet kadromuzda q7 ve gutiyi bulundurarakta mutevazi, serefli, anarsist takim olabiliriz.. sizin tek bildiginiz sey negatif anlamda elestirmek.. ben bu takimi baya, stavrum varkende seviyordum, maf oldugu zamanda seviyordum, simdide seviyorum, degisen biz degiliz degisen hayat..

birde bu borcumuz 130 milyon dolar biz buna karsiyiz diyenler bu sene transferde ne kadar harcamisiz haberi varmi... birakin bu isleri... guti bonservissiz geldi, adem ersan keza oyle, hilbert oyle, daha neyin laga lugasini yapiyorsunuz, son 10 yildaki en ekonomik transfer donemini geciriyoruz.. bonservis bedeli odenen adamlar Q7 gelecekteki en buyuk kaleci gosterilen cenk.. besiktas gayet kemeri sikmis ve gelmis gecmis en iyi kadrosunu kurmus durumda, yeter yahu, biraz huzur verin birazda iyi yonlerine bakin su takimin, resmen besiktas iflas etsin, yerle bir olsun, forrvette veysel cihan oynasin mantalitesinde adamlarsiniz, kusura bakmayin

sozcelyk dedi ki...

demirören zaten 'beşiktaş semt takımı değil halkın takımıdır tüm dünyaya malolacak bir takımdır' sözleriyle değişimin startını vermişti.

hayırlısıyla evriliz inşallah.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

sen nerenle yazdin?

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
tearkan dedi ki...

İyi de bu borç sanırım gökten zembille inmedi. Bu sene fazla para harcanmamış olması daha önceki yıllarda harcanan paraları ve oluşan borcu örtüyor mu yani?

Bu insanların mevcut duruma ne derece olumsuz yaklaştığını düşünüyorsanız, bu insanlara ve yazdıklarına, anlatmaya çalıştıklarına siz de o derece olumsuz yaklaşıyorsunuz bence.

Kü7 yerine Theo Walcott'u alsaydık Jessie için her şey güllük gülistanlık olurdu o ayrı. (şaka)

tarkancim yani bu yonetim hatalar yapti diye her sene yapacak anlamina gelmiyor, bak adam artik ne ortalara cikiyor ne bir programa cikiyor, roportj yapmiyor... bu arada demiroren kendi kuyusunu kaziyor, serdar adali besiktasta haldun ustunel etkisi yapti, 5 sene sonra tupcuyu devirecek adam odur...

alper dedi ki...

bir gün jessie,cem dizdar ,feridün düzağaç gibilerine beşiktaşı bıraktıracak kadar değişip evrimleşelim başka bişe istemem ben.

tearkan dedi ki...

Kuyu kazma noktasına varacağını zannetmiyorum ben o işin. Önümüzdeki sezon da böyle hamleler yapılırsa eğer iyice ön plana çıkar Serdal Adalı. Tarih tekerrürden ibarettir demişler; sonu da febedeki hakan bilal kutlualp yada gesedeki haldun üstünel gibi olur.

threepoint dedi ki...

Bekir'in fotoğrafını en üstte görünce buruldu içim. En üstte Bekir, onun altında Guti'nin fotoğrafı var. Jessie'nin söylediklerine katılmakla beraber, benim birebir düşüncelerimi dile getiren Kalashnikov'un kelimelerinin her birine imzamı atıyorum. Diğerleri nereye gidiyor hiç umurumda değil. Ben bu hayatta Beşiktaş'tan başka bir takım sevgisi tatmadım. Etrafta yer alan Liverpool, Barcelona, Milan gibi takımları 2. takımları olarak destekleyen insanları da anlamadım hayatım boyunca. Ne siyasi düşünce ne herhangi bir ırksal akrabalık sebep olabilir Beşiktaş'tan başka takım tutabilmeme. Kim ne yapmış umrumda değil... Ne St. Pauli'nin marjinal başkanları umrumda ne Berlusconi. Livorno tribününde açılan orak çekiç en fazla yüzümü gülümsetebilir. Ama herhangi bir maçta Beşiktaş pankartını gördüğümde, pankart haricinde kalan görüntünün anlamı yoktur benim için.

