.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

23 Temmuz 2010 Cuma

Matias Delgado

Şuraya yazıyorum, Delgado ÖSS'de Türkiye Birincisi olsa tercih hatasından açıköğretimden fazlasını kazanamaz... İsterse kendi korner direğinden karşı korner direğine diyagonal 135 metre pas atabilen bir adam olsun; futbolcu bugünün futbolunda YANLIŞ TERCİHLER yapıyorsa ve bu onun alışkanlığıysa o adamdan takıma faydalı futbolcu olmaz... 12. sınıf Vikingur karşısında bile ikinci devrede benim izlediğim top kayıplarını yapan ORTA SAHA futbolcusu Türkiye Ligi gibi sert ve her yıl daha da sert olan bir ligde elbette ki tutunamaz...

Barcelona'yı bugün dünyanın en iyi futbol takımı yapan şey takımda topu ayağına alanın hep en doğru pası yapması. Öyle ki attıkları çoğu golde şutun kalitesinin önemi kalmıyor. Kötü bir plase bile golle sonuçlanıyor; nitekim son pası çıkaran adam topu kalecinin ve savunmadaki pek çok oyuncunun pozisyonunu düzeltemeyeceği bir şekilde kullanıyor. Inter Şampiyonlar Ligi şampiyonu oluyor, nitekim Milito denen adam tek pasla takımın koşu yapan sprinterlerinin tamamını demarke iken topla buluşturuyor ve öldürücü vuruşu yapacağı yere doğru hareketleniyor...

Delgado'nun ÖSS birincisi olsa açıkta kalacak olan Serdar Özkan'dan farkı biraz daha ayakta kalabilmesi... Üzerine 10 numarayı giymesi, hepimizin onu çok sevmesi, pas geçtiği geçen seneyi düşünmezsek senede 2-3 fantastik, 4-5 kritik gol atması maalesef takımı sürekli tek ayakta yakalatma hastalığına çare değil...

Çok uzatmadan bitireyim... Eğer Beşiktaş bugün gördüğümüze benzer yapıda oynayacaksa, bizim ilk 4-5 haftada o çok sevdiğimiz Quaresma'ya ya da Guti'ye yeterince top geçirmemiz mümkün olmayacak, nitekim dönen topları yeniden servis etme kavramı üç sene öncenin Rico - Delgado orta sahasının seviyesine gelecek... Diyeceğim odur ki; Yeter Matias Delgado, Yeter...

PS: Gerekirse bir yerlerde Schuster'in yolunu kesip, kendisine Delgado kasetleri izlettireceğim... Daha iyisi, sözüm sana kaptan Tayfur Havutçu, senden ricam lütfen bizi hayal kırıklığına uğratma, genç taraftarlar rahatsız, üşüyoruz...

17 Yorum:

Ze1903 dedi ki...

Üşüyorum hemde ne biçim.Fink ve Ferrari olayından dolayı rahat uyuyamaz oldum ya gönderilirlerse diye.Öyle bir durumda ligin 10. haftasına kalmadan başlarız biz ne yaptık diye ağlamaya.

Sertug Ozgur dedi ki...

Ben açıkçası Guti'yle Delgado'nun yanyana oynayacağını düşünmüyorum. Kontenjan da pek elvermiyor. Evet maçı yorumlayan fotomaç gazetesi insanı gibi diyeceğim ama Delgado'nun rolünde Guti'nin oynayacağını düşünüyorum.

Acil yerli orta saha oyuncusu bulmalıyız bence. Fink'in ilk 11'de oynamasını beklemek zaten hayal,kontenjan yüzünden. Uğur İnceman da şu maçta bile kalibresini belli etti. Yemin ediyorum fenerdeki Selçuk gibi bir adam bile idare ettirir.

Sertug Ozgur dedi ki...

Ama bak Barış demiyorum, Selçuk diyorum. Onu da ekliyim.

gökhan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
gökhan dedi ki...

"top kayıplarını yapan ORTA SAHA futbolcusu"

sorun burada işte, bu adam orta saha futbolcusu değil. brezilya milli takımının sol kanat futbolcusu ricardinho demek gibi birşey bu.

ha alex rolü verilirse çok mu faydalı olur? valla ben o görevde sadece 1-2 maç izledim. bence fena değildi. ama bu rolde delgadodan birşey beklemem, eleştirmemde. schuster bunu farkedene kadar sert kayaya çarpmayız umarım.

Transfer doneminin basindan beri "direktor, futbol akli" falan dedigimizde bunlar icin diyorduk iste.