Akşama eve gidip Bekir'i izlemek gerek.

cha dedi ki...

diğer renklilere benzemediğimiz için bjk'yi seviyoruz diyenler kaç yaşında bilinçli düşünmeye başladılar? ya da kaç yaşında takımlarını seçtiler? bırakalım endüstriyelleşen futbol geyiklerini falan... hepimiz aynıyız. hepimiz başarı istiyoruz. yenildiği ama sosyal mesaj verdiği için mutlu olan bir bjk'li görmedim. genel olarak bjk'yi zamanında diğerlerinden ayıran tek şey daha saygılı, daha oturaklı yöneticiler ve futbolcular.(son demlerini hatırlayabiliyorum yaşım itibariyle)

@şairler

mevcut zihniyete muhalifliği anlıyorum. ancak guti'nin geldiği gün biz nereye gidiyoruz öldük bittik demek ne kadar doğru? bjk endüstriyelleşen futbola karşı son barikatsa biz bu takım yenildiğinde hassiktir demeyeceğiz ya da denizli gitsin yææ demeyeceğiz. ibrahim üzülmez geyikleri yapmayacağız. ekrem dağ joker adamımız x takımını nasıl yenelim ki demeyeceğiz. sahaya yenmek için çıkmayalım her maç çarşı alayına karşı, ccc anarşistiz ccc yazalım. önemli olan sistem muhalifliği ne de olsa değil mi? bjk'nin bir futbol takımı olduğunu unutmayalım. fazla ve farklı anlamlar yüklemeyi saçma buluyorum. bu arada kişisel anlama genel bir cevap verdim.


ps. altyapıya verilen önemle futbolun endüstriyelleşmesini bağlayanları dövüyorlarmış.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bu sözleri 8-10 sene önce söyleseydiniz beşiktaş'ta iyi dayak yerdiniz.

değişiyoruz derken bunu da kastediyorum işte.

sözlükte, blogda arkadaşlar bana i. fenerli jessie derler. bunun da nedeni bazen fenerbahçenin liberal hamlelerini doğru buluyor olmamdır.

ama 3-5 senede her şey o kadar karıştı ki, i. fenerli jessie birden anarşik jessie halini aldı, imaj olarak.

ne bir önceki doğruydu, ne bu doğru oysa ki.

ben sabit durdum, zemin kaydı. sağdan sola geçtik biz de aynı yerde durarak.

matiasemilio dedi ki...

yükselen ben değilim;alçalan duvarlar hesabı..

Adsız dedi ki...

bu forumdaki insanları ben anlamıyorum bazen,gözünüzün ucuyla okuyup saldırıya geçiyosunuz.yahu aynı fikirde olup halen laf kitleyen var,daha ne diyim.ben demiyorum ki zaten livorno olalım,endüstiryel futbola karşı olalım,beşiktaş camiası her zaman başarı ister,ben de bundan bahsediyorum.bazıları da ikinci takım tutanlar demiş,ben o takımları tuttuğumdan mı bahsettim?leeds united ingiltere'nin en büyük,en köklü takımlarından biriyken borç yüzünden ne hale geldi hepimiz biliyoruz.e mallorca deseniz daha bu sene uefa tarafından avrupa kupalarından men edildi.ben beşiktaş'ın avrupa mücadelesinden mahrum kaldığını düşünmek istemiyorum,bize çok uzak öyle sorunlar gibi düşünmeyin.beni değişimden ziyade bireysel borçlanma olayı rahatsız ediyor,bunu anlatmaya çalıştım ama hak getire.

sozcelyk dedi ki...

beşiktaş rakiplerinin aksine gayrımenkul zenginidir borçlanmayla en kolay başedebilecek kulüptür.

metin keçeli

Adsız dedi ki...

http://www.cezasahasi.net/2010/02/kongren.html

Okan dedi ki...

3-4 ay önce kendilerini dövdüren, "şerefsiz" diye tezahürat ettikleri başkana 2 transferle "yetmez demirören" diye bağırıp arkasından da "allah affeder çarşı affetmez" diyen beşiktaş taraftarı beni üzdü. yazıklar olsun diyesim var, ona da dilim varmıyor.

Sesli dusunecegim, tribun dinamigine daha hakim birisinin fikirlerini duymak isterim.

Carsi adiyla Besiktas tribunu markalasmasinin kurbani mi oluyor? Artik Carsi grubu icinden geldigi gibi davranamiyor. Mesela bir sosyal mesajli pankarti gercekten hissettigi icin degil de, asmak zorunda oldugu icin asiyor. Demiroren konusunda derin celiskiler yasiyor, bir yandan muhalif imaj, diger yandan kulube destek imaji. Kapali her mac deli gibi bagirmak zorunda artik, azicik sessiz kalsa "Carsi'nin sesi mi kesildi?" manseti atilacak cunku. Bir yanda Asi Ruh belgeseli var, Denizli macinda yenen dayak var; ama diger yanda Quaresma ve Guti var.

Bir markanin devami, bir imajin surekliligi endisesi ister istemez hakimdir. Bu da Carsi'nin hissettigi gibi degil de, imajinin ongordugu gibi davranmaya calismasina sebep oluyor belki de.
---------
Ya da bunun tam tersi. Biz oyle bir beklenti yukledik ki o tribunun omzuna, adamlarin kendi hissettikleri gibi davranmasina tepki gosteriyoruz. Belki adam yedigi dayagi unuttu ve affetti, ama biz affetmemesini istiyoruz.

Tabii burada Carsi'nin Besiktas tribununun ne kadarini temsil ettigini de goz onune almak lazim.

Bu konuda threepoint, purple, simplex falan karalasin bir seyler, dedigim o benim :)

@cha
Madde madde yazacağım. Çünkü hakikaten ya sen anlamıyorsun ya da ben anlatamıyorum.

1- Guti'nin geldiği gün öldük-bittik demek ne kadar doğru demişsin. Ben de sana ne alaka diyorum? Şairler Parkı blogunda yayınlanan yazı pazar günü asıldı. Ayrıca son paragrafındaki tek cümle haricinde hiçbir satırında Guti'den veya Guti'nin gelişine istinaden olumsuz bir durumdan söz edilmiyor.

2- Sen hala sadece futbol takımı ile ilgili örnekler veriyorsun. Benim derdim sadece futbol takımı değil.

3- Bjk, bir futbol takımı diyorsun. Hayır Bjk bir futbol takımı değil. Bünyesinde birçok branşı barındıran bir spor kulübü.

4- Beşiktaş'a anlam yükleyenlerdenim.

5- İyi ki İnci Sözlük ortaya çıkmış. ccc olmasa biz ne yapardık?!

6- Konu Guti değil. Konu Guti değil. Konu Guti değil. Konu Guti değil. KOnu Guti değil.

Ege

cha dedi ki...

@şairler

1. senin blogunu takip etmiyorum. yazın guti'nin geldiği gün burada postlandı. o gün yazıldığını sanmam kadar normal bir şey yok.

2 3. diyeceğim bir şey yok haklısın

4. bjk'ye anlam yüklemen seni bağlar. ben sadece bunu saçma bulduğumu söyledim.

5. yazımda kullandığım kelimeleri, cümleleri eleştirmek haddin olmadığını düşünüyorum. sadece düşüncem hakkında yorum yapsaydın keşke...

6. konunun guti olmadığını yazdığımı baştan okursan anlayacağını umut ediyorum.

son olarak anlaşamayacağız, bu polemiği daha fazla uzatmanın anlamı yok. benim için bjk yendiğinde sevindiğim, yenildiğinde üzüldüğüm, bazen kahrolduğum bir olgu. siyasi görüşümü, hayat görüşümü, duruşumu bjk'yle örtüştürme gereği görmüyorum.

alper dedi ki...