Ilk 10 haftadan sonra o zamanlar bizimle dalga gecen gencleri de pistlerde gormek isteriz tabii.

xabialanso dedi ki...

dediklerine aynen katılıyorum yuki ama ne hikmetse çoğua arkadaş dünkü maçta beğenmiş delgadoyu, sanırım biz maç esnasında alkolu fazla kaçırmışız....

selo dedi ki...

delgadoyu orta sahanın ortasında oynatmak yerine geçen hafta tabatanın oynadığı yer veya ceza alanına daha yakın yerde oynatmak daha mantıklı olur.adam geldiğinden beri bu dediğimiz mevkide taş çatlasa 5 maç oynadı.adam bas bas bağırıyor ön libero gibi oynayamayacağını.ayrıca biz ne dersek diyelim hoca memnunki 90 dakika oynatıyor.bence kalacakların en başında delgado geliyor.Ben kendisini beğeniyorum ama yeterki yerinde oynasın.benim fikrimdir yukiyede saygı duyarım.

Adsız dedi ki...

1 sene top oynamamışsın delgado, insan azıcık vücut geliştirme çalışır aq... aynı çelimsiz, yavaş, vurdumduymaz halini devam ettirdiğini görünce yemin ediyorum bütün sempatim toz oldu sana karşı.. güzel bi teklif bulunup paketlenmesi gerekiyor sanırım.. gittiğine çok üzülcem fakat takımda oynamayı hakettiğini söylemem çok güç

Lan Celtics de sinek avliyor zaten tum rakipler free agent'lari kapti, koyayim boyle transfer donemine, sac yolmaktan canim cikti.

Deniz dedi ki...

Delgado kalsın diye Fink gidecekse ki ben en azılı Delgado savunucularındanımdır, git Delgado. O mevkide Fink daha yararlı olur, hem fizik ve mücadele seviyemizi artırır, hem de daha doğru tercihler yapar.

kma dedi ki...

delgadonun topu ayak tabanıyla kendine çekip hemen ayak içi pas verme hareketi var. önüne 2 oyuncu gelirse 2 kere kendine çekiyor. çocukken yaptığımız "gel sıkıysa al bakalım ayağımdaki topu" tribi.

2 sene önce de yapıyor muydu bunu yahu? :)

QuaresmA dedi ki...

delgado dün abartıldığı kadar kötü oynamadı, her zamanki delgado'ydu. ilk yarıda ise her zamanki delgado'nun üstündeydi.

bana kalırsa daha geriye çekilen bir delgado ilginç bir deneme. her zaman delgado'nun supporter forvet ya da dünkü gibi bir mevkide oynamasını istemişimdir zaten.

QuaresmA dedi ki...

ama artık delgado'nun adı çıkmış, ne yapsa kötülenecekler sınıfına sokulmuş bile. bu durumda gönderilmesi daha mantıklı.

QuaresmA dedi ki...

bir de delgado'nun çok top kaybı yapmasının sebebi direk oynayan bir oyuncu olması. her ne kadar dandik de olsa vikingur da kendi çapında kapanmaya çalışan bir takım, kapanmaya çalışan takıma direk oynayınca attığın pas ya top kaybı olur, ya asist olur. açık oynayan takıma karşı attığında ise daha verimli olur, tıpkı liverpool ve marsilya maçında yaptığı asistler gibi.

yukarıda birisi selçuk şahin demiş. fink yerine alınabilecek oyuncular açısından bakınca ona da eyvallah, selçuk da gösterildiği kadar kötü bir oyuncu değil ama taraftar hazmedemez selçuk'u. kendi taraftarı bile hazmedemiyor.

endresult dedi ki...

fazla 10 numara vidyosu izleyip sokağa fırlayan orta okullu havası var kendisinde.. de olmayınca olmuyor işte güzel gözlüm. vikingura karşı bile olmuyor lan..

carlito dedi ki...

1 sene bekledik bu adamı, koca 1 sezon! iyileşmedi, eyvallah olabilir.. sorun da çıkartmadı, iki kez sözleşmesi donduruldu ama ses etmedi.. lakin iyileştikten sonra iki vikingur maçında izledik, en ufak bir değişme yok be kardeşim! tamam hemen formunu bulacak diye bir şey yok ama en ufak bir umut ışığı da yok işte, göz var nizam var, bunu görmek zor değil..

guti banko yer bulacaktır zaten, ayrıca tabata gibi kendini göstermek için çok hevesli ve yedek kaldığında sorun çıkartmayacak bir adamımız varken delgado tamamen kontenjan israfıdır.. üçe beşe bakmadan göndermemiz gerekiyor.. böylece ferrari ve fink'i de kurtarabiliriz belki..

Yorum Gönder

Ara