ben kendimi bildim bileli ki yaşım 32 beşiktaşlıyım.yani bir nevi doğuştan.başka bir takıma yakından yada uzaktan sempati ile baktığımı hiç hatırlamıyorum bilakis beşiktaş harici tüm takımlardan nefret eden bir yapım var.özelliklede gs.ama beşiktaşa anlam yüklemek-livorno-anarşizm gibi kelimeleri okudukça acaba diyorum ben mi yanlış takım tuttum.ben gibi sağın uçlarında ve atsız'cılıkta gezen birinin beşiktaşı tutması acaba bu blog yazarları ve yorumcuları tarafından normal mi karşılanır solcu olmadığım için.klubün borcu,demirörene borç,duruş değer vs vs.insani hasletler dışında beşiktaşın sizlerin deyimiyle temsil ettiği duruş,siyasi görüş falan aslında tamamen bana ters ama bizde beşiktaşın başarılını olmasını istiyoruz.ki beşiktaş semt takımı dğeil artık milyonlarca farklı görüşten taraftarı var.beşiktaşı salt bir solcu takımı olarak görmek istemeniz ve göstermeye çalışmanızı hiç anlamıyorum.benim beşiktaşımın boprcu vs beni ilgilendirmiyor ben beşiktaşımın saha içinde ve dışında tüm rakiplerini yenmesini değil ezmesini istiyorum.ve bunu nasıl olursa olsun ne şekilde oursa olsun yapmasını istiyorum.yıldırım demirörene direk sövmeye ve ak yaptığına bile kara demeye cesaret edemeyenlerin dolambaçlı yollardan laf sokmaya çalışmalarını da anlayamıyorum.temizle şu tribünleri demirören .

threepoint dedi ki...

@shelbyl aldım pasını. aslında senin bahsettiğin şeyleri bir parça farklı perspektiften bakacağım. o kadar kafam karışık ve tadım yok ki. diyeceksiniz bana manyak mısın olm, takımın gutiyi almışi quaresmayı almış; yakışır!
quaresma'nın imza törenine sırf ne olacak ne bitecek diye görmeye gittim ve kutudaydım. o gün orda büyük başkan diye bağrılmadı. dün bağrıldığı iddia ediliyor. öyleyse yazıklar olsun, ama orada olmadığımdan bağıranın kemik tayfa mı, laylaycı mı goygoycu mu yoksa çekirdekçi mi hiçbir fikrim yok.

akşama bişiler karalayacağım rapor kazmazsam. karışık bişi olacaktır... çünkü kafam fena karışık bu ara

simplextablosu dedi ki...

@threepoint

müdür bana bi ulaşsana sözlükten müsait olduğunda

sozcelyk dedi ki...

açıkçası ben de beşiktaşa anlam yükleyerek büyüyenlerden değilim.

tek bir beşiktaşlı profili beşiktaşlı duruşu yaratmak manasız,

beşiktaş deyince kiminin aklına serencebey yokuşu , abbasağa , dolmabahçe , yıldız yokuşu gelir kiminin aklına 2 ayda 2 inanılmaz transfer hamlesi yapan siyah beyaz takım gelir varsın böyle düşünen populist olsun renkli takım taraftarları gibi olsun ama benim aklımda günlerdir o var.

sizin değişmek dediğiniz şey kimisi için aslında aslolandır kimisi için de yozlaşmadır herkes kendi beşiktaşını yaratmış bu blogun kendince yarattığı bir beşiktaş profili var 1903haber in kendince yarattığı bir beşiktaş profili var.

yani kimse diyemez beşiktaş budur bunua uymuyorsan demirörencisin fenerlisin galatasaraylısın diye.

aylar önce taraftarı dövdürmekten çekinmeyen adamın bugün sahanın tam ortasında taraftarı selamlıyor olmasından ben de memnun değilim hatta izlerken onu gördüğümde o güzel atmosfere odaklanmakta güçlük bile çektim diyebilirim.

guti quaresma ve demirören dönemi değişen şeyler var ve biz o değişen şeylerden memnun değiliz diyebilirsiniz anlam yüklediklerinize inanılmaz değer veriyorum saygı gösteriyorum ama ben yeni dönemden de ziyadesiyle heyecan duyuyorum.

haldun ustunel galatasarayin adnan polattan sonraki baskanidir, bu sene gese sampiyon olamazsa haldun adnani erken secimle tahttan indirir.. adam bi gitti, takima keitanin yerine pino geldi...

Yorum Gönder

Ara